Berdych nedal oslavenci Rochusovi šanci, přejel ho 3-0 na sety

18. 1. 2012, 04:16
Aktuality 15
AUSTRALIAN OPEN muži - Tomáš Berdych ve 2. kole Australian Open nezaváhal. Den 31. narozenin znepříjemnil Belgičanu Olivieru Rochusovi, kterého rozdrtil agresivní hrou i jednoznačným vítězstvím 3-0 na sety.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dnes předvedl mnohem lepší výkon než v úvodním kole proti Španělu Albertu Ramosovi, s nímž ztratil jeden set, a proti Olivieru Rochusovi se na postup příliš nenadřel. V předchozích čtyřech vzájemných zápasech povolil o dvě hlavy menšímu Belgičanovi jedinou sadu a nešetřil ho ani tentokrát.

Olivier Rochus a Tomáš BerdychOd začátku zatlačil soupeře do hluboké defenzivy a téměř bezchybnou útočnou hrou ovládal dění na kurtu. Rochus se jen marně natahoval po Berdychových tvrdých úderech a v den svých 31. narozenin musel překousnout nepopulárního "kanára". Belgičan se probral až od třetího setu, vynutil si tie-break, ale v něm už opět dominoval o pět let mladší Berdych.

Rodák z Valašského Meziříčí v utkání zaznamenal 47 vítězných úderů včetně 21 es a ani jednou neztratil podání. Dvacet ze 36 nevynucených chyb udělal až ve vyrovnanější závěrečné sadě.

Po zápase si Berdych pochvaloval především skvělý úvod a také lepší větrnné podmínky. "V prvních dvou setech jsem hrál velice dobře. S Olivierem jsme už odehráli hodně zápasů a vždy musím bojovat o každý míček, i když to tak dnes možná podle výsledku nevypadá. Jsem rád, že jsem to dotáhl ve třech setech a těším se na další zápas," řekl Berdych v rozhovoru na dvorci. "Z mého pohledu byl ten zápas určitě lepší než předchozí, soupeř byl nepříjemnější, a tak jsem rád, že jsem to zvládl."

"Po těch větrných dnech se to konečně trochu uklidnilo a se zápasovými podmínkami jsem byl velmi spokojen. Byl to sice velký kurt, ale i tak občas z jedné strany foukalo. Zatímco ale na otevřených kurtech se vítr točí a pokaždé fouká jinak, v Hisense Areně šel naopak vítr jen z jedné strany a lépe se na to dalo připravit."

O páté osmifinále na Australian Open se loňský čtvrtfinalista utká v prvním vzájemném utkání s 30. nasazeným Kevinem Andersonem. Pětadvacetiletý Jihoafričan dnes otočil utkání se Sergejem Stachovským z Ukrajiny, kterého zdolal 3-6 6-1 7-6 6-3.

"Ještě jsem s ním nehrál, ale sledoval jsem jeho solidní výsledky i hru. Je to pracovitý dříč s výborným servisem, já doufám, že dokážu využit svého returnu a tím mu to znepříjemnit," řekl Berdych spolupracovníkovi ČTK.

V prvním společném zápase na grandslamovém turnaji postoupili do 2. kola Australian Open Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem, když porazili dvakrát 6-2 domácí tandem Jones/Smith a postoupili do 2. kola. V něm jsou i František Čermák se slovenkým kolegou Filipem Poláškem, kufry naopak může balit Lukáš Rosol.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky českých tenistů (18. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - O. Rochus (Belg.) 6-0 6-1 7-6(4)

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (11-ČR/SR) - Benneteau/Mahut (Fr.) 6-4 7-6(1)
Bolelli/Fognini (14-It.) - Machado/Rosol (Portug./ČR) 5-7 6-4 6-2
Paes/Štěpánek (Indie/ČR) - Jones/Smith (Austr.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvělé Berďa, gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Isner!
Pryč s koněm! Jak může existovat něco tak odpudivýho jako Kvéry?
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Isnera s Nalbandianom sa bude už len ťažko prekonávať..Fandil som Argentínčanovi, pretože ako fanúšik Rafu sa Isnera v 4. kole bojim ako čert kríža...Myslím, že ho rozhodca nehorázne zarezal pri breakballe, na ktorom pracoval 2 hodiny..Neúnosné.
Reagovat
Matti
Isnera by mohl porazit už Feliciano a navíc myslím, že Rafa by Johna snad i tak porazil. Já vím, loňské French open je mementem. Ale teď je před námi Lacko, pak se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Clovece pletes si uz portaly :D
Kdyz tak dostihy tady >>> http://www.gg.com
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je berdech to si řešte jinde:)
Reagovat
VlS
nebo tady http://animal.discovery.com/ ;-) Broži, asi se tady do tebe nikdo kvůli Samovi nepustí, ale je to k něčemu? Když se budeš trefovat do někoho kvůli hře, tak prosím, ale kvůli subjektivnímu názoru na vzhled u chlapa?
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak to boli jatky..Moje predpoklady sa zrútili ako domček z karát, bol to hladký postup..Zápas som síce nevidel, ale ak bude hrať Tomáš v podobnom duchu, tak máme o zábavu postarané..
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášoví grutuluju nejen k výhře, ale i jeho povaze. Vždy, když se v médiích někdo neurvale a jako neandrtálec vyjadřuje k Tomášovi (Nadal, Rochus), tak Tom nikdy nikoho nepomlouvá a chová se k nim dál slušně. Dobrá povaha!!!
Reagovat
vendulkabendulka
Rochus se vyjadroval neurvale k Tomasovi?
Reagovat
Jabadu
To způsobil nejspíše nějaký český novinářský senzacionalista trpící pod germánským jhem. Rochus řekl, že ta "skříň plná svalů" mu zřejmě žádný dárek k narozeninám nedá - normální vtípek. Ostatně Rochus by se později mohl živit jako věštec. Předpoklady pro to má.
Reagovat
vendulkabendulka
Je neuveritelne jakou moc maji media a jak to clovek kolem sebe vnima kazdy den.
Novinar neco nekde zaslechne, spatne pochopi nebo prelozi. Uzivatel z toho udela hotovou vec, aniz by se snazil zjistit kde je skutecne jadro pudla a postavi na tom svuj nazor. A najednou je Berdych zmetek, Rochus mu to vytyka.. pritom nic z toho vubec neni pravda a nesouvisi to s realitou.
Lide, ctete! (copyright Julius Fucik :)
Reagovat
VlS
Tak pokud dokáže hrát tak, jak hrál 1. a 2. set, tak může dojít hodně daleko. To byl sen.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hrál dneska výborně, první dva sety mu to tam padalo neskutečně a Rochus byl upplně bez šance. Ve 3. sice přišlo několik chyb, ale nenechal se tim rozhodit a udržel koncentraci po celej zápas. To je hodně pozitivní.
Reagovat
vendulkabendulka
21 es!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist