Berdych je v osmifinále, čeká ho Federer!

23. 1. 2009, 13:28
Aktuality 22
Tomáš Berdych postoupil na Australian Open už mezi nejlepších šestnáct hráčů. Dvacátý nasazený tenista porazil Švýcara Stanislase Wawrinku 4-6 6-1 6-3 a 6-4 a o postup do čtvrtfinále se utká s Rogerem Federerem.
Tomáš Berdych

Berdych sice prohrál s 15. nasazeným hráčem úvodní sadu 4-6, pak ale výsledek otočil a o postupu rozhodl ve čtvrtém setu za stavu 5-4 při soupeřově podání. Rodák z Valašského Meziříčí si vylepšil bilanci s Wawrinkou na čtyři výhry a dvě prohry.

V osmifinále, kam na Australian Open postoupil potřetí za sebou, si Berdych zahraje s dalším Švýcarem a druhým hráčem světa Rogerem Federerem. Ten dnes v duelu bývalých světových jedniček porazil Marata Safina 6-3 6-2 7-6.

Federer se po zápase podivoval nad Safinovým prohlášením, že je to možná jeho poslední Australian Open.

"Doufám, že to není pravda. Tohle vám řekl? Jste si tím jistý," ptal se druhý hráč světa. "To by mě zklamal. Moc rád proti němu hraju. Ale asi to není tak zlé, dělám, jako by už neměl hrát tenis vůbec," dodal Federer, který vyzdvihl Safinovy přednosti. "Do tenisu vnáší osobitost, tím jak se chová na kurtu i mimo něj. Respektuji, jaký je to soupeř. Doufám, že jsem s ním nehrál naposled."

V komentářích k zápasu Švýcar vyjádřil spokojenost s tím, jak nebezpečného protivníka eliminoval. "Hrál jsem dobře hned od začátku. Myslím, že jsem nemusel odvracet žádný brejkbol, což je proti hráči s takovým returnem skvělé. Byly momenty, kdy hrál výborně, třeba ve třetím setu hrál myslím skvěle. Prostě mu to jen nevydrželo celé tři sety a toho jsem využil. Podle mě to byl hodně slušný zápas."

S trojnásobným vítězem Australian Open má Berdych velmi nepříznivou bilanci - v osmi zápasech s Federerem sedmkrát prohrál, zvítězit dokázal pouze před pěti lety na olympiádě v Aténách v prvním vzájemném duelu.

Australian Open - výsledky mužů:

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (20-ČR) - Wawrinka (15-Švýc.) 4:6, 6:1, 6:3, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Safin (26-Rus.) 6:3, 6:2, 7:6 (7:5), Djokovič (3-Srb.) - Delic (USA) 6:2, 4:6, 6:3, 7:6 (7:4), Roddick (7-USA) - Santoro (Fr.) 6:3, 6:4, 6:2, Del Potro (8-Arg.) - Muller (Luc.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:3, 7:5, Čilič (19-Chorv.) - Ferrer (11-Šp.) 7:6 (7:5), 6:3, 6:4, Robredo (21-Šp.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6:1, 6:3, 6:2, Baghdatis (Kypr) - Fish (23-USA) 6:2, 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Dlouhý
, Paes (4-ČR/Ind.) - Fognini, Ljubičič (It./Chorv.) 6:3, 6:4.

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem zvědavý na zápas mezi Haasem a Rafou. Sledoval jsem poslední setkání těchto dvou hráčů loni v Cincinnati a i když Haas těsně prohrál, tak měl v tom zápase podle mě mírně navrch. Jediné co mu nevyšlo byl první gem utkání, kdy se nechal lehce brejknout. Jinak Rafu často proháněl jak nadmutou kozu. Na druhou stranu Nadal už byl v té době myšlenkami asi na OH a zároveň i trochu unavený po vítězném turnaji v Torontu. Teď na AO to bude pro Rafu první větší test, protože Haas je stále na hardu velmi nebezpečný a věřím tomu, že proti světové jedničce se dokáže vyhecovat, neb to bere jako velkou výzvu. Jinak si ale neodpustím napsat, že Haase moc nemusím..po tom, co jsem několikrát viděl jak se na kurtu chová jako idiot.
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom rade by som chcel poďakovať Eurosportu, že nás nechali pozerať nesmierne "zaujímavý" druhý set ženskej dvojhry a potom, aby toho nebolo málo, pustili predzápasové vyjadrenia oboch aktérov.
Roger dnes podľa mňa podal jeden perfektný takticky zvládnutý výkon obohatený opäť o niekoľko zázračných úderov. V treťom sete trochu poľavil na koncentrácii, no za stavu 5:5 bolo perfektne vidieť, že chce. Marat však výborne odpodával. A tajbrejk - ten výrok čiarového bol prinajmenšom na zamyslenie, pokazil tým koncovku zápasu.
Na výborný tenis však treba dvoch a myslím, že sa môžme Maratovi poďakovať. Stále má tenisu čo ponúknuť, bude mi za ním smutno.
Inak, celý duel sa niesol vo veľmi gentlemanskom duchu, boli tam úsmevy na oboch stranách, Federer dokonca zavtipkoval, čo nie je každodenný jav.:)
K prognóze zápasu Federer-Berdych: nechcem vyznieť ako Antičech, no myslím si, že Tomáš nemá nárok. Ostatným českým (a samozrejme aj slovenským) tenistom držím palce;)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře napsáno :-). Taky souhlasím, že ten zahlášený footfault byl dost sporný, navíc v důležitou chvíli.. Loni v Cincinnati ho rozhodčí zahlásil Safinovi rovnou několikrát, až z toho byl Marat rozzuřený do ruda :-). Nakonec ho to tak otrávilo, že poslední gem vypustil a pustil Tursunova do dalšího kola.
Reagovat
marika
Myslím že tady ty dohady nemají cenu, asi je jasný kdo tadyto vyhraje, ale na konci by to měl Rožér nechat Rafovi
Reagovat
smazaný uživatel
Keci nemaj cenu, vyhraje lepší a to momentálně je asi jasný......
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tady. Fanouškové toho našeho přiblblýho Cechrepu se zase začnou ozývat. Tohle není fotbal, ale tenisový turnaj, kde každý hraje za sebe. Fanoušek Rogera nepřestane Rogerovi fandit jenom proto, že hraje s nějakým Berdychem, který stejně na titul nedosáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Sem něřek,že sem fanoušek berdycha a já se budu ozývat kolik chcu je ti to jásné lamo??
Reagovat
smazaný uživatel
No jasně že mi to je jásné, vlastenče! Když Berdych vyhraje, vyvěsíš vlajku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ok vlastenec sem se za to nestydím:-P,vlajku nemám-to byl slabší kousek tak za 2 body z 10:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych musí vyhrát at jede Federer domů společně s vavřinákem!Federer hraje špatně ten má tak na 10 a néé na 2 takže do toho CZECH
Reagovat
Marioo
Roger hraje špatně ??? Kdes nechal oči kámo ? Viděls ho vůbec hrát na AO ?
Reagovat
smazaný uživatel
asi ho nevidel hrat no, nech ho, at ma zkreslene predstavy
Reagovat
Forsberg.Peter
jak může někdo tvrdit, že Federer hraje špatně? I když mám Berdycha rád, tak to bude zápas v jednoznačné režii Fedexe, protože on je opravdu extratřída. Prostě jiná hrací kategorie.
Reagovat
smazaný uživatel
No kdo asi, to jsou normální názory "vlastenců". Roger už nebude během roku suverén, ale nejdůležitější turnaje by mohl vyhrávat dál. V dlouhodobých statistikách jde vlastně jen o ty grandslamy. Bojim se, aby to Rafovi nevyfouknul.
Reagovat
Forsberg.Peter
No vem si on na grandslamech za psolední dobu prohrál jen s Nadalem a nemocnej s Djokovičem. A to Nadal ho jen jasně poráží na antuce a na trávě to byl mač amčů, mohli vyhrát oba
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že Roger Tomáše smete z kurtu... Go Roger!
Reagovat
carolyn
No to asi ano :-) ale proč mu nepřát
Reagovat
smazaný uživatel
Roger toho namysleneho frajirka uplne vymaze. C'mon Rog!
Reagovat
smazaný uživatel
o namyšleném frajírkovi tady mluví akorát nejaký vajíčko.
Reagovat
carolyn
Jen tak dál ....
Reagovat
smazaný uživatel
Vy ste vlastenci fandíte švýcarovi misto čechovi!!!
Berdych vyhraje a basta.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vyhraje nad Federerem?Promiň,ale kde jsi nechal mozek?Si pak řekneme ano,až tu bude článek o tom,že Federer porazil Berdycha,tak se tu sejdeme :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist