Berdych s Ulihrachem v Prostějově dohráli

5. 6. 2008, 17:17
Aktuality 6
Tomáš Berdych na turnaji v Prostějově překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále. Třináctý hráč světa nestačil na Brazilce Bellucciho, kterému ve světovém žebříčku patří až 76. pozice. S turnajem se dnes rozloučil také další český tenista Bohdan Ulihrach, který prohrál s Belgičanem Rochusem, a obhájce titulu Sergio Roitman z Argentiny.
Bohdan Ulihrach

Tomáš Berdych byl v utkání s Brazilcem Thomazem Belluccim jasným favoritem, dnes ale potvrdil, že v Prostějově se mu prostě nedaří. Bellucci v souboji s nasazenou jedničkou prakticky nekazil a zvítězil hladce 6-4 6-2. "Soupeř hrál skvělý antukový tenis, prakticky od začátku měl navrch, zasloužil si vyhrát. V prvním setu to bylo ještě vyrovnané, ale za stavu 4:4 jsem zbytečně ztratil podání a Bellucci set dotáhl do vítězného konce," řekl po zápase Tomáš Berdych.

"Škoda, že jsem se nechytl na začátku druhého setu, měl jsem ještě šanci, ale Bellucci hrál výborně. Dostal se nahoru, čím dál víc si věřil, skoro nechyboval. Navíc hrál agresivně, když vedete, tak si i více věříte, a to byl přesně jeho případ."

Z boje o titul vypadl také Bohdan Ulihrach. V úvodním setu sice vedl 4-3 a podával, ovšem od té chvíle začal čím dál více chybovat, čehož Belgičan Christophe Rochus využil k otočení první sady ve svůj prospěch. V druhém dějství se domácí tenista trápil na servisu, který oběma tenistům znepříjemňovalo slunce. S handicapem se lépe vyrovnal bratr známějšího Oliviera Rochuse, který po vyřazení turnajové dvojky Andrejeva zastavil po setech 6-4 6-3 i Bohdana Ulihracha.

"Rochuse znám už dlouho, aktuálně s ním hraju v jednom klubu i ligu ve Francii. Věděl jsem, co od něj očekávat, bohužel dnes podal jistý výkon. a zaslouženě postoupil," hodnotil dnešní zápas Ulihrach.

Rochuse v boji o postup do finále čeká Martin Vassallo-Arguello z Argentiny. Ten turnajem prochází velmi hladce a po dvousetových výhrách nad Slovákem Lackem a pátým nasazeným Montaňesem si dnes poradil i s Italem Flaviem Cipollou po setech 6-0 6-3.

S turnajem se už loučí i obhájce titulu Sergio Roitman z Argentiny. Ten měl namále již v 1. kole, kdy nebyl daleko od vyřazení od Rakušana Eschauera. Ve čtvrtfinále však na zvrat proti Agustinu Callerimu neměl příliš příležitostí. Nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů a 54. hráč světa Calleri tak v Prostějově postoupil už do semifinále. V něm se může utkat s nejvýše nasazeným Tomášem Berdychem.

"Bylo to pro mě velice těžké utkání, vždycky když hrajete na turnaji proti krajanovi a měl byste ho vyřadit, tak se vám nehraje lehce. Navíc jsme se Sergiem velcí kamarádi a on zde obhajoval titul," říkal po zápase vítězný Calleri. "Agustin měl lepší podání a v rozhodujících okamžicích zápasu byl jistější," doplnil poražený Roitman.

CHALLENGER PROSTĚJOV - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Bellucci (Braz.) - Berdych (ČR) 6-4 6-2
Ch. Rochus (Bel.) - Ulihrach (ČR) 6-4 6-3
Calleri (4-Arg.) - Roitman (Arg.) 7-5 6-3
Vassallo-Arguello (Arg.) - Cipolla (It.) 6-0 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomášu kvůli tobě sem prohrál litr :-(
Reagovat
smazaný uživatel
JA UŽ TÝCH LITRU PROHRAL
Reagovat
smazaný uživatel
Ty neznáš Bellucciho? Tak raději nesázej!
Reagovat
dabelsobul
No tak vsazet kurs 1,05 a navic na challengerech... doufam ze se pro priste ponaucis ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Bellucci hrál na RG s Nadalem v 1. kole a hrál opravdu dost dobře, v podstatě ze všech soupeřů mu nadělal nejvíc problémů. Takže sázet celý litr na Berdycha, který je celou sezónu úplně z formy asi nebylo moc chytrý;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu, to už je trapas všech trapasů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist