Berdych přijal divokou kartu na antuku v Oeiras

26. 4. 2014, 00:17
Aktuality 30
Tomáš Berdych zařadil na poslední chvíli do svého programu přípravy na Roland Garros menší turnaj na antuce v portugalském Oeiras, kde se bude hrát příští týden. Český tenista včera večer přijal divokou kartu od pořadatelů, kteří hledali náhradu za obhájce titulu Stanislase Wawrinku.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Titul na antukovém turnaji ATP 250 v portugalském Oeiras měl v příštím týdnu obhajovat třetí hráč světa Stanislas Wawrinka, ve čtvrtek se ale překvapivý vítěz letošního Australian Open po nečekaném nedělním triumfu na Masters 1000 v Monte Carlu kvůli fyzické únavě ze soutěže odhlásil.

Pořadatelé tak měli jen velmi málo času na to, aby za světovou trojku našli adekvátní náhradu. Uspěli, neboť z oslovených tenistů se v pátek večer domluvili s šestým hráčem světa Tomášem Berdychem, který naopak minulý týden v Monte Carlu prohrál už ve 3. kole s Guillermem Garcíou-Lópezem. Český tenista si tak 'vyplnil' čas před turnaji Masters v Madridu, Římě a pařížským grandslamem Roland Garros.

Osmadvacetiletý Berdych hrál v Portugalsku pouze v letech 2004 a 2005, kdy se turnaj konal ještě v Estorilu. Při svém debutu skončil soby osmnáctiletý v kvalifikaci, o rok později prohrál v prvním kole s krajanem Michalem Tabarou.

Letos bude Berdych nasazenou jedničkou a jedním ze dvou hráčů Top 10 v soutěži. Jeho největšími konkurenty by měli být devátý hráč světa Milos Raonic, Rus Dmitrij Tursunov či Španělé Marcel Granollers, šampion z let 2009 a 2010 Albert Montaňés a poslední Berdychův přemožitel García-López.

Wimbledonský finalista z roku 2010 Berdych už v této sezoně vyhrál turnaj ATP 500 v Rotterdamu, byl ve finále v Dubaji a semifinále si zahrál na Australian Open a na Masters v Miami. Pokud v Portugalsku potvrdí roli papírového favorita, vyhraje podruhé v kariéře dva turnaje během jedné sezony. Poprvé se mu to povedlo před dvěma lety.

Turnaj v Oeiras před Wawrinkou vyhráli například dvakrát Juan Martín Del Potro, Roger Federer, Novak Djokovič nebo David Nalbandian.

V Oeiras se souběžně hraje také ženský turnaj WTA a pořadatelé rovněž přišli o obhájkyni titulu Rusku Anastasii Pavljučenkovovou. Z českých tenistek by měla startovat Lucie Šafářová, Klára Koukalová se podle oficiálních stránek z turnaje ze soutěže odhlásila.

V soutěži žen budou papírovými adeptkami na zisk trofeje loňská finalistka Carla Suárezová-Navarrová ze Španělska, Australanka Stosurová, Kanaďanka Bouchardová, Ruska Kuzněcovová či nasazená jednička Italka Vinciová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
tommr
tak už je známej los turnaje v Oeiras:
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=en&tour=&lang=&ref=http%3A//www.atpworldtour.com/

Tomáš Berdych je nasazenej jako jednička a má v prvním kole volnej los. Pokud bude pavoukem postupovat podle papírovejch předpokladů tak v semifinále narazí na svýho "oblíbenýho" soupeře Garciu-Lopeze a ve finále by se měl střetnout s Raonicem ... :)
Reagovat
Fandina
Takhle to vypadá celkem dobře. Bylo by super, kdyby to Berďa naplnil a vyhrál, když je nasazenou jedničkou. Tak držím palce. Berďo pojĎ!
Reagovat
Chrenda
No jak narazí na Lopéze, tak zas rupne. Ten mu nejde na lopatu. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenista-rosol-v-magazinu-dnes-d2x-/tenis.aspx?c=A130417_135131_tenis_par
Prý se lidem zdám jako namyšlený frajírek,", aj na mna tak pôsobi DDD
Reagovat
Fandina
Když to sám říká, tak to musí být pravda. Ale faktem je, že na mě tak nepůsobí, ani v televizi, ani když jsem se s ním setkala. Takže asi jsem výjimka ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
pôsobi tak povyšenecky ale to je každeho nazor.
Reagovat
Fandina
Tady je když byl Lukáš u Šípa ve Všechnopárty. Je tam milý a je to zajímavé, co se tam povídá.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10090925908-vsechnoparty/213522161600027/video/
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, má povýšenecký výraz, ale na kurtu se chová seriozně a při osobním setkání je příjemný.
Reagovat
Fandina
Teď se řehtám. Šíp, Lukáši, co se děje, že se ti teď nedaří, když jsi byl 101 tak si porazil Nadala a teď jsi 45 a neporazíš nikoho ... ha ha ha, jsem mrtvá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol zranený predsa, ale je pravda, že Rosolovi tam vtedy padalo všetko
Reagovat
Fandina
Lukáš hrál tenkrát super. Pátý set byla jedna jízda. Tak třeba to ještě někdy zopakuje. Uvidíme. Luky pojď!
Reagovat
kada.tom
Juchů, Lukáš je ve finále, krásně otočil zápas s Haasem :-)
Tak jestli postoupí Gael (jakože snad ne), tak budu fandit zítra Lukášovi ... jestli postoupí Grigor (jakože snad ano), tak mi bude jedno, jestli turnaj vyhraje Lukáš nebo Grigor :-)

A Lukáš by si zítra mohl střihnout i finále ve čtyřhře, tak snad mu to s Istominem vyjde :-)
Reagovat
Fandina
super. Semifinále pěkná hra. Třetí set super. Gratulka. Jen tak dál! Luky pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Pred náročným Madridom, Rimom, RG a hned nato trava to je zbytočne ale to len môj názor:DDD
Reagovat
tommr
jsem rád, že si Tomáš zahraje v Oeiras. Bude tak mít příležitost pořádně se na antuce rozehrát před důležitejma turnajema v Madridu a v Římě kde obhajuje lonský semifinále. Zmenšuje se tím riziko nečekanýho vypadnutí s nějakým outsiderem jako se mu to stalo v MC ... :)
Případnej titul by se mu navíc velice hodil pro posílení sebevědomí. Možnej bodovej zisk taky není zanedbatelnej - kdyby v Oeiras získal titul tak by v žebříčku přeskočil Ferrera a posunul se na pátý místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby pak chudacek nebyl unavenej..
Jako Cibule :D nehrajeta svou zemi ale nejaky malyy turnaj ktrej nevyhraje
Reagovat
UnrealTom
je to pravda, proti japoncům nehrál že údajně únava, a pak pude hrát takovej podřadnej turnaj, někdy ty tenisty nechápu
Reagovat
smazaný uživatel
od Tomáše je to asi reakce na předchozí nevydařený turnaj. Chce se zřejmě na antuce trošku rozehrát. Je tedy možnost, že bude na Madrid rozehraný.. a nebo unavený.
Reagovat
gocii
vy jste taky jak retardovani už, davis cup nehraje protože se chce soustředit jen na svoji sezonu, to neznamená jen dva zapasy ale třeba i zbytečny změny povrchu, je vidět jak dopadla kvitová, jelikož se mu nepovedlo mc tak využil možnosti wc v oeiras kde se muže zase rozehrát, co je na tom těžké na chápání? navíc proti japonsku ho opravdu nebylo potřeba, když tam nebyl kei
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš je, pokud vím, dospělý, takže si snad může dělat co chce, nevím, co mají někteří pořád potřebu kritizovat jeho rozhodnutí. On snad v DC málo odehrál? A už vidím vás, co máte pořád řeči, jak si necháte do něčeho kecat a vůbec si nepojedete po svým, hlavně když jde o kariéru nebo peníze. Doporučuju si občas zamést před vlastním prahem.
Reagovat
UnrealTom
ten tak potřebuje prachy má nahrabáno na dva životy, tak zase klídeček, a v kariéře už se moc neposune třeba na top 3 rozhodně nemá, navíc my můžeme vyjádřit svůj názor, a jestli se někomu nelíbí to je jeho problém
Reagovat
smazaný uživatel
Nahrabáno? Tak pokud vím, do klina mu to samo nespadlo, takže "nahrabáno" bych řadila k jiným osobám. Neboj, v klídečku jsem, já taky mám právo vyjádřit svůj názor ne? Je fajn, jak každý vždycky ví, co má ten druhý přesně udělat.
Reagovat
kada.tom
Toho by měl Tomáš využít :-)
A je fajn, že ho uvidíme na turnaji, kde jinak nestartuje :-)
Reagovat
Frick
Tak dva tituly pro jeden ex-pár :-))))
Reagovat
makro99
jo, to je víceméně hotová věc...
Reagovat
tommr
nefantazíruj zase. Tomáš sice bude hlavním favoritem na titul, ale víme jak to u něj v takovejch případech obvykle končí. A Lucka nebude ani nasazená a její šance na titul je jen minimální ... :)
Reagovat
EllNino
Lucka nasazená bude ...http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=679042 ...podle tohole bude 5. nasazená :)
Reagovat
tommr
no pokud opravdu Pavlyuchenková, Cornetová a Cirstea odřekly účast tak bude Lucka nasazená jako šestka. Ani tak ale nebude hlavní kandidátka na titul ... :)
Jinak škoda odhlášení Kláry Koukalový - doufejme, že to není kvůli nějakýmu vážnýmu zranění nebo nemoci ...
Potěšující je naopak, že už bude hrát Bára Strýcová, která měla údajně něco s rukou ...
Reagovat
EllNino
Jako pětka, Alisu nepočítej, ta má chráněnej žebříček, ale nasazená na turnajích být nemuže, když je až 102. :) ..Klára asi usoudila, že je těch turnajů moc, protože pak hraje Madrid a Prahu a nechce asi skončit zase s alergií, jako loni, kdy se jí to táhlo až do Wimbledonu :) ...
Reagovat
tommr
tu Kleybanovou jsem přehlíd ...
Jinak pokud se Klára odhlásila jen preventivně tak jí to schvaluju. Ve Stuttgartu proti Erraniový působila velice unaveným dojmem. V jejím věku nemá cenu se nějak přetěžovat ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist