Berdych přejel Melzera a je v osmifinále

18. 1. 2013, 11:37
Aktuality 24
Tomáš Berdych jako jediný dál drží český prapor ve dvouhrách na Australian Open. Pátý nasazený hráč dnes v Melbourne porazil Rakušana Jürgena Melzera s přehledem 6-3 6-2 a 6-2 a postoupil do osmifinále. V něm ho čeká Jihoafričan Anderson, nad kterým loni dokázal čtyřikrát zvítězit.
Tomáš Berdych

Rakouský tenista a manžel Ivety Benešová Jürgen Melzer nebyl před dnešním utkáním 3. kola pro Tomáše Berdycha vůbec neznámým soupeřem. Nejlepší český hráč se s ním na okruhu ATP utkal už čtyřikrát a dvakrát se musel před svým soupeřem sklonit, a tak mu měl v Melbourne co vracet.

Bývalý osmý tenista světa ovšem v dnešním souboji ukázal, že jeho propad v žebříčku nebyl náhodný, rozdíl bývalým a současným hráčem Top 10 byl po většinu zápasu patrný. Berdych sebral Melzerovi vítr z plachet hned v úvodu, kdy mu prolomil servis a dostal se do vedení 3-0. Po zbytek setu český hráč podával suverénně a první dějství získal poměrem 6-3.

Lépe si Melzer nevedl ani v následujícím setu, kdy opět hned své první podání ztratil. Rodáka z Valašského Meziříčí pak už při jeho servisu neohrozil, naopak sám ještě jednou o podání přišel; za stavu 1-5 ještě odvrátil tři setboly, Berdych ale vzápětí sadu bez potíží ukončil.

Do třetice všeho špatného odstartoval Rakušan i dnešní poslední set, v němž znovu ihned přišel o servis, a bylo rozhodnuto. Melzer si už nevypracoval ani jeden brejkbol a ani čtyři odvrácené mečboly mu nepomohly. Berdych za stavu 5-2 při svém podání nezaváhal a po necelých dvou hodinách zvítězil 6-3 6-2 a 6-2.

"Někdo mohl očekávat jednoznačný zápas, ale je potřeba to naplnit na kurtu. Dobře jsem podával, což je vždy klíč k mé hře, takže jsem ho dostával pod tlak. Podáním jsem si hodně pomohl a užil si to," usmíval se Berdych, který si proti Melzerovi připsal celkem 42 vítězných míčů a 12 es.

Dalším soupeřem českého hráče bude Kevin Anderson. S Jihoafričanem se střetl čtyřikrát, všechny zápasy se hrály loni a český daviscuový šampion pokaždé zvítězil. "Viděl jsem ho tady, hrál opravdu dobře, ale já chci jít dál," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu. Pokud by uspěl, nejspíš by ve čtvrtfinále narazil na favorizovaného Djokoviče.

Výsledky - Australian Open - muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (5-ČR) - Melzer (26-Rak.) 6:3, 6:2, 6:2, Ferrer (4-Šp.) - Baghdatis (28-Kypr) 6:4, 6:2, 6:3, Tipsarevič (8-Srb.) - Benneteau (32-Fr.) 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3, Almagro (10-Šp.) - Janowicz (24-Pol.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4), 6:1, Nišikori (16-Jap.) - Donskoj (Rus.) 7:6 (7:3), 6:2, 6:3, Anderson (JAR) - Verdasco (22-Šp.) 4:6, 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:2, Wawrinka (15-Švýc.) - Querrey (20-USA) 7:6 (8:6), 7:5, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
gigin
Djokoland - IDEMOOOO!!! :DDDD
Reagovat
Fandina
gigin ... samostatné vedení ... tak to tady s ním už vůbec nebude k vydržení ... gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
A zase jsme bok po boku. :D
Reagovat
gigin
http://q3.cz/images/31jtwin.jpg
Reagovat
gigin
Your Men?s Overall Standing: #1 of 1023
:-OOO
Reagovat
smazaný uživatel
Dočkaj času, jak husa klasu..V tabuľke je neporiadok momentálne :)
Reagovat
Fandina
gratulace Tomovi ... jen tak dál ... držím palce a Tome pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi to jenom, nebo Berdych vážně trochu vypracoval backhand? Občas posílal z levé strany pořádné smrťáky (hlavně po lajně to byla radost se na to dívat)
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, zrovna jsem ten zápas neviděla:-/...
No, těším se na střet s Andersonem, to teda nebude nic snadnýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že tam nie je Nando, bol by to pohľadnejší zápas..Možno jeden z najlepších na turnaji vôbec..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužiaľ FeVer už nie je to čo býval, kedysi som sa snažil sledovať každý jeho zápas, no dnes s Andersonom prehrať nemal, no Kevin aspoň odohrá s Berdychom rovnocenný zápas, kdežto Nando by asi prehral 0:3 na sety pri jeho forme ... podobne ako v 4.kole v roku 2011. Tomášova hra mu nesedí jednoducho.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska výbornej výkon Tome.
Reagovat
misoSK
Anderson s Berdychom by mohol byt vyborny zapas, Kevina mam velmi rad, na to aky je vysoky je mimoriadne pohyblivy a posobi v porovnani s Karlovicom ci Isnerom velmi dobre na kurte, navyse ma skvelu formu, ale to Berda taktiez, bude to boj
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Niši a v neděli jako na Olympiádě!
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer položil latku veru vysoko..Jeho absencia v mojom fantassy tíme ma začína mrzieť :)..Podľa mňa zvládne aj Nishikoriho..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj taky myslim. Hrál dneska parádně. Navíc Niši je totálně zdravotně zdecimovanej.
Reagovat
George_Renel
Další dnešní dobrou zprávou je, že Veselý potvrdil roli nasazené jedničky a přes vůbec první ztrátu setu v na turnaji v Eilatu postoupil do finále.
Reagovat
historik
jo to je výborná zpráva, držím palce ve finále, kdo ho tam čeká?
Možná blbá otázka, ale mohl by už hrát na challengerech ne?
Reagovat
George_Renel
Jeho soupeř ještě z 2. SF nevzešel. A jinak také doufám že po úspěšném restartu přeskočí o úroveň výše.
Reagovat
smazaný uživatel
Feru - Marcos...Mňam :)
Reagovat
tommr
a pořád ještě nebezpečnýmu Melzerovi nedal ani čuchnout. Takhle suverénní výkon jsem od Toma už dlouho neviděl. Po včerejším trápení s Petrou to byl úplnej balzám na duši ... :)
V dalším kole to už ale bude mít podstatně těžší. Poslední dva Tomášovy zápasy s Andersonem loni na FO a v Paříži byly extrémně vyrovnaný a rozhodovalo v nich jen pár míčků. S dnešním výkonem by ale Tomáš měl uspět i proti tomu kolohnátovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, a pevně věřím, že tomáš podobný výkom minimálně ještě dvakrát zopakuje, proti rozjetému kevinovi to bude sakra potřeba a o djokovi se ani nemá cenu bavit.
Reagovat
deLaFere
Několik světových úderů, Melzer se víceméně jenom díval. Co bych velmi ocenil je samozřejmě vynikající podání, ale oproti loňské sezoně mi Tomáš připadá agresivnější, častěji chodí na síť a jsem překvapen jeho údery od základní čáry, především z forhendu. Většina jich jde s velkou jistotou velmi hluboko do pole, tak deset dvacet čísel od základní čáry, vytváří tím trvalý tlak, myslím, že v minulé sezoně takovýchto úderů bylo neporovnatelně méně, teď Andersona a pak, doufám, hodně potrápí Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Ander Slona by měl zmáknout taky, i když ve třech setech to možná nebude...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist