Berdych prohrál ve čtvrtfinále French Open s Gulbisem, ten v semifinále vyzve Djokoviče

3. 6. 2014, 17:27
Aktuality 136
FRENCH OPEN MUŽI - Tomáš Berdych si podruhé v kariéře semifinále na Roland Garros nezahraje. Šestý nasazený hráč nestačil ve čtvrtfinálovém utkání na Lotyše Ernesta Gulbise, s nímž prohrál 3-6 2-6 4-6. Sedmnáctý hráč světa si tak v Paříži zahraje se Srbem Novakem Djokovičem, jenž ve dnešním zápase přehrál Kanaďana Milose Raonice, své první grandslamové semifinále.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych vstupoval do čtvrtfinálového utkání jako favorit, v zádech měl navíc i příznivou vzájemnou bilanci. Český hráč vyhrál s Ernestsem Gulbisem čtyři ze šesti zápasů včetně letošního semifinále v Rotterdamu. Na antuce se utkali jednou - v Nice v roce 2011, kde uspěla česká jednička.

Naopak jediný zápas na grandslamu vyhrál Lotyš, který Berdycha nečekaně vyřadil v 1. kole Wimbledonu 2012, kde Gulbis předvedl výborný výkon především na servisu a vyhrál třikrát 7-6.

Osmadvacetiletý Berdych mTomáš Berdychohl v Paříži postupem mezi nejlepší čtyři zopakovat svůj nejlepší výkon z Roland Garros z roku 2010, ale za soupeřem od úvodní výměny zaostával. Rozjetý sedmnáctý hráč světa Gulbis, který už v Paříži zdolal Radka Štěpánka či Švýcara Rogera Federera, měl utkání pod kontrolou. Lotyš výrazně lépe podával, returnoval a ve výměnách hrál pestřeji i přesněji.

Berdych se v utkání nemohl trefit do prvního servisu. I proto nezvládl úvod, uhrál jen čtyři z dvaceti míčů a prohrával za dvanáct minut 0-4. Pak sice vzal Gulbisovi servis a za stavu 3-5 měl další brejkbol, ale neuspěl a úvodní dějství ztratil.

Vstup nevyšel Berdychovi ani do jednoho setu. Na začátku druhého i třetího si vždy ztratil servis a nedokázal na to zareagovat. Neměl nic, čím byl Lotyše vyvedl z rytmu. Od základní čáry vyrovnal český tenista hru až ke konci třetího setu, ale to už bylo pozdě.

Berdych duel prohrál bez minuty za dvě hodiny, přesto může odjet z města pod Eiffelovkou spokojený. Čtvrtfinále je zde jeho druhý nejlepší výsledek. "Ke spokojenosti mám daleko. Možná z předchozích zápasů můžu najít něco pozitivního, ale když člověk skončí takhle a prohraje, nemůže turnaj hodnotit pozitivně," řekl deníku Sport. Oproti loňskému roku, kdy tu česká jednička vypadla již v úvodním kole s domácím Gaelem Monfilsem, si navíc bodově polepší v žebříčku ATP.

"Nebyl jsem v takové formě, abych dokázal Gulbisovi uškodit. Vůbec jsem ho nezatlačil," komentoval Berdych na tiskové konferenci porážku.

"Hrál dobře, ale nemusel ani zahrát nic výjimečného. Byl to úplně jiný příběh než předchozí kola. S tím, jak jsem dnes hrál, jsem nemohl ani pomýšlet na výhru. Hrál jsem dost špatně na to, abych uspěl," řekl Berdych Radiožurnálu. "Musíme si to zhodnotit, sednout si s trenéry a vyvodit si, co se stalo, co se dělo."

Pětadvacetiletý Gulbis, kterému dlouhodobě pomáhá český fyzioterapeut Michal Novotný, slaví premiérový postup do semifinále grandslamu."Jsem nadšený, moc spokojený. Všechno jsem udělal v utkání dobře, hrál jsem výborně. Večer půjdu slavit, tohle přece musím oslavit," smál se Gulbis v rozhovoru na kurtu.

"Fyzicky jsem se cítil velmi dobře, připadal jsem si, že bych mohl běhat do konce života. Věřil jsem si a byl jsem si jistý ve všech úderech, věděl jsem, že to nepustím," dodal.

Ve svém premiérovém grandslamovém semifinále Gulbis vyzve druhého nasazeného Novaka Djokoviče ze Srbska, který ve čtvrtfinále také ve třech setech porazil Kanaďana Milose Raonice.Milos Raonic a Novak Djokovič

Srb si už od začátku v utkání s osmým nasazeným Kanaďanem počínal velmi dobře, v prvním setu si hlídal své podání, hrál agresivně a nakonec ho ukončil proměněním setbolu za 51 minut.

Ve druhé sadě se hrálo o poznání méně, oba hráči si střežili svá podání, v žádném gamu nedošlo ani ke shodě, proto musela o vítězi druhého dějství rozhodnout až zkrácená hra. Tu zvládl lépe Djokovič a ujal se tak vedení 2-0 na sety.

Vydřená výhra ve druhém dějství dodala Srbovi sebevědomí a hned na úvod třetí sady vzal Raonicovi dvakrát podání a po pár minutách vedl už 4-0. V osmé hře se mu zápas uzavřít nepodařilo, ztratil podání a nabídl tak soupeři ještě nepatrnou šanci, v desáté hře už ale nechyboval a proměnil hned první mečbol.

Djokovič, který v případě triumfu na Roland Garros zkompletuje sbírku grandslamových trofejí a má blízko k návratu na post světové jedničky, zvítězil nad Raonisem po dvou hodinách a 25 minutách hry 7-5 7-6 6-4 a pošesté v kariéře postoupil v Paříži do semifinále.

"Je toho tolik, kolik jsem se toho v dnešním zápase naučil. Myslím, že všechna rozhodnutí byla správná, pochopil jsem, co mám hrát a co mám v zápase dělat. Pokusím se dál hrát dobrý tenis, příští týden mě čeká přechod na trávu na turnaji v Halle. Děkuji za vaše slova, povzbuzení a podporu," napsal na svůj facebookový profil Kanaďan Raonic.

Se 17. tenistou světového žebříčku má Djokovič bilanci 4 výher a jedné porážky. Jediný zápas na antuce - ve čtvrtfinále French Open 2008 - vyhrála světová dvojka ve třech setech.

"Bilance? Ta je teď 0-0," řekl k následujícímu zápasu s Djokovičem vítěz dvou letošních turnajů. "Teď hraju skvěle, ještě nikdy jsem nehrál tak dobře, nikdy jsem se necítil tak jistě, takže ty předchozí zápasy nic neříkají. Navíc jsem ho už jednou porazil, nehrál tehdy v tom zápase moc dobře, naopak. Šanci máme oba," uzavřel Gulbis.

- FRENCH OPEN 2014 muži -
(Francie / Paříž, antuka, 23.968.900 eur)
úterní výsledky (03. 06. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále•
Djokovič (2-Srb.) - Raonic (8-Kan.) 7:5, 7:6 (7:5), 6:4
Gulbis (18-Lot.) - Berdych (6-ČR) 6:3, 6:2, 6:4

Komentáře

136
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenis-berdych-rozhovor-0vl-/tenis.aspx?c=A140603_202921_tenis_rou
Reagovat
slacker
jaky to kontrast se sebehodnocenim petry :-(
Reagovat
tommr
je dobře, že si Tomáš aspon uvědomuje, že zahrál pod psa a že s tím chce něco dělat. V tom se liší od Petry, která v poslední době čím dál víc podléhá klamnýmu sebeuspokojení ...
Reagovat
PetaM
To, že Petra něco řekne do médií, ještě neznamená, že něco podléhá ... Já byl médiím tolik nevěřil. Určitě nesložili přísahu pravdomluvnosti ... ;) ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zas podléháš klamnému dojmu, že rozumíš tenisu, takže si s Petrou nemáte co vyčítat :-P
Reagovat
LukasH
Kdybys hrál tenis, věděl bys, že se prostě na kurtu nějak cítíš bez ohledu jestli vyhraješ nebo prohraješ. Můžeš třeba prohrát, ale cítit, že jsi hrál dobře, snažil ses atd. A naopak. Petra má sice letos výsledky dost špatný, ale i přes tu hromadu chyb v posledním zápase se Světlanou bojovala, chtěla, po dlouhý době jsem tam viděl tu odhodlanou Petru. I když to dopadlo stejně jako loni, rozdíl tam byl velkej. Minulej rok to v podstatě odevzdala. Nevím, jak bude hrát dál, jestli líp nebo stejně, ale tenhle přístup z posledního zápasu potřebuje. Tvrdí, že jí to zase víc baví a to je základ.
Tomáš je v poslední době trochu jinde než Petra a tenhle výsledek mu s ohledem na výkony z poslední doby stačit nemůže, takže proto to hodnocení. Ale srovnávat Tomáše a Petru nemůžeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky shrnuto.
Reagovat
martinek37
Tak bohužel Tom včera zase předvedl jeden ze svých špatných výkonů a Ernie hrál výborně. Nedělal bych z toho velkou tragédii, jsem zvědavej, jak mu to letos půjde na trávě.
Ernie je bezesporu talent, hraje letos zatím skvěle. Uvidíme, jak dlouho mu to vydrží. Myslím, že u něho je to hlavně o přístupu. Řekl bych, že se nedá moc odhadnout, jestli mu to nynější odhodlání vydrží několik let nebo třeba jen několik týdnů. Už jenom proto bych mu tady titul docela přál. Třeba se už nikdy tak daleko nedostane. Ale Nole bude asi proti.
A co se týče Toma, taky si myslím, že GS nejspíš nikdy nevyhraje. Bohužel selhává ve chvílích, kdy o něco jde.

Podle mě finále bude tradiční, čili Nole x Rafa
Reagovat
Frick
Koukám, že Kristýně P. se to celkem slušně otevírá. Tak to by mohla uhrát zase pár bodíků. Navíc tu trávu už bude mít skutečně hodně "v oku", tak by se do hlavní soutěže Wimbledonu kvalifikovat mohla...
Reagovat
Frick
Vysvětlí mi někdo, japato loni to byla 250k a hrálo to 56 hráček? To se od letoška nějak měnily pravidla?

http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/Aegon-Classic/Player-List/

Pokud je to konečný, tak to není zas tak dobře obsazený, když to třeba srovnám se Stuttgartem. Jsem zvědav samozřejmě na Lucku a pak taky docela na Karolínu, které se dařilo na antuce a co potom její oblíbenější tráva? No a samozřejmě i na to, jak si povedou Bára s Klárou, kterým to moc nejde...
Reagovat
tommr
Birmingham bude od letoška ve vyšší katogorii (Premier) tzn. na stejný úrovni jako Eastbourne ...
Reagovat
Frick
Ve 3. kole 6:0 6:4, ve ČF se utká s Rebekou Šrámkovou....
Reagovat
Frick
...která je mimochodem * 10/1996, co tam vůbec leze :-(
Reagovat
Frick
Fortuna má 7,5 - si snad dělaj pr.del, ne?

Bet365 má 12,00 - i u nich je Petra přeceňovaná, např. Lucka má 151,00. Skutečně se dá říct, že Petra má 12x větší šanci na výhru? Nějak pochybuju.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zdá se to nízký, na druhou stranu když člověk vidí všechny ty výpadky na RG tak to tak jednoznačně s Wimblem vypadat nemusí, vzpomeň si na ten loňskej, jak rychle se pakovaly Serena, Mária, Azarenka i Li, teď to samý, při těhle okolnostech má šanci víc hráček a vyhrát může skoro kdokoli z první patnáctky až dvacítky, jinak k Lucii, s Kuzněcovou opět ukázala, že šampionka z ní bohužel nikdy nebude, ona nedokáže porazit víc dobrých soupeřek v řadě..
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát souhlas s Rafaeoli. A především Lucka není vůbec trávařka. S kurzem 151 je taky přeceněná. Viděl bych to na 10000.
Reagovat
Frick
http://revue.idnes.cz/muz-roku-2014-c8n-/missamodelky.aspx?c=A140602_172029_missamodelky_zar

s favoritem této pofidérní soutěže by pěkně ladila. Nemyslim fyzicky. :-))))
Reagovat
brixner
Ahoj! Může mi někdo, prosím, sdělit, co je zapotřebí udělat pro to, aby mu byl opětovně zablokován účet??? Četl jsem zde, že někteří s tím máte své zkušenosti(cico...) Pár týdnů či měsíců absence na TP je důvod? Fakt si s tím nevím rady, admin na mé výzvy absolutně nereaguje, není to třeba tím, že registrace zde je bezplatná?:-) To by to asi vypadalo jinak:-) Nyní píši z jiného PC, z toho usuzuji, že mi byla zablokována IP. Omlouvám se za příspěvek mimo téma. není to poprvé a dost mě to mrzí...Brix
Reagovat
Frick
Jestli bude takto pokračovat, tak bude mít problém se dostat do kvaldy na USO. Obhajuje za chvíli finále Gasteinu (200 bodů)...
Reagovat
PetaM
No ta určitě .... Ani kvalifikací Gasteinu neprojde ...
Reagovat
darek.vrana
V prvním setu když smazal jeden brejk a z 0:4 se dostal až na 4:5 a brejkbol, to chvíli vypadalo nadějně. V těch gemech mi přišlo, že je odzadu jasně lepší Berdych. Jenže brejkbol neproměnil, set prohrál a pak nezvládl úvod druhého, a pak už to bylo o hlavě. Pokud se u Federera mluvilo o jednom míči za stavu 1:0, 5:3 a 40:15, tak tenhle brejkbol by dost možná určil ráz dalšího průběhu taky. Pak byl Tomáš pod stále větším tlakem a měl stále nižší sebevědomí, což možná zapřičinilo i katastrofální servis a více chyb. Neviděl bych to tak dramaticky, že je Gulbis jinde. Koneckonců posledně ho Tomáš přejel úplně stejně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Gulbis tam dal dve esá ,moc s tým nemohol robit
Reagovat
darek.vrana
To je jasný, ale věřím, že kdyby třeba zrovna nepřišlo Gulbisovi první podání a Tom výměnu vyhrál, tak mohlo vypadat všechno úplně jinak.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale v Rotterdamu ještě Gulba ani zdaleka nebyl v takový formě jako teď, když je v nejlepší formě tak na něj Berdych prostě nemá a nejen on, to co předváděl loni v Římě v prvním setu s Rafou to bylo jak z vesmíru, něco takovýho jsem nikdy neviděl, toho by Berdych nebyl schopen ani kdyby měl nejlepší den svojí kariéry, talent je prostě jednoznačně na straně Gulby, to by bylo fér si přiznat..
Reagovat
darek.vrana
Ale prosím tě... Tyhle soudy po jednom zápase, že na něj jednoznačně nemá, ty miluju. On je 4 roky neustále v první desítce a jednoznačně nemá na hráče, který je dnes poprvé v semi na GS? Berdych když má den, tak má na každého. Když mu bude psát servis a padat všechno do kurtu, tak tomu tlaku neodolá nikdo, natož nějaký Gulbis, který teď pravda hraje dobře, ale zatím je to pořád hráč jednoho turnaje.
Reagovat
Rafaeoli25
Hm a když tedy Berdychova hra stačí na všechny tak jak to že Rafu neporazil už osm let a s Nolem to má jen nepatrně lepší? Kdyby byl tak skvělej, nebyl by jen chvíli na pátym místě, takže takhle ho přeceňovat je fakt směšný. Jinak Gulbis na to většinu kariéry kašlal, proto takový výsledky, přesto to hráč jednoho turnaje neni, v Římě 10 byl v sf a Rafa ho tam udolal v jednom z jeho nejtěžších zápasů na antuce, no a v r.08 byl Gulba na RG v čf, kde po podobně obrovskym boji prohrál s Nolem, tak ho tu prosím tě nesnižuj takhle uboze..
Reagovat
darek.vrana
No, a teď se podívej na Berdycha: GS 1x finále, 3x semifinále, 6x čtvrtfinále. Mastery: 1x titul, 2x finále, 12x semifinále. Trochu rozdíl na to, abys tvrdil, že je Gulbis jednoznačně lepší. Argument, že trápil Rafu je fajn, Berdych ho ale 3x porazil, porazil i Djokoviče a asi 6x Federera a xkrát Murrayho...
Reagovat
smazaný uživatel
P.S. ale samozřejmě jinak velký uznání pro Gulbise, krásný tenis - hlavně úžasně podával a returnoval, což je vždycky základ všeho a je to taky indikátor stavu psychiky.
Reagovat
Cico93
2,5 Rafa RG? Potrestame to?
Reagovat
Rafaeoli25
Já je zatim ztrestal litrem, možná ještě přihodim, záleží na zířku, když dá Dejva ve třech, tak nebudu váhat :)
Reagovat
Cico93
Už som dal i ja ;))))
Reagovat
smazaný uživatel
Reaguju na Marducha:
Tady je to vyjádřeno naprosto dokonale. Je to pořád dokola, jako přes kopírák - dnes to bylo ale ještě výrazně horší než v těch předchozích velkých zápasech. Jindy když o něco jde tak klasicky klesne Berchyova úspěšnost prvního servisu na hodnoty kolem 50%, dává dvojchyby v tie-breacích a na break-bally, kazí nahrané voleje v těchto situacích, ale jinak ještě bojuje a hraje dobře v poli. Ale dneska to ještě "vyšperkoval" tím co tady kolega hezky píše (tak hrozný pohyb míval, než ho začal trénovat Krupa). Když to vezmu pozitivně tak pod vedením Krupy tu psychiku sice hodně zlepšil, ale pořád je to jeho největší slabina, specificky je to podle mně strach. Nevěřím, že v 28 už to změní, to snad teoreticky jen s Lendlem. Jenže já mám pocit, že on si to ani nechce připustit. Dneska po prvním gamu se měl probudit.. a jak je vůbec možný, že profi hráč začne zápas takhle chcíple!! Přece není možný v takovým zápase se tam laxně chodit a neustále se podivovat a zvedat hlavu k nebesům, když soupeř trefuje lajny a po 3 sety vůbec nic neudělat...
Reagovat
Cico93
Raz stačilo ;))))
Reagovat
Bob
Ten fracek Gulbis vypadá jako bezdomovec.
Reagovat
Rafaeoli25
Každej kdo se neholí připomíná bezdomovce nebo jak to mám chápat?
Reagovat
Bob
Já spíš mluvím o těch vlasech :)
Reagovat
Bob
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=766904759996609&set=a.195211863832571.43624.183097091710715&type=1&theater

Prostě bezdomovec :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já delší kudrnatý rozcuchaný vlasy za znak bezdomovectví nepovažuju, naopak, vnímám to jako znak nepoddajnosti, svobody, rebelie, líbí se mi lidi, kteří jsou originální a vybočují, zvlášť ve sportu, kdyby měli všichni krátkýho ježka tak by to byla nuda ne? Já tedy říkám s radostí ano rozmanitosti a nekonformnosti :)
Reagovat
aligo
Zda se to jenom me nebo je Gulbis strasne nafoukanej?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdybys byl potomkem miliardáře možná bys byl nafoukanej a drzej taky, kdoví :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zajtrajší schedule je vzhľadom na náboj oboch štvrťfinále viac, než ultimatívny. Neviem, prečo Franzúski organizátori namiesto propagácie svojich najväčších zápasov nútia divákov vykonať sophiinu voľbu. Prvá ženská dvojhra sa mohla hrať o 11tej a za ňou dve mužské štvrťfinále. Myslím, že táto varianta by si našla viac priaznivcov. RG je dlhodobo najhoršie zorganizovaný Grandslam, na iných sa zápasy tiež kolidujú, ale v tejto fáze už hrajú napríklad ženy a muži zvlášť..
Reagovat
Rafaeoli25
Jest to pravda a co je ještě horší, podle zákona se v Paříži nesmí večer hrát, proto tam ani nebudou závádět umělý osvětlení..
Reagovat
VlS
A tuhle informaci jsi vzal kde?
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tak, přečti si články "Lack of Court Lights in Paris is a Growing Concern" nebo "French Open and Roland Garros Need Lights".
Reagovat
Marduch
Něco tak bezkrevnýho jako dnešní účinkování Tomáše Berdycha se v ČF GS turnaje jen tak nevidí.
Od prvního míče Tomáš línej na krok, bez energie, pohyb naprosto otřesnej, hlavně nohy katastrofa, ty vole ty nohy, myslel snad, že mu to jeho ruka sama vyhraje a on na to bude koukat!!! Zaujetí pro hru žádný, bez sebemenší známky nahecování, bez sebemenšího náznaku snahy a sebezapření porvat se s nepříznivým vývojem hry.
Tomáš umí z FH dělovky slušný, ale bohužel většinou jen když je hraje ze stoje nebo v lehkym pohybu, jakmile musí hrát z běhu, kvalita úderů markatně klesá.
Jako nezlobte se na mě, ale když se hráči top 10 v takle důležitym zápase nedaří, tak by to na něm mělo být vidět, nějaký rozčarování, frustrace, případně by člověk čekal, že ten hráč něco udělá, vynadá si, flákne raketou, pohádá se s rozhodčim, zkusí změnit taktitu, rytmus výměn.. ale tohle byla vysloveně parodie na důležitej zápas.
Jestli tam nebyl nějakej zdravotní problém nebo se s Tomášem 5 minut před zápasem nerozešla Ester, tak jako sory Tome, ale já tam dneska bejt, tak chci zpátky vstupný.

Gulbis kvalitní výkon, jede teďka na hodně vydatný vlně, sebevědomí a chuť zadupat do země všechny kolem z něj čiší skoro při každym pohybu, při prvnim gemu poučí podavače, že nejdřív ručník a pak míč, při druhym gemu to samý na druhý straně, za chvíli Berdycha, ať na příjmu nezdržuje a koncentruje se, a nezapomene ani na diváky, kam rozhodí pár výhružných pohledů, ať mu do toho při podání nekafraj. Docela zábavnej týpek :)
Reagovat
Cico93
amen ;)))) ale pravda
Reagovat
gigin
Marduch :-D fakt to řekl Berďovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je to vyjádřeno naprosto dokonale. Je to pořád dokola, jako přes kopírák - dnes to bylo ale ještě výrazně horší než v těch předchozích velkých zápasech. Jindy když o něco jde tak klasicky klesne Berchyova úspěšnost prvního servisu na hodnoty kolem 50%, dává dvojchyby v tie-breacích a na break-bally, kazí nahrané voleje v těchto situacích, ale jinak ještě bojuje a hraje dobře v poli. Ale dneska to ještě "vyšperkoval" tím co tady kolega hezky píše (tak hrozný pohyb míval, než ho začal trénovat Krupa). Když to vezmu pozitivně tak pod vedením Krupy tu psychiku sice hodně zlepšil, ale pořád je to jeho největší slabina, specificky je to podle mně strach. Nevěřím, že v 28 už to změní, to snad teoreticky jen s Lendlem. Jenže já mám pocit, že on si to ani nechce připustit. Dneska po prvním gamu se měl probudit.. a jak je vůbec možný, že profi hráč začne zápas takhle chcíple!! Přece není možný v takovým zápase se tam laxně chodit a neustále se podivovat a zvedat hlavu k nebesům, když soupeř trefuje lajny a po 3 sety vůbec nic neudělat...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v r.10 psychicky silnej byl, finále Miami a Wimblu, sf na FO, tehdy si hodně věřil, na to už pak nikdy nenavázal, snad jen v čf USO 12 s Rogem..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne že by Tom zahrál s Gulbisem dobře. Ale fakt si myslíte, že kdyby k tomu přidal nějaké divadýlko a hranou nevychovanost, bylo by to lepší? Já ne.
Reagovat
Cico93
Zajtra Rafa a Andy hraju súčasne to je des ;))) rnemohli dát mužov na centre a ženy naj si tam pinkaju vedľa ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně cicko. :))
Reagovat
PetaM
Nemohli.
Reagovat
Cico93
Com nemohli ? Mi to prosím vysvetlí
Reagovat
Denis92
Ide o to, ze uz vo stvrtok budu hrat proti sebe semifinale. Cize aby mali co najldhsi cas na regeneraciu a zaroven aby mali rovnake alebo velmi podobne podmienky. Zato zacinaju zeny naraz na rozdielnych kurtoch.
Reagovat
Mayo
muži hrajú naraz ? sakra to je zlé, obe som chcel pozrieť...a tak som zvedavý čo dajú na eurosport 1 lebo iba ten mám
Reagovat
Cico93
Mayo ,Petkovic s Andy
Reagovat
Mayo
no sakra...tak to abych RN naladil na nete...no šak dačo bude
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace! Tento chlapec mi vyhrál tiket, splatil mi mou důvěru. :D teď budu mít stejné dilema jako gigin. Přeju to i Djokovičovi (přiznám se, že poprvé ne kvůli tomu, že nemám rád Rafana, ale taky Gulbisovi. Takový tenis by šel a je to příjemná změna. Škoda, že nemůže hrát Hemingway v té druhé polovině. :) No nic, těším se na pátek.
Reagovat
gigin
Já taky. A díky:-)
Reagovat
Matti
Ty musíš tlačit Noleho, ať je to jakkoliv těžké, stará láska nerezaví. :-)
Reagovat
tommr
jeho dnešní výkon byl katastrofální a Gulbis ho přehrál ve všech ohledech aniž by sám musel hrát naplno. Trochu mi to připomnělo Tomášův zápas s Isnerem jen v obráceným gardu ... :(
Když si odmyslíme dnešní špatnej výkon tak je možný letošní FO hodnotit pozitivně a čtvrtfinále je pro Tomáše velkej úspěch. Zároven se ale znovu ukázalo, že na titul z GS Tomáš nejspíš nikdy nedosáhne. Vždycky totiž narazí bud na objektivně lepšího hráče (Nadal, Djokovic) nebo na soupeře kterej je momentálně ve formě (Wawrinka, Gulbis) a s takovejma hráčema si prostě nedokáže poradit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo zahraje pod psa
Reagovat
tommr
jj pokaždý se prostě něco stane co mu nedovolí odehrát 7 zápasů v řadě na 100% nebo dokonce nad jeho možnosti a bez toho se GS vyhrát nedá. Jestli chce Tomáš opravdu aspon jednou na GS uspět tak by měl zvážit podobnej krok jako udělal Murray když angažoval Lendla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přece měl quesh pravdu. Ti rozhodčí jsou opravdu tragičtí.

Hlavně čároví. :D
Reagovat
VlS
Za všechno může tvůj tajnej zdroj. Koně taky dopuje? :-))
Reagovat
Rafaeoli25
Copak se asi skrývá za větou půjdu slavit, jestli to bude decentní sklenička nebo pitka, ze který se zítra stěží probudí, snad platí ta první varianta..
Reagovat
mac.hall
NO , bohužel to dopadlo tak , jak jsem předpokládal. Béďa na Ernesta prostě nemá. Dnes se v plné nahotě ukázalo , jaký je kdo hráč. Pro Béďu musel být průběh zápasu opravdu velmi frustrující. Neměl v podstatě žádnou šanci na zvrat. Gulba jasně dominoval a místama to vypadalo , že si z Toma dělá až legrácky. Některé pasáže byly z pohledu Toma až nedůstojné. Jako situace , kdy mu Ernest opakovaně vracel několikrát míče čopovaným forhendem na jeho " prý " skvělý forhend , kterým nebyl schopen výměnu ukončit a ta nakonec skončila Gulbovým skvělým prohozem. Nebo při několika kraťasech , kdy se Tom na kurtu plácal , jak ryba na suchu a Ernest si ho pěkně vychutnával. Ano , asi je třeba připustit , že Tom dnes prostě neměl den , ale o to se velkou měrou zasloužila hra jeho soupeře.
Reagovat
tommr
dneska na něho opravdu neměl, ale to ještě neznamená, že je Tomáš horší hráč a že ho nemůže jindy porazit. Dneska Tomáš zahrál tak špatně jako už dlouho ne a Gulbisovi se naopak všechno dařilo takže ten dnešní zápas neberu jako směrodatnej. Jak na tom Gulbis opravdu je uvidíme v semifinále proti Djokovicovi. Já si myslím, že mu Djokovic trochu srazí hřebínek ...
Reagovat
Roger_Federer
Tom nedokaze podat 2x po sobe perfektni vykon ...pro neho je to strasne tezke, udrzet formu ,vykon 7 zapasu po sobe..
Reagovat
tommr
to je nepochybně pravda a Tomáš proto nejspíš nikdy na GS titul nedosáhne. Myslím si ale, že Gulbis není v tomhle ohledu o nic lepší ...
Reagovat
Roger_Federer
Ano to si myslim taky,ze na Gr titul nedosahne, protoze kdyz uz se mu podari dostat do poslednich 3 kol, musi porazit 2-3 kvalitnejsi soupere a stim ma po celou karieru proste problem..nacasovani formy a vykyvy ve vykonech.
Reagovat
smazaný uživatel
A tak to já si zase myslím, že je větší šance u Gulbise, že může vyhrát GS, než je tomu u Toma. U Tomáše se prostě musí sejít hodně věcí najednou, aby těch sedm zápasů klaplo tak, jak by bylo potřeba.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Vystizne napsany....
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím...
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc Gulbis má pestřejší úderový rejstřík než Tomáš, má v ruce větší cit, dokáže hru lépe variovat a tudíž si může připravit na různé soupeře různé taktické varianty. Když mu odejde nějaká část hry, má větší možnost přepnout na něco jiného. Servis je v jeho hře také důležitý, ale u Toma je naprosto stěžejní. Ten když mu odejde, začíná se sypat postupně celá hra. Tím samozřejmě nechci říct, že je to pouhý "servisman", to ne, ale na podání je závislý pořád hodně, a to už se nezmění.

Jak na tom Gulbis opravdu je, neuvidíme až v semifinále. On už na tomhle turnaji dokázal, jak je na tom dobře. Ta jeho vítězství nebyly žádné haluze.
Porazit Rogera v pěti setech nebyla žádná sranda. A Gulbis dokázal v tom utkání hrát natolik dobře a dostatečně konzistentně na to, aby Rogera porazil. Ten už pak prostě to tempo hry nestíhal.

Tomáš dneska hrál pod svými možnostmi, to je pravda, ale Gulbis hrál moc dobře, promyšleně. Tom se prostě nemohl dostat ke své hře. A když se mu toto stane, že nemůže hrát svou hru, tak pak ty zápasy bývají většinou takhle jednoznačné v jeho neprospěch.
V minulém zápase mu toho John spoustu dovolil, Gulba dnes ne.

A i když Ernests s Nolem třeba vypadne, tak už ukázal, že na tom dobře je. Sehrát pět utkání v řadě tak, aby hráč postoupil do SF grandslamu, není žádná sranda. A jemu se to podařilo poprvé v životě a je vidět, že jsou tentokrát za jeho slovy i činy.:)
Reagovat
mac.hall
Ani já si nemyslím , že by by Gulba měl porazit Novaka. Ten je ovšem zcela jiná kategorie, než Béďa. Pokud nebude mít vyloženě den blbec, měl by Erniho zvládnout.
Ale jinak ještě malou poznámku k zápasu Toma s Ernestem. ten , kdo o tenisu něco ví , musel vidět , že Lotyš je jednoznačně ve všem lepší a to myslím obecně , ne tedy jen pro dnešek. Od podání , přes oba základní údery FH , BH , až po pohyb.Možná , že smeče má Tom lepší, i když i o tom pochybuji , ale to je prvek hry, jehož zastoupení v celém průběhu zápasu je obvykle minimální a tedy na jeho výsledek nemá podstatnější vliv. Jestli dnes Béďa smečoval za celý zápas 5 x, to je můj odhad , pak i kdyby všechny smeče byly úspěšné , výsledek to neovlivní.
Reagovat
tommr
no právě - letos na FO se mu to povedlo poprvé a to už není žádnej mladoch. Takže já si počkám až to párkrát zopakuje a teprve pak ho začnu brát vážně. Zatím ještě nic opravdu velkýho nedokázal ... :)
Reagovat
tommr
tak zrovna dneska Tomášovi ty smeče vůbec nešly - skoro všechny zahrál tak slabě, že mu je Gulbis bez problémů vrátil ...
Jinak obecně Gulbis má skoro všechny údery lepší než Tomáš, ale jen v případě, že hraje v optimální formě což se mu zase tak často nestává a když se mu nedaří tak je to pak o dost slabší. Tomáš má ty údery sice o něco horší, ale většinu času dokáže odehrát svůj vysokej standard. Nejlíp by se to dalo asi vyjádřit číselně tak, že Gulbis lítá od 50% do 100%, zatímco Tomáš se většinu času drží na 80% ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mne hlavne prijde, ze Berdychovi chybi jaksi sebereflexe. Sebevedomi ma podle me velky. Ale jaksi by si mel uz priznat, ze pokud nenabidne sirsi rejstrik hry, lepsi to nebude.
Reagovat
Rafaeoli25
Já myslim, že Gulba šanci proti Nolemu má, pokud bude hrát koncentrovaně na nejvyšším levelu celý zápas, dokáže to proti Rafovi, není důvod, aby to nedokázal i proti Nolemu, v roce 2008 prohrál po tuhym boji v každym setu a rozhodovalo víceméně hlavně štěstí, ani teď to nemusí být jiné, Gulba je našláplej, chce a ani v nejmenším se nebojí, jedině tak se dají Rafa, Nole a Rog porazit, on patří mezi to málo, které věří, že na ně má a to je základní předpoklad úspěchu krom potřebného talentu. Já tedy očekávám bitvu jako řemen, kdo vyhraje si nedovoluji odhadovat, ač taky o něco málo víc věřim Noldovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, když jste řešili ty kurty, čím to je, že je SL rychlejší? Vím, že přes ty povrchy seš tady odborník ty.
Reagovat
gigin
Byl jsem u tebe, ne se Svačinou. :-)
Reagovat
Basa
To jsem rád!!!
Reagovat
darek.vrana
Těžké zklamání... Bez servisu se ale hraje těžko.
Reagovat
Cico93
tiketos povychadzalos???)))
Reagovat
Rafaeoli25
Mně povychádzalos, škoda, že jsem dal Gulbáče jen za dva litry, trochu jsem se bál jeho únavy..
Reagovat
Cico93
Výborné a jake jednoduche Gulbis ho neskutočne spravil;)))
Reagovat
Rafaeoli25
Já jakýkoli optimismus fandů TB nechápal, bylo jasný, že se Gulba nespokojí s čf a tak to bylo jen o tom, jestli bude unavenej, to byla jediná Berdychova šance na úspěch..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si nějak chytrej, pane generále.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak rozhodně ne po bitvě, svůj tip jsem tu zveřejnil už dvě tři hodiny před zápasem, toho sis asi nevšim..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to tě šlechtí.

Přesto si odpusť věty typu "nechápu optimismus fandů TP...". Pokud vím kurz byl 1.6 na Berdycha. Takže to očekávání bylo celosvětové. Jenom halt ty, a někteří další chytří lidé, věděli svoje.

Osobně jsem si myslel, že Berďa je fav., ale v kurzu 1.8. Ale antuky už mám plné zuby, takže jsem Gulbise nechal plavat.

Jak jsem psal, Berďa má lepší voleje a smeče. Dnes ale vyhrály loby, prohozy a dropšoty.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nikde není psáno, že bookmakeři vždycky kurzy vypíšou správně, já bych to býval vypsal tak 1.4 ku 2.5 ve prospěch Gulbise, tohle absolutně neodhadli a jen je mi záhadou proč, snad si mysleli, že bude Gulba unavenej, pak jo, ale stejně..
Reagovat
dappe
1,4 :D
Reagovat
Rafaeoli25
Se směj, pro mě zase byla k smíchu až pod stůl jakákoli favorizace TB, dobře řeknu 1.5, vejš bych ale určitě nešel..
Reagovat
spaniel
Tak po dnešním zapase bych na Gulbise vypsal kurz 1.01 a 1,08 na výhru 3:0 :D
Reagovat
dappe
Já jsem taky věřil a fandil Gulbisovi, dokonce si myslím, že vyhraje celý turnaj. Ale kurs 1,4 fakt ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Napíšu asi po 1001., že sázkovkám je u prdele, kdo vyhraje. Oni vypíšou kurz a potom jej mění podle toho, co lidi sázej. Nemysli si, že pořád drží otevírací kurz. Takže lidi sázeli hlavně Berdycha.
Protože přijímají zpočátku menší sázky, tak je třeba ten úvodní špatný kurz tak nebolí. Na konci je pro ně ideální stav, když mají je kurz tak vybalancován.
Navíc v době inetu prakticky závisí otevírací kurz na první odvážné sázkovce. Ostatní jej pak jenom opíšou.

Však on byl zpočátku na Berdycha kurz 1.75 ale pak na něj klesal až na 1.6. Takže sázkovky daly relativně správný kurz, ale lidi jej tlačili dolů. Prostě jsi dal málo.
Reagovat
Rafaeoli25
Poslední týdny i výkony na RG favorizovaly Gulbise, kurz 1.5 by byl adekvátní, to že Berdych porazil marnýho Isnera nijak směrodatný bejt nemělo, v Římě a s Nedovyesovem ukázal jakých výkyvů je schopen, zvlášť po Dubaji, naopak Gulba na antuce bravurní a svojí formu dál a dál stupňuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Prohra Tomáše není velkým překvapením, ale nechci dělat generála po boji. Tomáš nehrál vůbec špatně, problém je v tom, že Ernests je talentovaný a dokáže hru velmi dobře variovat a předvídat. Technická hra podpořená skvělým servisem na ranaře platí. Ernests vyhrál naprosto zaslouženě a je vidět, že Federera neporazil náhodou. Feda na rozdíl od Tomáše dokázal najít na Gulbu recept, ač nakonec prohrál.
Reagovat
VlS
Promiň, ale Tom dnes odehrál snad nejhorší zápas roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že odehrál nejhorší zápas. Je to také o tom, co Ti soupeř dovolí a následně o tom, co musíš zahrát, aby z toho byl winner, Gulbis mu toho hodně vracel a ze ztracených pozic zahrál ještě vítězný lob, to s Tvou psychikou zamává, ale od půlky prvního setu musel i Gulbis bojovat, aby udržel výhodu brejku, to samé na konci třetího setu. Tomáš zkrátka neměl plán B, resp., co stačilo na Isnera, nestačilo na Gulbise ani náhodou.
Reagovat
VlS
Ty FH do saku a do autu neměly se soupeřem společnýho nic, stejně tak servis nemá souvislost se soupeřem. Ale já Tomáše nijak nehaním, každej den není posvícení a dneska holt nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne, este zajtra doplnit andym a davidom a spokojnost nadovsetko :)
Reagovat
spaniel
Dneska Tomas bida, servis, forehand, bekhend, slajzy, vsechno. Spoléhal jsem, ze pri forhendovych vymenach bude mit navrch, ale opak se stal pravdou, Gulbis mel navrch i tady. Az za stavu 2:0 a 3:1 jsem videl prvni vitezny forhend po care, predtim vzdy do saka nebo out. Vsechno spatne, Tomas si taky pekne nadával.

Gulbis na druhou stranu paradne. Tezko se vraci do zapasu, kdyz souper nema ani chvilku výpadek, ktery by vas nakopnul. Přehrával Tomáše na vsech frontách, k tomu par kratasu a par skvělých lobu. Vedel jsem, ze je sance ze vyhraje, ale ze takto snadno ve třech me ani ve snu nenapadlo. No, Nole bude mit zapeklite semi.
Reagovat
seshitec
tak málokdy je semifinále procházkou růžovou zahradou :)
přesto si myslím že Novak je tak zkušený, soustředěny a inteligentní hráč, že to zvladne....ale může se připravit na těžkou bitvu
Reagovat
VlS
Asi nejde než souhlasit. Řekl bych, že by Tomášovi fakt pomohl konzultant typu Lendla, kterej by ho připravil na GS mentálně a takticky. Na to holt Krupa nemá informace a osobní zkušenost.

Zítra tipiju Rafu, Andyho, Simonu ( i když tady Světlanu neodepisuju předem na 100%) a Sáru.
Finále Nole Rafa a Máša - Simona se blíží, i když bych raděj viděl Noleho s Andym a Genie se Sárou.
Reagovat
Rafaeoli25
Gulba bude pro Noleho tvrdej ořech, stejně jako je vždycky hlavně na antuce i pro Rafu a Roga, rozhodnou detaily, na servisu i ve výměnách to bude hodně vyrovnaný, bude to podobnej zápas jako před šesti lety kdy ho Nole porazil 7:6, 7:6 a 7:5..
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska podle plánu, chlapci neztráceli čas, holky pěkné obraty. Dobrá práce. Zítra poprosím Adnyho a Davida, i když Davidovi nevěřím teda.

A gigine, ohare, jak to vidíš v pátek, už máš schízu? :D
Reagovat
gigin
Viděls film Samotáři?? :-D
Reagovat
r.Fever
Myslím, že keby to bolo v Austrálii gigin fandí Gulbovi ale toto je Roland Garros, čiže nebude špekulovať :)
Reagovat
gigin
Přesně tak. Jinak vitej v top 10 Ernie! Má mise je u konce ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak u konce? Zrovna, když u mě začal sbírat sympatie :D

Ale jo, jsem rád, že to bereš takhle. Takže Ajde Nole na SF!
Reagovat
gigin
Tvl, tome, nestěžuj mi to. Su v těžké životní situaci :DDDDD Křižovatka...
Reagovat
gigin
Reagovat
Amputace
Mě ten Gulba taky nějak chytil :) Dlouho se mi nestalo, abych přál vítězství na nějakém turnaji někomu jinému než Rafovi (pokud startoval) a Gulbisovi to teď přeju. Takže pro mě je to taky trochu křižovatka :)
Reagovat
Rafaeoli25
Já ti ani nevim jestli si přát pro finále Noleho nebo Gulbu, obojí bude těžký, každopádně vim určitě, že ve finále budu přát Rafitovi, ať si Nolda i Gulba ještě počkaj :)
Reagovat
gigin
Život je pes, prostě :DD
Reagovat
Amputace
V případném finále bych také přál Rafovi, ovšem v případě jeho vypadnutí s Ferrerem by byla volba jasná :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10406457_10202297054211698_3631357015173132917_n.jpg

:-))))
Reagovat
gigin
:DD To je fakt!
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč. :) Taky tak.
Reagovat
tommr
ač nerad tak musím uznat, že Gulbis byl dneska o třídu lepší než Tomáš a o výsledku zápasu nemohlo bejt pochyb ...
S tou desítkou ale ještě předčasně neslav. Pořád ještě existuje sice malá, ale ne úplně zanedbatelná možnost, že se do tý desítky místo Gulbise protlačí Monfils ... :)
Reagovat
gigin
Osobně jsem od toho čekal víc. Asi už su rozmazlený. Gaela zítra klepne Můra.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdyby byl ve finále proti Gulbovi náhodou Davídos tak fandim Dejvovi, za tu celoživotní snahu by si gs zasloužil víc..
Reagovat
smazaný uživatel
A vůbec, chápu tě cype asi jako málokdo. Takhle nějak vypadal můj postupný přerod z Djokárny na Murrayovce. Postupně to převážilo. Takovou schízu jsem měl taky, ale už ve finále AO 2011 jsem byl na Andyho straně. Nezávidím ti to :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Ještěže já tyhle schízy zažívat nemusím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já už taky ne. A nemyslím, že něco podobného ještě přijde.
Reagovat
Rafaeoli25
Já je naštěstí nemusel řešit nikdy :)
Reagovat
Stan_Borowitz
konečně se na okruhu objevil tenista, ne atlet, schopný atlety porážet, a vy přemýšlíte, komu fandit???? EG for RG 2014 champion!!!
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale Rafa je Rafa, proti němu nemůžu fandit nikomu, no a k tý atletičnosti to je věc názoru, Rafa je stejně skvělý tenista jako atlet :)
Reagovat
Cico93
ja len že chcel som mať 1 koment.))
Reagovat
spaniel
Tak jeden koment uz mas, druhy uz nemůžeš.
Reagovat
Cico93
:)))prvý nie 1 som sa pomýlil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist