Berdych má formu - s Tursunovem ztratil jen 4 gamy

1. 4. 2008, 22:17
Aktuality 0
Tomáš Berdych, česká tenisová jednička, po rozpačitých výsledcích v minulých týdnech našel v Miami formu. I ve svém třetím vystoupení neztratil více jak 4 gamy a Rusa Tursunova porazil dvakrát 6-2. Stejně jako dnes i ve čtvrfinále narazí na tenistu, se kterým se může příští víkend utkat v Davis Cupu - Igora Andrejeva.
Tomáš Berdych v Miami postoupil už do čtvrtfinále

Pro Tomáše Berdycha bylo v Miami dosud maximem třetí kolo. V nové sezoně však konečně zapomenul na špatné výkony z úvodu roku a v Key Biscane postoupil už do čtvrtfinále - letos teprve druhého.

Berdych na cestě do čtvrtfinále v dosavadních třech zápasech ztratil pouze 11 gamů, z toho dnes čtyři s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Český tenista skvěle podával, když se mohl spolehnout hlavně na vynikající bilanci prvního servisu. Dobrá hra od základní čáry a nevýrazný výkon Tursunova přinesl Berdychovi hladkou výhru 6-2 6-2 - už třetí na tímto soupeřem ze čtyř vzájemných střetnutích.

Nejlepší český tenista si tak za výhry v Miami stále připisuje body do žebříčku navíc - před rokem totiž prohrál už ve svém úvodním vystoupení. A může být ještě lépe, když ve čtvrtfinále uspěje s dalším hráčem, na kterého může příští víkend narazit v daviscupovém souboji v Rusku - Igora Andrejeva. Ten si dnes překvapivě poradil se světovou patnáctkou a loňským finalistou Guillermem Caňasem.

Berdych se s Andrejevem už čtyřikrát utkal, ale ani jednou nad ním nevyhrál. Všechno to však byly zápasy na challengerech nebo turnajích kategorie, když se naposledy střetli v roce 2003 v Tampere. Navíc všechny duely odehráli na antuce, což je Rusův oblíběnější povrch.

Federer porazil Acasusa
Ve čtvrtfinále je už i světová jednička. Švýcar Roger Federer porazil Argentince José Acasusa a stále je tak ve hře o první letošní titul.

Acasuso dokázal favoritovi vzdorovat jen v první sadě, kterou dotáhl až do zkrácené hry, ale neuspěl v ní. Hned v úvodním gamu druhého setu však Federer poprvé v utkání prolomil soupeřův servis a ve zbytku utkání už dominoval a vyhrál 7-6 6-2.

Ve čtvrtfinále může narazit na domácího Andyho Roddicka. Američan však nejdřív musí uspět v souboji s Francouzem Benneteauem.

ATP Masters Series Miami - úterní výsledky:

Dvouhra - osmifinále:
Blake (9-USA) - Štěpánek (27-ČR) 6-3 6-4
Andrejev (31-Rus) - Caňas (15-Arg) 6-4 7-6(6)
doplněno:
Berdych (10-ČR) - Tursunov (Rus) 6-2 6-2
Federer (1-Švý) - Acasuso 7-6(5) 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Clement/Llodra (7-Fra) - Gicquel/Santoro (Fra) 6-3 7-6(4)
doplněno:
Coetzee/Moodie (JAR) - Melo/Sa (Bra) 4-6 6-4 10-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist