Berdych potíže s čínským náhradníkem neměl

10. 8. 2008, 10:05
Aktuality 5
OH PEKING MUŽI - Český tenista Tomáš Berdych bez větších problémů prošel do druhého kola olympijského turnaje ve dvouhře, když porazil čínského hráče Yu Xin-Yuana 6-1 6-2. Vstup do soutěže zvládli i nasazení Davyděnko, Blake nebo obhájce bronzu z Atén Gonzalez.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych měl původně hrát proti čtrnáctému nasazenému Chorvatovi Ivu Karlovičovi, který se však na poslední chvíli odhlásil kvůli nemoci. Nahradil ho třiadvacetiletý Číňan hrající levou rukou, jenž se věnuje spíše čtyřhře. Yu Xin-Yuan se ve dvouhře se nedostal nikdy výše než do čtvrté stovky žebříčku ATP.

Dvaadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí využil snadnějšího losu a výhrou 6-1 6-2 žádné překvapení nepřipustil. Duel trval jen 55 minut. Berdychovi se podařilo sebrat soupeři hned první podání a bezpečně vyhrál první set. Ve druhém si domácí reprezentant držel servis až do stavu 3-2, poté Berdych opět jeho podání prolomil a zápas dovedl do vítězného konce.

"Na začátek to byl hodně příjemný rozjezd. Jsem rád, že jsem se mohl rozkoukat a zvyknout si na vše, protože zápas je něco jiného než trénink. Jsem rád, že to proběhlo v poklidu," řekl novinářům Berdych.

Menší komplikací pro Berdycha bylo pouze dlouhé čekání na začátek utkání, které o zhruba 3 hodiny zpozdil déšť. "Byl jsem tady brzy od rána a navíc s časovým posunem není ranní vstávání stále ještě ideální. Naštěstí vše bylo v pohodě," dodal.

V druhém kole se utká s vítězem zápasu mezi Španělem Tommym Robredem a Andreasem Seppim z Itálie.

Vstup do turnaje zvládl i jak čtvrtý nasazený Rus Nikolaj Davyděnko, který si poradil s Lotyšem Gulbisem, tak turnajová osmička James Blake. Ten ukončil olympijské působení ve dvouhře Chrise Guccioneho z Austrálie. Utkání sledovalo zhruba 4000 diváků.

Obhajobu bronzové medaile z Atén zahájil úspěšně Chilan Fernando Gonzalez. Domácího Pcheng Suna porazil dvakrát 6-4.


OH PEKING (muži) - nedělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (17-ČR) - Yu Xin-Yuan (Čína) 6-1 6-2
Davyděnko (4-Rus.) - Gulbis (Lot.) 6-4 6-2
Blake (8-USA) - Guccione (Austr.) 6-3 7-6(3)
González (12-Chile) - Pcheng Sun (Čína) 6-4 6-4
Caňas (Arg.) - Niemeyer (Kan.) 3-6 4-2 skreč N.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
tyvole co tady mele ten Bardich?? jsi napranej ne?? Federe je z jinny planety nez
Berdych.....
Reagovat
smazaný uživatel
tyvole co tady mele ten Bardich?? jsi napranej ne?? Federe je z jinny planety nes Berdych.....
Reagovat
smazaný uživatel
Berdich hraje tak dobře milionkrát líp než ten blbej federer!
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši, tohle mohl napsat jen totální tenisový analfabet !!!! Jsi normální??? :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
to patřílo berdichovi
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist