Berdych prohrál, do finále jde Del Potro. Federer měl problémy

18. 2. 2012, 15:35
Aktuality 102
Vítězná série Tomáše Berdycha se zastavila na osmi zápasech. Postaral se o to Juan-Martín Del Potro, který v Rotterdamu připravil českému hráči druhou porážku v letošní sezoně. Argentinec porazil Berdycha 6-3 a 6-1 a zaslouženě postoupil do finále. V něm ho čeká vítěz duelu Federer-Davyděnko.
Tomáš Berdych

Do celkově pátého vzájemného duelu vstoupil druhý nasazený Tomáš Berdych jako mírný papírový favorit, ovšem proti výborně hrajícímu Juanu-Martínovi del Potrovi se od začátku nedokázal svou hrou prosazovat. Hned první servis český hráč ztratil; další dva sice získal čistou hrou, ale od té doby se na podání trápil. Když lajnový rozhodčí za stavu 3-5 zahlásil Berdychovi chybu nohou, znamenalo to tři setboly pro Argentince, který využil hned ten první.

V situaci, kdy musel po prvním prohraném setu otáčet zápas, byl Tomáš Berdych letos jen jednou a proti Španělu Almagrovi se mu to povedlo, proti Del Potrovi dnes ale neměl šanci. Hned v úvodním gamu další sady nezahrál sedmý hráč světa ani jedno první podání a o servis znovu přišel. Šanci otočit nepříznivý vývoj měl Berdych hned v dalším gamu, kdy měl při Del Potrově servisu první tři brejkboly v utkání. Argentinec ale všechny smazal, ještě dvakrát sebral Berdychovi podání a za stavu 5-0 mohl podruhé ve dvou dnech možnost nadělit soupeři 'kanára'. To český hráč nepřipustil, ovšem víc než jen upravit skóre nedokázal; v následujícím gamu Del Potro svým devátým esem zápas po rovné hodině a čtvrt ukončil.

"Hrál jsem skoro bezchybně," pochvaloval si po utkání Del Potro, který v posledních dvou zápasech ztratil proti soupeřům z elitní světové třicítky pouhých pět gamů. "Celou dobu jsem se soustředil na to, abych mu sebral podání. Zápas od zápasu se zlepšuju, ale ve finále budu muset hrát líp, abych tenhle turnaj vyhrál," dodal Argentinec.

Vítěz US Open z roku 2009 Del Potro si o desátý titul v kariéře v nedělním finále zahraje s Rogerem Federerem, kterého právě před třemi lety v newyorkském finále porazil. V celkové bilanci ale vede Švýcar 8-2.

Federer měl v dnešním semifinále problémy s Nikolajem Davyděnkem, se kterým prohrával už 4-6 a 1-3. Druhý set však pěti vyhranými gamy v řadě otočil, a když se v rozhodující třetí sadě dostal za stavu 3-4 a 0-40 ze tří brejkbolů, soupeře v následné hře potrestal a zvítězil 4-6 6-3 6-4. 

"Je dobré vidět Davyděnka hrát zase na vysoké úrovni. Naštěstí pro mě nebyl dostatečně dobrý, aby mě dorazil," oddychl si Federer.

Třicetiletý Švýcar tak vylepšil bilanci vzájemných zápasů už na 17-2 a letos poprvé postoupil do finále. V Rotterdamu může zopakovat svůj triumf z roku 2005, kdy v Holandsku startoval naposledy.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1,207.500 eur):
Dvouhra - semifinále:
Del Potro (3-Arg.) - Berdych (2-ČR) 6-3 6-1
Federer (1-Švýc.) - Davyděnko (Rus.) 4-6 6-3 6-4

 

 

Komentáře

102
Přidat komentář
steve79
Včerejší zápas mezi Federerem a Davynkem patřil rozhodně mezi TOP 10 letošní sezony. Davynenko hrál opravdu výborně. Míčky trefoval přesně ihned po odskoku. Fedex opět předvedl svůj vysoký standard. Ono to je jednoduché se přeorientovat z antuky na tak rychlý povrch z pohledu Federera.
Reagovat
Labi
byl jsem už smířený s tím že to Roger projede ale mnohem větší radost než obrat v utkání jsem měl z toho že dokázal zabojovat a vítězné míče si užít. Potěšilo mě to především protože se mi jeho styl hry dlouhodobě líbí a pokud chce ještě myslet na velke tituly tak musí "přeřadit" na vyšší stupeň a víc zabojovat ...po vypadnutí na AO jsem o tom dost pochyboval ale je vidět že tu motivaci ještě v sobě má :))
Reagovat
smazaný uživatel
Co včera Fedex neuhrál svým jedinečným tenisovým umem, to uhrál bojovností a skvělou obranou, z níž vytěžil taky dost důležitých bodů. Taky se mi to líbilo a je to určitě dobré znamení, že ještě nic nebalí. Uvidíme, co dneska s Del Potrem. Možná to nebude úplně jednoznačné, ale já Fedexovi věřím. I kdyby to měl být tak těžký zápas, jako včera. :-)
Reagovat
Labi
"nejhorší" je to že on už nemusí nikomu nic dokazovat, ale přeci jenom už to je nějaková doba co vyhrál poslední GS tak se snad s těmi 16 nesmíří :)
Reagovat
Frantz
to jsou kydy, to je na posrani :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně Fedex má na grandslamech pořád solidní výsledky a chce to jen "trochu toho štěstíčka", které Fedexovi chybí, at´ už to bylo např. loni ve finále RG s Nadalem či v semifinále USO s Djokovičem. Věřím, že ještě 1-2 přidá, jeden nejlépe ve Wimbledonu (to by mělo atmosféru) a ještě jeden z USO (přál bych mu rekordní šestý titul, k němuž byl v minulosti velmi blízko). Ale samozřejmě mi udělá nesmírnou radost, at´ už vyhraje kdekoliv. :-))
Reagovat
Labi
nikdo se tě na nic neptal
Reagovat
smazaný uživatel
V prvním setu jsem byl i já dost naštvaný, ale za jakéhokoliv stavu zápasu jsem Rogerovi věřil, že to zvládne. :-) Snad jen, že to nemuselo být takové drama, kdyby Fedex využil ty brejkboly na začátku třetího setu v první a třetí hře (v každé měl 40:15), když byl Davyděnko nalomený, ale opět se ukázalo, že je schopen zabojovat, o čemž svědčila koncovka třetího setu, dřina na n-tou bez kompromisů. :-)

Zítra by to MOHLO vyjít, pokud bude Fedex hrát jako od poloviny druhého setu, kdy už to bylo fajn, ale pokud bude předvádět dnešní pochybný výkon z prvního setu, tak to vidím černě... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
tak sem si zde pročítal komentáře,a zaujal mě jeden típek a ten típek si Ty:-)))znáš pravidla tenise,či charakter tohoto sportu?:-)))až Berdych sundá nějakého elitního hráče top 10,tak ty budeš první kdo ho bude oslavovat:-))))on má dva roky konzistentní výkony,právem je tam,kde je...u mě si dnes vyhrál jednoznačně hlupáka dne :-)))omlouvám se všem a přeji hezkou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
jde vidět, že mě vubec neznáš a soudit lidi, podle jejich názoru, to je podle mě hloupost kamaráde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pak mi připomeň koho sundá, to sem teda zvědavej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já nesoudím jen konstatuji...soud není v mé kompetenci:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
cau nemate prosim nekdo nejaky streamek na zapase federera? dekuju
Reagovat
Heather_Fedex
sam je dobra tenistka ale ne tak jako aza. jedina, kt. muze azu zastavit herne je petra jenomze to by se jednoznacne musela vratit stara petra z roku 2011.
Reagovat
freeteepek
Stará Petra není až tak stará, aby se nevrátila:-)Jsem zvědav, zda Vika na finále zítra nastoupí. Sam v každém případě není bez šancí. Překvapuje mě, jak často jsou holky zraněný. Některý skoro pořád...A každá druhá má problémy s kotníkem. Asi by měly všechny nosit nějakou ochranu, na ty jejich chatrný klouby. Pro každý případ. Já měl jednou podvrtnutý koleno a od té doby se to pořád vrací. Stačí málo. Kdybych hrál závodně tenis, tak jedině s bandáží při každým zápase. Pro sychr.
Reagovat
pepin
Souhlasím, že v současné formě jakou má Azarenka ji muže konkurovat jen Petra. Dnes Agn. hodně kazila a to proti hekačce nejde. Doufejme, že se vrátí naše dobrá Petula.
Reagovat
Vojtiik
pravě Sammy je hracka, ktera svym "muzskym" stylem tenisu muze zaskocit kteroukoliv hracku na okruhu.. tak stejne jako to treba dokazala ve finale USO minuly rok.. takze mluvit o tom ze jedina ji muze porazit petra je hloupost:)
Reagovat
rib
Viděli jste PŘÍBĚH OPRAVDOVÉHO ČLOVĚKA :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Meresjev hadr, ale jo, gratulace Viktorii. Aga dnes pod svymi moznostmi....
Reagovat
smazaný uživatel
:-) nejsem si jist, kolik diskutérů tuší, kdo je Meresjev
Reagovat
smazaný uživatel
grecco: ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
Jen dodám, že ve skutečnosti se jmenoval Maresjev.
Reagovat
pepin
Byl to ruský pilot, kterého sestřelili a pak se asi 2 roky, usměv, plazil, vzali mu nohy a on slíbil, že berle vrátí a přijde po svých.
Reagovat
gigin
přesně tak !! Boris Polevoj mu špičkově pozměnil jméno, jak psal ten román :-) Moc jsem to nepochopil :-D
Reagovat
VlS
Navíc nebyl jedinej, Britové měli taky jednoho a když mu němci pak chtěli zabránit v útěku, tak mu sebrali protézy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, ale to co tam Vika předváděla, mi přišlo jako divadýlko.No ale nerad bych jí křivdil - hraje fakt výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to přišlo stejné, a Aga ji u sítě podala ruku tak vlažně, ani se jí nezeptala, co jí je..nějak otrávenej výraz měla, no moc se jí nedivím. Vika hraje skvěle, myslím, že finále vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
U sítě? Aga šla po zápase za Vikou na její polovinu kurtu a tam si podaly ruce. Myslím, že to bylo od Agy hezké gesto. Vám se nikdo nezavděčí... Kdyby Vika musela skrečovat, tak kritizujete, že "zase" skrečovala. Když to Vika se slzami v očích dohraje, tak kritizujete, že jenom hrála divadlo... Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, u "sítě" není správný výraz, šla na její polovinu kurtu, jak píšeš, ale na mý myšlence to nic nemění:-)
Aga byla otrávená a nezeptala se Viky, co se jí stalo, což se běžně stává..a já jinak proti Vice nic nemám, celkem mi v ničem nevadí, jen vyjadřuju názor na tuhle konkrétní situaci, ty to vidíš pochopitelně jinak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo by nebyl otrávený, když prohraje... Třeba se Aga zeptala Viky v šatně po zápase, to já neřeším. Schvaluju ti, že vyjadřuješ svůj názor (to je podstata diskuse), ale je to ničím nepodložený názor. Můžeš mi říct, proč by Vika měla něco předstírat za stavu 6:2 a 1:1, když se jí výborně dařilo? Myslím, že ona to vůbec nemá zapotřebí.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, nemá to zapotřebí:-)
a čím je to podloženo? To je můj pocit, ten je subjektivní a proto to nemám ničím podložené..snad jen tím, jak dobíhala míče, který by normálně těžko s bolavým kotníkem doběhla. A slzy já prostě ženským moc nevěřím.., to u mě není žádné měřítko, tak se omlouvám:-)
Zrovna jako ty svoje přesvědčení stavíš jen na svých pocitech, nemůžem ani jeden z nás opravdu vědět, jak to bylo.
Snad bude v pořádku a ve finále uvidíme kvalitní tenis od obou hráček:-)
Reagovat
skott
Aga nesla podat ruku Azarence na jeji stranu kurtu, aby udelala hezke gesto, ale protoze chtela co nejdrive zmizet v satne a mela svuj bagl prave na te polovine.Nejdriv cekala u site, zatimco se Azarenka modlila k bohu a kdyz se nemela k podani ruky, tak Agnieszka vyrazila k ni a lehce si s ni placla.Nasranost z ni doslova cisela.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty budeš asi drsná holka, co nikdy nepláče. :D Třeba to bylo po chvíli lepší. Já to vím z vlastní zkušenosti, že v prvním momentě to vždycky bolí nejvíc a ještě k tomu ten šok. Vika taky dostala nějaký prášek proti bolesti, to třeba taky pomohlo... Každopádně bylo podle mě dost vidět, že hrála se sebezapřením.

skott: To jsou ostrá slovíčka. :D Nevím, ničeho takového jsem si nevšiml. Myslím, že se holky dost dobře znají a vztah mají dobrý. Mimochodem, já se modlil k bohu od té chvíle, co jsem Viku viděl ležet na zemi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsi mě fakt rozesmál s těma slzama...no víš, já prostě nehraju na city:-))
Publikum pak měla na svojí straně, takže já jí nic nevyčítám, udělala to každopádně šikovně a pokud ji to opravdu bolelo, tak o to víc je to obdivuhodný, že s tím dohrála :-)

skott-100% souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře. :) Taky doufám, že finále nabídne pěkný tenis a nejlépe s vítězným koncem pro Viku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukecala jsem tě:-)) ale ne, to je legrace, vážím si, že jsi to vzal a i já respektuju tvoje názory, i když s nimi třeba někdy nesouhlasím:-)

na finále se těším a fandit budu Vice, Sam mi nějak nesedí, nevím proč..a vůbec mi nevadí, jestli bude mít Vika body navíc oproti Petře, prostě si je uhraje:-)
Reagovat
skott
monty, pri vsi ucte, ty sis zrejme nevsiml vic veci, az si rikam, jakym zpusobem zapasy vlastne sledujes:)
Dole nekomu napriklad pises, ze Azarenka spatne doslapla, pritom naopak podle opakovaneho zaberu, si neco udelala pri odrazu z nohy, kdyz se snazila zareagovat na Radwanske forhend do protipohybu.
A jak moc to bylo vazne?O par gemu pozdeji nemela problem v jedne vymene vybehat Agy kombinaci kratas/lob dvakrat zasebou..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píšu v reakci na Emu: V prvním momentě to vždycky bolí nejvíc... Když člověk zjistí, že to aspoň trochu jde, tak je to většinou dobré. Možná máš pravdu, bylo to po úderu do protipohybu. Mně opravdu přišlo, že Vika špatně došlápla. Je to i napsané ve vedlejším článku: "Za stavu 6-2 a 1-0 při odvracení brejkbolu špatně došlápla a fyzioterapeutka jí dlouho ošetřovala zraněný kotník."

Ale víš co? Mně se líbí tvoje upřímnost a zásadovost (to myslím vážně). Křestním jménem píšeš jenom holky, které máš rád. Nikdy nenapíšeš Vika nebo Victoria, ale vždycky Azarenka. :D
Reagovat
VlS
Monty, měl jsi někdy vymknutej kotník? Promiň, ale plácáš nesmysly. Měl jsem to několikrát a vím hodně přesně o čem mluvím. V první chvíli to zase tak moc nebolí, jako prase to začne bolet za chvíli, ale hlavně to jen tak nerozchodíš a nerozběháš. Jestli si to trochu natáhla, což rozběhat jde, tak to zase nebolí na slzy, nehledě na to, že ženský mají práh bolesti dál než chlapi (jinak by asi nebyly schopné rodit).
Slzy můžou být klidně spíš následkem psychického hnutí - bože, co se mi to stalo, budu muset vzdát, budu moci pokračovat atd. , než následkem fyzické bolesti - to neznamená, že jsou hrané a na povel.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale Vika si ho nevymkla. Kdyby si ho nedejbože vymkla, tak by asi těžko mohla pokračovat (viz Masha v Tokiu). Ona si ho právě asi natáhla, a proto ještě mohla hrát dál. Vymknutý kotník jsem naštěstí neměl, ale taky už jsem párkrát špatně došlápnul a bolelo mě to... Co se týká toho posunutého práhu bolesti, tak máš asi pravdu, ale Vika ještě nerodila. :D Mně je vcelku jedno, proč tam ty slzy jsou. Nikdy je nevidím rád (pokud to ovšem nejsou slzy štěstí). Může to souviset s bolestí i šokem.
Reagovat
skott
a byl to vubec kotnik?Protoze neslo o bezne zvrtnuti, vlastne to i ze zpomaleneho zaberu bylo prakticky neznatelne, ze si neco udelala.A to osetrovani potom jsem jenom zahlidl, ale zdalo se mi, ze mela neco s chodidlem, ne s kotnikem, kdyz ji ho fyzioterapeutka masirovala.
Reagovat
skott
jinak s krestnima jmenama mas pravdu, Vika mi pres jazyk moc nejde.Ale pro me stejnak Vika = Kutuzova nebo Caro = Kluft:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jí fyzioterapeutka tejpovala kotník.
Reagovat
Stan_Borowitz
to s tím prahem bolesti je legenda, nedávno vědecky vyvrácená.
Reagovat
smazaný uživatel
Superb!!!
Reagovat
freeteepek
Radwaňská utekla z mečbolu ranou přes pásku. Míček pak přeskočil raketu Viky. Aga dnes už minimálně 3x trefila "shot of the day"!
Reagovat
freeteepek
Aga se nějak nemůže trefit do odkrytého kurtu. Superwoman Vika úspěšně dokulhává i stopboly...
Reagovat
smazaný uživatel
ajaj, Vika nevypadá po tom skluzu dobře ... snad ji to ošetří
Reagovat
smazaný uživatel
Snad... :(
Reagovat
freeteepek
Vika předstírá zranění levého kotníku. Na opakovaném záběru nebyl vidět žádný pohyb, který by mohl způsobit úraz. Vika ovšem odkulhala a nechává se ošetřit. Soudě podle všeho bude schopná další hry. Aga ve druhém setu právě srovnala stav na 1:1
Reagovat
smazaný uživatel
Zavazuje si boty, komentátor říká "good news", ale ten výraz v obličeji byl opravdu bolestivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci nic říkat, ale už bys toho neustálého podezřívání mohl nechat... Bylo vidět, že se Vika musela hodně kousnout. Až někdy špatně došlápneš, tak to možná pochopíš.
Reagovat
freeteepek
Koukejte, jestli můžete! Vypadá to na super zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
Agnieszce nějak dochází dech, po prohraném prvním setu a prvním gemu nasadila takový ten její "jděte všichni někam" výraz.
Reagovat
smazaný uživatel
zpocatku rozhodne, ale uz me to moc nebavi..... :-( Aga hraje chytre, ale musi se k tomu dostat. Jedine, ze by se Viktorie vyhazela.
Jezis, nejakej pad je tam!
Reagovat
freeteepek
Všimli jste si, že v Dubaji holky na prize money dostanou víc než chlapi? Kromě čtvrtfinále, což je zajímavé:-)Je škoda, že se Bartoliová dnes zranila. Jediná vážnější soupeřka Azarenkový v Dubaji na cestě do SF. Tam může potkat teoreticky obhájkyni titulu Wozniackou, ale ta momentálně nemá formu, takže to vypadá na další finále pro world No.1 a na další slušnou porci bodů. Otázka je, jakou formu si do Dubaje přiveze Petra. Ta to bude mít na druhé straně pavouka určitě těžší. Budeme doufat se Petra do finále rovněž probojuje a Viku porazí. Už by (Vika) potřebovala srazit hřebínek:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedělal bych z toho zápasu žádnou velkou vědu. Tomáš dneska prostě neměl svůj den, to se občas stane. Všechno se odvíjelo od toho prvního gamu a Del Potro ho pak při servisu k ničemu nepustil kromě tý jedný hry, ale ani tam to nevyšlo, přestože 2 šance tam byly. Pak už chyběla i koncentrace.
Ale nějaký řeči o tom, jestli patří do desítky nebo ne jsou uplně bezpředmětný.
Reagovat
VlS
Tady vždycky po prohře dojde k rojení rozumbradů, kteří začnou přemalovávat ranking a povídat, kdo kam patří a nepatří. Naštěstí kupecký počty na žvásty nedají a všichni jsou tam, kde mají být.
Tom měl dnes špatnej den, nepadalo mu tam nic, Delpovi tam spadlo skoro všechno a to byl ten rozdíl. Jestli Delpo patří výš, tak si to uhraje. Jestli bude hrát tak, jak hrál s Fedexem na AO, tak tak se na tom dost nadře.
Reagovat
smazaný uživatel
Aktualizovaná soupiska hlavního pole: přibyly Petra C, Shahar a reprezentantka Perského zálivu Fatma.
Reagovat
smazaný uživatel
Marion to vzdala ...
Reagovat
smazaný uživatel
je vidět jak tenisu nerozumíte! Prohrát s Del Potrem není žádná ostuda!! ho porazí tak maximálně 4 hráči na světě. On je absolutní TOP hráč. Za 2 roky bude světovou jedničkou. Nikdo nepochybuje o tom jak je silný.
Reagovat
smazaný uživatel
je to neuvěřitelné, ale zcela výjimečně se dá s Lopatou téměř souhlasit
Reagovat
smazaný uživatel
až na tu jedničku, to asi přebral
Reagovat
smazaný uživatel
grecco: jsem tady utrousila neco kyseleho o sebepropagaci, ale dobre cinis, ten tvuj blog je perfektni! :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud jej zase nezbrzdí nějaké blbé zranění, tak to vůbec není nereálné. Téměř jistě by se měl vejít do Top 3.
Reagovat
smazaný uživatel
díky!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Nesoudím podle jednoho - dnešního mače, ale v roce 2009 měl mladý DelPo bilanci s hráči velké čtyřky 6:8..tedy jen mírně zápornou a nakoukl na čtvrté místo žebříčku. Schopnosti má, jde jen o to, jestli zranění nebude chronické..zápěstí bývá zlobivé.
Reagovat
Vojtiik
navic hlavne kdyz se podivame na jeho styl hry a trochu zvlastni techniku forhandu, kdy do neho řeže brutalni silou a ma to nejak divne preklopene, to zapesti tam dostava svinsky zabrat... drive nebo pozdeji ho podle mě zase odvaří :/
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..něco na tom bude. Už ten úchop rakety při podání..jak si přehmátne, je to takový křečovitý.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je zázrak nebo realita Lopata dosáhla menšího rozumu no souhlasím a Smekám!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
nic proti Berdychovi, ale můj názor je, že do špičky má hodně daleko a to čeho dosáhl je víc než maximum :D zkrátka mi opět dokázal, že na to nemá, kvalitní tenista to je, to bezesporu, ale přijde někdo kdo do top 10 patří právem a on vyhasne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
On se mezi nejlepšími drží už dvě sezony, takže tam asi patří :-) nic na tom nemění ani dnešní nepovedený zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, ale jiste sis vsimla, co nam vyroste po kazde prohre poctaru... nic ve zlem, ja mam vlastne matiku rada! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
já říkám svůj názor :-) je mi jedno jestli se vám líbí nebo ne :-) podle mě na to nemá, i když je dobrej tenista :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nojono..:-), v podstatě druhá prohra v soutěžním mači za dva měsíce, ale už nepatří ani do padesátky :-).
Reagovat
gigin
že tam patří. Akorát člověk nikdy neví, co od něj může čekat.
sojka: voskovatěl dnes ? :-) Mi přišlo, že ani nebylo kdy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Všimla:-) je úsměvný, jak po jednom zápase se dělají hned soudy, kam ten který hráč patří, kolik mu chybí do těch nejlepších:-)
Berdych si ty body uhrál a právem je tam, kde ted je..jinak matiku tedy nééé:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby na to neměl, tak tam není, body se nedají ničím obelhat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to já sem ale nikdy nenapsal a ani neřekl, podle mě nepatří do top 10 a to je velkej rozdíl, chápu můžeš mít poruchu čtení, ale s tím se člověk narodí
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Neee? Matematika je kralovnou ved a prubirsky kamen inteligence! ;-) ...au, au, at uz me nechaji! :-)))

gigin: se uz nesklada, (nevoskovati), vypustil az uplny zaver...
Reagovat
gigin
Kdo tam podle tebe místo něho patří ?? Tomík je jeden z mála hráčů, kteří když jdou na ND, tak zpozorním !! Je schopen to tam drtit. Ale jak jsem psal, nikdy nevíš, co z něj vyleze. Dnes zklamání.
Reagovat
smazaný uživatel
to máš pravdu, já si jen myslím, že po herní stránce patří do top 20 a né 10 :-) to je cely vlastně a spousta lidí mě hned odsoudilo, že ho strašně kritizuju, ale je to jen můj názor :-)
Reagovat
smazaný uživatel
já svou představu určitě mám, kterou tady prezentovat nebudu, už jenom, že jsem si dovolil zkritizovat našeho tenistu jsem přišl na buben, takže to nemá cenu :-)
Reagovat
gigin
znamená - zkrachovat (finančně). Tak nevěřím, že tě těchto pár výměn názorů nějak finančně ohrozilo :-o To už by tady někteří museli mít na krku exekutora :-) Jen se nestyď řekni své koníky, nikdo ti hlavu přece neutrhne..
Reagovat
smazaný uživatel
Ajajaj..matika..ještě, že na počítání piškotů nepotřebuju třeba vektory :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě strašně moc nekritizuju ;-)
jen s tebou trošku polemizuju, když píšeš, že nepatří do top 10..:-)Svého času tam byl třeba Simon a ten tam taky třeba podle mě být nemusel..ale respektuju žebříček, s tím nic neuděláme, at se nám ten který hráč po herní stránce líbí, či ne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dost dobře nechápu, co pořád dokola melou Machec a jemu podobní ohledně toho, kam kdo v žebříčku patří či nikoliv. Pro pořadí jsou dána triviální aritmetická pravidla, která mají pořád více pozitiv než negativ, řídí se jimi organizátoři, sponzoři, bookmakeří i novináři, všichni si mohou myslet cokoliv, ale neremcají, neboť je to jednoduše zbytečné a hlásání jejich názoru by jim respekt opravdu nezvýšilo. I na zahraničních diskusích, kde se najdou opravdu perlivci, podobnými šplechty nikdo neztrácí čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to lůzr. Měl by hrát povinně kvalifikace. Bohužel je sedmý na světě, takže se jim vždy vyhne!
Reagovat
smazaný uživatel
je pěkny, že sis to vyhledal na googlu, ale určitě víš jak sem to myslel a s tím, že mi nikdo hlavu neutrhne to je možná pravda, ale nemám náladu se tady hádat s trotlama jako je ptaecos a podobni žaludi dobrou noc
Reagovat
smazaný uživatel
už s tim fakt přestante berdych prohraje s hráčem kterej je o 3 místa za ním a hned je z toho věda tak když prohrál minule z 2-0 na sety Robertem tak to souhlasim to sem byl taky uplně mimo ale ne když prohraje s grandslamovim vítězem DelPo a navíc ten patří si myslim na něco jako stará pozici djokoviče ale tentokrát 4 místo za aktuální hvězdy to je můj názor
Reagovat
smazaný uživatel
Tom nehrál úplně špatně ale na DelPotra to nebylo, můj názor je že DelPotro patří na top 5 akorát na ty čtyři nad ním nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě má..a už to několikrát dokázal. Může s nimi hrát vyrovnané zápasy. Dost možná už by byl mezi první čtyřkou, nebýt toho zápěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
DelPo si svoje misto najde sam, nikdo mu ho vypocitavat snad nemusi. MATEMATIKA! :-) Dneska mu ve hre vsechno drzelo a na Berdu to stacilo, to je cele. Vysledek vypada katastrofalne, ale tak hrozna Berdova hra nebyla, jak uz tady ti spravedlivejsi zminili. Skoda prohraneho uvodniho servisu a rozhodne si nemyslim, ze by musel nekdo Berdovi "otvirat oci", zbytecne konspirace, hatatytlo....
Reagovat
freeteepek
Znovu opakuju, že DelPo hrál dnes vážně skvěle. Když se mu daří, je to fantazie, jenomže bohužel, jemu chybí konzistence, kterou má nyní Tom. Tom nemá hru, aby porážel nejlepší hráče, ale zase má stabilitu, která mu dřív chyběla a do top 10 určitě patří.
Reagovat
freeteepek
Znovu opakuju, že DelPo hrál dnes vážně skvěle. Když se mu daří, je to fantazie, jenomže bohužel, jemu chybí konzistence, kterou má nyní Tom. Tom nemá hru, aby porážel nejlepší hráče, ale zase má stabilitu, která mu dřív chyběla a do top 10 určitě patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně mu chybí zdravý zápěstí ...
Reagovat
hatatytla
konečně někdo Berdychovy otevřel oči a opět připoměl jak daleko je za top špičkou. Jeho pseudo forma na základě jednoho tie- breaku s Nadalem je odhalena.
Reagovat
mac.hall
Tenhle zápas jsem si nechtěl nechat ujít. Zajímalo mě , zda si Tomas udržel formu z AO , nebo se u něj projeví, v minulosti tak častý, výkonnostní propad. Bohužel se ukázalo, že pravdou je druhá varianta. I když dnes Béďa nehrál vyloženě katastrofálně , měl ve hře i několik vcelku dobrých momentů , na hráče typu Del Potra neměl nárok a z kurtu odešel se slušným výpraskem. Del Potro není žádný pinkálek čekající na chybu soupeře. Hraje agresivní tenis plný prudkých úderů z obou stran , dnes navíc podpořený výborným servisem. Předpokladem pro úspěch v zápase s ním , je hra té nejvyšší úrovně a k té měl dnes Béďa hodně daleko. Opět mu odešel první servis, (úspěšnosti 49 % ), který je úhelným kamenem jeho hry. Když srovnám se zápasem s Rafou na AO , pak dnešek byl o několik úrovní dole.
Reagovat
freeteepek
Del Potro hrál výborně. Prakticky nechyboval. Tomáš ztratil hned první hru a i když dobře ve zbytku prvního setu dobře podával, tu ztrátu už nedohnal. Soupeř ho nepustil k ani jednomu brejkbolu. Ve 2. setu se Tom na servisu zhoršil. Čekali jsme s Tomášem oba, že Del Potro začne kazit, ale nestalo se tak. Jen jednou měl slabší chvilku, kdy nabídl Tomovi hned 3 brejkboly v řadě. Pak ale dál skvěle podával a Berďu k ničemu nepustil. Ten hrál dnes až moc ustrašeně. Vyčkávací taktika mu nevyšla. Chyběl mu finální úder, zryhlení hry zápěstím. Nechodil vůbec na síť. Proti soupeři, který hraje stylem Petra Kvitová, dnes neměl šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Plny souhlas, lepe bych to nenapsala.Prave uvazuji, koupit ci nekoupit listky na duben do Prahy,ale neni vylouceno, ze by uz v patek dopadl Tom nejak podobne, pak by urcite Novak nenastoupil a to bych mela hodne po nalade. Asi spis ozelim uzasnou atmosferu a budu koukat z pohodli pokoje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tom tam měl pár světlých momentů..nějaké slušné bekhendy po lajně, ale Del Potro hrál o level jinde, hlavně ten servis, podával jako zvíře! Až na jeden gem nedal k brejkbolům ani čuchnout.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist