Berdych prohrál vyrovnané finále s Federerem, ten má už 20. titul z turnaje Masters

13. 5. 2012, 19:23
Aktuality 231
ATP MADRID - Tomáš Berdych ve vyrovnaném a dramatickém finále turnaje v Madridu neuspěl. Český tenista v souboji s Rogerem Federerem vyhrál první set, v dalších sadách i smazal Švýcarův náskok, nakonec ale i navzdory třem odvráceným mečbolům padl a druhý titul z podniku Masters nezískal. Naopak Federer vyválčil už jubilejní dvacátý.
Profily hráčů
Tomáš Berdych a Roger Federer

Do historicky prvního finále na modré antuce na okruhu ATP se v Madridu dostali zcela po zásluze tenisté, kteří se na netradičním povrchu rozehráli do skvělé formy. Tomáš Berdych cestou do finále neztratil ani set, když postupně porazil Andersona, smetl Monfilse i Verdaska a v semifinále zastavil rozjetého Del Potra. Jeho finálový sok Roger Federer si zase po vydřené výhře nad Raonicem hladce poradil s Gasquetem, Ferrerem a Tipsarevičem.

Český tenista dnes v prvním setu nečelil jedinému brejkbolu a naopak sám proměnil hned ten první a ujal se vedení 3-0. Už za stavu 5-2 měl při podání soupeře dva setboly, proměnil ale až ten třetí v následné hře při svém servisu.  Rodák z Valašského Meziříčí do té chvíle diktoval tempo hry, střílel z forhendu vítězné míče a udělal jen dvě chyby.

Tomáš BerdychDalší dvě sady měly velmi podobný průběh. Ve druhé se Berdych dostal ze stavu 2-5 a po odvrácení setbolu vyrovnal na 5-5, jenže v 12. hře při odvracení druhého setbolu udělal dvojchybu.

Ve třetím setu Berdych nevyužil v první a třetí hře celkem tři brejkboly a zanedlouho prohrával 3-5 - to když v osmém gamu za stavu 0-40 zahrál 3 esa, ale následně spáchal 2 dvojchyby. I když opět dokázal zabojovat a vyrovnal na 5-5, znovu nezvládl koncovku; za stavu 5-6 a 0-40 při svém podání ještě odvrátil tři mečboly, snaha o smazání čtvrtého ale skončila při náběhu na síť. 

Federer tak po 2 hodinách a 38 minutách boje, ve kterém převládly vítězné údery nad nevynucenými chybami, zvítězil 3-6 7-5 7-5 a bilanci vzájemných zápasů upravil na 11-4.

"Rogerovo umění je stále na vysoké úrovni. Je skvělý a musím mu pogratulovat," sklonil se Berdych před uměním 16násobného grandslamového šampiona. "Myslím, že jsme předvedli krásné představení a pro mě to byl skvělý týden," uvedl přes značné zklamání z finálové porážky. "Příští rok se sem zase rád vrátím," slíbil Berdych navzdory letošním problémům s kluzkým povrchem.

Šestadvacetiletý Berdych vyšel ze svého celkově třetího finále na turnaji Masters 1000 podruhé poražen. V roce 2005 ovládl pařížskou halu Bercy, předloni v Miami padl s Roddickem. Letos už slavil vítězství v Montpellier, ale dva turnaje během jedné sezony stále ještě nikdy vyhrát nedokázal. I přesto se v zítřejším vydání žebříčku ATP vrátí na 6. místo a vyrovná své maximum.  

Roger FedererFederer, který se na kurtech v Madridu představil poprvé po téměř dvou měsících, od porážky v semifinále loňského US Open vyhrál už 45. ze 48 zápasů. Celkově si připsal 74. titul a jubilejní 20. z turnajů Masters 1000, čímž vyrovnal rekordní počin Rafaela Nadala.  Právě Španěla zítra vysřídá na 2. místě žebříčku ATP, na které se vrátí po více než roce.

V Madridu se rodák z Basileji raduje z trofeje již potřetí; v roce 2005 triumfoval ještě na rychlém povrchu v hale, před třemi lety na červené antuce a dnes se stal historicky prvním mužským vítězem na 'šmoulí' modré antuce.

"Byl to těžký turnaj s náročným losem. Tomáš hrál hodně dobře. Jsem si jistý, že se ještě mnohokrát setkáme a zase to budou kvalitní zápasy jako tenhle," uvedl Federer.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, tv. povrch, 3,090,150 eur)
nedělní výsledky (13. 05. 2012)

Dvouhra - finále:
Federer (3-Švýc.) - Berdych (6-ČR) 3-6 7-5 7-5 esa: 13-10
dvojchyby: 2-4
vítězné údery: 44-42
nevynucené chyby: 27-30
využité brejkboly: 4/11 - 3/9
čas: 2 hodiny a 38 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

231
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkně Roger !!!! Zápas to ale nebyl jednoduchý. Tomáš dost vzdoroval, což jsem čekal. Těší mě, že to Roger nakonec urval a má titul a zpátky místo světové dvojky. A ještě více mě těší, že jsem po pročtení této diskuze zaznamenal pouhý jeden komentář zapšklého Nadalovce (samozřejmě mistr Matti). Činíte se, hoši, JEN TAK DÁL !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je jen tim, ze na to nemaji co rict, to bys videl, kdyby Roger prohral, co by se tu delo...
Reagovat
misoSK
Skvele finale, Rogere nebol lepsi, ale lepsie zvladol klucove momenty, a na zatracovanej modrej antuke odohrali obaja skvele finale
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem snad jediný, kdo kromě toho, že na tenis kouká, tak i poslouchá?... komentátor to sice přeslechl ale já jsem si na 99% jistý, že lajnový při podání Tomáše, které poté Roger označil jako dobré zakřičel "Out... correction" .. aneb, eso to bylo i podle lajnového a Roger to jen potvrdil! Takže zase pozor vážení ;)
Reagovat
Teo
Taková už je tradice zdejších diskuzí, že se tu vesměs řeší pouhé hovadiny...
Reagovat
petrulinka
Pořád tady někteří omíláte dokola, jak Tomáš nepřiznal dvojdopad, a jak mu Roger přiznal eso. Ale pokud vím, tak ve druhém či třetím setu udělal to stejné Tomáš, když byl zahlášen Rogerovi u podání aut, tak se šel Tomáš podívat a zavolal rozhodčího, protože si nebyl jistý a Rogerovi bylo poté přiznáno eso. Ale co, když chce někdo na někoho plivat, tak si důvod vždycky najde, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Re: perulinka
Nejsem si jista,ale Rogerovi nebylo přiznáno eso,pouze první podání. Ale nemyslím si, že by Tomáš úmyslně nepřiznal dvodopad míčku. V té rychlosti nemusel postřehnout.
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám se: petrulinka
Reagovat
petrulinka
To máš asi pravdu, že to nebylo eso, ale první podání. A taky si nemyslím, že Tomáš neúmyslně nepřiznal dvojdopad. Ono to někdy v té rychlosti nejde ani postřehnout.
Reagovat
Stan_Borowitz
nechci Berdychovi nějak křivdit, ale pokud jste poslouchali Federera, tak hlavnímu sudímu říkal, že ten balón nebylo technicky možný odehrát tak, jak jej Berdych zahrál, aniž by se předtím neodrazil od země. To bylo jádro jeho argumentace. A pochybuju, že by špičkový hráč jako Berdych nevěděl to samý. Kromě toho si pamatuju dost podobnou situaci ze zápasu s Verdaskem v Římě nebo MC, takže to nebylo poprvé.
Reagovat
Fandina
Roger to říkal, ale otázkou je, jestli to tak bylo ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
No to je sotva otázkou - že není možný odehrát míč s horní rotací při podobným úderu, to je snad poměrně elementární záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojdopad byl, kdo hraje tenis tak ví, že to Berdyh nejspíš věděl, ale protože si asi nebyl jistý na 100%, musí dělat, že ne a logicky to nechal na rozhodčím. To bylo OK.
Reagovat
Fandina
Nebo na 100 procent vyberu míček a přesto to může vypadat jako dvojdopad ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Sotva to bude vypadat jako dvojdopad, míček se prostě bude chovat jinak, když poletí přes síť rovnou od rakety a když tam bude ještě kontakt se zemí.
Reagovat
Fandina
Přece záleží na úderu, síle, místě na raketě kde to vyberu, jak zalomím rukou a taky na kvalitě míčku a jakou rychlostí přiletěl ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, za předpokladu, že to bude klasickej úder a ne vybírání míčku od země v dokluzu.
Reagovat
Fandina
Je normální, že při hře vybereš míček, který vypadal jako dvojdopad. Stalo se to mockrát a mockrát se to ještě stane ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, jenže to ten míček vybereš těsně nad zemí a jeho let je normální, jakmile rotuje jinak, než by měl, pravděpodobně to bude kontaktem se zemí.
Reagovat
Fandina
Nejlepší je, když míček zarotuje a zaletí tam, kam si to přeješ ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší je, když do diskuze přispívají jen lidé, co umí argumentovat :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych to uzavřel tím, že pro podobné případy by měl mít hlavní rozhodčí na umpire TV monitor, kde by si mohl přehrát to, co jsme my jasně viděli v TV. Ubyla by spousta nejasností u podobných momentů, kdy touha hráče po vítězství ovlivní jeho schopnost vnímat realitu.
Reagovat
fazil
ROGER. Simply the best. Ever
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!:-)
Reagovat
steve79
Berdych hrál opravdu skvěle. Hlavně na returnu má v poslední době užasnou formu. Uvidíme co ted předvede v Říme, jak se adaptuje. Docela má pech, že ve čtvrtfináe může dostat Nadala. Na římské antuce to bude asi Nadala, tak jak ho známe. Gratulace Fedexovi k druhému místu na žebříčku. Potvrzuje, že myslí na návrat na pozici světové jedničky. Už jsem v to nedoufal. 4 letošní tituly to je krásný začátek.
Reagovat
mac.hall
Ano , musím s Tomem souhlasit, zápas rozhodla kvalita servisu. Tedy, přesněji řečeno, prvního podání. To měl Tomáš, bohužel velmi špatné. Nevím , jaké měl procento úspěšnosti , ale vůbec si jím nepomáhal. Přesto mohl zápas dovést do vítězného konce.To , že nakonec neuspěl , nebylo ani tak dílem kvalitou hry Rogera , ale právě servisem. Ve třetím setu měl několik příležitostí k brejku , které , bohužel , nevyužil a to nakonec rozhodlo.Jinak jeho hra v prvním setu byla famózní. S Rogerem zametal kurt téměř ze všech pozic.Hrál nechytatelné míče jak z forhendu , tak i bekhendu, téměř nedělal nevynucené chyby a jeho soupeř neměl co hrát. V dalších dvou setech pak tuto úroveň hry neudržel a i to byl důsledek jeho prohry. Jinak ještě krátká poznámka k modré antuce, respektive její kvalitě a vlivu na hru tenistů. Z jejich vyjádření vyplývalo, že nejvíce jim vadil fakt , že nepřiměřeně klouzala a neumožnovala jim řadu míčů, které běžně hrají , dobíhat a úspěšně hrát na strnu soupeře. Pro Tomáše , jako velmi špatného běžce, to byla určitě výhoda. On nezískává vítězné míče tím , že by je , jako např. Rafa nebo Nol vyběhal.
Reagovat
ladka
Felicidade Roger!!de todo corazon...uži si aspoň ten 1 týždeň na poste č 2,kym bude zas všetko postarom. niekto sa tu pýtal kolko má RF antukových titulov má ich od včera 12.
Reagovat
Labi
postarém? jako by jsi snad o tom ty rozhodovala...to je fakt nejlepší tihle "experti"
Reagovat
taffer
Všiml si někdo, jak chvíli po tom, co Berďa nepřiznal dvojdopad, Roger naopak - ačkoliv byl lajnovým zahlášen aut - šel zkontrolovat Berďovo podání a řekl, že bylo dobré, čili prohrával 0:15? Tomu říkám fair-play, na rozdíl od chování Berdycha. To by asi jen tak někdo neudělal, navíc ve vyrovnaném finále!
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, to jsem byl i já v šoku, a to mám o Federerovi v tomhle směru mínění vyšší, jak o jakýmkoliv jiným hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečetl jsem zdejší diskusi až dolů, takže možná opakuji něco již vyřčeného, ale myslím, že ten dvojdopad byl tak "těsný", že si ho skutečně Tomáš vůbec nemusel být vědom (a tudíž ho ani nemohl přiznat). Kdo hraje tenis, měl by pochopit.

A pokud jde o tu Rogerovu "kontrolu" Berdychova esa - je-li to ten míč, co myslím -, zahlásil tam lajnový hned po autu "correction", což ovšem komentátor přenosu nezaznamenal. No a pak už je nasnadě, proč si jít místo dopadu prohlédnout, ne?!
Reagovat
taffer
Hm, tak já slyšel jen "Out!", pak už nic. Další slovo bych snad nepřeslech, ale kdo ví? Mám to nahrané, tak to zítra zkontroluju:-)
Reagovat
Bob
furt tu omáíláte jednu a tu samou věc a už mě to nebaví číst.. každej z nás jednou udělá chybu, takhle to prostě chodí.
Reagovat
taffer
A přeslech ho hlavně i Berďa, protože se stavěl k 2. servisu ...
Reagovat
Sonja
No jasně, určitě by šel zkontrolovat, jestli náhodou nepoškodili protihráče, i když sám protihráč by si nestěžoval:-D Zas dobrý... Celkově moc nechápu, proč tu pliveš na Berdycha, na tvym místě bych byla ráda, že to nakonec Rogerovi vyhrál:-P

Jan_S: no vida, záhada vyřešena:-D
Reagovat
Fandina
Tom to zřejmě taky přeslechl, proto chtěl podávat na druhý servis. Teď nevím s kým to bylo, ale asi s Verdaskem nebo kolo předtím, tak tam byl Tom přesně v opačné situaci a ukázal na stopu po dopadu buď eso nebo fiftýn protihráče ... úsměv
Reagovat
milbust
Přesně tak. Bylo to s Verdaskem a Berdych mu přiznal eso i když rozhodčí zahlásil aut. Tak tu nedělejte s Fedexe boha a Berdyče křiváka.
Reagovat
smazaný uživatel
z Fedexe boha nikdo delat nemusi, on uz jim davno je:DDD
Reagovat
Heather_Fedex
je vazne skvely, ale neni to roger
Reagovat
smazaný uživatel
Když vidím, kam dopadl míč, zkontroluju stopu, přiznám lajnu i když sudí myslí, že byl aut. Když si ale nejsem jednoznačně jistý není to - ASI dobrej soupeři máš bod.
Reagovat
smazaný uživatel
milbust: Vždyť z něj boha nikdo nedělá, samozřejmě už se našlo víc hráčů, co přiznali chybu proti sobě.

Sonja: Na Berdycha samozřejmě plive kvůli nepřiznání dvojdopadu a může si najít mnoho věcí z minulosti. Když člověk chce, tak to zrovna u něj těžký nebude. A že mu to vyhrál? To si zas jednou sledovala jinej zápas.
Reagovat
Fandina
Chazy a jak víš že byl dvojdopad?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já nevím, že byl, já si to jen myslím. Osobně jsem na Berdycha byl naštvanej, když jsem to viděl, zvážil argumentaci Federera, podíval se na odraz míčku, jeho letovou fázi, odraz a opravdu si myslím, že byl. I jsem sem snad napsal něco pohoršenýho, jak to ten Berdych moh nepřiznat.

S odstupem času, když jsem se na to podíval, tak to bylo opravdu těsné a je správně, že to Berdych nepřiznal, protože si nemohl být jistý. Takže v tom nebylo nic unfair. Na druhou stranu Federer si to z prstu nevycucal, on viděl tolik těsnejch míčků, že pozná, když se to dotklo země. A viděl to z nás všech nejlíp. Navíc v tý době nemělo smysl hrát nějaký divadlo a když mu teklo do bot, tak ho stejně nehrál v jinejch situacích, takže tam nešlo o taktiku.

Ale já Berdycha nehaním, udělal včera správně, že nic neřek. Nicméně - pokud pan taffer má pocit, že Berdych věděl o dvojdopadu, nepřiznal se a tak získal nezaslouženě fiftýn, má naprosté právo na něj nadávat, protože je to gigaprasárna. Je to na posouzení nás všech, dle mě si nemohl být jistý, tak měl mlčet. Jestli podle taffera věděl a nepřiznal se, má právo na něj nadávat.
Reagovat
Fandina
Myslím, že právo nadávat a hanět někoho na základě pocitů a doměnek nemá nikdo, ani anonymní nick.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud neporušuje pravidla diskuze, což on nedělá, tak ano.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak v mé televizi to bylo jasně vidět, že šlo o těsný dvojdopad, ve tvé ne? Netvrdím, že Berdych to věděl na 100%, ale fakt je divný, že se mu to nestalo poprvé. Federer byl celkem klidnej, Verdasko tehdy skákal jako čertík v krabičce. Zajímavý je, že oba zápasy pak Berdych prohrál. Jestli je jen trochu pověrčivý, měl by příště dvojdopad raději přiznat :-)
Reagovat
Fandina
Nevím, co je to za výraz těsný dvojdopad. Já jsem druhé spadnutí míčku neviděla, ani z opakovaného záběru. Pokud někdo hraje tenis, ví, že se mu mockrát stalo, že vybíral míček na poslední chvíli a bez dvojdopadu. Je jednoduché druhému bez důkazů přisuzovat, že dvojdopad byl, že to věděl a že ho nepřiznal. Navíc dvojdopad nebyl vidět ani z opakovaného záznamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, je to samozřejmě tvrzení proti tvrzení, ale nezapomínej na to, co jsem ti tu asi 50x napsal a čím taky v zápase argumentoval Federer. A místo věčnejch úsměvů se nad tím taky zkus zamyslet.
Reagovat
Fandina
Když argumenty míček rotoval, pravděpodobně se to odrazilo, já si myslím že to byl dvojdopad, jak píšeš ty, jsou sice k zamyšlení, ale jen v případě, že bych neviděla ten průběh. Viděla jsem to, i záznam a dvojdopad ne. Úsměv je pozdrav.
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo:) Fajn, nechám to být.
Reagovat
Stan_Borowitz
Opakuji, že na mé televizi Pioneer Kuro PDP LX5090H (úhlopříčka 50") byl v HD rozlišení zcela jednoznačně v tom druhém zpomaleném záběru vidět dvojdopad. Klidně si stáhni tohle video http://www.youtube.com/watch?v=8ofNg0y8w60, a přehraj si jej na kvalitním monitoru po jednotlivých framech zhruba od 47 do 51 sec. To je přímý důkaz. Krom toho má pravdu Chazy (potažmo Federer), že míček se nedal odehrát tak, jak jej Berdych odehrál, kdyby se předtím nedodrazil od země. To je nepřímý důkaz. Takže důkazů je víc než dost. Nekdy je holt třeba ubrat na víře a akceptovat realitu. Jak jsem už uvedl, netvrdím, že o tom Berdych věděl na 100%, ovšem zajímavé v této souvislosti je, že při onom památném incidentu s Almagrem na 100% věděl (a jeho fanoušci také), že jej Almagro trefil úmyslně. A to byla v tom případě skutečná důkazní nouze... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za záznam, dvojdopad to byl, v komentářích se dá najít mnoho lidí, kteří to velmi odborně vysvětlují, když si to člověk rozkouskuje, tak je to vidět vlastním okem.
Reagovat
Fandina
Tak pánové, asi jsem slepá, ale to že dopadl ten míček dvakrát na zem jsem tedy opravdu neviděla. A to jsem si to teď přehrála nejmíň pětkrát. Přesně tak jsem to viděla včera, přesně tyto záběry. Míček na zemi podruhé nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže. Stáhni si KM Player, zpomal si rychlost na 50%, přibliž si to a pokud nejsi naprosto slepá, tak to uvidíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt 100%, není o čem, ten dopad je vidět naprosto zřetelně. Parádní kvalita videa, smekám :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Nemyslím to ve zlém, ale slavnou Maradonovu ruku taky viděli jen ti, kdo neměli a priori zafixováno, že Maradona gól rukou nedal.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, hlavně piš své "úsměvy" dál, prosím, mně se to líbí :-).
Reagovat
Fandina
ruce umí napsat ... úsměv ... i tvář to umí ... právě se usmívám ... ale oči nevidí dvojdopad ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
A dobře děláš, že nevěříš. To video je totiž evidentní fake. Almagro jeho autorovi zaplatil 1 milion polských zlotých za to, aby video upravil tak, že to vypadá, jakoby Berdych zahrál po druhém dopadu. Je to pomsta za tu nepodanou ruku. Prostě mystifikace - podobně jako přistání Američanů na Měsíci nebo ta údajná Maradonova ruka. Každý rozumný člověk přece ví, že Američani na Měsíci nikdy nepřistáli a vše se za přísného utajení natáčelo v Hollywoodu. Stejně jako božský Diego hrál samozřejmě hlavou a všechny nahrávky ukazující něco jiného jsou pochopitelně podvrh...
Reagovat
Fandina
Já tomu videu věřím ... ale stejně tam dvojdopad nevidím ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho vidím, jasně, souhlas s vašimi argumenty, naprosto logické..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ho nevidíš, já ho dokonce ani neřeším :-).
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby to byl první případ, kdy se něco podobného Berdychovi stalo a navíc to nebylo poměrně zřetelně vidět, tak bys mne možná přesvědčila, protože tvoje víra je skutečně pevná jako skála. Za daných okolností bohužel zůstávám v této kauze členem protiberdychovského spiknutí... :-)
Reagovat
Fandina
Na videu není dvojdopad vidět, slyšet, není stopa na antuce. Je vidět a slyšet odražení míčku od rakety ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys postupovala podle mejch pokynů, tak ho prostě uvidíš, jestli toho jinak schopná nejsi. Jinak zvednutí antuky po odrazu míčku vidět trochu je a zvuk dopadu, no to snad nemyslíš vážně, vždyť padá z minimální výšky.
Reagovat
smazaný uživatel
+ chování míčku, tady fakt není co řešit.
Reagovat
Fandina
Míček prostě podruhé na zem nedopadl. Letěl jedním směrem a pak zpět přes síť po úderu od rakety. Nebyl mezitím žádný jiný pohyb míčku. Na zem nespadl a neodskočil aby pak mohl rotovat. Šel od rakety. Neřeším to. Viděla jsem to na záznamu a jako Rogerova fanynka mu nevyčítám, že si myslel něco jiného. Fandím Tomovi a Rogerovi odedávna. Tom odehrál míček ve vzduchu těsně před dopadem. To jsem viděla a to my stačí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, sice to postrádá logiku, ale budiž.
Reagovat
Fandina
Každá realita má svou logiku, jinak by nevznikla ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
To je jedno, vždyť o nic nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, třeba ji prospěje chápat úplně základní fyziku chování míčků :)
Reagovat
patriks
Já jsem rozhodně fandil a fandit budu Berdychovi na rozdíl od některých jiných jedinců - líbí se mi na něm, že se nebojí jít proti davu, i když ví, že na něj budou diváci pískat či ho budou různí pseudomoralisti kritizovat v mediích jako např. za to že nepodal ruku Almagrovi. Určitě řada hráčů by Almagrovi za to napálení ve stejné situaci ruku podat nechtěla , ale báli by se toho pískotu a kritiky a falešně by ruku podali.
Reagovat
spaniel
Jj, napriklad neprizna dvoudopad a pak jde odvazne proti davu... Blabla. Proste nekteri fandi Rogerovi a to i kdyby nemel Berdych zadne preslapy.
Reagovat
a.magerova
Nepodání ruky soupeři není hrdinství a i sám Tomáš to uznal, když řekl:"Už je to minulost. Oba jsme nejspíše udělali chybu, jsme vyrovnaní a je po všem. Vědu bych z toho nedělal," řekl Berdych na tiskové konferenci po zápase s Almagrem.
Jo a když nepřiznal Tipsarevič dvoudopad - byl to největší grázl všech dob a teď když se totéž stalo Tomovi, tak NO A CO?!
A navíc nemám jako Češka ze zákona povinnost fandit vždy jen našim sportovcům :-)))
Reagovat
poutnik
Fandi si komu chceš, ale nepruď na českém servru.
Reagovat
smazaný uživatel
Server je tenisovej, ne ceskej. Diky bohu!
Reagovat
petrulinka
No pokud tedy můžu soudit, tak server je český, jestli tedy umím dobře číst! Nebo ty tady snad vidíš jinou řeč než češtinu? A server má název tenisportal.cz!!!
Reagovat
Heather_Fedex
kdyz se na ne divam, mluvi jasne pro rogera. dal vic wineru a mene chyb, vic es a mene dvojchyb, a sice tomas celil mene brejkbolum, no i tak vic krat prisel o svuj servis a to rozhodlo. rogeri vic trefoval 1. servis a zaroven vyhral po nem vic micu nez tomas. ale po 2. podani byl zas lepsi tomas. je velmi dobre videt zvladat rogera vypjate okamziky a zabrat, kdyz to je to nejvic potreba. proste velky hrac. nikdo mu to nevezme
Reagovat
Heather_Fedex
kez by to tak bylo....tezko rict, ale letos vidim vic favoritu na rg. krom tradicniho rafaela tam vidim del potra, berdycha (?), isnera (!), djokovice (hrozne bude chtit karierni slam) rogera (zaslouzi si pozadni odmenu za letosni vykony)
vidim to tak: vsechny cesty vedou do rima, resp. moudrejsi budeme po 2. letosnim masters na cervene antuce ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tývole, Isner favorit :)))))
Reagovat
Heather_Fedex
http://sport.lidovky.cz/tenisty-usa-tahne-stozar-ovladne-isner-i-french-open-f9x-/ln-sport-ostatni.asp?c=A120410_130340_ln-sport-ostatni_mih
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, asi někdo fetoval.

Já sem tady asi jeho největší fanoušek, ale zas trochu rozumu. Jeho největší úspěch na RG je třetí kolo, loni vypad tuším v prvním, neumí na antuce hrát a nefungujou mu tam jeho přednosti, slabina je ještě větší slabinou.

Pokud udělá svoje osobní maximum, tak to bude gigaúspěch. Na výhru má větší šanci jak kupříkladu Ryan Harrison, ale ne o moc.
Reagovat
Heather_Fedex
loni izzy prohral na rg s pozdejsim sampionem po 5 setech! nikdo jinej mu na turnaji nedokazal sebrat 2 sety. a letos izzy prekvapil rogera na antuce a vyhral uz 3 sety! takze ja bych to nevidela jako az takovej nesmysl
Reagovat
smazaný uživatel
Ber to tak, že nechci mít přehnaný ambice, abych nebyl zklamanej. Já souhlasím v tom, že je schopnej na antuce podat dobrý výkony, nicméně. On nemá a asi nikdy nebude mít se svým přístupem výbornou fyzičku, což ho bude na GS vždycky limitovat, na antuce jsou zápasy delší a pro něj víc namáhavý. Už jen to je pro mě předpoklad, aby neměl naději vyhrát. Nemá zkušenosti s těma nejpozdnějšíma částma GS, takže i kdyby tam nějak prošel, srazí ho nedostatek zkušeností, fyzický připravenosti a soupeř, kterej podobný limity nedá.

No a v neposlední řadě na to objektivně prostě nemá :)... fantastický zápasy proti hvězdám odehrál, vím o nich, ale pasovat ho do role jednoho z favoritu? To vážně ne. Každopádně kdyby to dokázal, skákal bych radostí jak malej :)))
Reagovat
smazaný uživatel
limity nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
"On nemá a asi nikdy nebude mít se svým přístupem výbornou fyzičku.."

Tomu až tak nerozumím. Myslíš tím, že má špatný přístup k tréninku? To já bych úplně neřekl. John má 110kg, taková hora prostě spotřebovává víc kyslíku, než ostatní. Může makat sebevíc, ale vždy bude to bude mít po kondiční stránce složitější. Ale i tak si myslím, že se s tím pere (i díky přípravě) dobře. Dost dlouhých mačů (i pětiseťáky) už vyhrál a to jeho "ploužení se" mezi výměnami beru spíš jako úsporný režim, než že by už byl totálně na dně :-).

Ale samozřejmě to, že by byl favorit RG je šílenost.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jednoznačně na tom pracuje a zlepšuje se, nicméně jsem tak před rokem a půl četl, že fyzické přípravě a tréninku dává na hráče z užší špičky opravdu málo. Tam je potřeba hledat asociaci asi s tím, jak dlouho hrál pouze NCAA tenis, kde neměl absolutně žádnou konkurenci a vyhrával prakticky všechny zápasy. Většina tenistů v tom věku už je na okruhu ATP, v cestě za úspěchama je limituje do jistý míry právě fyzička a pracujou na tom. Isner sice odehrál spoustu dlouhejch zápasů, ale když se na to podíváš, tak prakticky pokaždý vypad hned druhej den. Mě z hlavy napadne jen výhra nad Roddickem na US Open a pak naprosto šílenej výkon v dalším kole. A těch příkladů je víc, akorát je z rukávu nevytáhnu. V tom legendárním zápase s Mahutem byl naprosto neschopnej aktivnějšího pohybu taky asi o 5 hodin dřív.

A ano, to ploužení je úspornej režim, já bych dokonce řek, že do jistý míry taktika, něco jako když je hráč zraněný. Většina protihráčů jej časem podcení a nic od něj neočekávají, on pak ve správnej moment zabere a udeří. Ale nic to nemění na tom, že stačí jeden delší zápas a není schopnej druhej den ani pořádně podávat. V poslední době je to lepší, viz postup do finále IW, ale vsadím se, že pořád, co se týče fyzičky, tomu nedává dost a určitě ne dost na zvládnutí GS až do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já určitě neříkám, že by fyzička byla jeho přednost :-) a taky máš pravdu v tom, že po těžkém zápasu bývá John většinou poloviční, regeneruje pomaleji, má svoje fyzické limity. Ale nemyslím, že by s trenérem zapomínali na kondiční tréninky. Od března 2009 ho trénuje Craig Boynton (dřív trenénr Couriera třeba) a právě on stojí za jeho vzestupem. A nemyslím, že by mu dovovil nějakou pohodičku, když pracujou na fýze :-). Aspoň doufám teda :-)). Chci věřit tomu, že se dočkáme toho, že Johny vyhraje třeba dva pětiseťáky po sobě :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, asi máš pravdu, že má určitý fyzický dispozice a makají na maximum tak, aby to bylo efektivní. Jinak by se tolik nezlepšil, neuhrál ta finále a celý sezony. Ale před tím rokem a půl a dál to nepochybně do jistý míry flákal :))

U mě je to asi taky pocitový, on je prostě od pohledu takovej flegmatik, dobrák a pohodář, negativní emoce žádný, tak si asi ani nedokážu představit, že do strhání maká na fyzičce, i když to tak může být :)))
Reagovat
smazaný uživatel
..Johna mám tiež rád, no tiež si nemyslím, že to dotiahne na RG ďalej ako do tretieho kola...Súhlasím, že dlhšie zápasy na ňom zanechávajú relatívne hlbokú stopu v kontexte ďalších bojov. Pohybovo aj čo sa týka razancie servisu, je to celkom badateľné, na druhú stranu aj logické..A možno mal John len smolu na dlhé zápasy, v pri ideálnych podmienkach by sa im tentokrát mohol vyhnúť, hoci na antuke tomu asi najťažšie uveriť...Navyše má vysoký Američan podľa videného v Madride, dosť nevýraznú formu..Je to škoda, ten povrch mu bol šitý na mieru, zaváhal....Samozrejme, bude záležať aj od žrebu, v Ríme má napríklad Kohlschreibera, s ktorým podľa mňa vypadne už v prvom kole...
Reagovat
smazaný uživatel
Četla jsem, že hodně dlouho tenisu nedával vše, protože to ani nebral moc vážně a nevěřil, že by se tím mohl i živit, hrál dlouho jen za univerzitu, nějak tak..ta fyzička s tím může souviset, co myslíš?
I když na tom ted maká, stejně nějak ten počáteční deficit jde znát, podle mě..
Reagovat
smazaný uživatel
Deficit je tam určitě, vždyť až někdy ve 23 letech to začal brát vážně a vyjel i na turnaje mimo Ameriku. Jen jsem chtěl napsat, že má relativně zkušeného trenéra a ten ví, že Johna právě v té fýze tlačí bota. Věřím a doufám, že mají nějaký tréninkový plán, který vyhovuje Johnovým dispozicím a zároveň přinese ovoce při delších zápasech..třeba na grandslamech. Pokrok už vidět je :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky jsi mě doplnil, tak jsem to myslela :-) a ted nevím, ale startuje vůbec tady v Římě nějaký Američan mimo Johna? Andy jako tradičně tyhle turnaje vynechává, není tu ani Mardy..asi jen Harrison?
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou se doplňuju rád ;-).
Ryan už snad vypadl v kvalifikaci :-(..ale jinak jsou v pavouku John, Sam Querrey a Donald Young :-).

http://www.internazionalibnlditalia.com/Share/event%20draws.aspx?Year=2012&Draw=ms
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, děkuju, já se na pavouka nedívala, stačí, co tu čtu, nějak to moc neřeším, kdo s kým a proč..:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nemám v malíku, pavouka jsem našel jen kvůli tobě, víš? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak děkuju :-)
Reagovat
Heather_Fedex
roger se zkratka na rozdil noleho a rafaela umi prispusobit. jeho hra je aplikovatelna na jakykoliv povrch. kdezto rafa jednou si stezuje, ze foukal vitr (indian wells) a ted v madridu zase kluzkost. roger se taky musel prispusobit, kdyz se trava i beton kazdorocne zpomalujou. takze jenom tolik. ve 30 letech ziskal 2. dech a to vsechno (snad) vygraduje gs titulem.
Reagovat
Labi
myslím že je pro něj priorita olympiáda a pak se uvidí ale mótivace uspět na wimbledonu nebo us open po takové době taky nebude malá a přisoučasné formě to vypadá slibně:)
Reagovat
smazaný uživatel
Akurát sa zabudol prispôsobiť domácej švajčiarskej antuke po prehre s Johnoom..Tú antuku zjazdil, bez štipky lojality k domácim usporiadatelom...:)

+ Rafa nekritizoval povrch ako taký, kritizoval jeho klzkosť, osobne som nezachytil, že by hodnotil rýchlosť kurtu a vlastnosti povrchu ako takého..Hráči, ktorí viac behajú, majú s klzkosťou viac dočinenia...
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem moc zvedava, jestli bude rafa ve 30 vyhravat tituli jak na bezicim pasu....
Reagovat
smazaný uživatel
30 je pohodička, veď to je bažant ;)...
Reagovat
Labi
Rafa aniž by odehrál jediný zápas tak kritizoval modrou antuku
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako ako Federer, či Djokovič..Hráči boli konfrontovaní a pýtali sa ich na názor...všetci sa k tomu postavili skepticky...U niekoho skepsa narastala u niekoho zostala na rovnakej úrovni..Už sa to tu riešilo milion krát, myslím, že hráči mali svoju pravdu...
Reagovat
taffer
Zase kecáš. Před Madridem kritizoval BARVU jen Rafa, např. Roger a DelPo řekli, že jí dají šanci. Vím že pro tebe jako zavilého Rafa-fan je to těžké si přiznat, ale bylo to tak (dohledatelné i zde na TP).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to kľudne vyhľadaj, prečítaj si to, pochop kontext, následne si to porovnaj s tým, čo som dnes napísal a stlač enter :)...(joke)

Vôbec tu neriešim nejaké sympatie, či antipatie, myslím, že sa to tu celkom ukľudnilo, takže zbytočne tu ťaháš tieto nesmierne unavujúce žabo-myšie vojny....Roger, Nole, Rafa boli k tomu veľmi skeptickí, Murray menej..Roddickovi sa idea páčila..Nakoniec tuším, ani neprišiel..
Reagovat
Heather_Fedex
ted se musim forehanda zastat. je pravda, ze roger se vzne vyjadril, ze by antuka mrla zustat cerevena. jestli je toho nazoru i v teto chvili, tezko rict....
ale i serena k modre vyjadrila negativni postoj a ejhle!
;)
Reagovat
Heather_Fedex
vAzne se vyjadril
antuka by mEla zustat cervena
Reagovat
smazaný uživatel
Oh, ďakujem...Si veľmi pozorná ;)
Reagovat
Labi
Roger už je před Rafou a obhajuje jak už někdo psal do US Open o polovinu méně než právě Rafa a skoro o 5000 bodu méně než Novak...tufíž pokud si bude držet výkonost tak to vypadá velmi slibně navíc letos jsou OH na trávě takže si myslím že by musel Roger vypadávat pravidelně v QF aby se nestal No.1
Reagovat
UnrealTom
jsem rád že Roger vyhrál jsem jeho fanoušek a pořád dokáže velké věci na druhou stranu Tomáš je čech tak jsem i trochu přál jemu ale zase si myslim že psychika sehrála svojí roli no nic come on ROger!!!
Reagovat
Pe3k
Jako fanda Federera jsem moc rád, že Rogi vyhrál a dostal se na druhý post, před běhavého Rafu. Na druhé straně mě mrzí, že Tomáš prohrál. Hrál neuvěřitelný turnaj i ve finále to měl také rozehrané skvěle. Zasloužil si vyhrál, ale nezvládl dokncovku.

Z mého pohledu. Finále super. Turnaj super. Modrá antuka je to pravé ořechové pro tenis. Žádné nekonečné výměny, ale útočný tenis, kde převažují winnery nad chybami.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
taffer
Taky jsem jednoznačně pro rychlou, modrou antuku!
Reagovat
smazaný uživatel
Len to už nemá moc spoločné s antukou..Možno sa to tak volá, možno to je rovnakého skupenstva, ale tým sa podobnosti končia..Porvch je bližší tráve ako antuke, v tejto časti kalendára sa proste nehodí, nečakal som, že to tam bude až tak lietať, priznám sa....Ak sa modrá chytí, kľudne môžeme zmeniť aj Cincinatti, alebo Paríž za modrú antuku :)
Reagovat
taffer
Nezlob se na mě, ale modrá antuka má s červenou společného 99%, s trávou, betonem apod. asi 1%. Tvůj koment jsem tedy nepochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepoznám detailnú štruktúru, no tebe ten tenis neprišiel extremne rýchly?..Mne prišiel rýchlejší ako na tvrdom povrchu. "Antuka" je škatuľka a myslím si, že modrá z nej dosť výrazne vybočuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu důstojné finále, ne jak u žen, kdy si diváci moc dobrého tenisu neužili. Pokud byla vyměna , tak byl Tom lepší, ale bohužel jen na to se nehraje, Důležité je jak se zvládnou ty důležité momenty v koncovkách setů a to jak přes kopírák Tom nezvládl, vzal to alespon navenek sportovně, i když ten smutek v očích byl znatelný. Ale zápas to byl divácky vděčný, patřičná délka a dramatičnost až do konce, Snad forma vydrží a uvidíme podobné momenty i v Ŕímě, kde může být opět ve čtvtfinále Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzial finale som nevidel, ale mohol by mi to tu niekto zhodnotit???obvzlast by ma zaujimala medzihra...
Reagovat
smazaný uživatel
Milos Raonic vs. Florian Mayer..6:7,4:6..

Holt,iny kraj iny mrav..
Reagovat
a.magerova
Velké zklamání !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Flo Mayer kdy se hecne, tak hraje skvele, pestra, zajimava hra s myslenkou.. minuly rok taky diky tomuhle rozstřelil Rafu, ktery si s tim nevedel rady, to, ze behal jak motorova mys, zkratka nestacilo
Reagovat
smazaný uživatel
Poznam Mayera,v pohode hracik,decentny nadpriemer nielen na antuke ale i tvrdom povrchu..S Rafom v hale,menej podstatny zapas..
Reagovat
smazaný uživatel
Vojtiiik má pravdu, Florian je zvláštní hráč, chytrý technik, používá nečekané kombinace úderů, žádná silovost, jak to dnes bývá. Samozřejmě když se mu chce hrát :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Miloskovi nic nemám, dokonca práve naopak..V budúcnosti sa môžu moju sympatie vykryštalizovať v jeho prospech, je mi hodne sympatický...Ale, hoci na antuke, vždy mám najväčší rešpekt pred servismanmi..V každom pavúku ich chcem mať v bezpečnej vzdialenosti od Rafu....Hoci, na antuke v Ríme to ozaj nie sú takí strašiaci..
Reagovat
a.magerova
No právěže jsem chtěla, aby teď zase prověřil Rafu !!! To za ty nervy s Rogerem - prostě vyváženost :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Shanghai není v hale, jestli se nepletu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol som v tom, že to v hale je...Nehrá sa to v takej veľkej megalomanskej hale na ázijský spôsob, hralo sa tam aj Masters Champion na konci roku, hm?...Ale možno, to s tou halou vôbec nesúvisí, tiež netuším...
Reagovat
smazaný uživatel
Shanghai má zaťahovaciu strechu :)
Reagovat
dappe
Zápas to byl výborný, Berdycha nemám rád, ale už dlouho ukazuje, že patří mezi těch 8 nejlepších zhruba. Tento týden mu vygradovala forma a ve spojení s povrchem, který mu neskutečně seděl, došel až do finále. Federer hrál na svý poměry taky velmi dobře, ale po celý turnaj na něm byla trochu znát nerozehranost. Očekávám, že na RG a hlavně Wimbledonu bude v top formě. Dnes vyhrál především díky zkušenostem a v takto vyrovnaným zápase rozhoduje i štěstí. Pochvalu si zaslouží především za to, že po ztrátě vedení 5:3, dokázal rychlým udržením servisu na 6:5, přenést tlak znovu na Berdychovu stranu. Chceme další tituly ale :)
Reagovat
a.magerova
"Celkově si připsal 73.titul a jubilejní 20. z turnajů Masters 1000, čímž se dotáhl na Rafaela Nadala."
Roger dnes vyhrál 74. titul !!!
Jo ještě bych napsala: rodák z Basileje, ale to už je vedlejší.
Reagovat
smazaný uživatel
mi to prijde hlavni.. :-))
Reagovat
a.magerova
No ještěže tu není Brož, to by byla výchovná lekce, 73.titul - bez mezery za tečkou a ještě špatně spočítáno a ještě ta Basilej :-))
Reagovat
smazaný uživatel
1. Djokovic N. 11200 (-820)
2. Federer R. 9430 (+910)
3. Nadal R. 9105 (-510)
Reagovat
Roger4EVER
Hned se na to líp dívá :)
Reagovat
a.magerova
A jak říkal komentátor:
Federer je jako víno - pozdní sběr - archivní :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno to vyzera fajn na pohlad,ale do Wimbledonu bude akurat Rime,Rg, spoteny Halle a Wb..Nehovoriac,ze po RG mozeme aj odratavat..
Reagovat
smazaný uživatel
... nejde jen o to kdo kolik získá, ale taky kdo kolik ztratí ..
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik vyhrál Federer antukových turnajů?
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že tak 10.
Reagovat
Denis92
takze v semifinale Rima sa moze stretnut svetova 1.a 2. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zreb bol ešte v čase, kedy bolo staré poradia....Federer tak paradoxne z toho moc nevaťažil...Ja si myslím, že v rámci kalkulácií naklonených pre neho by bolo výhodnejšie vypadnúť v SF s Nolem, aby v prípadnom F porazil Nadala...V opačnom prípade by Naddal prípadným finálovým víťazstvom nad Rogerom uhájil "dvojku....A možno sa Rafa tak ďaleko vôbec nedostane...
Reagovat
spaniel
Myslim ze dnes to bylo o 1.servisu. Kdyby Berdychovi sel, tak by vyhral. V posledni dobe ma Roger nejistotu v mezihre, backhand mne dojde extremne nejisty. Nastesti ma neskutecny servis a zkusenosti, kdy zabrat. Kazdopadne i on mel potize s pohybem, micky do protipokhybu byli nejlepsi taktikou v Madridu. Jsem zvedavy jak bude hrat v Rime.
Reagovat
rib
souhlas, ten 1. servis byl dnes hodně špatný a vůbec nepomáhal...
Reagovat
rod_laver
Ačkoliv jsem velkým fanouškem Rogera, tak mu moc v Římě nevěřím. Níže jsem postoval body, kdo kolik bodů do (včetně) US Open obhajuje a neúspěch v Římě nebude taková tragédia vzhledem k počtu obhajovaných bodů. Stále věřím, že nejpozději po US Open se Roger vrátí na první místo, pak už obhajuje hromadu bodů.. ale na ty 2 týdny by to mohlo vyjít :)
Reagovat
smazaný uživatel
No je mi Tomáše docela líto, protože takovou porážku si nezasloužil. Prohrát 7:5 je horší než kdyby to bylo v tiebreaku a ještě když se vyhrabal ze stavu 5:3..
Tenis je hold někdy krutej, ale Tomáš hrál výborně tak snad ho to moc nesrazí dolů
Reagovat
smazaný uživatel
Teda koukam ze tu je patriotu :P Uvedomte si ze ikdyz hraje za sebe tak presto dela dobry zvuk nasemu statu.Me osobne nikdy nenapadlo fandit nikomu jinemu nez ceskemu sportovci,naopak jsem pysny ze mame takove hrace a ze hrajou tak dobre.
No prekvapuje me ze skoro pulka lidi zde na portalu to vidi jinak a porad zaslepene fandi Fedexovi i proti nasim.
Reagovat
poutnik
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš nacionalisticky zaslepeně fandit hlupákovy co se neumí chovat na hřišti? To je trošku hloupé v dnešní době.
Federer má charisma, nestěžuje si a hraje klidný tenis... Kdyby Berdych mi osobně nebyl sympatický a nechoval se klidně, nadával tak budu přát Federerovy i kdyby tam stál hráč zabalený do České vlajky.

BTW Netušíte proč je Berdych tak neoblíbený na okruhu ATP? :-)
Reagovat
Roger_Federer
Fedex je buh, proč fandit nekomu koho nemám rád, ikdyž dneska skvelej tenis berdych..
Reagovat
smazaný uživatel
V individuálnom športe to je vždy trochu iné...Hlavne, keď niekto fandí Federerovi 10 rokov a Berdych je na scéne možno rokov 6,7....To asi po troch rokoch nejde len tak prevzliezť kabát...Ja by som napríklad Rafovi fandil, aj vo finále DC napríklad, a kľudne by mohol stáť na druhej strane kurtu celý tenisový zväz..
Reagovat
Roger_Federer
jeto jeho povahou, arogancí a informacemi ktere prosákli z tenisového prostředí..sami tennisté mluví o Berdychovy jako o nesympatickém člověku...
Reagovat
rib
ale prosím tě, proč ta silná slova a široké zobecnění...??? Nebo se mám zeptat radši "vzpomeň si, kdys TY na kurtu vystupoval jako hlupák, co se neumí chovat?" (nebo minimálně hlupákovi se píše s "i" a nikoliv s "y"... Dnes hrál Tomáš výborně, choval se klidně, za prasátka se omlouval a makal. Škoda, že v rozhodujících chvílích udělal chyby, takže ten kousíček (2 míčky) pak rozhodl. Tak proč mu nefandit?
Reagovat
dorons
To bude asi tim,ze RF je nekdo a porad skromnej. Kdezto TB je arogantni hovado!
Reagovat
rib
a to znamená co? ty víš, čím to dělá? nebo tu jenom exhibuješ názory typu "...slyšel jsem, sice nevím kde a nemám podloženo, ale..."?
Reagovat
Labi
každopádně kdo se už koukal na rozlosování turnaje v Římě tak mi asi dá za pravdu že to může být hodně zajímavý turnaj...Djokovic totiž mže narazit na Del Potra a případně hned na Rogera a při současné formě obou hráču bylo by překvapením kdyby oba porazil....naopak Nadal může trefit Berdycha a náslědna Murrayho nebo Ferrera...tudíž rozlosování je z hlediska zajímavosti výborné :)))
Reagovat
spaniel
Svet se v zadel obraci, souhlasim s forehandem. Berdycha mam rad a dnesni Federeroca prohra by bolela mene nez obvykle, ale clovek si nevybere co citi. Nevim jestli bych fandil svoji matce proti Fedexovi, zvlast v teto fazi kariery, kdy uz se kazdy uspech pocita extra.
Reagovat
smazaný uživatel
....hlupákovI....FedererovI....Oh, ta čeština :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Píši že je mi Berdych sympatický...
Reagovat
poutnik
Jiné tak jedině pro Tebe a tobě podobné, ale tady na českém servru mi to připadá jako provokace.
Reagovat
Roger_Federer
já nevím..slyšel jsem to..:),od nekterych českých hráčů...řikali že hlavně na svatby každý Berdycha rád pozve....):)
Reagovat
dorons
Ty ses jinej vtipalek...co mi reknes na ten dvoudotyk? Neprizna se ani kdyby nevim co a cumel na ten micek,jak mu to kleplo 2x o zem a nerekl nic. Proste arogantni hovado! Hlavne,ze si bude stezovat na Almagra. TB nevi ktera bije.
Reagovat
smazaný uživatel
Oh!!! Grammer Nazi!!!
Reagovat
Fandina
Ty si zveš na svatbu kolegy z práce?
Reagovat
Roger_Federer
hlupacko co máš za problém? neunášíš prohru?nebo to že někdo nemusí milovat Tomáše Berdycha?
Reagovat
smazaný uživatel
Tenisoví fanoušci jsou prostě jiní, holt individuální sport. Ale taky to nechápu. Ještě tak pochopím toho Federera, ,ale třeba Djokoviče, Azarenkovou či Šarapku, to už mi hlava nebere. O ostatních hráčích ani nemluvím.
Reagovat
smazaný uživatel
U tebe to chápu, dle tvého pravopisu asi nebudeš Čech.
Reagovat
smazaný uživatel
Míněno na Amarona, i když asi nejen pro něj
Reagovat
Labi
http://live-tennis.eu/ jaktože ma novak možnost mít skoro o 1000 bodu vícpo Římě když obhajuje? ony se už odečetly body?
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že až teď se budou odečítat
Reagovat
Labi
no uvidime
Reagovat
smazaný uživatel
Odečítají se až zítra :)
Reagovat
Chandler
Potlesk pro oba. Zbytečně nebrečeli nad novým povrchem, přizpůsobili se a i ostatním ukázali, že finále Masters nemusí mít pořád stejné obsazení.
Reagovat
Matti
Možná nemusí, ale snad zase bude.
Reagovat
poutnik
doufám, že už ne
Reagovat
smazaný uživatel
Pocita se olympiada do ATP?
Reagovat
poutnik
Ano.
Reagovat
Roger4EVER
Jak to teď bude přesně s bodama, ví někdo?
Reagovat
a.magerova
http://live-tennis.eu/
Reagovat
smazaný uživatel
Ach, to vypadá krásně. A až se zejtra ještě odečtou body za loňskej Řím, to už bude Roger tak blízko.
Reagovat
a.magerova
Parádní zápas, teda nervy zase byly neskutečný !!!
sojka: viděla bych to i takto (když jsem viděla ta mláďata v lóži) - Madrid vyhráli taťka Šmoula a Šmoulinka :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Smoulimu krali, tatkovi!!! :-)) Gratulace Berdovi! Zasadni rozdil vidim v tom, ze Fedex predvedl to, co vzdycky umel a Berda to, co nikdy neumel.. :-) Krasny, napinavy, trochu nestastny zapas.... jsem rozpolcena... Krucis Berdo, sance byly...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.smh.com.au/sport/tennis/get-serious-jokey-serena-knows-her-smurfs-20120122-1qc9k.html

Šmoulinka Serena :-).
A joo, Fedex prostě umí vyhrát i zápasy, kdy mu to tolik nejde a počíhat si na koncovky setů. Toma je mi líto, dnes nejen mohl, ale i měl.
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Serena je cislo a ty taky! :-)

Uz to tady nechci cist, takovy skvely zapas a tak ubohe projevy nekterych: "Nad lidskou hlouposti jsou i bohove bezmocni"... Jdu si hyckat svou zvlastni modrou radost, Berda byl skvely a Fedex je proste uzasna osobnost, hraje uzasny tenis a jeste zvladne uzasne veci.... :-)
Reagovat
pepin
I když nefandím nijak zvlášt ani jednomu musím Ti dát za pravdu. Dnes vyloženě rozhodl špatný Tomův první servis. Měl mu jít jako v posledních zápasech, tak by Roger pravděpodobně padnul. Ale to je prostě kdyby. Jinak je to pan tenista a elegán každým coulem. A to, že někteří zde mají místo mozku tykev se vůbec nedivím, i zde souhlas s Tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohýčkej se u vína :-).
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepsi je pozdni sber - archivni..... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No samozřejmě! To jsem měl na mysli :-).
Reagovat
VlS
A ještě z jihozápadních svahů Pálavy. Viděl jsem jen 3. set bohužel, ale parádní tenis, napínavý zápas až do úplného konce. Berdi mi bylo líto, ale neva, parádní turnaj. Dunící tykve, které stále píší o aroganci, aniž by věděly, co to slovo vlastně znamená mě už nerozhodí, zase zalezou a bude klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda... Ten poslední set byl od Federera zahranej dost netradičně a spíš bych to viděl ve smůle Berdycha. Federer naopak se snažil jako vždy hrát v posledních gemech jinak, ale moc to nešlo... Tady ten poslední míč zamrzí a chápu smutný výraz Berdycha. Takovou druhou šanci asi jen tak mít asi nebude - ale přeji mu to :-)
Reagovat
freeteepek
Mě se teda líbilo, jak hrál Berďa v klidu a trpělivě si vytvářel šance. Parádní byly ty 3 esa za sebou, ale bohužel následovaly 2 dvojchyby. Těžko říct, ale tam to asi prohrál. Federer dnes nehrál bezchybně, ale nekupil chyby v důležitých momentech, jako Berďa. Zápas rozhodlo pár míčků.
Reagovat
Roger4EVER
Tak to byl zápas! Roger to nakonec urval.. A teď hurá hnát Djokoviče
Reagovat
Matti
V Římě bude návrat reality.
Reagovat
poutnik
Té tvé?
Reagovat
dappe
Návrat do reality :DD Po AO jste tady básnili, jak to bude sezona o dvou hráčích. Od té doby bylo finále RN - ND jenom v Monte Carlu, kde půlka hráčů nebyla. Realita je trochu jiná, naštěstí už i žebříček to ukazuje
Reagovat
smazaný uživatel
No, na to aby to nebola sezona dvoch hráčov sa hlavne musí zmeniť obsadenie grandslamových finále...
Reagovat
dappe
To si myslíš možná tak ty ale.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehodil by někdo prosím celý zápas na ulozto.cz pokud má??moooc prosím :)
Reagovat
Stan_Borowitz
To je holt často úděl toho, kdo hraje proti Federerovi nebo Nadalovi - může hrát líp a stejně prohraje. Dost mi ten zápas připomínal semifinále Nadala s Gulbisem předloni v Římě, kde byl Gulbis taky většinu zápasu lepším hráčem, a stejně prohrál
Reagovat
Roger_Federer
Mě finale wimbledonu 2009..s Roddickem
Reagovat
smazaný uživatel
Ako sa hovorí, že futbal je hra 11 mužov na oboch stranách, ktorú vždy vyhrajú Nemci...Niečo podobné ide určite interpretovať aj na tenis..Súhlasím, že Rafa aj Roger sú v týchto vyrovnaných zápasoch skoro neomylní...Na druhú stranu, Tomášovi sa niečo podobné nestalo prvýkrát..Videl som už pár takýchto mikroskopických kolapsov, no vždy za takýchto stavov...

Dnes to bolo fakt o tom, že som sa ako sa hovorí zo stoličky nepostavil ani raz...Celý čas som bol nejako zmierený s osudom a a Berdychovou prehrou..O to viac, ked mrhal tými šancami v treťom sete..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych na hranici rizika a svych moznosti, hral skvele, Federeruv vykon se zlepsoval ale bez prvniho servisu by dneska neuhral set:).. kazdopadne jsem rad ze to zvladl, nejpozdeji po masters v Americe bude zase jednicka:)
Reagovat
smazaný uživatel
Klobúk dole. Musím pred Berdychom "smeknout" a zložiť mu poklonu. Včera som ho dosť hlúpo podcenil a dnes som mal aj vďaka nemu zo zápasu skvelý zážitok. Dovolím si tvrdiť, že to bol doposiaľ najlepší Masters zápas roka (Isner s Nolem bol dramatickejší, no tento lepší)...Tomáša môže mrzieť spackaná koncovka, o to viac, že sa vyhádzal de facto sám. Oceňujem, však, že sa dokázal vrátiť dvakrát z 0:40..Škoda, že ani raz sa drobný zázrak nestal. Dnes ho porazili skúsenosti, pevnejšia ruka v rozhodujúcich situáciách a lepší servis Švajčiara. Berdych však ukázal veľmi vysoký štandard, miestami som bol z jeho výkonu šokovaný....Kľúčovým bolo fakt, že sa v treťom sete nedostal ani raz do trháku, 3x 0:30 by sa mohlo aspon v jednom prípade premeniť...Gratulujem teda Federerovi, dnes bol poraziteľný, no na to sa nikto pýtať nebude. Osobne si myslím, že na RG by to rozhodne nestačilo, dúfam, že nebude stačiť ani v Ríme na nebezpečnú fázu turnaja... Tešíme sa do večného mesta. CIao...
Reagovat
Matti
Berdych promrhal šance i v druhém setu. Nicméně všechno se otáčí tak jak má. Jednou tak a podruhé tak. Řím a Paříž bude standardní kafe.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm...Kiežby....Kľúče od baráku by som ale na to nedal...Rafa by si mal rozhodne udrťaž post dvojky, od toho sa bude veľa odvíjať....Roger mal podľa mna poslabší pohyb, môže mať problém, ak bude musieť prevetrať svoje 30 ročné kosti...
Reagovat
poutnik
Ty piješ standart to ti chutná, já mám radši, takové vyjímečné, jako dneska :-)
Reagovat
Labi
Berdych v prvním setu snad ani jendou nezaváhal ale věřil jsem že druhý set bude jiný tak to i bylo.....musím uznat že Tomáš diktoval hru ale Roger se skvělé přizpůsobil...oba mělí své výhody rozhodly však zkušenosti a pevné nervy u Federera.....ted hurá na další turnaje, kde bude pokračovat "hon" na Novaka a pevně věřím, že úspěšný, nejlépe kdyby byly k vidění podobné vzájemné souboje jako na FO v semifinále loni...každopádně Berdych velký výkon a myslím že může pomýšlet na GS oprávněně
Reagovat
rod_laver
Pro zajímavost počet bodů, kteří hráči obhajují do US Open: Federer 2640, Nadal 5270 a Djokovič 7320 :))
Reagovat
petrulinka
To mají teda co dělat?!?
Reagovat
smazaný uživatel
To môže byť Federerova posledná šanca, vzhľadom na to, že v r. koniec roku a začiatok ďalšieho bude mať toho dosť na obhajobu..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bude 3 :/ ....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi je i trochu Toma líto, i když jsem fandila Rogerovi a vždy budu. Tom hrál dobře a bylo to těsné. Je vidět, že je smutný, ale tak to už chodí. Určitě ho čeká ještě hodně úspěchů.
A jinak má krásnou přítelkyni.
Reagovat
freeteepek
Federer je klikař. Nezasloužil si vyhrát. Takovou šanci porazit F. ve finále prestižního turnaje mít Berďa zase několik let nebude:-(
Reagovat
smazaný uživatel
ale jo, Tom si to schovává na finále Wimbledonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, kdy jindy Feďáka porazit... Úžasný výkon celej turnaj Berdyč a Federer respekt za takto vytaženej zápas z ničeho. Pořád je to PAN tenista!
Reagovat
Andrew89
Skvělej tenis:) Gratulace oběma!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Obrovskej respekt oběma. Berdychovi za to, jak hrál, že byl opravdu lepším hráče a vévodil celýmu utkání.

Federerovi za to, že dokázal, a to ne poprvý, takovej zápas vyhrát.
Reagovat
petrulinka
Zápas se mi moc líbil, vždycky je fajn, když je finále vyrovnané, než když jeden hráč vybouchá z kurtu druhého, jako dnes u ženského finále.
Reagovat
freeteepek
To proto, že hrála Serena. Ta almara je tak nabouchaná, že vybouchat světovou jedničku pro ní není žádnej problém:-)
Reagovat
poutnik
Kdyby Tomovi šlo první podání tak ho přejel jak parní válec, škoda, i tak Tomovi GRATULACE.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesto Tomášovi gratulace za celkový výkon na turnaji!
Reagovat
dadaft
skvělý zápas. tohle mělo grády i top kvalitu.
díky oběma hráčům za pěkné odpoledne.
Reagovat
Roger_Federer
Berdych dneska předvedl fantastický výkon a zasloužil si výhrát..I tak jsem rád žě prohrál:)
Reagovat
poutnik
Běž do háje.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělě odehraný zápas, soustředěnost, bojovnost. Opravdu tenis hrčů elitní desítky. Moc Tomášovi gratuluji a věřím, že příště to klapne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Běź do pr...
Reagovat
Roger_Federer
tady mě nikdo nemá rád....?
Reagovat
smazaný uživatel
Že by? Já myselal, Že Tě tu všichni milují:-)))))))))) Lingvisto:-)
Reagovat
poutnik
Ti co fandí čechum, asi ne.
Reagovat
pepin
No vidíš, a mně vůbec nevadí, že fandíš Rogerovi i když to není Čech. Já mu nijak nefandím, ale obdivuji jej a velice uznávám, protože co on dokázal svým uměním, to tady ještě dlouho nebude a myslím si, že již vůbec od Rafi a Djok. Již jen ten poslední humbuk kolem modré antuky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist