Berdych přijal divokou kartu, bude hrát v Prostějově

28. 5. 2009, 13:46
Aktuality 3
Tomáš Berdych se jako čtvrtý český hráč pokusí vyhrát prostějovský antukový challenger. Dvacátý tenista světa se v pavouku 16. ročníku challengeru objeví příští týden díky divoké kartě. Dnes to oznámili pořadatelé.
Tomáš Berdych

Z českých tenistů se přímo do hlavní soutěže dostal přímo jen Ivo Minář. Možná ho v případě vyřazení v Paříži doplní Radek Štěpánek, což potvrdil pořadatelům. Na Moravě se objeví mimo jiné Chorvat Ivan Ljubičič, někdejší vítěz Davisova poháru. Z minulých vítězů nechybí obhájce Argentinec Augustin Calleri, či předloňský vítěz a jeho krajan Sergio Roitman.

"Loni jsem řekla, že udržet kvalitu je těžší a těžší oříšek. Nám se ale opět povedlo ji zlepšit. Máme šestnáct hráčů první světové stovky, což je nárůst," uvedla ředitelka turnaje Petra Píchalová.

Dvouhru mužů z českých tenistů v Prostějově vyhráli Bohdan Ulihrach (1997, 2001), Radek Štěpánek (2003, 2004) a Jan Hájek (2006).

Hvězdou letošního doprovodného programu je již dříve ohlášená Ruska Anna Kurnikovová. Bývalá osmá hráčka světa se v pátek objeví na golfu na Slavkově a zahraje si v Prostějově od 16:30 exhibiční smíšenou čtyřhru. "Její účast vnese do turnaje ženské kouzlo," řekl Miroslav Černošek, majitel TK Plus Prostějov.

Tenisový sexy symbol v mixu doplní ředitelka turnaje a bývalá fedcupová reprezentantka Píchalová. Mužský part obstará mnoho hráčů, třeba někdejší hráči Jiří Novák a Karel Nováček. Určitě se s raketou v ruce na kurtu objeví český hokejista Jaromír Jágr. Ještě je doplní také zástupci sponzorů nebo přítomných politických špiček.

Jednání o angažmá Kurnikovové měli organizátoři podle svých slov částečně usnadněné. "Karel Nováček s ní hrál loni dvě exhibice, takže to bylo o osobních kontaktech," řekl Černošek. Navíc s Kurnikovovou si Píchalová, ještě pod dívčím jménem Langrová, zahrála čtyřhru ještě v době aktivní kariéry obou tenistek v Budapešti roku 1996.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevíte náhodou někdo jak je to se vstupenkama?Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
to nevim, ale doufám že to tomášek vyhraje!
Reagovat
smazaný uživatel
jezdim tam posledni 4roky a nikdy tam vstupny nebylo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist