Berdych první kolo zvládl. Štěpánek padl v pěti setech

28. 5. 2012, 23:03
Aktuality 41
Před rokem šokoval svým vyřazením v prvním kole, letos Tomáš Berdych svůj úvodní zápas na French Open zvládl. Sedmý hráč světa dnes přehrál Izraelce Selu s přehledem ve třech setech a postoupil do druhého kola. Hůř dopadl jeho reprezentační kolega Radek Štěpánek, který v pěti setech nestačil na Belgičana Goffina.
Tomáš Berdych (© rolandgarros.com)

Tomáš Berdych nastoupil proti Dudimu Selovi pouhé dva dny po porážce s Jankem Tipsarevičem v Düsseldorfu, ale náročný program se na jeho výkonu nepodepsal. V úvodním setu český tenista sice ztratil náskok, ale po dalším brejku už sadu bez potíží ukončil. Také druhý set pro sebe Berdych získal až v jeho závěru, a když Sela na začátku třetí sady po dalším ztraceném podání promarnil čtyři brejkboly, přestal klást odpor a třetí set prohrál 1-6.

Příštím soupeřem předloňského semifinalisty Roland Garros Berdycha bude domácí Michael Llodra. "Horšího soupeře pro druhé kolo bych asi nenašel. Dokáže potrápit i ty nejlepší, ale zase když nemá den, prohraje hladce se soupeři, do kterých bych to nikdy neřekl," citovala Berdycha MfDnes.

S Llodrou má bilanci 3:2, přičemž poslední dva vzájemné duely loni na US Open a na Roland Garros v roce 2008 prohrál. "Je každopádně nepříjemný. Ale není lepší doba, kdy bych s ním chtěl hrát. Díky mé formě i díky tomu, že jsme ve Francii a určitě nás pošlou na nějaký velký kurt," prohlásil český hráč.

Zatímco Tomáš Berdych letos napravil loňské zaváhání z prvního kola, Radku Štěpánkovi se to dnes nepodařilo. Jeho rychlé vyřazení z turnaje má tentokrát na svědomí Belgičan David Goffin, který 27. hráče světa udolal v pěti setech.

Jednadvacetiletý Goffin, který se do hlavní soutěže dostal jako lucky loser, svou premiéru na Roland Garros odstartoval dobře. Hned v první hře sice přišel o podání, hned si ho ale vzal zpátky a po dalším Štěpánkově servisu se dostal do vedení, které už si v úvodním setu nenechal vzít.

Zkušenějšího Štěpánka to nezlomilo, v dalším setu už si pohlídal všechny servisy, ve třetí sadě to zopakoval a zdálo se, že utkání otočí ve svůj prospěch. Za stavu 3-2 ve čtvrtém setu měl český reprezentant navíc výhodu brejku, jenže od té chvíle slavil Goffin úspěch při každém jeho podání a bylo srovnáno na 2:2.

I v rozhodujícím dějství byl Radek Štěpánek blíž vítězství, o rychlý brejk ale přišel, v klíčovém šestém gamu znovu ztratil servis a prohrával 2-4. Další zvrat v zápase už se pak nekonal: Goffin si podání pohlídal a jeho celkově devátý brejk ho vzápětí poslal do druhého kola.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 18,7 milionu eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (7-ČR) - Sela (Izr.) 6:3, 6:4, 6:1, Goffin (Belg.) - Štěpánek (23-ČR) 6:2, 4:6, 2:6, 6:4, 6:2.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Heather_Fedex
neumim rozeznat, kt. jekot patri komu ;))))
Reagovat
Heather_Fedex
ten zvuk, co vydava rumunka, tak to je to nejhorsi, co jsem kdy slysela
Reagovat
Andrew89
to je tak jediný v čem dneska Marii převyšuje::DDDDD
Reagovat
Heather_Fedex
to byla cista demolace tohleto. i kdyz se rumunka snazila obcas vytvorit tlak, tak ten konecny uder byl pokazde katastrofalni. zato masi tam padlo vsechno, na co sahla. sice se nekdy dostavala pod tlak pri svem servisu, ale jinak byla dominantni. az na ten jeden smash v outu a 4 dvojchyby to byl skvely vykon od marie
Reagovat
Andrew89
Petra má slušivý fialový outfit. Tak doufejme, že jí to půjde:)))
Reagovat
Fandina
Hezky oblečení a nově kšilt proti slunci ... moc jí to sluší

Petro ... pojď pojď pojď ... jedem
Reagovat
Andrew89
jj jsem rád, za ten kšilt:D..konečně to pochopila, že je to lepší:):D
Reagovat
ludolf
Pěkné oblečení. A nejméně podruhé stejné, jako má Goerges.
Reagovat
Fandina
Petra s Julií už hodně dlouho mají stejné oblečení.
Tak Lucko Hr. taky do toho ... jak teď volali na kurtu kde hraje hodně hlasitě čeští fanoušci ... Lucko do toho a teď srovnala na 3:3 Lucko Petro Klárko ... do toho
Reagovat
pepin
Ahoj, tak konečně v klidu si užívám tenis a Petru obzvláště. Máš pravdu moc ji to sluší a zatím ji sluší i ten výkon v prvém setu. Ted sice podání prohrála, ale snad se to změní. Doufejme, že i Lucka bude pokračovat vzestupně. -pozdrav-
Reagovat
Fandina
Gratulace Petře ... 6:1 6:2 ... do druhého kola ... pojď pojď pojď
Reagovat
dadaft
Petra vypadá dobře. uvolněná, spokojená.
fandíme.
Reagovat
Fandina
Zakopalova Tsurenko 6:2 6:1 ... super
Reagovat
Fandina
Na sedmém kurtu dvě fialové holky. Sluší jim to. Lucka bojovně naladěná. Chce to brejk a šanci na třetí set. Locko sevíruj dělově prosím ... Lucko pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Julie Lucku přehrála. Lucka hodně DF a Julie dnes její pěkné winery a téměř bez vyhazování. Hezká hra od obou. Julie dobrá ... úsměv
Reagovat
Fandina
neva. Příště líp a teď držím palce do debla jeďte holky, obhajoba volá ... držím palce
Reagovat
Madrileno
Dobra prace Berdo, drzim palce. Jen se obcas nemuzu ubranit smichu, kdyz vidim, v jakych pozach Tomas hraje neantukove. Jeho pohyby jsou casto dost krkolomne, je videt, ze antukova elegance to neni :-)Ale pri tehle vysce :-)
Reagovat
smazaný uživatel
......
Reagovat
dadaft
hezká fotka

http://www.rolandgarros.com/images/pics/misc/f_05-28-Llodra-Michael-02.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Radek, jak už se ale dopředu vědělo nehraje s Leandrem čtyřhru, ten překvapivě nehraje s tipsarevičem, ale s Peyou. Jen mi neni jasný proč Radek nesehnal jinýho spoluhráče, protože s bodama by měl bejt určitě nasazenej
Reagovat
rib
Tomáš moc dobře, Radek si snad spraví chuť v deblu... Co se týká holek - chvíli jsem koukala na Karolínu Plíškovou a hrála výborně, jen tam tak chvílema chodila stylem "stejně nevyhraju". Kdyby se do toho opírala tak jak vždy v úvodu setu, tak by myslím měla hopsanda těžkou chvilku... Škoda, snad na to ta Plíšková přijde, že je třeba za tím jít až do konce a v ženách asi víc než v juniorech...
Reagovat
smazaný uživatel
Radek v deblu nehraje.
Reagovat
tommr
tak ona ta Bartoliová dokáže otrávit hru i mnohem lepším tenistkám než je momentálně Karolína. Svoje by o tom mohly vyprávět i Petra Kvitová nebo Lucka Šafářová ... :)
Reagovat
rib
no, mně spíš bylo líto,že ty svoje občas parádní údery nedokázala Karolína nějak vytahovat víc...
Reagovat
Fandina
První kolo s přehledem a přeji s přehledem i Llodru ... jeď Tome

Štěpulu jsem teď neviděla, ale Goffin hrál teď hodně slušně na Štvanici, takže žádný lehký soupeř do prvního kola. Držím palce Radku do čtyřhry ... jeďte
Reagovat
dadaft
pár statistických údajů o hře Llodry (ze zápasu s Garciou-Lopezem, 4sety):
W/UE - 52/36, 73x (!!!) byl Llodra na síti.
+ frenetické francouzské publikum na velkém kurtu.
tohle nebude brnkačka, ale Tomáš má skvělou fazónu a já věřím, že dojde daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Frantíci to znova zle vypočítali, ďalšie dva zápasy sa nestihli dohrať..To je dosť zlé vysvedčenie pre organizátorov, hlavne ak tomu môžu predísť s o hodinu skorším začiatkom..Berdychov výkon som nevidel, no Llodra nie je ľahkým súperom. Ak náhodou stratí servis, Francúz si je ho schopný podržať..Zajtra konečne príde na scénu aj Rafa. Bolleli je solídny súper s nebezpečným forehandom..Snáď sa Nadal nenechá prekvapiť..
Reagovat
rib
opět jsi nezklamal - všeobjímající kritiku :-) Možná bys mohl někdy zkusit organizovat aspoň místní přebor. Pak by ti došlo, že odhadnout, jestli budou tři zápasy po sobě mít 5 setů a dávat tam kvůli tomu volné místo, tak by RG trval cca o týden déle... Takže je lepší počítat s tím, že se občas nějaký zápas pro tmu nedohraje, tak to prostě v tradičním tenisu bývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Prečítaj si to celé ešte raz.
Reagovat
rib
ani po opakovaném přečtení neměním postoj ke tvým komentářům, o hodinu dříve nebo jiná organizace nebo jak to myslíš... Zkrátka není to okresní přebor, kde se hraje v 8:30 a za 2 dny je konec :-)))))
Reagovat
Labi
myslím že tak ještě zhruba týden to bude "rutina" kdy se udá 1 max 2 pekvapení ale hráči z top 8 by měli mít ještě těch pár dní klidný spánek :)...v QF začne jít do tuhého :)
Reagovat
hatatytla
Nevim proč se Berdych pořád chvástá svojí formou, sednul mu specifickej Madrid kde ale vyhrál jenom jeden zápas kterej by stál za řeč a to s Del Potrem. Hraje sice stabilně, ale viděl jsem ho hrát i líp.
Reagovat
darek.vrana
Bilance na antuce 14-4, výhry nad Murrayem, Almagrem, Del Potrem, vyrovnané zápasy s Federerem, Nadalem i Djokovičem; Monfils a Verdasco uhráli dohromady 5 gamů, stejným způsobem rozbil Troického a Roddicka. Co chceš víc, kašpare? I kdyby vyhrál Paříž, tak to lidem jako ty bude málo, jen náhoda a shoda okolností, soupeři z formy atd... Sedět u compu a kydat hnůj, to je umění.
Reagovat
VlS
To sis ještě nevšiml, že Old Shaterhandův kůň sem chodí jen proto, aby se navážel do Berdi?
Reagovat
hatatytla
mně je ten váš Berda ukradenej, v roce 2010 měl mega formu a byl pokornej. Tedka má prd, akorát sebevědomí prohlášení. On mu Llodra vysvětlí co je to forma.
Reagovat
darek.vrana
Můžeš mi říct, co je špatnýho na tom, že řekl, že má formu? To jako hráč ani nesmí říct, že se cítí na kurtu dobře? To mi hlava fakt nebere. To potom Federer je extrémní namachrovanec, protože ten s klidem řekne, že hrál fantasticky.
Reagovat
dadaft
na každý pád ten zápas bude jedním z magnetů dne.
to si nenechám ujít. ))
Reagovat
tommr
po včerejšku má Tomáš bilanci na antuce dokonce už 15:4. Jeho forma je určitě nejlepší za několik posledních let. Škoda jen, že má takovou smůlu na los ... :)
Reagovat
hatatytla
no hodnotit formu podle bilance zápasů může opravdu jenom expert.
Smůlu na los bude mít v případě jesli bude Del Potro zdravotně v pořádku, protože ten je na téhle antuce někde jinde. Jinak má cestu do QF vymetenou, jak on říká kdy jindy Llodru porazit, než ted.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Tommr to zhodnotil na úrovni experta. Narozdíl od tvých blábolů!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist