Berdych přehrál De Bakkera a posunul Česko do čtvrtfinále Davis Cupu

2. 2. 2014, 12:26
Aktuality 192
Čeští tenisté postoupili do čtvrtfinále Davisova poháru. O vítězství obhájců titulu nad Nizozemskem v Ostravě rozhodl Tomáš Berdych, který dnes zdolal Thiema de Bakkera 6-1 6-4 a 6-3 a zajistil svěřencům kapitána Jaroslava Navrátila klíčové vedení 3-1. Držitelé "salátové mísy" z posledních dvou let vyhráli v Davis Cupu podesáté za sebou, o semifinále budou hrát 4. až 6. dubna v Japonsku.
Tomáš Berdych (© daviscup.com)

Osmadvacetiletý Berdych se podílel na všech třech bodech v duelu proti Nizozemcům. V pátek smetl Igora Sijslinga a s Radkem Štěpánkem vydřeli po čtyřech hodinách výhru i v sobotní čtyřhře nad Robinem Haasem a Jeanem-Julienem Rojerem.

Do úvodní dnešní dvouhry poslal nizozemský kapitán Jan Siemerink na Berdycha místo unaveného Haaseho až 139. hráče světa De Bakkera. Ten sice loni na antuce v Bastadu českou jedničku porazil, ale v ČEZ Areně mu světová sedmička nedala šanci.

Tomáš Berdych nic nepodcenil a na soupeře vletěl jako uragán. Už po čtvrt hodině vedla česká jednička nad De Bakkerem 5-0, přičemž Nizozemec měl na kontě pouhé dva získané fiftýny po chybách Berdycha. Až v šesté hře se Thiemo De Bakker zapsal na scoreboard, když čistou hrou vyhrál gam na servisu. Berdych žádné další průtahy nepřipustil a v následující hře set po dvaceti minutách ukončil.

Tomáš Berdych"On (De Bakker) nastoupil vlažný, nedal míč dvakrát přes síť. Já se snažil jen vracet balony, což stačilo," řekl Berdych České televizi. "Byl jsem na něj nachystaný a taky to tak vypadalo. Jsem rád, že jsem to dobře zvládl," uvedl.

Druhá sada byla o poznání vyrovnanější i přesto, že se De Bakker nedostal ani k jednomu brejkbolu. O jejím výsledku rozhodla pátá hra, ve které Berdych získal soupeřův servis a za 44 minut proměnil hned první setbol.

Třetí set už znova s přehledem opanoval Berdych. Hned na úvod získala česká jednička soupeřův servis a když v páté hře proměnila další brejkbol, bylo rozhodnuto. De Bakker sice mírně zdramatizoval třetí set, když se v závěru propracoval k prvnímu brejkbolu v utkání a po nevynucené chyb Berdycha získal soupeřovo podání. Tomáš Berdych ale neotálel, ztracený servis si v následující hře vzal zpátky a vítězstvím 6-1 6-4 6-2 za hodinu a 48 minut posunul český daviscupový tým do čtvrtfinále. V něm budou Češi o postup mezi nejlepší čtyři bojovat na půdě Japonska.

Na konečných 2-3 z pohledu Nizozemska snížil Igor Sijsling. Ten v záverečném zápase porazil Lukáše Rosola za pouhých 48 minut, vyhrál dvakrát 6-3. "Hrál jsem po delší době Davis Cup a chvilku mi trvalo, než jsem setřásl nervozitu. Předtím jsem dva dny seděl a moje hra nebyla úplně dobrá," řekl Rosol.

Český daviscupový tým"Důležitá je výhra, protože první kolo je po úspěšných dvou letech těžké. Hráli jsme doma, chtěli se předvést co nejlépe a vyhnout se zářijové baráži, což se nám povedlo. Je to ten nejlepší možný start daviscupové sezony," řekl Berdych.

Otázkou je, zda Berdych pojede do Japonska, neboť vážně uvažuje o tom, že po úspěšných letech v daviscupovém týmu dá na čas přednost individuální kariéře. "Teď si chci užít vítězství a co bude dál, to teprve uvidíme," řekl Berdych.

Japonsko bude hrát čtvrtfinále Davisova poháru poprvé v historii. Tým okolo osmnáctého hráče světa Keie Nišikoriho využilo v 1. kole okolností a v Tokiu porazilo oslabenou Kanadu, které chyběl zraněný Milos Raonic i Vasek Pospisil.

"Přál jsem si trošku Japonsko. Nišikori je skvělý hráč, ale druhý je Soeda a přes druhý sled se dá přejít. Šance jsou větší než v Kanadě," řekl Rosol.

S Japonskem mají Češi vyrovnanou bilanci 1-1, ale oba zápasy hrané v Praze se uskutečnily před druhou světovou válkou. V roce 1930 vyhráli Japonci, o pět let později zvítězili Josef Caska, Roderich Menzel, který má z českých hráčů historicky nejvíce vítězství v daviscupových dvouhrách (40), a Ferenc Maršálek.

- DAVIS CUP 2014, 1. KOLO -
(Česko / Ostrava, tv. povrch / hala)
kompletní výsledky (31. 01. - 02. 02 2014)
Česko - Nizozemsko 3-2
Štěpánek - Haase 6-3 4-6 7-6(4) 2-6 1-6
Berdych - Sijsling 6-3 6-3 6-0
Berdych, Štěpánek - Rojer, Haase 7-5 1-6 7-6 (7-2) 7-6 (7-4)
Berdych - De Bakker 6-1 6-4 6-3
Rosol - Sijsling 3-6 3-6

Komentáře

192
Přidat komentář
smazaný uživatel
zatím pěkně, drž se :)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě že to ukončil 4 esy, koukám, že dopodávat není jen problém ženského tenisu :D Jinak mě pobavilo, když čtu, že je tenistovi "už" 32 let, vím, jak je to myšleno, nicméně jak já bych ráda napsala, že mi je "už" 32 :D:D
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/193700/comeback-potvrzen-vracim-se-k-tenisu-ohlasila-nicole-vaidisova.html
Reagovat
VlS
Tak uvidíme, jestli začne hrát, musí asi začít na ITF a nahoru se prokousávat a to bude chvíli trvat. Stejný zdroj uvádí, že Vaidišová randí s Pavláskem.
Reagovat
Fandina
To je dobře, jestli se vrátí. A Adama jí také přeji. Láska hory přenáší.
Reagovat
smazaný uživatel
možná nějaký divoký karty by mohla dostat :D na menší turnaje
Reagovat
steve79
Přes Japonsko si myslím, že neprojdem bez Berdycha. Nišikori hraje fakt výborně, dokázal to proti Nadalovi. Radek ani Rosol ho neporazí. Bod udělá Radek proti Soedovi, ale kdo další dva?
Reagovat
smazaný uživatel
...je sisce mozna aktualnejsi, ale mne spis napada, co dal po Rebelovi a Stepcovi...tak trosku tunel s malym svetlem na konci...

Vesely...jo servis...a dal...nejak ten jeho styl je takovy, co se dost hraje...je dobry, ale nevim na kolik to muze stacit do budoucna...

Pavlasek...o rok mladsi, stylove pro mne asi zajimavejsi, ale tento rok 20 let..., takze kdo vi...

Poljak...17 let, prijde mi hodne zajimavy...vic nez Vesely a Pavlasek, mozna ted se tolik neprosazuje, ale pokud chytne uderovou jistotu, tak kdo vi...celkem utocny a kreativni hrac...

Celkove podtrzeno...nic mezi tim a jen kdo vi...u tech mladych hracu se muze stat jeste hodne veci...

Tomu rikam otazka...:)
Reagovat
Fandina
se zlobit, v případě, že nepojede Berda, když to dopadne jako vloni, když ve čtvrtfinále naši vyhráli v Kazachstánu, také tam jeli bez Berdi, navíc Radek vůbec nebyl po operaci fit, navíc jsme tady s Kazachstánem před třemi lety prohráli a Kazaši zase nikdy neprohráli v Astaně. Takže pokud by se to sešlo s formou kluků, tak Štěpec, Rosol, Veselka a Háječek by se mohli také přes Japonsko dostat.
Reagovat
VlS
V dnešní mf dnes je rozhovor s Berďou a tam nepřímo řekl, že pojede, když bude v pořádku.
Reagovat
Fandina
I když samozřejmě Nišikori je někde jinde, než Kukuškin, Golubev, Koroljev. Těžko počítat s tím, že jeho půjde porazit.
Reagovat
VlS
K těm našim mladejm - Jirka Veselý na tom není špatně, myslím, že podobnej průběh je normální. Jde o to, jestli se nezastaví a poroste dál. Holt éra Borgů a mlaďochů na vrcholu rankingu je pryč a propracovat se do špice trvá pár let.
Adam - nějak nemám pocit, že by se někam posouval, přeju mu, aby se prosadil, ale moc tomu nevěřím. No, rezerv a příslibů nějak moc není, u holek to vypadá líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz to tak shrnu:

1/ Travarka Kvetuska Pirozek vyhrava turnaj od kvaldy k vitezstvi na plexicushionu...(((neskutecne:)))

2/ Anicka porazi na GS Serenu, uprimne to cekal jen malo kdo...jde mi hlavne o tu Anicku.

3/ Aga porazi Viku na GS...uz to bylo prekvapeni, ale ze ji na cestu jeste nasadi kanara...to by netipoval snad ani silenec...

4/ Dominika Cibulkova hraje finale GS...(((kdyby to nekdo napsal pred GS, byl by povazovan za blazna, a veta, ze ve WTA se muze stat vse by asi ani neobstala)))

5/ Lucy je 1cm od vyhry a postupu...nad pozdejsi GS vitezkou.... (((sport je proste plny ruznych absurdnich situaci:)))

6/ Stan bere pohar pro viteze GS...vlada 4ky prolomena.

7/ Roger na stary kolena:) se na posledni chvili rozhodl jit do DC.

8/ James Ward porazi Sama Kveryho na antuce:) Britanie je v QF.

9/ Nole hral s Denisem na GS take servis volej...(((jsem byl mimo, ovsem dlouho mu to nevydrzelo, ze Stanem vymekl, ale sok to byl poradnej, ovsem pro mne prijemny, jen tak dal Nole:)))

10/ Dimitrov se konecne probudil...

---
mozna jsem neco opomnel, ale za jeden mesic se toho stalo vic zajimaveho, nez snad za cely minuly rok:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky napsano, jeste bych zminil docela mladou Muguruzu, ktera stejne jako Pirozka dala v Hobartu take titul cestou z kvaldy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dik za doplneni:)...je videt, ze to byl opravdu velmi zajimavy start do sezony...:)
Reagovat
VlS
Jo, Muguruzu bych taky doplnil + lehké překvápko, že nebyla nominovaná na FC. Nepříjemné překvapení nominace Rusek na FC, asi nemůžou Šamilova vystát.
Reagovat
smazaný uživatel
A Vaidisova to dnes vse pekne podtrhla:)
Udelala tomu vsemu takovou peknou tecku:)
Reagovat
VlS
No, radši ať je to velké písmeno na začátku věty, než tečka.
Reagovat
VlS
Šamila, ne Šamilova, už budu jak Sobotka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
...jo, tak to spis bude tecka:DDD)
Reagovat
VlS
Na www. tennis.com je článek o módě na AO. Berďa vzbudil jednoznačně největší rozruch, záměr HM tedy vyšel na 100%. O tom to asi je - zviditelnit sponzora, jestli se mi to líbí nebo ne, na tom nezáleží, ale mluví se o tom. Myslím, že pidivných kreací se brzo sočkáme i od ostatních.
Reagovat
gigin
http://www.womenfitness.net/interview_anaIvanovic.htm
Reagovat
VlS
Sonja: největší řvoun na okruhu je bezkonkurenčně David Ferrer, za ním asi následují Rafa a Nole.
Reagovat
gigin
Berlocq je nechutný.
Reagovat
smazaný uživatel
Pche...
http://www.youtube.com/watch?v=xz-8AtFhI6s

Tady Janowicz prerve na servisu i backgdround hudbu...jeho ugrofinsky napev pri servisu je bezkonkurencni...

btw. Pekne video...:)

>>> Jak pro mne v ATP vsichni ok....tema o nicem.... WTA to je jina liga.... chlapi jsou mekoni:P
Reagovat
Sonja
Já to téma řvaní nechtěla otvírat až takhle moc:-D...u spousty hráčů jsem na to zvyklá a neotravuje mě to, ale Můra byla včera fakt až nezvykle uhekaná:-D
Co se týče Noleho nebo Jerzyho...když je miluješ, není co řešit:-)))
Vlk: To video jsem už taky viděla, moc pěkné:-)
Reagovat
Sonja
Tak tentokrát ten komentář měl bejt nahoru:-//
Reagovat
VlS
jenže já je nemilyju :-(
Reagovat
smazaný uživatel
DC funguje už tak sto rokov, ale nepamatám si, kedy na seba narazili dvaja ozajstní velikáni..Za posledných 6-7 bol snáď najvacsí sláger Berdych-Ferrer, či Nadal - Del Potro + možno nejaký Tsonga..To je dost bieda..A tento rok to nebudé iné zdá sa..
Reagovat
Fandina
Vloni hrál finále také Djokovic s Berdychem a v roce 2010 také spolu a v roce 2009 hrál Nadal s Djokovicem a předtím Federer s Djokovicem. Není to jen o Ferrerovi, Berdychovi, DelPotrovi, ti se střetli také vzájemně i s Federerem, Djokovicem, Nadalem.
Reagovat
VlS
tank třeba letos z první desítky nehrají 4, to je rozhodně míň, než jak by z tvého prohlášení vypadalo, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem vyhledat, už nemusím :-)
Reagovat
VlS
navíc Nole se na to evidentně vykašlal proto, že nebyl nikdo, kdo by byl schopný udělat třetí bod, Delpo má zdravotní problémy a Rafa taky asi není zdravotně na 100%. To, že tvůj kůň nehraje neznamená, že ta soutěž nemá smysl. Je to prostě soutěž národních družstev s tradicí stejně významnou, jako mají GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda..Rafa s Nolem v tom roku 2009 hrali..Aj tak to bolo dost dávno..
Reagovat
Roger_Federer
jsem pochopil dobre Petrovi(forehendovi) myslenkove pochody, tak tenis jako takovy ma smysl tak od roku 2006.Do te doby vse stalo za houby.Vsechny turnaje a souteze kde nenastoupil Rafael, jsou mene cene a vlastne uplne zbytecne..Zrusme to..
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil..Neprekvapuje ma to.

Len som chcel povedať, že je škodou, že sa v tímových súťažiach tí najlepší sami sebe (možno vedome) pravidelne vyhýbajú..a to neni len otázka súčasnosti..
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa to nie je vedome, každý z top hráčov odohral od roku 2004 približne rovnaký počet stretnutí, či už Djokovič, Federer alebo Nadal ... ide väčšinou o náhodu a o žreb.
Reagovat
Fandina
Andymu a GB k postupu a úspěchu v DC. Andy hrál moc pěkně a byl to hezký zápas. Gratulka.
Reagovat
VlS
Gratulace GB k postupu do QF DC
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON!!!!!!
Reagovat
Sonja
Na chvíli jsem si to pustila...co to sakra Můra předvádí za zvuky? *facepalm*
Reagovat
smazaný uživatel
Asi chce vypadat jako klasický hekající antukář, když už na ni hraej prd :D
Reagovat
Sonja
No já myslela, že na něj tuhle sezonu budu koukat trochu víc, ale jestli chce tyhle příšerný zvuky vydávat v každym zápase, tak to nedám:-DD
Reagovat
Fandina
4:1 ve třetím, že by hrál na nic to tedy nevypadá. Andymu bych přála trochu lepší fanoušky, aby si ho víc vážili ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo si ho neváží tolik jako já Fandinko. Jen mám přehnané nároky a vím pořád, že má velké rezervy a může hrát daleko lépe. A na antuce hraje špatně, porazil na ni v životě jednoho hráče top 10, Davyděnko 08.
Reagovat
smazaný uživatel
To potom dost nechapu jak muzes sledovat Janowicze....:)))
to nevinne skotske heknuti pri dobehu na cihle proti tomu vikingskemu revu pri podani....je opravdu slabota:D)))) to by se Andy jeste musel sakra snazit....aby se polskemu husarovi v revu vyrovnal:))))
Reagovat
Fandina
Já ti rozumím, že má antuku nejslabší povrch, ale stejně si myslím, že když někomu fandím, tak do něj tak nešiji, jako to děláš ty. Ale faktem je, že je to každého věc, jak se svým vyvoleným promlouvá. Já když někomu fandím, tak mu věřím a nespílám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu věřím pořád, ale to není důvod ho nekritizovat, když si to zaslouží. Občas je jak Jekyll a Hyde, dva super míče, pak zase hrůza.
Reagovat
Fandina
Každý posuzujeme druhého podle sebe. Já třeba někomu hodně věřím, ale nemám potřebu do něj šít. Každý se projevujeme jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Já do něj šiju, protože on sám sebe potápí.
Reagovat
Fandina
tomasinho, já myslím, že jsem to napsala jasně. Nešiji do nikoho, protože každý by mohl hrát líp, ale když hraje tak jak hraje, tak to vezmu na vědomí a buď fandím dál, nebo mu přestanu tolik věřit. Ale abych se na někoho zlobila, že nehraje podle mých představ, to nemám za potřebí. Buďto fandím dál, nebo jen přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak seš mentální titán no :-))
Reagovat
Fandina
A samozřejmě, že vidím, když hraje blbě, ale nemíním to druhému omlacovat o hlavu.
Reagovat
Roger_Federer
jake je tvoje zamestnani?
Reagovat
Fandina
Proč to chceš vědět, co dělám? Tady na internetu fandím tenistům, je to moje hobby.
Reagovat
VlS
dobrá otázka :-)
Reagovat
Fandina
a jaké je vaše zaměstnání?
Reagovat
Roger_Federer
travis tady hodne casu..nekdy bych podle cetnosti bych rekl cele dny..A velmi casto mas tendence tady diskutujici umravnovat( je to az otravne)..a snazis se pusobit velmi klidne a vyrovnane..;).
Reagovat
Stan_Borowitz
Přátelé, to snad není tak těžké, napsat, čím se živíte.

Já jsem třeba rentiér. A dřív jsem býval komisařem na útvaru pro vnitřní vyšetřování. Ale to už je dávno.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem student a šéfredaktor webu PremierLeague.cz třeba :-))
Reagovat
Fandina
Tak to ano, nějaký čas tu trávím, ale ty zjevně také, třeba na mě hodně často reaguješ. A zřejmě také děláš něco jiného, než že tady píšeš, tak si dovedeš představit, že to jde, dělat něco jiného ne? Jestli umravňuji, na tak to si nesmíš tak brát, nejdůležitější je nikoho neurážet, to nedělám a neuznávám. Ani shazování druhých, ani se vysmívání druhým. To nikdy nedělám a nesnáším to u druhých.
Reagovat
smazaný uživatel
neumím anglicky, neumím pracovat, neumím vlastně nic, jsem nikdo...:)
Reagovat
Fandina
Já dělám webové stránky a také je spravuji, ale jinak těch profesí bylo víc.
Reagovat
Roger_Federer
V podstate jsem prisel k penezum ; ), investoval do nemovi
osti, porizenych za rozumnou cenu..a ted je jen spravuju.
jsem takovou ucitelku na 1 stupni zakladni skoly..Bylo ji 65 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Já studuji a píšu pro onlajny.com...
Reagovat
Fandina
Já teď dělám webové stránky pro jeden tenisový klub, ale spravuju je i pro některé politické strany atd. atd.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, vycházím tady z vás nejhůř, typické nemakačenko :) Tak radši mizím...... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, a málem bych zapomněl.

Jmenuji se Stanislas Borowitz a jsem alkoholik. A gay. A Žid. Léčím se ze závislosti na sexu a pantomimě.

Naštěstí jsem nechutně bohat, takže to všechno utáhnu. Jinak bych byl fakt v depce.
Reagovat
Vojtiik
Stan je Iluminát, to bylo jasné hned!
Reagovat
smazaný uživatel
OMG, neskutečně zazděný TB, kdežto Sam super, atmosféra ho semlela a hraje dobře.
Reagovat
slacker
Co s tim ma delat Tomas Berdych?
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, v jednu chvíli naprosto geniální slajzovaný prohoz zády k síti a potom zas chyba z FH a druhý servis jak...
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně ho ale žeru, jak si dokáže Sama povodit, přitáhnotu na síť, prohoz, lob, ta technika je boží. Ale někdy je třeba hrát celkově pořádně, bekhend je moc pasivní, z forhendu chyby. Ael dotáhne to, nebojím se o to.
Reagovat
smazaný uživatel
ted komentatori ES pripomneli Djoka a jeho minelu na fh voleji proti Stanovi....
...ted to Andymu ujelo...
ale v TB ho snad opet da...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, taky jsem si vybavil Noleho :DD

Začal stejně mizerně jako minule ale, 2:4.
Reagovat
smazaný uživatel
sakra, skoda toho bh, ktery sel za lajnu...

Dobre TB v kiblu, set v kiblu, ale Andy se lisacky usmival,
takze verim, ze to da....
...ale na muj vkus ted moc poustel Sama hloubej do kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to jsem myslel, hlavně z BH.

Hned ale brejk, tak snad.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ted Andy zapne...brejk, to pujde,

ale zacina casteji a casteji na tom bh failovat...to neni dobry...
ty nizke mice na bh mu delaj problemy...
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted v jednom gemu absolutne dva magicke mice....
dalsi brejk....
Reagovat
smazaný uživatel
:) jak by mne slysel, jen co jsem vyslovil obavu o bh, tak sup tam pekne pass, zkraceny cross...jj, ted to jde pekne...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, do toho vítězný dropshot hned z returnu, to byla lahůdka.
Reagovat
smazaný uživatel
:) tak ten lob, dost dobry...
Kvery jen koukal a ja taky:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ooooo, ten dropshot off balance, z FH, to bylo neskutečné. Kouzelník, fakt že jo. Ten kluk má neuvěřitelný cit pro míč. Ještě se naučit pomoci toho lépe útočit a bude to v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten byl opravdu neuveritelny...

...kdyby se hralo na trave, a ne na te cihelne drti, tak by jeste vynikalo pekne jeho krokovani....

British ES. Wonderful day for british tennis...jo jo...to teda...
Reagovat
smazaný uživatel
To jo teda, po kdo ví jaké době vyhraný zápas ve světové skupině. Andy poprvé vyhrál vůbec DC zápas ve světové skupině. V Americe, která si mohla vybrat povrch. Jasně, pomohla absence Isnera, ale Wardy to uhrál sám tím svojim zápasem. Pro Andyho byla povinnost vyhrát oba zápas, ale Wardy neskutečně.
Reagovat
smazaný uživatel
James me absolutne sokoval:))) Pekny kousek s tim Samem, rekl bych takovy maly hrdina tohoto souboje:)

Jasne bez Andyho by to neslo, ale James mne fakt dostal...velky potlesk.

Predstavu jak porazi Fognu v Italii...:) budu vic rozvijet:)

Ted na British ES byly rozhovory s celym tymem:) Kluci se fakt radovali neskutecne....jako pro mne to je neskutecny....Britanie v QF....a zvladli to chlapi na antuce:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, James je hrdina :-)) Rozhovor super, všichni v náladě a vtipní, hlavně Dom Inglto si to užíval, stejně jako mladý Kyle Edmund. A Andy je rád, že budou hrát znovu na cihle, haha :D

Aspoň bude rozehraný pro antukovou sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsou dva kroky od postupu...doufam, ze Andy udela ty dva hned po sobe...skoda to protahovat...

...argentinci mrzi,
doufam, ze los bude privetivy...a Fogniniho zapomenou nekde na Sicilii:)))
Reagovat
Fandina
los přívětivý pro Aargentince, jestli se mohu zeptat?
Reagovat
VlS
Taky doufám, že to Andy dorazí. Proti Italům by to nemuselo být bez šance, čili ano, los relativně příznivý.
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak los rozhodoval pro první kolo, teď už je to o umu. Jestli bude GB hrát s Itálií, tak by měli hrát právě v Itálii a vzhledem k tomu, že je Fognini momentálně 15 na žebři, Seppi až za ním, tak pochybuji, že ho zapomenou na Sicilii, naopak spíš tam zahrají na antuce, protože Fognini má za sebou neuvěřitelnou šňůru čtrnácti zápasů v řadě na Antuce, z toho spoustu skalpů, vyhraný Stuttgard, Hamburg a finále v Umagu, takže antuka určitě bude, když se hraje v Itálii.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se bude hrát v Itálii? Já měl právě pocit, že ještě spolu nehráli, tak se bude losovat. Tak tohle je zkřížení plánů, těžký soupeř na antuce :-((
Reagovat
Fandina
Posledně hrála GBR s Itálií doma, teď to bude v Itálii
http://www.daviscup.com/en/teams/team/profile.aspx?id=GBR
Reagovat
smazaný uživatel
Dík. Tak to je v hajzlu, bude muset Andy proazit oba singlisty i vyhrát s Flemingem debla.
Reagovat
smazaný uživatel
zase drcena cihla......tak to mne rozesmutnilo....
Reagovat
smazaný uživatel
To mě taky :-(( Ale počkej na SF se Švýcary na trávě. 2008, jak jsem ti psal, hráli 21.23. září na kurtu č. 1 ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevis, jaky by to byl pro mne svatek:) SF v DC a na trave, krasa....v Britanii a proti Svycarum, a jeste jak by Britove vyhrali, mel bych druhe vanoce:D))))

Ale dalaj mne starosti Talosi na antuce...
---
Andy ty dva body da, tomu verim...Fogna neni zadnej brutalni servisman, se bude pekne returnovat, Seppi, to bude tezke, ale verim...

Debl bude masakr....
Reagovat
smazaný uživatel
Debl bude v pohodě, Andy s Flemingem hráli finále v Montrealu, v baráži hráli super debl. Já se o ně nebojím, Andy je vynikající deblista. Takže snad. Hlavně, aby byl v pohodě ale.
Reagovat
Denis92
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, Andy promrhal brejk, Sam byl v úvodu úplně mimo a sám to ho vrátil do zápasu, možná by měl začít trošku hrát, Sam je nahecovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, to je tragéd, ať na antuku ani neleze. Nedopodávat set s Kvérym, druhý servis čitelný, přesně jsem věděl, že Sam ho oběhne a zabije return. Paráda no, 3 chyby z FH a druhý servis na úrovni žáků, parádní servis na výhru v setu. Bravo!
Reagovat
smazaný uživatel
Andy si chce zahrát na 5 setů
Reagovat
smazaný uživatel
Sama nechápu, krásný volej, pak BH 3 metry vedle. Oba střídají dobré momenty se zlýma.
Reagovat
smazaný uživatel
No WTF, setbol to zazdil celé :DDDDDDDDDD

Andy nejprve z jasná pozice zahraje drajfvolej přímo na Sama a ten pak trefí jasný volej do sítě, i když už dneska trefil daleko těžší. Ale co, set je tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Diváci to zatím berou, atmosféra je tam super.. Jinak SB neměl chybu :D
Reagovat
gigin
Ten konec tam byl komický :DDD Fogna je fajny :DDD Lidi ho tam zbožňovali :DD Forza Fabio, forza Italia!!
Reagovat
Fandina
Na SuperTennise je s ním občas rozhovor a Fognini je v nich celkem sympaťák.
Reagovat
gigin
Ano, sledoval jsem to na Supertennisu. A je symp. Však to píšu :)
Reagovat
Fandina
gigin ... já psala, že je sympatický v rozhovorech, který občas dávají na SuperTennise, myšleno i jindy, než dnešní DC.
Reagovat
gigin
Aha, promiň, špatně jsem tě pochopil, nejsem na takové iq úrovni jako ty... tak se ti omlouvám.
Reagovat
Fandina
gigin ... vážně si myslíš, že máš nižší IQ než já? Tak napiš jaké máš, ať to mohu porovnat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Má ho jako napětí v zásuvce...
Reagovat
a.magerova
Švýcaři vs Italové - kde by se, prosím, hrálo? Dík. :-P
Reagovat
Fandina
Nebylo to na mě, ale ve Švýcarsku poslední vzájemné střetnutí bylo v Italii, tak teď SUI viz
http://www.daviscup.com/en/teams/team/profile.aspx?id=SUI
Reagovat
a.magerova
Teda Fandino, Tys mi TO pokazila, si to taky umím najít, ale chtěla jsem být za naivku, která z tomasinha touto nevědomostí vydrndá večeři při svíčkách.
Opravdu, tady si člověk chlapa nenabrkne :-((
Reagovat
Fandina
Aha, tak to jsem nevěděla, ale myslím, že příležitosti k večeři se svíčkami ještě budou ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Večeře už je hotová, k tomu zapneme Andyho se Samem. Dorazíš? :D
Reagovat
a.magerova
OK, sedám do auta a vyrážím, pokud máš i něco na "zapití", tak můžu i přespat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, Chardonnay, ročník 92 :-))
Reagovat
VlS
postupuje, Fabio vyhrál. Argentina končí.
Reagovat
UnrealTom
Rosol ven ten budižkničemu dělá jen ostudu kašpar neumí nic
Reagovat
smazaný uživatel
Jaktože zas Lukáš prohrál?
Reagovat
smazaný uživatel
sice opožděná, neviděla jsem zápas, ale jednoznačná záležitost podle článku. No a Lukáš myslím nepřekvapil, nejlíp umí hrát asi opravdu s Nadalem :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, kdyz na sebe narazi hrac bez jakekoliv koncepce s hracem s koncepci dotazenou do neskutecnych detajlu...a pinka se to k tomu na trave, ano pak muze dojit i k takovemu zajimavemu ukazu na okruhu:)))
Reagovat
Fandina
Lukáš hrál nejlíp, když vyhrál turnaj v Bělehradě, vloni a v Kazachstánu, když udělal dva potřebné body v DC a půlku s Tomem ve Švajcu. Se Sisljingem hrál taky dobře v listopadu v Bratislavě, kde ho porazil, dneska ne, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
:D Nicméně v jejich posledním zápase ale Lukáš taky hrál dobře, i když prohrál, byl trpělivější.. škoda, že spolu nehrají často, třeba se Lukáš čím dál víc zdokonaloval, když má soupeře, který mu "sedne" :D
Reagovat
smazaný uživatel
mi tam Fandina skočila :)
Reagovat
Fandina
Od kdy ty sleduješ tyhle kolektivní soutěže, pamatuji se, jak Hopman Cap, OH, DC, FED byly vždycky pod tvojí úroveň?
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Fandina
A ty si viděla Lukáše hrát ve Wimbledonu, když porazil Nadala? Tam hrál úžasně a poslední set úplně s přehledem. Nemusíš se mu za to vysmívat, že ho porazil. Naopak. Hrál výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde vidíš, že se mu vysmívám? Ano, Wimbl jsem viděla a hrál excelentně a řeči o zdravotním limitu Nadala vůbec neberu vážně. Takže nevím, kde jsi vzala důvod ke své reakci. A píšu, že v jejich posledním zápase hrál Lukáš taky dobře.. takže fakt trochu nechápu tvoji reakci.
Reagovat
smazaný uživatel
:D) pryyy pod moji uroven:D)))))
Jezismarjaaaa :D)))))
Komu jsem co udelal:D))))))
Reagovat
Fandina
Lunej ... nevysmíváš, tak sorry, mě to tak připadalo, ale kdyby ses vysmívala, tak to je tvoje věc, nic ti nezakazuji ... úsměv
Reagovat
Fandina
Proč bys měl komu co dělat? Jestli se nepletu, tak si tady přímo napsal, že Hopman Cup a podobně nejsou pro tebe zajímavé, nemusíš se tak čílit, že ti to někdo připomene. To samé OH, také, že to není pro tenis to pravé. Ale mohu se mýlit, já tak ty tvoje příspěvky nečtu. Ale psal si to tady, to mi nevyvrátíš.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, nic se neděje, myslím, že mě snad za tu dobu trochu znáš, že já nemám ve zvyku se nikomu posmívat, i když mi to nezakazuješ .. tři úsměvy :):):)
Reagovat
Fandina
Lunej ... ne ne, nezakazuji nikomu nic, ani nepřikazuji, jen občas němě zírám ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Uz trochu unavne...

Uvahy jsem mel ruzne, ne vzdy mozna in podle predstav vetsiny, ale nikdy jsem pochopitelne nepsal, ze neco je pod moji uroven...

Ale dobre uz jsem pochopil, ze jsem jelito, buric anti Berdych gangster, grazl, ted arogantni blb...

...tak doufam, ze to je uz snad vsechno....nebo jeste neco???
Reagovat
gigin
Brutální, že?? :DDDD To jsem neviděl ani ve filmu :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
na stalkingove horrory nekoukam:0)))
---
no ale aspon ted uz konecne vis,
s kym si sedel v zari v baru...:D)))))
Reagovat
gigin
S Vukem a naším Jurů :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste, ze tam byl..., nekdo z nas musi mit preci rozum:D))))
---
Ho pozdrav, ogara:0)
Reagovat
Fandina
Napíši ti to takhle. Mně je jedno kdo jsi a co tady píšeš, ale když jednou píšeš, že Hopman Cap atd. je něco, co nebereš, to samé o OH, tak jsem se na to zeptala. Jinak je mi fuk, kdo jsi atd.
Reagovat
Fandina
Hopman Cup
Reagovat
Fandina
Vlk jinak s tím stalkingem si trochu moc fandíš, ty by si to určitě nebyl ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Dneska mame zase prudici formu? :)
Reagovat
Fandina
Jestli tomu říkáš prudění, tak prudím. Ale jen jsem se zeptala na objasnění výroků. Na tom není nic špatného. Kdo se neptá, nic se nedozví.
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo jasneeee....:D))) Vsechno to tak je....

Takze to uz mame > jsem jelito, buric anti Berdych gangster, grazl nadavajici lidem do nacionalistu (((abych to podle tvych slov upresnil))), arogantni blb, a ted si jeste moc fandim, cemuz rozumim, ze jsem jeste zahledenej sam do sebe....

jeste neco????

Za chvili trhnu i Klause Kinskeho....
...pche....amater....
Reagovat
Fandina
Já si nic takové co tu o sobě píšeš nemyslím, ale po tom, co to píšeš tedy asi začnu. Takže pokračuj, ať vím co seš ... úsměv
Reagovat
gigin
Rád vyřídím :)
Reagovat
smazaný uživatel
dik:)

jinak nahore se ti rozrusta fanclub Fogny:)
Powodzenia:D)
Reagovat
gigin
Jj :DD
Bardzo ladny, sympatyczny :DD
Reagovat
smazaný uživatel
jasne:)
Drz se brachu:)
Reagovat
gigin
Díky, aj ty Vučku :))
Reagovat
VlS
jak je důležité míti Berdycha. Lukáš mě trochu zklamal, čekal jsem bojovnější výkon. Navrátil tam měl poslat spíš Jirku, asi by taky prohrál, ale třeba by se mu zkušenost v budoucnu hodila.
Reagovat
smazaný uživatel
vidis to, a ja myslel, ze dulezite je miti Filipa...
Reagovat
VlS
ˇmyslel jsem, že napíšeš, jak je důležité míti Fandinu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Nejsem sebevrah...:)
Reagovat
Fandina
Jirka Veselý hrál vloni proti Argentině v Praze a proti Švýcarsku tam. A jinak myslím, že byl v nominaci tentokrát po páté. V roce 2011 v Ostravě proti Kazachstánu jsem na tom zápase v pátek byla, bohužel to naši pak v neděli nedotahli, ale Jirka Veselý tam byl také, sice nehrál, ale už tenkrát byl v týmu. Proč ho teď Navrátil nepostavil nevím. Jinak vás oba Fandina hodně zdraví ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně :-)

Škoda těch Italů, škoda, že vyhráli toho debla, Fognini asi porazí Berlocqa. Takhle mohli Britové hrát doma.
Reagovat
a.magerova
Nekňuč, třeba mě by Italové v SF nevadili :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Treba si Carlos s nim poradi....jen zalezi s cim na ten kurt vyleze, chlap jeden:)
Reagovat
smazaný uživatel
Co by delali v SF italove:)
Krom toho Kazasi dokazi obcas favority prekvapit, hlavne venku:D)
Reagovat
a.magerova
My se umíme poučit z chyb druhých a nebezpečného soupeře doma nepodcenit :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Staci, aby Roger byl utahany po narocnem programu v USA...a muze byt vymalovano...(((neni nejmladsi:)))

...Svycari se musi zeptat Navratila, jak to udelat, aby vyhrat jen s dvouma manikama:)...jak se nezeptaj, muzou mit helvetske krize plnou kupu starosti:)P
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak Rosol s Háječkem Kazachstán také porazili a že jsme tady s nimi prohráli my před třemi roky, to se bohužel stalo, ale už je to dávno pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo fakt super, větší bandu trotlů než Italy neznám. Chudák Seppi tam mezi něma, s takovým mámvpičistou jako Fogninim bych hrát nechtěl.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))))jj

...ale bohuzel Carlos zatim prohrava,....
Reagovat
Jan
V tomhle utkání udělal Tomáš 2,75 bodu ze 3. Radek v té 4hře včera zas tak platný nebyl. I když také přispěl některými rozhodujícími míči.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta čtyřhra včera byla rozhodující. A troufám si tvrdit, že jen duo Tomáš a Radek mohlo uspět. Rozhodla změna taktiky na konci třetího setu, Nizozemci na chvíli znejistili, dali pár chyb a třetí set ztratili. Čtvrtá sada byla vyrovnaná,ale zase lépe zvládnutá takticky od našich. Dnešní singl jen formalita... De Bakker nepřekvapil.... Gratulace našim...
Reagovat
Jan
Je to možné, že by Nizozemci každého jiného v té 4hře porazili. Jak říkal komentátor, porazili i Federera s Wawrinkou, jestli se nepletu. Ano gratulaci si hoši zaslouží. Horší to bude v Japonsku, pokud tam Tomáš nebude.
Reagovat
Fandina
super Berdo, výborný výkon a gratulka veliká k postupu. Super kluci!!!
Reagovat
Fandina
Berda 4:2 ve druhém, tak snad je loňský antukový Bastad s Bakkerem opravdu pryč.
Reagovat
Fandina
OT oblečení co teď nosí Tomáš od HM je opravdu zajímavé a nápadité. Teď tohle triko na DC včera a v pátek v modré dneska v bílé a s motivem vlajky rozebrané na rukou do boků je moc zajímavé. Stejně tak bylo zajímavé i minulé oblečení pro DC a i to co zbudilo zájem na AO. Myslím, že musí být HM a Tom spokojeni se zájmem o jejich zvláštní a nábadité oblečení. Doufám, že se Berda na návrzích podílí, psalo se ze začátku, když začal jejich oblečení propagovat, že bude a některé na turnaje navrhoval, tečny strácející se v barvě byly úžasné.
Reagovat
a.magerova
Souhlas, taky se mi ta nápaditost jeho hader líbí.

Zaslechla jsem, že ta částka od HM pro Toma pod 100 mega nešla, takže je třeba se aktivně podílet a propagovat, ale jo, proč ne :-))
Reagovat
Fandina
Minule na DC měl to, co je tady na obrázku nahoře. Také v modré a v bílé kombinaci a inverzeně, jako je to v těch letošních.
Reagovat
a.magerova
I ty puntíky mimo DC se mi líbily
http://i.idnes.cz/13/083/cl6/BEM4d7f44_USO107_TENNIS_OPEN_0827_11.JPG
Reagovat
Nancy_z
Tak snad to Berďa zvládne bez problémů :-)
Reagovat
Padme
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/01/5/Federer-10-Year-Anniversary-No-1.aspx
Reagovat
Fandina
Také gratulace. Roger na fotografii ještě s dlouhými vlasy. Hezké.
Reagovat
Fandina
doufám není po včerejšku moc unavený a už ze sebe setřásl to AO. Jinak podle my by neměl být problém, takže Berdo pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
překlep podle mě ne my
Reagovat
smazaný uživatel
Pánové, vím, že to sem nepatří.. ale když mám na tiketu z fortuny zápas Berdycha s Haasem a nastupuje jiný hráč, platí tento tiket, nebo se zápas jako škrtne? :)

Děkuji a sorry za out otázku :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem ocekaval spis vcera, ale rozhodne to je asi ta nejlepsi vec, co ted Holandene mohou vytahnout...
...jestli vcera vymekli, tak dnes jdou do toho na plno, mozna prekvapive, ale po vcerejsku jim uz asi nic jineho nezbyva...ale podle mne to uz zabili tim deblem...stejne jak Kanadane....sveho nej plejera proste deblem utavili, misto aby ho posetrili a riskovali radeji na deblu (((ktery je vic nepredvidatelny)))....Frank dnes vytuhl....a Robinovi by se to asi take mohlo stat....

Pro Rebela urcite horsi varianta, nez po deblu utaveny Robin...ale tady neni Svedsko a rozhodne tu neni antuka....tak snad to Rebel zvladne...

Jinak vcera skvely tah Britu....podle mne je vzdy lepsi posetrit trumf v kadru:) Opravdu velke uznani pro Brity...a jeste ten britsky debl vzal nej deblu BB set:))) ..klidne by jim to mohlo vyjit...dnes odpocaty Andy Amiky dorazi v suchym:)
Reagovat
Roger_Federer
Berdych to ma s Bakerem 2:1..a v poslednim zspsdr loni ho prekvapive porazil..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jo, ale na antuce ve Svedsku, na 250kovem turnaji, kde mne pripadlo, ze Rebel jel na vylet si treningove pinknout:)

Myslim si, ze lepsi by byl odpocaty Robin pro Holandany...riskli vcera... dnes to je uz opravdu hop nebo trop...:)

Mozna trochu pocitali s tim, ze Rebel bude utahany, ale tohle je hrac top10...eh...tohle plati spis s hracema jako Robin, nebo Frank...ale jen muj pohled:)
Reagovat
Roger_Federer
Antuka. jedina otazka je, jestli se Tomasovi bude chtit do Japonska..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ví se proč udělal Holanďani tohle tupé rozhodnutí? Nejlepší hráč, který udělal v pátek bod, bude sedět? To je po deblu tak unavený?
Reagovat
gigin
Magerka ho takticky nacpala těma plackama a fčíl je mu zle.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Nancy_z
Tak doufám, že ta únava nebude hrát roli :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist