Berdych nečelil brejkbolu, tie-breaky ale proti Lópezovi nezvládl

8. 3. 2019, 22:13
Aktuality 21
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych opět potvrdil, že Masters v Indian Wells není jeho oblíbeným turnajem. Už popáté neuspěl hned ve svém úvodním vystoupení, když letos prohrál dvakrát se Španělem Felicianem Lópezem. Český tenista přitom nečelil jedinému brejkbolu, sám ale nevyužil ani jednu ze čtyř šancí na brejk a tie-breaky se mu nepovedly.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se po půlroční pauze zaviněné problémy se zády vrátil v solidní formě. Jenže na lednové výkony se mu v posledních týdnech navázat nedaří. Dnes v Indian Wells dokonce poprvé v sezoně nezvládl svůj vstup do turnaje. 

Třiatřicetiletý Čech se už popatnácté utkal s o čtyři roky starším Španělem Felicianem Lópezem a potřetí v řadě a podeváté v kariéře na něj nestačil. Přitom sedmatřicetiletý López měl před duelem na kontě jedinou letošní výhru.

Zkušené tenisté, kteří se před sezonou stali tvářemi italské firmy Hydrogen, dnes nastoupili ve stejném outfitu. López se lišil pouze čelenkou, Berdych nastoupil bez čepice. A zatímco český tenista hraje pravou rukou, Španěl je levák. 

Berdych v zápase nemusel ani jednou čelit brejkolu, jenže k vítězství mu to nestačilo. López zlikvidoval tři ze čtyř brejkbolů esem, kterých nasázel celkem 15, a v tie-breacích dominoval. První vyhrál 7-3, druhý 7-2.


81. hráč světa Berdych, který je od 2. února 2004 nepřetržitě hráčem Top 100, startoval v Indian Wells patnáctý rok po sobě a vůbec poprvé se mu stalo, že vypadl v prvním kole. Po úvodním vystoupení se však loučí už popáté, neboť čtyřikrát ztroskotal jako nasazený ve druhém kole. Jeho maximem je semifinále z roku 2013, k tomu přidal už jen dvě čtvrtfinále.

López se v dalším duelu utká s nasazeným Rusem Karenem Chačanovem.

Už ve třetím kole by mohlo dojít na reprízu předloňského finále mezi Švýcary Rogerem Federerem a Stanem Wawrinkou. Ten si na úvod poradil po obratu 6-7 6-3 6-3 s Britem Danielem Evansem. a čeká ho souboj s Maďarem Mártonem Fucsovicsem (h2h 2-1).

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359. 455 dolarů
páteční výsledky (08. 03. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
F. López (Šp.) - Berdych (ČR) 7-6(3) 7-6(2)
Albot (Mold.) - Copil (Rum.) 6-2 6-2
Hurkacz (Pol.) - Young (USA) 6-3 6-3
Gojowczyk (Něm.) - Seppi (It.) 7-5 6-4
Wawrinka (Švýc.) - Evans (Brit.) 6-7(4) 6-3 6-3
Johnson - Fritz (oba USA) 6-3 6-3
Mannarino (Fr.) - Sandgren (USA) 6-2 6-7(5) 6-1
Jarry (Chile) - Tiafoe (USA) 6-4 4-6 7-5
McDonald (USA) - J. Sousa (Portug.) 6-4 3-6 6-3
Krajinovič (Srb.) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 6-4
Carballés (Šp.) - R. Harrison (USA) 6-3 7-5
Donaldson (USA) - Ito (Jap.) 6-3 7-5
Bolt (Austr.) - Gulbis (Lot.) 6-3 5-7 6-2
Lajovič (Srb.) - Daniel (Jap.) 7-6(6) 6-4
Popyrin (Austr.) - Munar (Šp.) 7-6(7) 6-3
Haase (Niz.) - Istomin (Uzb.) 7-6(2) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roger je optimista celkem. Ještě nezačal na turnaji a už trénuje s Medvedevem.
Reagovat
peggy
Pane Berdych to je ta spnelska skola,vite!!!
Reagovat
Mayo
Berdych je slabý.,
Reagovat
spaniel
Stan-Evans desny zapas.
Neschopnost Stana zahrat jiny return nez nahravku na snadny volej.
Evans neschopnost zahrat topspin, slajzuje i forehand. Pusobi jak divny amater.

Fed by se mel divat a uz se se Stanem netahat odzadu. Takovou neschopnost vuci SV jsem dlouho nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Buzík vyhrál, tak si nestěžuj.
Reagovat
spaniel
Jj. Snad jeste ziska 4GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj a nejlépe ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Si asi myslíš, že by mě to zničilo, což by ti udělalo radost. Ale ne, Andy je prostě legenda, vrátil Britům Wimbledon a vyhrál zlato na OH (čtyřhra se nepočítá, čtyřhra je jiná disciplína) narozdíl od někoho, dokonce dvakrát. A narozdíl od někoho bude mít ve Wimbledonu sochu. Asi si myslíš, že je to můj ubohý pokus tě hejtovat, tebe, který si mě namažeš na chleba, kdy se ti zachce, ale já tě náhodou dost uznávám a beru tě jako jednoho z největších odborníků na TP a tvoje příspěvky si vždycky rád přečtu, ty mě sice bereš jako odpad TP a stavíš mě na úroveň Fandiny, ale to na tom nic nemění,
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stejně tak uznávám i Forehanda, a kdybyste měli někdy cestu do Prahy a čas, tak klidně dejte oba vědět, nechci být jen sráč, co se schovává za internet.
Reagovat
spaniel
Ne, spis mne spis slo o to, ze je rozdil napsat Gaywrinka a buzik... to uz je myslim pod uroven. Navic fakt nechapu, komu muze vadit. Malokdo se chova fer jak on, umi prijmout i prohru a kdyz hraje svuj top tenis, tak musi bavit kazdeho fanouska tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já přiznávám, že ho hejtuju jen kvůli těm třem GS. Před tím jsem ho měl celkem rád. Nejvíc mě na tom sere, že Andy se celou dobu dostával do závěrečných kol GS a on byl do 28 pomalu 250 úroveň.
Reagovat
SwissMaestro
Kromě těch 3GS vyhrál DC, Masters, několikrát porazil Nadala, Federera i Djokoviče na cestě za GS, byl světovou trojkou, zahrál si ještě jedno finále GS, od 2014 získal 12 titulů...je to krásná kariéra a o to cennjěší, že dovedl něco změnit a tohle všechno dosáhl až od roku 2014 :)
Reagovat
gigin
Díky Kokkinakisovi.
Reagovat
Marduch
To je jednoduche, vadí fandovi hráče, co ma stejně GS jako buzik..
Reagovat
Kozoroh
Co provedl Novakovi na RG 2015, je neodpustitelné. Obral ho o titul na turnaji, kde No1e porazil Rafu a Andyho, kvůli němu musel Novak ještě rok počkat na kariérní GS a zmařil Djokerovu šanci na CYGS.
Reagovat
Nola
Stanovi by si mal mozno prave podakovat, Novak v roku 2016 po ziskani karierneho GS uplne vyhorel, daroval NO1 Andymu.... mozno by bol podobny scenar v roku 2015, samozrejme tym nejdem znizovat Andyho podiel na koncorocnej NO1, vybojoval to uplne zasluzene
Reagovat
Kozoroh
Je nepochybné, že tlak na Novaka kvůli zkompletování kariérního GS rok od roku rostl, je možné, že kdyby vyhrál RG dřív, tak by nedošlo k polevení, alespoň ne v takové síle.
Reagovat
Kozoroh
Může se dát dohromady s Donou a prorazit v mixu :-P
Reagovat
Marduch
Aby zas neprorazil za dva a pul mesice v Paříži.. Jako Djokoland je asi ten poslední, kdo si muze delat srandu ze Stana;-)
Reagovat
Patik
Je to škoda..pracuje na sebe..záleží mu natom odohrá dobrý zápas a vrtkavé tiebreaky ťa o všetko pripravia a môžeš celý set zvládať bez malej chybičky...Aj Stan práve prehral tiebreak....s Evansom..aj taký je tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáš bohužel uvadl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist