Berdych o postupu do třetího kola, spolupráci s H&M i o zásnubách s přítelkyní Ester

21. 1. 2015, 08:04
Rozhovory 3
Tomáš Berdych si dnes poradil s Rakušanem Jürgenem Melzerem a bez ztráty setu tak postoupil už do třetího kola Australian Open. Předvedl jsem dobrý výkon, jsem spokojený, hodnotil své vystoupení nejlepší český tenista, který také prozradil detaily o svém zasnoubení.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© ausopen.com)

První set byl hodně vyrovnaný, ale v dalších dvou sadách už jste podal dobrý výkon. Jak zápas hodnotíte?
Přesně jak říkáte. Byl to náročný zápas v těžkých podmínkách. Soupeř hrál velmi chytře, byl opravdu dobře připravený a v úvodu zápasu se mu dařilo hrát to, co chtěl. První set jsem vybojoval v tie-breaku, což mi pomohlo do dalšího vývoje. Uklidnil jsem se a začal jsem hrát lépe. Myslím, že jsem převedl dobrý výkon.

Jak byste ohodnotil svůj servis v poslední době?

Jenom servis? No, vždycky to může být lepší. Rozhodně si ale nemyslím, že podávám špatně, zejména v těžkých momentech si servisem pomáhám a získávám díky němu důležité body. Celkově bych tedy řekl, že to jde dobrým směrem. Neustále se na tom snažíme pracovat, zvlášť pak na druhém podání.

Díky spolupráci se společností H&M máte teď na každý grandslam svou vlastní kolekci. Vyhovuje vám to?
Myslím, že je to pěkné a já si to užívám. V dnešní době je tenisová móda na vysoké úrovni a před grandslamem se vždy i lidé těší na to, co nového zase přijde. Pro firmu, s kterou spolupracuji, je to krok kupředu, protože to není sportovní značka. I tak jsem ale velmi spokojený, je to módní značka, a to mi vyhovuje. Snažíme se společně přijít pokaždé s něčím novým, výjimečným. Opravdu se mi to moc líbí! Je to takové čisté, jednoduché a příjemné.

V tenise jsou teď moderní i různé účesy, všiml jste si?
Vlastně ani ne. Kolem mě se teď hodně řešilo, že už nebudu hrát v čepici. V takových podmínkách je důležité zůstat svěží co nejdelší dobu, na řešení účesu nemám čas. To nechme pro fotbalisty.

Včera jste s přítelkyní Ester oznámili zasnoubení. Zdá se, že věci kolem vás jdou opravdu tím dobrým směrem, nemyslíte?
Určitě ano. Všechno jde hladce. Včera jsme to oznámili, ale samotné zasnoubení už je starší věc, bylo to už minulý rok. Opravdu se teď cítím velmi dobře. Na konci sezony jsem udělal nějaké změny v týmu a řekl bych, že teď to nabralo nový směr. Mám za sebou dva zápasy, tak doufám, že jich ještě hodně přidám.

Jak proběhlo zasnoubení?
Bylo to jednoduché a oba jsme si to užili. Bylo to na dovolené po sezoně. Měl jsem plán, jak bych to chtěl udělat, ale tři dny v kuse bylo špatné počasí, což mi ten plán kazilo. (smích) Potom se udělalo pěkně a konečně to mohlo přijít. Bylo to po večeři na pláži.

Zřejmě je to velký krok ve vašem osobním životě. Je to podobné jako u Novaka Djokoviče, který se vloni oženil a ke konci roku se mu narodil syn. Jak moc je pro váš tenis důležitá pohoda v osobním životě?
Když je člověk spokojený v osobním životě, dokáže to pak přenést i na tenisový kurt. Zní to zvláštně, ale je to tak, na člověka to dost působí. Stačí jen vědomí toho, že ať se stane cokoliv, máte se kam vrátit a můžete s někým sdílet své pocity. Já mám ve své partnerce velkou oporu, čehož si moc vážím. Můžu s ní mluvit o všem a vím, že mě vždycky vyslechne. A není to jen o tenise, naopak. Je to jeden z nejlepších způsobů, jak si můžu odpočinout. Prostě si jen sedneme a povídáme si o různých věcech. Mám ty chvíle moc rád, protože pak nemusím přemýšlet jen na tenisem. Pak se ale vrátím na kurt a jsem schopný se plně soustředit a koncentrovat na svůj výkon. Pro mě je to skvělá kombinace!

TenisPortal.cz, ausopen.com

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
ale hlavně že to stačilo.
K zásnubám gratuluju a přeju všechno nejlepší.
Reagovat
Fandina
dneska super a výhra ve třech setech nádhera. Jen tak dál!!!
Reagovat
Fandina
A jinak souhlasím s oblečením, je pokaždé nápadité a originální. A moc se mi to líbí. Berďa je v tomhle top.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist