Berdych neměl na Tipsareviče, končí ve čtvrtfinále

13. 8. 2011, 00:11
Aktuality 25
ATP MONTREAL - Mohl čelit Rafaelu Nadalovi, ve čtvrtfinále však Tomáš Berdych narazil na papírově přijatelnějšího soupeře Janka Tipsareviče. Český tenista ale situace v pročištěném pavouku od favoritů nevyužil a do semifinále nepostoupil.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se po klopýtnutí Murrayho a Nadala otevřela cesta do finále, relativně výhodného losu ale využít nedokázal. Český tenista sice letos už podvanácté postoupil do čtvrtfinále, na první finále od loňského Wimbledonu ale čeká dál. V Montrealu totiž nedošel ani do semifinále, neboť podlehl Janku Tipsarevičovi.

O výsledku jinak vyrovnaného utkání rozhodla schopnost proměňovat brejkboly. Zatímco sedmý nasazený Berdych nevzal soupeři podání ani jednou ze čtyř pokusů, Tipsarevič využil dvě ze tří možností. Svůj servis si pak uhlídal i za pomoci deseti es.

Pětadvacetiletý Berdych tak s Tipsarevičem prohrál na okruhu ATP i třetí vzájemný zápas. Vypadnutím ve čtvrtfinále přišel rodák z Valašského Meziříčí o možnost oplatit osmifinálové vyřazení ve Wimbledonu Mardymu Fishovi z USA.

Po nezdaru ve dvouhře postoupil Berdych ze čtvrtfinále alespň v deblu. S Němcem Florianem Mayerem porazili 6-4 6-4 Brity Andyho a Jamieho Murrayovi a o finále se utkají s další bratrskou dvojicí - světovými jedničkami Bobem a Mikem Bryanovými.

Sedmadvacetiletý Tipsarevič hrál dnes teprve podruhé ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 a zítra bude stát poprvé v semifinále. Díky úspěšnému vystoupení se v pondělí premiérově posune do Top 20. V té tak budou už tři Srbové (Djokovič a Troicki).

Tipsarevičův semifinálový soupeř Mardy Fish, který se vrátil po krátké pauze zaviněné zraněním paty, s v dnešním utkání poradil se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Už 51. vítězný zápas sezony si připsal Novak Djokovič. První hráč světa v Montrealu zametl 6-1 6-2 s Gaelem Monfilsem a postoupil do semifinále.

Djokovič má v Montrealu možnost získat titul hned při prvním startu v roli světové jedničky, což se naposledy povedlo v roce 1993 Petu Samprasovi. Šance bělehradského rodáka zvyšuje fakt, že už v dřívějších kolech vypadli jeho největší rivalové Rafael Nadal, Roger Federer a Andy Murray.

"Tohle byl můj nejlepší zápas na turnaji, o tom není sporu. Všechno mi vycházelo. Jsem šťastný, že se moje hra každým dnem zlepšuje," uvedl Djokovič, jenž vylepšil svou úctyhodnou bilanci na 51 výher a jedinou prohru.

Na rozdíl od Monfilse, nad nímž vyhrál všech sedm vzájemných duelů, ho nyní čeká nebezpečnější Tsonga. S ním má současný tenisový král negativní bilanci 3-5, i když poslední zápas v semifinále Wimbledonu po čtyřsetovém boji zvládl. 

"Ten minulý zápas byl velmi těsný, velmi napínavý a velmi důležitý pro nás oba," připomněl si Djokovič duel, díky němuž se posunul poprvé v kariéře na pozici světové jedničky. "Poslední měsíce se (Tsonga) hodně zlepšil. Má skvělý servis. Pokud dobře podává, může porazit kohokoli. Musím dobře returnovat a doufat, že si vypracuju nějaké šance," dodal trojnásobný grandslamový vítěz.

Tsonga, Federerův přemožitel, si ve čtvrtfinále i v pátém vzájemném zápase poradil s Nicólasem Almagrem. Francouz Španěla v Montrealu porazil dvakrát 6-4.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
páteční výsledky (12. 08. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Tipsarevič (Srb.) - Berdych (7-ČR) 6-4 6-4
Fish (6-USA) - Wawrinka (14-Švýc.) 6-3 6-7(8) 6-0
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (5-Fr.) 6-2 6-1
Tsonga (13-Fr.) - Almagro (8-Šp.) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Djokovič - Tsonga, Fish - Tipsarevič. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Berdych/Mayer (ČR/Něm.) - A. Murray/J. Murray (Brit.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Podívejte se rozlosování Cincinnali - dá se vzorově předpovědět :D
1.k. volno
2.k. asi Monaco, Tommy má zdravotní problémy. Zde se dá očekávat povinná výhra
3.k. Almagro. Vsadíte si někdo na Toma ?? :)
Mě by nevadilo kdyby prohrál 6:1,6:2 ale po bojovném výkonu. Ať se klidně "vyháže", ale ať projeví aspoň nějakou agresivity !! Ne, on možná vyhraje i set, ale zase to bude Wozniacka v trenkách, takže mi z toho bude do breku. Takže jako už několikrát radím vyměnit trenéra, navštívit psychiatra - prostě něco s tím DĚLAT !!
Reagovat
smazaný uživatel
proti almagrovi nemá nejmenší šanci. i když je to beton ale i tak almargo je o level vejš.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Tsonga neni v druhé části pavouka. Takhle se do finále dostane nýmand Fish, nebo ještě větší nýmand Tipsarevič a finále bude absolutně bez náboje.
Reagovat
frufru77
Ach jo, zase mi budete nadávat... Tomáš prostě NENÍ komplexní bojovník - jakmile dostane nepříjemného, ne lepšího soupeře, je zle. Ale ještě není tenisový penzista, snad nějaká menší série úspěchů v dohledné přijde. Zvláštní je, že já bytostně nesnáším srbský nacionalismus, ale na druhou stranu v regulérních bojích třeba právě na tenisových kurtech je to cenná deviza.
Reagovat
smazaný uživatel
ale neeeeee, mas pravdu, sem s kritikoooou, je naprosto nutna, nemuzeme to Berdovi uz dal trpet!!! :-)) A je-li opravnena a ma-li primerenou spolecenskou formu, super prece! Nejlepsi je ovsem ta konstruktivni, co prinese i reseni, nejsme ale na pracovni porade, jasnacka ;-)

Premyslim, co krome prirozeny nechuti cloveka vyjizdet ze zajetych koleji drzi Berdu u ty nemennosti realizacniho teamu, napadly me i ekonomicky vazby, do niceho proste nevidime....
kazdopadne jeste ledacos uvidime..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Monfils včera, první čtyři gamy ok a pak spustil Djokovič takovou smršť, s tím nemohl nic dělat. Aspoň, že se oba postarali o vtipný závěr, hlavně Monfils zaslouží uznání, jak to vzal s humorem, že nemá šanci.

Podle mě je jeho největší chybou bekhend. Monfils má solidní bekhend, jenže nedokáže z něj zrychlit hru, zaútočit tak, jak to umí jiní hráči. Má ho oproti forhendu spíše jako jen vracející úder, navíc málokdy používá v defenzivě chop, který je často účinnější, než vrátit míč "normálně" ale vyšším míčem. Ono Monfils je neuvěřitelně promrhaný talent, má neuvěřitelný fyzický fond, neuvěřitelně altetický až gymnastický pohyb, dobrý servis i forhend. Jen je často pasivní a sráží ho zmiňovaný bekhend.
Reagovat
frufru77
Nikdo není dokonalý:))... Monfils je můj nejoblíbenější hráč, vše, co jsi napsal, sedí, plus schopnost, zaváhá-li soupeř byť jen minimálně, zvrátit nepříznivý vývoj zápasu. Třeba s tím bekhendem ještě něco udělá:)). Ale v noci byl opravdu bez šancí, no...
Reagovat
Vojtaakk
Jo s tim docela souhlasim... fyzicky je fakt k neutahání, navíc je dost dlouhej, takže má slušnej servis a dosáhne daleko, je to i docela bojovník. Ale ta jeho hra je taková pasivní, přijde mi že nikdy neriskuje... prostě taková "neslaná, nemastná"
Reagovat
smazaný uživatel
Na dobrou noc, jsem ještě kouknul na Tsongu s Almagrem. Jak jsem předpokládal, byl to pro mě koukatelnej mač :-). Souboj ranařů - nechtěl bych v tomhle zápasu být tenisákem :-)). Myslim, že Tsonga může být Djokovičovi důstojným soupeřem. Přirozeně jeho šance by byly větší někde v hale ve Francii, ale uvidíme. Tsonga byl včera neprůstřelný na servisu, jediné brejkboly dopřál Almagrovi v posledním gemu zápasu, kdy udělal udělal tři zbytečné UE na síti. Ale posléze je nekompromisně odvrátil. Nejhezčí okamžik mače..obranný lob Tsongy v devátém gemu druhého setu.. To byla parádička, po které se Almagro hodně vztekal a kopal..:-D a pak i ztratil servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda, ale tak trochu se to dalo čekat. Bohužel...
Jinak komentář od Sojky, naprosto výstižné, není co dodat.
Reagovat
smazaný uživatel
kde berete, že Tomáš vypadne z dvacítky nad tím my trochu rozum zůstává stát. Bohužel z desítky vypadnout může. Ale i kdyby do konce roku nevyhrál jediný zápas což doufám, že se nestane. Tak nejhůř může být 17,18. Tak se lidi proberte. Doufám, že se Tomáš probere a v Cincinety a na US Open dojde zase aspoň do čtvrtfinále tudíž získá potřebný body aby na konci roku hrál Turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, jasne nezvladnute utkani. (A vystajlovanej Tipsarevic je bojovnik, vsechna cest teda.) Dobre, ale co s tim? Dovedu si zive predstavit, jak se tu bude fundovane a pohrdlive vypocitavat, ktery den, ve kterou hodinu, minutu a sekundu Berda vypadne z desitky a prokovat, stejne prezirave, ze i z dvacitky ... Tenis nepocitam, ja ho "jen" miluju a hraju. Taky vim, ze pred Berdu postupne pujde Almagro, Tsonga, DelPo, ten Gill....treba jsem na dalsi zapomnela - on to jiste nekdo pohotove doplni. Jenze, je mi lito Berdi. Jako tenisty, protoze je vyborny, s idealnimi parametry, jako cloveka ho samozrejme neznam. Mel by se zberchat, podivat se pravde do oci a odvazne do sveho pristupu riznout. V soukromi to uz udelal a musi se tak postupovat u kazdyho podivne bolavyho a zanicenyho mista. Mel by uvazlive doplnit (zmenit?) svuj tym, jinak na spici myslet nemuze ani nahodou. Ale jestli mu to takhle staci, tak to, prosim, respektujte a neurazejte ho, je to jeho rozhodnuti, ne vase.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste se omlouvam, ze rikam vlastne furt to same, ale pokladam to za logicky, kdyz tu furt to same ctu.

Jeste poznamka pod carou: Mozna je za vsim jen Berdova psychika, naturel, intelektualni vybava ...... prvni muze byt fakt jen jeden. Tak se s tim smirme. Slusne a sportovne.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za Tve prispevky. Myslim, ze tak by to na takovych strankach melo vypadat. A pro takove jsou urceny. Prispivaji sem snad ti, kdo maji tenis radi a chteji slusnou formou vyjadri sve nazory. Vzdyt kolik lidi, tolik nazoru .Kazdy se na jeden zapas podiva z jineho uhlu. a vyzdvihne neco jineho a takto to vlastne obohati vsechny. Jeste jednou diky a vice takovychto uvah.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja souhlasím s lajnou, že komentář (tentokrát ne svodka) je to výstižný.

Chytnu se poslední věty..že Tomovi to takto stačí. Už se řešilo mockrát, že šampióna dělá hlava, vůbec ne talent nebo píle. Tomáš tu hlavu nemá. Možná mu stačí ten pocit, že na to má, že dokázal porazit ty nejlepší, že hrál finále W.. že si vydělal na spokojený život.. že pro sebe si to už dokázal a pro ostatní nic už dokazovat nechce.. co když ho už fakt nic nežene..naopak psychicky unavuje? Spekujulu, ale když sám člověk nemá tu pravou schopnost motivace, pak je vše složité.

Jen chci věřit, že se zberchá, přeju mu štěstí kopice ať ten talent úplně nekrocne :-)))))))).
Reagovat
smazaný uživatel
To proklete ctvrtfinale.Presne, jak to psali v komentari. Zacatek zapasu mel Tom ve sve rezii,ve hre mel navrch, podani slo, mel breakbally, dokonce tri po sobe, nevyuzil ani jeden.. Potom nepochopitelny kiks pri podani za stavu 4.4 ,ktery okamzite Janko vyuzil a bylo fofrem po pvnim setu. Pak zacinal Tom druhy a hned podani ztratil od te chvile byl na kurtu jen jeden hrac. Zasadni rozdil ve vyuzivani breaku a naprosto ve spatnou dobu dva breaky, Na konci prvniho setu a zacatku druheho. Proste nezvladnute utkani.O
Reagovat
smazaný uživatel
Jaroslavo, pouzila jsem ve svem komentari tvoji vetu, ale jinak te ujistuju, ze jsme na stejny lodi :-) Ten komentar vyse vkladam preventivne, nez se to tu rozjede..... :-(

Vubec si myslim, ze by nekteri fanousci byli spokojenejsi, kdyby se udery cislovaly (jako obtiznost v lezeni,), proste dal patnactku, tohle byla osmicka, ten prohoz dvojka, ale dalsi servis padesatka..... Teprve pak by melo smysl po neuspechu vykrikovat, ze hrac nema na top 5, 10, 15, .... jak by mohl mit, kdyz daval samy tricitky a prokladal to stovkama ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych tan zapas zhodnotil presne jako Jaroslava.Tomas byl ze zacatku lepsi,pak bohuzel sam chyboval na podani a dodelalo ho hned prohrane podani na zacatku 2 setu.Pak jako by nevedel co hrat a casto chyboval,naopak Srb nechyboval vubec.S Tomasem to vidim to presne jako vy,nevim proc lidi na nej takle porad nadavaj,zatimco kdyz prohraje Petra je vsechno v poradku.Nechci videt co by se stalo kdyby nedej boze Petra prohrala znovu v 2 nebo 3 kole,to uz by se razem z milacka stala taky zatracovana.To je klasicka Ceska natura,kdyz se dari ses buh,kdyz se nedari ses nemehlo.Ostatne to plati i o fotbale a hokeji,tam jeste v mnohem vetsi mire.
Reagovat
smazaný uživatel
taky mě štve, když Tomáš před rokem byl ve finále wimledonu byl za bohu, normální člověk pochopí, že k tomu aby vůbec se dostal do finále takového turnaje, je potřeba štěstí a hodiny dřiny na tréninkách, které by málokdo vydržel.Tomáš už delší čas je ve špičce a kdo může říct, že patří mezi deset, patnáct nejlepších ve svém oboru. Pro mě je Tomáš borec a čtvrfinále je dobrý počin kdyby nevypadl Nadal a ve čtvrfinále ho porazil místo Tipsareviče tak by nikdo neřekl ani slovo. Tomáš tenhle rok nemá tak dobrý jako předcházející, ale stále patří do špičky. Jinak na Petru nedám dopustit je skromná holka, která na sobě pracuje, a může se stát, že 2-3 turnaje se nepovedou za sebou, ale pak to vynahradí dalším. Letos už toho dokázala tolik, že pro mě je sportovcem roku i kdyby už nevyhrála do konce roku jediný zápas. 4 vyhrané turnaje z toho jeden grandslam je výborný počin.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně jak sem čekal. Tipsarevič byl favoritem. Sázkovky zase uletěly...
Reagovat
smazaný uživatel
Z mého pohledu byl rozhodující moment ten totálně zpackaný nahraný míč na kříž za stavu 4:5 a 40:30 - Tom ten forhend zazdil, tam to měl být jasný winner. Jinak podle mě v prvním setu na Tipsareviče měl..hral solidně, měl tam řadu pěknejch agresivních míčků, zvlášť z bekhendu, kterejma dokázal Tipsareviče "nadiktovat". Pak už to bylo horší..
Reagovat
smazaný uživatel
A Fish s Wawrou..neuvěřitelně bláznivý druhý set, doslova přehlídka "neprorazitelných" servisů :-)). Pak už Wawrinka odešel do kabiny a Fišák si to dohrál sám :-). Mardy je fajn, měl tam řadu moc pěknejch zásahů na síti. Takových exemplářů, kteří se nebojí udělat pár kroků vpřed, už moc není. I když se tam někdy vydává trošku hlava - nehlava. Proti Tipsarevičovi prostě musí! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo,to je přesně ten míček co asi rozhodl.Ale při toše soudnosti,Tipsa byl prostě lepší.Tom,jak dostane trochu lepšího hráče,bohužel vždy vypadne.Letos neporazil nikoho z top10!Tady je to jen otázka času,kdy vypadne i z dvacítky.
Reagovat
smazaný uživatel
Utkání NIKDY nerozhoduje jeden míček - a kgyž už, tak ten poslední.
Toto utkání bylo jen pokračováním Tomášova trápení. Já Berďovi fandím, ale čím dál víc mi začíná vadit jeho NEBOJOVNOST. To že tam zatíná pěstičku prostě nestačí. To třeba Mardy - nasere se, rozmlátí raketu a MAKÁ. U Berdi je prostě hrozný koukat jak je dvoumetrovej chlap podělanej. Ať začne hrát zase AGRESIVNĚ a BOJUJE !! Ledaže už zabalil ambice dostat se nahoru a bere to jako zdroj obživy - to doufám ne. Tome, ku.va, probuď se už a BOJUJ !! máš na to !!
Reagovat
smazaný uživatel
Já docela věřím na zlomové momenty, které nasměrují zápas na jednu či druhou stranu. Jednoho rozhodí a druhého dostanou na koně. A jak víme, Tom není typ hráče, kterej by to dokázal hodit za hlavu a hrát dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist