Berdych může ve 3. kole potkat Isnera, Hájek zahájí proti Wawrinkovi

21. 5. 2010, 13:42
Aktuality 16
I muži už znají svou cestu letošním Roland Garros. Pouť za pátým titulem odstartuje Rafael Nadal proti domácí divoké kartě Minovi, obhájce Federer začne s Australanem Luczakem. V hlavní soutěži jsou jen dva Češi a zatímco Berdycha čeká kvalifikant, Hájek se střetne s favorizovaným Wawrinkou.

Největší česká naděje v turnaji Tomáš Berdych si počká na soupeře z kvalifikace. V 3. kole by se patnáctý nasazený mohl střetnout s Johnem Isnerem, se kterým dnes hraje na Světovém poháru družstev v Düsseldorfu. V osmifinále by mohl narazit na Brita Andyho Murrayho a v případném čtvrtfinále s domácím tenistou Jo-Wilfriedem Tsongou, který letos plní roli osmičky.

Dále čtěte:
Los FO: České tenistky se v prvním kole top hráček obávat nemusí

Jan Hájek má za soupeře Švýcara Stanislase Wawrinku, nasazenou dvacítku.

Více českých tenistů se do hlavní soutěže nedostalo. Radek Štěpánek začíná po nemoci s tréninkem a z kvalifikace nikdo nepostoupil. Naposledy hráli v Paříži jen dva čeští muži v hlavním turnaji v roce 2003.

Obhájce titulu Roger Federer se v 1. kole utká s Australanem Peterem Luczakem. Ve čtvrtfinále by si osmadvacetiletý Švýcar mohl zopakovat loňský finálový duel proti Švédu Robinu Söderlingovi.

Čtyřnásobný vítěz Rafael Nadal, kterého loni vyřadil právě Söderling, potká podle všeho první vážnější překážku ve čtvrtfinále, v kterém by mohl hrát se španělským krajanem Fernandem Verdaskem.

Velmi zajímavý duel lze už v prvním kole očekávat od souboje Andyho Murrayho s domácím Richardem Gasquetem.

Los French Open - dvouhra mužů

Zápasy českých tenistů - 1. kolo:
Berdych (19-ČR) - hráč z kvalifikace)
Hájek (ČR) - Wawrinka (20-Švýc.)

Další zajímavé zápasy - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Mina (Fr.)
Federer (2-Švýc.) - Luczak (Šp.)
Djokovič (3-Srb.) - Koroljov (Kaz.)
A. Murray (4-Brit.) - Gasquet (Fr.)

PAVOUK DVOUHRY MUŽŮ (SINGLE DRAW)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přikláním se k názoru, že Murray bude mít těžké sousto v prvním kole.ˇRíša nyní bude mít po těžkém zápase s Verdascem s vítězným koncem, sebevědomí hodně vysoko a i když už hrál Andy poslední zápasy lépe, tak stále antuka pro něj není to pravé ořechové.Já osobně sázám na Ríšu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mého názoru má o něco lehčí los letos Nadal, jelikož mu v závěrečných bojích "hrozí" oblíbení Španělé, jako Verdasco, či Ferrer, jejichž hru zná nejlépe ze všech a má ji víceméně přečtenou.
Naopak Federerova půlka je nabita mnoha nepředvídatelnými hráči, jako již ve 2.kole Tipsarevič, či v osmifinále pravděpodobně Čilič nebo Gulbis. Pokud by Roger přešel do čtvrtfinálové části, myslím, že by již do eventuelního finále s Rafou žádné zaváhání nepřipustil. Pokud by se tito dva hráči potkali ve finále, nemyslím, že by se jednalo o finále s podobně jednoznačným průběhem jako loni, či předloni. Mohla by se z toho vyklubat eventuelní 5 setová bitva.
Reagovat
nando
Tak myslím, že Berďa má super los, první 2 kola jsou gratis, pak Isner, Murray, Tsonga, příp. Južnyj, druhá polovina neskutečně těžká ( Nadal,Ferrer,Djokovič,Gonzalez,Verdasco).
Reagovat
smazaný uživatel
nezabudajte na novaka minule vyletel skoro teraz cakam od neho minimalne semi s nadalom a preco by uz konecne nemohol aj vyhrat??
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič a vyhrát? S jeho momentální formou a přístupem? To už je reálnější, že vyhraje Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic aby vyhral RG tak to fakt neexistuje. Minuly rok mal vybornu antukovu sezonu bol po Rafovi jednoznacne 2.najlepsi hrac pocas antukovej sezony a prisiel na RG kde sklamal. Tento rok absolutne nic nehral na antuke vyslovene sa mu nedari a okrem QF s Tsongom na AO nic poriadne nedokazal tuto sezonu cize jeho sance na RG vidim naozaj velmi biedne, plus akoby naschval je v tej najtazsej casti pavuka- pri jeho forme potreboval dufat ze bude v najlahsej aby aspon dakam dosiel takto si mysliim ze bali kufre. Podla mna uz v 3.kole Hanescu mu moze dat stopku
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Marcos má docela dobrý los.Jenom se mi nelíbí ten Murray ve 3.kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Je velmi zajímavé sledovat vaše příspěvky, ve kterých píšete, že Verdasco dá QF, pokud jste si všimli, tak se mu teď nakupili zranění viz bolavá ruka, kotník... To na antuce je skoro nehratelný ve třech setech, pokud je to vážnější. Podle mě bude rád za druhý, třetí kolo. Otázkou je jestli to není taktika na odlákání pozornosti. Rafa má podle mě bránu do finále otevřenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrzavá můra ze Skotska dostala docela těžkého soupeře hned na úvod. Gasquet je bývalá světová sedmička, takže by mohl tu skotskou ropuchu smést z kurtu za hodinu a půl, ať je nějaká sranda.

To samé platí pro ranaře v čepici, protože ten pro jistotu nehrál na žádném antukovém turnaji, takže dost pochybuji o jeho vítězství nad Nieminenem.
Reagovat
Tenista
Berdych má jedinečnou šanci projít velmi velmi daleko, takový los už taky nikdy dostat nemusí.
Reagovat
skott
Vicemene vyvazeny los pro Fedexe a Nadala (i celkove oproti zenskemu), ktery slibuje opakovani finale Madridu.Hraci, kteri by mohli teoreticky delat problemy jednomu, jsou vzdy u toho druheho.Tedy Soderling s Gulbisem na strane Federera, Spanele zas u Nadala...Zato jeden z dvojice Murray/Gasquet si asi prodlouzi mizerii poslednich mesicu:/
Reagovat
smazaný uživatel
No Nadal by s Gulbisom asi hrať nechcel i keď so Soderlingom asi hej, veď má mu čo oplácať a asi by mu naložil v 3 setoch tohto roku Nadal. Murray dostal z tých top 10 hráčov určite najsilnejšieho súpera v prvom kole. Federer až do QF by mal to mať v pohode potom ho potrápi Gulbis asi a uvidíme čo sa stane. Nadal to ale vyhraje aj tak. Prakticky nemá ho kto potrápiť, len dáky jeho krajania a potom Federera vo finále zmetie.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to zaujimave velmi. Moje tipy
Federer- tipujem finale ale velmi sa natrapi s hracmi ako Wawrinka, Gulbis, Cilic.
Rafa-ma prijatelny zreb az Verdasco bude prva previerka-ale ten s niim sa zosype ako vzdy a potom asi David Ferrer prooti nemu v SF aj toho by mal dat.
Djokovic- neviem jaku ma formu ale ma tazku cast pavuka a vyleti viac ako QF neda podla mna
Murray-ten vyleti podla mna hned s Gasquetom v 1.kole
Roddick- by sa mohol drzat do zapasu s Ferrerom tam konci
Soderling- nehra bohvieco na antuke ak aj prejde prve kola Gulbis alebo Cilic ho poslu domov
Verdasco- by mal hrat az do zapasu s Rafom
Ferrer- veerim ze da SF kde potrapi Nadala
Rogerov SF super mi mal byt z trojice Juznyj, Berdych, Tsonga ak sa bude snazit mozno Gasquet.
Gulbis chudak ma tazky zreb velmi skoro ma tazke zapasy skoda ale urcite potrapi kazdeho a som zvedavy ako daleko to potiahne
Reagovat
skott
Da se rict, ze celkem souhlasim.Jen bych nepodcenoval az tak Murrayho.Sice vysledkove je na tom mizerne posledni dobou, ale v Madridu odehral vyborny zapas s Ferrerem, aspon na jeho antukovy pomery a vyapdalo to, ze se zas na tenis zacina plne soustredit.Kdyz pominu, ze Gasquet v prvnim kole neni prijemnym souperem, at ma jakoukoliv formu, tak celkove se dostal Andy do asi nejlehci ctvrtiny, ze ktere by mel vyjit prekvapivy semifinalista.Muj osobni tip je tady Misha Youzhny, ale dobry vysledek to nabizi i Berdovi nebo prave Murraymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som zapas Murrayho s Ferrerom a hral vyborne na svoje antukove pomery. Ale neviem to bol taky jediny jeho dobry zapas staci ze zahra mizerne a Gasquet ho vybucha. Neviem uvidime co s Murraym moj mierny favorit toho zapasu je proste Gasquet. Ale suhlasim ze je to najlahsia cast pavuka- neni tam nikto suverenny a tiez som pisal ze cakam ze SF z tej casti bude dakto z Juzmy, Berdych, Tsonga, Gasquet-pripade teda Murray a najslabsi z tychto je asi na antuke predsa len Tsonga.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga na antuke ? Môj tip je QF Berdych-Youzhny čo by mohla byť krásna 5setovka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist