Berdych s Haneskem nezaváhal. V Oeiras si zahraje o druhý letošní titul

3. 5. 2014, 16:44
Aktuality 45
ATP OEIRAS - Včera výhru protrpěl, dnes zvítězil bez problémů. Tomáš Berdych na antuce v Oeiras po soustředěném výkonu smetl Rumuna Haneska a potřetí v sezoně postoupil do finále. O druhý letošní titul se utká s Berlocqem, nebo Gimenem-Traverem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych využil možnosti startovat na menším turnaji ATP 250 v Oeiras na divokou kartu poté, co na svém posledním turnaji před dvěma týdny v Monte Carlu prohrál nečekěně brzy už ve 3. kole s Guillermem Garcíou-Lópezem. Pořadatelé českou jedničku pozvali po odhlášení unaveného obhájce titulu Stanislase Wawrinky.

Šestý hráč světa na antuce v Portugalsku startuje poosmé v kariéře jako turnajová jednička a i díky zaváhání ostatních nasazených hráčů naráží na papírově slabší soupeře. Po hladké výhře nad Indem Devvarmanem se včera natrápil na výhru proti Argentinci Mayerovi, dnešní semifinále s Rumunem Victorem Haneskem však zvládl suverénně.

Tomáš BerdychV prvním setu Berdych ztratil po svém podání jen tři míčky a po 25 minutách se ujal snadného vedení. Ve chvíli, kdy získal sedm gamů v řadě, vedl 6-2 a 3-0 a náskok si pohlídal. V sedmé hře sice soupeři nabídl první a také jediný brejkbol, Hanescu však ve výměně udělal jednu z mnoha nevynucených chyb a Berdych pak zápas ukončil už při servisu soupeře. Za 64 minut zvítězil dvakrát 6-2.

"Měl jsem dobrý rytmus hry a trefoval míč lépe. Tohle je cesta, jak chci hrát na antuce. Projít si musíte i takovými zápasy, jako byl ten včerejší. Ale chci úroveň své hry dostávat pořád výš a výš," řekl osmadvacetiletý český tenista, který nad o čtyři roky starším Rumunem vyhrál i druhý vzájemný zápas, před šesti lety Haneska porazil na trávě ve Wimbledonu. Dnes si pomohl 21 vítěznými údery, zatímco zbytečných chyb udělal jen jedenáct.



Wimbledonský finalista z roku 2010 Berdych už v této sezoně vyhrál turnaj ATP 500 v Rotterdamu a byl ve finále na další 'pětistovce' v Dubaji. Zítra si tak nedaleko Lisabonu zahraje ve finále potřetí v sezoně a celkově podvaadvacáté. Usilovat v něm bude o jubilejní 10. titul na okruhu ATP, dva turnaje během jedné sezony vyhrál pouze v roce 2012. Na antuce se naposledy radoval z triumfu před pěti lety v Mnichově.

"Je fantastické si zase zahrát finál, moc se na to těším. Je to vždy potěšení na konci týdne. Rád bych odtud jel do Madridu s titulem," řekl Berdych, který si připsal už 24. výhru v sezoně.

Berdych startuje na Portugal Open, které v minulosti ovládli kromě Wawrinky například také Juan Martín Del Potro, Roger Federer, Novak Djokovič nebo David Nalbandian, poprvé po devíti letech. Při svém debutu v roce 2004 skončil coby osmnáctiletý v kvalifikaci, o rok později prohrál v prvním kole s krajanem Michalem Tabarou. Až do roku 2012 se turnaj konal v Estorilu.

Carlos BerlocqV neděli se českého tenistu pokusí 'okrást' o trofej Argentinec Carlos Berlocq, kterého Berdych porazil ve všech třech vzájemných zápasech. "Věřím ve vítězství, ale čeká mě v každém případě skvělý antukář. Budu se muset maximálně soustředit na svůj výkon a bude rozhodující, jak se dostanu ke své hře," uvedl Berdych.

Jednatřicetiletý Berlocq v Portugalsku ve čtyřech zápasech neztratil ještě ani set, ve čtvrtfinále si proti světové devítce Milosi Raonicovi připsal první výhru nad hráčem Top 10 a dnes porazil 7-6 6-2 Španěla Daniela Gimena-Travera. Do finále postoupil potřetí v kariéře, jediný titul slavil loni v létě v Bastadu.

"Jsem velmi rád, že jsem dnešní semifinále zvládnul. Byl to psychicky náročný zápas. Hodně jsem bojoval sám se sebou, cítil jsem, že v tie-breaku jsem hrál hodně hodně křečovitě. V tom větru to nebylo vůbec snadné, ale důležité je, že jsem hrál lépe a že jsem dokázal vyhrát," radoval se 62. hráč světa Berlocq.

• Dvouhra - semifinále •
Berdych (1-ČR) - Hanescu (Rum.) 6-2 6-2
Berlocq (Arg.) - Gimeno-Traver (Šp.) ... od 17:00
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
gigin
http://imgup.cz/images/2014/05/04/cZHev.jpg
Reagovat
steve79
Koukám na los v Madridu a případné semifinále Nadal-Federer, Djokovič-Wawrinak. Berdych má trochu smůlu, čtvrtfinále Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
jak to finale prozije janekda, jestli spis Carlos nebo Rebel;) Kazdopadne jednoduche to nebude. Kdyz ma Carlos na antuce den... dokaze divy;)
Reagovat
smazaný uživatel
Panterovi. Tom je az treti :)
Reagovat
smazaný uživatel
toz tak rychlou odpoved jsem necekal;)
Reagovat
smazaný uživatel
taky se divim. ted je dulezitjsi basket :)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
NBA? nebo CZ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten náš. Hlavně díky Čoudovi :)
Reagovat
tmora
Gratulace Tomasovi, ale lehci turnament uz vyhrát nemůže ...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to hlavne nerikej/nepis, jeste ho nevyhral.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak mas i toho Dominika.. :-)
Reagovat
gigin
Ano, soječko, vím :) Ještě to ogaři dajú aj zítra (Harry&Dom) a bude to cajk :)) Taky to přeju Belluccimu...
Reagovat
smazaný uživatel
ano, Thomaz je sympatak a umi zahrat. Proc si zase myslim, ze to ma Dominic schudnejsi? :-)) Ale verim dal a jsem vlastne rada i za Benetku, fakt.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a zapomnela jsem vyslovit obavu, aby Ryan v pripade uspechu nesel na Johna, to by se mnou uz slehlo.. ;-)
Reagovat
gigin
Těžko na cvičišti, lehko na bojišti ;-)
Reagovat
gigin
6:7, 6:2, 6:4 against Leonardo Mayer. A very good win against a very good player. Mayer just played quarterfinals in Portugal and lost 6:4 in the third against Berdych. I am really proud for my effort today, especially for my fighting spirit. Losing the first set after more than one hour after being up 5:2 in the tiebreak is supertough. But I really threw myself into the match. Physically I am in better shape than I had been for weeks. And I will need all my mental and physical power tomorrow against Marinko Matosevic. Madrid is not a typical claycourt tournament, the courts are very fast and the altitude speeds the game up, the balls bounce exremely high. Tomorrow third match after 11, please keep your fingers crossed again! Would be a tremendous success to make it through that quali! Bamos!!
Reagovat
smazaný uživatel
P-A uz v brejku.. :-(
Reagovat
gigin
A už je v řiti. Jak Baťa s dřevákama. Škoda :((
Reagovat
smazaný uživatel
:-((( predavka.. bez, Dominiku, bez.. :-)
Reagovat
gigin
Díky moc!! :) Co ten Fogna tam vyvádí :DDD A Thomaz už toho má asi taky plné brýle..
Reagovat
safi1313
Nevíte jestli bude Tom zítra živě na Eurosportu?...Dnes tam byl fotbal místo toho :-(
Reagovat
tommr
dneska hlásili, že zítřejší finále se bude vysílat od 16:30 na Eurosportu2 ... :)
Reagovat
gigin
http://tv.eurosport.cz/

Přepni si na nedělu a jsou tam jen záznamy, snad..
Reagovat
Fandina
Berďa má s Berlocquem H2 3:0 a z toho dvě poslední vítězství na antuce a to poslední bylo předloni v záři při DC v Argentině a i když to bylo ve třech potřebných setech, zápas byl dost vyrovnaný. Berlocq je hlavně antukář a postup do finále také něco znamená. Tak držím palce, aby Berďa vyhrál a přeji titul. Berďo pojď!
Reagovat
tommr
oproti včerejšímu utrpení s Mayerem to byla dneska procházka růžovou zahradou. Hanescu je taková o dost horší Tomášova verze a jako soupeř je proto pro něj téměř ideální ... :)
Zítra s Berlocqem to bude určitě o hodně těžší, ale snad už to Tomáš dotáhne. Snadnější cestu k titulu už asi nikdy mít nebude. Finále se bude vysílat od 16:30 na Eurosportu2 ...
Jinak ve finále půjde Tomášovi nejen o titul, ale i o návrat na pátý místo v žebříčku. Už postupem do finále získal 60 bodů a protože Ferrer naopak lonský finále neobhájil ztrácí na něj Tomáš momentálně už jen 70 bodů. Pokud tudíž zítra vyhraje dostane se o 30 bodů před Ferrera ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych v Madridu bude hrát čtyřhru! Dal se dohromady s Johnem Isnerem a v 1. kole narazí na Lukáše Rosola a Jonathana Erlicha. Vítězný pár se pak ve 2. kole střetne se španělskou dvojicí Marrero/Verdasko.
Reagovat
tommr
Tomášovo rozhodnutí hrát debla moc nechápu a proč se dal dohromady zrovna s Isnerem už vůbec ne. Rozehranej bude přece z Oeiras víc než dost a spolu s Isnerem určitě díru do světa neudělají. Když už toho debla chce hrát tak si moh zahrát se Štěpánkem nebo s Rosolem ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale jasne, ze jde o rozehrani, osahani prostredi a povrchu a zase je videt ten rozdilny pristup singlovych hracu, oni prece nejedou na zadne narody a body, logicky jen a jen na sebe a dvojice se davaji dohromady narychlo, nekteri vyslovene z legrace, mnozi si jednoduse "zbydou".. :-) A debl Berda/Janek vubec nevidim spatne, vsude pekne dosahnou... a kdyz jim budou litat servisy.. ;-) S Nandem/Marrero uz to muze byt horsi, ale vyskova prevaha je velka prevaha a treba zaznamena uspech. :-)
Reagovat
tommr
jako recesi bych to bral na nějakým menším turnaji, ale ne na Masters ... :)
Je opravdu škoda, že se Tomáš nedomluvil se Štěpánkem, kterej v Madridu debla vůbec nebude hrát. V DC jim to spolu jde náramně a myslím si, že ani v Madridu by nebyli úplně bez šancí na dobrej výsledek ...
Reagovat
smazaný uživatel
ale nezapominej, ze postup opravdu daleko by uz zatezoval, rozptyloval, vadil v soustredeni, naladeni, priprave, kazdy jsme jiny, ale Berda je urcite na takove veci, jako je totalni rozhozeni dne, velmi citlivy. O uspechu rozhoduji malickosti a tohle je proste velky zasah do zaziteho rytmu.
Reagovat
tommr
no právě proto se divím proč toho debla Tomáš vůbec zkouší když v něm nejspíš ani nechce uspět ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
osaha si naostro kurt jeste pred svym singlem. Vedla jsem tady takove diskuze o Petre, jestli je debl (babinec) prinosem, v tomhle smyslu jiste ano, kvuli jistote voleju a saku taky, ale jestli je rozumne si preexponovat den a je-li vubec ferove nicit specialistum pavouka atp... ma to hacky, pripoustim. :-)
Reagovat
Fandina
Podle mě se chce rozehrát, protože každá antuka je jiná a pokud bude vyhrávat, tak proč ne, každá výhra je dobrá, kdo by se tomu bránil. Letos už má jeden titul v deblu, s Háječkem porazili takový pár jako je Peya/Soares, tak proč ne další.
Reagovat
PetaM
Serena bude hrát v prvním kole s Belindou Bencic.
Petra Cetkovská si zahraje se Stefanie Voegele - zítra poslední zápas na kurtu 4.

Petra Kvitová začíná zítra první zápas v 11:00 na kurtu Sanchez Vicario - hned po ní na stejný kurt nastoupí Lucka Šafářová.

Klára Koukalová nastoupí taktéž zítra - na centru rozehraje druhý zápas s Márií Sharapovou :)

Na kurtu č. 3 zítra bude hrát také Lukáš Rosol, jako 4. zápas :)

Myslím, že z našich jsem na nikoho nezapomněl ... :) :) Snad budou už vysílat aspoň z prvních dvou kurtů :D
Reagovat
PetaM
A jak jsem se díval, tak zatím rozdělení kvalifikantek je následující:
Williams - Bencic
Kerber - Garcia
Stephens - Niculescu
Kirilenko - Mladenovic
Zheng - Duque-Marino
Voegele - Cetkovská

Plíškovou a Georges jsem zatím nenašel - ale zbývají už jen dvě hráčky, na které čeká kvalifikantka - Lisicki, Halep. Tak doufám, že Karol dostane Lisickou :D :D
Reagovat
tommr
tak aspon že ta Petra Cetkovská jako jediná z našich měla štěstí na los ... :)
Karolíně bych taky přál Lisickou, protože proti Halepový by neměla nejmenší šanci ...
Reagovat
PetaM
Tak nakonec pohoda, Karol bude hrát proti Sabine :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k hladkému postupu do finále. Bohužel jsem to zapla strašně pozdě, takže jsem si to moc neužila. Ale už se těším na finále.
Reagovat
Fandina
Berďa, výborný výkon a držím palce ve finále. Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
je zuzova! :-)) Gratulace, bylo potreba hru trosku ucesat a usadit, Hanesku tentokrat poslouzil perfektne.
Reagovat
VlS
No, ta růžová je děsná, ještě by to chtělo bačkůrky s bambulkama, čepičku se šňůrkama pod bradičku a dudlíka :-)
Víc mě zajímá, jak jim půjde deblík s Dlouhým Jankem, to jsem čučel na drát, teda na pavouka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš super, skvělý pohyb, prohozy, paráda :)

VIS - klidně mu dám i růžové dupačky, jen když vyhraje :)
Reagovat
Jan
Neříkej to moc nahlas nebo se Tom v těch dupačkách příští turnaj objeví :) Recesista na to je dost velký :) Už to růžové tričko mluví za vše :)
Reagovat
Jan
Ovšem v těch dupačkách by asi porazil i Nadala a Djokoviče, protože ti by z toho byli tak hotoví, že by nebyli schopní hrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je stranka, ale musela jsem se tim prokousat, pro kontrolu, jestli s nama neperes o zed... :-) Berda/John.. takze... vidim dve moznosti.. :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist