Berdych je v Marseille ve čtvrtfinále. Hráče druhé stovky ale porazil až po obratu

22. 2. 2018, 21:29
Aktuality 4
ATP MARSEILLE - Tomáš Berdych se ve svém prvním zápase na halovém turnaji ATP 250 ve francouzském Marseille nečekaně nadřel. Čtvrtý nasazený porazil italského kvalifikanta a 129. hráče světa Stefana Travagliu až po obratu ve třech setech. O semifinále si česká jednička zahraje s Damirem Džumhurem.

Tomáš Berdych se na úvodním grandslamu Australian Open předvedl ve skvělé formě a uhrál čtvrtfinále. Stejného výsledku dosáhl také na prvním únorovém halovém podniku ATP v Rotterdamu, kde mu však stopku nevystavil soupeř, nýbrž nemoc.

Dlouhodobě nejlepší český tenista se ale dal rychle do kupy a hned v dalším týdnu startuje v hale v Marseille, kde dnes po volném losu odehrál první zápas. A pořádně se v něm nadřel. Proti 129. hráči světa Stefanovi Travagliovi musel do tří setů. Italského kvalifikanta nakonec po téměř dvouapůlhodinovém boji udolal 5-7 7-6(4) 6-3.

Berdych byl v úvodní sadě horším hráčem. Travaglia lépe servíroval a byl úspěšnější i ve výměnách. V jedenáctém gamu slavil šestadvacetiletý Ital zasloužený brejk a v další hře vedl už 40-0. Berdych se však herně výrazně zvedl a vypracoval si dva brejkboly. Ital ovšem obě hrozby zlikvidoval a vzápětí využil v pořadí pátý setbol.

Ve zlepšeném výkonu pokračoval Berdych ve druhém setu. Ve čtvrtém gamu poprvé prorazil soupeřovo podání. Dvaatřicetiletý Čech ale nedokázal druhé dějství doservírovat a nakonec ho musel získat až v tie-breaku.

V rozhodujícím setu už měl Berdych navrch. Suverénně si držel podání a díky brejku ze třetí hry měl blíže k postupu. Ten stvrdil v závěrečném gamu, v němž Travagliu brejknul znovu.

Berdycha ve čtvrtfinále čeká Damir Džumhur, který včera přežil tie-breakovou bitvu s jiným italským tenistou Thomasem Fabbianem. Ve vzájemné bilanci má mírně navrch český finalista marseillského podniku z roku 2013. Poslední utkání však předloni na antuce v Monte Carlu vyhrál bosenský hráč.

Filip Krajinovič si letos poprvé zahraje čtvrtfinále. Srbský tenista ve druhém kole přehrál dvakrát 6-3 dvojnásobného šampiona Gillese Simona a poprvé v letošní sezoně vyhrál dva zápasy na jednom turnaji. Ve čtvrtfinále narazí na dalšího domácího hráče Lucase Pouilleho. S loňským finalistou jediný dosavadní duel prohrál.

Nicolas Mahut poprvé od září 2016 postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. Šestatřicetiletému Francouzovi se to povedlo na domácí halové akci v Marseille, kde dnes ve druhém kole porazil 3-6 6-2 6-4 nasazenou šestku Gillese Müllera, se kterým vyhrál už popáté v řadě.

O první semifinále od června 2016 si Mahut zahraje s Bělorusem Iljou Ivaškou, kterému kvůli obnovenému zranění kolena vzdal Švýcar Stan Wawrinka.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 718.810 eur
čtvrteční výsledky (22. 2. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (4-ČR) - Travaglia (It.) 5-7 7-6(4) 6-3
Ivaška (Běl.) - Wawrinka (2-Švýc.) 6-4 1-1 skreč W.
Mahut (Fr.) - Müller (6-Luc.) 3-6 6-2 6-4
Krajinovič (8-Srb.) - Simon (Fr.) 6-3 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
Chrenda
vůbec nehrál špatně v prvním setu. Celý byl o jedenáctém gemu, který nezvládl, takže o pár míčích. Naopak hrál hrozně od stavu 5:3 ve druhém setu, kde nechal Itala v klidu dotáhnout a ještě i v TB měl co dělat, aby houževnatého chlapce dorazil. Třetí set už byl celkem v poklidu. Ale Ital hrál výborně, předvedl pár opravdu špičkových úderů. No tenis holt dneska umí hrát každý a je to víceméně o hlavě, všechno. Každopádně po nemoci nehrál Tom tak zle, jak je tu popsáno.
Reagovat
lvicek
Teda musim priznat, ze to jmeno Travaglia jsem vazne nikdy neslysela... No, ale je dobre, ze to Tomas nakonec nejak usmudlil a snad se v dalsich zapasech rozehraje k lepsimu vykonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Porazí hráče z druhý stovky a pózuje, jako kdyby sejmul Federera. Typickej Berdych no :D
Reagovat
Chrenda
Ty jsi ale blb. Jdi hatovat jinam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist