Berdych narazil na perfektní servis Fishe a Wimbledon opouští ve 4. kole

27. 6. 2011, 20:11
Aktuality 69
WIMBLEDON MUŽI - A je po nadějích. Tomáš Berdych ve Wimbledonu loňské senzační tažení zakončené porážkou ve finále nezopakuje. Český tenista vypadl už ve 4. kole, v němž narazil na skvěle hrajícího Američana Fishe, jemuž nedokázal sebrat jediný servis ani set a s londýnskou trávou se musel rozloučit.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych před rokem postoupil do semifinále French Open a ve Wimbledonu dosáhl dokonce na finále, letošní grandslamové turnaje na antuce a na trávě se mu ale už tolik nepovedly. V Paříži vypadl senzačně už v 1. kole a i když v Londýně v úvodních třech kolech neztratil ani set, na třetím z posledních čtyř grandslamů se nedostal do čtvrtfinále.

Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí totiž v osmifinále narazil na dobře hrajícího Mardyho Fishe, jenž se opíral o výborný servis: zahrál 23 es, po prvním podání získal 91 procent fiftýnů a když už nabídl dva brejkboly, oba odvrátil. Snaha českému tenistovi nešla upřít, o čtyři roky starší Američan byl ale jednoduše lepším hráčem a díky výhře 7-6 6-4 6-4 zaslouženě postoupil potřetí na grandslamu a poprvé ve Wimbledonu do čtvrtfinále. 

Mardy FishSouboj byl duelem výborných servisů a krátkých výměn. V těch delších většinou bodoval šestý hráč světa Berdych, ovšem výměn, v nichž míček přeletěl síť alespoň desetkrát, bychom napočítali na prstech jedné ruky.

V prvním setu si oba hráči podání drželi a ve zkrácené hře rozhodla až Berdychova dvojchyba. Český hráč měl jako první brejkbol, ale servis Fishovi nevzal. Naopak sám o podání přišel v koncovce druhé a na začátku třetí sady. 

Loni hrál Berdych finále, v kterém prohrál ve třech setech se Španělem Nadalem. Nyní přijde o velkou porci bodů do žebříčku a ze současného šestého místo nejspíše klesne na konec elitní desítky.

Fish se o nejlepší grandslamový výsledek utká s obhájcem titulu Rafaelem Nadalem. Světová jednička si dnes po setech 7-6 3-6 7-6 6-4 poradil s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem.

Španělsko-argentinský souboj se také nesl v duchu skvělých servisů, který si tenisté navzájem vzali pouze jednou. Rozhodly tak zkrácené hry, ve které prokázal větši psychickou odolnost Nadal. Pohledný zápas, který diváci ocenili potleskem ve stoje. málem skončil už na začátku třetí sady; Del Potro podklouzl a v bolestivých grimasách musel do šaten, po ošetření se ale vrátil a bojoval dál.

- WIMBLEDON muži (Velká Británie, tráva, 6.631,000 liber) -
pondělní výsledky českých tenistů (27. 06. 2011)

Dvouhra - osmifinále:
Fish (10-USA) - Berdych (6-ČR) 7-6 6-4 6-4

Junioři - dvouhra - 1. kolo:
Veselý (1-ČR) - Cornish (Brit.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý/Clément (ČR/Fr.) - Granollers/Robredo (Šp.) 6-3 7-5 7-5

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:

Benešová
/Melzer (9-ČR/Rak.) - Briantiová/Seppi (It.) 6-4 6-3
Erlich/Peerová (Izr.) - Kureši/Peschkeová (5-Pák./ČR) 6-3 6-1
Ram/Dulgheruová (USA/Rum.) - Petzschner/Záhlavová-Strýcová (7-Něm./ČR) 6-2 6-2
López/Petkovicová (Šp./Něm.) - Marrero/Hlaváčková (16-Šp./ČR) 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

69
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Předem upozorňuji že tento žebříček je jediný a nejlepší, pardon nejpřesnější. neexistuje proti němu odvolání. Jelikož jsem já nejchytřejši a vy ostatní víte uplný prd!!!!

1. - bůhví kolkáté místo - Je tu veliká tlačenice a nelze rozlišit kdo je skutečná jednička v této displíně. Pohybuje se tam 90% zdejších přispěvovatelů.
Po nich následuje ohromná díra a pak se objevuje 99.9 ale i on dokazuje že jednooký je mezi slepými králem a tudíž po další ohmromné propasti o velikosti Rimmerových nozder se na poslední místě nachazí přispěvovatel s nezaměnitelným nickem "lopata 43"

P.S. žebříček zohledňuje veškeré aspekty na keteré si můžete vzpomenout, ale jelikož to není jako tenis a nemění se výkonost tak je bohužel poslední místo přideleno jaksi doživotně.

Myslete si co chtete a já mám stejně pravdu!!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
podle me ma lopata pravdu,ze micek je kulaty:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Totiž ale ne úplně. Jsou tady jisté tolerance že - např. Zeměkoule zmenšená na velikost tenisáku by těmto tolerancím bezproblému vyhověla. Takže bych o tom zahájil diskusi. Tolerance jsou totiž veledůležité. To už pak bychom mohli hrát tenis třeba Lopatou!
Reagovat
smazaný uživatel
No ale Zeměkoule je přece na pólech zploštělá a navíc její nejelépe matematicky definovaný tvar odpovídá geoidu a to už s tenisákem nemá vubec nic společného:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš patří tam kde je ale přeci jen: když se silnému hráči nedaří, zpravidla udělá "něco" - změní hru. Kde byly čopované míče, zkrácené míče, loby, chození na síť...? Tomáš prostě neudělá nic... Myslím, že se na něm ostatní pohodově učí. On prostě hraje pořád to stejný - a kdo se na to naučí, má v podstatě vyhráno....
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak.taky si myslim,ze by tom mel vice menit hru.zkracovat krataskama atd..taky by mel vice zapracovat na prechodu na sit..vcera to parkrat zkusil,ale nevyslo to.souperi vi co od nej cekat,pac hraje strasne monotone,tak si jen stoupnou na zak. caru a vice mene to tam ubehaj.v dnesni dobe jsou hraci fyzicky temer totozni, a vsak ty nejlepsi odlisuje predvidavost,mysleni a zmena rytmu hry kdy souper ceka vice mene jen to same.fish byl vcera dokonale takticky pripraven.servis chodil jak nikdy a jen cekal az tom udela chybu,ktera vzdy musi prijit.zvlaste u nej.rubat to cely zapas od zakladni cary chce mit presnost,psychyku a taky kupu stesti..dal si myslim ze tomuv servis uz nema taky respekt jako driv.je jednotvarny,zalozeny spis jen na sile.kde je servis s vysokym odskokem,s brutalni rotaci nebo servis na telo?ten sem od nej nevidel ani jeden!kdyz fish podaval,chudak tomas nevedel kam si stoupnout a uz vubec kam ho umisti.neustale menil a tom jen koukal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo. Skoro paralelne byl k vidění Nadal s Del Potrem. Kdyby to Nadal mlátil od základní čáry pořád dokola jako Tomáš, asi by neuspěl.
Reagovat
smazaný uživatel
NO dobrý ¨hráč nusí mít jeden zápkladní předpokla, pokud hraje proti silnému soupeři. Musí ho umět donztit, aby hrál jeho hru. To se prostě povedlo všera víc Fishovi. Tomáě hraje dobře proti slabším hráčům, protože ti dělají hodně chyb, ale přinutit hráče, který ty chyby nedělá, aby změnil způsob hry v jeho prostěch. Tj například, kdyby se podařilo, aby trochu znejistěl Fish tak by třeba hrál míň prvních servisů a tomáš by měl víc šancí na brejk. To se ale bohužel tomášovi s podovnými hráči vpodstatě nestává.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem přesně očekával, Del Potro hodně trápil, vyhrál jeden set, ale na víc neměl. Na trávě zdaleka zatím jeho nejlepší výkon v kariéře, ukázal, že na Rafu ty zbraně má. Jak již tady bylo řečeno, na rychlém US Hardu by ho s tímhle i porazil. Jinak čtvrtfinále jsou podle mě jasné, top čtyřka si poradí s přehledem.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych bude po Wimbledonu 9. 2470b. Předběhnou ho Fish a Monfils víc nikdo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak ohlédnutí za zápasem Kvitové (pěkné foto po zápase, statistika etc.) + dalšími osmifinálovými zápasy:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/osmifinale-ve-wimbledonu-famozni-vykon.html

Dále k včerejším zápasům českých (jakož i některých jiných) juniorek:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/juniorky-ve-wimbledonu-barbora.html

Konečně, abych zjistil, jak si vedou Petra Rohanová a Katka Siniaková v porovnání se svými vrstevnicemi, zkompiloval jsem pořadí na světovém žebříčku juniorek, co se týče ročníků 1995 a 1996:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/svetovy-juniorsky-zebricek-rocniky-1995.html
Reagovat
Tomasito
..skoda Bedi,dneska byl Mardy proste o trosku lepsi..jestli nekdy nekdo delal na nejake urovni vrcholovy sport,tak kazdy vi,ze od uspechu a neuspechu je nepatrny rozdil..

..a taky verim,ze ikdyz Tomas dneska prohral..ze do TOP 8 stale patri..a myslim,ze budeme vsichni toho svedci..az se budeme opet divat a fandit Tomasovi na prelomu listopadu a prosince v O2 arene v Londyne!:-)

..jsem velmi zvedavy na to?..co tady ti ..rypalkove.. zase budou vymyslet za argumenty?? ..jako to zase byla neskutecna nahoda,ze se do toho BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS dostal?!?..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska bylo na Rafanovi vidět, že toho má plné kecky. Potřeboval by spočnout, myslím, že udělal dobře, že se omluvil z DC. V minulém zápase ho pobolívala kolena, dneska ho trápil kotník, ten kluk už jede na rezervu. Je to ale Pan tenista, s neskutečnou vůlí, takže to zatím ustál. On taky strejc Tony je pěknej magor. Měl nechat Rafu před W. spočnout, tak jak to udělal Roger, a netahat ho do Queensu. Mně příjde, že ten tenis Rafu teď ani nebaví, že to hraje na sílu, pač to je Wimbledon, jinak by se na to vybod.
Reagovat
smazaný uživatel
No, já bohužel jen set a čtvrt, pak jsem šel zasportovat (florbal), abych furt jen neseděl před kompen -- ale byl to velmi dobrý zápas. Nadal se pořádně zapotil ... a myslím, že jestli na sebe narazí na hardu, mohl by tentokrát už vyhrát Del Po.

Zajímavý bude zápas Djokovič vs. Tomic a možná i Federer vs. Tsonga. Jestliže Federer ztratil set s Južným, mohl by mít Tsonga šanci to zdramatizovat. :-)

U Fishe asi záleží na tom, jak bude podávat, ale od základní čáry byl dnes celkem neškodný (až na pár výjimek). Lopez asi nebude mít proti Murrayovi šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lopez uhrál své absolutní maximum. Roger si Tsongu víceméně bez problému povodí, on má Tsonga sice výborný servis, ale je to zmatkář, ve výměnách ho Roger přetlačí. Včera měl v prvním setu proti Južnemu problém číst jeho servis, ale od druhého setu už to nemělo kam. Djoker s Tomičem je totéž, rozhodne Djokerův výborný return a větší úderova jistota. A Nadal, jak jsem už psal, toho vzhledem k jeho momentální kondici může Fish potrápit, porazit asi ne, ale dle mého názoru letos Nadal končí v SF na Murraym.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa týka Rafu, je nutné si uvedomiť, že Delpo je svetová extratrieda, dnes hral fantasticky a iba potvrdil, že je štvrtý najlepší tenista sveta....Rafa nemôže stále vyhrávať bez straty setu..Zápas doviedol do víťazného konca, hoci v ňom mal herné rezervy..A to je veľké plus..Do Queensu Rafa musel ísť, mal 45 bodový náskok pred Djokerom, ak by tam nešiel, prišiel by o body z minulého roku a to nechcel..Takto tam prišiel, obhájil si tretie kolo, potom vypadol a šiel oddychovať..Vôbec si nemyslím, že ho tenis nebaví, je na ňom vidieť, ako veľmi chce vyhrať Wimbledon. Avšak v zápase sa zranil a v tejto chvíli nikto nevie povedať, ako to bude vyzerať zajtra..Je to obrovská škoda, Wimbledon bez najlepšieho tenistu sveta totálne stráca na lesku..
Reagovat
smazaný uživatel
Jenomže těch 45 bodů za ČF z Queensu se Rafovi vůbec do rankingu nepočítá, pač se počítájí jen DVA nejlepší výsledky z turnajů kategorie ATP250 a Rafa tam má započtené dvě semifinále za 90 bodů, takže do Queensu jel opravdu úplně zbytečně.
Reagovat
smazaný uživatel
Aké dve semifinále z turnajov ATP 250?..Queens bol predsa len druhým turnajom tejto kategórie, ktorý Rafa hral..Prvý bol Qatar(Doha)..Ale skôr som narážal na to, že do Queensu chodí každý rok, je to zvyk a minulý rok tam vypadol v rovnakej fáze, ako tento rok...Tam vôbec nešlo o to, aby si nejaké body pripísal, ale aby body nestratil..Na každom turnaji, kde hráč pred rokom štartoval a v aktuálnom roku neštartuje, alebo pozíciu neobháji sa body odrátavajú.(v pondelok pri tvorbe nového rebríčka)..Myslím, že o toto Rafovi išlo..či?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jednou. Rafovi se momentálně započítávají dvě ATP250 - letošní Dauhá a loňský Bangkok, obě za 90 bodů. Ostatní turnaje kategorie ATP250, kde získal méně bodů (třeba Queens), se NEZAPOČÍTÁVAJÍ (jsou to tzv. Non-countable tournaments). Queens by se mu počítal pouze v případě, že by na něm získal alespoň 90 bodů, čímž by mezi Non-countable tournaments odsunul ten Bangkok (při rovnosti bodů se počítá ten novější turnaj). Takže těch 45 bodů se mu nepočítalo ani předtím, ani potom. Viz http://atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=rb
Reagovat
Matti
no jak Rafa nastoupil po tom ošetření do tiebreaku - hned tři laciné chyby,protože byl u míče pozdě, nejistě se pohyboval a vypadal opravdu neštastně, skoro zlomeně. Pak se samozřejmě kousnul, tak jak ho známe, ale Del Potro co předváděl hlavně z forehandu bylo parádní.Super tenis z obou stran a Rafa jak poprvé proměnil brejkbol nádherným forehandem po čáře, pak už nepřipustil problémy a utkání doservíroval. Servis mu včera hodně pomohl. Zatím asi nejhezčí a nejkvalitnější utkání(dle mého subjektivního pocitu)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa týka pripočítaných bodov máš pravdu, ale pokiaľ by do Queensu nešiel, tak by sa mu body z minulého roku odrátali a prišiel by o post jednotky..o tom je reč...
Reagovat
smazaný uživatel
já chci jen Berdychovo dobro!! ale vy z něj pořád děláte TOP10 hráče. Ale uvědomte si že on tam ani náhodou nepatří. Z elitní třicítky ho velká většina hráčů porazí.
Reagovat
petrulinka
Prosím vás všichni, Tomáš je po hodně dlouhé době, který podle mě hraje dobře, a že se nedostal do čtvrtfinále? No a co. Však se může zase dobře ukázat třeba US Open. To je typický česká povaha. Pokud některý hráč či tým v jakémkoliv sportu něčeho dosáhne, tak je borec. Jakmile se mu nedaří, tak ho všichni zatracují. Tak mu prosím vás dejte pokoj. PS: To platí jen pro všechny rýpaly.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD neuveritelny, tohle by blbej nevymyslel, kdyby mu hubu rozbil. Klidne si mysli, ze to tak je, ale pojmenovat to "skutecny zebricek vykonnosti" nooo to chce trosku odvahy. Leda bys byl nejvetsi tenisovej expert na svete, coz urcite nejses...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych the best czech player!
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda prvy set bol podla mna lepsi v dlhsich vymenach a keby bol vyhral TB tak mozno aj zapas kto vie a inac Berdych bude 9ty po Wimbledone, neviem co tu vsetci splietaju o 10. mieste, teda ak by Tsonga ci Delpo vyhrali tak ho predbehnu ale to realne nevidim. Cize Berdych bude 9ty po Wimbledone a potom do konca roka neobhajuje skoro nic, cize moze body len ziskavat.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ač nejsem žádný jeho fanda, to čtvrtfinále a duel s Nadalem jsem mu přál. Mardymu to ale taky přeju, je to velký sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mňa veľké prekvapenie..Nie len výsledok, ale aj fakt, že vo výmenách a herne všeobecne bol Fish lepší...3:0 je možno kruté, ale výsledok naprosto odzrkadluje dianie na kurte..Posledná loptička s Berdychom na kolenách len dokumentuje celý zápas..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je 27. tenista světa. Prohrál s 9. hráčem. takže to není ostuda.
Reagovat
Fandina
ale momentálně 7 a po Wimbledonu bude 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si rozumbrada viid? :D
Reagovat
smazaný uživatel
podle mého žebříčku je 27. a můj žebříček je přesnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže..To by som ti neurobil..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem to tu už po prohře v DC s Golubjovem, a pak znovu. Prostě to chce změnu trenéra. Stávající stav nikam nevede. Tato prohra byla prostě jen další v řadě. Berďovi fandím, ale je pravdou, že v řebříčku je nezaslouženě vysoko - jen díky tomu že je nasazován. Kam se poděla jeho loňská agresivita ??
Reagovat
smazaný uživatel
přesně taky si myslim, že by měl změnit trenéra
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslim, že Berdych dneska doopravdy Fishe neměl čím porazit. Myslim si, že Fish vyhrál naprosto zaslouženě. Na druhou stranu Berdych nehrál až zas tak špatně, ale někdy dělal zbytečný chyby. Navíc nechápu proč od loňskýho léta přestal útočit, a pak se může jenom divit, že od tý doby nic extra neuhrál a když to nezmění tak už nic ani neuhraje
Reagovat
jacksax
berdych prostě potřebuje zlepšit hlavně psychiku. Fish byl první soupeř který měl lepší podání než berdych a hned bylo vidět jak ho to láme. ten závěr mi spíš přišel jako zoufalství bez vůle... ale zase nemůže být každý jako hewitt
Reagovat
smazaný uživatel
1. Djokovič
2. Nadal
3. Federer
4. Del Potro
5. Murray
velká díra
6. Soderling
7. Ferrer
8. Tsonga
velká díra
9.Fish
10. Roddick
11. Wawrinka
12. Almagro
13. Monfiels
14. Gasquet
15. Nalbadian
16. Troicki
17. Raonic
18. Štěpánek
19. Simon
20. Ljubicic
21. Davydenko
22. Isner
23. Verdasko
24. Čilič
25. Melzer
26. Dolgopolov
27. Berdych
28. Juzny
29. Mayer
30. Baghdatis
31. Tipsarevič
31. Lopez
33. Belucci
34. Kohlschreiber
35. Karlovič
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
velká velká díra
Lopata
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dlouho si tu patlaninu dával dohromady?
Reagovat
smazaný uživatel
2 minuty
Reagovat
smazaný uživatel
je to vidět :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt lopata, to není možné :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak zksute napsat váš pohled. hmm to sem fakt zvědav.
Reagovat
Fandina
takže žebříček je nesmyslný.
Reagovat
smazaný uživatel
tak třeba ten Nalbandian ten tam nemá co dělat v tom tvym žebříčku :D a nebo raonic ten poslední 2 měsíce hraje taky samý hovna
Reagovat
smazaný uživatel
tak počkej až se bude hrát zase na amerických betonech.
Reagovat
smazaný uživatel
Takovej žebříček postrádá smysl, protože výkonnost je dost proměnlivá :-D... A pokud jde o potenciální možnou kvalitu, který hráč může dosáhnout za ideálních podmínek, tak tu zas nemůžeš změřit a porovnat. Protože můžeš říct, že relativně nejlepší tenista je Rosol, jen se mu ani vteřinu kariéry nepovedlo dosáhnout maxima. A pak soupeře ubiješ argumentama "jak můžeš vědět, že kdyby neměl jinýho trenéra..." Prostě je to sra*ka.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se obávám, že lopata jaksi neví, co to výkonnost znamená :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Lopata me dostal:D
Reagovat
smazaný uživatel
už se na to těšim až všechny převálcuje :D
Reagovat
smazaný uživatel
a úplně nejvtipnější je ten Davydenko, to je fakt brutus
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko ty hráče za sebou běžně poráží. Berdycha drtí vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jeho výkonnost v poslední době je naprosto zoufalá :-D
Reagovat
smazaný uživatel
jo aha, a proto má tak úžasnou bilanci letos, to byla jenom velká náhoda, že vyhrál Mnichov
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha by přesto zfoukl jako svíčku
Reagovat
smazaný uživatel
Sfoukl :-D... A i kdyby ho porazil, tak to úroveň jeho výkonnosti nemění. Furt by to mohlo znamenat, že vyhrál první kolo a hned potom vypad. Psal jsi snad žebříček výkonnosti a ne kvality, ne? Nebo ani nevíš, co píšeš :-D...
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk
Opice

"Díra" o velikosti vesmíru

Lopata
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé je, že poslední měření sil mezi Berdychem a Davyděnkem dopadlo pro Tomáše, tak nevím, co tady meleš, lopato, o sfouknutí svíčky...
Reagovat
smazaný uživatel
to byla jen náhoda. Davydenko byl v té době zraněn
Reagovat
smazaný uživatel
Ale když děláš tabulku výkonnosti, tak je docela irelevantní, kvůli čemu má tu výkonnost nižší :-D
Reagovat
smazaný uživatel
mezi 15. a 35 místem jsou minimální rozdíly.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato,ty si UPADL ZE STAVBY!Z NEJAKYHO VELKYHO MRAKODRAPU!TY PRVNI 4 MISTA GOOD..PAK JE TO BORDEL
Reagovat
Tenista
Naprosto bez šance. Fish za celý zápas nic nevymyslel, přesto vyhrál naprosto jednoznačně, trochu smutný
Reagovat
smazaný uživatel
Právěže mně přišlo, že Fish hrál bezchybný tenis a ten jeho servis prostě šel těžko vracet. Ale je fakt, že se Berdych po 1. setu rozsypal a pak už to Fish dostal lehce.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se nemá za co stydět. prostě prohrál s hráčem na kterýho nemá. Stejně jako nemá na Nadala tak nemá ani na Fishe.
Reagovat
smazaný uživatel
je to smutný, Berdych neměl čím vyhrát. Trochu souhlasím s názorama Lopaty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist