Berdych postoupil přes Kližana do finále, vyzve v něm Djokoviče

4. 10. 2014, 08:31
Aktuality 107
ATP PEKING - Tomáš Berdych v Pekingu bez problémů porazil Slováka Martina Kližana a bez ztráty setu prolétl do finále. V něm vyzve světovou jedničku Novaka Djokoviče, který v metropoli nejlidnatější země světa neprohrál žádný ze svých 24 zápasů, když v dnešním semifinále porazil Brita Andyho Murrayho.
Tomáš Berdych

Jediným hráčem, který za posledních pět sezon narušil nadvládu Novaka Djokoviče nad turnajem v Pekingu, je Tomáš Berdych. Český tenista v Číně triumfoval v roce 2011, tehdy ale srbský tenista v soutěži chyběl kvůli zranění zad. Letos na sebe narazí ve finále.

Tomáš Berdych si dnes po čtyřech měsících zahrál v semifinále a hladce v něm zvítězil. Slováka Martina Kližana, kterému může být vděčný za včerejší vyřazení svého zřejmě nejméně oblíbeného soka na okruhu Rafaela Nadala, porazil bez potíží 6-1 6-4.

Tomáš BerdychDevětadvacetiletý český tenista si s o čtyři roky mladším Slovákem poradil ve všech třech vzájemných zápasech, naposledy na nedávném US Open ho však zdolal až po pětisetovém boji. Dnešní čtvrtý duel takové drama nenabídl.

Kližan se snažil hrát znovu velmi agresivně a jeho taktika ho držela ve hře pouze v úvodních gamech. Za stavu 3-3 se dokonce dostal k brejkbolu, svou první a nakonec i poslední šanci ale nevyužil. Berdych od stavu 4-4 zápas ovládl, získal osm z devíti her, v druhé sadě nasřílel 13 winnerů, udělal jen čtyři nevynucené chyby a po hodině a 21 minutách slavil snadnou výhru.

Aktuální pořadí v boji o Turnaj mistrů k 4. říjnu 2014:
4. Stan Wawrinka (Švýc.) 4795 bodů
5. Marin Čilič (Chorv.) 4070
6. Kei Nišikori (Jap.) 4055
7. Tomáš Berdych (ČR) 3765
8. Milos Raonic (Kan.) 3725
9. Andy Murray (Brit.) 3565
10. David Ferrer (Šp.) 3535
11. Grigor Dimitrov (Bulh.) 3405

Loňský semifinalista Berdych tak v Pekingu po výhrách nad Lópezem, Troickým, Isnerem a Kližanem postoupil bez ztráty setu počtvrté v sezoně a celkově potřiadvacáté do finále. Poslední dvě - v březnu v Dubaji a v květnu v Oeiras - prohrál.

Dosud má ve sbírce devět trofejí, tu poslední získal letos v únoru v Rotterdamu. Pokud by dokázal získat jubilejní 10. titul, tak by podruhé v kariéře vyhrál dva turnaje během jedné sezony. Poprvé se mu to povedlo v roce 2012.

Vítězstvím v Číně by si zároveň pomohl ve vyrovnaném boji o postup na Turnaj mistrů. Zatím drží sedmé místo s náskokem 200 bodů ne devátého Murrayho, v neděli může rozdíl zdvojnásobit.

Novak DjokovičJenže v nedělním finále Berdych narazí na světovou jedničku Novaka Djokoviče, s nímž vyhrál pouze 2 ze 17 vzájemných soubojů. Jednou na trávě (Wimbledon 2010) a jednou na antuce (Řím 2013). Všech třináct střetnutí na tvrdém povrchu, ať už venku nebo v hale, vyhrál o dva roky mladší Srb.

"Bude to pro mě speciální den. Vždy, když jdeme na kurt v neděli to znamená, že hrajeme finále. Budu hrát proti světové jedničce a to je vždy speciální výzva," těší se Berdych. "Novak hraj opět v neuvěřitelné formě. Tady na China Open má skvělou bilanci. Ale pro mě to bude nový den, nová výzva, nová příležitost. Pokusím se využít své šance a budu se snažit hrát svůj tenis. Uvidíme, jak to půjde."

Jak Berdych naznačil v pozápasovém rozhovoru, Djokovič v Pekingu ještě nikdy neprohrál. Už 23. výhru si čtyřnásobný šampion připsal dnes proti Andymu Murraymu, kterého porazil 6-3 6-4. Zatímco Britovi zkomplikoval boj o Turnaj mistrů, sám se opět přiblížil tomu, že sezonu zakončí na 1. místě světového žebříčku.

"Vyhrál jsem ve dvou setech, ale přesto mám pocit, že jsem musel o zisk fiftýnů tvrdě bojovat," komentoval Djokovič, který se prý konečně cítí znovu v dobré formě, kterou ztratil po triumfu ve Wimbledonu a následné svatbě s Jelenou Rističovou.

"Bylo to opravdu psychicky vyčerpávající léto, v profesním i osobním životě se toho stalo opravdu hodně. Teď jsem šťastný, že jsem konečně ve formě, ve které bych chtěl být," pochvaluje si Djokovič, který se na konci roku, nebo na začátku nového dočká prvního potomka.

- ATP 500 PEKING -
(Čína, tv. povrch, 3.755.065 dolarů)
sobotní výsledky (04. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Berdych (5-ČR) - Kližan (SR) 6-4 6-1
Djokovič (1-Srb.) - Murray (6-Brit.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

107
Přidat komentář
smazaný uživatel
že jsem se hodně bála, že si Tom letos TM nezahraje, ale poslední výkony mi do žil vlily novou naději. Jasně, ještě tam není, ale s tím, co teď hraje, tu šanci rozhodně má. Jen je z jeho pohledu škoda, že ve finále jsou i Raonič a Nišikori.
Reagovat
Jan
Je tam velká konkurence. S tím se nedá nic dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
No Tom bude ještě o účast bojovat.

V Sanghaji má šílený los, tam vypadne do třetího kola a o všem bude rozhodovat paříž
Reagovat
Chrenda
S Jirkou to nevypadá dobře. Zdá se, že na veterána Darcise nemá! Bohužel
Reagovat
EllNino
Vždyť je mu 30, jakejpa veterán :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Opožděná gratulka jak Tomovi, tak Petře.. Finále bude horší, a myslím, že větší šanci bude mít Petra. Přece jen Tomáš má Noleho, který tady hraje úžasně.. Ale nikdy neví.. Jak to vypadá s ním a s Turnajem mistrů, nevíte?
Reagovat
Kozoroh
Berdych je v race sedmý s 3765 body, může klesnout na osmé, pokud pekingské finále prohraje a v Tokiu vyhraje Raonič (ten by měl po výhře 3925 bodů). Murray na 9. místě vlastní 3565 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude ještě zajimavý :-)
Reagovat
pockerface
takže zítra fandit Nishikorimu.
Reagovat
Kozoroh
Dnes se tady řešil los dvouhry, ale i debl má zajímavě uspořádaný pavouk. První pár světa, američtí bratři Bryanové, mohou v 2. kole očekávat pár Kubot/Lindstedt. Zajímavé mi to připadá v tom směru, že zatímco Bryanové letos opět opanovali US Open, tak polsko-švédská dvojice ovládla Australian Open. Tak brzo se tyto páry střetnou. Je ale fakt, že od AO nehráli Kubot a Lindstedt nic moc.
Ve čtyřhře startuje Lukáš Rosol s Južným, proti nim se postaví López a Mirnyj. V 2. kole budou vítěze tohoto utkání čekat Nestor se Zimonjičem.
Reagovat
Chrenda
Tak stejně jako Petřem gratuluji Tomášovi k postupu do finále a doufám, že Novaka tentokrát porazí a ukončí tak jeho super šňůru na tomhle turnaji, připíše si jubilejní 10. titul, upevní si postavení v race a zvedne si tím i pořádně sebevědomí. Snad mu bude fungovat servis, což bude základ. Zdá se, že Hlaváčková vyhraje ženskou čtyřhru, tak kdyby na turnaji bylo české triple, byla by to opravdu senzace. Bude to těžké, ale zázraky se dějí. Držím všem palce!!
Reagovat
smazaný uživatel
Finále, kterého jsme se podle mých propočtů měli dočkat už na US open, přichází až teď, svedu to na nějakej časovej posun. Nechci se opakovat s tipy, tak řeknu, že Tomáš vyhraje 6:0,6:0, Novak si proti němu ani neškrtne.
Reagovat
speed
Přestan už brát drogy, fet je hnus ;-)
Reagovat
anton77
řekl speed
Reagovat
smazaný uživatel
a dal si dalšího šleha.
Reagovat
speed
Sharapka vyhraje ve 2 setech to samé Novak ;-)
Reagovat
Chrenda
Petra ve dvou setech smete Bonbónek a Tomáš dá Novaka ve třech setech! Dobrý je že píšeš o drogách a sám máš nick SPEED, usměvné!
Reagovat
blixa
Zase ví o čem mluví !!! ;-)
Reagovat
Kozoroh
Jsem spokojený s postupem Toma do finále China Open, tohoto výborně obsazeného turnaje. Kližan naopak potvrdil pozici stopera. Berdych ho jasně přehrál a neopakovalo se tak vyrovnané utkání z US Open...
V zítřejším finále však bude Birdman těžkým outsiderem. Djoker v Pekingu ještě nikdy neprohrál a zítra bude usilovat o jubilejní 25. vyhraný zápas v řadě a o hattrick (v Pekingu vyhrál 3x po sobě doposud jen Chang). Zajímavostí je rovněž to, že Nole může vůbec poprvé v kariéře vyhrát napopáté nějaký turnaj ATP, jeho dosavadním maximem jsou 4 tituly z AO, Dubaje, Miami a Pekingu.
Ve finále budu tlačit Noleho, aby prodloužil pekingskou a čínskou sérii. Očekávám zápas ve stylu 6:3, 6:4 pro Noleho, nepovažuji za pravděpodobné, že Tom bude schopen vzít Djokerovi set.
Reagovat
Chrenda
No myslím, že jsi vedle jako ta jedle. Tom zítra naopak spláchne Novaka. Už je na čase.
Reagovat
speed
Vedle jako jedle jsi ty. Jak myslíš že by mohl Berdych Novaka spláchnout? Napiš mi jak. Dnešní utkání se jen vyhazoval, Kližan kdyby si neudělal výron a hrál vyrovnaněji vyhrál by 1 set a kdo ví jak by to dopadlo. Berdych nemohl trefit kurt. Zítra proti Nolemu nebude mít šanci.....;-)
Reagovat
Chrenda
No dočkej času..., Novak taky nehraje nic moc slavnýho. Bude to o Tomovo servisu. Když mu půjde, má šanci. Na Novaka oproti Nadalovi Tomáš občas zahrát umí, i když samozřejmě papírovým favoritem není.
Reagovat
Kozoroh
Člověče, Noleho return je snad nejlepší na ATP Tour, Tom ho svým servisem moc neohrozí. Tomův servis rozhodně nebude bernou mincí finále.
Oproti Cinci a Torontu hraje Nole v Pekingu daleko líp. Nikdo ho tam ještě nepřemohl, a to proti němu stál i Nadal (loni ve F) a dnes Murray.
A že Ptačí muž občas umí na Noleho zahrát? Pokud myslíš loňský Řím, tak to bylo neskutečné lajdáctví od Djokera, když to z 2:6 a 2:5 projel. Novak si to sám prohrál, než že by ho Birdman přemohl. De facto dokázal Tom Noleho spláchnout jen ve Wimbledonu 2010...
Reagovat
smazaný uživatel
vezme kbelík s vodou a spláchne ho
Reagovat
Chrenda
Přesně jsi to trefil, minimálně ve sprše ho opláchne! :-)
Reagovat
Mayo
kto by už len porazil balkánca, nesrandujte
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nemá šanci a nikdy mít nebude. Je nejlepší český hráč současnosti, ale místo č. 6-7 na ATP je maximum co kdy dosáhne. Každopádně držím palce. I když asi na 99% prohraje ve dvou setech.

Problém je totiž to, že Berdych ten zápas prohraje hodinu před tím, než příjde na kurt, nevěří v úspěch, nevěří sobě, není psychicky silný. Proto Noleho neporazí.
Reagovat
Jan
Tipnu si jako mnozí, že Djoko Tomáše hladce bez potíží přejede, ale rád se nechám překvapit.
Reagovat
Fandina
Když si vzpomenu na loňský Řím, když Tomáš první set prohrál a ve druhém setu prohrával 2:5 a nokonec to vyhrál, tak bych si přála, aby zítra také vyhrál. Proč ne?
Reagovat
Chrenda
Přesně jsem na to myslel, je to o hlavě a Tomáš prostě musí vyhrát, jinak se k tomu GS nikdy nedopracuje. Zítra to zlomí, věřím mu!
Reagovat
pockerface
velká gratulace Tomášovi.A pokud by zítra porazil Djokovice,bylo by to super.A Tomovi by se strašně hodily body za vítězný turnaj.Ale Tomáš na Novaka moc neumí.Nejsem statistik,ale mám pocit,že ho ještě neporazil?Když tak mě vyveďte z omylu.
Reagovat
PetaM
Porazil ho 2x ze 17 možností :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou to bylo v semifinále wimbledonu a podruhý tuším v Římě, kdy Tomín odvrátil matchbally
Reagovat
Kozoroh
Wimbledon 2010 - Tom-Nole 3:0
Řím 2013 - Tom-Nole 2:1 (tento zápas měl Nole skorovyhraný, ale Berďa ho otočil z 2:6 a 2:5 na 2:6, 7:5, 6:4)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurňa, Race se nevyvíjí dobře, David vypadl a podle mě bude ze hry, ale vytlačit Raonice nebo Berdycha bude těžké. Zvlášť, když oba využili příhodných okolností. Tak snad vyhrajou zítra Kei a Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy bude musieť nahrat body aj na nejakej 500ke, Bazilej alebo Valencia..Alebo uhrat na 1000kach aspon semíčko, ale v Šangaji má Noleho už v QF tuším..
Reagovat
smazaný uživatel
Navyše tam je aj Ferrer už v druhom zápase..

Každopádne Andy mohol byt v lepšej východiskovej pozícii, ak by šiel radšej do Tokia..
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, Miloš s Keiem měli do finále skoro walkover.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad potrapi i Novaka ve finale. Chtel bych videt zase zapas Tomas s Andym ale s Novakem jsem take spokojen...
Reagovat
kada.tom
Tak Tomáš nakonec Kližana přejel. První set byl vyrovnanej a Tomáš využil svoje zkušenosti k tomu, aby ho vyhrál. Druhej set už byl jasnou záležitostí a Tomáš exceloval úderově i pohybově bez ohledu na to, že na to Kližan už kašlal.

Zítra to ale bude šichta. Novak alias pekingský král bude chtít přidat další zářez a asi se mu to i povede. Jestli ale bude Tomáš hrát jako dneska, včera nebo vlastně jako celý tenhle týden, mohl to Novakovi dost znesnadnit či mu třeba i vzít set. A pokud by Novak neměl úplně den a Tomášovi by se dařilo ... tak by třeba mohl Tomáš i překvapit a vyhrát :-) Hlavní ale je, že Tomáš tento týden drží výsledky s Milosem a Keiem :-)

Můj tip na zítřek: Novak vyhraje ve 3. setech
Reagovat
smazaný uživatel
zkusím si to užít bez nějakýho očekávání, Berďa není bez šance, ale Novak je jasným favoritem.
Reagovat
George_Renel
byl excelentní. Tomáš to s TM myslí opravdu vážně a kdyby zítra vyhrál Nishikori tak vlastně získá.
Reagovat
Fredy
Velká gratulace k postupu do finále. Tomáši pojď ! ! ! :)
Reagovat
tommr
po vyrovnaným prvním setu se Tomáš rozjel a ve druhým setu Klizana hezky splách. Nečekal jsem popravdě řečeno tak jednoznačnej průběh ... :)
Postup do finále je pro Tomáše velice cennej i s ohledem na přetěžkej los v Šanghaji kde letos asi moc bodů nezíská ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
věřím mu i v Shanghai, Gasquet není neporazitelný, Cilice teď spláchl (i) Andy a Wawroš je mimo formu poslední dobou.
Reagovat
Kozoroh
Souhlas, Berdychův los v Šanghaji je lehčí, než na první pohled vypadá.
Reagovat
PetaM
Problém je, že proti Tomášovi se všichni tihle tři celkem dobře pokaždé vyhecují :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra tedy český tenisový den, nejdřív Petra a pak Tomáš, snad z toho bude českej double-triumf.
Reagovat
Kozoroh
Já si přeju kombinaci Nole-Petra: triumf úřadujících wimbledonských šampionů.
Reagovat
Mayo
Podľa očakávania 2-0 ... tak Berďa skončí druhý na turnaji, to by som netipoval pred turnajom, dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, skvěle :) :)
Reagovat
PetaM
Dobře Tom! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má celou dobu zápas celkem pod kontrolou, spolehlivý na podání, na returne spíš nic moc, vyjíma těch breaků.
Reagovat
Mayo
Kližan trhaný na kusy.
Reagovat
kada.tom
a break ve 2. setu, vypadá to, že by to Tomáš mohl dát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, Tomáš se rozjel, to snad už dá proboha. :)
Reagovat
kada.tom
měl by :-) teď už Kližana vyloženě drtí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a Kližan už odevzdává.
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, je to táám, Tome skvěle. Tak máme české jedničky společně ve finále, to bylo naposledy vloni v Dubaji ne? :)
Reagovat
tommr
Petra hrála začátkem lonskýho roku finále (a vyhrála) v Dubaji zatímco Tomáš hrál ve stejnou dobu finále (a prohrál) v Marseille ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, děkuju, zase mám nějaké halucinace asi :D
Reagovat
tommr
Tomáš zatím hodně chybuje, ale konec prvního setu zvládnul díky větším zkušenostem na jedničku ... :)
Reagovat
rod_laver
http://www.daviscup.com/en/news/187710.aspx info pro ty, kteří plánují letět na finále DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Miestami solídny tenis, najslabšia kvalita hry bola v koncovke setu, zrejme ovplyvnená aj Kližanovou nevyzretou psychikou..Berdych zatial úderovo istejší, ale z jeho strany to nie je žiadna hitparáda..
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že si tu parádu nechává až na zítra. Dneska zatím hraje co potřebuje.
Reagovat
Fandina
Berďa super. Tak ještě jeden set!!!
Reagovat
kada.tom
YES! Tomáš ubojoval 1. set 6-4 :-)
Tak ještě jeden a hlavně si to pohlídej a nenech to Kližana otočit jako včera Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo! Není to ždánej oslnivej tenis, ale 1. set v kapse!
Reagovat
Mayo
Kližan vyfackaný v prvom sete. Ešte jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím Tomáš velmi spolehlivě servíruje, teď by mohl i breaknout.
Reagovat
kada.tom
jj, to by bylo ideální - mohl by pak začínat 2. set na servisu :-)
Reagovat
George_Renel
ty neproměněné BP.
Reagovat
George_Renel
Nemrzely
Reagovat
kada.tom
zatím slušná kovbojka, chlapi to tam střílej jak na divokým západě :-D Tomáš zatím v ultratop režimu, Kližan spadl a měl MTO, Tomáš neproměnil 2 BP ... pak tam Slovákovi dal 2 esa, k tomu ještě ten challenge, kterej jsem i já viděl dál za čárou a ukázala se čára :-DDD a to je začátek
Reagovat
smazaný uživatel
no, zatím teda nic moc Berďa ne returnu, spíš hůrza v tomhle gamu. A ten míš jsem viděl asi metr v autu :D
Reagovat
kada.tom
jj, tenhle game nic moc :-/ ale ten předtím byl fajn ... a metr nevim, ale hodně v autu jsem ho viděl, nooo
Reagovat
smazaný uživatel
trochu přeháním :)
Reagovat
Pe3k
Fandím Kližanovi. Berdych na tm stejně nemá šanci uhrát nějaký lepší výsledek a Kližan se alespoň dostane do top 50.
Reagovat
smazaný uživatel
inteligentní argument
Reagovat
kada.tom
Tomáš může a potřebuje body do race!!
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý že to komentuje Slovák...
Reagovat
smazaný uživatel
ale celkem objektivně, takže pohoda
Reagovat
kada.tom
Kližan MTO ... hmm
Reagovat
smazaný uživatel
WTF, konec nee.
Reagovat
kada.tom
http://sportky.topky.sk/c/130038/klizan-po-cennom-triumfe-natocil-sam-seba-video-z-oslav-na-kurte

nj, jak jsem si myslel :-D namyšlenej Kližan oslavoval ... snad mu dneska Tomáš ukáže, jak se to hraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stručně a jasně: Nemám ho rád. :)
Reagovat
kada.tom
Stručně a jasně: Já taky ne. :-)
Reagovat
Kozoroh
BRAVO ŠAMPIONE!! Já věděl, že Můru zdoláš!
Reagovat
tito
Měls pravdu, nevěřil jsem, že to bude tak jednoduché.
Reagovat
gigin
Ani já ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Los Shanghaie v express zprávách vystihli přesně. Úžasný los pro Toma.
Reagovat
tommr
to pro Tomáše a jeho boj o TM nevěstí nic dobrýho ... :(
Reagovat
kada.tom
na druhou stranu - to jsme při pohledu na los Pekingu říkali taky ... a jak to dopadlo a možná ještě dopadne :-)
Reagovat
kada.tom
a pak taky ... Stan je docela mimo formu, nejde mu to, pak nikde není psaný, že se Marin s Gasquetem dostanou tam, kde by je Tomáš potkal a taky Gasquet na hradu není Gasquet na antuce, takže uvidíme :-)
Reagovat
Roger_Federer
Gasquet na hradu..dobrej preklep :)
Reagovat
Kozoroh
Gasquet na hradu - to se ti povedlo ;-)
Reagovat
Fandina
Ríšovi fandím, hlavně kvůli jeho švihu zápěstím i jednoručáku a celkově. Takže by na na hradu nevadil ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Noleho s Andym som nevidel, zapojil by som sa však do včerajšej debaty k najlepší FH na okruhu..Aspoň takto po funuse..:)

Čo je to najlepší FH..Ten najkrajší, najtvrdší, ten ktorý zaznamená najviac winnerov, či ten najefektívnejší?..A ktorý je efektívny?..Ten, ktorý zaznamená pri 10winneroch len jednu chybu alebo ten, ktorým si hráč dokáže vo výmenach pripravit pôdu pre víťazný fiftín?...Každý oceníme iný faktor, je to relatívne..Pokial sa bavíme o efektivite, asi by som zvolil za najlepší FH Nadala, no zároveň si netrúfam povedať, že jeho FH je určite to naj..Som si len istý, že jeho FH by som isto nemenil..To isté by asi povedali fanúšikovia Rogera, ktorý z FH pri pokusoch o winner viac pokazí, no zároveň je schopný s ním výmenu ukončiť aj od BL..

Zároveň, každý zápas je iný a každý najlepší FH niekedy nefunguje a je v tieni napríklad FH protihráča..Takže jednoznačný vitaz neexistuje..
Reagovat
George_Renel
ten tenis se mi vůbec nelíbil ani z jedné strany.
Reagovat
Fandina
Gratulka Nolemu, byl lepší. Doufám, že si zahraje s Berďou a Berďa ho už tentokrát přehraje.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Michaelus
Myslím že je to jedno s kým si zahraje, stejně bude i tento rok králem v Pekingu on :D
Reagovat
smazaný uživatel
To si piš ;-)
Reagovat
Oin
Srbáky nemá nikdo rád.
Reagovat
gigin
Já jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Mluv za sebe :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist