Berdych porazil Stachovského i pošesté, zahraje si o čtvrtfinále

15. 4. 2015, 13:13
Aktuality 410
Úspěšný vstup do antukové sezony má za sebou Tomáš Berdych, který v Monte Carlu zvládl svůj první zápas. Český tenista si dnes vylepšil bilanci s Ukrajincem Stachovským na 6-0 a po výhře 6-4 7-6 se se Španělem Bautistou utká o čtvrtfinále.
Tomáš Berdych

Osmý hráč žebříčku ATP Tomáš Berdych se se světovou padesátkou Sergijem Stachovským přetahoval hodinu a tři čtvrtě. V prvním setu se český favorit dostal do vedení 3-1, následně však výhodu brejku ztratil a Ukrajinec vyrovnal. Sadu získal Berdych díky dalšímu prolomení soupeřova podání v desátém gamu, kdy proměnil třetí setbol.

V první hře druhého setu zachránil Berdych své podání navzdory třem brejkbolům, jež byly poslední v zápase. Sada dospěla do tie-breaku, který devětadvacetiletý Čech ovládl hladce 7-2 a Stachovského porazil i v šestém vzájemném duelu.

"Bylo to docela vydřené vítězství, zvlášť proto, že jsme proti sobě hráli letos už potřetí (po Dubaji a Indian Wells). Antuka pro Sergeje asi není nejoblíbenější povrch, ale dneska hrál opravdu skvělý tenis. Rozhodně mě potrápil během obou setů," řekl Berdych pro web ATP.



Statistiky zápasu
Berdych - Stachovskij
1 esa 4
3 dvojchyby 2
56 % 1. podání 'in' 51 %
80 % úsp. 1. podání 68 %
25 winnery 22
25 nevyn. chyby 23
20/31 hra na síti 22/28
2/9 brejkboly 1/4
čas: 1:43

V letošní sezoně Berdych odehrál šest turnajů, na nichž uhrál jedno čtvrtfinále, tři semifinále a dvě finále. Všech šest porážek přitom utrpěl se soupeři z Top 10, s nimiž má letos bilanci 1-6. Jedinou výhru zaznamenal na Australian Open proti Nadalovi, kterého tehdy porazil po předchozí sérii 17 porážek.

O postup do čtvrtfinále i na sedmém letošním turnaji bude Berdych hrát se Španělem Robertem Bautistou, s nímž má vyrovnanou bilanci 2-2. Naposledy ho porazil 3-1 na sety na loňském Roland Garros. V Monte Carlu se však Berdych dostal do čtvrtfinále pouze dvakrát z deseti startů: v letech 2007 a 2012 došel do semifinále. Čtyři z posledních pěti ročníků pro něj skončily už v osmifinále.

Šestnáctý hráč světa Bautista měl dnes namále v zápase s Němcem Philippem Kohlschreiberem, kterého zdolal až po dvou a tři čtvrtě hodinách boje 6-7 6-3 7-6 poté, co ve třetím setu za stavu 4-5 odvrátil při soupeřově podání tři mečboly.

Rafael NadalDo svého oblíbeného turnaje v Monte Carlu, kde v sezonách 2005 až 2012 vládl nepřetržitě osm let, vstoupil hladkou výhrou antukový král Rafael Nadal. Španělský favorit porazil 6-1 6-2 Francouze Lucase Pouilla, když za celý zápas nečelil brejkbolu.

"Dnes jsem hrál solidně. Nedělal jsem příliš chyb po sobě. Když jsem to potřeboval, tak jsem hrál agresivně.Trefil jsem i několik dobrých obraných úderů, což se mi v poslední době příliš nedařilo," komentoval Nadal. "Vracím se na hotel s fantastickým pocitem, protože jsem odehrál asi nejlepší zápas v roce," pochvaloval si osmadvacetiletý Španěl, který se ze šesti letošních turnajů dostal jen dvakrát dál, než do čtvrtfinále. A pokaždé na antuce.



O zopakování loňského čtvrtfinále v Monaku, kde má zápasovou bilanci 51-3, se třetí nasazený Nadal utká s Johnem Isnerem, s nímž dosud neprohrál. "On je nebezpečný na každém povrchu, protože servis má skvělý na trávě, na betonu, v hale i na antuce," řekla Nadal. Američan Isner ve druhém kole zdolal ve dvou tie-breacích Srba Viktora Troického.


Roger FedererTaké Roger Federer zahájil antukou část sezony hladkým vítězstvím. Švýcarský tenista na úvod turnaje, který nikdy nevyhrál, smetl 6-2 6-1 Jeremyho Chardyho. Francouze porazil bez ztráty setu až ve čtvrtém vzájemném střetnutí poté, co s ním v loňské sezoně prohrál na antucev Římě a další dva duely vyhrál až po třísetové bitvě.

"Jeremymu dnes nefungoval servis a já se na returnu cítil velmi dobře," řekl Federer. "Navíc jsem dobře podával, měl jsem vysoké procento prvního servisu a ovládal jsem hru od základní čáry," dodal třiatřicetiletý Švýcar, který odehrál první zápas od porážky ve finále v Indian Wells.

V osmifinále se loňský finalista Federer utká s Gaëlem Monfilsem, s nímž má v posledních šesti vzájemných duelech vyrovnanou bilanci 3-3. Francouzský tenista dnes zdolal dvakrát 7-6 Ukrajince Alexandra Dolgopolova.

Když se Federer s Monfilsem utkal naposledy, neuhrál s ním loni ve finále Davis Cupu na antuce v Lille ani set. "Ale teď jsem měl úplně jinou přípravu. Tehdy jsem si na antuce zatrénoval hodinu před zápasem, teď jsem se na ní připravoval deset dní a jsem lépe připravený. Cítím se mnohem sebevědoměji, než v Lille," uvedl Federer. 

Za obhajobou svého dosud jediného titulu z turnaje Masters vykročil bez problémů i Stan Wawrinka. Švýcar, kterému se v posledních týdnech nedařilo, porazil 6-1 6-4 Argentince Juana Mónaka.

O postup do čtvrtfinále se Wawrinka utká se světovou jedenáctkou Grigorem DimitrovemBulharský tenista porazil 6-3 6-4 Itala Fabia Fogniniho a ukončil sérii čtyř turnajů, na nichž po Australian Open skončil vždy už na raketě svého druhého soupeře.

Jo-Wilfried Tsonga na svém teprve druhém turnaji v sezoně postoupil bez ztráty setu do třetího kola. Francouz, který od podzimu laboroval se zraněním paže, si poradil 6-3 6-4 s Belgičanem Davidem Goffinem a čeká ho souboj dvou navrátilců po zranění s Chorvatem Marinem Čiličem.

"Jsem šťastný, že jsem zase schopný hrát na této úrovni. Cílem v dalším zápase je minimálně zopakovat dnešní výkon. Vím, že můžu porazit elitní hráče, ale musím se neustále zlepšovat. Prostor pro zlepšení ta určitě je," řekl Tsonga.

Jediný brejk stačil k vítěznému vstupu do antukového Masters čtvrtému nasazenému Milosi Raonicovi. Kanadský tenista porazil 6-3 7-6 Portugalce Joaa Sousu a postoupil do 3. kola. V něm se střetne se Španělem Tommym Robredem, kterého přehrál ve všech třech vzájemných zápasech.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 3.288.530 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 7:6 (7:2)
Federer (2-Švýc.) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:1
Nadal (3-Šp.) - Pouille (Fr.) 6:2, 6:1
Raonic (4-Kan.) - Sousa (Portug.) 6:3, 7:6 (7:4)
Wawrinka (7-Švýc.) - Mónaco (Arg.) 6:1, 6:4
Dimitrov (9-Bulh.) - Fognini (It.) 6:3, 6:4
Simon (10-Fr.) - Paire (Fr.) 6:4, 7:5
Tsonga (11-Fr.) - Goffin (Belg.) 6:3, 6:4
Bautista (12-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:7 (3:7), 6:3, 7:6 (7:4)
Monfils (14-Fr.) - Dolgopolov (Ukr.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6)
Isner (15-USA) - Troicki (Srb.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Robredo (16-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:1, 6:1
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

410
Přidat komentář
Roger_Federer
.
Reagovat
Amputace
Zbytečně ztracený druhý set, kdy za stavu 3:4 0:40 mohlo být vymalováno, na druhou stranu i trochu se štěstím získaný set první, takže fifty-fifty. Jsem rád, že došlo na třetí set, protože tam už se mi Nadal hodně líbil. Hrál dobře z obrany i jeho aktivita v útoku výrazně stoupla ve srovnání s předchozími sety. Bylo tam i několik záblesků geniality, což letos u Rafy zatím dost chybí. Já jsem docela spokojen, i když rezervy jsou samozřejmě stále obrovské. Nicméně toto byl důležitý zápas pro Rafovo sebevědomí. Isner je přesně tím typem hráče, který Nadalovi absolutně nesedí.
Reagovat
Roger_Federer
To pry ani Youznyj..pritom to jsou zcela jini hraci..
Uz se dohodnete.
Reagovat
Amputace
Já se s nikým na ničem dohodnout nepotřebuju, píšu za sebe. A Isnera za nepříjemného hráče pro Nadala považuji ze dvou důvodů: 1) je to servisman, což naprosto nevyhovuje Rafově hře; 2) jako jediný v historii dostal Nadala do pěti setů na RG. Youznyj je dávno za zenitem, jak ho chceš srovnávat s Isnerem. Tady se to pokud vím tehdy bralo tak, že by to mohl být nepříjemný soupeř pro první kolo GS, což je pravda už vzhledem k jejich minulosti, kdy Youznyj uštědřil Nadalovi jednu z největších nakládaček jeho kariéry. Prostě určitě je to pro první kolo větší nebezpečí, než kdyby tam byl naprostý noname z druhé stovky.
Reagovat
Amputace
Teda tím druhým je samozřejmě Novak předloni, myslel jsem do té doby..
Reagovat
Davor1
Podľa mňa je nejaký noname z druhej stovky, ktorý má určite kvality, potenciál a motiváciu rozhodne nebezpečnejší ako súčasný Južnyj, ktorý je totálne za zenitom a je len tieňom toho hráča, ktorý si robil roky dozadu srandu z Nadala...
Reagovat
Stan_Borowitz
Isner je přesně tím typem hráče, který nesedí nikomu. Ale stejně nad nejlepšími zase tak moc nevyhrává, i když potrápit je umí.
Reagovat
Roger_Federer
John je jako jedna zdejsi uzivatelka..nesedi nikomu.:)
Reagovat
Fandina
A která?
Reagovat
Amputace
Už je tady. Neskutečné :D
Reagovat
Fandina
Proč neskutečné, něco se ti nelíbí?
Reagovat
Roger_Federer
4 minuty..
Reagovat
Fandina
Co 4 minuty?
Reagovat
Amputace
Fandino, můžu se tě úplně normálně, jako člověk člověka, zeptat, proč to děláš? Proč provokuješ, proč se se všemi hádáš o úplných kravinách, které se ani netýkají tenisu. Máš to ve svém věku zapotřebí?
Reagovat
Fandina
Amputace a je normální o někom psát, už je tady, jako to píšeš ty? Nebo psát o někom, že každý má někoho dost? Je to normální, tohle psát?
Reagovat
Amputace
A jmenoval tě snad někdo?
Reagovat
Fandina
Já se ptala, jestli sis nevšiml, to ty jsi napsal, že už je tady. Tak se nevymlouvej. Ty píšeš o druhých, já ne, já tu o nikom jako ty nepíšu a nehádám se. Ty provokuješ. Já ne. Tak se nedělej.
Reagovat
Amputace
Panebože. Kdyby jsi alespoň řešila tenis.
Reagovat
Fandina
Nikdo tě nenutí, abys o něm nepsal. A o to, co tu píši je se nestarej. Není to tvoje věc.
Reagovat
Fandina
oprava já, ne je
Reagovat
Amputace
Jestli sis nevšimla, tak toto vlákno jsem založil já, takže určitě je moje věc, co se v něm píše.
Reagovat
Fandina
Jenže jsme na veřejném webu a každý může číst a psát, když to uzná za vhodné.
Reagovat
Amputace
"A o to, co tu píši je se nestarej. Není to tvoje věc."
- Použiji tvá vlastní slova: Jenže jsme na veřejném webu a každý může číst a psát, když to uzná za vhodné.
Reagovat
Fandina
Tak o mně nepiš nesmysly, nebudu se starat o tebe.
Reagovat
Amputace
Nic jsem o tobě nepsal. Položil jsem ti úplně normální otázku a ty jsi na mě namísto odpovědi začala útočit.

Neoháněj se svobodou slova, když ji sama ostatním upíráš.
Reagovat
Fandina
Psal jsi, že se hádám, provokuji a podobně. Jen se nedělej. Začal si ty s osobními útoky. Nehraj to tady na svobodu slova. Začal si s útokem ty.
Reagovat
Amputace
Ano, můj dojem je ten, že úplně zbytečně provokuješ, hádáš se a diskuze o tenisu je u tebe až na druhém místě. Nezakládám tento dojem pouze na dnešní diskuzi, ale na dlouhodobých zkušenostech s tvou osobou a způsobem, jakým se tady prezentuješ. To není urážka, ale můj dojem z tvé osoby, ničím jsem tě neurazil, takže mi to nepodsouvej. Má poznámka "už je tady" právě na toto narážela. Probíhala zde diskuze o tenisu, ke které ses nijak nevyjádřila, jakmile jsi však získala podezření, že se o tobě někdo nepěkně vyjádřil, okamžitě (doslova okamžitě) ses přihnala a rozjela hádku. Také si uvědom, že způsob, jakým se s tebou (nebo o tobě) ostatní baví je důsledek něčeho. Nepřišlo to samo od sebe. Nikdo tady na tebe nezačal útočit bezdůvodně. Viz ta kauza se spanielem. S prominutím se mu ser.eš do každé diskuze, a když tě slušně žádá, abys toho nechala, oháníš se svobodou slova a tím, že si můžeš psát, co chceš a kam chceš. Ano, to je pravda, v pořádku, pak se ale nemůžeš divit, že i spaniel si píše, co chce. To je prostě normální princip akce a reakce. Spaniel má stejné právo nazvat tě dementem, jako ty máš právo nas.at se mu každé diskuze, třebaže tě slušně žádá, abys to neděla a dává ti tím najevo, že nejsi vítaná.
Reagovat
Fandina
Podívej, je každého věc, co tu píše. Niko nemůže nikoho nutit, aby se zúčastňoval diskusí s ostatními, když se k tomu necítí. Já tu píši co chci já a co uznám za vhodné, o tenise, to komu fandím. Ale nikdo mě tu nebude nazývat dementem nebo jinak se mi posmívat, jen kvůli tomu, že se mu to hodí, nebo líbí. Nikdy jsem nikomu do žádných vláken nevstupovala, nikdy jsem se s nikým nehádala. Pokud mě někdo, jako spaniel začne psát do vzkazníku, že jsem dement, tak si o něm pomyslím, že je to ubožák. Nikdy bych na něj nereagovala, kdyby to neudělal. Takže tvoje řeči o tom, že někomu vstupuju do vláken jsou nesmysly. A tvoje poznámky na mě, ve smyslu, už je tady a podobně jsou ubohé.
Reagovat
Roger_Federer
No a ja chci a uznavam za vhodne ostatnim tady zdelit, ze si arogantni dement..
Reagovat
Fandina
Už jsi byl u psychiatra dneska?
Reagovat
Roger_Federer
Mala ukazka archyvu tenusportalu.cz

Jak Fandina NIKDY NEVSTUPUJE DO VLAKEN, NEPOUCUJE, NEUTOCI
opakuji nikdy.
www.tenisportal.cz/zpravy/zlomi-berdych-grandslamove-prokleti-sledujte-us-open-na-fortune-klidne-i-9-zapasu-najednou-12808/pridat-komentar/?id=253661
Reagovat
Fandina
A co tím básník chtěl říci? Pokud je jediným smyslem tvého života psát o nějakém xy na veřejném webu, že je arogantní dement a lhář a podobně, tak to asi na tom moc dobře nebudeš? Já totiž nechápu smysl tvého snažení neustále přesvědčovat druhé, že je Fandina dement, lhářka a šmejd. O co ti jde chlapče? Hodně by mě to zajímalo.
Reagovat
Fandina
A navíc jsem si přečetla ten článek, který si sem vložil. Přiznám se, že jsem nepochopila opravdu, co tím básník chtěl říci. Jdi se léčit z obscese. Chlapče. Jsi úplně mimo.
Reagovat
Amputace
Víš, je rozdíl, když tě někdo k něčemu nutí, nebo když tě někdo o něco požádá. Ale to je asi zbytečné ti vysvětlovat.
Reagovat
Fandina
Jenže ty o mně píšeš, že se hádám a provokuji a chceš ode mě, abych ti to vysvětlila, proč to dělám. Jenže já se nehádám a neprovokuji. Už tvoje žádost byla trapná.
Reagovat
Roger_Federer
;):):):):):):):):);):):):):):):):):):);):):):):)
Reagovat
Fandina
Tak co, co tvůj psychiatr, jak jste pokročili. Je spokojen s tvojí léčbou?
Reagovat
Roger_Federer
Ty takovy dement , ze i kachny letaji nad tebou bachorem nahoru aby se na tebe nemuseli divat.
Reagovat
Fandina
Ale vůbec, já se neradím s psychiatry o tom kdo píše na veřejném webu, já ne. To jen ty to musíš dělat, aby ses vyznal. Já to nepotřebuji.
Reagovat
Roger_Federer
Ale ja se prece z nikym neradi.
Uz jsem ti to vysvetloval. Mudr.Jan z Rokycan je muj velmi dobry kamarad, pracuje v Kromerizskem "blazinci".
Je velky fanda tenisu, obcas spolu jezdime na turnaje..
Obcas jsme se u pivka bavili o praci a tak.Jednou jsem mu rikal o velmi zajimavem nicku na tenisportalu.cz..
Je to asi 2 roky, od te doby te pravidelne sleduje, dela si poznamky, diaknozu..ma uz svuj nazor na tebe.
Reagovat
Fandina
Tak to jo. To musí být pěkná diagnoza, když jí takhle dělá na dálku. Tos mě pobavil. Ale hlavně, když mu věříš, co ti říká. To je podstatné. Ono je to tak, že u psychiatrů je důležitá důvěra k němu. Pozdravuj ho ode mě.
Reagovat
Roger_Federer
V klidu, ted te zrovna cte psal mi do vzkazniku, ze si dneska zase nejaka podrazdena..At te necham byt, nebo ze se ti v hlave prepali ten cinovy dratek co ti drzi usi......
Reagovat
Fandina
Ale vůbec, je úplně mimo. Z čeho bych měla být podrážděná? Mám z vás legraci.
Reagovat
Fandina
A také věřím lidem, co tu píší. Když napíší jsem ten a ten, tak tomu věřím. Já nejsem jako ty, abych si myslela, že tu každý lže, trolluje a vymýšlí si. Já to nědělám, jako ty.
Reagovat
Davor1
Veď ty vieš čítať medzi riadkami. Nechápem, prečo ťa tu skoro každý považuje za dementa :DD
Reagovat
Fandina
Ty toho nechápeš víc.
Reagovat
Davor1
To je pravda. Keby som chápal všetko, tak to by som snáď ani nebol človek :-))
Reagovat
Fandina
To bys nebyl. To máš pravdu.
Reagovat
Mayo
Džou Willy :/
Reagovat
mahycek
Toho zápasu Rogera s Monfilsem jsem se obával už od včera. Nejtežšího soupeře měl ve 2 zápase Roger. Ale vyhrát mohl. V 1 setu to molo být 4-1 pro Rogera, nestalo se. A taibreaku vedl 5-3 a měl ještě jeden servis, bohužel. A Wawroš dnes, to byl děs!!! Snad nejhorší, co jsem kdy, od něho viděl. Isner to je paráda, snad pošle Rafu za Rogerem a můžou jít spolu na drink. Kdyby se tak stalo, tak já půjdu také na pivo!!! A když se tak nestane, tak zítra David pošle Nadala domů.
Reagovat
Mayo
ja si myslím, že Johny hrá ako džinjus na sieti zatiaľ čo pozerám tú chvíľu
Reagovat
Roger_Federer
Podle me hraje Rafa spatne..Zdaleka to neni ten "King of clay", zatim.
Z Djokovic mu tuto hru pekne osladi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi se stává pomalu totéž co se stalo Rogerovi.

Ostatní hráči si na něj začínají věřit a jde to vidět.
Reagovat
Mayo
John veľmi chytrý tenis, kalap dole...
Reagovat
smazaný uživatel
Comeeeeeeeeeeeee ON!
Jdeme na otocku po brejku, sakrys...Janku.;)
Vydrt ho na moucku...
FH voleje ted paradni...
Reagovat
smazaný uživatel
a hned fatalni nabeh na sako, a pak hned druhy spatny nabeh, ale klika;)
A eso, a je to tam!!!!
IZZYYYY

Skoda te darovacky v TB....uz jsme to mohli mit za sebou...
Reagovat
smazaný uživatel
a hned fatalni nabeh na sako, a pak hned druhy spatny nabeh, ale klika;)
A eso, a je to tam!!!!
IZZYYYY

Skoda te darovacky v TB....uz jsme to mohli mit za sebou...
Reagovat
VlS
hm, tak ne, no
Reagovat
ipko
Reagovat
janek_da
to je blbec :)
Reagovat
ipko
John doservírovať!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně mě baví jak Nadal když stojí na přijmu jde vidět jen hlava, nebo nejde vidět vůbec :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je haluz :-D
Reagovat
Mayo
ach jo, ten bekhend obieha za každým, potom to nejako šmatlavo dá na stred forhendom a je to v prde.i...prekliata strana :D
Reagovat
Mayo
Davor1 ...no čo ten Wawrinka? nejako si bol v úžase z jeho výkonu a dneska dostal riadnu nálož...každý zápas je iný darmo
Reagovat
Mayo
to, čo robil Roger? teraz som až prišiel domov a sledujem výsledky, wow...škoda ho
Reagovat
Stan_Borowitz
Dostat ve druhém zápase hráče, který patří do světové desítky, to není snadný los. Já jsem se toho zápasu dost obával, a oprávněně.
Reagovat
ipko
vyradenie Rogera ma dosť nasralo.. :( tak aspoň nech Isner niečo zahrá.. ale on to v tb prehral hlave za stavu 6:5 netrafil ani jeden prvý servis a Nadal nezaslúžene otočil.. tak teraz poď na otočku ty John.. :)
Reagovat
Amputace
Co to znamená "nezaslouženě"? Zřejmě nikdy mě nepřestane výskyt tohoto slova ve sportovní hantýrce udivovat.
Reagovat
kada.tom
to je jen nasranost z toho, že arogant prohrál a Rafa vyhrává :-)
Reagovat
ipko
asi len to že John páli víťazné údery jeden za druhým, na druhej strane len Rafa čaká na chybu súpera.. John bol aktívnejší vo všetkých smeroch, ale aj tak prehral.. preto nezaslúžene.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda žádné "vítězné údery jeden za druhým" nevidím. Spíš jen občas to tam spadne a jinak hraje John baseball. Nadal strašně pasivní a jen výjimečně zaútočí o tom žádná. Třeba Novak by ho dnes podle mě úplně rozebral.
Reagovat
ipko
bolo to myslené obrazne.. :) ide o to že hraje o dosť útočnejšie..
Reagovat
Amputace
Rafa doteď udělal 5 nevynucených chyb, Isner téměř 5x tolik. Hraje se na zřejmě nejpomalejší antuce, nelze se proto divit Nadalově taktice. Isner je obecně agresivnější a aktivnější hráč, takže prakticky tuhle kravinu můžeš napsat u každého jejich zápasu, protože pokaždé bude aktivnější Isner - v tom smyslu, že bude mít více winnerů, ale také více nevynucených chyb. Ten zápas je herně zatím naprosto vyrovnaný, v koncovce prvního setu měl více štěstí Rafa. To je tak celé, co se dá napsat.
Reagovat
ipko
kebyže Nadal začne trochu behať a zlepší dĺžku úderov nemusel by sa triasť o set v nevyspytateľnom tb a ešte k tomu s Isnerom..
Reagovat
Amputace
To nic nemění na tom, co jsem napsal.
Reagovat
ipko
ja ti tvoj názor neberem a ani ti ho nebudem vyvracať.. :)
Reagovat
Amputace
Zato já ti tvůj beru a vyvracím na základě argumentace :) To se tak někdy v diskuzích děje, že něco napíšeš a objeví se opovážlivec, který s tebou nesouhlasí.
Reagovat
ipko
ja si ale stále myslím svoje.. :)
Reagovat
Amputace
Však mysli. Nijak sis to však neobhájil. Ale v pohodě, ty vypadáš na typ, kterýmu stačí něco vyblít na net a o víc se nestará. Takže jako bych nic nenapsal.
Reagovat
Roger_Federer
Samozdrejme ze mas pravdu, 80% tenisu Rafy je o cekani na chybu soupere.
Reagovat
Amputace
V čem má pravdu? V tom, že aktivnější tenista si automaticky zaslouží vyhrát více než méně aktivní hráč? Pouze o aktivitě či agresivitě to přece vůbec není.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jasně že sport není o zásluhách. Ale když si vezmeme příklad z fotbalu, kde se jedno mužstvo zabetonuje ve vápně, to druhé útočí, pálí o 106, nastřeluje tyče, břevna, no a v 90 minutě najednou z náhodné protiakce soupeř vstřelí šťastný gól a postoupí, tak má člověk z toho zápasu taky takový divný pocit. opravdu vyhrál ten lepší? Nebo ten, kdo měl větší štěstí?
Reagovat
smazaný uživatel
Proto je nejlepší se dívat na individuální sporty. Ten kdo prohraje může být do hlavy maximálně sebe. :))
Reagovat
smazaný uživatel
*Bít (nemám rad autokorekce)
Reagovat
Amputace
Pozor. To je trochu něco jiného. Rafovu hru nemůžeš posuzovat jen na základě vítězných úderů. Všimni si, jakým způsobem Nadal přebírá iniciativu ve výměnách. Buduje si útok postupně, není to GUlbis nebo Isner, který to tam prostě pálí, on zadupává soupeře údery, až ho dostane do naprosté defenzivy. I z toho důvodu daleko častěji donutí soupeře k chybě, než aby sám dal winner. To, že Nadal 80 nebo 90% svých zápasů jen čeká na chyby soupeře může napsat buď člověk, který absolutně nerozumí tenisu, nebo který nemá Nadala nasledovaného. Rafa není pasivní hráč jako třeba SImon nebo Monfils, kteří skutečně útočit příliš neumí a ani neútočí, je naopak dost agresivní (pokud bereme jeho hru cca od roku 2008). Někdo tuto jeho agresivitu nazývá neschopností dát winner, což je stále více pravdě, než tvrdit, že jen čeká na chybu soupeře. To je naprostá hloupost. Když si projedeš jeho zápasy z posledních tří let například proti DJokovičovi, sám seznáš, jak moc velká hloupost to je.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, já to myslel spíš obecně. Ta procenta uvedená níže byla přehnaná. Skutečně řekněme 30% vítězných bodů získává Rafa tím, jak píšeš. Zbylých 70% prostě čekáním na chybu soupeře. Tak hraje skoro se všemi. S Djokovičem tak hrát pochopitelně nemůže, protože na toho tahle taktika neplatí, toho neupinká. Tam musí útočit daleko víc.
Reagovat
Amputace
Jenže to není o ČEKÁNÍ na chybu soupeře. Nadal si v hlavě neříká "teď bych mohl zaútočit, ale nezaútočím, protože dříve či později chybu udělá soupeř". On útočí a soupeře k té chybě přinutí. To je velký rozdíl. Na chybu soupeře čeká Simon ne Nadal. A tvá čísla (30 ku 70ti) jsou úplně popletená. Nebavíme se tady o Nadalovi z roku 2005.
Reagovat
ipko
myslíš tzv. vynútené chyby.. :)
Reagovat
Amputace
Samozřejmě. Jenže ta čísla se téměř nikde neuvádí, takže potom logicky vzniká dojem, že Nadal se svými 15ti winnery proti 30ti winnerům soupeře hrál jen nějakou údržbu.
Reagovat
Amputace
Já samozřejmě netvrdím, že Nadal je ze stejné kategorie agresivních hráčů jako Federer (ten by pak ještě potřeboval svoji vlastní kategorii, protože mnohé, co budu psát o Nadalovi, platí i o něm), Raonic, Wawrinka atd. To jsou prostě rození zabijáci. Nadal je větší taktik, jeho hra je vypočítavější, není tolik impulsivní a spontánní jako u těch hráčů typu Gulbise, kteří to tam pálí, a když prostě nemají mušku, jsou nahraní. I z toho důvodu je Nadal schopen vyhrávat zápasy, v nichž se mu zrovna dvakrát nedaří. Je přizpůsobivý. Z toho důvodu, že má dokonale propracovanou obranu a zvláště v prvních letech kariéry si na tom, že doběhne každý míč, udělal image, teď trpí pověstí pasivního hráče. Přitom není o nic více pasivní a o nic méně aktivní než třeba Djokovič nebo Murray. Kdyby to byl pasivní hráč o čekání na chybu soupeře, nikdy by nemohl dvakrát vyhrát Wimbledon nebo US Open, nehrál by finále TM atd.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mám pocit, že ani tak moc nejsme ve sporu, jen se asi neshodneme na významu formulace "čekání na chybu soupeře". To není jen o tom "budu to vracet tak dlouho, až on to pokazí".
Reagovat
Amputace
A o čem tedy? Když je Nadal v útoku, každým úderem se snaží výměnu vyhrát, protože má ale obrovský topspin a jeho míče mají extrémní odskok, daří se jeho soupeřům mnohé údery ještě vrátit, třebaže s nevelkou šancí ve výměně ještě uspět. Z toho důvodu Nadal spotřebuje na jednu vítěznou výměnu daleko více "munice" než výše jmenovaní, jejichž míče neodskakují tak vysoko a podaří-li se jim úder s parametry vítězného, málokdy se stane, že by jej soupeř ještě vrátil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono jde taky o čekání na to, kdy aktivně hrající soupeř míček nejen zkazí (což je méně pravděpodobné), ale i na to, kdy jej zahraje ne na 100 %, ale třeba na 90 %. Pořád je to čekání na chybu soupeře, ale není to jen pasivní vracení míčů a la Simon. I když při posledním zápase Simon - Nadal byl útočnějším hráčem Simon....
Reagovat
Amputace
Ano, s tímto souhlasím - s tímto chápáním "čekání na chybu". Je to rozhodně jeden z aspektů Nadalovy útočné hry. A koneckonců i obranné.
Reagovat
Stan_Borowitz
On tak hraje samozřejmě i Federer, když nastoupí proti hráči, který ho "přestřílí" (třeba svého času Gonzales, delPotro), ale u něj to není primární taktika, on se snaží mít iniciativu od začátku výměny do jejího konce.
Reagovat
Stan_Borowitz
90 %.
Reagovat
Roger_Federer
podivej se nervaku na koho reaguju.
Reagovat
Amputace
Jo, sorry, přehlédl jsem se.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě přijde, že RF nehraje špatný tenis, ale nějak není schopný otáčet zápasy.

Možná to je můj subjektivní pocit, ale opakuje se to často. On něco uhraje, vyrovná, či se dostane do vedení a pak to totálně zmrví. Třeba IW s Novákem, po šílenem boji vyrovnal na 1:1 a pak totálně podělal třetí set. Dneska ubránil několik BB a v TB vedl a pak zase totálně podělaných pár míčků v řadě a konec zápasu.

Pokud je v ráži hned od začátku zápasu, tak nemá problém vyhrát s kýmkoliv. Třeba Dubai s Nolem, tam to prostě prášil winner za winnerem a vyhrál. Včera s Chardym to samý. Jakmile je ale pod tlakem, tak už tu hru nedostane na takový level jako předtím.

No a Rafa dneska vyhraje psychicky. :) Možná mu to herně moc nejde ale bojovník to je pořád neskutečný. :)
Reagovat
ipko
no, bohužiaľ treba si zvykať.. ja som rád aj za ten Dubai aj Brisbane, ale takéto výkony na antuke naozaj stačiť nebudú.. minulú sezónu dokázal otočiť dosť zápasov aj MP, tento rok mu to zatiaľ vôbec nevychádza.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Pro Djokiho byl ke konci roku celkem postrach a dokázal mu zatopit slušně. Jak ve Wimbledonu, tak v Shanghaji. 2x byl kousek od výhry na GS. A o turnaji mistrů můžeme spekulovat jak by to dopadlo kdyby hrál. Ale pak zase přišlo moc zkratů. Super Brisbane, zkrat na AO, pak super Dubai, super IW zkrat přišel až ve třetím setu ve finále. A teďka zase zkrat v Římě v druhým kole. (samozřejmě po slušným výkonu Gaela).

No a o to je to větší škoda, že zahraje super a přesvědčivě a pak totálně vyhoří a hraje na 50%. Na to se špatně dívá, jinač na ten věk být světová dvojka není vůbec špatné v té konkurenci.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No a hlavní problém je v tom, že si vytvořil tak zvučné jméno, že je pro fanoušky velmi těžké mu nevěřit, že vyhraje titul. Hold to 15 let v kuse nejde asi.
Reagovat
ipko
svetová 2. s takým vekom je proste paráda.. ale ja ako jeho fans si nie a nie zvyknúť na takéto výpadky a stále budem dúfať že ešte jeho čas príde.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně špatně se smiřuje s tím, že TOP 3 hold stárne a Nole je nejmladší a blíží se to k roku 2002-2003 kdy Federer (Sampras) pomalu odchází a je v ráži mladý Roger (dneska Nole), který bude světovému tenisu vládnout pár let bez konkurence.

PS: Taky věřím v Rogera. Ještě jednou N.1 a 1x GS a je mi to všechno už jedno pak. :))
Reagovat
ipko
fakt je že nastupuje éra Djokoviča, ale Roger bude stále bojovať a min. 1 GS vyhrá a na aspoň jeden týždeň bude ešte No.1
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se tohle stane budu do smrti spokojený.

Možná urve Řím, ten mu taky chybí. Kdo ví. :) Má času jako husa klasu.
Reagovat
mahycek
To snad není pravda. Isner mohl vyhrát set a pak by se to vyvíjelo úplně jinak. Jsem nasranej, ten Nadal má takové štěstí, chtěl jsem aby vypadnul, ale s Isnerem to asi zamává, tak konečná bude pro Nadala Ferrer!!! Protože s takovým klikařským tenisem nemůže vyhrávat s Top 10.
Reagovat
Amputace
A ty jsi kdo?
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé výsledky dneska. Hlavně ti Švýcaři.
Reagovat
Amputace
Rafa pěkně. Tu vítěznou mentalitu v sobě pořád má. Ale chtělo by to přidat na agresivitě.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Je to až přespinované, která mu bere rychlost
Reagovat
kada.tom
Vamooooooooos Rafa!!
Reagovat
janek_da
Pokazil 1zzy někdy mezinožku?
Reagovat
Fandina
:-))))) kdo ví?
Reagovat
PH94
Rafa to nebude mít vůbec jednoduché..Isner hraje opravdu dost dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Rafa hraje velký kulový. Jen vrací míče a čeká na chybu, hrozně pasivní hra
Reagovat
PH94
Pořád se nemůže dostat do té své formy
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on sám říkal, že už si tak nevěří jako předtím.

Vypadá to na rok Novaka. Když udrží formu z IW a Miami, tak si těch titulů posbírá ještě celkem dost. Roger je labilní, kecá tady jak se připravuje na antuku a pak chytne soupeře trošku ve formě a vyletí v druhým kole. Už ani já když ho sleduju několik let mu nevěřím, bojím se každého úderu z jeho rakety jestli skončí metr v outu v pásce nebo ho odpálí někde do publika. První kolo s Chardym bylo super, dobrý servis sebevědomá hra. Dneska moc chyb, žádný servis a totálně zabité šance. Viz. Tie break.

Pokud Isner dneska vyřadí Rafu, tak všechno vyhraje Nole. Podle mě teda. To by se musel Roger s Rafou trošku zmátořit aby na něj měli letos.
Reagovat
Roger_Federer
Tvoje komentare me posledni dobou docela prekvapuji.Vim ze si byval fans Rogera, ale prijde mi jako bys nechapal, ze Roger proste uz od roku 2013 ty vypadky ma a mit bude..Z mnoha duvodu.. Navic antuka je pro nejhorsi povrch..Tady ho muze porazit nejvic hracu.
Cekat ze bude hrat jako pred 8 lety je proste nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má z GS jedině šanci ještě na trávě, jinde už ne. Úderově je OK, ale tu rychlost už nevrátíš. Opticky to vypadá, že hraje hůře ale je to tím, že už nestíhá. Proto se mu daří na rychlích površích, kde má perfektně zvládnutý přechod na sít.

Taky to to vidím, že Nowak může udělat všechny 4 slamy. Na pomalém a středně rychlém povrchu nemá ted nikoho za konkurenci, což je škoda
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem fanda Rogera pořád, žeru ho. :)

A chápu, že už to nebude takové jaké to bylo předtím. Nicméně jsou turnaje kde ukazuje TOP formu a líbí se mi, že na sobě stále pracuje, mění rakety, trenéra, styl hry a snaží se být pořád konkurence schopný. Ale ty výpadky jsou čím dal větší bohužel.

Akorát je škoda, že Roger má výpadky a Rafa je z formy. Doufám, že se nedostaneme do fáze, kdy Nole bude vyhrávat všechny turnaje bez ztráty setu protože Rafa s Rogerem vypadnou v prvních třech kolech. Ne, že bych to Nolemu nepřál, ale ATP by byla asi trošku nuda a dostali bychom se na úroveň Formule 1 za éry Schumachera. Pro skalní fandy Noleho to je super, ale vyhrávat bez extra konkurence není úplně fajn.

Snad se TOP 3 zvedne a dostaneme se někde 2-3 roky zpátky. Protože dneska je prostě Nole bezkonkurenční. Nikdo kromě TOP 3 (4) ho ani nijak nepotrápí skoro.
Reagovat
Roger_Federer
Ja ti nevim, Novak je hodne v pohode, myslim ze i ta svadba a dite mu pridalo na klidu a mentalite..Ale 2012 az 2014 jasne ukazalo, ze u nej se muze kdykoliv znenit..Zive si umim predstavit, ze prohraje z Rafou finale Rg a pak bude zbytek sezony jak matoha..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zase je fakt, že se láme chleba trošku teďka.

Příjde antuka, zase nevyhraje RG (teoreticky), pak tráva, rychlé hardy a je po Nolem. Kdo ví.
Reagovat
Stan_Borowitz
jsou???
Reagovat
spaniel
O jej, déšť.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafan zase ty kratke mice..boha jeho. Jdi do posilky!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A to vypadá že je tam pečený vařený :D
Reagovat
spaniel
Co mají krátké míče společného s posilkou? Jdi radeji uvarit tikety.
Reagovat
smazaný uživatel
Hahahaaa, hrozne se smeju :-) a proc uvarit?
Reagovat
spaniel
Tak snad nejsi az tak krkavci matka, ze je davas decku syrové? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Beru to, dostals me. Jdu varit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Chapu tvou frustraci, boli to, ze? Ale neboj, on Roger zase zabojuje :-D
Reagovat
Fandina
Berďulka zvládnul dva poslední gamy ve druhém setu a je to super. Bautista-Agut je hodně nepříjemný hráč, vůbec to tak nevypadalo, jak se tahali, že to Berďa zvládne ve dvou setech. A je to tááááám. Gratulka veliká. Berďo pojď!!!

Berďa měl 13 es 4 dvojchyby a 88 procent úspěšnost v prvním setu.
W/UE Berďa 41/27 Agut 15/23 a na síti to měl Berďa 11/16.

Statistiky
http://www.imagehosting.cz/images/berdychbau.jpg
Reagovat
Fandina
oprava ... 88 procent úspěšnost prvního podání ... úsměv
Reagovat
tommr
těžce vydřená výhra - v prvním setu i s trochou štěstí v TB. Potvrdilo se, že Bautista je velice nepříjemnej soupeř a Tomášovi chvílema zle zatápěl. O to cennější ovšem taková výhra je ... :)
Tomáš bude mít po dnešku velkou šanci na posun na sedmý místo v žebříčku a na devátý místo si už navýšil náskok víc než tisíc bodů ... :)
Reagovat
George_Renel
asi nebude moc tenistů, kteří ve všech turnajích, do kterých nastoupili udělali minimálně QF.
Reagovat
misa
... a zároveň žádný turnaj nevyhráli.
Reagovat
tommr
jj Tomášova vyrovnanost výkonů je obdivuhodná a pokud se nestane něco mimořádnýho tak by za to měl být odměněn dalším posunem v žebříčku na sedmý místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám že udělá i Raonice. Na té bilanci s Top10 chce zapracovat :)
Reagovat
tommr
s Raonicem to bude ještě větší fuška než s Bautistou, ale třeba Tomáš už tu letošní ošklivou bilanci s top-10 hráčema konečně zlomí ... :)
Reagovat
kada.tom
Tomáš to pěkně zvládl, ve 2. setu to ale byla fuška :-)
Reagovat
Fandina
Gratulka. Berďulka supeeeeeeeeeeeeeer!!!
Reagovat
Davor1
Reagovat
smazaný uživatel
Izzimu nejde nefandiť, voleje jak lusk zatial...Snáď mu to odíde, stačí na 5min...
Reagovat
Davor1
Včera proti Troickemu odvrátil v druhom sete 2 krát 15-40 a raz 0-40. V TB klasicky vyučil. Rafa sa musí snažiť vyhnúť TB, tam to bude mať ťažké...
Reagovat
smazaný uživatel
To určite, TB je lotérie, hoci na antuke by som tam stále viac veril Rafovi..

Teraz mal Isner sancu za stavu 30:40
Reagovat
tito
Bude to těžké
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný zápas od Gaela. Super obrana a pohyb. Byl lepším hráčem. Roger dneska bez servisu a moc chyb, Gael není tak špatný aby ho s takovou podprumernou hrou porazil. Takze snad Rafa vyradi Noleho protože 3 masters v radě by byly uz nudné.
Reagovat
Kozoroh
4 dokonce. Loni vyhrál Paříž-Bercy.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka uz Rogera zase nepotrebuje :-)
Reagovat
mahycek
To snad není pravda, mohl mít 6-3 v taibreaku a setboly a takhle to posere. To bude až do 4.5. do Madridu odpočívat Roger ???? To si mám rychle vssadit na Isnera ????
Reagovat
kada.tom
jen ať odpočívá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď chcete oslavovať víťazstvo po prvom breaku a akože vysmievať sa mi po zápase,
ktorý mi bol vcelku ukradnutý, naozaj radšej počkajte na MB, lebo inak urobíte zo seba hlupákov v priamom prenose, ako dnes..Ako hovorí Bolek Spaniel, karma je sviňa..:).:Roger teda opúšťa turnaj najlepších a može sa sústrediť na Istanbul..Hlavne, že sa na antuke a tréningoch cíti dobre..

Ale inak, myslím, že veľmi dobrý match, najma v prvom sete..Určite sa bude hovorit, ze Monfils vyhral, lebo hral Federer zle, ale naozaj by som ocenil špičkový antukový tenis z pohladu Francúza, k dokonalosti chýba iba agresívnejší útok, ale obrana je výnimočná..Roger dnes opat najma v prvom sete, skvele bránil a hral dobre, no Monfils bol dnes proste lepším hráčom..
Reagovat
smazaný uživatel
+ 1
Reagovat
smazaný uživatel
tezce se leze z diry..velmi tezce :-D
Reagovat
spaniel
Neoslavoval jsem bačo. Jen jsem si na tebe vzpomněl, na to jak sleduješ každý zápas a aktivitu Rogera, jak na něj pořád myslíš a zmiňuješ jej v každém příspěvku. To je celé.

A ano, Roger hrál špatně, jako poslední roky občas hrává. Ono se to nevylučuje, Gael hrál dobře, Roger nic moc. Ale to ty nepochopíš, ty to vnímáš jen u Rafy, jak každá typicky nadalovská fanynka.
Reagovat
Fandina
Ach jo, dneska to Rogerovi moc nešlo. Dělal dost chyb W/UE Roger 17/38 Gael 22/22. Škoda.
Reagovat
spaniel
Gael zaslouženě, Roger nic moc, strašně moc chyb, ke konci už byl z těch chyb frustrovaný. Navíc nevyužíval šance, v TB 5-3 a už neuhrál ani bod.
Reagovat
Stan_Borowitz
K tomu celkem mizerné podání.
Reagovat
SubOptikT
I propáníčka, co se to stalo?
Reagovat
PH94
Tak Roger končí. Bohužel jsem to tak trochu očekával vzhledem k jejich antukovému střetnutí v Davis cupu..
Reagovat
kada.tom
GAEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL :-)

Tak hlavně, že dobře potrénoval :-)
Reagovat
George_Renel
Favorité na centrkurtu ven, a, snad, favorité na dvojce dále? Líbilo by se mi to.
Reagovat
kada.tom
myslet si, že by Novak prohrál s Rakušanec je až opovážlivé :-)
u Rafy si tak jistý nejsem, ale myslím, že Johna dá :-)
Reagovat
r176
Tak Federer jede domů :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Mirka si na novou kabelku musí počkat...
Reagovat
Davor1
prečo?
Reagovat
kada.tom
Tomáš hned brejkuje a taky ten brejk potvrdil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nastoupi Rafan od tech 14h, nebo ceka, az se dohraje nektery zapas???
Reagovat
smazaný uživatel
Po Federerovi s Monfilsem
Reagovat
PH94
Co myslíš? :D
Reagovat
tito
za chvíli hraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Juju uz jsem slysela koment. Gael dobre :-)
Reagovat
PH94
Zápas Wawroše s Grigorem jsem neviděl. To hrál Griša takový peklo?
Reagovat
Davor1
Gríša nič extra. Peklo hral Stan.
Reagovat
PH94
Asi se to taky tak dá nazvat :D
Reagovat
smazaný uživatel
a pro mě celkem překvapení, jak byl na konci setu Bautista vklidu a Tomášovi tekly nervy, tak jsem čekal spíš výhru Španěla; ten ale setbol nevyužil a tak Tomovi zbývá už jen jeden set ;)

Jinak koukám že tam má zase rodiče, to už mají min. třetí turnaj v řadě.
Reagovat
Fandina
Podle mě jsou oba rodiče Berdi zřejmě v důchodu, proto s ním teď pořád jezdí. Dřív tomu tak nebývalo. Poslední dobou je vidím pořád.

Něco podobného jako Rogerovi rodiče. Poslední dobou jsou pořád s ním.
Reagovat
kada.tom
nabídl Bautistovi setball dvojchybou, načež Bautista prohrál obě výměny při svém podání a pak už Tomáš poslal nechytatelný servis :-)

set by tedy byl, tak to chce ještě jeden :-)
Reagovat
George_Renel
Tak nakonec to Tomáš ubojoval. Spíš ale zkušenostmi, protože BA se trošku z těch SB podělal.
Reagovat
PH94
Toomááááš! :D
Reagovat
spaniel
Winner wiener :D
Reagovat
Fandina
Berďulka s Agutem 6:6 v TB. Berďo pojď!
Reagovat
Fandina
Tak set, ale je to tedy hodně vyrovnané. Berďo pojjjjjjjjjjjˇˇd!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Po té dvojchybě už to vypadalo blbě, tak ještě že tak ;)
Reagovat
spaniel
Rozdíl v pohybu je obrovský, Monfils vypadá že má na všechno vagón času a Roger se tam honí jak blázen.
Reagovat
Davor1
Ako tak pozerám na tých švajčiarov...ktovie, či si včera nevyrazili na pánsku jazdu Monte Carlom. Stan ráno fakt vyzeral ako po kvalitnej opici...
Reagovat
janek_da
To je naděje Rogera, že Gael bude hrát exhibici
Reagovat
janek_da
snad ho dostatečně varoval ten pokažený volej
Reagovat
spaniel
Souboj kraťasů.
Reagovat
janek_da
oko za oko, dropshot za dropshot
Reagovat
smazaný uživatel
No a jinak Bautista hraje taky dobře, bude to asi těsné. Snad v koncovkách zvítězí zkušenosti.
Reagovat
steve79
Co to ten Roger hraje? Vedl 3:1 v prvním setu!
Reagovat
George_Renel
hraje se významný turnaj a diskusi k němu je třeba lovit na úvodní stránce kdesi dole, přičemž přibývají články sice zajímavé, nicméně ne nutně tak aktuální. To dá adminovi skutečně tolik práce články řadit trošku s rozmyslem?
Reagovat
Davor1
Gael dnes veľmi chce, to je u neho vždy dobré znamenie. Pre Fedexa jednoznačne najhorší možný osemfinálový súper. Som si skoro istý, že ostatných (Robredo, Dimitrov, Bautista, Tsonga, Simon...) by dnes s prehľadom porazil...
Reagovat
spaniel
Roger nehraje moc dobře...zbytečné chyby, špatný servis, hlavně druhý a nevyužívá šance.
Reagovat
Davor1
Mne príde, že Roger už na antuke takto hrá stabilne a Monfils je práve typ hráča, ktorý mu nevyhovuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Wawros asi vypadne z top 10, ze? Skoda..
Reagovat
Davor1
Prečo by mal vypadnúť z top10? V race má tento rok už dosť bodov, najväčšie obhajoby za sebou a až do TM neobhajuje nič veľké. Tušíš vôbec, ako ten rebríček funguje? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No myslim tim po MC, obhajoval prece viteztvi, ne? Pokud se pletu tak pardon, ma mylka. Grigor totiz asi pujde nahoru a Cilicovi se taky dari...
Reagovat
Davor1
Čilič by ho mohol predbehnúť, ale musel by vyhrať ešte 2 zápasy a to sa mu isto nepodarí, podľa mňa skončí už dnes s Tsongom. U Dimitrova je úplne nereálne, aby Stana predbehol. A aj keby nejakou náhodou obaja došli ďaleko, tak Stan spadne najhoršie na 11. miesto, ale Dimitrov obhajuje množstvo bodov z trávy, plus výhru v Bukurešti, plus semifinále v Madride, je skoro isté, že pôjde bodovo v najbližších 2 mesiacoch poriadne dole...Čilič zase pôjde dole po USO...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja opravdu myslela jen zebricek po turnaji MC. Ale je to vse jeste rozehrany. S Cilicem spis souhlasim, s Grigorem ne. Ten pujde stopro do top ten a myslim prave na ukor Wawry.
Reagovat
Davor1
Pozri, momentálne stráca Dimitrov na Wawrinku 350 bodov. Jeho víťazstvo na turnaji, alebo postup do finále je úplne nepravdepodobné.

V nasledujúcich týždňoch Dimitrov odpočíta 600 bodov za Bukurešť a Madrid. Wawrinka odpočíta len 100 bodov. To už je rozdiel skoro 900 bodov. Kde toľko podľa teba Dimitrov nazbiera?
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna mas pravdu, ja jen, ze se mi Grigor jevi herne docela dobre a muze to dotahnout daleko. Zatim je to samozrejme ve hvezdach, kazdy turnaj, ba zapas je jiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nevedela, ze Grigor nenastupuje v Buku a Madridu...
Reagovat
Davor1
uvidíme :-))
Reagovat
zpilat
vypadnout může, i když to není moc pravděpodobné, musel by se dostat čilič do semifinále a dimitrov do finále, wawrinka totiž loni monte carlo vyhrál, takže mu ubylo 1000 bodů!
Reagovat
Fandina
Podle live rankingu je momentálně devátý, ale může ho přeskočit Čilič a taky Grigor, kdyby MC vyhrál. Ale zatím je Wawroš devátý.
http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavy outfit ten Gael ma..tak nejak se nemuzu rozhodnout jestli se mi to libi nebo ne. Takovy zeleny srsen..hezky boda do Roga ;-)
Reagovat
George_Renel
Ja bych to nazval Jamaica dres. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem hned videla Bolta :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ty boty k tomu nejdou. Rog ma super kratasy..ty samy ma vlastne u Rafan...musim sehnat pro myho chlapa. Ma nekdo tip kde??? Ty jo, Roger ma ted fakt nervy na pochodu..
Reagovat
mahycek
Nemám z toho dobrý pocit, Roger asi prohraje, už včera večer jsem si chtěl vsadit na Monfilse, ale zapomněl jsem. Měl v 1 setu nějaké šance, které nevyužil. Mrzí mě to, že asi pojede domů, Monfilse jsem se obával.
Reagovat
Fandina
Gratulka Gríšovi, výhra nad Wawrošem 6:1 6:2 za necelou hodinu je super. A hrál dobře. Nádhera Gríšo. Gratulace veliká!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Davor1
Čo dnes previedol Stan, to je príliš aj na neho. Totálne nekoncentrovaný, vyzeral, že to má úplne na háku. Toľko UE nespraví ani Kvitová v miss-móde. A už keď si dobre pripravil pozíciu a stačilo zakončiť, tak hlboko v kurte asi 4 krát vyhodil ľahúčky koncový úder meter do outu. Dimitrov nemusel predviesť skoro nič. Oproti včerajšku ako deň a noc. Po tom fantastickom začiatku roka až po Rotterdam som si myslel, že tento rok sa snáď vyhne tým blackoutom, ale nie je šanca, on sa nezmení nikdy. Snáď aspoň na jednom antukovom turnaji dôjde ďaleko a predvedie tenis, ako včera v prvom sete...
Reagovat
kada.tom
Gael set!! Tak ještě jeden, prosím ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by se to dneska obrátilo a favoriti vypadali jako hrušky? :) Jen ať to neodnese Tomáš.
Reagovat
kada.tom
bohatě bude stačit, když nastane dvojitý švýcarský exodus :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To musí být pro Monfa celkem frustrující, že ve všech ostatních zápasech by měl domácí kulisu na domácím turnaji, jenom proti Fedexovi ne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v cosmopolitnom Monte Carle žije minimum Francúzov, to by som ani náhodou nepovažoval za jeho domáci turnaj..Na RG by hral učite doma...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je mi dobře známo, tak ten turnaj se nehraje přímo na území Monaka, ale v nějaké francouzské vesničce vedle. Takže je to francouzský turnaj. Ani na Roland Garros si nejsem jistý, Fedex je v Paříži (potažmo v celé Francii) nesmírně populární.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno?..Lebo to okolie vyzerá priamo na MC..

Na RG je Roger populárny, ale Frantíci sú dosť veľkí patrioti na to, aby popreli svojho, v tomto by som im veril..
Reagovat
smazaný uživatel
http://en.wikipedia.org/wiki/Roquebrune-Cap-Martin Jj, je to v této francouzské vesničce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger může taky vypadnout dneska :D
Reagovat
smazaný uživatel
No i tam by měli převahu fanoušci Rogera. Alespoň myslím. Je to způsobeno tím jak multikulturální Roger je, umí super francouzsky, německy, anglicky, takže má fanoušky všude ve většině.

Není to Rafa. AJ HAD GUT TURNAMENT HIR AJM CHAPY TU BI HIR :D
Reagovat
smazaný uživatel
Este si zabudol..

AJM Sorry fo Tudaj Roger :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
spaniel
Máš hnusnější přízvuk než Rafa.
Reagovat
janek_da
Now I will be on the bitch.
Reagovat
Pe3k
Tak Roger má break, takže můžeme jít v klidu na ryby :)
Reagovat
spaniel
Roger má brejk, trollhand pláče. Všechno jak má být.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy dvaja ste sa našli, jak Lolek a Bolek :)

Zápas dvoch hráčov, čo sú na turnaji do počtu nijak extra neprežívam, mám ho ako podmaz pri rádiu Vlna a varení šampiónovej polievky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hráč, který je tam jen do počtu, je ti tak jedno, že ho zahrnuješ do většiny svých příspěvků. Proč asi? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Do akej vacsiny?..Mozem za to, ze pri sumári tipov na dnesný den mi vysiel práve tento match ako ten s prekvapujucim vysledkom?..

No sance oboch na triumf sú minimálne, takze sú v podstate do poctu.
Reagovat
Davor1
potom je na tomto turnaji do počtu každý s výnimkou Djokoviča...
Reagovat
spaniel
Monfils zvoli kamufláž, oděv komplet v barvě pozadí :)
Reagovat
George_Renel
si dnes asi zapomněl ťuknout na hlavičku. V zásadě však jen pokračoval v tragickém výkonu již z 2. setu včera s Monacem. Nakonec Stan bude možná další z "one season player".....
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, co proti němu každý máte. Úplně normální gesto, mně teda mnohem víc vadí, když si někdo testuje, jestli si nepokakal trenýrky. A to před každou výměnou. A one seasone player není už teď. Dvakrát za sebou se dostal na TM, to není charakteristika one season player. ;)
Reagovat
tommr
no jeden čas se z něho dělal div ne druhej Federer a ted se jasně ukazuje, že to byla jen nafouknutá bublina ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na rozdíl od někoho vyhrál GS. :)
Reagovat
janek_da
Někdy se ta bublina holt ani nenafoukne
Reagovat
smazaný uživatel
A divíš se? :) Jako jediný dokázal porazit fenomenálního Djokoviče, možná nejlepšího hráče na hardu v historii, na jeho turnaji. ;) A sehrát s ním jednu další bitvu, kde to bylo fakt o jednom míči.
Reagovat
darek.vrana
Jasně, všichni nejlepší hráči v historii hrajou teď. Už to s tím neřehánějte. Za chvíli se dozvíme, že i Wawrinka by byl nejlepší v historii, kdyby nebylo Rogera, Novaka a Rafy.
Reagovat
Davor1
ako je možné, že Berdych s tou nafúknutou bublinou nevie, kde je sever?
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavost - pokud Robredo dodělá Raoniče, tak Tomáš na případné cestě do finále nepotká jediného hráče s obouručním backhandem...tolik k názoru, že je to vymírající úder.
Reagovat
spaniel
V top 50 jich je 10 myslím, takže 20%, to není tak vysoké číslo. A to je vetšina už starší hráči, u mladých je to vzácné.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zrovna dvě z největších nadějí jsou Dimitrov a Thiem...
Reagovat
spaniel
Dimitrov už není zrovna mladík.
Reagovat
Jiri
Jen se pripojuji k tomu, co dnes predvedl. Vidime pomerne casto, ze nekdo nema svuj den a zapas pro nej nedopadne, ale zde musela byt pritomna nejaka indispozice, jelikoz jinak to byla ze strany Wawri opravdu tragedie. Vypadalo to, jako by vubec betrenoval. Doufam, ze se otrepe a na dalsim podniku zase bude hrat svuj standart.
Reagovat
spaniel
Výpadky jsou jeho standard :/
Reagovat
kada.tom
tak Grigor nadělil Stanovi vejprask se vším všudy ... Stan asbolutně nulovej, chodil po kurtu jako duch, všechno urychloval a nic ... prostě dneska nic ... dalo by se i říci, že Stan se dneska porazil sám

ale gratulace Grigorovi, nehrál zase tak špatně, v klíčových chvílích zabral a na Stana to dneska stačilo :-)
Reagovat
tommr
jj Wawrinka byl opravdu tragickej ...
Pro Tomáše Berdycha je to ovšem velmi dobrá zpráva - má už ted na 9.místo náskok přes tisíc bodů ... :)
Reagovat
kada.tom
Neuvěřitelný, co tam Stan předvádí - chyba střídá chybu. A když už se zdálo, že se Stan chytl, tak to stejně chybama zazdil.

Snad to tedy Stanovi ještě chvíli vydrží a Grigor postoupí dál :-)
Reagovat
tommr
Dimitrov se ovšem přizpůsobil a hraje už stejně špatně jako Wawrinka ... :(
Reagovat
kada.tom
no, tak rozhodně nehraje tak špatně jako Stan ... taky dělá chyby, ale dneska se Grigor výborně brání a Stan pak dělá chyby :-)
Reagovat
Tornes
Zatím teda Stan katastrofa... Vyhrané míče 16:3 !! pro Dímu...
Reagovat
babolat.cz
není se comu divit, porazil Fabia na antuce, což není náhoda
Reagovat
kada.tom
Stan absolutně jalovej, Grigor si tam s ním hraje a vlastně jen čeká na chybu, která na 99% přijde :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Na Nova Sport už dávajú zápas Dimitrova..Wawrinka sa zatial nedostavil.

Alebo je Švajčiar v kontexte timingu natoľko precízny, že vie, že keď je o 12:00 naplánovaný Federer, tak o 12:00 bude hrat a bodka.
Reagovat
Pe3k
Všichni víme, že zbožňuješ Federera, ale nezmiňuj ho v každém svém komentu. Vypadá to, že jsi jím posedlý...
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik nevynucených chyb za tři hry... Wawrinka se špatně vyspal :-D
Reagovat
tommr
jj a ani si ještě nestačil převlíct a hraje v pyžamu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Pe3k
Wawroš začal tragicky, horší už jsou jen jeho trenky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nej. kolo, dost atraktivni.
Robredo x Raonic, Tommy by hohl zabrat.
Wawros x Dimi, Pekny souboj...
Fedex x Gael, tohle bude urcite skvele...
Tsonga x Cilic, no na Marina kdo by nebyl zvedavy...jak se s Tsongou predvede
Simon x Ferrer, take dost dobre...ikdyz pro mne mene zajimave...

Berdych x Bautista, Djoko x Haider,,,to uz asi tolik zajimave nebude...;); Predpoklad spis postup favoritu.

Ovsem pecka dne:

1zzy x Nada1, to bude super buchec. Vic vypjate pro mne nez nejake derby pro materskou Milwallu s West Hamem.;))))

Takze IZZY, rozsekej toho atleta na cihlovy prach....COMEEEE ON!!!!!
Dneska Rafa neprojde, no way...proste,
Janku a prosim v suchym pekne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby si nebol sklamaný..:)

Pocuj, Fantassy v MC ništ?..Caká sa na GS?..:)
Reagovat
babolat.cz
houno. Rafa je jediná jistota. The King of clay, The best of the best...
Reagovat
tommr
rozhodně nesouhlasím s tím, že zápas Tomáše s Bautistou nebude zajímavej. Myslím si, že to bude velký drama a Tomáš nemá postup ani zdaleka jistej ... :)
Reagovat
kada.tom
Wawrinka =< Dimitrov
Monfils =< Federer
Nadal >= Isner
Djokovic > Haider-Maurer

Robredo = Raonic
Berdych >= Bautista Agut
Tsonga >= Cilic
Simon > Ferrer

Poznámka: = znamená, že to bude vyrovaný zápas, kde je pouze =, tak to znamená, že nejsem schopen si tipnout, kdy vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Tipujem favoritov, prekvapenia na úkor Federera a Berdycha..
Reagovat
smazaný uživatel
Ve tretim souboji tam mas fatalni chybu...;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý menoslov zajtrajšieho osemfinále, naozaj dalo by sa napísať, čo zápas to pojem..Veľmi sa teším, že sa tenisový kolotoč presunul do Európy a konečne časovo žičí aj Európanom a ešte nejaký čas bude..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám rad evropské turnaje. Daleko víc než americké nebo australské. Ještě Asie bývá celkem snesitelná.
Reagovat
smazaný uživatel
Moje najoblúbenejsie turnaje sú 4 Grandslamové a za nimi je velká medzera..Ale európsku antukovú časť mám rád z viacerých dovodov a prijatelný cas zápasov je jedným z nich..
Reagovat
darek.vrana
To já mám zase rád americké. Chodím totiž domů kolem 19. a spát kolem 2. hodiny. Takže ideální. Evropské vůbec nestíhám...
Reagovat
babolat.cz
je fakt, že to Monte Carlo je nešťastně brzo :-(
Reagovat
Davor1
Sweetolinka krásne, musí to tam celé vyhrať :-)))
Začínam ju strašne žrať :-D)
Reagovat
Kozoroh
http://novakdjokovic.com/en/news/media/novak-wins-second-laureus-sportsman-of-the-year-award/

Gratulace! :))
Reagovat
Bob
:))
Reagovat
smazaný uživatel
To je paráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouženě.
Reagovat
Nola
pekne ocenenie, zalistovala som na Wiki a zistila som, ze Fedex ma najviac sportovych Oscarov - 4, je to frajer, co ma tesi najviac, je skutocnost, ze Nole sa vyrovnal Schumimu, mojej srdcovke vo F1
podotknem, ze tieto ocenenia su sice pekne, zviditelnia sportovca, ale pre mna je to okrajova zalezitost
Reagovat
Kozoroh
Laureus byl letos vyhlášen pošestnácté a posedmé hlavní mužskou kategorii ovládl hráč bílého sportu - Federer (2005-2008), Nadal (2011) a Djokovič (2012 & 15).

Djoker 2. Laureusem vyrovnal nejen Schumiho, ale i Tigera Woodse. Víc ocenění než Djokovič mají Federer a Bolt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Laureus_World_Sports_Awards
Reagovat
Mayo
no aspoň v tom Schumim sa zhodneme (y)
Reagovat
Nola
to si prekvapil :D Schumiho si bud miloval, alebo nenavidel, nic medzitym neexistovalo, podobne to mas aktualne s Djokovicom, ty si na tej odvratenej strane :D
Reagovat
Pedronegro
Hmm, proč to tedy tady psát?
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé, zrejme zavážilo, že to nebol olympíjsky rok, ani nikto z konkurentov moc nevyskocil..Mám pocit, ze tenista to vyhrá, keď vyhrá aspoň dva alebo skor tri Grandslamy, to ze Nolemu stacil na cenu jeden je rarita..
Reagovat
PH94
Dolgo s Gaelem podle očekávání skvělý match :)
Reagovat
Davor1
wta klauniáda :DD
Reagovat
PH94
To sice jo, ale luxusní tenis :D Viděl ted někdo ty výměny?
Reagovat
Davor1
niektoré fakt luxus, hlavne Dolgovi to tam od polovice druhého setu kvalitne padá :-))
Reagovat
PH94
Tak nakonec to Gael uhrál :) Dnes opravdu paráda :)
Reagovat
Davor1
jj, top zápas dňa :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se na sestřih zápasu Dolga s Djokovičem v Miami a opravdu jsem se nasmál při bližším pozorování "stylu" Dolgolopova. Mně přijde, že on se to neučil s trenérem ale hraním o zeď, jinak nevím. :D
Reagovat
Davor1
Presne, on vyzerá ako týpek, čo si to doma pinká o stodolu a zrazu ho postavia na kurt proti ATP hráčom :DDD

Ale tie jeho zápasy majú šťavu, divák sa rozhodne nenudí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo prosim kdy hraje federer s monfielsem
Reagovat
Davor1
zajtra 12:00
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuju
Reagovat
PH94
To může být další fantastická bitva :)
Reagovat
Fandina
http://www.atpworldtour.com/posting/2015/410/op.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
http://china.laureus.com/2015-winners/nominees/#tab-container
Reagovat
Mayo
fandím Cristianovi (:
Reagovat
Kozoroh
Pozdě Mayo, ceny jsou už rozdány :-P
Reagovat
Mayo
Aké je poradie? :P
Reagovat
Kozoroh
http://china.laureus.com/2015-winners/#tab-container
Reagovat
tommr
všechny zápasy vyhrávají favorité - v prvních dvou kolech z nasazených vypad pouze Gulbis a ten se v jeho momentální formě za favorita nedá považovat proti nikomu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to je přeci dobře. Diváci aspoň uvidí v osmifinále opravdové šlágry. :) Jako by těch překvapení nebylo pro tuto chvíli letos už dost.
Reagovat
tommr
já mám rád překvapení a výhry outsiderů - pokud to není na úkor našich ... :)
Je ale fakt, že díky postupům favoritů všechny osmifinálový zápasy slibujou napínavý bitvy. Jedinou výjimkou bude zápas Djokovice, kterej pro něj bude nejspíš jen lehkej trénik ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to mám přesně naopak, mě zápasy (přehnaný příklad) Cipolla: Sijsling v SF Indian Wells nezajímají, rád se podívat na ty přední hráče, jak hrají proti sobě v závěrečných kolech. A asi je to většinový pohled. Finále Čilič: Nišikori na US bylo nejméně sledovaným GS finále za poslední léta.
Reagovat
PH94
Přesně :) Já jsem právě rád, že všichni favorité jdou dál a ty další kola budou opravdu luxusní :) Navíc i tak bylo k vidění spoustu zajímavých zápasů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Tomáš, no a teď Bautista, nic snadného.
Reagovat
tommr
jj Tomáš zatím letos úvodní zápasy zvládá bezchybně ... :)
S Bautistou to bude určitě velká dřina, ale snad si s ním Tomáš poradí stejně dobře jako v jejich posledním zápase loni na FO ... :)
Reagovat
PH94
Dnes jsem bohužel nemohl sledovat, ale všechny výsledky parádní :)
Reagovat
PH94
Snad ještě Gael postoupí :)
Reagovat
Davor1
tiež dúfam, ale včera to od Gaela nebolo ono, dosť bude záležať aj na Dolgovi...
Reagovat
PH94
Bude to težké no :) Tsongič to tam taky slušně bouchá :)
Reagovat
Davor1
Pozerám trochu na Williho a nie je to vôbec zlé. Príde mi, že hrá dokonca o dosť lepšie, ako celú minulú sezónu, kedy to bolo fakt tragické od začiatku až do konca, s výnimkou Kanady. Trochu by mohol zlepšiť return, ale servis, pohyb aj medzihra je OK. Keď sa rozohraje, tak ešte by na top10 mohol zaútočiť.

Celkovo tie návraty po dlhej pauze tento rok vyzerajú veľmi dobre, Tipsa vyhral hneď prvý zápas po skoro dvoch rokoch, Florian Mayer po roku bez tenisu porazil Južneho a zobral set Čiličovi, Čilič sa takisto začína rozohrávať, DelPo v Sydney vyzeral nádejne, škoda tej ďalšej pauzy, ale u neho to už dobre nevidím :/
Tsonga sa do toho rýchlo dostáva a hrá dobre, Sock dokonca po pol roku bez súťažného zápasu predvádza najlepšiu hru aj výsledky v kariére.

Snáď sa zadarí aj Tommymu Haasovi v Mnichove...

Jediná čierna ovca je zatiaľ Gulbis, ten ani nemal tú pauzu nijako dlhú, u neho bude problém niekde inde a obávam sa, že zaznamená podobný pád, akým si už raz v kariére prešiel. Ostáva dúfať, že sa vyhrabe ako vtedy a zase vypracuje hore, kde bezpochyby patrí...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tsongič je TOP 10 hrácom, bez debaty..Trochu stratil herný rytmus a kvalitu hry aj vinnou zranení, ale este stále je vo veku, kedy dokáže zahrať svoj štandard, čo znamená úroveň hornej desiatky..Na returne vždy strácal, určite aj na BH, ale kompenzoval to servisom a delovým FH..
Reagovat
mahycek
Správně Davore, Rafa v semi ještě není, nevím proč to předbíhání. Vůbec nevím, co mám od něho čekat v těžkém mači.
Reagovat
mahycek
Ten outfit Rogera je fakt super, dokonale slaďený, no elegán v dobrém. Co by na to řeknul Barney ?? Ale k tomu BH, fakt dneska jsem si všimnul, že mu to pěkně létalo, jednoručák v Top 3. Fakt paráda. A Bidrman ho nekomentoval, takže tam ani náklonost nebyla. I když Bidrman nestraní jednoznačně Rogerovi. Trochu Chardy zklamal, ale s Dolgem, nebo Monfielsem to bude těžší. A o Nadalovi se toho moc také říct nedá. Ty zabejčené údery a ta agresivita tam , ale zatím není. Nevím, nevím, až přijde nějakej bijec, třeba Isner, ale to není zase antukář, takže konečná pro Rafu asi David.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze koukam je mozny Rafa Djoko semi...takova mini generalka pred FO..bude skvela na sebevedomi. I kdyz v roce 11 nebyly ty vitezstvi nad Rafou na ant. masters taky nic platny. Bylo by ale super pro Rafu Djoka poslat domu. Byl by v hlave tam kde 2013.
Reagovat
Davor1
Rafa ešte v semi nie je, v QF má Ferrera a ten ho minulý rok porazil v oveľa lepšej forme. Nadal ešte tento rok nebol na antuke preverený top hráčom, až s Ferrerom sa ukáže, ako na tom je...
Reagovat
Kozoroh
Rafa není ještě v SF a ty už básníš o jeho vítězství nad No1em. Podobně si to představoval Rafaeoli během IW.
Reagovat
Roger_Federer
to je Rafaeoli, zadr zcela ve hvezdach.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jen me zbozne prani.. samozrejme dej se vule Bozi (hracu):-D
Reagovat
smazaný uživatel
A Rafaeolimu fandim a sympatizuji s nim, i kdyz ho tady vsichni odsuzuji.
Reagovat
Kozoroh
Neodsuzují ho pro nic za nic. Udělal ze sebe blba používáním 5/6 nicků současně, aby uměle (:-D ) navýšil počet Rafových fanoušků na TP. Nechápu, co tím chtěl docílit.
Reagovat
smazaný uživatel
Libi se mi jak se bije za Rafana, ja delam to same, proto je mi blizky. Ja o tom, ze by mel 5 nebo 6 nicku nevim, mozna max dva. No vlastne jeste ten Kanadan, to se prokec, to je fakt. Jinak si nemyslim, ze by to delal proto, aby umele navysil fandy. Mozna jen proto, ze chtel zacit vzdy znova, kdyz uz na tom starym nicku vzdy bylo moc spiny. To je nicmene jeho vec, zkratka se jen stotoznuji s jeho nazory.
Reagovat
slacker
Jedna vec je "bit se za rafana" a druha projevovat se jako vetsina "rafanobijcu" coby nazorovy nacista.
A jeste si myslet ze prejmenovavanim nicku nekdo ze sebe smyje spinu. Ta se za kazdym psycho pripadem zacne nabalovat znova a znova.
Reagovat
spaniel
Aha, takze je to ok, protoze fandi stejnému hraci. Parada.
A on si nezaložil novy nick, kdyz byla na starém špína. On od zacatku používal prvni dva, ale udelal chybu, kdyz se zapomněl prehlasit z jednoho uctu na druhy a Sonja s to všimla. Pak zmizel a po case se vratil s jednim z tech původních nicku ani nemu si založil novy, casem dalsi. Mel minimalne 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak pisu, nevim jak to mel, proc to delal, muzu jen spekulovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, kdyby fandil Tvemu idolu a psal o nem takto jako o Rafovi, tak bys stopro neprotestoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim tim neprotestoval proti jeho nacismu...dle tveho nazoru
Reagovat
spaniel
My to nemame zapotřebí.
Reagovat
Roger_Federer
Prestan ze sebe delat jeste vetsiho troubu.
Reagovat
Fandina
Poučuješ, usměrňuješ, píšeš o druhých, že ze sebe dělají trouby. Co tvůj psychiatr, ví o tom?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě ani tak nechtěl navyšovat fandy, jako spíš chtěl podpořit sám sebe v diskuzi (což je mimochodem ještě trapnější), protože s těmi jeho velkohubými žvásty nesouhlasil nikdo. Dokonce i ostatní nadalovci ho mnohdy usměrňovali.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/match_stats_2015.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Petra, Kája i Lucka jsou na podání i tento rok naprosto úžasné
Reagovat
misa
WTA ten přehled slušně vylepšila.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo také se mi moc líbí
Reagovat
Mayo
RF: "Najn" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nein, same score as Nadal :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Verdanken ist dies den chrüchtechraft...
Reagovat
Pedronegro
prosím, co to je?
Reagovat
Stan_Borowitz
"To je díky chrýtechraftu"
Reagovat
Pedronegro
jasně, jen ještě co je chrýtechraft, díky :)
Reagovat
slacker
Neco svycarskeho
Reagovat
Stan_Borowitz
Já nevím. Kdybych to věděl, tak jsem dnes nejúspěšnějším tenistou historie já.
Reagovat
smazaný uživatel
"Chrüterchraft" jsou švýcarské bylinné kapky s obsahem 13 bylin.

http://www.ricola.com/en-ch/Meta/Media/Press-releases/Ricola-Chrueterchraft
Reagovat
Mayo
komentátor hovoril ak som dobre pochopil, že má RF najlepší bh aký videl v jeho podaní...neviem, či je fakt teraz najlepší ale, čo si všímam má ho fakt dobrý...tá raketa pomohla
Reagovat
smazaný uživatel
jeho BH patří mezi nej u jednoručáků, nechápu lidi, co tvrdí, že je to slabota, bez BH by to asi nebyl natolik komplexní tenista, že? :) dneska by ale mohl hrát klidně s levou rukou v kapse, Chardy je neškodnej jak užovka :D
Reagovat
Mayo
až Býk vo finále bude škodný :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger v suchým triku. Asi má na turnaj jen jedno, nemůže jej moc propotit.
Reagovat
turista
Federer dnes umlátil Chardyho od základní čáry.
Reagovat
smazaný uživatel
to chci vidět :)) tenhle zápas mi připomínal trénink se sparingem :D
Reagovat
janek_da
To je zajímavé, jak je ta užovka přítulná. Jak mě přátelsky obtáčí!
Reagovat
smazaný uživatel
dneska si ji Roger v klidu namotal na prst ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor, či jeho fanúšik Bidrman?..:)
Reagovat
Mayo
britský komentátor
Reagovat
smazaný uživatel
Bidrman ma z Big4 nejradsi Nadala. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No to veru nemá..Viem, že sa tak sám vyjadril..Klasický zastierací manéver, ktorému rozumiem..No vo velkých Rogerových zápasoch sa sám prezrádza, človek to vycíti a nie som jediný..
Reagovat
Mayo
podľa mňa jeho obľúbenci 1. RF 2. ND ......3. RN 4. AM ...z tých štyroch
Reagovat
Stan_Borowitz
Kluk má dobrý vkus... pozná kvalitu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja plávam proti prúdu, stádo nie je pre mňa :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dost se zlepšil na BH, a to ho měl už dřív hodně dobrý. Dnes hrál opravdu dobře, i když Chardy mu to dost usnadňoval špatným servisem.
Reagovat
turista
Před okamžikem jsem se podíval na záznam. Federer dnes exceloval v dlouhých výměnách na backhandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Muze mi prosim nekdo hodit odkaz na pavouka, ja to proste nemuzu najit :-( A livesport nespolupracuje s mym netem v mobilu. Diky :-)
Reagovat
Fandina
http://www.livescore.in/cz/pavouk/xMJ9Pr6O/SbQ3MnY2/#draw
http://www.atpworldtour.com/posting/2015/410/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec aplikace Livesport nejede. 3x jsem to přeinstaloval a pořád nic.:(
Reagovat
Fandina
Mně na tabletu aplikace Livesport jde. Teď jsem to zkoušela.
Reagovat
Roger_Federer
Tak ty mas tak akorad takovy ten cerveny pro decka jak se na nem uci kreslit obrazky..Na tom ti imaginarne jede i matrix.
Reagovat
Fandina
Máš vycházky od psychiatrů, že můžeš psát?
Reagovat
Roger_Federer
Neni vtipne opakovat moje hlasky.
Jsi docela slaboucka.;), vymysli neco sveho opicko.
Reagovat
Fandina
Těžko na dementa jako si ty něco vymýšlet. Kdybych napsala cokoli, budeš reagovat. Demence, která nezná mezí.
Reagovat
Roger_Federer
Libi se mi, jak konecne spadla z tebe ta maska hraneho nadledu a ukazujes pravou tvar..
O ktere vsichni vedeli ze tam je, akorad si tady hrala komedii a obtezovala lidi svymi komenty a "svou pritomnosti"..To ze si herecka, lharka a amoralni smejd se z toho stejne dalo vycist, nekdo to poznal hned, jiny pozdeji.
Reagovat
Fandina
A víš, ze mně je úplně jedno, co tu o mně píšeš. Bláboly chorobné hlavy, která se nevyzná v ničem a musí si na poradu co psát brát psychiatry?

Je mi tě líto chlapče. Jsi chudák, lituji tě.
Reagovat
Fandina
A kdyby mě takový dement jako ty chválil, považovala bych to za něco nenormálního. Ty totiž normální nejsi. Normální přispívatel v internetové diskusi tak jako ty nepíše.
Reagovat
Roger_Federer
Podle me si mnou posedla, mas potrebu na me furt reagovat at napisi cokoliv, vyhledavas natesene moje prizpevky a utocis..Jsi internetovy stolker..
Reagovat
Fandina
Ale to vůbec, hlupáci jako ty mě nezajímají. Odpovídám ti jen proto, že mi tě líto, tvých názorů, tvé nemoci jménem demence. Jsi vlastně chudák, když pořád musíš odpovídat, do nekonečna reagovat, přitom se tě nikdy na nic neptám. Vždyckcy začneš sám. Je mi tě líto.
Reagovat
Roger_Federer
lharko..;)
Reagovat
Fandina
piš si co chceš názory hlupáků jsou o ničem
Reagovat
Pedronegro
že vás to baví...
Reagovat
smazaný uživatel
já sem moc nepíšu, pouze čtu, ale ta Fandina je tedy opravdu dement par excellence.
Reagovat
Fandina
A na to si přišel sám, nebo ti to někdo poradil?
Reagovat
Pedronegro
Mně tak nepřijde, je to možná citlivé děvče, proto někdy až moc emotivní komenty, a s některými tady se nemají rádi (proč není úplně jasné), a proto asi pak ta vlákna.:)
Reagovat
slacker
Pilne studuj mistni diskuze nekolik mesicu a pak teprve zacni soudit kdo je kdo a proc se kdo chova jak se chova
Reagovat
Fandina
On nebo ona má pravdu. Naprosto přesně odhadl situaci. Na to nepotřebuje nic studovat. Chytrý pozná chytrého okamžitě. Stejně jako hlupák hloupého. Nejdůležitější je u každého první dojem. To ostatní jsou už jen úpravy.
Reagovat
Roger_Federer
je to hlavne mistni dement.
Reagovat
Fandina
to seš ty
Reagovat
Fandina
Na fotce k videu v článku má Berďa jiné triko, ale uvnitř už je to, v kterém hrál dneska.
Reagovat
Mayo
ten sudca Moskarela je vtipný :D
Reagovat
Fandina
Grigor Fognini 6:3 6:4. Na začátku každého setu přišel Fabio o podání a Grigor potom dopodával. Super a jsem zvědavá na Wawroše. Gríša s ním předloni v Madridu na antuce prohrál, vloni vyhrál na trávě a ještě předtím prohrál na hardu. Budu držet palce Gríšo. Go!
Reagovat
Mayo
Roger pekný outfit.
Reagovat
Fandina
jednička s hvězdičkou
Reagovat
smazaný uživatel
Super outfit. Myslel jsem ze Rafa vyhraje ale Roger ho trumfnul. V Miami mel Rafa super ohoz
Reagovat
Mayo
tí dvaja sa vedia nahodiť , takže žiadne prekvapenie
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše tam hrají roli ty jejich výhradní smlouvy s Nike. :D

Ono je rozdíl jestli jsi Rafa/Roger a chceš outfit na antukovou sezónu, nebo když si outfit vyžádá někdo jiný.
Reagovat
Pedronegro
Rafa riskuje červený zadek svým řituálem, tak bych to tak nechválil, hošani :)
Reagovat
Mayo
podľa mňa iba oranžový :)
Reagovat
Pedronegro
kompromis - cihlová červeň?
Reagovat
Mayo
bejzbolista (trepač kobercov) Žeremy vs Rožér...bude streľba, to je fajn
Reagovat
Fandina
dobře. Zvládl to ve dvou setech. Gratulka.
Statistiky
http://www.imagehosting.cz/images/berdychsta.jpg
Reagovat
kada.tom
Vamooos! 6-2 6-1

Rafa hrál hezky, ale jen to, co potřeboval. Dneska nemusel vynakládat více sil ani úderů než bylo třeba. Pouille ale hrál taky dobře, střílel tam pěkný winnery občas, ale chyb bylo víc :-)
Reagovat
kada.tom
Tomáš to zvládl dobře a dál ho čeká Bautista Agut, což bude hodně nepříjemnej soupeř.
Reagovat
George_Renel
Dnes mně Tomáš připadl hodně těžkopádný. Uvidíme jak ho prověří Španěl.
Nadalův tenis dnes naprostá nuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžkopádný až tak nebyl docela stíhal běhat. Je to o zvyku na antuku...to se podá. A Nadal souhlas nuda...bohužel jeho 90% zápasů je nuda
Reagovat
babolat.cz
no jistě, jak jinak, že?
Reagovat
George_Renel
Vždy píšu co vidím a co si o tom myslím.
O tobě bych napsal asi to, že by ti více slušel nick "babylate".... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist