Berdych přes neoblíbeného Llodru suverénně do 3. kola

30. 5. 2012, 16:11
Aktuality 22
FRENCH OPEN - Tomáš Berdych neměl na Michaela Llodru dobré vzpomínky , dnes v Paříži mu však porážky z předloňského US Open a French Open 2008 oplatil. Český tenista domácího hráče smetl hladce 6-2 6-3 6-3 a bez ztráty setu postoupil do 3. kola. V něm bude soupeřem české jedničky Jihoafričan Kevin Anderson.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych nad Michalem Llodrou vyhrál naposledy před pěti lety ve Wimbledonu, na French Open 2008 a US Open 2010 s o víc jak pět let starším soupeřem vypadl hned v úvodních kolech. Levoruký Francouz tak byl pro českou jedničku strašákem, Berdych má ale formu a letos si na Llodru věřil. 

Tomáš BerdychA právě sebevědomí dnes z Berdycha zářilo. Za celé utkání nečelil žádnému brejkbolu, často úspěšně čelil Llodrovo naběhům na síť, nastřílel 42 winnerů, podle oficiálních statistik spáchal pouze 6 nevynucených chyb a za pouhých 101 minut hry už mohl slavit hladkou výhru 6-2 6-3 6-3. 

"Od začátku do konce to bylo podle toho, co jsem chtěl hrát, co bylo potřeba. Nejdůležitější bylo, že se mi to podařilo zvládnout herně i mentálně, což se mi povedlo úplně bez jediné chybičky," řekl Berdych Radiožurnálu. Llodra uvedl, že necítil žádnou naději proti Berdychovi tentokrát uspět. "To je pro mě ta nejlepší vizitka, když tohle řekne poražený hráč," doplnil český tenista.

Předloňský semifinalista Berdych tak napravil své loňské zaváhání, kdy hned v 1. kole senzačně vypadl s domácím outsiderem Stephanem Robertem. 

Šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se o postup do letošního osmifinále French Open utká s Kevinem Andersonem, kterého letos porazil bez ztráty setu na Australian Open i na modré antuce v Madridu. Jihoafričan dnes zdolal 6-3 3-6 6-3 6-0 Argentince Horacia Zeballose.

- GRANDSLAM FRENCH OPEN muži -
(Francie / Paříž, antuka, 6.555.000 eur)
středeční výsledky český tenistů (30. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - Llodra (Fr.) 6-2 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (9-ČR/SR) - Falla/Giraldo (Kol.) 7-6(1) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Heather_Fedex
42 wineru a 6 chyb? naproti tomu roger 47 wineru a 34 nevynucenych chyb. to je obrovsky rozdil. vim, ze do jejich zapasu je jeste daleko, ale i tak...tlaky, tlaky, tlaky
Reagovat
Bob
a Tomáš hrál fakt dobře! Snad se mu povede dojít co nejdál!
Reagovat
smazaný uživatel
haha
Ten Bejkr je dobrej týpek. Před pár dny vylezl odněkud z kanálu a teď donutil Simona k 5. setu. Přitom na začátku FO jsem mu kvůli špatnému losu pro 2. kolo nedával vůbec žádnou šanci. Kéž by mu zdraví už vydrželo až do konce kariéry. Tolik let pauza, musel toho chudák vytrpět asi hodně.
Reagovat
hatatytla
Llodra dneska chvílema až trapnej, z těch jeho některých náběhů k síti bych ho prohodil možná i já. Byla to dokonalá odveta zato jak ho vytrestal na US open 2010. Anderson bude trošku lepší, ale i tak tam není čem. První opravdovej test formy příjde ve 4. kole, asi s Del Potrem.
Reagovat
misoSK
Llodra a antuka to nejde velmi dokopy, navyse mi dnes jeho servis pripadal dost neskodny a Berdych dokazal skvele returnovat...Anderson je zatial jasnym lidrom v pocte es na turnaji, hra v Parizi solidny tenis, ale na Berdycha hrat nevie
Reagovat
dadaft
ony by ty náběhy nebyly až tak špatné, ale Tomáš tam posílal takové žihadla, že působily jako marnost nad marnost.
když jsem dneska Berdycha viděl, trochu jsem zauvažoval o Lendlových slovech........
......... co kdyby se i v mužském tenise ledy pohnuly,
a vítěz by se nejmenoval ani Nadal, ani Djokovič, ani Federer.
??? )))
Reagovat
Fandina
... žihadla ... no to je hezké a příznačné ... fakt jsem to ještě neslyšela ... úsměv
Reagovat
Jan
Přeji Tomášovi všechno nejlepší, ale čísla vždycky vypadají skvěle a když se narazí na silného hráče, tak už tak potom tak skvělá nejsou.
Reagovat
Fandina
Z dnešní hry Tomáše mám obrovskou radost ... prosím pokračuj takto pokud to půjde ... super
Reagovat
smazaný uživatel
No tak takové statistiky jsem dlouho neviděl. On snad z Berdycha bude ještě antukář :D Snad budou brzo highlights.
Reagovat
smazaný uživatel
máš naprostou pravdu dnes hrál tom opravdu skvěle uvidíme kéž by mu to vydrželo aj na federera
Reagovat
ezpana
Najlepší zápas aký kedy Berdych na antuke hral, esá/dvojchyby 8/0 víťazné údery/nevynútené chyby 42/6 -> neskutočné čísla, to bol výkon na úrovni Nadala, klobúk dole.
http://3.bp.blogspot.com/-4dGLB79mAz4/T8YqHQ1rjpI/AAAAAAAAAYU/lljfnmugVQU/s1600/Llodra-Berdych.jpg
Reagovat
ezpana
plus nečelil ani jednému BP, neskutočné niečo. Pričom Llodra hral veľmi dobre, ale aj tak bol bez šance
Reagovat
VlS
příjemné překvapení bylo, že jsi to zvládl tak suverénně, jak jsme doufali. Super forma zdá se.
Reagovat
VlS
Ještě jsem se teď díval na statistiku, protože jsem viděl jen konec zápasu, ale čísla 42 winners : 6 (slovy šest) UE, celkové míče 90:57, 8 es, 0 DF, ani jeden nabídnutý BB, 5 ze 7 získaných BB, tak to tedy dneska všechno muselo sedět jak se patří.
Reagovat
gigin
Pěkná práce !! Musím uznat. Až nečekaně hladce, bez problémků .. hmmm ... Jde z něj hrůza !!!! :-))))
Reagovat
Sonja
To teda, máme se čeho bát v semi:-))
Reagovat
gigin
Ale tak zase taková hrůza to nebude :-)))
Reagovat
VlS
Tak já doufám, že to bude jen takové krátké leknutí tak na hoďku, hoďku a půl a pak už bude moci Nole relaxovat o pár dní víc, než má teď v plánu. To jsem hodnej a přející, co?
Reagovat
gigin
To jsi rychle "přejel" Rožérka !!! :-DDD
Reagovat
Fandina
Nelze se divit po bitvě u Madridu ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist