Berdych prolétl do čtvrtfinále, čeká ho Verdasco

5. 10. 2011, 15:16
Aktuality 19
Tomáš Berdych postoupil v letošní sezoně již počtrnácté do čtvrtfinále. Český hráč uspěl v Pekingu, kde si jako turnajová trojka poradil ve druhém kole hladce s Philippem Kohlschreiberem. Německého soupeře deklasoval 6-2 a 6-0.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se v duelu s Philippem Kohlschreiberem nemohl úplně spolehnout na první podání, jehož úspěšnost mu klesla na 45 procent, přesto si český tenista došel za hodinu a tři minuty pro jasné vítězství. V prvním setu mu sice soupeř sebral podání, potom ale Berdych získal devět gamů v řadě a Kohlschreibera tak vyprovodil s 'kanárem'.

Příštím soupeřem desátého hráče světa Berdycha, který bojuje o účast na Turnaji mistrů v Londýně, bude Fernando Verdasco. Se španělským tenistou má Berdych pozitivní bilanci 7-4 a letos mu nedal šanci na Australian Open.

Verdasco neměl cestu do čtvrtfinále tak jednoduchou jako český hráč. Úvod duelu s Flaviem Cipollou zaspal a první set prohrál 2-6. Roli favorita začal potvrzovat až od druhé sady: v ní a v rozhodujícím setu nechal italského kvalifikanta uhrát už jen tři gamy a zvítězil 2-6 6-1 a 6-2.

"Byl to těžký zápas," řekl Verdasco oficiálním stránkám ATP. "Je to hráč, se kterým jsem předtím nehrál. Na začátku je to vždycky nebezpečné, když se snažíte přijít na jeho silné a slabší stránky," dodal Španěl.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 milionu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (3-ČR) - Kohlschreiber (Něm.) 6:2, 6:0, Verdasco (Šp.) - Cipolla (It.) 2:6, 6:1, 6:2, Južnyj (Rus.) - F. López (Šp.) 6:7 (5:7), 6:2, 7:5, Ljubičič (Chorv.) - Mayer (Něm.) 6:0, 2:6, 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych už měl dávno skončit, na top tenistu je už moc starý, čas nejde zastavit, 32 roků se někde musí projevit !!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
..... to kazdopadne musi, jen nevim, co s tim ma co spolecneho Berdych????? :-)))
Reagovat
VlS
Panu.Mourkovi je asi tak 9, takže pro něj je člověk narozený v roce 1985 opravdu starý, protože mám děti starší, tak je to pro mě kluk :-)
Reagovat
VlS
Sojko, co ti dělala nervová soustava při pohledu na statistiku servisu? Moje měla chuť kolabovat.
Reagovat
smazaný uživatel
on tady uz pes do me jaksi "statisticky" v souvislosti s Tomem rejpnul..... vubec to nechapu!!!!! Nebyl sebemensi duvod, aby mu to tam nechodilo, neco zkousel nebo co? Nezbyva nam nez doufat, ze se s Nandem zbercha!
Reagovat
VlS
No, taky tam chvíli bylo 20%
Reagovat
smazaný uživatel
vim samozrejme, ze si jen vylepsujete statistiku zertiku o statistice a beru..... :-))) Hlavne ale, aby to nesignalizovalo Berduv strach o rameno. Na Nanda podavat musi. A co je s Vikou?
Reagovat
VlS
Co se statistik týká vyznávám přístup Churchila, který říkal, že věří jen té statistice, kterou si zfalšuje sám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Churchillovi se i ledacos jen podsouva, :-) ale taky se v tech skvostech hrabu, bozsky nesnesitelnej dedek .... nejaka paralela? ;-)
Reagovat
VlS
No, kdyby se o pár palců natáhl a něco přibral ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Starý?!! Má čerstvých 26 let!! Tady je dnešní výsledek jeho ČF v Pekingu! Berdych - Verdasco 2:0 (6:1,6:0) Hrál skvěle a doufám,že tam ještě něco uhraje! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš výborně, myslím, že Verdasca dá taky. Držím palce. TM se blíží!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle výsledku to skoro vypadá, že Kohl se zapomněl u stánku s párky a vůbec nedorazil na dvorec :-))). Fakt super. Ale ta STATISTIKA (ahoj sojko :-)) Tomova prvního servisu..no, to je fakt málo.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude vpoho, tahle statistika se může měnit zápas od zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně ať i prohraje ( samozřejmě po boji:)), ale hlavně ať vydrží rameno!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Marcos dal Andymu pořádně zabrat. Jsem celkem rád, že jsem to neviděl, protože nevím komu bych fandil. 2.kolo by měla být pohodička. Vyhráli i Sam a Ričardas takže celkem úspěšný den. :D
Reagovat
hatatytla
byl to asi dobrej výkon, alespon podle výsledku. Od zejtřka bude konečně video. Jinak jesli porazí Verdasca, tak nechci říkat že má TM v kapse, ale vzhledem k výsledkům ostatních soupeřů velmi dobře nakročeno.
Reagovat
smazaný uživatel
Má to ve svých rukách, jak se říká, ale bodů k dispozici je ještě dost. Doufejme, že Verdaska smete, pač by ho to mohlo secsakramencky mrzet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist