Berdych se nadřel na výhru proti lucky loserovi. Lucky loser Veselý po boji prohrál

26. 2. 2019, 18:12
Aktuality 45
ATP DUBAJ - Tomáš Berdych měl na úvod turnaje ATP 500 v Dubaji nečekané problémy, když běloruského lucky losera Ilju Ivašku udolal až po dvou a půlhodinách boje v tie-breaku třetího setu. Ve druhém kole narazí na Chorvata Bornu Čoriče, který si rovněž poradil až po třísetovém boji se šťastným poraženým z kvalifikace - českého tenistu Jiřího Veselého udolal až po téměř třech hodinách hry.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych měl v únoru odehrát tři turnaje v evropských halách, nakonec ale absolvoval jen dva - v Montpellier došel do semifinále, v Rotterdamu vypadl ve druhém kole. Z Marseille se pak odhlásil. 

Po týdnu volna nyní startuje na podniku ATP 500 v Dubaji. V prvním kole se měl střetnout se Slovincem Alajžem Bedenem, ten si ale minulý týden v Riu de Janeiro poranil pravou nohu a v hlavní soutěži ho tak nahradil neúspěšný kvalifikant Ilja Ivaška.

A zkušený český tenista měl s pětadvacetiletým běloruským outsiderem, jenž je 98. hráčem světa, překvapivé potíže. Zdolal ho po 2 hodinách a 31 minutách hry 6-4 4-6 7-6.

Berdych sice poměrně hladce získal první set, pak se ale na vítězství nad Ivaškou nadřel. Běloruský hráč ve druhé sadě vyrovnal a bývalé světové čtyřce poté vzdoroval až do tie-breaku. V něm se český tenista ujal vedení 3-1, a i když následně při soupeřově servisu nevyužil dva mečboly, dotáhl zápas do vítězného konce.

Třiatřicetiletý Berdych tak zvládl vstup i do pátého letošního turnaje po loňské půlroční pauze zaviněné bolestmi zad. V Dubaji hraje podvanácté a také letos vyhrál zápas prvního kola. Jeho maximem jsou finále z let 2013 a 2014, kdy prohrál až s Novakem Djokovičem, respektive Rogerem Federerem.



O postup do čtvrtfinále si Berdych zahraje s šestým nasazeným Bornou Čoričem, s nímž má stoprocentní bilanci. Ve třech zápasech ztratil jediný set.

Dvaadvacetiletý Chorvat Čorič porazil rovněž až v rozhodujícím tie-breaku Jiřího Veselého, který se po neúspěšné kvalifikaci dostal do hlavní soutěže jako náhradník za zraněného Michaila Kukuškina z Kazachstánu. K postupu do druhého kola mu nepomohlo ani 12 es a jediný prohraný servis.

Monfils porazil Čiliče i počtvrté
Kei Nišikori zahájil svou premiéru na turnaji v Dubaji vítězstvím 6-4 6-3 nad Benoitem Pairem, se kterým si poradil už počtvrté v řadě. Nasazenou jedničku v dalším kole vyzve Polák Hubert Hurkacz.

Gaël Monfils si i ve čtvrtém vzájemném duelu s Marinem Čiličem připsal vítězství. Ve Spojených arabských emirátech mu dokonce poprvé nadělil kanára a zvítězil 6-3 4-6 6-0. Ve druhém kole se francouzský tenista střetne s Kypřanem Marcosem Baghdatisem (h2h 3-1).



Stefanos Tsitsipas dva dny po triumfu v Marseille prodloužil svou neporazitelnost na šest utkání, když v Dubaji zdolal 6-4 3-6 6-3 Australana Matthewa Ebdena. Ve druhém kole se dvacetiletý Řek utká s běloruským kvalifikantem Egorem Gerasimovem.

• ATP 500 DUBAJ •
Spijené arabské emiráty, tv. povrch, 2.887.895 dolarů
úterní výsledky (26. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (ČR) - Ivaška (Běl.) 6-4 4-6 7-6(4)
Čorič (6-Chorv.) - Veselý (ČR) 7-5 3-6 7-6(4)
Nišikori (1-Jap.) - Paire (Fr.) 6-4 6-3
Monfils (Fr.) - Čilič (3-Chorv.) 6-3 4-6 6-0
Tsitsipas (5-Řec.) - Ebden (Austr.) 6-4 3-6 6-3
Berankis (Lit.) - Medveděv (8-Rus.) 6-3 6-3
Gerasimov (Běl.) - Haase (Niz.) 7-6(2) 7-6(5)
Kudla (USA) - Berrettini (It.) 2-6 7-5 7-5
Hurkacz (Pol.) - Moutet (Fr.) 6-3 7-5
Baghdatis (Kypr) - Safwat (Egypt) 4-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

45
Přidat komentář
mayday
Viděl jsem jen třetí set, ale Veselej se mi líbil. Hrál agresivně, rány. Kdyby tak hrál pořád, tak je úplně v klidu v padesátce.
Reagovat
Fandina
malé OT ... Ester má hezký hlas

https://www.super.cz/621162-uzasnakovi-berdychovi-maji-za-sebou-romanticke-foceni-na-miste-sve-svatby-ester-by-tam-pry-tomasovi-doprala-i-jinou-zenu.html
Reagovat
Mac
jojo, pripomnel mi berdycha kdyz hraval proti tem nejlepsim v money time.
jak mel sanci po nejake pekne vyhrane vymene, jenom vracenim uhrat dalsi snadny bod s nervoznim souperem, hned do toho musi zkratovite prasknout a dat soupere zpatky do sedla...
Reagovat
George_Renel
Těch promarněných šancí v 3. setu bylo prostě až příliš. Pokud bude Borna takhle hrát proti Berdychovi, tak má Tomáš docela šanci, protože hrál nic moc. A ty jeho dnešní imbecilní úsměvy k tomu.....
Reagovat
aape
sympatak to neni..
Reagovat
Nola
presne naopak, zenam sa Borna paci
Reagovat
Stan_Borowitz
To se vůbec nevylučuje...
Reagovat
George_Renel
Ženám se velmi často líbí ti nepraví, akorát že na to přijdou vždycky až za pár let. .-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, a pak chtějí, aby je všichni litovali, protože přece mají "smůlu na chlapy"...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne asi. Jsou 4 roky s blbcem ve vztahu, zahodí celou minulost a když jim to dojde, tak začnou zběsile obvolávat po X letech všechny kámoše a zvát je na pařby, kde se snaží dohnat ztracené mládí. Na soc nety postujou pak příspěvky ala Žijeme len raz, miluju život, Dneska akceee atd. Známe. :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Jirka náhodou zahrál výborný a vyrovnaný zápas s těžkým soupeřem. Nevyťukával, hrál rychle, agresivně a klidně mohl vyhrát, kdyby měl lepší hlavu.
Reagovat
EllNino
mohl, dneska to bylo dobrý, kdyby tahle hrál pořád, tak v tý 50, 40 může bejt ... jenže on prohrává s kdekym po nemastných výkonech ...
Reagovat
Ondra979
no joale nema na to hlavu, to je pak tezka prace. A v jeho veku se stim uz tezko neco bude delat
Reagovat
Nola
Borna dnes ale nehral vobec dobre, na returne bol uplne jalovy, sledovala som sice iba 3.set, aj tak to stacilo na vitazstvo, vydreta vyhra
Reagovat
Ondra979
nojo, tak Jirka je levak, tak to mohlo byt treba i tim. Na druhou stranu Jirkovi Bornuv styl muze celkem sedet, pinkani mu docela jde
Reagovat
raron
...což bohužel nemá a nikdy mít nebude
Reagovat
FerrariF50
Hmmm tak Jirka nic no :(
Reagovat
EllNino
K čemu jsem se díval, když to nakonec Jiří zazdí 3 bekhendama v řadě ... žádné body, žádné peníze, v podstatě zbytečný zápas ... sice trápil 13. hráče světa, ale ve výsledku úplně stejné, jako kdyby dostal 2:6 2:6
Reagovat
Ondra979
tak zase si zapinkal..aspon je to ostry trenink. Ne ted vazne, prece jen Borna je trosku nekde jinde, ale je to kazdopadne skoda, mohl si trosku vylepsit reputaci. A s tim Pm jsem to nevedel, fakt nedostane tolik, co ostatni porazeni v prvni runde,kdyz ten zapas odehral?
Reagovat
EllNino
jo dostane, nedostane body :) pardon
Reagovat
Ondra979
ok, tak alespon neco no..ale vyhrat to tedz mohl kdyz uz se dostal do rozhodujiciho TB
Reagovat
FerrariF50
Žádné peníze ? Za 1. kolo je 20 815 doláčů, to máš půl mega skoro :)
Reagovat
EllNino
tak aspoň ty peníze no :D ... ale body z toho nejsou žádné
Reagovat
FerrariF50
Lepší půl mega než nic si myslim :-D Samozřejmě že pro mě je to něco jinýho než pro Jirku, když já na to makám 2 roky :) Ale stejně si myslim, že i pro něj rozhodně lepší než nic :)
Reagovat
spaniel
Dva roky na pul mega? Mel bys zmenit praci...rychle.
Reagovat
FerrariF50
nj, ono záleží na hodně ohledech, v Praze nebydlim, bydlim na maloměstě a tady to je normální brát 20 litrů.
Reagovat
Ondra979
je to tak, prazska optika to hodne zkresluje. Mam to v Praze za min nez rok v cistem a je to sice celkem na uziveni se (hypo, auto, bezne vydaje, hory atd.) , neco zbyde ale ze bych si mohl nejak vyskakovat tak to zrovna ne. Mimo Prahu by urcite stacilo o dost mene, ale tezko si to predstavit..
Reagovat
George_Renel
Tedy nevím, ale bydlím v menším městě a i důchod mám vyšší....
Reagovat
spaniel
Taky nebydlim v Praze, vlstne nejdal co to jde. V dnes i dobe je cas zmenit zablepsi. Jak dojde recese, uz bude pozde.
Reagovat
Davor1
Však takto to má v čistom prevažná väčšina ľudí v ČR a SR, je to priemerný plat a mnohí nemajú ani to.
Reagovat
smazaný uživatel
Napriklad taký Petrík.

Ale jeho láska k rybarčine a menšia inteligencia tieto nedostatky kompenzujú. Neuvedomuje si to.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka, zápas roku.
Reagovat
mahycek
Je nějaký stream na našeho Jyrku ???? Dík.
Reagovat
miledus
http://live.harleyquinnwidget.com/streamvideo12/coric-vs-kukushkin-live-stream-4862114.html
Reagovat
Patik
Čorič pôjde s Veselým do troch setov..Tsitsipas bojuje s Ebdenom v treťom sete..a samozrejme keď budú hrať proti Federerovi tak budú hrať ako grandslamoví víťazi a svetové jednotky.
Reagovat
annah
:-))))
Reagovat
lavamancer
Jirka bojuje!
že to bude tříseťák, to jsem nečekal.
tak držím palce, snad bude české derby
Reagovat
Patik
Po nástupe v Dauhá som to s ním videl optimisticky..teraz mi príde taký nejaký nijaký..s takýmito súpermi by sa mal vysporiadať trošku lepšie..ale beriem to s rezervou všetko..celé atp je momentálne nejaké domýlené dopletené nevyspaté ..Medvedev dostal náklad v dvoch setoch od Berankisa....buď sa mi sníva alebo som sa ocitol niekde v inom paralelnom vesmíre..
Reagovat
ipko
Berankis je starý mazák a zahodený talent, určite mohol vo svojej kariére dosiahnuť väčšie úspechy.. no a Berdych to mal ťažké, Ivashka hral fantasticky, takže vydreté víťazstvo sa počíta a myslím si, že pôjde ďaleko..
Reagovat
Patik
Berdych ? v ďalšom kole môže po dlhom zápase schytať prehadzovača Bautistu čo bude opäť náročný zápas na fyzičku..a neskôr vkľude Federer..no ak mal problémy s Ivashkom tak do budúcna mu prajem veľmi veľa šťastia.
Reagovat
ipko
Bautistu na takomto rýchlom povrchu by mal poraziť a s Rogerom hral v Dubaji dva trojsetové zápasy, raz vyhral a raz prehral.. takže 50/50
Reagovat
com
v pristim kole s Jirikem stejne konci
Reagovat
George_Renel
vyhrál jen díky zkušenostem. Rozehraný soupeř se brzy oklepal z nervozity a vracel neskutečné míče. Dojel na nezkušenost, kdy si v nevhodný okamžik vzal neúspěšně HE a další výměnu klasicky prohrál a již se nedokázal vrátit, protože Tomáš velmi slušně podával.
Reagovat
turista
Nepříjemného kvalifikanta Berďa nakonec zlomil a to je důležité.
Reagovat
PetaM
Právě ty zkušenosti jsou hodně důležité :) To jsou věci, které Tomáše tolik let držely v top 10 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist