Berdych porazil neoblíbeného Tipsareviče. Sebe, Tsongu i Fishe poslal do Londýna

10. 11. 2011, 13:14
Aktuality 91
ATP PAŘÍŽ - Tomáš Berdych v Paříži na pátý pokus porazil Janka Tipsareviče a po roce si znovu zahraje na Turnaji mistrů! Český tenista dnes zvítězil ve dvou setech, přestože v obou sadách musel dohánět ztrátu. O semifinále se utká se 17 zápasů neporaženým Britem Murraym.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dnes potřeboval k definitivní jistotě startu na Turnj mistrů porazit Janka Tipsareviče, se kterým ale na okruhu ATP prohrál všechny čtyři vzájemné souboje - včetně letošních v Móntrealu a skreče na US Open. A také souboj o postup na Turnaj mistrů a do čtvrtfinále turnaje série Masters 1000 Paříži, který před šesti lety vyhrál, nezačal pro Berdycha nejšťastněji.

Tomáš BerdychV prvním setu český hráč prohrával už 1-5, ale pak výrazně zlepšil return i podání. Vyhrál šest her v řadě i úvodní sadu a vysloužil si potlesk od přítelkyně Ester Sátorové sedící v hledišti. I ve druhém setu měl Berdych pomalejší rozjezd. Přišel potřetí v zápase o servis a ztrátu vymazal až v osmé hře, v které doběhl dva zkrácené míče. Ze stavu 2-4 se dostal šňůrou čtyř gamů a za hodinu a 41 minut vyhrál 7-5 6-4. V poslední hře mu Tipsarevič pomohl dvěma dvojchybami po sobě, při mečbolu pak Berdych soupeře rozběhal a poslal forhend do odkrytého rohu.

Turnaj mistrů v Londýně se uskuteční od 20. do 27. listopadu a Berdych má šanci vylepšit loňské výsledky, kdy jednou vyhrál, dvakrát prohrál a vypadl ve skupině.

"Je to skvělý pocit kvalifikovat se druhý rok po sobě. Na začátku sezony to byl jeden z mých cílů a celý rok jsem podával vyrovnané výkony," řekl Berdych už o víkendu, kdy ATP mylně vyhodnotila postupové šance a Berdycha označila jako jistého postupujícího.

Berdych letos na okruhu ATP šestkrát postoupil do semifinále a minimálně čtvrtfinále hrál čtrnáctkrát. Za celý rok vypadl v prvním kole jen dvakrát: na Roland Garros a v minulém týdnu v Basileji. Celkovou bilanci letošní utkání má po dnešku již 50-19. Během kariéry získal šest titulů a podruhé za sebou také zakončí rok v Top Ten, což se mu podaří jako prvnímu českému tenistovi po Petru Kordovi v letech 1991 a 1992.

Díky výhře Berdycha nad Tipsarevičem se na Turnaj mistrů dostali také Francouz Jo-Wilfried Tsonga a poprvé v kariéře třicetiletý Američan Mardy Fish, kteří tak uzavřeli osmičku nominovaných. Před nimi měli jistotu účasti první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska, Španělé Rafael Nadal a David Ferrer, Brit Andy Murray a Švýcar Roger Federer.

V Paříži se ještě může bojovat o deváté místo, z něhož se do Londýna posune také náhradník. Zatím patří Almagrovi, předstihnout ho můžou v případě triumfu už jen López, Troicki a Isner.

V pátečním čtvrtfinále se pátý nasazený Berdych střetne s Britem Andym Murrayem, který ve třetím kole nedal šanci Andymu Roddickovi z USA a vyhrál dvakrát 6-2.

Třetí hráč světa Murray, který od US Open vyhrál všech 17 soutěžních utkání, s Berdychem jediné utkání v hale - před šesti lety v Basileji vyhrál, další dva duely (Adelaide 2006 a French Open 2010) však ovládl šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí.

"Když jsem přišel do šatny, tak mi Tsonga podal mi ruku, usmíval se a říkal, že děkuje. To bylo docela vtipný," řekl Berdych. Tsonga pak porazil Seppiho a sám si také zajistil potřebný počet bodů.

To Mardy Fish i s vědomím, že má Turnaj mistrů jistý, vzdal zápas s Juanem Mónakem. Sice vyhrál první set 6-1 a v tie-breaku druhého měl dva mečboly, ty však nevyužil a za stavu 2-1 ve třetím kvůli problémům se stehenním svalem ze zápasu odstoupil. "Podle vyšetření z minulého týdne mám sval natažený. Půjdu na magnetickou rezonanci znovu a uvidím. Je příliš brzy odhadovat, jestli je můj start na Turnaji mistrů ohrožený," řekl Fish, který odstoupil už v minulém týdnu v Basileji po jediném odehraném gamu.

Argentince Mónaka, který hrál minulý týden ve Valencii poprvé v halovém finále, ve čtvrtfinále čeká Roger Federer. Maximem třicetiletého Švýcara v Paříži je semifinále, o které si zahraje po dnešní hladké výhře 6-3 6-4 nad domácím Richardem Gasquetem.

- ATP 1000 PAŘÍŽ -
(Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur)
čtvrteční výsledky (10. 11. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (5-ČR) - Tipsarevič (11-Srb.) 7-5 6-4
A. Murray (2-Brit.) - Roddick (13-USA) 6-2 6-2
Tsonga (6-Fr.) - Seppi (It.) 6-3 6-4
Mónaco (Arg.) - Fish (7-USA) 1-6 7-6(6) 1-2 skreč F. 
Federer (3-Švýc.) - Gasquet (16-Fr.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

91
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomáš mě teda pěkně naštval a v dalším zápase budu jednoznačně fandit soupeři (i když to nejspíš bude Federer) na TM mu už ale budu zase přát.

Podobná situace u mě byla v lednu 2010, kdy Berdych v Brisbane naprosto zdecimoval Marcose, což jsem nemohl zkousnout a na dalším turnaji v Sydney jsem fandil proti němu hrajícímu Luczakovi a měl jsem obrovskou radost z jeho senzační prohry. Na AO jsem mu už ale držel palce.
Reagovat
rib
no, v mých očích zaujímáš čestné místo hned za lopatou43...
Reagovat
smazaný uživatel
To mě těší :DDDDDD
Reagovat
rib
aspoň je jasné, za jakého jsi hnízda :-DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ano to máš pravdu. Z antifanaticky vlasteneckého. Na rozdíl od většiny uživatelů na tomto serveru.
Reagovat
rib
vůbec jsem to neviděla, snad najdu aspoň nějaký úryvek, ale moc Tomášovi gratuluju, vypadá to, že bojoval naplno. Tome držím palce do závěru sezóny!!!
Reagovat
smazaný uživatel
je to šok.
Reagovat
rib
Milá(ý) lopatičko, vše odpuštěno, tvoje podpora našim tenistům je prostě úúúúúžasná! Jen tak dále a brzy budeme mít dvě světové a neporazitelné světové jedničky :-D
Reagovat
vrabejka
dalto
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece !!! Lopato jsi fakt boží :-)
Ale teď vážně, Tomáš si zaslouží velkou gratulaci, ten závěrečný game, to bylo strhující. Jak mu rozhodčí namísto esa ohlásil net, to už byla fakt o nervy, ale Tomáš to vzal s úsměvem, nevytočil se a Andyho dorazil, skvělé Tomáši.
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Kulím oči teda :)
Škoda, že všichni víme, že Tomáš nemá na hráče top 30 :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Super zápas, moc Ti Tome gratuluji, jeden z nejhezčích zápasů.NERVY TO TEDY BYLY, hlavně, že jsi zvládl konec.Už se těším na semifinále.
Reagovat
VlS
Tome, SF ti bude slušet. tAK JEŠTĚ 2 TEĎ A 5 V LONDÝNĚ A JE TO.
Reagovat
freeteepek
A už porazil i Murryho! Neuvěřitelný zápas. Velká gratulace! (a stejně si myslím, že něco odkoukal od Kvitový:-))
Reagovat
Jiri
Taky jsem si to behem zapasu rikal (o Kvitove). Hral opravdu skvele. Musel jsem se cervenat, kdyz si vzpomenu na sve komentare z uvodu sezony, kdy jsem ho "zatracoval". Opravdu prezentace hrace top 5!
Reagovat
smazaný uživatel
To se máš čim chlubit. Takové lidi jako ty vyloženě nenávidím. Když se Berdychovi daří je bůh, když ne labilní pako. Hnus hnus hnus
Reagovat
smazaný uživatel
Proklínám tě lopato. Je opravdu nevídané jak tvé tipy spolehlivě nevycházejí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím chceš říci, že jsi tipoval dle Lopaty?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si na toho blbce vzpomněl. Zajímalo by mě ale, kdy Andy pochopí, že takhle proti takovýmhle hráčům hrát nemůže. Na kříž dávat míče je to samé, jako je házet do publika. V třetím setu lepší, měl brejkboly a pak se takhle sesype. To samé tiebreak, 2:5 s dvěma minibrejky a az stavu 5:5 vyhodí nalitý forhend. Jsem znechucen.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne přijít o všechno opravdu nechci. Jen když ten pošuk včera prohlásil, že Berdych nemá šanci už v tu chvíli jsem lehce znervózněl a dnes se to bohužel potvrdilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to byl aspoň třeba Tsonga nebo Fish nebo někdo úplně jinej, ale takhle tu zas budou místní antifanoušci mlít o tom jak vyhraje TM.
Reagovat
dessperadoss
Jak se jmenuje ta přitelníka Berdycha
Reagovat
smazaný uživatel
Od: lopata43 10.11.2011 17:56
Berdych nemá proti Murray naději.

To bychom měli další do sbírky, už se to pomalu blíží 90% neúspěšnosti tipů :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dajte prec toho nesympatickeho zubateho Murrayho. Najarogantnejsi hrac siroko daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, ale i já musím uznat, že hraje fakt dobře. Jinak Pouva je důstojný nástupce Poulíčka a Titlbacha :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Arogantní? Vždyť v tomhle ho samotný Berdych předčí o parník.
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, ha, to je tak hloupý, že už to ani není vtipný
Reagovat
smazaný uživatel
To nemá být vtipný, ale jen konstatování faktu.
Reagovat
steve79
Takže pátou porážku sezony mu úštědřil Tsonga že? No stejně je ta serie Djokoviče nevěřitelná. Jedinej kdo ho dokázal porazi je Federer, kdyby Djokovič neměl to rameno tak bůh ví, jak by to dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby Djokovič neměl to rameno tak by nemohl hrát tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby Djokovič neměl to rameno tak by nemohl hrát tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
to bych mohl tak akorát házet lopatou.
Reagovat
steve79
ted čtu, že Djokovič v Paříží dnes hrát nebude. Vzdal kvůli ramenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si konečně Tomáš vyzkoušel, že to jde!!! A ještě takhle otáčet zápas!!! Super, snad už je navždy to prokletí prolomeno a lepší hráč nebude prohrávat s horším. Ještě by to chtělo celou Bercy vyhrát, jako taková příprava na TM, ve stopách Petry. Proč ne, jednou se to už Tomášovi podařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
S první polovinou naprosto souhlasím. S druhou vůbec. Na Andyho mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině kdyby lopata napsal, že Andy je naprosto jasnej vítěz, tak bych to přehodnotil.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasné, že to bude hodně těžké, Andy je teď momentálně možná v nejlepší formě ze všech. Ale nikdy se neví...
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to bude zase šok...
Reagovat
Fandina
tak to může být super zápas ..... Tomáše prověří ........
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nemá proti Murray naději.
Reagovat
smazaný uživatel
Lžeš!!! :-)))
Reagovat
rib
tak už můžeš :-) Tome, do toho!!!
Reagovat
rib
to "můžeš" patřilo Mutademovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti pěkně děkuju. Fandím Andymu, ale teď je jasný, že vyhraje Berdych. :-(((((((
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně, tímto se přeci jen Tomášovy šance znatelně zvýšily.
Reagovat
smazaný uživatel
je to šok
Reagovat
smazaný uživatel
tak to opravdu vypadá že lopata prohrál barák, zatím žadný příspěvek o lhářích:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši strašně moc ti děkuju. TM bude bez toho potetovaného hnusáka!!!

Jo a lopato, nezávidim ti. V týhle kose bejt bez baráku. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Fandis Murraymu a vravis na Tipsarevica, ze je hnusak ?! Dovol mi sa nad tebou pousmiat :) Viac dodavat netreba ...
Reagovat
smazaný uživatel
A čím sou si tihle dva podobní?
Reagovat
smazaný uživatel
Este sa tak hlupo pytas :) No nevadi, podme nato : Murray je jeden arogantny hrac, ktory sa neustale rozculuje, gestikuluje, hada s rozhodcom. Jeho hra je navyse nudna, az uspavajuca. A toto mozem povedat aj o Jankovi. Este nieco ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to máme extrémně odlišný vkus. Že je arogantní s tím nesouhlasím. To jako podle tebe, každý, kdo nedává moc znát emoce a moc často se nesměje je hned arogantní? Hmm....

Jeho hra mi vůbec nudná nepřijde. Líbí se mi. Zato mě brutálně nudí Nadal a Djokovič.

Jediné s čím souhlasím je to rozčilování a gestikulace. Nelíbí se mi to, ale co nadělám.

A na Tipsareviče bych toho řekl ještě mnohem víc. Např. simulování, hnusná gesta, nesportovní chování a ještě bych možná na něco přišel.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidno ze mu fandis, prepac ale nemozes byt objektivny. Kazdy nech si na Skota urobi vlastny nazor. Ale urcite si stojim za svojim a nielen ja. Kombinacia nudy v hre a v nesympatickom vystupovani ma odradzaju. Btw, co sa ti paci na jeho hre ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jako že nemůžu být objektivní? Snad kdyby mi byl nesympatický tak mu nefandim ne? A k té hře.... no líbí se mi jak vyběhá nemožné míče a nebo jeho prohozy se mi hodně líbí. Federer to neni no, ale účel světí prostředky.
Reagovat
Fandina
Bylo vtipné, jak mi Tsonga za Turnaj mistrů děkoval, culil se Berdych

http://sport.idnes.cz/bylo-vtipne-jak-mi-tsonga-za-turnaj-mistru-dekoval-culil-se-berdych-1fn-/tenis.aspx?c=A111110_133158_tenis_ma

Úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a lopata nám prohrál barák..tak snad konečně přijde o trvalé připojení k internetu a přestane nás zahrnovat svými bláboly :D :D :D
Reagovat
petrstary
Lopaty se jen tak nezbavíme, těch baráků už prohrál několik a blábolí tu pořád :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tam zase píšou za kraviny, že bude hrát Ferrer s Djokerem, když s Djokerem bude hrát Tsonga, nebo Seppi. David bude hrát s vítězem Isner/Lopez. Zápas Ferrer-Djoker může přijít na řadu až v SF.
Reagovat
petrstary
Opraveno.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju k výhře ale žádnej zázrak to nebyl spíš bych to viděl jako neschopnost Tipsareviče že Tomáše neporazil. Doufám že na turnaji mistrů to bude lepší nerad bych aby tam byl Tomáš do počtu nebo pro smích.
Reagovat
Fandina
že Tomáš hrál špatně, naopak hrál s přehledem a ani moc neriskoval, nechyboval ........ Super jen tak dál ..........
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak supr zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt že jsem viděl jenom 6 her prvního setu a žádná hitparáda to nebyla. Spíš si myslim že kdyby takový výkon předvedl proti Nadalovi Andymu nebo Rogerovi tak ty vedení 5x1 nepouští
Reagovat
smazaný uživatel
dobre,dobre tome!!!ze by zlomene prokleti?a ten prvni set-SMEKAM!kde je ta lopatak co vcera tady pisal jak je tomas bez sanci?lopatko odevzdej klice od baraku!
Reagovat
smazaný uživatel
A z dívčiny známé dodnes jen z bulváru je ode dneška celebrita. Škoda, že ji ještě nefotil někdo, kdo aspoň trošku umí fotit.
Reagovat
smazaný uživatel
Také se připojuji ke gratulacím!!! Viděl jsem pouze momenty zápasu a Tomáš vypadal zdravě nabuzený a odhodlaný zápas vyhrát. Myslím, že zlou noční můru definitivně překonal. Ještě jednou gratulace a jen tak dál!
Reagovat
Fandina
Tsonga s Fishem by mu měli poděkovat, že teď už v klidku mohou dohrát Paříš. Hezká práce Tomáše ..........
Reagovat
Teo
Lopatóóóóóóó, kde máš barák?:o)))
Reagovat
smazaný uživatel
správné znění: kde byl ten barák ... ale nehaňme Lopatu, stačí sázet přesně opačně a je cca 90%-ní šance na výhru
Reagovat
steve79
Ted jsem koukal na zápas Djokovič-Troicki. Troicki si ten zápar prohrál sám ve druhým setu. Docela by mě zajímalo to Djokovičovo zrannění, kdyby to jeho rameno byla tak vážný tak by se přece nemohl během deseti minut tak zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě tu hraje roli motivace, Novak hrál celou sezónu báječně a po zranění není jednoduché navázat na stejnou linii.....ale na druhou stranu si myslím, že takové zápasy jsou důležité, kdy dokáže otočit nepřiznivý vývoj. Navíc na zápasy s ním je každá protihráč maximálně nabuzený....tak jako i s Federerem....
Reagovat
freeteepek
Ani v mužském tenise není potřeba vyhrávat grandslamy, aby ses udržel ve světové špičce. Ale za předpokladu, že budeš podávat stabilní výkony a nevypadávat v prvních dvou (třech) kolech. Pak přijedeš na turnaj mistrů možná jako outsider. Třeba právě to je tvoje výhoda, abys mohl předvést maximální výkon a udělat právě tady vynikající výsledek. Zkušenosti na to máš.
Reagovat
Fandina
za výhru ..........
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
Ke kterýmu pařezu mám ty piškoty položit?
Reagovat
smazaný uživatel
bezva panenkovani, ale s maslickou cekam na vecer......... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
N50° 37? 38.96", E14° 39? 48.01"

www.mapy.cz

Viléme, VISi, Sojko.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
7x9x5m; v 2-2,5m; 7 otvoru + hodiny; Hradcana?! No toto!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Haaaa! A pak kdo čmuchá! Moje výletní boudička noo :-)
Tak ještě set, cooo?
Reagovat
smazaný uživatel
ten brejk uhral excelentne a spolehlive potvrzeno..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň si zkusíš jaké je to nosit v zobáčku kostičku místo svodky :-)))).
Reagovat
smazaný uživatel
a s maslickou. :-) Bude melirek, cervena s bilou, prorostla!
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo neměl bych se tak cpát - stačila by i ta žlutá, ale když jinak nedáš..:-)). Přiletíš sama, nebo pošleš brigádnici? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
umeni delegovat sefy zdobi, pofrci incipientka!
Reagovat
smazaný uživatel
No ty aby ses vzdálila z revíru..by ti něco uteklo, coo? :-)
Pošlu po ní trochu kvalitního loje na zimu :-).
Reagovat
smazaný uživatel
musime si pomahat! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
musime si pomahat! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy doletí..? Budu v boudě až v sobotu ráno, zítra jdu stopovat :-)). Pěkné sny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ...a Lopata přišel o veškerý majetek :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ale tipuju, že se ještě dovíme, že LŽEME!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá práce Tome, aspoň si utřel nos všem, co mleli,že si to neuhraješ sám. GRATULUJU!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist