Berdych měl titul z Winston-Salemu na raketě, s Isnerem však nakonec padl

25. 8. 2012, 21:09
Aktuality 295
ATP WINSTON-SALEM - Tomáš Berdych může být krátce před US Open spokojený s nárůstem formy, závěr generálky ve Winston-Slemu však mohl dpadnout lépe. V dnešním finále proti Johnu Isnerovi měl při mečbolu vítězný míček na raketě, jenže chyboval a nakonec po dvou a půl hodinách boje s domácím hráčem padl.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v posledních týdnech dobrou formou neoplýval, vždyť od French Open hrál na šesti turnajích a vyhrál na nich jen tři zápasy. I proto přijal divokou kartu do Winston-Salemu, kde chtěl týden před US Open nabrat sebevědomí a především se dostat do zápasového rytmu.

To se mu rozhodně povedlo, stoprocentní spokojenost však nakonec zkazil jediný zkažený míček. Ve finálové bitvě s Johnem Isnerem měl mečbol, soupeře si připravil a na síť si šel pro vítězný úder, jenže bekhendová smeč z jeho rakety skončila v síti. Američan pak odvrátil další dva mečboly svými skvělými servisy a po 2 hodinách a 30 minutách vyhrál 4-6 6-3 7-6.

Berdych přitom začal výborně, v prvním setu ztratil jen 5 fiftýnu po svém servisu, Isnerovi sebral dva servisy a vyhrál 6-3. Jenže hned na úvod druhé sady nabídl jediný brejkbol za celý zápas a dvoumetrový Američan svou šanci proměnil. Od té chvíle už byly oba tenisté na servisu suverénní; Isner vyhrál druhý set 6-4 a rozhodující sada logicky dospěla do tie-breaku.

V něm jakoby oba finalisté znervózněli a dělali laciné chyby. Nicméně jako první se k mečbolu dostal Berdych, jenže udělal již zmíněnou chybu na síti. Druhý mečbol Isner odvrátil přímým bodem z podání a třetím smazal celkově 22. esem. Zápas světová desítka Isner ukončil při svém druhém mečbolu dělovým forhendem, který už sedmý hráč světa Berdych vrátit nedokázal.

Šestadvacetiletý Berdych tak ve třetím letošním finále podruhé prohrál: na modré antuce v Madridu nestačil na Federera, svůj poslední sedmý titul získal v únoru v hale v Montpellier. S Isnerem má po dnešku vyrovnanou bilanci 2-2, když v roce 2010 vyhrál dva duely na antuce, na betonu naopak oba souboje prohrál.

Isner se dnes raduje z celkově 5. titulu. Za vítězství získal prémii 73.930 dolarů z celkové dotace 553.125 dolarů. Berdych za finálovou účast v generálce na US Open inkasoval 42.090 dolarů.

Oba tenisté se okamžitě přesunou do New Yorku, kde je od pondělí čeká poslední grandslam sezony. Berdych začne US Open proti Davidu Goffinovi, Isnera čeká další Belgičan Xavier Malisse.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA, tv. povrch, 553.125 dolarů)
sobotní výsledky (25. 08. 2012)

Dvouhra - finále:
Isner (3-USA) - Berdych (2-ČR) 3-6 6-4 7-6(9)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

295
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ježiši to se to zase rozvinulo, také se ztrácím ve vlákně.:)

Potkal-Vlka-v-Zime 22:49: souhlasím, ty dvě věty, které jsi uvedl, to vystihují.

Jan 00:08: opravdu si myslíš, že všichni fanoušci, kteří fandili ve finále OH Federerovy, byli z jiných zemí než z Anglie? Federer má mnoho skalních příznivců i v Anglii a určitě nepřevlékli na to jedno utkání kabát. To přeci nepoznáš, kdo komu fandí. To by se musel dělat na místě nějaký průzkum.

Jivo 23:01: mohl by jsi mi říci, z čeho vycházíš při tvrzeních, že v jiných zemích je to s fanděním úplně jiné a že postoj některých fandů v ČR je naprosto exotický? Máš nějaké osobní zkušenosti a zkoumání?
A ještě k té hrdosti - hrdý by měl být člověk na jiné věci co se týká naší republiky a ne poměřovat hrdost člověka v souvislosti s výkony sportovců. Oni hrají za sebe, je to jejich práce, tak jako třeba chodí tvůj soused do fabriky. Jsi na něho také hrdý, že tvrdě maká? Ano Berdych je Čech, když hraje, je zmiňován v souvislosti s naší republikou. Ale je to jeho práce, nedělá to proto, aby dělal naší zemi reklamu. Je to vedlejší produkt jeho zaměstnání. Tak to vidím já. A hlavně, je to opravdu jen sport. Opravdu mi nepřijde normální, když se dva tábory "hrdých" národních fanoušků servou jenom kvůli nějakému fotbalovému zápasu.....
Reagovat
Fandina
Mám dotaz. Myslíš si, že když hrál Roger proti Johnovi ve Švýcarsku v Davis Cupu ve Švýcarsku, že někdo fandil Isnerovi?
Reagovat
Jan
Federer budiž, má fanoušky po celém světě. Ale Berdych hrál s Isnerem a tady někteří po prohře Berdycha vykřikovali Isneer. Když to obrátím, chtěl bych vidět Američana, který fandí Berdychovi proti Isnerovi. Před lety hrálo Švýcarsko baráž DC s Českem, kterou Berdych se Štěpánkem vyhráli. Za Švýcarsko hrál Federer. Hlediště bouřlivě povzbuzovalo naše. Jak by to vypadalo, kdyby diváci povzbuzovali Švýcary ? Možná jako skalní fanda Federera řekneš dobře :) A co se týče hrdosti, když naši hokejisté vyhráli Nagano, kolik Čechů bylo hrdých, že jsou Češi, i když pro to nic neudělali, neměli na tom zásluhu, pouze byli stejné národnosti jako hokejisti, kteří to vyhráli. Bitky fanoušků mezi sebou samozřejmě odsuzuju, to už je moc.
Reagovat
Stan_Borowitz
nemůžete směšovat Davis Cup, což je soutěž národních týmů, s individuálními soutěžemi, kde hrají hráči sami za sebe. Jan píše "chtěl bych vidět Američana, který fandí Berdychovi proti Isnerovi". Nepochybuj o tom, že v individuálních soutěžích spousta Američanů fandí třeba i Berdychovi proti Isnerovi.
Reagovat
Jan
Že by v DC fanoušci Federera převlékli rychle kabát ? Oskar psal, že to není možné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Egyptany beru zpet.
Za ty tri se hluboce omlouvam, v tom vyctu jsem se zacal trochu ztracet, ale doufam, ze to bys mi hohl odpustit.

Jinak to krasne 98 misto svatotomasaneaprincoostrovanu bych spis vyzdvihl! nebot sam uznas, ze se dost blbe tvori nejaka narodni identita a patriotismus s takovym silenym nazvem:D Takze i pres tuto dost drsnou prekazku jsou jeste ve stovce:)

No ale hlavne me vysvetli jak se to meri, to by mne fakt zajimalo.
Reagovat
smazaný uživatel
sorry melo to byt nize, ale uz to tady necham, nebot jsem se definitivne ve vlakne ztratil:)
Reagovat
Roger_Federer
Koukam že se kousek dole pekne poplacavate po ramenou, pekne pochvalit tu svoji zem Srbskou..Ty vaše kluky a holky narodni..:)Jak řikal Švejk na Belehrad..
Reagovat
Sonja
Nezáviď a najdi si někoho, kdo s tebou bude sdílet tvoji zapšklost;-)
Reagovat
gigin
Zdar !! Tak já tam zase hauzíruju, ale Sonja ?? :-O Ta tam ani necekla o Srbiji ...
Reagovat
Roger_Federer
No ale pekne te tam vychvaluje, to by si jeden myslel,že jste snad mate radi aj v realnem živote.
Reagovat
Roger_Federer
cokoliv, ale kde jsi vypotila že jsem zapškli ?Vždyt mam nejlepši sezonu za posledni leta..
Reagovat
gigin
Tak já ji mám rád, to jsem tam přece už psal :)
Reagovat
Sonja
Kdy mi prozradíš své ctěné jméno? Schovávat se za jméno svého favorita je přinejmenším dětinské:-)
Kde gigina "vychvaluju"?? Můžeš mne citovat prosímtě?:-D
Máme se rádi, ale co je tobě sakra do toho?:-)
Reagovat
Roger_Federer
Je to už podruhe..chceš moje jmeno..proč?K čemu ti bude tato informace..
Reagovat
Sonja
Hrozně toužím po tom oslovit tě!!!
Reagovat
Roger_Federer
Dominik
Reagovat
Sonja
už jsem ani nedoufala, že mi to povíš! Děkuji:-)))
Hned se mi s tebou bude diskutovat příjemněji:-D
Reagovat
Sonja
Až teď jsem viděla, že Tom po zápase rozmlátil raketu:-O...
Ten kluk se mi líbí čím dál víc...:-D
Reagovat
Nola
vážne? ja mám teda smolu, celý zápas sledujem a to najlepšie mi ušlo...
páči sa mi, ak niekto prejavuje svoje emócie, doporučujem všetkým pozrieť toto video, nemá chybu
http://www.youtube.com/watch?v=YqP-ZLPauy0
je tam aj pán dokonalý....

Tomáš sa mi tiež začína páčiť, iba nesmie skrížiť cestu Novakovi...:-D
Reagovat
Sonja
:-D...
To video jsem už viděla:-)) Baghda je bezkonkurenční, ten rozbil i ty "nevinné" zabalené:-D
Reagovat
smazaný uživatel
"Pokud lidé žijící v ČR fandí někomu jinému než českému sportovci, když se utká s cizincem, přijde mi to nějaké divné, takové jako kdyby si bodl nůž do vlastního břicha."

Tento příměr mi přijde trochu přehnaný. Vždyť se jedná pouze o sport a ten je globální záležitostí. Nejedná se přeci o nějakou válku. A proč je u lidí žijících mimo ČR pochopitelnější, že fandí hráčům z jiné země, než u lidí žijících v ČR?
Já mám na tuto věc opačný názor než ty. Sport chápu jako nadnárodní záležitost a nevidím problém v tom, když Čech fandí někomu z jiné země. Stejně tak nevidím problém a nic divného na tom, když Čech fandí pouze Čechům. Ale všiml jsem si, že někteří Češi, kteří fandí pouze Čechům, mají tendence nepřijmout, že existuje i jiný názor na věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerekl bych, ze to je jen problem Cechu. Rekl bych, ze sport se hodne zpolitizoval, obecne ve svete, az tak, ze to do dnes podleha takovemu postoji skoro vsude...nejen v malych a mladych statech.
Urcite by bylo zajimave najit lidi, kteri jsou Cesi a jejich nazor je takovy, ze pokud jsou Cesi tak poslouchaji jen vyhradne ceskou hudbu a poslech jine je neco jakoby sis bodl nuz do bricha, treba v ramci nejakeho soutezniho festivalu, aby zas do toho nekdo nesparal:).
Predpokladam, ze takovi jsou, ale rekl bych, ze ne tolik jako v fanouskovske obci ve sporte:)
Jinak Honza to alespon napsal na primo:), a to se mi na nem nakonec i zamlouva, i kdyz to necitim jak on a citim to jinak, rozhodne mnohem lepsi, nez u nekterych, kteri se radi schovavaji za plno nesmyslnych pseudointeligentnich komentaru na okolo.

A jeste takovy postreh z diskusi na idnes. Kdyz Berdych prohraval, tak mne ho prislo celkem dost lito, kdy ti tzv. cesi na neho bliji, az tak, ze ja, ktery mu vubec nefandim, jsem se ho i zastaval:D)))
A to mi prijede opravdu slusne absurdni, absurdnejsi nez Hlava 22:)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas s Oskarem a spol. Ať si každý fandí, komu chce. Mé sympatie, coby tenisového fanouška, si získávají hráči, kteří mi něčím imponují (např. stylem). A v ten okamžik je mi jedno, jakou má kdo státní příslušnost ve svém pasu. Nevidím důvod fandit někomu, kdo je mi třeba nesympatický jako člověk, jen proto, že se narodil ve stejné zemi jako já. Tenis je navíc individuální sport, ve kterém s výjimkou Davis Cupu a Fed Cupu nehrajou proti sobě reprezentace jednotlivých zemí.
Reagovat
Jan
U hudby to tak neberu. Tam je mi to šumafuk. Jde o hudbu dobrou nebo horší, bez ohledu na národnost, je to něco jiného než sport. Taky neposlouchat např. Beethovena či Mozarta s ohledem na národnost, je hloupé. U toho sportu je to jiné, cítím to jak jsem napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to posuzoval hlavně z českého pohledu, jak to je jinde, jsem příliš nezkoumal, takže bych vstupoval do vod, o kterých tolik nevím. Ale jsou státy, kde je vlastenecké fandění hodně patrné. Máš pravdu, sport je hodně zpolitizovaný a to se mi právě vůbec nelíbí.

S tím poslechem hudby je to zajímavá myšlenka.:) To samé by se dalo např. říci i o četbě. Jestli jsou lidé, kteří preferují pouze české spisovatele? Určitě by se asi také nějací našli:)
Mám také rád, když se věci píšou narovinu. Rozdílné, ale slušné názory mi nevadí. Tu vaši diskuzi ze včera jsem si přečetl až dnes a koukal jsem, že jste dospěli až k daním a politice......:)
Jak poznamenal kolega v příspěvku pod tebou, tenis je individuální sport, takže ta inklinace k tomu, fandit "cizímu" hráči, je možná ještě větší než v kolektivních sportech. Ale já osobně třeba znám některé lidi, kteří i v kolektivních sportech fandí týmu jiné země třeba proto, že mají k té zemi nějaký vztah nebo z nějakých svých důvodů.
Další extrém zase je, když někdo fandí zásadně proti Čechům. Ale vím, že i takové případy existují. Prostě jak jsi poznamenal dole, je to opravdu relativní a jedná se pouze o sport. Tak hlavně abychom si to, že se jedná jenom o sport, dokázali říci při fandění na USO bezprostředně po tom, co vypadne "náš" favorit.:D

S idnes a absurditou souhlas.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No prave, ja si myslim, ze v tenisu by to melo byt podobne, nebo i jinych sportech, asi hlavne v tech individualnich, jak tu vyse pise All-that-i-am:)

Ale vem si to z te druhe stranky:) Z pohledu toho hrace. Vezmeme si priklad Jimmiho Connorse. Nedokazi si predstavit, ze nepodepise nejakemu svemu fanouskovi treba tenisak jenom proto, ze je treba ze Svedska. Nejak si nedokazi ani predstavit, zeby Jimmi mu rekl, hele jses Sved, tak si fandi Edbergovi:))) ne mne:) ja ti to nepodepisu, dnes jsem porazil Edberga, at ti to podepise Stefan, to je sved, jdi se bodnout:)
To samy si nedokazi predstavit ani u Berdycha, a toho nejak neznam, zeby rekl nejakemu, treba nemeckemu fandovi, hele jses nemec, tady mas Haase, tomu fandi, ne mne:) To si opravdu nejak nedokazi predstavit...nebo ty ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Je to otázka hrdosti. Nedokážu si představit, že by třeba Maďaři nefandili svému tenistovi.

Myslím, že Masaryk musí rotovat v hrobě ...
Reagovat
Jan
Dovádíš to do absurdit. U sportu ani neberu nějaké politizování, prostě reprezentuje moji zemi a když uspěje, tak jsem rád a určitě mnoho dalších. Pokud budou Berdychovi fandit Němci či někdo jiný mi rozhodně nevadí a jemu určitě také ne. Neupírám úspěch sportovcům ostatních zemí, rozhodně ocením např. výkon ruských, kanadských hokejistů, Nadala, Djokoviče či Federera (i když pro jeho až přehnané gentlemanství ho zas tak moc nemusím), ale když vyhrají Rusové, Kanaďani, Nadal a spol. tak mě to rozhodně žíly netrhá, je mi to celkem jedno. Což neplatí, když uspěje náš sportovec. Naopak u umění neberu hranice a národnosti, beru ho celosvětově, když je dobrá hudba, pěkný obraz či dobrá kniha, ocením to a potěší mě ať je od kohokoliv. Sport beru v tomhle trochu jinak a určitě nejsem sám. Samozřejmě, když hrají dva hráči nebo týmy jiných národností, každý má často jednoho více sympatického, komu přeje vítězství, ale když vyhraje, není to u mně totéž jako když vyhraje náš sportovec nebo tým. Chtěl bych vidět Američana nebo Němce nebo kohokoliv jiného, jak fandí našemu hráči, když hraje s hráčem jeho národnosti. Nesleduji to, možná to tak je, ale divil bych se.
Reagovat
gigin
A můžu fandit Djokárně a v autě si pouštět na plné pecky třeba Kabáty ?? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Věty typu: "Masaryk se musí obracet v hrobě..." když někdo jenom fandí svému oblíbenému hráči, byť proti někomu, kdo měl "to štěstí", že se narodil tady, mi v uších nezní už jen jako apel na národní hrdost, ale zavání spíš nacionálním cítěním. Takovým, které se v historii velmi často objevovalo na počátku velkého množství válek, genocid apod... Mi osobně stačí k projevu národní hrdosti platit řádně tady daně :-) A stejně to vnímám i např. v oblasti výběru žen. Přece nebudu nutně a skoro až povinně s Češkou, pokud jsem zamilovaný a mám perfektní vztah s cizinkou, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm tak myslim, ze jestli TGM nekdy rotoval, tak asi od roku 1938 do roku 1989, a myslim, ze se uz tak prerotoval, ze nejaky Berdych je proti tomu smesna a bezvyznamna zalezitost. Ale kdyz uz se nekym ohanis, tak jen par myslenek TGM, spec. pro tebe:)

"Opravdová láska k národu je věc velmi krásná; u slušného a čestného člověka se rozumí sama sebou; proto se o ní mnoho nemluví, tak jako slušný muž nevytrubuje do světa svou lásku k ženě a rodině."

"Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi."
Reagovat
smazaný uživatel
Ja netvrdim, ze jsi sam, ale opacne:) Jsem ti psal, ze spise jsem v te mensine:0) ja, ktera to tak nema nastavene jako ty:) - a to spis jen v tenisu...

Ty jsi zacal s tim, ze to nechapes, ja jen chci vyjadrit, ze nejsem sam, a ze musis pochopit, ze je treba opravdu plno lidi, kteri ziji v CR a ani ke sportu nic neciti, a ani to co pises vubec nejak nechapou, ale neznamena to, ze by byli divnymi cechy:) Sportu se priklada vetsi dulezitost, nez by podle mne mel mit.

Jinak, to ze si neumis predstavit, zeby nejaky jiny narod fandil nekomu jinemu, to je sice mozne, ze si to nedokazes predstavit, ale ja si jeste pamatuji mladyho Agassiho, a situaci, kdy v nemecku holky silely a bylo jedno jestli hraje proti nemcovi:) Jinak receno, kdyby to bylo tak jak pises, tak by takovi teniste jako Becker, Jimmy, Noah, Sampras, Andre, nebo Sabatini a desitky a desitky dalsich atd. nemeli fans po celym svete:)
Reagovat
smazaný uživatel
to se musis zeptat uplne nekoho jineho, ne mne:)
Reagovat
gigin
tady toto fans se tu rozebíralo xkrát a xkrát ještě bude. Prostě každý má své favority a těm fandí. No a holt, když narazí na soupeře z ČR, tak se hned nepřeveksluju a fandit tomu "svému" přece nepřestanu !! Jako když hraje Tomík třeba s Almagrem, tak přeju Tomíkovi, to je jas. Ale jak překročí hranice Djokolandu, je konec. A jakou má Novak národnost je přece úplně jedno. Tady jde o osobní sympatie. Já jsem si to samozřejmě ještě vymazlil tím, že jsem do toho zahrnul všechny Srbiny a Srběnky a mám klid :DDD
Reagovat
Sonja
No ty seš vůbec ojedinělý případ:-D
Reagovat
gigin
No tebe budu mít rád, i kdybys byla ze Švýcarska :DDD
Reagovat
Jan
Jestli holky šílely po Agassim, to je na úrovni uctívání rockové nebo herecké hvězdy a je to trochu o něčem jiném, zvlášt, když šlo o opačné pohlaví uctívaného a uctívajícího. Nakonec si to dovedu představit i v případě světové jedničky nebo hráče TOP 3, ale jak tady někteří vzývali Isnera proti Berdychovi, ukaž mi Američana, který takto bude přát Berdychovi proti Isnerovi. Stejně tak jak jsou fanoušci na hokeji, fotbalu, basketu, kdyby tam někdo fandil druhé národnosti, tak si asi někdo bude ťukat na čelo, pokud ho ostatní fanošci zrovna nezmlátí.
Reagovat
Jan
Takže všidhni ti fanoušci na fotbale, hokeji, basketu a jiných sportech, na olympiádě, kteří fandí hráčům svého národa, jsou nacionalisté, kteří chtějí vyvolat válku a genocidu ? To je snad blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Zjisti si jak byly nastavena (z hlediska národní hrdosti) první republika - jejiž duchovní otec byl Masaryk. Byl to boj o každou obecnou školu v zapadlých vesničkách. Ten patriotismus tehdy prostupoval celou společností.

Já to vidím jako velký kontrast mezi prostitucí dnešních dní. Upřímě mi věř, že takový Maďaři, Španělé, Francouzi nebo Srbové by se takhle nikdy nechovali ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt buď rád, že se tak nechováme. Podporovat všechno český jen proto, že je to český a nedokázat uvažovat racionálně. Jen to ne.
Reagovat
Jan
Na Masaryka jsem nemyslel, je mi celkem ukradený. Bral jsem to normálně, že člověk obvykle fandí sportovcům svého národa. A fandit těm druhým, vzláště pokud hrají s naším týmem nebo hráčem mi přijde úchylné. Masaryk měl asi svou starost, zvláště v mnohonárodnostním Československu, kde byla velká německá menšina. Tam to taky bylo trochu o něčem jiném.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak racionálně? Právě to racionální.

Vždy je to my a oni.

Jen můžum pokračovat ve výčtu patriotů - Poláci, Američani, Arabové, Turci, Řekové.... Nejsme trochu exoti? Budeme tu vůbec za dalších pár generací?
Reagovat
Stan_Borowitz
Berdych je snad z Monaka, proč by měl někdo z ČR fandit obyvateli Monackého knížectví víc než obyvateli USA?
Reagovat
gigin
Tak ale DC, OH, HC hraje za ČR, je to český reprezentant ... Já vím, jak to myslíš, několikrát jsi o tom tady mluvil ve spojitosti třeba s Novakem :)
Reagovat
smazaný uživatel
...Na Masaryka jsem nemyslel, je mi celkem ukradený....A fandit těm druhým, vzláště pokud hrají s naším týmem nebo hráčem mi přijde úchylné.

Pokud sport povazujes za jedine vyjadreni v zivote a v ramci nejakeho narodniho citeni, tak to te dost lituji. Jinak urazeni, a zobecnovani, ze je nekdo uchylny zase mne prijde jak primitivni schopnost komunikace.
Opravdu je smutne, ze TGM ti je ukradeny, nebot diky take nemu muzes vubec nejakemu Berdychovi fandit:) Hlavni rozdil je, ze ty fandis proti a ja nekomu bez ohledu na narodni prislusnost, a to jeste ne v mnoha pripadech, co vic, tak to beru jen jako sport a ne narodni hrdost, nebo narodni citeni atd. Prosim te a co ti Cesi, kterym to je fuk, kteri nemaji ani o Berdychovi potuchy, nebot je vubec sport nezajima. To jsou podle tebe jeste vetsi uchylove...:)))
Reagovat
Jan
Nezveličuj to. Je to sport, rohlíky kvůli tomu levnější nebudou, šlo tu jen o to fandění. Úchylným jsem myslel pouze to fandění cizímu mužstvu, sportovci, když soutěží s naším, jinak nikoho nepovažuji za úchyly a nechtěl jsem tím nikoho urazit. A není to můj středobod a smysl života.
Reagovat
smazaný uživatel
.. Arméni, Židé, Číňané, Japonci, Čečeni

na opačném konci - Rumuni, Jezídové, Emanuel Moravec a zimní vlk
Reagovat
smazaný uživatel
+ Drúzové - na ty jsem zapomněl ...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, kdyz jde jen o fandeni, tak nechapu, proc nechapes, ze nekdo ma rad Isnera, kdyz jde jen o sport a rohliky, kvuli tomu levnejsi nebudou :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Já prostě fandím na základě mých osobních, subjektivních pocitů a z různých důvodů různým hráčům. Včera jsem také fandil Johnovi. A nerozumím tomu, proč to má někdo neustále problém pochopit a vidí v tomto jednání něco divného až úchylného?
Naopak fandění pouze na základě státní příslušnosti považuji zase já za dosti zjednodušené. Když se zeptám, proč někdo fandí Berdychovi, tak řekne, že jenom proto, že je Čech? To mi musí být za každou cenu sympatický nebo co?
A ty slova o hrdosti na ně.... Oni jedou na sebe a i si to sami, popřípadě společně s týmem, vydřou. Já nikdy neříkám, že jsem na hráče, kterému fandím, hrdý. Protože si myslím, že na to ani nemám právo. Ničím jsem se na jeho úspěchu nezasloužil. Leda tím, že držím pěsti. Hrdý na svého favorita nejsem, ale obdivuji ho a přeji mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když je to jen ten Isner, tak to teda jo ...

Jinak ty rohlíky budou brzo zas o něco dražší, ale zas můžeme bejt hrdý na lepšího ministra financí v Evropě ...
Reagovat
smazaný uživatel
U tech vyctu patriotu si zapomnel na jeste na Eskymaky, Kanadany, Amiky, Mexicany, Argentince, Cilany, Guatemalce, Ekvadorce, Bolivijce, Peruance, Kostaricany, Kubance, Panamce, Salvadorce, Portorikance, Paraguajce, Urugvajce, Jamajcany, Brazilce, Hondurany, Haitany, 31 provincii Dominikanske rep., dale jsi dost opomnel Alzirany - to ti neodpustim:), Angolany, machry z Beninu, toz jak jsi mohl, machry, kteri by umreli za kazdych okolnosti za Botswanu, Burundi a Burkinu Faso, dale si zapomnel na Cady!!!, Sudance, Tunisany, Marocany, Etiopany, Nigerijce, Nigerce, Mosambicany, Somalcany, Kenany a Rwandu, no Svateho Tomase a princuv ostrov opomenout...chyba! Etnicke slozeni Republiky Pobrezi Slonoviny asi nebudu uplne rozvadet. Jo Egyptany si zapomnel, dale Gabony a Gambijce, Seychely a Madagaskar. Dale na Australany, Novozelendany, dale Kazachstance, Rusaky, Kyrgyzstance, Tadzikistance, Uzbekistance, Turkmenistance, Korejce, Mongolce - jaks mohl, Filipince, Indonesany, Thajce, Afganistance, Bhutance, Indy, Irance, Iracany, Sri Lancany, Armence, Bahrajnce, Jordance, Katary, Jemence, Izraelce, Ku*ajtany, Libanonce, Omance, Gruzijce, Turky, Reky, Irove, Severni Irove, Anglani, Skoti!!! Nory si opomenul, Finy, Svedy, Litevce, Lotyse, Belorusy, Slovaky!!! si nezminil, divne...Ukrajince, Bulhary, Chorvaty, Bosnu a Hercegovinu, Cernohorce, Albance, Dany, Holandany, Welsany si zapomnel taky, Talose, Rakusaky, vsechny kralovstvi a Portugalce taky, Par desitek jsem jeste opomenul, ale je fakt, ze jedine v Cechach je to na houby, zadny patriotismus:) A pak, ze Cesi nejsou vyjimecnym narodem:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nejak:) To pripomenuti, ze nemame moc na tom vitezstvi zasluhu je velmi trefne!!! i ten postoj k tomu. Pod tohle se klidne podepisu.

Nejvic mne dojimaji tyto 2 dost rozsirene vety:
1/"Vyhrali jsme, jsme mistri sveta!"
2/"Oni prohrali, jsou to trotli" :D)))

Kdyz to tak vidime napsane, tak to vypada, ze jde o nejake dve ruzne skupiny nebo tymy, nooo ale nejde:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Hrdej máš být především sám na sebe a na to, co jsi dokázal ty sám. Hrdost na úspěchy někoho jiného je projevem zakomplexovanosti
Reagovat
Fandina
Ty dvě rozšířené formulky je jenom vyjádření radosti a zklamání z úspěchu a neúspěchu. Nic za tím nehledej. Je to lidské ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou logiku má tvoje vyjádření?

Hrdý máš být na společenství, ze skterého pocházíš, protože jsi jeho součástí. Tak jako je každý Žid, Polák, nebo Američan hrdý na svou příslušnost. Jsou snad všichni zakomplexovaní?

Pochop, že Tvůj postoj ne naprosto exotický. Tohle totiš v jiných zemích nikdo nechápe ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já v tom vidím spíše ty projevy zakomplexovanosti. Zejména ten smutek z porážky nezamindrákovaný člověk projevuje jinak...
Reagovat
smazaný uživatel
Amen:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pozor - těžce se mýlíš!

Američany jsem tam měl, Armény a Řeky taky. Egypťany jsem tam neuváděl, protože se dělí na sunity (muslimové) a Kopty (křesťané) a to už je moc detailní dělení.

Dále pak svatotomášanéaprincoostrované jsou v patriotismu až 98-mý, takže jse je vynechal ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovu porážky klidně skousnu. Vůbec ho nemám rád.
Kdyby nereprezentoval stát jehož jsem občanem, tak by mi byl úplně ukradenej...
Reagovat
Stan_Borowitz
nechci se tě nějak dotknout, ale například si myslím, že bys svou hrdost mohl čerpat například z toho, že nebudeš kur*it rodný jazyk tak strašlivejma hrubkama. Kdybys byl schopen a ochoten se jej pořádně naučit, mohl bys z toho oprávněně čerpat hrdost na to, že jsi Čech a umíš dobře svůj rodný jazyk. Podle mne by to bylo rozhodně smysluplnější než ji čerpat z toho, jestli nějakej jinej Čech, který ani není ochoten přispívat do společné české kasy, někde něco vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste me prosim te sdel, jak se to meri:0) a na kterem miste mame Cechy:)
Reagovat
Fandina
Pocit zklamání z prohry toho komu fandíš každý projevuje jinak. Sám asi víš jak se projevuješ ty ne? Někdo to vyjádří že oni hráli blbě, jsou to nevím co, ale v podstatě u fandění co ti zbývá. Když vyhrajou tak je pochválíš, když prohrajou tak ne ... jinak to ani nejde
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže když třeba někoho z KSČM zvolí předsedou Komunistické internacionály, tak na to taky budeš hrdý? Protože to je úspěch Čecha na mezinárodní scéně?
Reagovat
Stan_Borowitz
nebo vlastně - já mám být na to hrdý, přestože komunisty nesnáším?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, někdo normálně - řekne si, ok, snažili se, nevyšlo to, tak snad příště, a někdo jiný zamindrákovaně - začne jim spílat, nadávat do blbců a tak. Protože se už tak těšil, jak se sveze na vlně jejich úspěchu, když vlastních není schopen. No a "ti blbci" mu to zkazili (tři tečky)
Reagovat
Fandina
tak nás dvou se to snad netýká ... já nikdy nespílám a už vůbec ne tady na TP ... úsměv
Projev zakomplexovanosti to určitě není, je to jen pocit zklamání z prohry pri fandění a jak říkám, každý se projevujeme jinak ... úsměv
Reagovat
Fandina
Vlk ... dvakrát amen :-)))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Rozumím tomu správně, že tedy schvaluješ to, když třeba po prohraném (nebo i vyhraném) fotbalovém utkání táhnou davy fanoušků ulicemi, dělají bordel, vysypávají popelnice, poškozují zaparkovaná auta a veřejný majetek? Protože to je prostě pocit z prohry (výhry) při fandění, který je úplně normální, neboť každý jej vnímáme jinak?
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, ze schvaluje, je to preci lidske:) Myslim, ze to uz vyjadrila jasne:) Takze debata v tomhle ohledu asi zakoncena...
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne za tim nic prosim te nehledej:D)
Reagovat
Fandina
Bohužel se to děje, že skupiny fanoušků po sportovních zápasech řádí v ulicích jak píšeš a jsou známy i případy újem na zdraví a pochopitelně to je problém pro celou společnost. Nastupují i zákony a soudy atd. Motivy těch jednotlivců jsou pochopitelně různé od fandění až po lidi se sklonem k terorismu. U některých je to třeba jen frajeřina, u některých vliv alkoholu, drog u některých už extremismus. Co s tím naděláš. To co se zde objevuje na disusích jsou zaplaťpánbu jen slovní výpady nebo projevy a ty důvody proč tu jednotlivci píší jsou zase různé, od zklamání přes provokace a jednotliví nickové jsou také po pár přečtení celkem identifikovatelní ... úsměv
Reagovat
Fandina
a není snad normální, že se každý při fandění projevuje jinak?
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná, že celý spor je o nedorozumění ohledně významu slov "hrdost" a "radost". Mít radost z výhry českého sportovce je přirozené a chápu to. Také ji mívám, protože jsem Čech. Ale té hrdosti fakt moc nerozumím. Jak jsem se já o ten úspěch přičinil, abych se mohl hrdě tlouci v hruď?
Reagovat
Stan_Borowitz
Není, sama píšeš o příspěvěk výše, že někdy může jít až o kriminální činy. A to snad normální není...
Reagovat
Fandina
Určitě při fandění jde spíš o radost než o hrdost. Možná by se mělo najít jiné synonymum než ta hrdost, která by se měla používat opravdu za nějaký velký čin, nevím no, přínost pro rozvoj společnosti nebo tak nějak, ale takhle běžně se také používá hlavně při fandění mezistátních ale neřekla byych, že je potřeba ho nějak nerespektovat ale hrdost asi spíš opravdu za něco většího i když já hrdost nějak vůbec nepovažuji za pro život důležitou, podstatnou.
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... fandění coby kriminální čin se také děje a je to problém pro celou společnost ...
Reagovat
Jan
Ještě si dovolím reagovat. Ti co fandí jiným než našim sportovcům. Viděli jste na olympiádě, když hrál Murray, že by Angličani na tribunách fandili jeho soupeři, příp. když hrál proti našemu Štěpánkovi a Hradecké ? Nebo když hrály naše basketbalistky s Francií, jestli mezi Francouzi v hledišti byl někdo, kdo fandil našim holkám ? Pochybuji, že tam někdo takový byl. A to považuji za normální, opak za divný.
Reagovat
Fandina
Jistě že je normální a přirozené fandit příslušníkům své země. Je to jako fandit sobě a ne sousedovi. Je to sport a v nynější době je to vlastně téměř jedné místo kdy se takto sportovci vzájemně porovnávají a pokud je to inteligentní neškodné druhým jedincům a majetku tak je to vpořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Honzo, fanoušky na fotbale, basketbale jsem napaušalizoval jako nacionalisty. Kdyby sis můj příspěvek přečetl pozorněji, tak bys zjistil, že jsem poukázal na přehnanost konstatování: "Masaryk by se v hrobě obracel..." v případě fandění tenistovi jiné národnosti, který hraje proti např. nesympatickému českému hráči.
Právě tato věta mi zaváněla až nacionalismem, který v mnoha historicky doložených případech stál za spoustou válek a genocid. To bylo celé... Navíc jsem tady nikdy a ani jednou nemluvil o fandění národním týmům (v kolektivních sportech). Tenis považuju za individuální a solitérský sport. I proto mi osobně na OH přišlo divné, že jsem u televizních titulků jednotlivých zápasů neviděl např. jména Djokovic - Del Potro, ale srbskou a argentinskou vlaječku, jako kdyby šlo o soupeření v Davis Cupu... A zase jsme u toho. Lidi posuzuju podle jejich individuality. Ne, podle státní, etnické, náboženské nebo sexuální příslušnosti... Nebudu přece fandit sousedovi, který je mi nesympatický, jenom proto, že je to můj soused...
Reagovat
Jan
Na druhou stranu je pěkné, že se zajímáte o tenisty/tenistky všech národností a přejete jim víceméně stejně.
Reagovat
Jan
Pokud sport povazujes za jedine vyjadreni v zivote... To spíš u Vás, co sledujete každý turnaj, každý zápas a píšete o tom, to vypadá, že to je Váš jediný smysl života. Já na to rozhodně ani nemám čas ani chuť sledovat všechny zápasy.
Reagovat
Nola
http://sportky.topky.sk/c/92875/federer-zabojuje-o-6-titul-djokovic-o-rekordnu-premiu

uvidíme ako to dopadne....

a ešte niečo pre Federer fans
http://sportky.topky.sk/c/92870/federer-nikdy-som-nepochyboval-ze-budem-znova-jednotka
sebavedomie mu rozhodne nechýba
Reagovat
smazaný uživatel
Po hodoch býva bolenie brucha (slov. prislovie)
Reagovat
Roger_Federer
nebo kolen...
Reagovat
taffer
Tak to bylo dost dobrý :-))
Reagovat
steve79
Chudák Tomáš. Pěkně to zazdil. Je mu ani tak nešlo o bod, ale o titul. Byl opravdu blízko. Snad ho to nepoznamená na US open a přejde přes první kolo. Má hodně nebezpečného soupeře.
Reagovat
Mayo
výborne Izzy dokázal si to :)
Reagovat
milos68
To je naše Petra, bojuje za každého počasí a až do konce.
Velká gratulace a fandíme dál !!!
Chytráky a tupce co umí jen kritizovat(mac.hall, atd.)bych zašlapal do země. Typický Čech, co umí jen brblat a nadávat a sám v žívotě nic nedokázal... Petro nám stačí, když budeš vyhrávat. Díky
Reagovat
Bob
souhlas :)
Reagovat
freeteepek
Prohlídni si pořádně statistiky a přiznej kredit Kirilenkový, která většinu zápasu hrála výborně. Nebýt těch dvouchyb, řekl bych fantasticky. Petra ve druhém setu začala odcházet fyzicky. Hlava ale zůstala na svém místě a psychika jí podržela. A Makiri začala taky dělat chyby. Pomohla i změna strategie - více trpělivosti a přechodů na síť.
Reagovat
petrulinka
Poslouchej, ta věc, na kterou se díváš na tenis, má takový čudlík, ten se zmáčkne a přístroj se vypne. To jen pro případ, aby ses nám nezhroutil z toho, na jak hrozný tenis ses musel dívat. Však nikdo tě nenutí, to je každého svobodná volba.
Reagovat
smazaný uživatel
Izzyyyyyyyyyyyyyyyyyyy! Paráda chlape, tohle je prostě král a největší sympaťák na okruhu. Sand se moc neunavil a udělá v New Yorku třeba semifinále, nemá špatný los. Come on!!
Reagovat
smazaný uživatel
!!!!!!!!!!!!!!!!! Vítej. Hodil by ses mi tu, teď už diskuze vychladla.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, nebyl jsem doma, takže jsem neviděl ani zápas. Na netu mobil nemám, nebo možná mám, ale nepoužívám.
Reagovat
smazaný uživatel
A už nás je 18 ve fantasy, parááda. Dneska se všecko daří.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas prošvih Wigan no. A teda zkoušel jsem ho sledovat na mobilu, ale to je fakt dost k pláči :))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.coolsport.tv/stream1.php

A tady máš MOTD.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to radši ráno stáhnu, ted jsem tak zralý jít spát. Ale Izzy mi udělal radost. A diskuzi si zvládl i beze mě náramně, dávám ti 5 velkých palců nahoru a zua to dodám. Come on Izzy!
Reagovat
smazaný uživatel
:))) v tom případě dobrú
Reagovat
smazaný uživatel
Johny je zabijak. Ten jeho servis miluju. Na tu vysku se neskutecne pohybuje.Ma odvahu zahrat na riziko i v situacich kdy jini by hrali na jistotu. Snad mu zdravi a priklepy vydrzi a bude se dal zlepsovat.
Reagovat
tommr
Petra dokáže vyhrát i zdánlivě ztracený zápasy zatímco Tomáš dokáže prohrát i zdánlivě vyhraný zápasy. To je hlavní důvod toho, že Petra má už ted víc titulů než Tomáš i když je o pět let mladší ... :)
Petra dneska nehrála dobře a ve druhým setu už vypadala fyzicky skoro na dně, ale přesto dokázala ubojovat zápas proti houževnatý soupeřce. To je to co z ní dělá šampionku ... :)
Reagovat
freeteepek
V mužským tenise bohužel jedna chyba někdy znamená ztrátu celýho zápasu. A tu jednu chybu dnes Berďa udělal. Mistr ve využívání příležitostí je Federer. Ani on neválcuje soupeře jak dřív, ale získává klíčové body a díky jedné chybě soupeře vyhrává sety v tiebreacích a nakonec i celý zápasy:-)
Reagovat
Fandina
Tomáš dnes prostě neměl štěstí a hrál dobře tak příště ...
Reagovat
freeteepek
Tak to jsem fakt nečekal! Makiri nezvládla nervy. Naopak Petru opět podržely!!! Tohle vítězství má cenu milionu dolarů:-)
Reagovat
Nancy_z
V těžkých podmínkách nakonec zabojovala a titul je její! Tak teď hlavně odpočinek a snad nebude hrát hned první den :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje hned první den :-)
Reagovat
J.M.
Bude hrát hned v pondělí.
Reagovat
tommr
tomu se mi nechce věřit. Na finalistky turnajů z předchozího týdne se při dělání rozpisu zápasů vždycky bere ohled a jejich zápasy se přesouvají nejdál co to jen jde ...
Reagovat
J.M.
Jedině že by změnili plán, který už je oficiálně zveřejněný. Ale to si nemyslím. New Haven i Winston-Salem jsou specifické tím, že končí v sobotu, pravděpodobně právě z tohoto důvodu.
Reagovat
Nancy_z
Hm, tak aspoň by měla hrát až večer... Snad na ní nebude únava moc znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Se podívej na: http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html?promo=subnav
Reagovat
tommr
ano na přípravných turnajích se končí už v sobotu ( a v Dallasu dokonce už v pátek), ale stejně si myslím, že by jejich finalistky měly hrát až v úterý. Příjde mi naprosto nepochopitelný nutit je hrát hned první den když na GS je na jednotlivý kola času dost ...
Petra se mi zdála ve druhým setu úplně vyřízená. Pokud by měla hrát už v pondělí tak by mohla mít značný problémy i s tou Hercogovou, kterou by jinak měla jasně porazit ...
Reagovat
Nancy_z
US Open holt nebere ohledy... Petra bude hrát třetí zápas na Grandstandu, před ní hraje Bartoli a Florian Mayer... No není to ideální, ale jestli chce Petra uspět, bude se stím muset poprat... zase se poveze na vítězný vlně a ví, že dokáže zahrát i v extrémních podmínkách.
Reagovat
gedzitka
Z 2:5 na 7:5 wow, gratulace Peti :-D. Ale z těch nervů jsem si zkrátila život o nějaký ten pátek.
Reagovat
tommr
já byl dneska poměrně klidnej a už jsem se chystal na třetí set. To že to Petra zvládla otočit (nebo Makiri zvládla ztratit) mě docela zaskočilo (příjemně) ... :)
Reagovat
Alois_Mlok
hodit pohár do kanálu...
Reagovat
tommr
jj Petře by se ten obrat určitě nepodařil kdyby Makiri aktivně "nespolupracovala" ... :)
Reagovat
Chrenda
No co předvedla za obrat ta Peťa, klobouk dolů!! Zachránila neděli...gratulace 7:6, 7:5 ...pět gamů v řadě!!
Reagovat
J.M.
Mimochodem, rád bych se přimluvil za vymýcení s novinářského tiku, rozmáhajícího se v poslední době. a nejen tu, do nekontrolovaných rozměrů, kterých už si sám novinář není vědom a není schopen je vůlí ovlivnit - nadužívání klišé "padla" v titulcích. Berdych padl, Wozniacká v New Havenu padla... Myslím si, že by titulek nebyl o nic méně zajímavý, kdybychom se drželi zavedeného označení "devatenácté století"... tedy "prohrál" nebo "prohrála".
Reagovat
J.M.
(vymýcení novinářského tiku)
Reagovat
smazaný uživatel
Toz to byl game na tech 5:5:)
Reagovat
mac.hall
Jen krátce k zápasu Petry s Marií. Přiznám se , že na tento zápas jsem se po dost dlouhé době těšil , protože jednoznačné spláchnutí Sáry v semi ( neviděl jsem) , ve mně vyvolalo naději , že Petra se přeci jen dostává do své lepší formy. Bohužel se ukázalo , že to opět omyl. To , co dnes Petra na kurtu předvádí je jedním slovem děs a hrůza. Na to se skutečně nedá koukat. Postrádá jakoukoliv úderovou jistotu a poráží se sama. Dívat se na první a část druhého setu bylo pro mě doslova utrpení.Trochu solidnější hráčka by s Marií bez problémů vyběhla, ale Petra opět předvádí neskutečné množství nevynucených chyb úrovně rekreačního tenisu.Není téměř schopná dostat míč na druhou stranu kurtu. Skutečně nevím , jak mohla s takovouto formou dosáhnout v Americe tak dobrých výsledků. Pokud se výrazně nezlepší , s US Open se brzy rozloučí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si asi neviděl první set...
Reagovat
smazaný uživatel
co tam máš v zásobě teď?
Reagovat
mac.hall
Budeš se divit , ale první set jsem viděl. To , že ho nakonec po nervy drásajícím průběhu vyhrála , vůbec neznamená , že by hrála dobrý tenis. Za vším , co jsem napsal , si stojím. Pro mě je to nekoukatelný tenis a lituji diváky na stadionu , na co se musejí koukat. Je to jeden z nejhorších tenisových zápasů , co jsem kdy viděl.Petra je zcela mimo.
Reagovat
Chrenda
Ale hlavně jsi neviděl posledních 5 games!! Pro mně je Petra největší favoritkou US Open...bez diskuzí!!! Oproti Tomášovi z ní opravdu bude Numero UNO a to velmi brzy!!
Reagovat
smazaný uživatel
A co je pro tebe koukatelný tenis, když ten tenis v prvním setu byl pro tebe nekoukatelný?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja posloucham anglany, a ti asi komentuji jinou hracku:)
Jinak nektere zapasy petry jsou zatim na betonech vice se trapici, nektere jsou fakt neskutecne skvele, hlavne v porovnani s jeji historickou uspesnosti na tomto povrchu:)
USOpen zacina svym zpusobem za par hodin, takze nevim, co jeste by rychle mohla zmenit, to asi po ni chces dost neskutecny veci:)
Reagovat
smazaný uživatel
Cos (ne)dobrého popil? Komentář tohoto ražení mi položil otázku jestli ses náhodou neprobudil z dlouhého spánku?
Reagovat
tommr
souhlasím s tebou v tom, že Petra dneska opravdu nehrála dobře. Nabízí se analogie s OH kde Petra taky nejdřív spláchla jinou Italku a pak se s Makiri strašně trápila. Je to daný i tou hrou, kterou Makiri předvádí a která Petře vyloženě nesedí. Rozdíl mezi OH a dneškem byl v tom, že Petra získala mezitím dostatek sebevědomí a proto dnešní zápas dokázala urvat i když se jí vůbec nedařilo ... :)
Na USO bude samozřejmě muset přidat, ale ještě bych jí neodepisoval ... :)
Reagovat
freeteepek
Prohlídni si pořádně statistiky a přiznej kredit Kirilenkový, která většinu zápasu hrála výborně. Nebýt těch dvouchyb, řekl bych fantasticky. Petra ve druhém setu začala odcházet fyzicky. Hlava ale zůstala na svém místě a psychika jí podržela. A Makiri začala taky dělat chyby. Pomohla i změna strategie - více trpělivosti a přechodů na síť.
Reagovat
freeteepek
Prohlídni si pořádně statistiky a přiznej kredit Kirilenkový, která většinu zápasu hrála výborně. Nebýt těch dvouchyb, řekl bych fantasticky. Petra ve druhém setu začala odcházet fyzicky. Hlava ale zůstala na svém místě a psychika jí podržela. A Makiri začala taky dělat chyby. Pomohla i změna strategie - více trpělivosti a přechodů na síť.
Reagovat
milos68
To je naše Petra, bojuje za každého počasí a až do konce.
Velká gratulace a fandíme dál !!!
Chytráky a tupce co umí jen kritizovat(mac.hall, atd.)bych zašlapal do země. Typický Čech, co umí jen brblat a nadávat a sám v žívotě nic nedokázal... Petro nám stačí, když budeš vyhrávat. Díky
Reagovat
freeteepek
Ty aby ses nepřidal! Vůbec Ti nedochází, že ten wimbledonskej zápas s tím dnešním se dá jen těžko srovnávat, protože podmínky, za kterých se tehdy a dnes hrálo, byly nesrovnatelný!
Tehdy měla Petra problémy s rozoranym kurtem a s neskutečným větrem. To je vždy nevýhoda pro útočící hráčku...Oproti tomu dnes se hrálo na relativně rychlým betonu za neskutečnýho pařáku - a Petra má astma.
Ta Italka (včera) měla slabej servis a vůbec byla na Petřiny rány krátká. Makiri je sice v žebříčku pod ní, ale na betonu je o dost lepší hráčkou. Sara získala body a postavení během antukový sezony...
Makiri má očividně budoucnost v top ten, kdežto Sára z ní brzo vypadne a kdo ví, jestli se tam ještě někdy vrátí:-)
Reagovat
Jan
Zajímavé je, že vloni ve FED Cupu Petra Kirilenkovou hladce porazila, zatímco letos se s ní vždycky trápí. I když loni měly obě jinou úroveň hry než letos, Petra lepší.
Reagovat
tommr
ve FC hraje Petra vždycky o třídu líp než na normálních turnajích ... :)
Makiri se oproti lonsku hodně zlepšila a hlavně hraje velice chytře - přesně to co Petře vůbec nesedí - takovej vyčkávací styl. A když k tomu ještě připočteš to, že Petru vůbec neposlouchal servis tak je na problémy zaděláno ... :)
Reagovat
Chrenda
Ale kolikrát prohrál Djokovič s hráči mimo TOP 10 a kolikrát Berdych? Tvoje srovnání je víc než trapné. Fakt, že Berdych prohrává s kdekým průběžně nelze oddiskutovat způsobem, jak to činíš ty. Ale ty jen prostě za každou cenu bráníš svého Johnyho, ale to není nic proti Isnerovi, ten je mi u pr..le!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, tady už šlo daleko víc o obhajobu Berdycha. Co píšeš, tak není pravda. Sice teď vypad z formy a vypadává s hráčema mimo top 10, jenže v ATP Race je pořád o 500 bodů na místě zajišťujícím TM.
Reagovat
Chrenda
To je sice pravda, ale těžce na něj začínají dotírat Del Potro a Tipsarevič. A Tomík má i nějaké body obhajovat na podzim. Takže reálně vidím riziko, že do půl roku bude z kola ven. Já mu to samozřejmě nepřeju a dokonce si myslím, že tu správnou formu ještě chytne v budoucnu kolem třicítky, ale teď to prostě drží zuby nechty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Race obhajoba nehraje žádnou roli.
Reagovat
Chrenda
Mně to trochu připomíná příběh Ivana Lendla. Ten v historických tabulkách figuruje na třetím místě v počtu týdnů na prvním místě světového žebříčku a na druhém místě (tuším???) v celkovém počtu vyhraných turnajů. Ale jen pamětníci ví, že těchto čísle Lendl dosáhl tím, že objížděl hromadu malých turnajů, kam nikdo z TOP 10 nejzdil hrát (což v jeho dobách šlo!!) a tam s přehledem vítězil a těžil body, které ho držely na prvním místě.
S Tomem je to podobné. Oproti špičce jezdí na mnohem víc turnajů (i když teď už to taky trochu omezuje), kde sbírá spoustu čtvrtfinále (na což mu v dnešní době stačí vyhrát jeden nebo dva zápasy) a tím tvoří svoje bodové portfólio. Ale vyhraje tak maximálně 1 turnaj ročně a udělá navíc cca 2 finále a 3 semifinále. A to je podle mně na hráče TOP 10 málo. A to nemyslím jen Berdycha, ale i Tipsareviče, Potra, Isnera, ale i Tsongu. Ta propast mezi prvními 4 až 5 (protože Ferrer se k nim ještě dá počítat) je fakt obrovská! Možná by se mělo začít měřit na TOP 5, TOP 10, TOP 20 atd....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, samozřejmě, mezi top 5 a top 10 je značnej rozdíl. Jinak ale Tipsarevic je hodně jiná kategorie. Tam se řadí on, Almagro a další hráči. Berdych, Del Potro atd opravdu mají na kontě víc turnajů jak top 5, ale Tipsarevic... má 3000 bodů a z toho 1000 bodů tvořej turnaje 250.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D Ty jsi kouzelný.
Reagovat
smazaný uživatel
boha, než já si zvyknu na tohle řazení diskuze. To bylo na chrendu. Hráči od 6.místa dolů by to asi měli zabalit, protože vlastně nemají kvality, aby byli v top 10
Reagovat
smazaný uživatel
A specialista na Ivana Lendla.

Doplň si vědomosti! Lendl rozhodně malý turnaje neobjížděl - naopak se specializoval na ty s nějvětší datací (i mimo ATP)
Reagovat
Chrenda
Si nemám proč dopúlňovat vědomosti ty bloude, sic jsem to sledoval v přímém přenosu. Kolik Ti je let ty rozumbrado? Si to nastuduj sám. Lendla za to silně neměli hráči z TOP 10 rádi! Máš sice pravdu, že rád jezdil na místa, kde mu dali nejvíc peněz, ale zkus se někde popídit ty chytrolíne, kolik dohromady odehrál zápasů a za kolik sezón oproti třeba Wilanderovi, McEnroyovi apod.!!!
Reagovat
freeteepek
Ted je Petra dole. O přestávce mezi setu bude muset pořádně chladit. Jsem zvědav, jestli to otočí. Bude čím dál tím unavenější. Prohrává všechny dlouhý výměny! A Kirilenková bohužel ve druhém setu nedělá moc chyb:-(
Reagovat
Chrenda
No prokletí 2.setu funguje! Pořád však věřím, že jí ve třetím dorazí!! Nebo to bude české Waterloo, tahle neděle??
Reagovat
Chrenda
Prostě je smutný, že Tomáš není schopen nikdy a nikde a nikoho přesvědčit, že je číslo 7 na světě!!! Prohrává běžně i s hráči daleko za světovou 20 a to by se mu prostě nemělo stávat. Isnera tady můžete kritizovat nebo obhajovat, ale jedno je jisté, ISNERA BY MĚL BERDYCH PORÁŽET LEVOU ZADNÍ, POKUD CHCE BÝT ŘAZEN K NEJUŽŠÍ ŠPIČCE SVĚTOVÉHO TENISU!!! A to se mu nedaří, tedy myslím, že v dohledné době Tomáš z TOP 10 vyšumí!!
Reagovat
spaniel
Tak v tomto s tebou souhlasim, ma strasne vypadky. A jelikoz to je hlavou, tak se to asi nezlepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Djokovic, taky prohrál s Isnerem, snad se mu to někdy zapomene a bude řazen k nejužší špičce světovýho tenisu :((((
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Djokovič do užší špičky patří, protože s takovýma břídilama prohraje jednou za rok, kdežto Berdych skončí na jejich raketě na každým druhým turnaji.
Reagovat
Nola
Nechápem, prečo by mal Berdych vypadnúť z TOP 10... ja si nespomínam na hráča z TOP 10, ktorý by tento rok neprehral zápas s hráčom mimo TOP 10, nakoniec aj tí najlepší TOP 3,4 prehrali zápasy s hráčmi mimo TOP 10, možno Nole.. netuším, aké mal postavenie na rebríčku Isner, keď ho porazil, nesledujem ho, vždy sa nájde niekto kto prekvapí, alebo sa favorit zle vyspí, o tom je predsa tenis, že prináša aj prekvapenia...Iste tí najlepší neprehrávajú tak často, asi sú inak motivovaní, idú si za svojim cieľom, ktorý si vytýčili...nie je to iba o hlave, ale aj o motivácii....
Reagovat
freeteepek
Petra hraje nadprůměrně dobře, ale přesto je hra naprosto vyrovnaná. Naštěstí urvala první set.
Podle mě jí Kotyza neporadil optimální strategii. Zase to co minule plus hrát Kiri hodně do backhandu. Petře bohužel úplně nevychází první podání. Naštěstí získává hodně bodu z druhého servisu.
Škoda toho začátku, kdy dovolila soupeřce se vrátit do zápasu.
Jestli tenhle zápas Petra vyhraje, tak v NY to už bude brnkačka:-)
Má našlápnuto. Věřím jí. PojĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
Ruska taky hraje dobře, je vidět, že zapracovala na sebevědomí. Akorát mě štve to její soustředění při každém jejím podání...
Reagovat
smazaný uživatel
A to její hekání :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a Emi pamatujes jak jsme si vsimli, ze mela obdobi bez toho jeceni?:)
Ani jsem si poradne nevsiml, kdy se k tomu tak vratila...
Reagovat
smazaný uživatel
..asi ji to naučil Ovečkin :-)))
Reagovat
Fandina
souhlas. Makiri naprosto sebevědová a soustředěná. Chce to urvat za každou cenu, je soustředěná, ale ten řev opravdu určuje každou ránu a podvědomě směruje soupeřku kam chce řvoucí.
Reagovat
dadaft
první set super, ve druhém se hra rozpadla. samá chyba...
Reagovat
freeteepek
Jak se Petra zahřála, začala dělat chyby. Ted, v půlce druhýho setu, hned 2 dvouchyby za sebou! Je to bohužel tím nepříznivým klimatem. Je velmi vlhko.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden z nejlepších tiebreaku co sem letos viděl... Doufám, že ten zápas pujde do tří setů, pač nemám co dělat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tie break byl opravdu skvělý zážitek. Sklaním se před sebevědomím a uměním Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja tedy Petre moc ten trisetak nepreji:) USO za dvermi, tak at se zas tak nenadre:)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále mi bohužiaľ opäť ušlo, avšak meno víťaza sa ku mne už dostalo :)

Úprimne moc som neveril, že John dokáže obhájiť body z minulého leta, kde vyhral niekoľko menších turnajov a dostával sa do záverečných kôl aj v tých väčších. Som teda príjemne prekvapený a dúfam, že v nastolenom trende bude Isner pokračovať aj v NY.

Mimochodom, tá kritika Isnerovho štýlu a podceňovanie ho ako tenistu je naozaj smiešna. Každý hrá tenis, na ktorý má predpoklady, dôležité je aby vybraný štýl vycibril do dokonalosti, iba vtedy môže dosiahnuť úspechy.

Samozrejme, čo sa Isnerovej medzihry týka, nikdy nebude na úrovni špičkových hráčov. Celkom pochopiteľne. No kritizovať ho za to a hodnotiť jeho hru podľa rovnakých merítok ako pri bežných tenistov je úplne mimo misu. Isner má na svoju výšku solídny pohyb a kvalitné údery. Ak by nemal, končil by na turnajoch presne tam, kde končí Karlovič a jemu podobní.
Reagovat
spaniel
No jo no., jsou teda 2 moznosti.
1-litovat ho, jaky je chudak a jak nema na tnis predpoklady a tak ho za to vlastne obdivovat a fandit mu, jak se s tim popral a jak skvele hraje
2-kaslat na to jak je vysoky a kritizovat jeho hru, jak u kazdeho druheho.

Ja beru moznost 2, taky nikdo nelituje Rochuse, Goffina apod jak jsou mali a jak se s tim dokazou poprat.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč litovat člověka, co je v top 10? Já ho za to obdivuju :)) A Goffina obdivuju taky, Rochuse jsem neměl rád.
Reagovat
smazaný uživatel
A prostě brát jen samotnou hru a nevnímat souvislosti kolem, přijde mi to poměrně hloupý.
Reagovat
spaniel
Vidim ze rad hazes kolem slovama jako hloupy, smesny atd. Mas nizke sebevedomi nebo co? Mas velky problem snest lidi, kteri maji jiny nazor nez ty. Pro me je Isner nemehlo, co je bez servisu nikdo. Sam jsi napsal ze ma mezihru na top 70. Zjevne dela rozdil jen servis teda, tak nechapu co se ti nelibi, kdyz to nekdo napise.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mně by nevadil tvůj názor, kdybys ho uměl nějak rozumně obhájit. Já neříkám, že jsi směšný nebo hloupý ty, jen to smýšlení mi přijde hloupý. Poměřovat tenistu, co má 180cm a 200+cm stejným metrem je podle mě hloupost. A nepopírám, že i já často uvažuju hloupě.
Reagovat
smazaný uživatel
Isner je bez servisu nikto?..a čo tak brať servis ako jeho nevyhnutnú súčasť? Ako sa vlastne niečo podobné môže vypichnúť?..To je rovnaké akoby si povedal, že Nadal je bez svojich nôh nikto, Federer bez forehandu nikto a podobne....
Reagovat
smazaný uživatel
A jestli podle tebe je hráč top 70 ukázka nekvality, tak už asi nemám slov.
Reagovat
smazaný uživatel
A za celou diskuzi jsem taková adjektiva použil snad jen opravdu dvě, i když jistej si tím nejsem, to mi snad můžeš odpustit. A opravdu jen v případě, kdy mi přijde, že se dostáváte někam, kde zapomínáte používat mozek.
Reagovat
spaniel
Ja nenapsal ze 70.hrac je nekvalitni. Ja jen poukazoval na nepomer jeho zebrickoveho postaveni k tomu, co jsi napsal. Rozdil dela jen servis. Samozrejme nikdo nema kazdou cinnost presne na tom miste, kde zrovna je, ale je to v nejakem rozsahu. Pokud on tam ma tak velky rozdil, tak je to velky nepomer. Ja ho proste nebudu litovat a nepujdu do hloubky zkoumat jaky je sympatak. Ty to beres jinak, protoze mu fandis a dlouho ho sledujes. Pro me je to proste hrac, ktereho zapasy me zoufale nebavi a vadi mne ten nepomer kvality servisu a ostatnich veci.
Reagovat
Heather_Fedex
podpisuju
(jsem rada, ze nejsem jedina, kt. si tuhle vlastnost na chazym vsimla)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tvrdíš, že jeho hra je jen o servisu a jinak je nemehlo. Jestli zároveň uznáš, že je v top 70, co se týče mezihry, tak si protiřečíš.

Na světě není jen 10 tenistů, kvalitní tenis může hrát i 90. s 120. hráčem světa. A jestli Isner hraje tenis na úrovni hráčů top 100, tak se na jeho tenis dívat dá. A jestli k tomu přidává top servis, tak je zaslouženě tam, kde je.

Že se ti to nelíbí, já to beru. Všim sis, že bych tě někde přesvědčoval, že se ti líbit má? Já bojuju jen proti těm nepravdám. Jakože je nemehlo. Jakože v jeho zápasech nejsou výměny. Jasněže jsou, když umí returnovat. Že je jich na tebe málo? Tvoje věc. Ale přeháníš do extrémů.
Reagovat
spaniel
Jo Chazy, jenze ja ho na rozdil od tebe nevnimam jako 70.hrace, ale jako hrace kolem desitky. A na jeho postaveni se mne jeho hra nelibi. Samozrejme treba na zivo, tak ocenim i baby, na ktere se v TV divam vyjimecne. A samozrejme i hrace, ktery je c. 300. Kurna, vzdyt ja ocenim i dobre lokalni hrace, ktere vidam. Ale on je top 10 a tak ho taky posuzuju. Kdybych ho bral jak 70teho (coz zod ted zkusim), tak je to zas jine.
Reagovat
smazaný uživatel
Vnímej ho, jak ho vnímat chceš. Ale nemůžeš o něm tvrdit, že je nemehlo, sám víš, že je to blbina. Mě taky x hráčů nebaví, ale za nemehla je prostě neoznačím.
Reagovat
smazaný uživatel
A já nemám nic proti tomu, že tě nudí. Ale podle mě už víš, co mi vadilo v komentářích, cos tu psal.
Reagovat
spaniel
Tak nemehlo jsem pouzil kvuli jeho pohybu, nevim co by se na to vic hodilo. Z tezsich micu ma vzdycky problem s pohybem a jde to hodne videt.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Má problém hrát údery na tělo. Protože má problém rychle změnit směr, ustoupit a dostat se do výhodný pozice.

Ale dřív třeba nebyl schopnej hrát v obraně ani v situacích, kdy ho soupeř posílal z rohu do rohu, neuměl se rychle otočit, zahrabal a nevrátil se včas. A to se mu teď nestává, i dneska několikrát donutil Berdycha zahrát o úder navíc. Takže se vsaď, že do roku i tohle zlepší :) A nemehlo prostě není ani v pohybu, víceméně už má jedinou opravdu velkou slabinu.
Reagovat
smazaný uživatel
By mne celkem zajimalo, co sis myslel o Rafovi tak 7 let zpatky:) Jestli si ho take zarazoval jak mnoho fans, ze na antuce je skvelej, ale na jinym povrchu si moc necuchne - myslim k vitezstvi na GS.

Isnera teda nelituji, a uprimne 2 roky zpatky, kdyz jsem ho videl zahravat volej na siti, tak jsem si doslovne trhal vlasy:D)))) Isner se stereotypne zarazuje stale jeste tam, kde byl tak ty 2-3 roky zpatky. Ja ho opravdu nelituji, ale fakt ho spis obdivuji. Obcas je to z jeho strany, jasne, strasny zapas, ale za posledni rok dokazal, ze zamakal na sobe neskutecne a doufam, ze v tom bude dal pokracovat a dal se rozvijet. Rozhodne mu nebudu prisuzovat, ze nemuze byt v mezihre jeste lepsi, sakra muze:D)) a treba to dokaze:)
Proste si myslim, ze jen s tim servisem by fakt nebyl tam, kde ted je...
Reagovat
spaniel
Tak Rafu nemam rad ani trochu a nechci se ani poustet do debaty o nem :) Ale je nekde jinde nez Isner a vzdy byl.
Reagovat
Chrenda
Tak Peťa ten první set dala 7:6 v TB 11:9!!! Uff ale stojí to sil!!
Reagovat
smazaný uživatel
Její zápasy jsou fakt naprosto mimořádný:))
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se tesim az blbce Isnera zase uvidim pristi rok na antuce predvadet jeho smesnou hru, ve ktere se ztraci jeho servis a zhorsuje se uz tak jeho strasny pohyb po dvorci. Vyhrat mel Tom, nechtel sem aby tenhle krasny turnaj vyhralo podani :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty tomu rozumis asi jak koza nakladaku, jak tak vidim...
Prosim te vysvetli mi jak ten prumerny tenista na antuce letos porazil Fedexe??? To jajo nebyla antuka??? nebo co...Proc ten Roger o nem rekl, ze udelal neskutecnej pokrok???
Jenze to bys musel sledovat tenis, a ne jen, kdy hraje Mistr Stepec nebo Berdych. Nez zacnes nejakeho hrace strkat do prumernyho levelu na antuce, tak si aspon do prcic neco o nem zjisti, nez zacnes psat osocujici a tendencni kraviny...
Reagovat
Matti
Připomeň mi prosím, kdo kdy dostal Rafu v Paříži do 5 setu? A kdo porazil Rogera na antuce? Nevíš, tak si zkus pročíst diskuzi níže. Hm, myslím, že blbec jsi spíše ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex si ten zapas prohral sam, heroicky vykon to rozhodne nebyl...Chces vypsat letosni trapeni na antuce v porovnani s vydarenymi turnaji ?????? Na antuce je proste polovicni a ty se k tenisu radsi uz nikdy nevyjadruj
Reagovat
smazaný uživatel
2010 - Antuka: Acapulco - 1. kolo, Houston - OF, Řím - 2. kolo, Belehrad - finale, madrid - OF, Garos - 3. kolo,
2011 - Houston - ČF, Belehrad - 1. kolo, madrid - 2. kolo, Řím - 2. kolo, Garos - 1k
2012 - Houston - finale, madrid - 2. kolo, řím - 2. kolo, Garo - 2. kolo
Většinu těch zápasů jsem shlédnul a věř mi, že na antuce se nechytá a výkyvů je víc než dost.
Reagovat
Chrenda
Tak to nepotvrdila...TB!
Reagovat
Chrenda
Tak teď jí po třetí v prvním set brejkla, tak snad dotáhne ten první set!!! Už se lepší!!
Reagovat
J.M.
Tak Nebe to možná bude až Petra vyhraje, zatím je to obyčejný Haven.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomhle turnaji celkově Isner vyhrál 12 setů.

4 vyhrál v TB
8 vyhrál brejkem

Opírá se jen o servis? Nebuďte směšní.
Reagovat
spaniel
Ty nebud smesny, z toho co jsi napsal nic neplyne. Jelikoz jeho nebrejknou, tak mu tam proste nejaky ten brejk spadne, to je snad jasny. Ja nikde nepsal, ze ma nejhorsi return na svete. Staci par chyb soupere a ma brejk. A diky podani ho uz neztrati.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný? Co je na tom omg jasný? Kdyby byl nemehlo, neměl techniku a neměl mezihru, tak nikdy na žádným turnaji nebude mít 2x víc vyhranejch setů díky brejku jak díky TB.

To, co jsem tu napsal, prostě popírá, co ty tvrdíš.
Reagovat
spaniel
Nepopira. Jelikoz si drzi servis v pohode, je klidny, vyrovnany a malo se mu stava, ze by zapas projel mentalne. Proste jde na return s absolutnim klidem, ze to nejak zkusi a kdyz to nevyjde, furt ma dobre vyhlidky v TB. To je obrovska vyhoda. Brejk se bud povede nebo ne. Jak casto ho vidas brejknout vic krat v setu? Ja si ani nepamatuju, kdy by vyhral 6:1 6:1. On je za kazdy brejk rad.
Reagovat
smazaný uživatel
Spousta tenistů je za každej brejk ráda, protože prostě return kvalitní nemaj :-D... Ty žiješ ve světě top 5 hráčů, kteří maj šanci na brejk v každým gamu, to je pak těžký. A 6-2 dal snad v obou svejch zápasech v Římě, takže na antuce.

A tohle špatně chápeš, jemu právě jde o jeden brejk. A jak ho získá, tak už se soustředí na servis. Je to taktika i Andyho Roddicka, spousty kvalitních servismanů. Roger taky často po jednom brejku už na returnu hraje jinak a chce jít rychle na servis a dopodávat.
Reagovat
spaniel
Nic, nechame to tak, libil se mne tvuj prispevek dole, beru to. Asi si kazdy zachovame svuj pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teď ještě koukám, že proti Tsongovi měl 10 BB a získal 32% prvních servisů Tsongy. Opravdu je to jen o tom, co jsi napsal... "nějak zkusí"...
Reagovat
spaniel
A dival jsi se na ten zapas? Zjevne ne. Tsonga tam delal saskarny, vysmaty, mluvil na divaky, delal otocky, zkousel kratasy, loby. Vubec to nevypadalo, ze by chtel vyhrat. Proste se chtel rozehrat, zjistit jak na tom po zraneni je, nepotreboval se tam vycerpat. Navic jeho return je asi nejhorsi z top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedíval, ale co tu píšeš neberu vážně. První servis flákat nemoh, tohle ukazuje schopnost ho returnovat a dostat se do výměny, to ukazuje tenisový nadání a cit v ruce, ukazuje to i techniku. A to je to, o co mi jde.

A nevím, co sem pleteš tsongův return.
Reagovat
spaniel
Aha, takze se jdes dohadovat o zapase, ktery jsi ani nevidel. Parada.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak mi to vysvětlíš, Tsonga podával první servis spodem, pak běžel mezi diváky a bral si od nich jídlo, takže Isner hrál do volnýho kurtu?
Reagovat
smazaný uživatel
On má Izzy s Tsongou pozitivní bilanci a měl ve všech třech zápasech víc BB, ale asi se holt ten Tsonga nikdy nesnažil.
Reagovat
spaniel
Reagovat
spaniel
Vzdycky spatne pro tenis, kdyz vyhraje zirafak. A Chazy, to o krasnych vymenach je k smichu. Zirafak mel jeden FH winner za 3 sety a minimalne 20UE, to jsou ty tvoje krasne vymeny a mezihra na urovni? Je to totalni nemehlo. U jeho zapasu delsi vymenu abych hledal lupou. Pamatuju, ze posledne s Federerem, ukazovali v prubehu prvniho setu statistiku vymen nad 4 udery a zirafak mel 1-14, takova je jeho kvalita mezihry.
Reagovat
smazaný uživatel
A já jsem zas viděl x zápasů, kde měl víc winnerů ze základní čáry než soupeř. Napsat o něm, že je nemehlo, když soupeře pravidelně brejkuje, to je fakt smutný.
Reagovat
Chrenda
100% pravda, jen je třeba k tomu dodat, že Tomáš mu ve všech oblastech zdatně přizvukoval!!
Reagovat
spaniel
Smutny, ale pravdivy. Je to nemehlo a ty to nezmenis. Vsimas si nekdy co udela, kdyz dostane mic na telo nebo pod nohy? Vzdyt to je komedie, vypada ze se tam posklada. Vzdycky to zkazi.
Jasne servis patri k tenisu a je to jeho jeho plus, ale toto uz je moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, footwork je jeho největší slabina. Servis "patří" k tenisu? Servis je nejdůležitější úder tenisu, Roger by bez něj měl tak 4 GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo tak 9, ať to nepřeháním, nějaký byly až trapně snadný :)
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodem to nemehlo na antuce porazilo Rogera na 3 vítězný a proti Nadalovi dostal zápas do pátýho setu :-DD
Reagovat
spaniel
Asi se te to dotyka, to nemeni nic na tom, ze jeho zapasy jsou z divackeho hlediska skarede a nudne. To uz radeji nekonecne pinkalisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Z tvýho pohledu jsou nudný, ten neznamená vůbec nic, stejně jako ten můj. Mě jeho zápasy baví.
Reagovat
Sonja
Tomáši, gratuluju. Absolutně se za svůj výkon nemusíš stydět:-) Viděla jsem celé semi s Querreym, kde si podle mě hrál velmi dobře a z finále jsem viděla závěr, ve kterém si hrál až tedy na ten nepovedený TB taky dobře...souhlas s autorem článku- povedlo se mu nabrat sebevědomí a dostat se do zápasového rytmu;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už se ví kdo bude hrát první den :-)

Z Čechů uvidíme jistě Petru K. a Lucku Š.. Pak nevim, jak jsou rozmístěny kamery.. A moje oblíbená Masha bude hrát v přijatelný čas, takže OK :-))

http://www.usopen.org/en_US/scores/schedule/index.html?promo=subnav
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová už v pondělí? No nazdar
Reagovat
Jan
Škoda Tomáš. Ale je to lepší než vypadnout v prvním kole a drátem do oka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemel jsem moznost videt, jsem velmi rad, ze to John zvladl:) Moc mu fandim. Mam velkou radost, ikdyz obsazeni turnaje, jasne, ne az tolik kvalitni. Ale i tak pro mne krasna a velmi radostna zprava:)
Johny mel celkem nadejny zacatek sezony, ale potom to bylo takove vykyvove...no a ve Wimblasu to dost nezvladl:) Uz jsem se bal...
Toz a ted sup na USOpen a provetrat tam ty tzv. favority.:)
Jeste aby se podarilo dnesc urvat finale Petre a bude to uplne dokonaly vecer:)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) Wimblas pro něj bude vždycky problém, tam ho ten mizernej footwork prostě vraždí.
Reagovat
Jan
Nepochopím, jak může Čech fandit cizímu, když tam hraje český tenista.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně Berdych opravdu sympatickej nijak zvlášť není a nezmění se to ani kdyby chodil do stejný hospody jako já a už vůbec jen proto, že se narodil v zemi jako já.
Reagovat
Fandina
a proč je ti Tomáš nesympatický?
Reagovat
smazaný uživatel
To mi vkládáš do úst něco, co jsem neřek. Pro mě je prostě neutrální, nic proti němu nemám, ale ani nemám moc důvod, proč mu fandit. Kdyby nebyl Čech, tak ho asi skoro nevnímám. Fandím mu, když hraje proti někomu, koho doopravdy rád nemám.
Reagovat
Chrenda
No Petra to rozjíždí proti Kirilenkový jako v tom Wibledonu. Asi má z ní nějaký mindrák, hraje všechno na ní nebo vyhazuje. Ale snad se ještě probere. Ovečkin tam zase vyšiluje, hokejista vypatlanej!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, co na tom proboha nechapes.
Drahej Honzo, jde jen o sport.
Krom toho, Berdych i tak odvadi Monaku, takze to, ze je cesky tenista, je celkem relativni asi jako, ze ja jsem cech, neb uz v CR delsi dobu neziji a dane vasemu statu neodvadim. Ale samozrejme rad nekdy cechum v jinych sportech vic zafandim, ale nejakou zvlastni pozornost tomu nevenuji. Opravdu to beru jen jako sport a nejen tenis. Je to asi tak stejne, jak by ses divil, ze tisice cechu ani poradne nevi, kdo to Berdych je, neb je treba vubec sport nezajima.

Johnovi fandim, a jemi jedno, kde se narodil, klidne by mohl byt i z Madagaskaru, je mi to suma fuk. Je to priklad vyjimecneho sportovce, ktery si vybral misto kariery v NBA tenis. Krom toho jeho chovani na kurtu bych nazval gentlemanstvim, ktere se uz casto nenosi, pokud vubec. Pro mne osobne je to tenisovy hrdina. je mi uplne sumak jaky mas vztah k tenisu. Ale musis pocitat s tim, ze nastesti svet je v nekterych otazkach vice kosmopolitni a otevrenejsi. A bohudik za to:)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Když hraje John, tak mu přeju vítězství, je mi úplně jedno, že hraje s Tomem..
Reagovat
Fandina
Tak v Monaku se neplatí daně vůbec. Proto tam jsou někteří lidé přihlášeni, aby si mohli dělat s příšlušnou částkou co chtějí a nepadala tady do černé díry, kdy zmizí v tulenech a korupci. Být přihlášen tam a reprezentovat Českou republiku je legální a nic k napadání a takto má alespoň Tomáš možnost ušetřenou částku za tvrdě vydělané peníze které by tady naházel do díry dát podle své úvahy třeba na charitu, nemocnice tady a to také dělá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
a nepadala tady do černé díry, kdy zmizí v tulenech a korupci.

Víš, že Tomáš finančně podporuje jistou politickou stranu? To se trochu vylučuje s tím, co píšeš..
Reagovat
Fandina
Pokud jdou peníze do rozpočtu, nevíš kam jdou a tudíš o nich nerozhoduješ a obávám se, že mnohdy do černé díry atd. Pokud tomáš kohokoli sponzoruje, je to jeho věc, on rozhoduje kam peníze které by byly v rozpočtu jdou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to chapu jak to funguje. A nemam s tim vubec zadny problem, at si dane realizuje treba pres Vatikan a dava penize kosmonautum. :) A ze v CR je korupce, nooo:D), to snad je skoro vsude. Mozna ne v Gronsku...
Jinak tve pojeti tvrde vydelane penize..., to beru dost s rezervou:) Ukaz mi, kde tvrde vydelane penize nejsou, pokud to je poctive. Asi si nepochopila, ze nemam problem, kdy cech fandi pouze cechum, ale tak samo maji nekteri pravo fandit jinym hracum z jinych zemi. proste je to vsechno opravdu relativni:) a je to jen opravdu sport.:)
Reagovat
Fandina
Ema ... doplnění ... rozpočet je vždycky černá díra ... úsměv
Reagovat
Fandina
Já jen, že jsi mě pobavil, jak jsi argumentoval, proč fandíš Johnovi a ne Tomášovi protože on není Čech podle tebe a dová peníze Monaku, což je navíc nesmysl, protože se tam daně neplatí, jinak by to neblo zajímavé se tam přihlašet. Tvrdě vydělané peníze je myšleno že platy tenistů jsou známy a také za co všem veřejně a také to není brnkačka jak vidíme, není to třeba sedět a sázet na tenis nebo vyhrát los nebo jiná výhodná práce. Takže tak vlčku ... úsměv
Reagovat
Jan
Jestli žiješ mimo ČR, trochu to vysvětluje, beru to.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je úplně jedno, co Tom se svými penězi dělá a koho sponzoruje..asi si nepochopila můj příspěvek, chtěla jsem jím vyjádřit, že když podporuje politickou stranu, nemůžeš napsat, že tu neplatí daně, protože se chce vyhnout tunelování a korupci..politická strana = díra..
Reagovat
Fandina
Já jsem napsala, že tady neplatí daně, aby to nepadaly do černé díry. Sám pak o ušetřené částce rozhoduje a dává je komu chce, například na charitu a nemocnice a pokud je dává komukoli, včetně politické strany je to jeho věc a je to pořád na něm a ne na nějakých úřednících kteří to šoupou do černé díry o které se neví kam to přijde a jde tu i o korupci. Takhle si to pohlídá sám. Co je na tom k nepochopení proboha.
Reagovat
Jan
Neřešil bych a neřeším, jestli Tomáš či někdo jiný odvádí či neodvádí daně a kde. Prostě je to Čech a i když hraje na turnajích za sebe, jistýn způsobem Česko reprezentuje a když vyhraje turnaj, rozhodně mě to potěší a jistě spoustu Čechů, podobně jako úspěch slovenského tenisty/tenistky potěší Slováky atd. A zároveň tím vyzdvihne danou zemi, ze které pochází, čímž to trochu "ozáří" i nás, obyčejné smrtelníky. To je vlastně povaha fandění ve sportu obecně. Nezajímá mě když vyhraje Američan, Kanaďan či někdo jiný. A vždycky jsem hrdý na to když něco vyhraje Čech. Kdyby na LOH vyhrála Kateřina Nash, i když žije v USA, ale reprezentovala Česko, potěšilo by mě to.
Reagovat
Fandina
Fandění Čechům jak to popisuješ je to přesně tak. Vždycky to potěší a je to přirozené, prostě pocit každého že někam patříme, někde se narodíme, nevybrali jsme si to, je to fakt a dobrý pocit, radost, když se krajanům zadaří. To o Tomášovi byl argument vlka dost podprahový, navíc nepravdivý v Monaku se daně neplatí a nikdo nepochybuje kam patří tou už by se dalo pochybovat snad o všem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se vyjádřila jasně, co je na tom k nepochopení..
Reagovat
Fandina
Ema ... já jsem tě pochopila ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina >>> Ty zacinas reagovat asi na nejaky jiny prispevky, ktery tady v tom vlaknu nejak nevidim...Sem nikde nepsal, ze to neni Cech proboha. Dost mne to predhazujes ultimatne:) Pozor na nevynucene chyby:) Jen jsem natuknul jistou relativnost nekterych veci...Take nevim proc do toho pletes nejake sazeni, to snad neni prace:D)

Jan >>> Opravdu jsem to myslel jako uvahu, ze to vsechno muze byt obcas relativni a zalezi z jakyho pohledu. To, ze ziji nekde jinde, jeste neznamena, ze neco k CR necitim, ale urcite to neni sport, z ceho bych byl nejak nejvic specialne hrdy. Spis to jsou jine veci. Ale jak jsem psal, nemam problem s tim, ze to tak citis, ale je treba pochopit, ze i lide v CR zijici treba mohou fandit nekomu jinemu - ne z CR, nebo nemit o tenise vubec potuchy.:) a tech je fak celkem dost:) Je to proste relativni:) Stejne jak v kazdy spolecnosti mas vetsinu, mensinu, nebo vyjimky:) Kdyby to tak nebylo, bylo by to asi smutny, a kdyz tak nad tim uvazuji, pochybuji, ze existuje nekde nejaka jednolita spolecnost...
Reagovat
Fandina
všechno je relativní i sázení je práce ... úsměv
Pokud jde o Toma tak jsi s tím placením v Monaku v souvislosti s fanděním Čechům začal ty a vyplynulo to z toho takže tak ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
V ramci jednoho dle tebe pitomeho primeru myslenka byla zakoncena timto.

>>>"Opravdu to beru jen jako sport a nejen tenis. Je to asi tak stejne, jak by ses divil, ze tisice cechu ani poradne nevi, kdo to Berdych je, neb je treba vubec sport nezajima."
Reagovat
smazaný uživatel
V ramci jednoho dle tebe pitomeho primeru myslenka byla zakoncena timto.

>>>"Opravdu to beru jen jako sport a nejen tenis. Je to asi tak stejne, jak by ses divil, ze tisice cechu ani poradne nevi, kdo to Berdych je, neb je treba vubec sport nezajima."
Reagovat
smazaný uživatel
To si myslim, ze je na tom asi dost nejdulezitejsi...!!!

Ale kdyz uz ses tak toho Monaka chytla, tak si nekdy poradne precti neco o Radwanske a vlastenectvi, ucta ke statu vs. sportovci prihlaseni v Monaku, treba pochopis tu tzv. podpasovku...mozna jiny pohled by te prekvapil. Samozrejme korupce v Polandu je mnohem propracovanejsi:D))) To si cesi jeste muzou gratulovat. (Uvadim to jen jako zajimy nazor, nejsem uplne zastancem postoje Agy)

Nebo to rozehrej na primo cechy cechum, jinak pitomost a nemusime se tu placat s tim tak dlouho.:)
Reagovat
Fandina
... úsměv
Vlčku vlčku Vlčíčku tady máš svou větičku ...
Berdych i tak odvadi Monaku, takze to, ze je cesky tenista, je celkem relativni
Reagovat
smazaný uživatel
Veticka vytzena z kontextu:)chybi ti tam pokracovani veticky...dokonce si to vytrhla v pulce vety:)

>>>asi jako, ze ja jsem cech, neb uz v CR delsi dobu neziji a dane vasemu statu neodvadim.
Ale samozrejme rad nekdy cechum v jinych sportech vic zafandim, ale nejakou zvlastni pozornost tomu nevenuji.

[je jedno jestli je odvadim nekde jinde nebo vubec samozrejme, neodvadim je pro CR a pri tom hlasovaci pravo mam:), takze take o tobe takovy clovek, jako ja rozhoduje:))), ale neboj se, muj osobni postoj je jiny, a povazuji to dokonce za nemoralni, ze podporuji jinou spolecnost a rozhodoval bych o jine...Nemyslim tim ted Berdycha, aby ses z toho neposkladala]
Ale jeste jedna provokativni:) Predpokladam, ze take odvadis v Monaku:) Meli by to tak nakonec udelat vsichni Cesi:) Aspon by se stat krasne rozvijel, ne:) A sounalezitost Cech Cechum urcite take:)

Je to mozna podpasovka, dobre ok!!!
Ale o Radwanske si precti, doporucuji, neb tahle provokativni veticka, cela veticka, nejen vytrzena z kontextu dostane hned jinou dimenzi:)
Reagovat
Fandina
Vlk ... jsem celkem na rozpacích jak na tohle odpovědět takže diplomaticky ... právě tu prší a mám hezký počítač a jestli budu mít čas tak v příštím týdnu se podívám na US Open atd. Povídat by se dalo o tvých tématech určitě dost, ale myslím, že jsi všechno zároveň sám bez otázek zodpověděl ... takže tak ... úsměv
Reagovat
Jan
Pokud lidé žijící v ČR fandí někomu jinému než českému sportovci, když se utká s cizincem, přijde mi to nějaké divné, takové jako kdyby si bodl nůž do vlastního břicha.
Reagovat
Nola
Tomáš hral dobre, je mi ľúto, že tak smolne prehral, nemám rada servismanov, ktorí ťažia zo svojej výšky a tak kazia celkový zážitok z tenisu. Prečo si nevybrali radšej basketbal, volejbal... je rozdiel ak výborne servíruje hráč s výškou okolo 190 cm a hráč, ktorému stačí natiahnuť ruku a servis tam padne nemormálnou rýchlosťou, len preto, že servíruje z úplne iného uhla, typický príklad je Karlovič a Isner je niečo podobné
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, ten zápas byl plnej nádhernejch výměn z obou stran, tak co to tu plácáš o kazení zážitku z tenisu? Isner už dávno určitě patří do top 70, co se týče mezihry. Je to vynikající tenista, brejknul Berdycha, spoustu zápasů vyhrává i díky kvalitnímu returnu. Fakt nepochopím tyhle žblepty.
Reagovat
Chrenda
Souhlasím s Tebou, že Isner není Karlovič, ale kde si viděl těch spoustu nádherných výměn? Jestli tomuhle říkáš špičkový tenis dvou borců s TOP 10, pak je to fakt smutný!!
Reagovat
Nola
prepáč, ak sa ti nepáči môj komentár, ale bohužial po Isnerovom podaní sa hralo veľmi málo,jedine v prvom sete a tu sa vlastne ukázalo, ako to vyzerá, ak mu nejde prvé podanie, iste zlepšil sa, ale bez delového servisu by padol v dvoch setoch, taká je pravda...
Reagovat
smazaný uživatel
no v tom případě jsem se na jiný zápas díval já...
Reagovat
smazaný uživatel
moje reakce byla na Chazyho
Reagovat
smazaný uživatel
To jednoznačně říkám, servis je nejdůležitější úder v tenise, odsuzovat hráče za to, že ho má vynikající, to je prostě na zabití. Isner i v tomhle zápase předved spoustu kvalitních returnů, u sítě měl několik kvalitních her, prohozy mu vycházely, v obraně udělal x kvalitních lobů. To jsou věci, který ukazujou cit v ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je přece irelevantní.

Roger Federer je letos 3. v počtu es, je to taky do jistý míry servisman a v mnoha zápasech se po jeho servisu moc nehraje. Kazí tím zážitek z tenisu? To pak kritizuj Berdycha za špatnej return, ne Isnera.
Reagovat
gigin
Dlouhej Janek je tvůj oblíbenec a rozumím ti, že se ho zastáváš. Prosím tě o jednu věc. Buď na členy našeho GGG slušný, ano ?? !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, uklidním to a nechám na vaše sídlo poslat bag plnej bonbónů.
Reagovat
gigin
A nebuď zase vtipnej :)))
Reagovat
Nola
Federara prosím neporovnávaj s Isnerom, práve o tom som písala, že uznávam tenistov, ktorí neťažia zo svojej výšky pri servise, o to, to majú ťažšie, ak sa im postaví do cesty dlháň a odservíruje celý set, nevidím žiadne výmeny iba bum, bum .....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Isner netěží jen z výšky, on má vynikající techniku servisu, dobře je kombinuje, on má podání daleko lepší jak Karlovic právě proto, že samotný hře daleko víc rozumí a takticky je zdatnější, je to prostě kvalitní tenista. I kdyby měřil o 15 cm míň, tak bude mít vynikající servis.
Reagovat
Nola
môže mať vynikajúcu techniku, ale tá je znásobená jeho výškou, hráč na príjme nedokáže zreturnovať taký servis, ak by bol nižší, jeho servis by nebol taký rýchly, je to matematika a tá nepustí...Berdych mal viac víťazných úderov, hral pekný tenis, lepšie sa pohyboval, určite robil aj chyby,ale dokázal vyhrávať výmeny po druhom servise, podľa mňa bol tým lepším hráčom na kurte, iba mal smolu
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, takže prostě nebudeme mít Isnera rádi proto, že je vysokej. Nebudeme ho obdivovat za to, že i přes svoji indispozici je kvalitní ve výměnách, prezentuje se variabilním tenisem, pracuje na sobě a učí se i technický údery, i když teoreticky by to nepotřeboval, protože mu stačí servis. Nebudeme k němu mít respekt za to, že i když má pro tenis naprosto nevhodnou postavu, tak porazí za dva dny dva atletický hráče top 10 a oba dokáže brejnout.

Prostě je vysokej, tak budem proti němu, však on do toho jen tak plácne ze servisu, díky tomu udělá brejk, 4 minibrejky v rozhodujícím TB a vyhraje turnaj.
Reagovat
Nola
k Isnerovi mám neutrálny vzťah, je mi z tých dlháňov dokonca najsympatickejší, ale nemôžem si pomôcť, ja si tenis užívam, ak vidím aj nejaké kvalitné výmeny a to mi dlháni väčšinou neposkytnú

mier prosím, každý niekomu fandíme, iba som vyjadrila svoj názor
Reagovat
spaniel
Ja jsem taky vysokej, i kdyz ne jak on. Taky mam slusny servis. Ale tady jde o to, ze mam rad vymeny. Winnery, kratasy, celodvorcovou hru. Co je zajimave na zapase, kde je vymena jednu za gem, ktera ma stejne tak tri udery?
Reagovat
smazaný uživatel
Já to chápu, mě prostě jen irituje, když je hráč kritizovanej za to, že mu soupeř není schopnej sebrat servis. Isner prostě tenis neničí, snaží se hrát, učí se techniku, piluje kraťasy, u sítě předvádí parádní věci, zlepšuje obranu, zlepšuje se u základní čáry. A na returnu se to prostě ukazuje, výměny jsou a často jsou hezký.

Že mu soupeři neumí returnovat, no, jeho chyba to prostě není. A mě jeho podání fascinuje, je nádherný.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, takový zápasy Isner nehraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale kazdej vul videl, ze v temer kazde delsi vymene byl Tom o tridu lepsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Však je Berdych taky o třídu lepší tenista.
Reagovat
Malda
To že má Isner o 10cm více než Tomáš není zase až tak zásadní rozdíl. To podání musel Isner nadřít stejně jako ostatní tenisté kteří dobře servírují(viz. zmiňovaný Roger). Není to tak, že hráč který je vysoký automaticky umí podání. Co třeba Del Potro je o 12cm vyšší než Federer a podává o dost hůře. Není to tak dlouho co John býval snadnou kořistí pro hráče TOP 10.
Reagovat
Chrenda
No bohužel se 100% potvrdilo, že se Tomáš dostal do finále jen a jen neschopností jeho předchozích soupeřů, kteří byli bohudík ještě horší než on. O formě před US Open se nedá vůbec mluvit. Jestli neshoří jak papír a dojde do čtvrtfinále, bude to zázrak, ale tipl bych si, že ho sfoukne hned ten první talentovaný soupeř, co sfoukl na RG Štěpánka!! Je prostě marnej!!! Kde je ten dřívější agresivní styl?? Nedá se na to vůbec koukat...uff, až se mi z něj udělalo mdlo!! Tak snad ta Peťa, když už i ty H+H dostaly nakládačku!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak teď mám pocit, že jsem se díval na uplně jinej tenis
Reagovat
smazaný uživatel
ne, jen reaguješ na trola
Reagovat
Chrenda
Nechápu, že tady máte hned tendenci někoho urážet. Asi bych teď měl napsat, že jako "korek" asi plaveš na hladině a nemáš šanci se podívat, co je pod ní! Fandovství přeci nemůže přebít realitu. Chápu, že by jste si všichni moc přáli, aby hrál super. I já si to přeji, ale tak tomu bohužel není a s tím ani urážkami nic nenaděláš!!
Reagovat
spaniel
Trol neni urazka, ale definice.
Reagovat
smazaný uživatel
trol a trotl jsou dvě naprosto odlišné věci
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel to nedopadlo.. Hodně asi bude mrzet ten prvním MP kdy zkazil lehký volej... Ale Tomáš nemusí odjíždět zklamaný, povedlo se mu to proč vlastně do Winston-Salemu jel a to získat uderovou jistotu, sebevědomí atd. Tak at se mu daří na USO! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostá paráda. Ale byly to vázně nervy, Berdych ten TB prostě vyhrát měl. Osobně si nevzpomínám na hůř odpodávanej TB v podání Izzyho. Klasicky se sesypal, evidentně finálový zápasy pořád neumí. Díky týhle výhře má bilanci 5-7, což asi bude nejhorší z top 10.

Ale velká gratulace, je to král :))) nádherně se na něj kouká, hlavně v kontextu s tím, co předváděl před čtyřma rokama. Když mu člověk celou tu dobu fandí a vidí, jakej je to hardworker, jak na sobě pracuje a jak se každej rok dramaticky zlepšuje, tak je na něj prostě pyšnej. Obrovskej bojovník, srovnání s Karlovicem nikdy nebude na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..asi tak no. A těch pár posměšků, co tu čtu, mi radost nezkazí. Někteří ho kritizují už z principu a setrvačnosti. Kdo chce psa bít...:-)..
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to taky nekazí radost, to ne, já se jen snažím nastínit jinej pohled, trochu lidi nasměrovat. Vím, že lidi jako spaniel, tam to nemá smysl, ale třeba to někdo čte :)

... poštve si proti sobě celej tenisportal.
Reagovat
spaniel
Nevedel jsem, ze cely TP fandi Isnerovi, to je pro me novinka. Ale zily mne to netrha.
Jo a kdo chce zirafu bit, hul si najde taky, akurat delsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli celý TP, ale osobně ho sleduju někdy od Indian Wells 09 a myslím, že si svůj viditelný progres zaslouží trochu respektu. Plně ctím tvůj pohled, ale bylo by fajn ho příště nazvat třeba zlepšujícím se žirafákem :-). Jen návrh..
Reagovat
smazaný uživatel
..já se jen snažím nastínit jinej pohled, trochu lidi nasměrovat

Asi to myslíš dobře, ale čím víc ho tu budeš obhajovat, tím víc to bude nakonec jen lidi štvát..
Reagovat
spaniel
Kurna, nemam rad, kdyz se nekdo takhle zachova...vzdycky me tim dostane. Ok, beru vas pohled. Sledujete jeho progres, fandite mu dlouho. Budu teda taky sledovat zlepsujiciho se zirafaka :)
Reagovat
gigin
Kašli na to !! Nenech se doblbnout !! :)))) Já jsem s tebou !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ticho tam, koukej, jak je spaniel nalomenej. Už mu tisknu tričko Izzyho fanklubu.
Reagovat
spaniel
Je videt, ktere 2 top hrace letos porazil :)
Reagovat
J.M.
Jestli si Tomáš ve finále vybral všechny promarněné šance a netrefené tutovky na nějakou dobu dopředu, tak aspoň k něčemu to bylo. Kolikrát už v rozhodujících chvílích stačilo jenom po prakticky vítězně rozehrané výměně jenom přehodit závěrečný míček přes síť... Včetně toho lehkého voleje na mečbolu.

No, snad bude mít na US Open dost sil. Když jsem viděl, jak se tento týden do těch forhendů opírá a pere to tam na sílu, vzpomněl jsem si na jeho rameno, které ho loni touto dobou trápilo.
Reagovat
smazaný uživatel
To snad nemyslí vážně... tohle ho psychicky zlomí tak, že bude hrát ještě hůř. US Open tradičně 3.kolo. Jdu podruhé zvracet. (poprvé to bylo po tom vojeli do sítě na matchballu)
Reagovat
Chrenda
Naprosto s Tebou souhlasím!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist