Berdych přehrál Gulbise a může ukončit čekání na titul

15. 2. 2014, 15:21
Aktuality 176
ATP ROTTERDAM - Tomáš Berdych v Rotterdamu po velmi dobrém výkonu porazil 6-3 6-2 Lotyše Ernestse Gulbise a postoupil do svého 20. finále. O celkově devátý titul a první od podzimu 2012 se utká s devět zápasů neporaženým Čiličem.
Tomáš Berdych (© abnamrowtt.com)

Do sezony sice vstoupil porážkou s Karlovičem, na dalších akcích se však Tomáši Berdychovi již daří. Na Australian Open si zahrál poprvé v semifinále, v Davis Cupu proti Nizozemcům navzdory únavě rozhodl třemi body o postupu českých tenistů do čtvrtfinále.

A nyní se osmadvacetiletému rodákovi z Valašského Meziříčí daří i v hale v Rotterdamu. Po Seppim, Mahutovi a Janowiczovi si poradil i s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, kterého v šestém vzájemném střetnutí počtvrté porazil.

Berdych v zápase nedělal příliš nevynucených chyb a vývoj měl od začátku pod kontrolou. 24. hráče světa, který včera vyřadil nasazenou jedničku a obhájce titulu Del Potra, přehrával ve hře od základní čáry a pro body si chodil i na síť.

Jedinou slabší chvilku si vybral ve druhém setu za stavu 1-2 a 40-0, kdy prohrál čtyři míčky v řadě a musel odvracet brejkbol. S jedinou nabídnutou hrozbou ztráty podání si však poradil, získal posledních pět gamů a zvítězil 6-3 6-2.



"Možná to na papíře vypadá, že to bylo lehké, ale rozhodně nebylo," uvedl Berdych, který předloni utrpěl s Gulbisem trpkou porážku v prvním kole Wimbledonu. "Mojí výhodou dneska bylo, že jsem hrál víc v klidu a koncentrovaněji," prohlásil český tenista nasazený jako číslo tři.

V neděli bude sedmý hráč světového žebříčku usilovat o devátý titul v kariéře a první od října 2012, kdy triumfoval ve Stockholmu. Od té doby byl Berdych ve finále třikrát, ale ani v jednom utkání o titul v loňské sezoně neuspěl. Pokud čekání na trofej ukončí, posune se ve světovém žebříčku před Murrayho a pouhých 10 bodů za pátého Del Potra.

V celkově jubilejním 20. finále narazí na rozjetého Chorvata Marina Čiliče, který porazil 5-7 6-3 6-2 domácího Igora Sijslinga a během posledních dvou týdnů tat vyhrál už devět zápasů v řadě. Berdych ve vzájemné bilanci s Čiličem vede 4-2.

- ATP 500 ROTTERDAM -
(Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.500.755 eur)
sobotní výsledky (15. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Berdych (3-ČR) - Gulbis (Lot.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

176
Přidat komentář
freeteepek
Gratulace Berďovi. Viděl jsem jen konec, ale stálo to za to. Byl mým favoritem a vsadil jsem si na něj:-)
Teď držím palce Simoně. Jak se řekne rumunsky "Pojď"???
Reagovat
rychlej
tys ho rozebral jak cigoši škodovku, gratulace největší :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Po dlouhem cekani to Berda protrhl :-) Gratulace velika. Navic Rotterdam ATP 500 jsou nyni s Pekingem hodne cenne tituly :-)
Reagovat
tommr
jj Rotterdam je velice prestižní turnaj. Stačí se podívat na listinu vítězů kde jsou i takoví velikáni jako Becker, Edberg nebo Federer. Zajímavý je, že v Rotterdamu moh získat titul i Lendl, ale jeho finále s Connorsem se v roce 1984 neuskutečnilo ... :)
Reagovat
VlS
jen bych se opakoval ze včerejška, paráda a gratulace
Reagovat
J.M.
Skvělý tenis od Tomáše. Čilič, i když umí zahrát líp než dnes, zase ukázal, že to je prostě nižší liga. Snad to Tomášovi pomůže i psychicky, aby v těch větších zápasech konečně přestal nervově kolabovat.
Reagovat
Roger_Federer
tech 10 zapasu za 12 dni asi trochu udelalo svoje..Berdych dneska moc slusny vykon.
Reagovat
Nancy_z
Super, konečně má Berďa titul. Překvapilo mě, jak to bylo snadné :-) Stejně jako dneska Eva Samková - suverénní výkon :-)
Reagovat
tommr
jj taky mě trochu překvapilo jak to šlo lehko. Čekal jsem od Cilice o něco větší odpor, ale Tomáš hrál opravdu výborně a nedal mu prakticky žádnou šanci ... :)
Reagovat
PetaM
Tomeeeeeeeeeeeeee, tak to je supééér! Gratulace!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kada.tom
Anoooo :-) Super úspěch a 6. flek v rankingu :-)
Reagovat
tommr
a na pátýho Del Potra Tomáš po dnešku ztrácí už jen 10 bodů ... :)
Reagovat
Fandina
Obrovská gratulace Berdovi. Je to tááááááááááááám!!! Super výkon. Tome jsi super. Gratulka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fandinko, Tomas neni Berda, ale Berďa, tak mu rika i tatinek.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;)))
...ano, tady se potvrzuje jedna vec...
...kdo ma kridla, muze si tyhle stuchy dovolit;D))))
Reagovat
Fandina
Já někdy píšu s ď, tak mi to promiň ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
tommr
Tomáš má ve druhým setu k dobru dva brejky a bude podávat na zápas ... :)
Reagovat
kada.tom
Jeden game!
Reagovat
babolat.cz
po pravdě to má Tom dost jednoduché. Marinovi to moc nechodí.
Reagovat
Fandina
Ještě dva game Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Rebel mu neda sanci...
...tenhle titul si nenecha uniknout...

Casto to nedelam, ale uz se pomalu chystam gratulovat k titulu...
Rebel je panes...tohle dotahne...

...skoda ze si nemohl pinknout s Andym...eh...;(
ale i tak dobry.
Reagovat
tommr
hned v první hře Cilice zase brejknul a to i přesto, že ho rozhodčí obrali o jeden brejkbol. To už vypadá hodně nadějně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pada deka...
Reagovat
kada.tom
Tak set a ve druhým i Marinův servis - vypadá to hodně dobře, Tomáš hraje solidně až tedy na procento 1. servisu, to není vůbec vysoký (pořád kolem 40-50%). Ale stačí to - zatím :-) Tak pojď, Tome :-))
Reagovat
babolat.cz
tak ještě set a šestka je tam!
Reagovat
Fandina
Tak ještě jeden set Berdo ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
v prvních třech hrách byly k vidění brejkboly na obou stranách, ale první brejk nakonec ukořistil Tomáš. Doufám, že ten set už Tomáš dopodává, protože to by mohlo rozhodnout celej zápas. Cilic by to pak už jen těžko otáčel - musí se už na něm přece projevit nějaká únava z desátýho zápasu ve dvou týdnech ... :)
Reagovat
Hook2424
Tak Tomáš už má brejk! Nevypadá to, ale Tomáš i když to díky té jeho technice vypadá lehce, tak na Marina strašně tlačí. Jsou to hrozné koule!
Reagovat
Madrileno
Tak Berdo, vlitni na nej. Marin uz musi byt po te snure grogy, titul je blizko. Jedeme :-)
Reagovat
kada.tom
Tak finalisti jsou už na kurtu :-) Oba dva jsou mými oblíbenci, ale přeci jen v tomto finále fandím Tomášovi, titul by mu slušel - navíc z 500ky by to bodlo o to víc :-)) Tak Tome, pojď!! :-)
Reagovat
tommr
jj Tomáš už potřebuje nějakej titul jako sůl, aby si trochu zved sebevědomí. Vždyt naposledy něco vyhrál předloni a to je na hráče první desítky docela ostuda ... :)
Reagovat
babolat.cz
po tomhle "highlights by si člověk mohl myslet, že zápas s přehledem vyhrál Gulbis. Anebo si to Gulbis zaplatil. Těch pár míčků co udělal...:-)
Reagovat
rychlej
ty hajlajty mě taky dostaly, to vypadá že tomáš tam hrál tužku, jako je fakt že to byly od gulby hezké momenty ale to je vše, výsledek mluví jasně
Reagovat
Hook2424
Gulbis byl nucen riskovat a obcas mu neco vyslo, ale jinak byl podtlakem Tomase a delal chyby!
Reagovat
smazaný uživatel
Máme zlato!!!!!
Evo děkujem!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jsem uz starenka, me to vzdycky tak dojme.. :-))
Reagovat
Frick
Po druhé v řadě zimní olympiáda s více zlaty?
Reagovat
petrulinka
Tak to jsme dvě dojaté, já zakápla slzu. Ale byly to nervy, nicméně neskutečné, všechny jízdy start - cíl na prvním místě. Úžasné!!! A Evce gratulace!! Doufám, že dnes budu moct pogratulovat i Tomovi :-)
Reagovat
VlS
Eva je bůh :-) mám strašnou radost a dojetí se nevyhýbá ani staříkům holky
Reagovat
Titan
Škoda, že se nejelo včera. Měla by zlatou s úlomkem meteoritu...:-))
Reagovat
petrulinka
A takové sporty mám ráda, je to hlavně spravedlivé, člověk musí ukázat to nejlepší, aby vyhrál a ne, takové ty sporty, kde to rozhodují rozhodčí a člověk, i když se snaží, tak se mu stane, že se rozhodčí blbě vyspí a má smůlu.
Reagovat
Fandina
Obrovská gratulace Evičce!!! Supeeeeeeeeeer holka!!! joooooooooooooo
Reagovat
Jan
Přesně tak. Chudák Pančochová, ještě s tím pádem. Je to náplast i za ni. A Gabče Soukalové to také bohužel uteklo, i když byla favoritkou a měla na medaili ve všech dosavadních závodech. Rozhodčí také poškodili Nikolu Sudovou a to i na minulých olympiádách. Je to taková hnusná diplomacie. Nadržují zemím jako USA, Kanada a malé Česko ostrouhá. Jsem moc rád, že se to Samkové povedlo.
Reagovat
Fandina
Podle mě, tam kde se jezdí jen na čas, tak není co řešit. Takže velká gratulace Evě Samkové, po výsledcích předtím se od ní něco velkého čekalo a splnila to přesvědčivě. Super jí namazal i tým. Velký úspěch.
Gábina má ze třech závodů dvě čtvrtá místa a to u biatlonu, kde jde nejen o běh, ale střelbu a je to opravdu nevyzpytatelné, tak dvakrát čtvrté místo není náhoda. A samozřejmě je šance ještě na vylepšení. Co se týká Šárky Pančochové, tak bylo škoda, že v té druhé finálové jízdě nasadili rozhodčí vyšší známky od začátku a potom bohužel, když Šárka spadla, její první místo z prvního finále stačilo jen na to páté. Hlavně, že se jí nic víc nestalo, pád vypadal hrozně. A Nicola je už taková stálice na boulích. Třetí nebo koliká OH se dobře umísťuje. Škoda, že nebyla trochu rychlejší, tam ten čas kromě ohodnocení má také význam. Ale pořád i tam je to dobré umístění, i když samozřejmě to vypadalo na lepší.
Reagovat
Jan
Pančochová, kdyby nespadla, tak možná měla i zlato. U Nikoly mě naštvalo už snad v Turíně, když tam předváděla nové prvky, které nikdo nedělal a rozhodčí to ohodnotili nízkými známkami. Není to spravedlivé a štve mě to. Ve Vancouveru zase zaslouží obdiv, že to zajela i s těmi potrhanými vazy, je to super kočka, ale bohužel. A myslím, že i teď ji ohodnotili nižšími známkami, než by se slušelo.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že byl pád u Šárky smůla. Vždyť jela po první finálové jízdě na prvním místě a ze dvou se počítá ta lepší. Takže pech.
Reagovat
Jan
Aspoň, že vy ženy držíte ten prapor. Muži jsou chcípáci :))) Měli bychom se stydět.
Reagovat
Fandina
To je fakt, tak teď drž palce Bauerovi, Jakšovi, Kožíškovi ... jeĎtě kluci ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Ale přece Moravec a Soukup ... medaile ... Bauer páté, Bank šesté ... takže to zase není tak hrozné s pány kluky ... Kožíšku ... pojď pojď pojď
Reagovat
slacker
UZ nikdy nechci videt Koziska v ceske reprezentaci na olympiade. Umi vzdy jen vsechno podelat, znam minimalne 2 ceske reprezetanty ktery i bez formy budou vzdy lespi nez on (Sperl, Koukal)
Reagovat
slacker
Eva Samkova - uzasbna borkyne. Takova prevaha nad zbytkem ze jen tak ceshoh borce nevidi, jako Sablikova na 5km.
KOlik je kurz ze obhhaji zlato na pristi olympiade? :-))
Reagovat
Fandina
slacker nechceš jít radit příště, koho dát do štafety?
Reagovat
Jan
Na Moravce a Soukupa jsem zapomněl. 5., 6. místo není úspěch, při vší úctě. To mě vždycky dostane, jak ve zprávách nebo komentátoři: krásné 10. místo :)))) Nevím, co by na to řekli takoví Američané, kteří nic jiného než zlato neberou :)
Reagovat
slacker
Ze je Kozisek v sestave je naprosta blbost ze vedelo uz davno pred stafetou. A zavod to opet potvrdil
Reagovat
Fandina
slacker ... když se to vědělo, že je to hloupost, tak proč byl postaven?
Reagovat
dadaft
!!! zlato !!!
gratulka.

slacker - nevím jestlis poslouchal Katku s Markem Svačinou, ale momentálně prostě máme jen 3 běžce na potřebné úrovni - olympijský závod ani pouhé zkušenosti ani pouhé nadšení nedokážou vyhrát, musí to být podloženo výkonem.
Švédové štafetové double. ))
(trošku jsem se o Hellnera bál, ale zvládl to skvěle - - - Švédové prostě rozhodli na trati a ujeli všem.))))))
Reagovat
slacker
Protoze Petrasek jako trener uz presluhuje a stal se brzdou. Do nominace se promitaji osobni animozity a to je vzdy spatne
Reagovat
smazaný uživatel
Lidová tvořivost je prostě nevyčerpatelná... :D
https://pbs.twimg.com/media/Bgl7vPKCUAAsVN3.png

Jinak gratulace Evě, jela fakt výborně!
Reagovat
Fandina
Tak to já uznávám každé místo. Podle mě je úspěch se na OH dostat. A čím je člověk blíž prvnímu, tím pochopitelně líp. Ale páté, osmé i dvacáté, když je to z velkého startovního pole je úspěch. Jinak nevím, že by se Američani radovali jen z prvního. Tak je zase nesleduji, jen vím, že obecně se staví jako happy a radují se, alespoń slovně běžně v životě.
Reagovat
smazaný uživatel
ouha.. mel by byt v narodnich barvach! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro montyho a myslim knirek...
Reagovat
slacker
Kozisek proste neni ani zdaleka vykonnostne cislo 4 dlouhodobe ani v tuto chvily.
Reagovat
Fandina
slacker ... vím, že Petrásek po olympiádě končí, ale je to jeho právo zvolit do štafety jak zvolil. Moc možností nebylo. Osmé místo je dobré. Kdyby tam jeli všichni jako Lukáš, možná že by byla i medaile.
Reagovat
slacker
A jeho pripadne udajne sprinterske kvality fo finise byli videt jak ho v pstem v noce prejel i noname Svycar (a nebyl to Dario Cologna)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem autorem, jenom jsem to viděl na Twitteru... :)
https://twitter.com/CubaCubicula/status/435014890466463744
Reagovat
Jan
Asi ano, není jednoduché se na OH dostat, nakonec ani na mistrovství v atletice či jiné. Ale zlato je zlato. Pro malou zemi je úspěch třeba 5., 6. místo, ale přece jenom ... Aspoň to stříbro či bronz, ale se zlatem to srovnání nemá. To musíš uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem tusila, jen hledam mouchy.. :-) Ale neco TAKOVEHO jako Jan bych v zivote nenapsala.. :-(((
Jan: bezel jsi nekdy nejaky zavod? Ja ano.. ;-)
Reagovat
Jan
Neběžel. Tak fajn. Krásné 100. místo také dobré :)))
Reagovat
Jan
Vážím si třeba Gabči Soukalové, za to co předvedla. A je u ní vidět, že na to zlato měla v každém závodě. To je o něčem jiném. Ale jinak ... Myslíš, že americká sojka se ptá na americkém TP amerického Jana, jestli běžel závod při tom přísunu medailí, co mají ? :)))
Reagovat
Jan
Klára Křížová u mně také dobrá. Ale tam to není jen o tom umístění :)))
Reagovat
Fandina
Česká republika má po dnešku zlato dvě stříbra a bronz. To ti je málo? Vždyť je to super, jsme v přehledu zemí patnáctí viz odkaz dole. Jasně, že zlato je zlato, ale vždyť ti za ním jsou mnohdy jen o setiny druzí další a také se naběhají, nasoutěží, najezdí a je to velké úsilí a mnohdy dřina. Chce to trochu pokory a uznání k výkonům druhých. Medaile je nádherná, ale někdy je to opravdu o vousy před ostatními.

http://oh.idnes.cz/databanka.aspx?cmd=medaile&idSampionat=19
Reagovat
smazaný uživatel
Jan predevsim zrejme nezna pocty obyvatel zminovanych zemi... :-)
Reagovat
Jan
Hele nepřekrucuj jo ? :) Mluvil jsem o 5., 6. místě, ne o medailích. Tedy ne v tom smyslu, že by mi to nestačilo. Ano na naši zemi je to akorát ty medaile, co máme a snad ještě něco přibude. S dřinou souhlasím, sportovci jsou dnes mnohdy nadlidé. Ty setiny, bohužel, ale naši sportovci jsou mnohdy o hodně více než o ty vousy pozadu. To když vidím jak Bauer před olympiádou či mistrovstvím kecá a pak ten výkon značně pokulhává. Jak to, že nepokulhává u Italů, Švédů apod. ? Je tu jakýsi rozdíl. Leda že by všichni dopovali a jen naši byli čistí, což ani nevylučuji. Současný sport je hrozný byznys. Třeba Ondřej Bank, vážím si, čeho dosáhl, protože nejsme alpská země a velmoc v tomhle. Ale medaile to není, takže ...
Reagovat
Jan
Švédové mají např. 9,5 milionu. A jejich úspěchy ve všech sportech i letních ve srovnání s námi jsou obrovské. To jenom jako příklad. Ostatní mají víc obyvatel, no a co. Máme sedět ustrašeně při zemi ? To se můžeme rovnou zahrabat. Kdyby tak přemýšlela Samková např. nebo Pančochová, tak nic nevyhrají.
Reagovat
Fandina
Já nevím, co povídali před závody Italové a Francouzi. Ty ano? Lukášovo páté místo je dobré. Řekl, že je to pro něj velký úspěch. Takže já mu to věřím. Ostatně, medailovou radost i z OH nám už Lukáš nadělil. Takže svoje odvedl a je nezapsaně v české olympijské historii. Který jiný lyžař tohle může říct. Dneska ve štafetě předával na třetím místě, kdyby tak jeli i ostatní, není co řešit.
Reagovat
smazaný uživatel
reakce byla samozrejme na Ameriku - jak chrasteji medailemi a zacal jsi o tom ty.
Reagovat
Jan
No jo holky, dostaly jste mě. Jakto, že jste tak dobré ? :)))
Reagovat
dadaft
Lukáš by asi nominoval Magála, ale je fakt, že si to kluci o čtvrté místo v sestavě na férovku rozdali v rozřazovacím závodě a vyhrál Kožíšek...

http://oh.idnes.cz/bezec-na-lyzich-bauer-po-stafete-dnt-/zoh-klasicke-lyzovani.aspx?c=A140216_143722_zoh-klasicke-lyzovani_par

navíc se skutečně počítalo, že se bude finišovat ze skupiny.
(ovšem já jsem tušil, že Švédové pojedou brutal tempo a celé se to roztrhá):))
Reagovat
slacker
Pochybuji ze si dali v testu celych ostrych 10Km. navic me vadi jak zametli s Koukalem. Ten by se na 50 a stafetu urcitel hodil vice
Reagovat
slacker
Videl jsi jak ho ten Svycar s Finem dojeli pres velkous ztratu a jak byl nemozny v cilove rovine. Ne i na finise je marnej. Krome dvou podelanych olympijskych stafet si jeste vzpominam jak na minule olympiade 2x upadl ve sprintu dvojic (nebo jednou spadl a jednou zlomil hulku to na jeho trapnych vykonech ktere zkazi praci druhym nic nemeni)
Reagovat
Frick
To už je na olympijských kurtech?
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po odehraných semifinále na turnajích v Buenos Aires, Memphisu a Rotterdamu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč se dostal na některým turnaji do finále a může ještě získat dalších 100 resp. 200 bodů za titul:

1. Nadal 14085 (+9335)
2. Djokovic 10580 (+5830)
3. Wawrinka 5650 (+900)
4. Ferrer 5180 (+430) *
5. Del Potro 4960 (+210)
6. Murray 4795 (+45)
----------------------------------
7. Berdych 4750 *
----------------------------------
8. Federer 4305 (-445)
9. Gasquet 2950 (-1800)
10. Tsonga 2885 (-1865)
11. Raonic 2485 (-2265)
12. Haas 2435 (-2315)
13. Isner 2320 (-2430)
14. Fognini 2260 (-2490) *
15. Youzhny 2100 (-2650)
16. Nishikori 2070 (-2680) *
17. Robredo 2050 (-2700)
18. Almagro 1930 (-2820)
19. Janowicz 1785 (-2965)
20. Dimitrov 1675 (-3075)
...
29. Cilic 1295 (-3455) *
...

Tomáš Berdych si stále udržuje v průběžným žebříčku sedmý místo, ale jeho ztráta na hráče na 3.-6.místě se zase o něco snížila. Pokud by se mu zítra v Rotterdamu podařilo získat titul tak by se dokonce posunul před Murrayho na šestý místo a na pátýho Del Potra by ztrácel už jen 10 bodů ...
Potěšující je i to, že si Tomáš zase trochu navýšil náskok na Federera a na devátý místo už má velkej náskok 1800 bodů což mu dává slušnou naději, že se v elitní osmičce udrží i pátej rok po sobě ...
Reagovat
smazaný uživatel
uvadis tady ze by Ferrer mohl ziskat dalsi body za titul, prosim muzes mi vysvetlit jak je to mozne kdyz je minuly rok take tam hral a ziskal titul :
http://www.rezultati.com/zdrijeb/OtMeNI28/n9Msh9Kn/#draw

kdyz se obahajuje nedostavaji body nebo jo ??
dekuji
Reagovat
smazaný uživatel
tommr sem dva live zebricky, coz znamena, ze pred turnajem odecte body z minuleho roku za ten turnaj a nove je pak pricita.
Reagovat
tommr
jak už psal Freedom zveřejnuju tady průběžný (live) žebříčky takže Ferrerrovi jsem už v něm odečet lonskej titul a přičet jsem mu letos zatím dosaženej výsledek tj. finále. Momentálně tedy oproti lonsku ztrácí 100 bodů a když titul obhájí bude zase na svejch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
diky :-)
Reagovat
Chrenda
Zajímavé je, že Tomáš ve druhém setu za stavu 1:2 a 40:00 prohrál pět míčů v řadě a přesto ten game vyhrál! :-)
Reagovat
VlS
Taky mě to zarazilo, ale co víš jaký mají Holanďani pravidla :-)
Reagovat
tommr
jj to byl nejspíš klíčovej moment celýho zápasu jak přiznal i sám Tomáš. Z pohodovýho stavu 40:0 se najednou stala výhoda pro Gulbise a kdyby Gulbis ten brejkbol proměnil moh se zápas vyvíjet úplně jinak. Tomáš ale skvěle zaservíroval a brejk nepřipustil a vzápětí frustrovanýho Gulbise sám brejknul ... :)
Jinak se ti tam ale vloudila malá chybička: Tomáš od stavu 40:0 prohrál jen čtyři a ne pět míčů v řadě ... :)
Reagovat
tommr
ted koukám, že jsem nepochopil, že to byla od tebe jen sarkastická poznámka a že jsi citoval z článku kde tenhle nesmysl uvedli. To mám z toho, že většinou čtu nejdřív diskusi a pak teprve článek ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Velmi prijemne prekvapeni tohoto tydne Dominik Thiem a Igor Sijsling.
Reagovat
J.M.
Tak Igor v Rotterdamu zazářil už loni, byť jen na jeden zápas. Ale možná i víc než letos. Bohužel je to stylově hráč z minulého století, daří se mu jen na takovýchto staromódních halových akcích. Těžko od něj ještě čekat něco většího.

Od Dominica se něčeho dočkat můžeme, je mu teprve 20, ale bude se muset hodně zlepšit, hlavně z bekhendu. Ten má hodně nejistý a stylově nevycválaný. A snad ještě víc oldschoolový než Sijsling. Hodně mi připomíná Borise Beckera, ostatně Dominicův kouč kdysi spolupracoval i s Borisem. To, že Dominica, původně obouručáka, přeučil na bekhend jednoruč, to je opravdu drzost, která se dnes nevidí. Bohužel ho naučil bekhend trochu z Borisových dob, ne ten modernější, a hlavně je na Dominicovi vidět, že ještě potřebuje pár let odehrát, aby ho trochu stabilizoval. Navíc Dominic, překvapivě, má uplně jiné vzory než útočník Sijgling, byť by jeho dravá hra tomu nenapovídala. Na druhou stranu tam je ta psychická síla, odvážnost, zdravá drzost, a taky velký cit pro míč, vtipné technické věci (málokdy se stává, aby někdo v technických výměnách u sítě přechytračoval Murrayho). Ale je to stejné jako u jiných mladých hráčů - najednou mu, na základě jednoho zápasu, mnozí předpovídají velkou budoucnost. Uvidí se, jestli bude schopen hrát dlouhodobě konzistentně.
Reagovat
J.M.
Ale každopádně jsem rád, že atraktivní tenis 80. a 90. let minulého století se, aspoň na čas, zase trochu dostal do povědomí diváků. Je to velmi vítané osvěžení v té monotónní šedi. A pokud to inspiruje někoho z nové generace nebo z těch, kteří novou generaci připravují, tím líp.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
J.M.
Nuž, Igor v druhé části zápasu úplně odešel. Marinovi se začalo dařit, ale stejně doufám, že zítra zvítězí lepší hráč, Tomáš. Marin umí přitlačit, ale pořád má spoustu hloupých chyb a netrefených úderů, které do vyšší ligy tenisu moc nepatří. Tomáš dnes působil o dost solidněji.
Reagovat
Sonja
Herně je Tomáš lepší, otázka je, jestli na něj nedolehne, že "by měl":-/
Reagovat
tommr
jj toho se taky trochu bojím. Tomáš už hodně dlouho nezískal žádnej titul a ten pocit, že to už konečně musí zlomit by ho moh svazovat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nakonec v pohode zakoncil esem a cistou hrou.. :-)
Reagovat
tommr
po prvním setu to vypadalo na překvapení, ale od druhýho setu to už bylo poměrně jednoznačná záležitost. Škoda, Sijsling by byl pro Tomáše mnohem přijatelnější soupeř ... :)
Reagovat
Fandina
Fabiovi. Třetí set byl lepší a jsem zvědavá, jak dopadne ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
Sonja
Pánes 8-)
Konečně dokázal Robreda porazit i na antuce...a to Tommy podával na vítězství ve 2.setu. Gratuluji!
No a samozřejmě, když už jsem u ATP, tak gratuluju Tomášovi a běda mu, jak nevyhraje titul:-) Takováhle příležitost se musí využít!
Reagovat
Bob
Pojď Simonko!! Pinky linky out!
Reagovat
Sonja
Simoně fakt nezbývá než tleskat, neskutečná je...jen by to chtělo ještě lepší výsledky na GS, aby mohla pomýšlet na nejvyšší příčky.
Reagovat
VlS
Já si myslím, že Simoně se daří proti holkám, které hrají trochu podobně jak ona. Myslím, že proti tvrdě a rychle hrajícím nebude až tak stíhat, ale běhá teda senzačně. Aga prohrála proto, že nechce riskovat, nedává míče k lajnám, nedá do nich ránu a na běhavou Simču šachy neplatí, ona to vyběhá. Myslím, že zítra bude zajímavější zápas, i když ani Angie není vysloveně bomberka.
Reagovat
tommr
nevidím žádnej důvod proč by nemohla uspět i na GS. Na AO ostatně letos došla až do čtvrtfinále. Sice mi není moc sympatická, ale hráčka je to skvělá a tipnu si, že z ní ještě do konce týhle sezóny bude světová dvojka ... :)
Reagovat
Sonja
Tak proti tvrdě a rychle (a teda hlavně přesně) hrající hráčce si neškrtne ani ona ani jiná soupeřka. Každopádně na Simoně se mi právě líbí, že to není jen o běhání a vracení, ale dokáže i zaútočit- není to bůhvíjaká rána, ale zato umístěná na milimetry přesně. Trošku mi tím připomíná Jecu, ale má lepší FH.
tommr- já taky nevidím důvod, proč by nemohla mít lepší výsledky na GS, ale zatím to tak je...letošní AO čestná výjimka
Reagovat
smazaný uživatel
Proti dobre hraji Petre si skrtla a vyhrala ve finale v New Havenu. Prvni set Petre tak znechutila, ze druhej uz byla rychlovka a to Petra ten prvni nehrala spatne, jak by tvrdilo spousta nicku tady. Simca prechod z obrany do utoku ma vazne moc dobrej a to ze to neni ranarka je uplne jedno. Kazda hracka hraje nejakym stylem. Pokud ranarka narazi na v pohybu a timingu dokonalou Simcu, tak zase ranarka nema zadnou sanci, jde to na obe strany :-)
Reagovat
VlS
No tak uvidíme, jak to bude. Můj tip je, že v pětce nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nerikam ze bude, podle mse bude dzet nekde kolem toho osmeho az dvanacteho mista. Myslim si, ze vice se prosadi Genie. Jeste bych to pral Sloane, ale ta musi hlavne vyspet psychicky hlavne.
Reagovat
VlS
Tak to vidime asi stejně, jen si myslím, že Sloan to nebude daný podobně jako Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vidime asi uplne stejne. Taky jsem presne nad timto uvazoval ale samozrejme rad bych se mylil...
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
42 stupňů východně: Turksat 2A
Sports TV - frekvence 11958 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
dadaft
v Kataru se dnes hraje famózní tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
uprimne doufam, ze to Aga jeste otoci! Halep teda krasne polajnove winnery, ted ji teda zrovna jeden BH ustrelil... kdyz ja se s ni nejak neumim popasovat... :-(
Reagovat
VlS
Já taky ne, ani nevím proč.
Reagovat
Frick
Hm, tak zatím jí nejvíc dala zabrat Karol.
Reagovat
smazaný uživatel
prinesl velmi pekne a nadejne vysledky...;)
Nejdrive je treba pochvalit Kvetusku a Betusku;)
V dalsim sledu Evzenii i Kristinu...
Nemel bych opomenout pochvalit take Petko aby se Rimska bohyne neurazila...
Do toho vseho i udelala radost Mona, no a rekneme i ta Flavie....
...vlastne na tech vysledcich, z me strany, se tezko hleda chyba...;)
Reagovat
smazaný uživatel
v kazdem pripade bych jen podotknul,
ze tohle je opravdu natriskana kvalda...takova ucast se casto nevidi ani na 250kach...co tady v kvalde...

Dalsi kolo Evzenie x Kvetuska
...nebo Mona x Betuska....
...ale postoupit do hlavni souteze muze jen jedna!
Reagovat
VlS
Jo, ta kvalda je síla. Holt kdo si zaplatí, dostane kvalitu. Ale ani dál to není sranda. Kvalifikantka zde není kvalifikantka. To je regulérní 3. kolo GS, strašná konkurence.
Reagovat
spaniel
Gulbis jako vzdy, po dobrém výkonu následuje toto. Ale jsem rad, je to nafoukany rozmazleny hňup.
Reagovat
gigin
A ty si šulín!! Nafouknutý.
Reagovat
gigin
Jak Federer...
Reagovat
smazaný uživatel
:-(
Reagovat
gigin
Tak jako co? Co udělal Gulbis, tak špatně, že ho musí spaniel urážet.
Reagovat
smazaný uživatel
nabizi se otazka.. co udelal Federer spatne, ze ho musis urazet ty?
Reagovat
gigin
Nejsem majitel vlákna, neznám odpověď.
Reagovat
a.magerova
Hele Zlato, nech nás (mě i Rogera) čučet na hokej a nepruď :-((
Reagovat
Roger_Federer
zitra ve 14:05..Ve Zline u kostela v centru..vem si sebou jeste dalsi 2-3..at je to na ferovku.;)
Reagovat
gigin
Tak fajn....omlouvám sa cérečky moje...
Reagovat
gigin
Budu tam. Nejdřív ti vychlopu za Sonju a pak za zbytek. Zítra ve dvě, cesc!!
Reagovat
a.magerova
Přesuňte boj někde na "dostřel" webkamery, ať z toho taky něco máme.
Reagovat
a.magerova
Koukáš na hokej?
Ten David Pospíšil je k sežrání :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) sleduju jen stav a koukam na Robreda... a taky si nestezuju..
Reagovat
a.magerova
Tak Tommy je estetická jistota, dnes kam se podívám, tam hezký chlap :-))
Reagovat
Roger_Federer
:)...vrat se do Ubla..
Reagovat
J.M.
No, tak Sijsling zatím pokračuje v nastolené jízdě. První set je jeho. Ukazuje, jak trefné jsou předpovědi lidí, kteří ho asi v životě neviděli hrát a svoje prognózy o snadném soustu pro Marina zřejmě stereotypně zakládají na přečtení žebříčku. Igor je opravdu hráč, kterému v Rotterdamu nejde nefandit. Jak říká fanďácký komentátor, to je oldschoolový tenis, který se příznivcům bílého sportu (podle mě hlavně těm, kteří už toho hodně viděli) musí líbit.

Každopádně Marinovi se vůbec nedaří forhend (Sijsling mu k tomu i pomáhá změnami rotací a směrů) a pokud ho zase najde, ještě se může stát cokoli.
Reagovat
J.M.
Uf, tak teď opravdu nemám nejmenší ponětí, proč to je zařazené jako reakce na toto vlákno.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to prehod jeste nahoru, ale mam pocit, ze nas¨(naivky), Marin stejne nezradi, uz se, myslim, trochu rozdychal... :-)
Reagovat
J.M.
Marin se rozdýchal, Igor začal kazit. Třetí set rozhodne asi hlavně to, kdo toho míň zkazí. Bohužel Igorovi skoro úplně odešel bekhend, bez toho to moc nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
v sejkru mu ale jeste neco zbylo, hezky uvodni gem..... uvidime. :-)
Reagovat
VlS
Jo jsem naivka, pustil mu jeden set.
Reagovat
J.M.
Pustil. Aha. Asi mu chtěl udělat radost.
Reagovat
J.M.
Mimochodem, všechny vzájemné zápasy těchto dvou hráčů byly těsné, na 3 sety. Asi náhoda.
Reagovat
VlS
To víš, Jihoslovani si potrpí na tradice, tak to asi nechce kazit. Ale vážně, mě na něm nic tak užasnýho nepřipadá, v rankingu je asi tam, kam patří. Solidní průměr.
Reagovat
J.M.
Solidní průměr je, ale ne v Rotterdamu. Tam je daleko lepším hráčem než napovídá žebříček. Je to hráč vyloženě jak vystřižený z 90. let minulého století, zejména co se týče halového tenisu. V tehdejší době by patřil do top 20, a ne proto, že by tehdy byla slabší konkurence než dnes. Dnes mu bohužel většina turnajů nevyhovuje, pomalé venkovní kurty jsou pro jeho hru nevhodné. Proto je tam kde je. Ale to, jak v Rotterdamu loni porazil Tsongu, letos Južného nebo Kohlschreibera, nebyla náhoda. Na halovém turnaji starého střihu (Rotterdam je jedním z velmi mála, co přežily, navíc je to jeho domácí prostředí) je z něj najednou daleko lepší hráč než ve zbytku sezóny a hraje místy až impozantně. V předchozích zápasech hrál prostě skvěle. Bohužel takových příležitostí už v současnosti moc nemá, čili se ani nemůže jako hráč nějak moc rozvíjet a stagnuje.
Reagovat
VlS
Tak jestli by to nechtělo místo retro tenisu hrát třeba současnej tenis?
Reagovat
J.M.
Skvělá rada pro 26letého hráče.
Reagovat
tommr
a zaslouženě zvítězil ve dvou setech. Klíčem k vítězství byl dneska hlavně Tomášův první servis proti kterýmu byl Gulbis téměř bezmocnej ... :)
Gulbis mě dneska popravdě řečeno trochu zklamal. Po všech těch hláškách jak skvěle tady v Rotterdamu hraje jsem od něho čekal trochu víc ...
Jsem ted zvědavej koho Tomáš vyfasuje do finále. S oběma možnejma soupeřema má Tomáš aktivní bilanci (s Cilicem 4:2, se Sijslingem 1:0). Cilic je ted ve velký formě a pochopitelně budí trochu větší respekt, ale Sijsling zase hraje doma a nebude asi tak odevzdanej jako při DC. Nicméně šance Tomáše na titul je poměrně značná at už bude hrát s jedním nebo druhým ... :)
Reagovat
Jan
Taky doufám. I když mě z toho nic nekápne :)))
Reagovat
VlS
Přeju Berďovi titul, ale nepodceňoval bych Marina, nemusí to být snadný
Reagovat
smazaný uživatel
tak, odvine se to od servisu - prevratna myslenka, vim.. :-)) samotnou hru by mel Berda soucasnou kompaktnosti (bozi i halfvoleje z BH na bejzu) ustat, moc se mi dneska libil.
Reagovat
VlS
A zase jsme u tý otázky, na kterou nikdy neznám odpivěď - hrál hůř, nebo. mu protihráč víc prostě nedovolil? Změřit to není jak
Reagovat
dadaft
super tenis, winner za winnerem...
Reagovat
dadaft
Andělka to nedopodávala!
to jsem nečekal...
Reagovat
Karl
Moc pěkný zápasek. Byla radost se na Tebe dívat! Takže přeji, hodně štěstíčka do zítřejšího finále, ať už v něm bude kdo chce. Ty to stejně vyhraješ!!!
Reagovat
Karl
Joo, další výhra a další finále! Příjemná konfrontace s odcházejícím a nastávajícím prvním párem světa! Gratulace k vítězné odvetě s Errani/Vinci za semifinále Australian Open. Doufám, že porazí i nastupující jedničku a dvojku Hsieh/Peng v zítřejším finále. Květka má na turnajích Premier 5 ve finále dost nepříznivou bilanci 0:5, tak snad se to po zítřku zlepší.
Reagovat
tommr
je potěšující, že nakonec budeme mít v Doha přece jen aspon jednu hráčku ve finále. Květa ukazuje, že se s ní musí pořád ještě počítat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je jas;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude ve finále Cilic tak je Berdych bez šence.Sijsling by byl pro Berdycha hratelnější.
Reagovat
Hook2424
Sijsling je bez šance! Čilič určitou šanci má! Ale Berdych je určitě favoritem na vítězství v turnaji!
Reagovat
smazaný uživatel
bez šance??? 7.hráč světa v současné formě je bez šance proti 37.hráči ATP???...Chocholoušek volá)))))
Reagovat
Jan
Tak 3x za 10 let se to stát může, ale předpokládám a doufám opak :))
Reagovat
smazaný uživatel
tak dneska sice zadny gladiatorsky souboj, selanka spis, jak uz podotkl VIS, Berda s rozvahou, slapal mu servis, hral s patrnou eleganci na jeho vysku... to se mi na nem libi, manyrista a bylo dobre videt, jak si mic podrzi i "za hranou", Gulbisovi podobne balony uleti, jeho technika zdaleka neni idealni. Zas mnohem jedovateji a pod peknymi uhly balonky rozdeluje a dovedu si predstavit, jak to cloveku zatopi... No, jak jen utesit giginka - jo, Gulbis ma hezky tvar hlavy, egyptska lebka, vznesene... ;-)
Reagovat
gigin
Už jsem přál Tomikovi vedle. Jas,pohoda. Egypt je blbý, nerypaj :-(
Reagovat
VlS
Egypt? A já přemejšlel, koho mi připomíná jeho taťka, kamera ho dost často zabírala. Trochu mi připomínal mumii :-))
Reagovat
rychlej
tomášův stroječek dneska skvěle fungoval, tome zapiš se na ten ochoz !!!!
Reagovat
VlS
Jo, to by bylo hezký, už proto, že by se v rankingu posunul na 6. příčku před Andyho a jen 10 bodů za Delpa.
Reagovat
Jan
Titul by mu slušel. A oba své případné soupeře by snad měl přehrát.
Reagovat
Fandina
včera ranařina, dneska soustavná hra s přehledem. Pěkný zápas. Berdo ty jsi super. Tak hlavně pokračovat v takovýchle výkonech a držím palce do finále. Titul je blízko. Dneska jednička s hvězdičkou za přesvědčivý výkon. Berdo ... pojď pojd pojď
Reagovat
VlS
V tom zeleným oknu dole máte chybu ve výsledku, druhej set byl 6:2, ne 6:4
Reagovat
VlS
z tý tvojí soustředěnosti a konzistence až mrazí. Na první pohled to bevypadá tak spektakulárně, jako některý jiný zápasy, ale je to užasně efektivní. Jsem zvědavej na Vlka. a Gigina
Reagovat
PetaM
Gratulace Tome! Pěkná hra, agresivní, krása :) Zítra ve finále budu fandit, pojď si pro titul!!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist