Berdych má před sebou náročné antukové jaro. Kromě podniků Masters zařadil do programu i Lyon

7. 3. 2019, 11:57
Aktuality 10
Tomáš Berdych má v plánu během antukového jara startovat na všech třech podnicích série Masters a další generálku před antukovým vrcholem sezony French Open chce absolvovat ve francouzském Lyonu, kde startoval pouze v roce 2017 a došel až do finále.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych má za sebou velmi úspěšný vstup do sezony, přestože půl roku kvůli bolestem zad nehrál. Dlouhodobě nejlepší český tenista hned na prvním turnaji v Dauhá došel až do finále, zahrál si osmifinále Australian Open a v hale v Montpellieru vybojoval semifinálovou účast.

Na posledních dvou podnicích sice vypadl již ve druhém kole, ale i tak může první dva měsíce letošního tenisového roku hodnotit jen pozitivně.

Momentálně se třiatřicetiletý Čech připravuje na svůj první zápas na Masters v Indian Wells, v němž změří síly s dalším zkušeným matadorem Felicianem Lópezem. Poté ho čeká ještě Masters v Miami a pak už je na programu start antukového jara.

Během jarních měsíců si Berdych příliš neodpočine, jelikož má v plánu startovat na antukových Masters v Monte Carlu, v Madridu i v Římě. Navíc čerstvě do programu zařadil menší akci ve francouzském Lyonu, kde svou jedinou předchozí účast (2017) přetavil ve finále, ve kterém podlehl domácímu Tsongovi.

Před vrcholem antukové části sezony French Open tak bude startovat celkem na čtyřech turnajích. Lyonský podnik začíná 19. května a končí den před startem pařížského grandslamu.

Rodák z Valašského Meziříčí asi jen těžko prožije horší antukové jaro než loni, kdy prohrál všechny čtyři zápasy a hned v prvním kole skončil v Monte Carlu, v Madridu, v Římě i na French Open.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
OneHandedBackhand
vyhraje french open
Reagovat
com
ten vyhraje Jirik
Reagovat
r176
můj typ je Šátral :-)
Reagovat
George_Renel
Předně gratulace Berdychovi i všem Tomášům - vše nejlepší k svátku.
A jink, jsem přesvědčen že program bude korigovat dle aktuální situace.
Reagovat
peggy
To snad jenom planuje,myslim,ze si odpocne.
Reagovat
SwissMaestro
Tohle je to rozumné plánování? Achjo :D
Reagovat
spaniel
Asi pocita, ze bude vypadavat brzy...
Reagovat
Marduch
mazanější než Jirka
Reagovat
Davor1
Tak tie 250-tky sú pre neho už asi posledná šanca na zisk ešte nejakého titulu. Od toho posledného to budú už 3 roky, asi by chcel ešte nejaký pridať pred koncom kariéry. Myslím, že na tých antukových Masters nedôjde ďaleko, takže ten Lyon ho pravdepodobne nezabije. Dlho už asi hrať nebude, takže kým je na tom fyzicky OK, zrejme chce využiť ten zostávajúci čas na maximum...
Reagovat
Frick
Tak nějak. Během osmi sezon 2009-2016 tj. ve výborném tenisovém věku 24-31 let, kdy byl témř stále v TOP TEN, dokázal vyhrát pouhé dva ATP 500, tj. ekvivalenty Premierů. Který, když vyhraje Petra (a poslední tři sezony i Kája), tak si člověk řekne - hezké, fajn, prima, ale zároveň je tam v duchu něco jako "no, ale bylo by fajn vyhrát i něco většího, tohle byl přecijen spíš menší turnaj"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist