Berdych nestačil na skvělého Gulbise a končí! Štěpánek postoupil po skreči

25. 6. 2012, 17:29
Aktuality 117
Na nevyzpytatelném soupeři už v 1. kole končí letošní Wimbledon pro Tomáš Berdycha. Předloňský finalista nestačil na skvěle hrajícího Lotyše Ernestse Gulbise. Postup do dalších bojů si zajistil a loňské zaváhání napravil Radek Štěpánek, kterému jeho soupeř Sergej Stachovskij vzdal zápas ve druhém setu.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dostal hned první hrací den příležitost zahrát si na nesešlapané trávě na Centrálním kurtu, los už k němu ale tak milosrdný nebyl. Ernests Gulbis sice letos z 10 turnajů ATP jen dvakrát postoupil z prvního kola, v 23 letech však stále patří mezi talenty světového tenisu a svou nevyzpytatelnost a nebezpečnost předvedl dnes proti české jedničce. 

Aktuálně až 87. hráč světa Gulbis předvedl zdaleka nejlepší výkon v letošní sezoně a možná i jeden z nejlepších zápasů kariéry. Lotyšský tenista v zápase skvěle servíroval a předvedl nejedno eso i z druhého podání. Berdych nehrál vůbec špatně, jenže na skvělého soupeře neměl protizbraň. Gulbis, jehož maximem na grandslamu je čtvrtfinále Roland Garros v roce 2008, riskoval, dal třicet es a kromě jistoty na servisu i skvěle returnoval. 

Zápas se rozhodoval v tie-breacích, v nichž Berdychovi chyběla jistota a odvaha zaútočit. Oba tenisté si pečlivě hlídali své servisy, o které přišli pouze v úvodu druhé sady; Gulbis šel do vedení 2-1, Berdych ale reagoval proměněním svého jediné brejkbolu v celém zápase a dál už se zase pokračovalo v zajetých kolejích.

Berdych čelil ukončení zápasu už za stavu 4-5 ve třetím setu při svém podání, všechny tři mečboly ale ještě i za pomoci jestřábího oka odvrátil. Ve zkrácené hře pak získal mini-brejk, ovšem z náskoku se dlouho neradoval a naopak Gulbis zápas po 2 hodinách a 34 minutách ukončil.  

"Tohle je pro mě jedno z největších vítězství, ne-li to úplně největší," radoval se Gulbis po skalpu wimbledonského finalisty z roku 2010. "Hrál jsem agresivně a vše mi dnes vycházelo. Stejně se budu snažit hrát i v příštím zápase," dodal.

"Nepřevládá nic jiného, než že je člověk naštvaný, zklamaný," řekl Berdych na tiskové konferenci. "Těžko se hledají slova. On si odehrál maximum, co mohl, to je bez debat. Ale už bych měl být v pozici, že i s takovýmhle hráčem, který předvádí takový výkon, bych měl něco změnit, nebo udělat něco jinak," komentoval Berdych. 

Svěřenec trenéra Tomáše Krupy hrál poprvé na wimbledonském centrkurtu od finále v roce 2010 a prohrál ve třech setech stejně jako tehdy se Španělem Rafaelem Nadalem. Šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí, nasazený jako číslo šest, skončil na londýnském grandslamu hned po úvodním zápase dosud jen při své premiéře v roce 2004. Letos obhajoval loňské osmifinále.

Třiatřicetiletý Radek Štěpánek dnes vyhrál první set 6-1 a ve druhém vedl 1-0, když Sergej Stachovskij přišel k síti a zápas ukončil. Karvinský rodák prošel ve Wimbledonu do druhého kola poprvé od roku 2009, kdy si zahrál v osmifinále.

Příštím soupeřem české dvojky bude Němec Benjamin Becker.

Djokovič a Federer bez problémů
Obhájce loňského titulu Novak Djokovič sice s Juanem-Carlosem Ferrerem odehrál celý zápas, ani on se ale na úvod travnatého grandslamu příliš neunavil. Někdejší nejlepší tenista světa Ferrero mu sice rychle sebral podání, ale Srb se rychle vzpamatoval a bez větší námahy zvítězil 6-3 6-3 a 6-1.

"Tráva byla netknutá, byl to nádherný pocit hrát tu jako první a jako obhájce titulu," komentoval Djokovič po vítězném duelu centrkurt. V dalším utkání se střetne s americkým talentem Ryanem Harrisonem.

V suchém triku zvládl své úvodní letošní vystoupení Švýcar Roger Federer. Šestinásobný šampion rozdrtil Španěla Alberta Ramose-Viňolase 6-1 6-1 6-1 a postoupil do 2. kola proti Italu Fabiu Fogninimu.

"Dnes jsem byl schopný udělat více, než jsem od sebe očekával. Jsem spokojený s tím, jak se zápas vyvíjel.Dobře jsem returnoval, skoro pokaždé jsem byl schopný mu sebrat podání. Byl to pro mě dobrý zápas, cítím se teď vemi dobře," pochvaloval si Federer.

Argentinec David Nalbandian, jenž byl na přípravném turnaji v Queen's Clubu před osmi dny diskvalifikován ve finále za zranění rozhodčího po rozkopnutí reklamní cedule, v All England Clubu podobný výlev vzteku nepředvede. V prvním kole nestačil finalista z roku 2002 na osmého nasazeného Srba Janka Tipsareviče.

Výsledky - Wimbledon - muži (tráva, dotace 16,06 milionu liber):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (28-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 6:1, 1:0 skreč, Gulbis (Lot.) - Berdych (6-ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), Djokovič (1-Srb.) - Ferrero (Šp.) 6:3, 6:3, 6:1, Federer (3-Švýc.) - Ramos-Vinolas (Šp.) 6:1, 6:1, 6:1, Tipsarevič (8-Srb.) - Nalbandian (Arg.) 6:4, 7:6 (7:4), 6:2, Verdasco (17-Šp.) - Wang (Tchaj-wan) 7:6 (7:3), 6:4, 7:5, Gasquet (18-Fr.) - Kamke (Něm.) 6:2, 6:2, 6:2, Južnyj (26-Rus.) - Young (USA) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3, Benneteau (29-Fr.) - Muller (Luc.) 6:2, 7:5, 7:6 (7:4), Bemelmans (Belg.) - Berlocq (Arg.) 7:5, 6:7 (4:7), 6:3, 7:6 (7:2), Žemlja (Slovin.) - Goodall (Brit.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:3), 6:4, Becker (Něm.) - Blake (USA) 6:7 (4:7), 7:5, 6:0, 6:4, Fognini (It.) - Llodra (Fr.) 3:6, 6:3, 6:4, 7:5, Simon - Mathieu (oba Fr.) 6:3, 5:4 skreč, Russell (USA) - Menendez (Šp.) 6:3, 6:1, 7:6 (9:7), Troicki (Srb.) - Granollers (24-Šp.) 7:5, 7:6 (7:5), 3:6, 2:6, 8:6, Petzschner (Něm.) - Kavčič (Slovin.) 6:4, 6:4, 6:2, Cervantes-Huegun (Šp.) - Cipolla (It.) 2:6, 6:7 (4:7), 6:3, 6:2, 6:1, Chardy (Fr.) - Volandri (It.) 6:0, 6:1, 1:0 skreč., Falla (Kol.) - Isner (11-USA) 6:4, 6:7 (7:9), 3:6, 7:6 (9:7), 7:5, Mónaco (15-Arg.) - Mayer (Arg.) 6:4, 7:6 (7:5), 7:6 (7:5), Mayer (31-Něm.) - Tursunov (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2, 6:3, Kližan (SR) - Chela (Arg.) 7:5, 3:6, 7:6 (8:6), 1:6, 11:9, Harrison (USA) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 4:6, 6:3, 6:4, 6:2, Malisse (Belg.) - Matosevic (Austr.) 6:2, 6:2, 7:5,  Istomin (Uzb.) - Seppi (23-It.) 6:7 (2:7), 6:4, 3:6, 6:3, 8:6, Andrejev (Rus.) - Golding (Brit.) 1:6, 7:6 (7:4), 7:6 (9:6), 7:5, Janowicz (Pol.) - Bolelli (It.) 3:6, 6:3, 6:3, 6:3, Rufin (Fr.) - Darcis (Belg.) 6:4, 3:6, 5:7, 6:4, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

117
Přidat komentář
smazaný uživatel
jak tipujete zítřek v barvách čechů? (Kvitka,Zakopalka,Záhlvka,....:))
Reagovat
tommr
nevidím to moc optimisticky - myslím si, že z našich postoupí jen Petra a Lucka a to ještě s velkejma potížema ... :)
Reagovat
gigin
Nechci vám do toho kecat, ale měli byste si svolat bojovou a přípravnou poradu !!!! :-DDD
Reagovat
tito
To víš a zrovna tobě o tom budeme vyprávět... Každopádně jsem zvědav, jak se s tím zápasem náš hoch popere. Jen počkej za rok- dva, zúčtujeme!
Reagovat
gigin
zase vyhrožuješ !!!! :-DDD Svolej si tu svou bandu a klídek, jo ?? Tito, ale sám jsem zvědavý na tuto konfrontaci ...
Reagovat
smazaný uživatel
hele, nemame co ztratit, ziskat muzem moc!!! A uz si celkem zive predstavuju Djokovice, jak dela, ze ho tenis vubec, ale vuubec nebavi... ;-))

Jinak dneska smula den, videla jsem kousinek Johna i kousek Berdi, jsem hodne smutna, trochu podobny problem... proste bych zkusila vetsi duraz a sako. Snadno se rika, hure udela, samozrejme. Tomas na tiskovce sympaticky strizlive hodnoceni.... A Gulbis dneska na hranici snu, gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis není žádný talent, ale naprostý břídil!!! Je mu 23 let a je 90 v žebříčku. Takových hráčů jsou a byly tisíce. Berdych ostudně prohrál a zase se jenom hledají vymluvy.
Reagovat
dadaft
s tím kdo je kdo bych byl opatrnější. aby to náhodou nebylo úplně jinak. ))
Reagovat
Padme
Nechci s tebou polemizovat, ale viděl jsi ten zápas? Já totiž moc ne, ale tohle bych si teda neopovažovala říct...
Reagovat
rib
nevím, jestli je Gulbis talent, ale já ten zápas viděla... Možná požil "bobří uspávadlo", ale dnes mu to lítalo fantasticky. Měl vynikající servis, razantní a jisté údery, výborný pohyb. Tomáš hrál velmi velmi dobře, ale prostě byl opatrnější asi i proto, že jemu údery na riziko nevycházely tak jednoznačně jako Gulbisovi. Jsem zvědavá, jestli G. někdy ještě takový výkon bude schopen zopakovat...
Reagovat
VlS
Jasně, máš pravdu, skákni do Londýna a dej mu 3 kanáry :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Znáte písničku ZÍTRA RÁNO V 5? Tady je taková její obdoba :)

Až si ve 2 hodiny,
zapnu svou TV,
uvidím na centru,
údery Kvitové.

Soupeřkám zamává
a potom v klidu zahraje,
všechno na co má,
rázem vyhraje.

Až zítra kolem tří,
Peťa postoupí,
bude už jen čekat,
proti komu nastoupí.

Má na to obhájit
body z minula,
znovu vyhraje,
přece není nula :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné!
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian je finalista z roku 2002, ne 2003.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc se mi líbil Lendl jak řekl v Praze ten for prý Berdych může vyhrát Wimbledon ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha nebo ten druhý for prý Murry má šanci vyhrát Grand Slam ha ha ha ha ha ha ha ha ha .
Reagovat
Padme
Počkala bych až oba ukončí kariéru, do té doby si myslím, že je takový posměch trošku předčasný...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v rámci šetrenia trávy by na centrálnom dvorci stačilo hrať 3 zápasy denne. Nechápem, prečo tam dali nezaujímavý zápas Benešovej a tej druhej, neviem ako sa volá.

Hocijaký iný kurt by bol pre nich ideálnejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dali tam ten zápas, protože za 1. Watson je domácí a 2. protože nevěděli, že bude tak krátký a jediěn na centru by se kvůli střeše zvládl dohrát.
Reagovat
dadaft
zas tak nezajímavý nebyl. Heather hrála moc dobře. ani Iveta místy nehrála špatně. byly tam skvělé výměny. komentátor si to vůbec neužil...
Reagovat
VlS
Na Heather se byla radost koukat, holka si to užila. Doufám, že koukal i tommr, aby věděl o čem mluví, až se bude zase do některý hráčky trefovat, že hrála blbě, protože Heather porazila málo výrazně :-D
Reagovat
Heather_Fedex
me v tom zapase prisla ivet absolutne odevzdana...k vetsine vymen pristupovala laxnim spusobem, nebyla na ni videt zadna snaha....neprislo mi, ze by heather musela zahrat neco extra, ivet vyhazovala i naprosto rutinne mice, nebyly to takove ty plynouci vytvorit utok na souperku...nekteri semnou asi nebudete souhlasit, ale tommr mi da urcite za pravdu, teda, jestli se na to dival ;)
Reagovat
Heather_Fedex
plynouci ZE SNAHY
Reagovat
tommr
díval jsem se, ale radši jsem si měl pustit Hříšný lidi ... :)
Iveta hraje v poslední době tragicky a navíc působí na kurtu odevzdaně jako by jí už tenis vůbec nebavil. Watsonová tam lítala jak králík a jen všechno vracela což ovšem na Ivetu v týhle formě bohatě stačilo ...
Reagovat
VlS
Iveta byla hrozná ve druhém setu, řeč těla by na sobě snad měla mít nálepku "mládeži nepřístupno", ale není pravda, že Britka všechno jen vracela, podívejte se na statistiku winerů. Centr kurt doma, zápas v přenosu televize - to je asi silná motivace. Hrála moc dobře.
Reagovat
Heather_Fedex
heather si atmosferu centrkurtu uzivala, to bylo znat, ale ivet byla vazne hrozna. heather klidne muze dojit do 3. kola a tam by podle papirovych predpokladu narazila na radwu a to by mohl byt zajimavy zapas
Reagovat
dadaft
dobrý tenis. Věra sice prohrála první set, ale teď hodně chodí na síť, dobrý forhend... - bravo.
láme se chleba...
Reagovat
dadaft
dohrávka zítra
Reagovat
Labi
myslím že na Wimbledonu nebude o překvapení nouze, přeci jenom nehraje se zas tolik turnajů na trávě a tudíž se ona "forma" těžce odhaduje už vzhledem ke krátké době na přechod z antuky ohle by mohlo hrát do karet především Djokovicovi s Rogerem kteří jsou velice přizpůsobiví naopak Nadal po fantastické Paříži si letos už asi neškrtne
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ty si guma co má to řekla tak Rafa si neškrtne a Petruška Kvitková vyhraje Wimbledon a pane továrniku a Andy si natáhne kšandy a vyhraje Wimbledon a Ivan se stane nejlepším trenérem Andyho .
Reagovat
Labi
jo a ted si vyndej ruku z kalhot a probud se, je to můj názor a to neznamená že mi budeš říkat že jsem "guma" v tom případě bych se taky mohl ja vyjádřit na tvou adresu a věř že by se ti to ani náhodou nelíbilo
Reagovat
Mayo
prečo by si nemal Rafa škrtnúť? ten si po RG každý rok nemá už škrtnúť pritom je vo finále GS často či už W alebo aj UO ...
Reagovat
Jan
Řekl bych, že Tomáš se věnuje více své přítelkyni a méně tréninku. Škoda.
Reagovat
Vojtiik
no mít takovou tak bych jí taky nezanedbával :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aby si měl takovou tak musíš točit miliony jak Berdych a ne tisícovky .
Reagovat
Padme
Mě přišla Lucka lepší:( Vám se tahle žirafa fakt líbí? :-o Roger má hezčí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
spíš 20ceti koruny když vidím ten nick Vojtiik tak odhaduji že to bude spíš batole ještě z plenkama cha cha cha cha
Reagovat
Vojtiik
jde videt ze jsem na českém portalu, zase jenom hejty :D jinak Filcky ty s tvou nemocí to asi nemas jednoduche hadam, jinak jsem student VŠ, takze zatim netocim ani ty tisice:D
k Klaundalfanatičce se vyjadrovat nebudu:) divim se, ze ji zajima tenhle sport buržoazie, odporny tenis :D
Reagovat
VlS
Viděl jsi ten zápas? Žvaníš nesmysly. Ty jsi taky jeden z těch,kteří si sem ochotně přijdou kopnout, když se někomu nedaří, viď?
Reagovat
dappe
Federer hrál dneska hodně dobře, snad bude pokračovat. Byl jsem hodně spokojenej. Snad ještě víc mě ale potěšil Gulbis, vyhrál naprosto zaslouženě. Výbornej, soustředěnej výkon. Jeden slabší game za zápas, který ho navíc vůbec nerozhodil. Je jenom na něm, jestli to zopakuje a může se dostat daleko.

Pokud se zítra dobře vyspí Bellucci, tak bude mít šanci. Každopádně tomu moc nevěřim, Nadala čeká prověrka asi až ve 3.kole. Uvidíme, co Murray, s Davydenkem vyhraje, to by musel hrát hodně špatně, aby nepostoupil. Další kola už pro něj budou asi náročné, ale očekávám, že se kousne....
Reagovat
gigin
I když jsem ortodoxní Djokárna, dnes jsem samozřejmě přál Tomíkovi i když z hlediska kalkulu je to nelogické. Hlásil jsem už předem, že se ho bojím v případném QF, které jsem si i tak moc přál. Vím, jak se cítíte, dokážu se do toho vžít ... :-(( Tak se držte ...
Reagovat
tommr
já osobně jsem tušil, že až k Djokovičovi Tomáš letos nedorazí. Jen jsem si myslel, že vypadne až ve třetím nebo ve čtvrtým kole ...
Nezbejvá než doufat, že nám to zklamání vynahradí aspon Petra ... :)
Reagovat
Vojtiik
No a taky doufat, že Ernie s touhle hrou neprojde až do ČF k novakovi, nevím nevím co by tam dneska novak vyvedl s tím jeho servisem:).. Ernie je sice pripad pro psychiatra, ale kdyz se prvni mač kousne na turnaji a uciti sanci tak jde sakramentsky daleko:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl co to tam ten Mahut předvádí? V Queen's si dal Andyho a teď snad prohraje s Lorenzim. Asi si řek, že když nebude moct hrát s Johnem, tak radši taky vypadne. :D
Reagovat
dadaft
))
Reagovat
smazaný uživatel
Výhru Gulbise jsem čekal,výhru Fally moc ne,ale na tady ty hráče typu Isner zahrát umí,Federer,Djokovič v pohodě,Tipsarevič má u mě palec nahoru,Štěpec taky dobry,Llodra mě zklamal.
Zítra si myslím že se bude pakovat Murray s Davyděnkem,Bellucci sebere max. set nic víc a Rosol porazí Dodiga v pěti setech.Karlovič porazí Selu 3:0 na sety.
Reagovat
tito
Trochu z toho utkání mám obavy a sdílím stejný pocit....
Reagovat
smazaný uživatel
Davyděnko nikdy na trávě nic nehrál. Teď už je navíc za zenitem. Ale na 1. kolo je to pekelně těžkej soupeř snad to Andy zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapotí se, ale nemyslím, že by prohrál Davyděnko byl na trávě mizerný i ve svých nejlepších letech, natož teď.
Reagovat
Andrew89
Tomáše, ale vyhrál ten lepší:/
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, tak v mojí prognóze ohledně úspěchu Isnera na Wimbledonu jsem měl nečekaně pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj,gratulujem..Cakal som od neho viac..Zapas som nevidel,nebol daleko od vitazstva,urcite ho vsak mal zvladnut..Myslim,ze je uplne mimo formu uz tri mesisce,pravdepodobne to je hlavna pricina..Stale si myslim,ze typologicky je Isner na trávu okej..
Reagovat
smazaný uživatel
Tráva dělá nečekaný odskoky, je náročný odhadnout odrazy, takže celkově vyžaduje daleko kvalitnější přístup k míčkům a odhad. A to jsou dovednosti, který má Izzy dlouhodobě na naprosto příšerný úrovni. On je vážně ostudan na trávě, tři Wimbledony a skóre 1-3.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady je to vaše překvapení jak jste včera říkali že někdo ze špičky vypadne prej Djoker nebo Federrer a on náš Tomášek:D no jen doufám že zejtro to překvápko nebude pokračovat v podání naší Peťušky nebo si hodim mašli:D:D ach jo:(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady je to vaše překvapení jak jste včera říkali že někdo ze špičky vypadne prej Djoker nebo Federrer a on náš Tomášek:D no jen doufám že zejtro to překvápko nebude pokračovat v podání naší Peťušky nebo si hodim mašli:D:D ach jo:(
Reagovat
tommr
nečekal jsem sice od Tomáše letos ve Wimbledonu nic velkýho,
ale vypadnutí už v prvním kole je obrovský zklamání. Tomáš si prostě nedokáže odpustit aspon jeden totální výbuch na GS každej rok - 2010 s Llodrou na US Open, 2011 s Robertem na French Open, letos s Gulbisem ve Wimbledonu ...
A výmluvy, že je Gulbis talent a dneska hrál životní zápas neberu. To se říká skoro po každý Tomášově prohře s papírově slabším soupeřem už léta a je to dost obehraný ...
Reagovat
Vojtiik
je to obehrane, Berdycha rád nemám, je mi nesympatický, ale gulbis opravdu talent je, jeden z největších, co se na okruhu pohybují, jen je to zkratka lempl, ktery hraje tak, jak se mu chce.. v r. 2010 např. v Římě rozstřelil Rogiho a v semi dokonce hrál naprosto otevřený a vyrovnaný zápas na antuce s Nadalem (který v té sezoně neprohrál na antuce utkání, vyhrál všechny 3 Masters i FO), kde sice Rafa vyhrál ve třech ale zachránil ho kopec štěstí a Gulbisova horká hlava:))
Reagovat
Vojtiik
Takže jeho hra s Gulbisem je dnes omluvitelná, každý kdo se díval to musí pochopit... ne tak minulý rok na FO s Robertem
Reagovat
smazaný uživatel
zklamani je to i pro me tez velke , jako i po zapasech o kterych se zminujes. Co by jsi ale Tomasovi k jeho vykonu pri dnesnim zapase vycetl?
Reagovat
tito
Ne, dneska mu tam padalo všechno, enormně si věřil a Tomáš opravdu nic neobjevil. Naopak spíše mne mile překvapil jak ustál ty MP při svém podání.. Neviděl jste někdo zápas Isnera? Další - alespoň pro mne- velké překvapení. Teď ještě Rochus dá Almagra a zakončí dnešní popravu favoritů... Jinak za sebe ( a B.R.R) jsem rád za výkon Ryana Harrisona. Bohužel mu s největší pravděpodobností vystaví v dalším kole stopku Novak. Jeden set by byl velký úspěch.
Reagovat
tommr
hráče jako je Gulbis prostě nesmíš pustit do zápasu - pak se jen těžko zastavujou. Tomáš si to prohrál laxní hrou v prvním TB kdy zkazil pár jasnejch míčů a od tý doby se už jen vez ...
Reagovat
hatatytla
O takzvané Berdychově super formě, kterou měl údajně mít na jaře, jsem již tady několikrát psal. Doufám, že už všichni pochopili jak se věci mají. Hrál solidně, ale nic převratnýho. Dnešní prohru bych mu ovšem vůbec nevyčítal. U toho excentrika Gulbise byli dvě roviny, budto ukončí kariéru nebo exploduje, pevně doufám že bude platit to druhé. Dnes to bohužel odskákal Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
ten prni, tak dulezitej TB pro dalsi vyvoj zapasu fakt moc nezvladl...,navic nebyl jeste pod takovym psychickym tlakem, jako v dalsich 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas, ten, kdo Gulbise sleduje dlouhodobě, tak ho to zas tak moc nepřekvapuje, jak dnes hrál..blbý pro Tomáše je, že se chytil zrovna na něm, protože před zápasem jsem Gulbisovi nevěřila.
No, uvidíme, kam to nakonec Gulbis dotáhne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
velky vliv na vitezstvi Bulbise nemelo jen prni podani a jeho 30 es , ale vinikajici druhe, jake snad nebylo jeste k videni.Neni ani divu, ze se Berdych za cely zapas dostal jen k 1 breakballu.
Reagovat
smazaný uživatel
vynikajici
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden hrál skvěle a vyhrál třikrát 6:1, druhý dneska neměl svůj den a prohrál třikrát 6:7. Ale co, stalo se a na tenisových výsledcích již zpětně nelze nic změnit. Fedexovi přeji mnoho zdaru v dalších kolech, Tomovi brzké oklepání se z této prohry.
Reagovat
petrulinka
Nicméně si myslím, že kdyby dnes Roger narazil na Gulbise, tak by taky prohrál.
Reagovat
dadaft
těžko. Roger si s Ernesty a podobnými umí poradit...
Reagovat
PATRICK_RAFTER
Myslím že Gulbisova hra fedexovi moc nesedí a to co předvedl Ernests dneska tak i já si troufám říct že by ho fedex neporazil, těžko by ho dneska někdo porážel snad jedině Nole :-)
Reagovat
Jan
Ještě aby vypadla Petra a bude vymalováno.
Reagovat
Heather_Fedex
jeste porad tomu nemuzu uverit...
Reagovat
freeteepek
Tak ten Gulbis hrál jako pánbůh. Tomáše trochu zlobil servis, ale nic hroznýho to nebylo. Párkrát si i pomohl esem. Jenomže Gulbis hrál dnes tak, jako by už byl v nejmíň v semifinále:-( Hlavně jeho servis byl parádní. Včetně toho druhýho.
Reagovat
smazaný uživatel
ale zdá se mi že těch tomových vypadnutí v prvních kolech je nějak moc už 3 od té doby co je v TOP 10 a to by se mu stávat nemělo.jinak dneska no coment
Reagovat
smazaný uživatel
tak je to velka skoda, ze Tomas prohral a to jsem do nej letos daval takove nadeje.... Zcela zaslouzene vitezstvi Gulbise. Gratulace k jeho vykonu. Ve tretim setu to Berdych dotahl zazrakem do TB, bylo ale videt, ze odchazi uz i psychicky. Aby ne, to by snad kazdy pri takove hre Gulbise...
Reagovat
petrulinka
No upřímně řečeno jsem si už u prvního setu říkala, že by to nebylo na moje nervy. Musí to být neskutečný nátlak na psychiku, když se člověk snaží a maká a soupeře ne a ne udolat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby takhle vydržel hrát celý turnaj, tak má velkou šanci Wimbledon vyhrát. To by byla bomba.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby nevypadl hned v dalším kole :-/
Reagovat
smazaný uživatel
S Bolellim nebo Janowiczem? To fakt asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když už porazil Toma, tak mu dál přeju, ale stát se v dalším kole může cokoliv..
Reagovat
Vojtiik
Tak je to za náma, Ernie dnes ukázal plně svůj potenciál, agresivní, sebevědomý, při několika těsných míčích se nepodělal, úžasný na servise (přes 30 es se mi zdá), Federer o něm kdysi řekl, že má nejlepší druhý servis na okruhu, myslím, že dneska Ernie naplnil jeho slova... Berdych nehrál vůbec špatně, ve výměnách relativně vyrovnaná hra, zatlačil buď jeden nebo druhý, ale G. mnohem lepší na servise i returnu (jeho returny byli dnes z jiného světa) a to rozhodlo... Pokud si udrží hru, jeho ČF bude hodně zajímavé:) Kdyby to nebyl lempl a "povoláním syn", vážil si trochu více svého talentu a možností, jaké mu byly dopřány, tak je stabilně hráč top10 Ernest.. ale pořád je relativně mladý ještě, snad se mu to urovná v hlavě:)
Reagovat
Vojtiik
Vojta nafackuj si :).. *returny byly
Reagovat
Vojtiik
http://3.bp.blogspot.com/-LO3QJ9Y8Kpg/T-iqTbH2_xI/AAAAAAAAAac/dpfZX4C-DiM/s1600/Gulbis-Berdych.jpg

jinak tady jsou stats, ten počet winnerů a UO je vymluvný sám za sebe:)
Reagovat
VlS
To se prostě nedalo, Tom toho moc nezkopal, ale nešlo to, dneska by Ernest vyhrál asi i s Nolem. On to projede až v dalším kole.
Reagovat
petrulinka
Sice hrál Gulbis dobře, ale Tomáš jako favorit měl zařadit na vyšší rychlostní stupeň a s Gulbisem si poradit. Jenže se tak nestalo. Myslela jsem si, že když se mu podařilo odvrátit 3 mečboly, tak pořádně zapne a zápas otočí, ale bohužel. Ještě v tiebreaku za stavu 3:1 pro Toma jsem věřila, ale velký obrat nepřišel.
Reagovat
rib
Jejda, ten Gulbis fakt hrál moc dobře, to je mi líto, že Tomáš nenašel recept...
Reagovat
rib
a ještě dodám - jestli takhle hrál jen jednou v životě a to zrovně dnes, tak mě ten Lotyš pěkně nasr.....
Reagovat
dadaft
jj, některé ty Gulbisovy returny na lajnu byly psycho. to se zkrátka nedalo...
Reagovat
petrulinka
To máš pravdu. Jestli Gulbis vypadne ve druhém kole, tak mě notně naštve.
Reagovat
smazaný uživatel
On takhle hrát umí, když se mu zrovna chce, hrál před několika lety vyrovnaný zápas s Rafou, myslím v Římě, mohl ho i porazit, vzal mu i set..on má velký potenciál, ale je povahově podobný Safinovi, hodně ho k němu přirovnávají.
Reagovat
smazaný uživatel
Si právě myslim, že takovej výkon už nezopakuje a brzo vylítne. Rozhodující byl asi ten první tiebreak, tam měl Tomáš hodně šancí, ale bohužel to nezvládnul.
Reagovat
anajka
Včera sa tu skloňovali prekvapenia a bohužiaľ sa udialo také aké sme nečakali. Gulbis sa riadne vytiahol.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm tak to byl fakt trapnej zapas!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten id_ot má fakt celkem solidní servis a to i ten druhej. Ale Tomáš je silnej a otočí to, tomu věřim
Reagovat
smazaný uživatel
To zas vypadá ne mega maraton
Reagovat
smazaný uživatel
Tom mě v obou tiebreacích velice zklamal protože pokaždé Gulbisovi odešel aspon 2krát servis a to měl Tom aspon jednou vzít minibreak a myslim si že už je po zápase protože Gulbis stále působí seběvědomě. Bohužel.
Reagovat
petrulinka
Souhlas, v tiebreaku jsem Tomovi věřila, ale nedokázal vzít Gulbisovi ani jeden servis, což je velká škoda.
Reagovat
petrulinka
Včera tady mluvil někdo o nějakém překvapení v 1. kole, tak myslím, že to asi bude vypadnutí Tomáše. Je neskutečné, že hráč, který v poslední době nic neuhrál se najednou dneska rozehraje. První servis neskutečný, plná nůše es. To fakt Tomáš narazil dnes dost blbě.
Reagovat
Andrew89
Gulbis fakt hraje životní zápas:D
Reagovat
smazaný uživatel
to bohuzel pro Tomase jo...:(
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis dal uz ted i asi 4 eso i z druheho podani....
Reagovat
pepin
Tak mám takový dojem, že po druhém setu to vypadá, že Tomáš dnes na neuvěřitelného Gulbise mít nebude. Zatím nemá čím by jej překvapil. Zaostává i v prvém servise. Pokud Gulbisovi neodejde první servis pravděpodobně to špatně dopadne. Tomáš je úplně rozhozený čehož byl dokladem ted lehký volej na síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl proc hrajou proti berdychovi ty outsideri vzdy zivotni zapasy :D
Reagovat
Pe3k
Roger Federer vs Albert Ramos - Wimbledon 2012. Highlights

http://www.youtube.com/watch?v=rdhJatJ11aw&feature=g-all-u
Reagovat
Pe3k
Roger Federer vs Albert Ramos - Wimbledon 2012. Highlights

http://www.youtube.com/watch?v=rdhJatJ11aw&feature=g-all-u
Reagovat
hatatytla
Uff ten Gulbis se asi zbláznil, že by začal naplnovat svůj potenciál? Hraje jako z partesu, zdá se mi, že změnil techniku forhandu, ale zas tak ho neznám. Doufejme, že odpadne budto herně nebo mentálně jak je u něho zvykem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasovi by stacilo, kdyby Golbisovi odpadl servis, jinak nema na Tomase narok a to uz se zacina risovat..
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že odpadne, aby se chytil zrovna na Tomášovi si nepřeju, i když v jiných zápasech Gulbisovi přeju ..
Reagovat
Roger4EVER
Federer super výkon!!
Reagovat
l00bor
Na Rodgera nezvykle hladký pruběh prvního kola.Bravo, jen tak dál.
Reagovat
Pe3k
Roger zahájil letošní Wimbledon, tak jak se na hrající legendu patří, suveréně 3X 6:1 a zápas ukončil esem :)
Reagovat
Heather_Fedex
a ja jsem si ten koncert nemohla vychutnat ;((
snad priste ;)
Reagovat
steve79
Na první kolo to byl od Rogera výbornej výkon. Jen tak dále!
Reagovat
steve79
Na první kolo to byl od Rogera výbornej výkon. Jen tak dále!
Reagovat
steve79
Ten federer válí, Tomáš první set 6:7, to bude hodně dlouhý ještě.
Reagovat
Andrew89
Prosim Vás:D, to si oba něco vzali?:D náký drogy či co?:D...parádní představení na servisu u obou!:D
Reagovat
VlS
Asi jo. Bohužel, Tomáš, když už dostane šanci, tak to zkope. Doufejme, že Ernest nevydrží.
Reagovat
Heather_Fedex
v mezihre je lepsi tomas....jen ten 1. souperuv servis mu dela potize
ale v 2. setu uz ho tak casto netrefuje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist