Berdych porazil Andersona i na trávě, v osmifinále ho čeká Tomic

29. 6. 2013, 17:53
Aktuality 133
Tomáš Berdych ani v prvním vzájemném zápase na trávě a celkově již devátém nepřenechal Kevinu Andersonovi radost z vítězství. Ve WImbledonu český tenista zvítězil 3-1 na sety a postoupil do osmifinále, v němž se utká s Australanem Tomicem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych na letošním Wimbledonu ve svých zápasech zatím vždy bez vážných problémů dokázal splnit roli favorita. Dnes sice s Kevinem Andersonem poprvé na turnaji ztratil set, utkání ale otočil a zvítězil 3-6 6-3 6-4 7-5.

Sedmadvacetiletý Berdych porazil svého vrstevníka z Jihoafrické republiky i v devátém vzájemném duelu, letos se utkali již popáté. I před zraky přítelkyně Ester, která dorazila do Londýna, ukázal sebevědomí a schopnost neztrácet víru. V prvním setu ho soupeř zničil, ale Berdych další dvě sady získal. Ve čtvrté už prohrával 3-5, ale sérií čtyř her zápas ukončil. 

"Byl to zase těžký zápas a musel jsem se hodně snažit. Jsem spokojený především se čtvrtým setem, v kterém jsem byl dole, ale vybojoval jsem to," řekl Berdych po skoro tříhodinovém duelu. Během utkání si vzal prášek proti bolesti. "Je to jen něco se zády asi z toho, jak tady bylo v předešlých dnech chladno. Nejde o nic závažného," řekl.

Nyní ho čeká dvacetiletý Bernard Tomic, se kterým se v ostrém soutěžním zápase ještě neutkal. Loni s Australanem prohrál ve třech setech na exhibici v Kooyongu.

Čtvrtfinalista z roku 2011 Tomic dnes zdola po setech 7-6 5-7 7-5 7-6 devátého nasazeného Francouze Richarda Gasqueta.



V bleskovém tempu zvládl zápas třetího kola Novak Djokovič,
který ovládl nejslavnější turnaj před dvěma lety. Na srbského tenistu vůbec nestačil Francouz Jeremy Chardy, jehož Djokovič vyprovodil z kurtu za 86 minut snadno 6-3 6-2 6-2 a ani v sedmém vzájemném zápase tak neztratil set.

"Myslím, že jsem dnes podal velmi dobrý výkon. Mohu s ním být spokojený, ale nesmím usnout na vavřínech, ti nejtěžší soupeři jsou teprve přede mnou," řekl šestadvacetiletý Djokovič.

Dalším vyzyvatelem nejlepšího tenisty světa, jenž podle britských statistiků udělal pouze tři nevynucené chyby, bude německý veterán Tommy Haas. Ten už letos Srba jednou porazil (v Miami), na Roland Garros ale na favorita nestačil. Ve čtvrtfinále by Djokovič mohl narazit na Tomáše Berdycha.

- GRANDSLAM WIMBLEDON 2013 -
(Velká Británie / Londýn, tráva, 22.560.000 liber)
sobotní výsledky (29. 06. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Anderson (27-JAR) 3-6 6-3 6-4 7-5
Djokovič (1-Srb.) - Chardy (28-Fr.) 6-3 6-2 6-2
Del Potro (8-Arg.) - Žemlja (Slovin.) 7-5 7-6(3) 6-0
Tomic (Austr.) - Gasquet (9-Fr.) 7-6(7) 5-7 7-5 7-6(5)
Seppi (23-It.) - Nišikori (12-Jap.) 3-6 6-2 6-7(4) 6-1 6-4
Haas (13-Něm.) - F. López (Šp.) 4-6 6-2 7-5 6-4 
Južnyj (20-Rus.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4 7-5
De Schepper (Fr.) - Mónaco (22-Arg.) 6-4 7-6(8) 6-4
Kubot (Pol.) - Paire (25-Fr.) 6-1 6-3 6-4
Verdasco (Šp.) - Gulbis (Lot.) 6-2 6-4 6-4
Dodig (Chorv.) - Sijsling (Niz.) 6-0 6-1 1-0 skreč S.

Čtyřhra - 2. kolo:
Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) - Delgado/Ebden (Brit./Austr.) 6-4 6-4 6-3
Fleming/Marray (9-Brit.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6-3 6-4 7-6(7)
Bopanna/Roger-Vasselin (14-Ind./Fr.) - Rosol/Brands (ČR/Něm.) 6-3 5-7 7-6(4) 6-7(8) 6-4

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Blake/Vekičová (USA/Chorv.) - Levinský/Dekmeijereová (ČR/Lot.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

133
Přidat komentář
VlS
jsi nějaký frustrovaný.
Rozumím řadě pocitů, které máš, z některých trolů je asi mají všichni. Opustit diskusi je prosté, stačí neotevírat web. Nezvítězí tím nikdo, všichni prohrají. Dokonce i trolové prohrají v situaci, kdy všichni normální přestanou tvořit tento plkanec, nebudou mít co rozbíjet. Ale než jim to dojde, vyženou pár normálních lidí.
Nechci se vzdát trolům a vyklidit pole. Na troly platilo a platí jediné, ignorovat a nereagovat na ně. Pokud se s nimi nezačne nikdo hádat, skončí. Vydrží otravovat den, dva, možná 3 a pak dají pokoj.
Diskuse je někdy jemnějši, někdy peprnější, tak jak si ji sami děláme. Anijá, ani tynepatříme k těm, kteří přidávají jen smetanu, občas do toho gulášku s velkým gustem přisypeme trochu pepře a čili.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně řečeno :-) Přesně to, co píšeš v druhém odstavci jsem si říkal, když jsem si dával po TM pauzu až do nového roku. Nechtělo se mi, jak ty píšeš, vyklízet pole, protože jsem zde stejně chodil a koukal na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja s Tebou v tomhle souhlasim, je to hezky od Tebe i napsano, kord u mne, ja jsem stara firma na UEcka...;) A za Tvuj prispevek palec nahoru!!!

Rikas to spravne, da se proste vytahnout kabel a jit do prirody;) Nebo ignorovat...jiste ostra jizda tu byvala casto, ale myslim, ze mne nejde jen o ostrou a peprnou diskusi...

A ted uziju neco od jedne zname uzivatelky tohoto portalu, tak doufam, ze se nebude zlobit, neb jsou to slova klasika;) a ona se stejne vratit nemini...
"Hovoril jsem chvilku s jistym idi*tem a mam pocit, jako bych ponekud zhloupl."

Ja Ti to prelozim asi tak, ja mam pocit, ze je ze mne uz uplnej blb;D)Krom toho jestli frustrace, tak spis ze zdravi...a ono si to slo proste naproti...s vyvojem situace v tenise a TP a nejen to;)
Jinak si myslim, ze kdyz odchazis, kvuli nejakym lidem, tak je to vic egoisticky a odporny, nez kvuli sobe;) A ja to chci hlavne kvuli sobe;)))
Reagovat
dadaft
měl bys zůstat Vlku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde podle mne o to, zustat, nezustat...

Mily dadftiku...ja myslim, ze uz vlk davno odesel...ted uz tu je jen stvura krizena s hyenou, bobrem a jezevcikem;))) ktera tak nejak zacina Fandinovatet, jestli mne rozumis...

..zalezi jestli to jeste nejak zivit nebo ne;) vzhledem k mnoha okolnostem...

a nakonec mame jeste 7 dni, tak si je poradne uzijme;) a jak se rika, zkusme jednou nemyslet na zitrek;D)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rád, když tu seš a píšeš - to víš.:) Když je to ale kvůli zdraví, tak to je přednější, to víš taky....

Tomu druhému odstavci, který jsi napsal dadaftovi, dobře rozumím....

Snad jen dát na chvíli pauzu a pak dávkovat po menších částech a ne takovou vichřici jako teď?:) Do USO může být vše jinak a 1GSL bude zase připraven.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak souhlasím s příspěvkem VISe, zejména se druhým odstavcem. Provokatérům a trolům by se nemělo ustupovat a vyklízet jim pole. Stačí opravdu nereagovat a ono je to přestane bavit....
Reagovat
smazaný uživatel
To si snad dělají srandu, ne? Šoupnot Petru až na trojku a hned první zápas od 12:30? Jednak je nepravděpodobné, že zápas bude na Fandovi a nemůže se přerušit v půlce zápasu pro tmu :D Nemá náhodou v pondělí pršet? Každopádně se musíme připravit na pořádné nervy a boj. Petro, bojuj o každý míč jako v sobotu a hlavně : POJĎ!
Reagovat
petrulinka
Taky se nestačím divit a hlavně nevím, jestli jsou na trojce vůbec kamery. Ti angličani jsou fakt pitomci.
Reagovat
smazaný uživatel
tam nejsou kamery? cože?
Reagovat
petrulinka
To já nevím, jen tak přemýšlím, tak budeme doufat, že tam jsou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na trojce kamery jsou :-). To by snad neudělali, že by z nich nevysílali...Ale taky mě to zařazení až na trojku překvapilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale myslím bohužel, že je to ten kurt, kde jsou ty kamery tak blbě nakloněné, že není úplně dobře vidět na kurt protihráče (tedy pokud se na to dívám ze streamu)...alespoň myslím, že je to on. Včera tam hrála P.Cetkovská proti Stephens.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc ty anglany urazite? Vzdyt dali svetu jeden z nejpeknejsich turnaju na svete?:)))

Krom toho tam samozrejme kamery jsou, a rekl bych pro Petru uplne nejlepsi volba...Centr ji teda svazuje vic, to bylo videt minuly rok jak tam hned zacinala v 1.kole, bylo stesti, ze proti ni stala Aghul, jinak nevim, nevim...

Krom toho, na centru jsou podle mne ty nej zapasy dne, co mohli vybrat...souboj antukarky s travarkou, si myslim je na tu trojecku perfektni a adekvatni;))) To take muze byt pekny maraton...takze nejlepe na zacatek...

Ale samozrejme, sprchnout by mohlo, to jo;))) nejlepe na zacatku druheho setu ihned po ztrate servu Petry;D)))))
Reagovat
PetaM
Trojka je v poho, bude stačit :) Peťa si Centru užije dosytosti v Semi a ve Finále ... Bude bohatě stačit :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ani nevím, jestli něco psát. Ale pro těch pár hlav, co mají rádi tenis a W. to snad dám.

Nejdřív něco okolo organizace
Čekání na lístky (The queue) je něco jako fesťák, párty, lidi v klidu. Perfektně zorganizované, záchody, jídlo, noviny, prodej všeho možného. Radio z centru za 10 liber jsem si nekoupil. První den jsme přišli těsně před sedmou. Dostali pořadové číslo 4500 a na kurty se dostali těsně po začátku zápasů. V pátek jsem přišli v šest, dostali 2200 a v areálu jsme byli v 10:30. Možná bylo i trochu míň lidí, protože pršelo. Do 11:00 je otevřená jenom část areálu, bez přístupu ke kurtům. Takže čekat tam nějak extra brzo je zbytečné. Doporučuji deku sebou a něco na krácení chvíle - karty, čtení, hezkou holku.
Reagovat
smazaný uživatel
první dvě hodiny jsem byl dost zklamaný. Všude mraky lidí. Pak se to ale zklidnilo a dalo se všude v pohodě koukat. Na 12ku Janowicz-Štěpánek jsme už ani nemohli stát ve frontě! Tak jsme šli na 17ku s Puig a Espionozou, že si tam rači zajistíme místo na Lucku Š. Na 17ce taky mraky lidí, ale po pár gemech už jsem si mohl sednout. Zápas to byl pěkný. Se mi i zdálo, že Espinoza má navrch. Ač jsem fandil Monice (s většinou), musím říct, že Espinozu rozhodčí celkem zařezávali. To nebyl jenom můj dojem. Navíc jsem seděl krásně a míče na jedné straně jsem dobře viděl. Ne u těch důležitých míčů, ale prostě ji dostali pod tlak.
Po zápase jsem rozbalil vlajku a pořadatel mi řekl dvě věci. Zaprvé mám moc velkou vlajku, což byla podle mého blbost(150x70 nebo tak nějak) a za druhé, že Šafina má přeložený zápas na 12ku! No paráda. Tak přes celý areál na 12ku. Už se ve frontě mohlo stát a dost rychle jsme se na kurt dostali. Lidi dost rotujou po dvorcích, tak se vyplatí 2 gemy počkat.
A byl tu vrchol dne. První set jsem neviděl. V druhém Lucka nedokázala brejknout a bylo mi čím dál jasnější, že set prohraje. V třetím se do poloviny setu Knapp celkem trápila. Bohužel Lucka vzala jenom jeden servis. Tuším to bylo 4:2, Lucka servírovala a pár fiftýnů měla Lucka parádně rozehraných, ale nedůrazem o ně přišla. Pak už to byl takový typický marný boj se svojí hlavou. Lucku jsme hodně povzbuzovali. No nepomohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Zároveň jsme sledovali na vedlejší dvojce stav. Kámoš ve druhém setu u Lucky za stavu 4:4 a zároveň 0:1 a 0:30 u Petry říkal, "tady je to jasný, a vedle bohužel taky". Jsem mu řek, že o Cetku strach nemám, ale naopak Lucka vypadá bledě. Prostě dva sázkaři, jeden přizdis. a druhý odvážný. Aspoň Petra nám vynahradila zklamání.
Po Lucčině zápase jsme šli kolem trojky a zrovna vyšla Petra. Super. Péťa patří do mojí top3 a teď jsem ji viděl na živo. Byla úplné sluníčko, nádherná. Popřál jsem jí k skvělému návratu, vyfotil si ji. Peťa byla hodně dojatá, tedy ne z mojí gratulace, ale z vítězství. Říkala všem okolo "děkuji, thanks, merci".
Pak už jsme neměli žádný extra cíl. Viděli jsme Mugurzu, jak se prala s Makarovou. Zrovna vyhrála set. To byla těžká přestřelka. Konec 4hry Rosola/Brandse. Bylo okolo kurtu plno, jenom na jednom místě bylo volněji. Jsem si tam stoupl a pochopil jsem. Do těch míst mohly lítat míče ze servisu :))) Dobrý pecky. Ještě jsem stihl Južného s Pospou.
Při odchodu jsme koukali jak puci, kolik skrečí a walkoverů bylo.
Jo, prošla kolem mě Šarapka na zápas. Všichni na ni koukali, jak na zjevení boží a ztichli. Já sem, ale nemoh a vyprskl jsem smíchy. Maria si mě všimla, ale šla dál. Vypadalo to dost komicky, jak okolo ni 4 bodyguardi, 4 další maníci, nábožné ticho a ona šla ještě jako královna.
Reagovat
smazaný uživatel
V pátek byl plán jasný. Zkouknout Štěpce, Cetku. A dali jsme si i centr, abychom tam nakoukli. Murray-Robredo.
4hra byla hodně dobrá. Bracciali z bekhendu silně zlobil. Štěpovi perfektně šel servis. Leandr se trochu hledal. Erlich byl jasně nejhorší. Pak se Erlich zlepšil, Braccimu naopak trochu odešel backhand. Ale chlapec je to hoooodně nebezpečný. Indů tam byly mraky (tedy hlavně ke konci, když čekali na podpis), Italů taky dost a Čechů taky. Italové podobrém míči volali "Bravo Bracci", tak jsme si dělali srandu a volali po Štěpcově dobrém míči "Bravo Stěpa".
Kámoš měl místo gratulace připravenou otázku, kamže je to šoupli na zapadlý kurt. Zodpovědně mohu prohlásit, že amatérská a jejich 4hra jsou úplně jiné sporty.
Pak jsme valili na trojku. Na trojce je jenom JZ roh otevřený pro všechny, tak jsme si stoupli do fronty. Už zkušení, že nikdo neví, kdo hraje (a kdo to věděl, zase hráče vůbec neznal), jsme se s kámošem hlasitě bavili ve stylu. "To bude zase grcačka, ale křesla jsou tam fajn, pospím si. No jo, ale ony děsně řvou. Neva, mi se pak zdá o Šarapové. Dobrý, takové hnusoty a tobě se bude zdát o Šarapové, jó to vedle Kanepi to je kus, pojď tam. Ne, mi se chce spát." A fronta se rychle tenčila :)
Holkám to náramně seklo. Petra si ten zápas vybrala kopec smůly s těmi přerušeními. Nám vlastně to první přerušení pomohlo. V klidu jsme viděli Murray-Robredo. Byl jsem, tipuju, ve 25. řadě a i tam byly vidět nechutně ploché údery od obou, x-krát jsem myslel, že to už musí být síť. Zápas to byl o ničem. Hlavně, že jsem ve zdraví přežil, páč jsem dost jasně dával najevo komu fandím.
A pak jsme letěli na Cetku.

Zážitky parádní a příští rok jedu znova.
Reagovat
smazaný uživatel
s tou Šarapovovou jsi mne pobavil:D ale musel to být fakt super žážitek, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kluku usata, :)))

Jsem Te slysel, jak jsi rval s tim kamosem u Lucky.:) Jsme to tady psali, to je janekda...;)

Hezky povidani... Lucku jsi asi nepotkal, jinak bys to uz hlasil...moc dekujeme za postrehy, ocekavam, ze jeste nejake dodas;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo meli by ti tady na TP dat moznost publikace clanku, s nazvem postrehy z Wimbledonu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc za popis, jak to tam chodí. Musel to být super zážitek a věřím, že už se těšíš na příště :-)
Reagovat
petrulinka
Díky, fajn se to četlo. Závidím :-) Můžeš mi prosím tě říct, kolik stály vstupenky? Díky
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné postřehy, oceňuju, kolik jsi toho napsal :) Ještě, že s tebou nebyl Monty, to by z Mašeny omdlel a ty místo zápasů bys mu poskytoval první pomoc :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vstupenka na vše kromě centru, 1,2,3 - 1. týden 20 liber. Druhý týden levnější 17(?), ale to už tam nehrajou nějací super hráči. I když junioři a juniorky mohou být pro fajnšmekry zajímaví.
Reagovat
hatatytla
Nečetl sem to uplně pozorně, ale chtěl bych se zeptat jak je možné nakouknout na centr? Bez nekřestansky drahého lístku mi to tam příjde zašpérované.
Reagovat
smazaný uživatel
Nakouknout na centr zdarma možné není. Ale měli jsme haluz, lístky od čechů, co museli jet domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já sice Wimbledon nemusím (a po letošku ještě míň), ale rád jsem si to přečetl...

No, já se vůbec nedivím, že má Masha kolem sebe bodyguardy. Spíš bych se divil, kdyby tomu tak nebylo... Ty se tlemíš, místo toho abys ji ode mě pozdravoval. :D A počkej, to bylo před zápasem proti Larcher de Brito? No tak už vím, proč Masha prohrála. Tys ji znervózněl před zápasem. :D

Jinak Monica Puig je šikovná, viď? :) Já ji viděl na chvilku letos v Praze a moc se mi líbila. Už na RG udělala 3. kolo a teď jsem rád, že je v osmifinále. Pro mě aspoň malá radost na tomhle nešťastném Wimbledonu... No a pak doufám, že budu mít radost ještě v juniorkách. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě to s Maruškou bylo vyšperkované, že mi připadala jako malá uražená holčička, jak jsem se zasmál. Tak tomu jsem se taky zasmál, ale to už kolem mě prošla. Jinak chápu, že by se na ni lidi extrémně lepili, tak okolo ní bylo tolik goril. To že se zranila, je mi hodně líto, ale co nadělám. A vlastně, jak teď nad tím uvažuju, hlavou mi blesklo, že bude nějaký malér.

Monica je šikovná tenistka, pěkná baba a chová se hooodně sympaticky, na kurtu i mimo. Ale mě nejvíc vzala u srdce Petra C. Bohužel Lucku Š. jsem nezastihl. Ono to je totiž tak. Buď vidíš zápas do posledního míče nebo jdeš ke vchodu čekat na svojeho idola. No a Lucku jsem musel pořád tlačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně řečeno, já bych se asi taky tvářil blbě, kdyby se na mě tlemil někdo, koho vůbec neznám. :D No jo, Masha si prostě musí držet spoustu lidí od těla, jinak by se z toho asi zbláznila. Ovšem jinak je taky moc fajn a už hodněkrát o tom přesvědčila. Jenom je asi pro někoho až moc velká hvězda, ale ona si to může dovolit. :)

Jo jo, Monča je moc fajn. :) Petra Cetkovská je taky sympatická, i když mě mrzí, že vyřadila Caro... Ale spíš než všechny prohry ve 2. kole mě trápí ta zranění, co si holky přivodily. Snad nebudou absentovat moc dlouho, i když třeba u Viky moc optimista nejsem. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za skvělý report, musel sis to tam užít. Normálně jsme vás fakt u té Lucky slyšeli a během zápasu tu psali, že to bude určitě janedka.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/sabinelisicki/status/351069193342427136/photo/1
Reagovat
Sonja
To má Německo pěkné zástupce:-)) Ale doufám, že postoupí jen jeden (ten vpravo):-)
Reagovat
smazaný uživatel
no to já doufám, že nepostoupí ani jeden :-) Hlavně ne Lisicki proboha. Moc bych si přál finále Williams - Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
teda ne že bych proti Sabine něco měl, je to celkem sympatická hráčka.. možná kdyby to byl nějaký menší Premier turnaj, tak bych jí i fandil, ale ve Wibledonu prostě ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme jsem stastny, ze Tommy narazi na Noldu.
Hned po lose, jsem na nic jineho nemyslel, nez na ten souboj. A to z nekolika duvodu:

1/ Hodne se tady urazi hraci mimo top4, coz mne vzdy tady vadilo, vadi, a za 7 dni uz vadit nebude, protoze jsem se stejne rozhodl, s tim tady seknout po GS, ale ne jak gigin, na takove veci nemam cas, a ne jen kvuli tady tomu hnusu...proste, zdravi meni nas zivot, a neda se s tim nic moc delat;) Ale jak to tady pozoruji, tak mne to tady ani chybet nebude, mne se jen ulevi...rekl jsem si, ze si posledni GS uziji, a tak si ho uzivam...proto jsem rad, ze v takovy moment hraje Tommy proti Nolemu, protoze verim, ze ho dostane...a pokud ne... zvysi se jen pocet priznivcu atletiky...a ti mi chybet nebudou...

2/ Je to svatek, kdyz hraje Tommy na trave, a ma sanci vyplesknout No.1. Letos si to uz zkusil, a na hardu si Noldu povodil, jak maleho kluka...mne je jedno jaky turnaj to byl, proste si ho povodil, a jedine, co vy reknete, turnaj nebyl dulezity. OK, mame tady dulezity turnaj, takze proto jsem rad...ze ta moznost je...i kdyz, stejne zase budete brecet, kdyz si Tommy Noldu povodi, ze to je divny Wimblas, a urcite Noldovi neco bylo...a kdyz to bude naopak, tak ze su hnup...nic jinyho neznate...darebaci;)

3/ H2H na trave je 2:0, celkovy je 3:6 z pohledu Tommyho, no a hlavne to H2H na trave mne tesi...ono kdyby to bylo na cemkoliv jinem, tak bych byl rad, kdyby Tommy neco aspon uhral, jenze travicka ma trosku jina pravidla...;)
Reagovat
smazaný uživatel
4/ Velka sance Tommyho, pokud ne letos, tak bych rekl uz nikdy...je videt, ze si tenis neskutecne uziva, proto v tech tezkych momentech 0:40 je neskutecne klidny...a to bude proti Noldovi potrebovat...

5/ Jestli ma za rok - dva odejit tato legenda, tak by mela mit sanci zahrat zivotni match, a ten se pro Tommyho narodil paradne....Rogera by urcite nedal, je to jak se Stanem, ale Nolda...to je ten nej souper pro Tommyho...prave TADY, a prave TED!

6/ Verim a na pochybnosti kaslu, na ty nemam cas, ze Noldu smete, a zahraje finale, ktere vyhraje...proste tohle bude Tommbledon;) Je to tvoje draku;)!!!

Od pulnoci zadny pratelickovani s fans Djokera a jeho pohunky, neznam ani brachu:) Znam jen jediny. Komm Jetz.

Djokere tes se, zamrzne ti usmev...tvuj konec se blizi, chlapce;)P
Reagovat
smazaný uživatel
parada !!! :))) uzival jsem si cteni
Reagovat
seshitec
ač fanda atletiky a gymnastiky bych ti snad i za tohle přál vidět toma ve finále...:) ale ruku na srdce, není to moc reálný, protože Djokr je šampion, kt. už dokázal wimbl nejen vyhrát, ale bejt asi i 5x v semi. Nicméně souhlasím, že na trávě ho Házik může opět vyndat
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ze je Nole tenisova extratrida a sampion vim a je mi to nejak jasne, take proto jsem si pral jejich zapas. Tenis Noleho je posunut do neskutecnych atletickych moznosti, ani nemyslim tim nic spatneho, je to neco co bezne pouzivaji zahranicni komentatori, komentujic, to je takovy tenisovy atlet, ale krasa travy spociva v tom, ze mnoho rozdilu se tzv. stira, atleticke moznosti, vek, zebricek...

...tihle sampioni, vcetne Nadala, jsou uz na to pripraveni dobre, to uz pozoruji nejaky cas, ale porad na trave muze byt sance videt jiskreni vice stylu, a dava to sanci ruznym hracum. Vzdyt minuly rok to Roger jen potvrdil, ze i veteran jeste muze a Navratilova se mu dokonce omluvila;)

Na trave je tenis barevnejsi:), rekl bych i rovnopravnejsi, svobodnejsi;), ale musi si to hrac vybojovat velkou odvahou...jinak to nejde, pokud nejsi Nole, Rafa, Roger nebo Andy...ovsem ne v jednom zapase, ale v celem turnaji, a to neni jednoduche pro hrace mimo top 4...

...jenze co hraci mimo top 4? Tihle nejen pro tenhle portal proste neexistuji, bud se po nich plivne, nebo proste jsou pro mnohe jen jelimani na ceste na trun pro ty vyvolene sampiony...
...lide se tu hadaji jak silenci, kdo a s kym se potka v SF a jeste turnaj nezacal, vlastne urazejic tim mnoho souperu mimo ctyrku...jako, kdyby bylo prirozene, ze jsou jen dlazdicemi tech sampionu na ceste k vitezstvi...
...takove mysleni odmitam, uplne stejne, jako takova mysleni o narodnostech, kdo a komu ve sportu fandi, mne ne jedna historicka narodnostni a rasova cistka uz stacila...sport je sport, jeho cilem je lidi spojovat a ne rozdelovat, krom toho se ma clovek ve sporte naucit ctit soupere. Tohle ale prestalo uz fungovat...a pokud neco tak zakladniho nefunguje...ja k tomu prestavam cokoliv citit...

Lide proste uz zapomneli, ze ve sporte je vitezem nejen ten, kdo drzi pohar nad hlavou, a ten kdo prohral neni jen ten, komu chybely fiftyny...

Pro mne uz ted je Tommy vitezem, a je opravdu jedno, zda bude mit vic gemu nebo min...Ale stejne mu verim take i na ty gemy;)))
Reagovat
Sonja
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/index.html
(speciálně pro Broze: http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/p_schedule15.pdf)

Hm, špatné, vypadá to, že osmifinálové mužské trháky Novak-Tommy a Tomáš-Bernard se budou překrývat:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jooo, totéž Laura se Sabinou. T5eba to někdo z nich vyřídí rychleji. Já bych kvůli kterémukoliv z těchhle dvou zápasů obětoval i duel Andyho s Míšou asi.
Reagovat
Sonja
Tak to je snad jasné, Andy Južného sfoukne jak prd...:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samo jak Tommy Noldu;)
Reagovat
Sonja
Uvidíme. Každopádně já už pro jistotu ty tvoje sáhodlouhé komentáře ani nebudu číst, protože v nich akorát vidím urážky a shazování Novaka, a to už se mi fakt dost nelíbí.
Takže v pondělí ať vyhraje ten lepší no.
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy vs. F. Lopez

Jedine, co mne ten zapas zkazil, byl tenhle portal, ktery upadl na same bahno hnusu a vkusu...nebot vkus se davno posunul za horizont cehokoliv...

Radeji jsem to zavrel, jinak bych zvracel a dokoncil zapas tak nejak sam;) bez sdileni postrehu behem hry...

Diky oboum akterum jsem si uzil tenisovy svatek, Tommy ukazal, ze dokaze byt pevny psychicky, hlavne v tezkych chvilich na svym servisu - ve 4.setu si stvoril dokonale krizove situace 0:40 atp...;D) Ale vzdy se z toho dostal...Lopezovy obhozy byly skvele, ovsem Tommy obcas chyboval na prechodu k siti, a to by se mu nemuselo vyplatit s Noldou...Jeho jenodnorucak opet caroval. Mohli jsme sledovat mnoho technickych kousku. Nektere prohozy byly genialni, na returnu oba skveli. Tommymu dnes nechodil uplne 100% servis. Na zacatku zapasu byl take trochu nesvuj...no on s Lopezem jeste nehral, takze si ho potreboval nejak osahat;)
Zapas mel mnoho peknych momentu, tezko to nejak opisovat...celkove Tommy zahral paradne, a jsem opravdu stastny, ze takovi hraci jeste ziji a hraji, nebot to je radost na ne koukat;)

Oba ma ve fantasy, ale samozrejme jsem tlacil Tommyho, to je jas...:)
Tommy jses tenisovy genius, to teda jo;)
Reagovat
kada.tom
Dneska fajn den, 4-1 bilance :-)
Serena naprosto v klidu, Tomáš se taky nějak extra nevydal, Petra K. to měla na hraně, ale dneska byla suverénní a Bernie překvapil a vyřadil mého neoblíbeného Gasqueta, takže mi vypadl akorát Igor Sijsling, kterej tedy je zraněnej, se holt nedá nic dělat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já dnes 6:1, padl jen Lopez, ale to byla očekávaná ztráta, celkově jsem to čekal horší.
Reagovat
smazaný uživatel
A co si myslis třeba v Srbsku tam fandí jenom nolemu loni jsem byl Bělehradě mimochodem hnusne město a vypatlani lidi baráky jim padají na hlavu ale hlavně ze maji na každém rohu obrovské bilbordy s djokovicem to zas u nás není nebo videls tady plakáty s berdychem nebo kvitovou já teda ne možná jeden i to je moc
Reagovat
Sonja
Co to meleš?:-) Navštěvuju jedno srbské forum a tam teda ani zdaleka nefandí jen Novakovi. Fandí se tam hodně i Federerovi a Nadalovi, Haas nebo Wawrinka tam maj taky svoje příznivce...
Nechápu, že si dovoluješ mluvit o věcech, o kterejch víš velký kulový.
Reagovat
Sonja
Když je člověk "uvnitř" toho státu, mezi různejma jednotlivcema, tak si uvědomí, že to taky není nějaká banda lidí, která táhne za jeden provaz, taky se rozcházej v názorech a prioritách... a možná se tam taky mele o tom, že "jinde je to jinak", "jinde všichni fandí domácím" atd...přitom to tak vůbec není.
Reagovat
slacker
Jetli vono to nebude takova slovanska nemoc tahkle vnitrni rozhadanost a pak si naz kazdy namaze na chleba
Reagovat
Sonja
Jj, slovanská...pak evropská...pak euroasijská...pak se budem srovnávat s mimozemšťanama...:-D Věř, že všude je to stejný.
Reagovat
Sonja
Davidovi a Nolemu. Hlavně teda Davidovi, protože měl evidentně hodně urputného soupeře, který se s dnešním odevzdaným Chardym fakt nedá porovnávat:-)
Takže tu máme Vlkem vytoužené osmifinále Novak-Tommy...už teď se mi svírá žaludek:-D
Reagovat
VlS
to ustál a Doga vyřadil, příště Ivan Dodig, nenapadá mě , čím by Davida mohl ohrozit, i když letos se může asi stát cokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
David hra neskutocne pekny tenis
Reagovat
spaniel
Škoda Dolgopolova. Ferrer mam rad, ale jako cloveka, jako tenista me nudi, je snad nejméně kreativní ze špičky. Jak stroj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je rozbehnuty a ten huj si zobral time out
Reagovat
smazaný uživatel
dolgopolov je a velky a skaredy
Reagovat
smazaný uživatel
Serena bude mat asi nocnu
may ju daju na centre
Reagovat
PetaM
Vy jste opravdu dvě malé ubrečené holky. To není možné. Na tohle není slov fakt ... Předpokládám, že už jste chlapi a o to je to horší ...
Reagovat
VlS
bohužel, ale vzdorovala daleko víc, než jsem čekal. Škoda, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála moc pěkně, mě to hodně štve..
Reagovat
milbust
je mi nejvíc líto ze všech našich holek co dnes prohrály. Měla nejtěžší soupeřku a hrále neskutečně. Mít lepší druhý servis (Na-li ji to tam z něho midlila hlava nehlava), tak ji dnes porazí. Pokud takto bude hrát stabilněji, bude brzy v žebřu hodně vysoko.
Reagovat
Sonja
Bravo!:-)
Dneska mě výsledky WTA potěšily.
Reagovat
slacker
To je nemozne kolik dnes hralo ceskych hracek a kolik tady fandi jejich souperkam a raduje se z jejich vyher. Takova energie poslana na spatnou stranu, pak holt neni divu ze jich tolik prohralo kduz jim nikdo nefandi :-(
Reagovat
Sonja
Přeháníš, podle mě tak 90% tenisportalu fandilo Češkám, jen to možná každej nenapsal...
Reagovat
Jan
Ano, přijde mi to nenormální fandit proti českým hráčkám a hráčům, i když tady je to taková móda. Kdo jiný by jim měl fandit, když ne Češi ?
Reagovat
slacker
Kolik Cinanu fandilo Klare?, Kolik Portorikancu fandilo Eve? Kolik Americanu fandilo Petre C
Reagovat
slacker
Jan, me to prijde spise patologicke fandit cizim protim nasim.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to mám jako vy, ale neřeším to, je to každýho věc.. spíš mi přijde úsměvný, že jsem podle některých vadná já, že fandím mým oblíbeným českým tenistům. :)) Každý to má hozené jinak, proč se tím zaobírat..:)
Reagovat
VlS
1. ať si ka ždý fandí komu chce ( já fandím skoro všem našim, ale sem tam výjímku mám)
2. to, že Sonja píše lepší češtinou než mnoho Čechů ještě neznamená, že je Češka . Na diskuse v AJ taky píšu v AJ a nejsem kvůli romu Brit.
Reagovat
slacker
Nevidim duvod jim pritakat. Ze jim neni trapne ze jsou v tomhle stejny jako trollove Polach16
Reagovat
VlS
dneska jsem výjímečné Na Li nefandil, Klárky je mi líto, ale od Na Li mě to vadí míň, než by mi to vadilo třeba od Agy.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo sleduje, jaké oblíbené hráčky má Sonja, tak se přece nemůže divit. Ona fandila Na Li, Monice nebo Sloane, protože jsou jí sympatické. Nefandila jim kvůli tomu, že jsou ji nesympatické Češky. To je přece úplný nesmysl... Sonja tady patří mezi lidi, se kterými se dá moc příjemně popovídat. Označovat ji za trolla typu polach16 (jenom proto, že nefandí Češkám) je úplně mimo mísu.

Mimochodem, pokud si Monica přečte můj tweet, tak o podpoře z ČR bude vědět... :)
Reagovat
Sonja
děkuji za zastání:-) Máš pravdu.
Reagovat
slacker
Tady nikdo netvrdil ze fandite cizim naschval kvuli nenavisti k nasim. Nebo ze jim nefandite dlouhodobe.
Reagovat
Sonja
Souhlas, ať si každý fandí komu chce. Stejně jako by se tu nemělo nadávat za to, že někdo fandí podle národnosti (jako to dělá polach- i když to je troll, takže se stejně nedá brát vážně), tak by se tu nemělo nadávat za to, že má někdo jiné priority... obojí je přirozené.
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač, ty si to zasloužíš. :)
Reagovat
Sonja
A co mělo být to srovnání s polachem? Ten tady evidentně fandí proti všemu českému (+ proti Djokovičovi)
Reagovat
slacker
Srovnani melo ukazat jak odpudive je (minimalne pro me) okate nebo jasave fandeni cizim hracum proti nasim, at uz je prava pricina jakakoliv
Reagovat
smazaný uživatel
Já si moc nepamatuju, kdo komu fandí, ale určitě si tady můžeš s někým o svém oblíbenci pokecat, že jich bude třeba jen pár snad nevadí :) Já třeba klidně budu fandit Sonje s Djokem, protože vím, že ho má ráda, ona mi zase protlačí Toma a je to v poho ne? Stejně se neznáme osobně, je to netová komunikace, kde se leckdy řekne něco, co by se osobně špatně povídalo :) Na deb.ly nereaguju, i když dneska jsem udělala výjimku a dala bych si pár facek :)))
Reagovat
slacker
To je obrovske nepochopeni ja nemam vubec nic proti tomu ze nekdo je neci fanousek, ale ze pro same fandovstvi v sobe zadupe fakt ze nasi jsou proste nasi a ze musime drzet pri sobe nebo se proste jako Cesi rozpliznem a zaniknem.
Reagovat
smazaný uživatel
ale já to mám taky, jen vidím, že se to prostě moc nenosí.. pokud to v sobě někdo nemá, tak ho k tomu nemůžu nutit a přesvědčovat ho. To je o toleranci..navíc proč se dokážou lidi pohádat do krve ohledně politiky? Lidi prostě neumějí naslouchat, všechno je to jen virtuální komunikace, kde je každej děsně chytrej. Já fandím našim, vždycky budu a tím to pro mě končí. Nemusím přesvědčovat ostatní, hlavně, že to tak cítím já a to je pro mě důležitý..:)
Reagovat
smazaný uživatel
David vsetko si si pokazil sam
1 set 4:1 a 40:00
potom 5:3 podanie a 30:00 a i tak nic
skoda nooo
Reagovat
Sonja
Mrkni, kdo spolu trénuje:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/19894_10151540560818732_1016066410_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/s720x720/1045067_10151540560538732_830232483_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ten ukrajinec fakt vyklepe Ferrera
neskutocne nemam slov
Reagovat
smazaný uživatel
on je labil ale ked je v zapasoch favorit vtedy nehra nic

ale ked neni favorit vtedy hra jak z inej planety
Reagovat
VlS
pojď
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá to, že bude poprvé Polák v semifinále??!
Reagovat
smazaný uživatel
a tam mu Andy ukaze smer Polsko
Reagovat
Sonja
Myslíš Jerzyho nebo Kubota?:-P
Reagovat
smazaný uživatel
tak to asi 80:20 na Jerzyho...
Reagovat
Sonja
Chlape, aspoň si ten svůj trolling ujasni, pod jiným článkem si psal, že titul bude mít Andy...
Reagovat
smazaný uživatel
mylsím,že ho bude spíše returnovat Youzhnyi
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam ze vam je jasne ze aj keby sa Haas tam roztrhal tak Novaka neda

a kto si mysli nieco ine
zobudte sa:DDDDDDD
Reagovat
Sonja
Cicko, Haas-Novak na trávě 2-0, z toho 1-0 na Wimbledonu... takže se zobuď ty:-)
Já samozřejmě fandím Nolemu, ale toto bude hodně těžký zápas a raději bych před ním ani jednoho nefavorizovala.
Reagovat
smazaný uživatel
ANO ALE PORIADNE STARY ZAPAS TO JE
Reagovat
Sonja
Novak v osmifinále ještě ani není...
Reagovat
J.M.
Ale to bylo v roce 2009, a to Novak nebyl zdaleka tak dobrý jako dnes.
Reagovat
Sonja
I když jestli takhle tragicky bude hrát Chardy dál, tak jako by tam už Nole byl, no...
Je to sice starý zápas, ale co není staré je sebevědomí, které Tommy na Novaka (kor na trávě) má + fakt, že je to Tommyho nejsilnější povrch, zatímco Novakův nejslabší... Říkám, bude to těžké.
Reagovat
Sonja
Ano, to máš pravdu, tím se uklidňuju...:-D:-X
Reagovat
smazaný uživatel
Haas nemá na Novaka žádnou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne :-) A to samy nemel sanci stakhovsky na Federera a Darcis proti Nadalovi ze :D
A mimochodem Haas letos uz Novaka porazil a mozna bych se nebal rict ze dost prejel.
Reagovat
J.M.
Výborně, Tommy. Tak ještě ten příští zápas...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě dneska hodně potěšil, i když teda utrápený 3. set, ale nevzdal to a zabojoval. S Andersonem už musí mít ze sebe vzájemnou depku snad :))) Těším se na zápas s Tomicem a držím palec.
Reagovat
smazaný uživatel
co je to ten hater a R.I.P., Tomáši ?...budeš navečír na FB ? Karel Nováček
Reagovat
Sonja
Gratulace Tomášovi i Bernardovi. To bude zápas:-)))

Jinak marty, s tím Gulbisem ses pěkně seknul:-DD Ten Andyho letos skutečně nepotrápí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pořád to byl lepší tip než Stachy ve finále.
Reagovat
Sonja
Marty má hodně odvážné tipy, o tom nic:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Bernie!
Reagovat
smazaný uživatel
TY nesi Tomas fans?
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, to ani omylem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejsem jakože hater, že bych fandil proti němu nějak výrazně. S Rafou mu třeba fandím :D Ale Bernanrda mám rád.
Reagovat
smazaný uživatel
ja ze cesi su radi ze maju takeho tenistu

ale dost vela ludi mu nefandi z Cechoch
Reagovat
smazaný uživatel
Však jsem rád, že máme takového tenistu, to ale neznamená, že mu musím přát. Je to individuální sport, kde se prostě nemusí přát podle národnosti.
Reagovat
slacker
Jesli je sport individualni je naprosto lichy argument pro fandeni proto nasim. Asi jako kdyby tvoje mama prala sousedovic Tonikovi proti tobe
Reagovat
smazaný uživatel
To je pěkně dementní případ.
Reagovat
Sonja
Souhlas s tomasinhem, dementní přirovnání;-)
Jestli je pro tebe národ to samé co rodina, tak to potěš...
Reagovat
Sonja
Souhlas s tomasinhem, dementní přirovnání;-)
Jestli je pro tebe národ to samé co rodina, tak to potěš...
Reagovat
Sonja
Nehledě na to, že tenisti fakt hrajou za sebe a ne za reprezentaci. Repre je DC, FC, OH...tam je to o něčem jinym.
Reagovat
slacker
Sonja, pro me neni narod to co rodina.
Jen uvadim analogii ruznych stupnu blizkosti.
Reagovat
slacker
Je reprezentace na statni urovni a je reprezentace na urovni osobni. FC, DC je to prvni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas verime ti das to
Reagovat
smazaný uživatel
ja som zazil ze aj Cesi fandili nasim napr. pri hokeji to tu uz bolo vela krat

a Tomas nech je jaky je ale prajem mu prehru vo 4 finale s Novakom:DDDDDDD

A TEBE CO TAKE ZTOBIL ZE MU LEN NADAVAS?
Reagovat
smazaný uživatel
to Cico7: klid, polach16 patří k místnímu folkloru, on je jako chcrchel plující v odpadní stoce světa, nádorový polyp na řiti lidstva. Sází a prohrává, léčí pak své komplexy.
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz dúfam že sa Tomič ukáže a uvidíme finále Tomič - Verdasco :)
Reagovat
smazaný uživatel
ze Verdasco no ha ha ha
Reagovat
smazaný uživatel
Jediný kto ho potenciálne môže zastaviť je Andy. Ak by si udržal momentálnu výkonnosť.
Reagovat
smazaný uživatel
A teraz vytrepat Tomica
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist