Berdych se po výprasku chytl, ale s Nadalem neuhrál ani set a končí v osmifinále

20. 1. 2019, 05:15
Aktuality 514
AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Berdych na Australian Open loňské čtvrtfinále neobhájí. Dlouhodobě nejlepší český tenista končí v osmifinále na raketě Rafaela Nadala, se kterým prohrál už podvacáté. V úvodních dvou sadách dokonce s favorizovaným Španělem uhrál jediný game a ve třetím setu nevyužil setbol. Nadala, jenž ani ve čtvrtém letošním zápase v Melbourne neztratil set, v dalším kole vyzve Frances Tiafoe.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych kvůli bolestem zad ukončil loňskou sezonu už v červnu a na kurty se v letošním roce vrátil naprosto famózně. Hned na prvním turnaji v Dauhá prohrál až ve finále se Španělem Bautistou a ve výborné formě dlouho hrál i na úvodním grandslamu sezony.

Na Australian Open neztratil podání ani set s nasazenou třináctkou Edmundem ani Haasem a v souboji o osmifinále pod zataženou střechou Melbourne Areny ve čtyřech setech zdolal nasazeného Argentince Schwartzmana.

Dnes však v souboji s bývalou světovou jedničkou a vítězem ročníku 2009 Rafaelem Nadalem dlouho hledal formu, na španělského favorita jasně nestačil 0-6 1-6 6-7(4) a prohrál s ním už podvacáté.

Berdych začal skvěle. Hned v úvodním gamu si vypracoval brejkbol, jenže šanci nevyužil a začal proti skvěle hrajícímu Nadalovi kupit nevynucené chyby. V úvodním dějství nakonec za necelou půl hodinu schytal nepopulárního "kanára", na grandslamu poprvé od semifinále Australian Open 2015 a popáté v kariéře.

Na "výsledkovou tabuli" se poprvé dostal až po skončení desáté hry, když snížil skóre druhé sady na 1-3. Jenže to bylo od české jedničky vše. Další game už mizerně servírující Berdych nepřidal, přestože udělal jen šest nevynucených chyb.

Ve třetím setu nastal obrat o 180 stupňů. Berdych totiž našel formu z předchozích letošních zápasů a byl Nadalovi rovnocenným soupeřem. Český tenista odvrátil všechny čtyři brejkboly, a ve dvanácté hře se dokonce dostal k setbolu. Španělského favorita ale přetlačit nedokázal a set ztratil v dobře rozehraném tie-breaku, v němž šel jako první do minibrejku.

"Rafa hrál výborně. První dva sety jsem to byl já před šesti měsíci a až ve třetím setu jsem na kurtu něco ukázal. To bylo dobré," citoval web ATP Tour Berdycha, který se letos vrátil na kurty po šestiměsíční pauze zaviněné problémy se zády.

Berdych dnes postrádal hlavně první podání (47% trefených prvních servisů), po němž vyhrál 70% výměn. Třiatřicetiletý Čech dnes spáchal celkem 32 nevynucených chyb a zahrál 24 nechytatelných úderů. Nadalovi nabídl 13 brejkbolů, Španěl jich pět využil.

Nadal, který v úvodních kolech neztratil set s třemi domácími hráči (Duckworth, Ebden, de Minaur), dnes předvedl další ze skvělých výkonů (32 winnerů a 17 chyb) a pojedenácté si zahraje čtvrtfinále Australian Open, kde startuje počtrnácté. V dalším kole bude premiérově čelit Francesovi Tiafoeovi.

Tiafoe si ke svým dnešním 21. narozeninám nadělil ten nejhezčí dárek. Americký talent, jenž v minulých kolech vyřadil kvalifikanta Gunneswarana, světovou šestku Andersona a Seppiho, zdolal 7-5 7-6(6) 6-7(1) 7-5 loňského čtvrtfinalistu Grigora Dimitrova, Bulharovi oplatil loňskou porážku z Toronta a znovu vylepšil své grandslamové maximum.

"Před deseti lety jsem říkal rodičům, že to dokážu, že změním jejich život i svůj. A teď jsem ve čtvrtfinále grandslamu v jednadvaceti. Nemůžu tomu uvěřit," řekl tenista z Marylandu, který po vítězných zápasech slaví ve stylu hvězdy NBA LeBrona Jamese.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
nedělní výsledky (20. 01. 2019)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Nadal (2-Šp.) - Berdych (ČR) 6-0 6-1 7-6(4)
Tsitsipas (14-Řek.) - Federer (3-Švýc.) 6-7(11) 7-6(3) 7-5 7-6(5)
Bautista (22-Šp.) - Čilič (6-Chorv.) 6-7(6) 6-3 6-2 4-6 6-4
Tiafoe (USA) - Dimitrov (20-Bulh.) 7-5 7-6(6) 6-7(1) 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

514
Přidat komentář
GaelM
Škoda pro Berdycha, že dostal Nadala tak brzo. Jinak byla tahle polovina pavouka už docela pročištěná a šance by měl. Proti všem kromě big3, ze které už musí mít mindrák jako prase.

Snad to nebylo jeho poslední osmifinále na GS v životě. V žebříčku to teď nebude žádná sláva, bude muset pořádně zamakat, aby se zase vrátil aspoň mezi 32 nasazených. Jinak mu budou při každém losu hrozit ty největší hvězdy klidně hned na začátek.
Reagovat
Kytka
No tak, RG je za 4 měsíce a Wimbledon (který je pro Berďu hratelnější než RG) za pět, čas je. Má teď k obhajobě jen semifinále v Marseille, jedno čtvrtfinále a jinak celkem nic. Šance je. Na začátku sezóny byl 71, teď bude 78. Zase až tak veliký propad to teď není. Mohlo být hůř. Chce to jen zahrát slušně nějaký ten další turnaj a v těch patrech co je, je možné jít rychle nahoru. Je vidět, že má na to prohnat kluky z druhé desítky a určitě i pár z té první. Kromě big 3. Hlavně, aby zdraví vydrželo.
Reagovat
Krisboy
V Marseille nebo Rotterdamu by se mohl chytit, tam mu to docela šlo.
Reagovat
Kytka
Třeba mu dají někam WC, aby nemusel plýtvat chráněným pořadím, šejkům se to vyplatilo, že na něj vsadili.
Reagovat
Jan
Berďa se asi z Nadala podělal už v šatně jako v posledních letech vždy. Je to těžké prolomit tolik proher S Nadalem v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nepočítáme AO2015, pak proti Nadalovi Berdych za posledního 12 a 1/2 roku uhrál 3 sety. Když počítáme AO2015, tak dohromady 6.

Tzn. že Berdych vyhrává 1 set s Nadalem za 2 roky.
Reagovat
Krisboy
Na AO15 navíc Nadal nebyl fit, o to je to smutnější.
Reagovat
Kytka
Fit Rafa byl, ale taky se tehdy vracel po delší zdravotní pauze.
Reagovat
Krisboy
Paralela s OF Wimbledonu 2001 se přímo nabízí :) Uvidíme, jak na to Cici naváže...
Reagovat
Pe3k
Gratulace Tsitsimu, hráč budoucnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Čao šašo, prisolíme?..

:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje krásný tenis. Doufám, ze to potvrdí v dalším zapase. To je snad poprvé za 18 let, co mi prohra Rogera vůbec nevadí. Nextgen začíná ukazovat své silné stránky a tak to má být !
Reagovat
annah
A je celkem logické, že úřaduje na tom nestarším z velikánů, na tom, kdo už je jednou nohou na nevyhnutelném odchodu. Nejdřív Zverev na Turnaji mistrů, teď Tsitsi. Jednou to bude podobná dvojka jako Fedal.
Blahopřání Řekovi!
Reagovat
Krisboy
Bravo, Stefanosi!!! Už jenom za útočnou hru včetně mnoha nabehů na síť ti to moc preju. Po djokomurarnach skutečně balzám pro oko a srdce tenisového fanouška :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1 Totéž říkál na kurtu v rozhovoru s Johnem.
Reagovat
Krisboy
Jj, jak zalichotil Macovi, to bylo super :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federere prvy x bez semifinale GS v ramci 12 mesiacov od 2003.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer
Reagovat
smazaný uživatel
Az mi bolo Federera lúto. Na staré kolená este zacnem byt k nemu empatický...

Dnes hral Federer výborne. Urcite lepsie ako kedykolvek vo W. pocas USo alebo druhu polovicu sezony..Vedelo sa, ze musi hrat dobre, aby vyhral...O to vacsie prekvapenie je, ze dobre naozaj hral, ale nestačilo to. Respekt obom, skvelý zápas...Tsi moze byt serioúzne o 2-3r hegemónom, nahaňajúc rekordy. Ale to je este daleko...

Rafa to má "naoko" vydlaždené az do finále. Aj po dnešku platí, ze mladost v H2H s big3 poráza Federera s Djokovicom, na Rafu sa zatial čaká..
Reagovat
Fandina
Pro mě hrůza, Berďulka, Rogiiiii i Gríšánek venku. Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nastal čas porozhlédnout se po novém zajíčkovi :)
Reagovat
Fandina
Asi ano. :D
Nějak se letos na AO přemnožili. :-))
Reagovat
FerrariF50
U mě Berdych, Roger, Máša ... smutný to den ten dnešek. Mužská část turnaje pro mě skončila, teď už mě to moc nezajímá, ... jediný co bych se určitě rád kouknul je finále Djoko-Nadal a nefandil nikomu, nebo fandil oběma, takže no stress zápas a jen si vychutnat pořádnou nejlíp pěti setovou bitku :) Ještě že aspoň ty 2 holky český jsou ještě ve hře, takže na co koukat ještě bude.
Reagovat
Herbert_Hoover
V případě postupu Bautisty má Rafa volný los až do finále.. otázka jestli to nebude kontraproduktivní spíš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa este neni ani v SF...

Ale Djokovic ani v QF...

Djokovicove sance na finále su dnes mensie, nez Rafove. Hoci samozrejme, velmi velmi vysoke..
Reagovat
Herbert_Hoover
Se Španěly si uměl Rafa vždy na GS poradit..sparingpartneři. Nebo ty se bojíš Tiafoeho? Já ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne nie. Ale ja mam patent veci zakriknut, takze nejakým ultimátnym vyhlaseniam sa vyhybam.
Reagovat
Kozoroh
Na Ferrera si zapomněl? Bulla porazil na USO 2007 a na AO 2011.
Reagovat
Krisboy
To byl Rafa jistojistě zraněný.
Reagovat
smazaný uživatel
No v Melbourne bol..

Ved to povedal po zapase sam Ferrer, ze Rafa nebol fit.
Reagovat
tito
Si pamatuji, jak mu nadával u sítě, že to nezkrečoval. David byl boží :-)
Reagovat
Pe3k
Ano, třeba v semifinále RG tuším 2013 kdy po vyhraném prvním setu to Nadalovi zcela neskryte odevzdal...
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku si preštuduj historické statistiky, ty pamätník :)
Reagovat
Herbert_Hoover
2007 jsem ještě Rafu tak bedlivě nesledoval :) To AO mi vypadlo..Ferrer ale na Rafu celkem uměl obecně, Bautista je typologicky jiný, hraje víc ploše, jeho úspěch nezáleží tolik na obraně, umí si forhendem dobře otevřít kurt, má imho lepší servis, ale zase BH celkem slabina. Ferrer hrál míček dřív po dopadu, ale hlavně podle mě v hlavě věřil, že může Rafu porazit, na rozdíl od ostatních krajanů. Podle mě je RBA pro Rafu imho daleko schůdnější soupeř.
Reagovat
Denis92
Pre mna je po dnesku Rafa favorit cislo 1. Jednak ma volnu cestu az do finale, s 2dnovou pazou a na Novaka cakaju Medvedev, Nishikori a Raonic/Zverev. To sa v pripadnom finale moze vyrazne prejavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ten dnešek připomněl, že ani Nadal už není žádné mláďátko. Tifaoe je poměrně rozjetý, takže to vůuubec nemusí být jednoduchý mač.

Navíc jedno ze sázkařských pravidel dí, že pokud mají oba borci přes dvacet a dělí je 10+ let, máš vsadit na mladšího.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je sázkařské pravidlo po dnešku? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, tohle je prostě dlouhodobá statistika. Druhá věc ale je, že nemůže započítat fenomenální jevy typu Federer nebo Nadal nebo Djok, kteří se těmto pravidlům vzpěčují mnohem déle než ostatní bardi.

Na druhou stranu ale i oni v určitém bodě zpomalí natolik, že ani talent+zkušenosti nevykompenzují kritické manko, které budou mít proti výrazně mladším hráčům. A je těžké určit, kdy to přijde definitivně, protože to přichází postupně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Problém ale je, že ač hráči po třicítce nejsou na vrcholu svých fyzických sil, tak to není ani Tsitsipas ve svých 20 letech..riziko je tedy, že můžou oba odejít fyzicky, zdálo se dokonce v jisté pasáži zápasu, že se to skutečně stane a že začíná Štefko uvadat. Nicméně já bych to s tímto fenoménem neviděl tak zásadně..najdou se vzpoury i dalších třicetiletých harcovníků mimo big 3..nemusím chodit daleko..Seppi - Tsitsipas nedávno :) Já dám raději na intuici, formu, herní styly, míčky, povrch a asi trilion přírodních vlivů..
Reagovat
smazaný uživatel
Ta statistika neříká, že dvacátníci vyhrávají vždy. Pouze to, že vyhrávají častěji.

(Navíc, to jsem jaksi zapomněl zmínit, počítá čísla z BOXU :D)

Je to každopádně jen jedno z možných vodítek. Ani po tomhle bych proti Rogerovi nevsadil na někoho jen proto, že je o 10 nebo 15 nebo 17 let mladší. Vždycky bych bral v potaz, kdo to vlastně je.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jakože kdyby se postavili do ringu, tak Tsitsipas v 6 případech z 10 (dejme tomu) natluče Fedexovi? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak :)

Tipoval bych, že po 6 prohrách v řadě by už Roger do dalších 4 zápasů vůbec nenastoupil. Přece jen tam ty šrámy mohou mít kumulativní charakter. Navíc v boxu by se naplno ukázalo, že Cici má lepší dosah. Staršímu borci by se hrozně blbě nacházela cesta k zásahu rychlejšího a vyššího soupeře.
Reagovat
Herbert_Hoover
S Tsitsipasem bych se nechtěl potkat ani já a to jsem o chlup vyšší než on..ale vypadá celkem nabušeně :) Raději bych se vyřádil na Bautistovi, i za gigina :) Ale úplně nejlepší by byl asi Oli Rochus.
Reagovat
smazaný uživatel
Davyděnko a Coria by byli taky fajn :D
Reagovat
Herbert_Hoover
a Schwartzman se Santorem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nejvíc bych si věřil na současného Kena Rosewalla. Tam by to statistické pravidlo 10+ klaplo jak Kenova protéza po zvedáku.
Reagovat
Krisboy
Proč mi to neřekl před zápasem? :D
Reagovat
smazaný uživatel
od: Forehand
1.7 set
3.5 dva sety
5.6 zápas.

Da sa vybrat.
Reagovat
baggik
Tak to jsi musel projet spoustu peněz. :-) Se podívej kolik je S. Williams, big 3 a dalším, právěže v dnešní době se ta kariéra prodlužuje a vítězí zkušenosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Viz má odpověď Herbovi. Je to jen statistika. Čím talentovanější hráč, tím větší šance, že se vzpíná průměrným číslům. Na druhou stranu by ji ale člověk měl brát v potaz.
Reagovat
Frantz
hard už aroganta nepotřebuje, na antuce bude zase králem. . :-D
Reagovat
Mayo
:D egoista to má na rakete
Reagovat
steve79
Roger prvni dva sety vyborny vykon, ale pak tahal uz za kratši komec. Ve 4. setu bylo videt, ze Roger neni tolik sveži.
Reagovat
.vorlik.
Je mi Rogera líto. Povedlo se mu nemožné - zastavit čas. Jenže to nejde donekonečna. Snad se zadaří ve Wimblu a USO.

Všechna čest Tsitsiprasovi. Zahrál skvěle a nezpanikařil.
Reagovat
peRFect
Tak trochu jsem se Tsiho obával a obavy se vyplnily.Nutno ale říct,že to byl od poloviny prvního setu pěkný zápas a velká přetahovaná.Řek si to vybojoval a jak v předzápasovém rozhovoru řekl,musel předvést to nejlepší.Teď jen,aby s Bautistou nevylít po třech easy setech.
Reagovat
baggik
To se může klidně stát, Bautistu nedá.
Reagovat
blax
Kamilos88: To máš za ty kecy o tom, jak Tsitsipas nemáš šanci a bude to v pohodě. Uvědom si, že prostě tenisu absolutně nerozumíš a nebo ti ten fanatasimus leze na mozek a zastírá ti objektivitu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono při pohledu na kurzy je jasné i oslovi, že TsiTsimu věřila jeho lóže, kousek Řecka a dalších pár milovníků musaky roztroušených ve světě.

Roger byl těžký favorit.
Reagovat
blax
Každej, kdo viděl Hopman cup, tak věděl, že to tak easy nebude. I když to byla exhibice. Tsitsipas prostě hraje velice dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovat HC znamená dobře dělati :) Dobře hraje, o tom žádná, ale sázet proti Federerovi na GS je prostě pořád hrozně, hrozně ošemetná věc.
Reagovat
historik
Velká gratulace a zasloužená výhra. Jen houšť těchto sympatických mladíků z ne úplně typických tenisových zemí.
Reagovat
raduz
Federerův výkon by dnes stačil možná na kohokoliv, na Tsitsipase však nikoliv.Řek si to uhrál sám,byl famózní a strašně mu to přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo dobrej match. Roger byl prostě dneska moc starej.
Reagovat
smazaný uživatel
A á si můžu naliskat, že jsem vsadil na Berďu proi Rafovi místo na frikulína proti dědovi.
Reagovat
EllNino
Neuvěřitelný TsiTsi :) Borec! :D
Reagovat
FerrariF50
Nj, 2. set rozhodl. Rogere Rogere, takových zápasů už je nějak moc.
Reagovat
Roger_Federer
Klobouk dolu..Rekovi
Reagovat
smazaný uživatel
RIP
Reagovat
Frantz
JOOOO :-D
Reagovat
spaniel
O jej, nevyuzite BP rozhodli. Utechou je, ze to bylo s nadejnym mladym hracem.
Reagovat
Frantz
pukni zlostí šulcu ;-)
Reagovat
spaniel
Jestli ti to pripada nako zlost, tak jsi jeste tupejsi nez jsem myslel.
Reagovat
Frantz
rozhodlI..?? :-D
Reagovat
kada.tom
Reagovat
EllNino
orgasmus na 3 hodiny :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D
Reagovat
Mayo
Forehand v behu ako Andy Murray pekne
Reagovat
Mayo
Asi fandím Rogerovi v tomto sete.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsi, prehadzuje sa do BH..Skolacka chyba
Reagovat
smazaný uživatel
plus tie returny, omg
Reagovat
Roger_Federer
Roger si muze pripsat dalsi zapas, ktery kdyby ve 2setu promenil breikboli, byl davno v satne.
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-berdych-australian-open-rafael-nadal-tenis-melbourne-rozhovor.A190120_092152_tenis_tof
Reagovat
smazaný uživatel
3.5hod bez dvojchyby na oboch stranach, zda sa mi
Reagovat
spaniel
U Roge bezne, na druhe strane to moc nevidam.
Reagovat
George_Renel
Tomáš Berdych (Twitter)
@tomasberdych
20.ledna 2019 v 11:34, příspěvek archivován: 20.ledna 2019 v 12:40

Aus open it was a blast again this year!! ( Yes I know I did not show up for first 2 sets ???) but still had a great time and feels good to be back on court after 6month!!
Reagovat
spaniel
Strasny trapak.
Reagovat
spaniel
Prvni prohoz snad po hodine.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale return ma ubohy, to si zas povedzme pravdu..Castokrat to ma na rakete, ale trafi do polky siete, alebo daleko do outu.
Reagovat
mahycek
Se ukáže jestli bude mít Fed s mlaďochem na 5 setový
zápas ? Já myslím , že ano. Fed vyhraje, ale hrábne si
do svých sil. Takže pojdme Rogere !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tohle není mač proti Nadalovi v roce 2009, takže bych Federera neodepisoval. Je to starý lišák -- protřelý a všemi mastmi mazaný.
Reagovat
Ereinion
jo kurt je viditelně pomalejší...zajímavý co udělá pár stupňů
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Cicimu tam padá úplně všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je pomalejsi, v prvom rade...

Tsi ma viac es napriklad, takze chyba bude skor u Federera, nie na kurte.
Reagovat
Ereinion
jo bude to oboje...
Reagovat
raduz
I když hraje Federer výborně ,Tsitsipas je zkrátka nepatrně ve všech parametrech lepši.Dnes je to o jeho vyjímečnem výkonu.
Reagovat
Kozoroh
Mimochodem, RBA dosáhl svého prvního ČF na GS v kariéře po předchozích 9 prohrách v 4. kole.
Reagovat
raduz
Pokud neberu v potaz prohry Federera s Nadalem a Djokovičem,tak z výborného výkonu prohraje až dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Cici hraje fakt smrt. Nedela vůbec chyby, servis neskutečný. Otázka je, zda bude schopny to zopakovat i v potenciálním příštím zápase s Bautistou
Reagovat
kada.tom
na tom už nezáleží, jestli by to teoreticky dokázal zopakovat v dalším zápase, důležitý je dnešek :-)
Reagovat
spaniel
Pro turnaj a tenis obecne to dulezite je, protoze nas to muze pripravit o dobre zapasy. Takze je dulezite, aby hral dobre i dal a nevybouchl, jak se to bezne stava. Ale to mastodont, co nefandi, jen hejti nemuze pochopit.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak jsem to myslel. Díky.

Pro turnaj je zajímavé to, ze Tsi vyřadí Rogera to určitě ale už není zajímavé to, ze rupne s Bautistou ve třech a Rafa se do finále nezapoti. Nole má nahoře solidní nálož, ale pokud Roger vypadne, tak má Nadal pohodu až do finále. Což je Škoda, chceme pěkné zápasy a velké bitvy.
Reagovat
spaniel
Treba ale Bautistu da.
Reagovat
mahycek
Je šance, že Roger vyletí, pokud to půjde do pátého,
nevěřím, že Tsitsipas si tu svou výkonost udrží. Možná,
ani ve čtvrtém. Ale za předpokladu, že Roger využije
všech svých zkušeností a hlavne nebude panikařit !!!!!
A Tsitsi bude panikařit ....
Reagovat
smazaný uživatel
Kurt je pomalý. To je pro Rogera největší zlo ze všeho.
Reagovat
Frantz
LOL
Reagovat
FerrariF50
Tak s prohrou jsem naštěstí smířený a Roger mě dneska vytáčí tak, že ta prohra aspoň nebude tak hrozná. Dneska mě potěšila z celýho dne akorat Petra, alespoň že tak.
Reagovat
Denis92
V tejto chvili je uz vlastne uplne jedno, ci dnes Roger vyhra alebo prehra. Na to aby vyhral, by sa hralo cca 5hodin. A to by ho cakal este Bautista, Nadal a Djokovic.. Fyzicky by bol bez sance.
Reagovat
smazaný uživatel
Boze moj, ten druhy gem stvrtého. To čo tam Štefan špekuloval. Ved Federer je už na lopate hodný hodenia do pece..
Reagovat
spaniel
Rek hraje fakt paradne.
Reagovat
smazaný uživatel
Odtrhol sa z retaze, uzasny vykon...

Rodzimu sa moze vratit z W01, v opacnom garde..
Reagovat
spaniel
To bych vubec nesrovnaval. Se Samprasem meli jen ten jediny zapas a Roger ho pak prekonal v poctu W titulu. Tady to jediny zapas nebude a neni to na GS, kteremu dominuje.

Myslel jsem ciste herne, nejen bezne vymeny, ale on uhrava i ty, ktere Roger bezne vyhrava. Na siti vse pokryje, dobiha stop voleje. Veci, ktere na vsechny platili.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak moze prerusit Fed snuru v Melbourne, tak ako prerusil Federer snuru Samprasa v Londýne. Tiez to bolo osemfinále a tiez mal Federer tesne okolo 20ky. Tiez to bolo jeho prve nasledne QF na GS..
Reagovat
spaniel
Tak to byla snura snad 5 titulu, tady dva a Roger tady neni tak silny jak Pete na trave.
Reagovat
peRFect
Toto srovnání se rozhodně nabízí.
Reagovat
Krisboy
Btw. Stephens-Pavlju se hraje po tomhle zápase? To mají asi holky radost.
Reagovat
kada.tom
zatím to tak je, zatím ten zápas nepřeložili, v případě, že by ale Federer vyhrál 4. set, tak je asi přeložej, řekl bych
Reagovat
Kozoroh
Fedex působí od baseline nepřesvědčivě. Spousta chyb a Tsitsi dnes dobře brání.
Reagovat
Krisboy
Hohóóó!! Člověk si odskočí nakrájet cibulku a je tu setík! Kamón Stef!
Reagovat
raduz
Tsitsipas hraje famozně,téměř vše si uhraje sám.Federer hraje též výborně,fyzicky však odchází. Bude hůře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak veru. Chybu aku urobil Fed na setballe, Tsi neurobil, vtedy hral jak grećky Boh :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj, nezavidim vám Rogerovci...

Ja som si podal Tsi set aj zapas, ale len za oriešky..Mal som tucha, ale že to takto vypáli...Skvelý zápas, mozno sa tu pise historia dnes, ak to tsi dotiahne a raz bude legendou.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám taky Ciciho. Jako mě jak fedfanovi až tak nevadí, ze Roger vypadne spíše mě nase-re to, ze Roger dneska vyhuci a Cici vyletí ve třech s Bautistou, kterému by Roger naložil ve třech. Jen ať jedou mladíci, to je jenom dobře
Reagovat
Denis92
Ja som dal 40 na greka. Nech ta prehra menej boli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pred zapasom?..
Reagovat
kada.tom
Reagovat
Denis92
Roger konecne brejkol..ale sam seba :)
Reagovat
historik
Tsitsipas trhej i dál!
Reagovat
FerrariF50
Je to hotovo to je jasný.
Reagovat
smazaný uživatel
my Rafafans dufame vo vzajomnu konfrontaciu aby si dostal co ti patri a ty nam to zacinas kazit!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ju kludne oželiem, ak má servovat ako prvé dva sety, kedy este vládal..
Reagovat
smazaný uživatel
je to mozno jedna z poslednych moznosti,ked sa este môzu na GS stretnut,tak preco nie,aj keby to Rafovi nevyslo
Reagovat
mahycek
Ne, to nemůže jít do 3 tiebreaku .
Reagovat
peRFect
Tsisi dává slušný kanóny.I pod tlakem.
Reagovat
mahycek
Na druhej set a půl jsem sjel za přáteli do restaurace.
Ptám se to Tsitsiho životní výkon ? Vždyť Roger měl
tolik brejkbolů ??? A nevyužil. To snad řekovi nevezme
servis ??? Ano byli tam fotbalisté, tak vás rychle čtu.
Jsem doma, už natahuji děravé tepláky !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger nehraje svůj nelepší tenis a Tsitsi naopak ano. Tohle je ale dlouhodobý problém Fedexe. Když cítí, že soupeř proti němu nenastoupil odhodlaný prohrát, jako by na něj padl takový šedivý závoj. Není to ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hral prve dva sety skvely tenis. A to nie som jeho fanusik :)

V dalsich setoch uz ale nebude hrat tak dobre, vidime to uz teraz..3Hod na kurte..

Takze ak chce Federer vyhrat, k dispozicii ma uz len mensiu kvalitu. Na druhu stranu, stále su skusenosti na jeho strane. Ale Grék posobi extremne vyzreto.
Reagovat
smazaný uživatel
Je velká šance, ze Federer dneska vyletí. Hraje průměr a Cici hraje velmi dobře. Otázka komu dříve rupnou nervy. To mělo být už 2:0 na sety, takže takové resumé loňského roku.
Reagovat
Frantz
vodi si ho tam jak skolaka :-)
Reagovat
Kozoroh
Cítím opakování okamžiku "Millman USO 2018". Federer vyhrál první set, v druhém měl setboly, neproměnil je, set ztratil a dál už to znáte...
Reagovat
Denis92
Presne to sa aj deje. Roger stratil vyhodu, vela sa poti a kazi. Prehrava vo vymenach..Nevidim cestu, akou by to dnes mohol zvladnut. Ale moze si za to len a len sam..
Reagovat
smazaný uživatel
grek ma dizajn dost slusny,na fotkach zo sedemdesiatych rokov by vyzeral vynikajuco
Reagovat
smazaný uživatel
Má v sobě kus Borga, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
prave Borga poznam len z fotografii,tak asi preto mi prisli na um tie sedemdesiatky
Reagovat
smazaný uživatel
Tsi si Rogerove breaky uhráva sám..

A rovnako sám si skazil tie svoje..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer over 64 bude.

Under 33 bolo velmi odvazne.
Reagovat
smazaný uživatel
Řecké božstvo tleská.
Reagovat
Krisboy
Tak pojď Stefanosi! Když už jsi mi zkazil sázku, tak to dotáhni do konce!!!
Reagovat
Denis92
Vsadte si na to, ze Tsitsipas sa dostane v jednom geme k breakballom a premeni to na brejk.
Reagovat
FerrariF50
teď to bude.
Reagovat
Mayo
Chcelo by to päť tajbrejkov
Reagovat
FerrariF50
Já už se na to fakt nechci koukat, tragic. Za ty nevyužitý a vyloženě zahozený šance dneska Roger zaplatí.
Reagovat
Davor1
Ty vole Roger, to (ne)premieňanie brejkbalov je už snáď nejaká diagnóza. Nepoviem, keby s tým mal problém len v tomto zápase...
Reagovat
Patik
nevyužiť 12 breakballov je moc..ale musí sa človek pozrieť aj nato jak Tsitsipas tie breakbally odvracia..to neni len o Rogerovi.
Reagovat
spaniel
Ten prvni zazdil Roger. Zbytek si Rek uhral sam.
Reagovat
Patik
Grék tam hodí vynikajúci servis a začne to bezchybne bombovať ak samozrejme nešupne hneď winner alebo priamy bod..nieje to také jednoduché.
Reagovat
Patik
a Tsitsipas využije hneď prvý :D
Reagovat
steve79
Roger, Roger
Reagovat
Ereinion
tohle je klauniáda od Federera :D
Reagovat
Denis92
A zas..ved to uz ani nie je mozne, co tam predvadza na BB.
Reagovat
Frantz
LABIL LABIL LABIL .... :-D
Reagovat
spaniel
Zas vylezes jen na zapas Rogera, klasika. Komu ze to fandis? Nikomu...
Reagovat
Herbert_Hoover
Ten nezná fandění..jen trollení a hejtění :)
Reagovat
Davor1
Roger mu asi musel vojet starou, ináč je to vážne nepochopiteľné, čo to predvádza...
Reagovat
spaniel
Nemocny kus. Ono hejteru je tady plno, ale vsichni jsou v ramci rivality, toto je ale psycho.
Reagovat
Krisboy
Nebo na něm prohrál barák :D
Reagovat
smazaný uživatel
Za Cicim taky stojí celý Olymp, se mi chvílemi zdá.
Reagovat
smazaný uživatel
A opět moc ležérně, pane Tsitsipas,
Reagovat
FerrariF50
Tak už ale teď nebo nikdy !
Reagovat
FerrariF50
Tak tomu sem se musel zasmát :-D
Reagovat
smazaný uživatel
dufam,ze Roger po ceste do semifinale niekde nerupne,normalne mu fandim:)
Reagovat
Ondra979
tohle muze dopadnout jakkoliv, druhy set mel jit za Rogerem, Tsitsi hrajefakt vyborne,ale Nadala podle me neda..toho muze dat jedine in form Roger nebo Novak..
Reagovat
Denis92
Zopakuje sa USO? Vo 4.kole v 4setoch?
Reagovat
Patik
čo robí ten had muratoglú v grékovej lóži..snáď potajomky nekoučuje.
Reagovat
Roger_Federer
Po setu za 5,89 dobrej kurz.
Reagovat
Denis92
To bude dalsia "legendarna" prehra, kde sa bude hovorit o nepremenenych sanciach a stratenom zapasy, ktory mal jasne vyhrat.
Reagovat
Patik
kľud ..bolo aj horšie.
Reagovat
peRFect
Komentátor na Eurosportu říkal,že se v Melbourne ochladilo a proto lítají míče pomaleji.
Jaký fyzikální efekt má toto na svědomí?Za mě chlad = vyšší tuhost míčků i povrchu,tudíž vyšší rychlost...ale ve fyzice jsem extra nevynikal.
Reagovat
safi1313
Měkčí míče a povrch = efekt trampoliny = létají rychleji
Reagovat
spaniel
Jde spis o struny. Tezsi a tvrdsi mice litaji pomaleji uz z rakety a vic se nadres.
Reagovat
safi1313
Jj stejný příklad
Reagovat
Frantz
namistrovanej starouš vypadá, že si pro něj každou chvíli musejí přijet :-D ještě že (opět) vyškemral noční zápas ;-)
Reagovat
Patik
Fňuk
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Roger_Federer
Divne, ze si jeste nedojeli pro tebe, nebo uz jo?
Reagovat
tito
Set, ve kterém byl úplně jalový na returnu a nabízel častými UE jeden brejk za druhým, nakonec Tsitsipas vyhrál. I takový je tenis. Nicméně vzhledem k předchozí hře ( a výše uvedenému) si myslím, že nadále nemá proti Federerovi šanci. Pokud tedy Roger nepůjde o level níže. Tak uvidíme, jak zafunguje momentum.
Reagovat
raduz
Zaslouženě Tsitsipas.Je celkově o něco lepši.Styl s Federerem však velmi podobný.Vůbec bych nebyl proti tomu,aby šel dál Tsitsipas.Zápasy big3 mě už moc nebaví. Mohl by se urvat ještě ten Tiafou a bylo by.Toho jsem nikdy v akci neviděl,tudíž pro mě velká neznámá.
Reagovat
spaniel
Hrac, ktery nemel BP je lepsi nez ten co jich mel 10? Ok.
Reagovat
raduz
Federer je lepši na servisu,herně ani náhodou.Tsitsipas hraje nejen o něco tvrději, nýbrž i sebevědoměji,hraje zkrátka skvěle.
Reagovat
spaniel
Hraje skvele, ale i tak neni lepsi. Roger se k tem BP nedostal pres dvouchyby ale pres mezihru. Navic Roger ma lepsi servis, ktery je snad taky soucasti hry, ale z nejakeho ducodu ho odcitas, sbys mohl napsat co chces.
Reagovat
raduz
Pro fanoušky Federera o to horši.On Roger nehraje vůbec zle a i tak má velký problem
Reagovat
spaniel
Nelita to, a to je zaklad jeho hry. Rekl bych ze docela zasadni vliv. Je taky rozdil Rafa v MC a Rafa v Madridu.
Reagovat
raduz
Letos mně přijdou kurty lehce pomalejši
Reagovat
spaniel
Je to micky, kritizovalo je mnoho hracu. Ze nelitaji a neda se jim dat spin.
https://www.google.com/search?q=australian+open+bad+balls+dunlop+cheap&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=cs-cz&client=safari
Reagovat
raduz
Tak to ano.Mam pocit,že to nelítá jako v roce 2017.
Reagovat
Frantz
hrac ktery ma 0/10 je labil ;-)
Reagovat
raduz
Že je Federer labilnějši z big3 nejvice ví i sousedův kocour. Tomu se říká objeveni Ameriky.Jinak ale mám tvé přispěvky rád.Upřimnej to chlapik se smyslem pro humor.
Reagovat
smazaný uživatel
Minimálne lepsi psychicky a tenis je o hlave :)
Reagovat
spaniel
Jiste. Je v uplne jine pozici, nema co ztratit, je uvolneny. Za par let mize byt v opacne pozici a treba se budem divit.
Reagovat
Frantz
ty už se zdá se divíš teď, co? :-D
Reagovat
Frantz
rikam to porad, kdyby ten arogantni traged nemel ten jeho haluz servis + 10 svatych nad sebou, byl by v Australii rad za kvalifikaci
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby mělo české zdravotnictví dostatečně kvalitní přístroje a antikoncepci, tak by ses ani nenarodil a všichni by měli o starost méně
Reagovat
Frantz
nazdar klaune KaKamile, zase sis nasrat do huby, co? ;-)

Davor1:
Klaun Kamilos

Zaujímalo by ma, kde je teraz jeden z vrchných blbečkov tohto portálu, istý Kamilos, ktorý vie o tenise úplný prd, ale tvári sa, akoby zožral Šalamúnovo ho*no :D

Celý minulý Nadalov zápas sa tu vysmieval De Minaurovi, tvrdil o ňom, že hrá ako 15-ročná juniorka a podobné drísty, a o Berdychovi zase tvrdil, ako sa Nadalovi herne vyrovná :D A ešte niečo o tom, že Nadal hrá na turnaji podpriemerne. Proste čo veta, to perla a totálny dríst.

Kto videl hrať Berdycha so Schwartzmanom, tak nemohol čakať, že Berdych dnes niečo uhrá. Ja som mu dal forehandove 1%, ale mám pocit, že aj to bolo priveľa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, v prvom sete trafil v TB snad 10/11 prvych servisov, neuveritelné..

V druhom to uz bol starý dobrý Roger.
Reagovat
spaniel
Vidim ze uz tu mas bratra.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj. Federer vyhrá, skusenostou napokon..

Ale vyžmýkaný bude poriadne.
Reagovat
Frantz
nedáváš? neboj, třeba to zase nějak uhaluzí .]
Reagovat
smazaný uživatel
Cici to myslí vážně. A Rogerovi takový stav rozhodně nevyhovuje. Na druhou stranu jde občas vidět, že Řek ještě chvílemi zapomíná, že pokud završí skvěle rozehranou výměnu příliš ležérním stylem, tenhle starouš ho jednoduše típne.
Reagovat
Kozoroh
Aby tento ztracený set Rogera nemrzel...
Reagovat
ipko
dalo sa to čakať, ale už by Roger mal začať hrať
Reagovat
FerrariF50
No jasný, to jsem přesně čekal, to nemohlo dopadnout jinak. Prohrál si to sám. Některý věci co předvedl v tomhle setu Roger byli uplně nepochopitelný.
Reagovat
spaniel
Rikali ze se hodne ochladilo. Uz pred par dny Roger rikal, ze Dunlopy vecer vubec nelitaji a je to pomale. Kdyz nejdou na sit, tak skoro nejsou schopni zahrat winner.
Reagovat
Krisboy
To je karma, Rogere :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fantázia...

Navyše Federer uz vyzera ako zbitý pes, nevládze..Doraz ho Štefan.
Reagovat
peek
spíš Stefan už nemůže, Roger vypadá jako na procházce
Reagovat
Patik
Tiež by som povedal že Stefan vyzerá natom horšie.
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju to oběma, ale Federer má tyhle bitvy více zažité a má více zkušenosti. Měl by to uhrát
Reagovat
Roger_Federer
Uz se ti zase naleva co??
Reagovat
smazaný uživatel
Prave naopak, som v pohode. Relaxujem..

Mam rad tieto typy zapasov :)

Stefan je uz dnes kompletny hrac a kludne moze v buducnosti vyhrat kopu kopu GS. Nevidim prekazku.
Reagovat
smazaný uživatel
To akym sposobom vyhráva big pointy je vsetko..Tu je vidiet, kto je sampion.
Reagovat
Denis92
Sampion je na kurte len jeden. A grek to nie je..
Reagovat
spaniel
Tak to mysleno nebylo...
Reagovat
Roger_Federer
Kompletni hrac bude, az dokaze ve finale porazot Nadala, Djokovice, nebo Federera, vsichni vime, ze po ceste pavoukem to jde, neni takovy tlak, ve finale to dokazal pouze Wawrinka. A to uz jaky stary harcovnik.
Reagovat
spaniel
Nedas, dostanes. Toto si Roger pekne posraI sam.
Reagovat
Denis92
Kto chce kam, pomozme mu tam..
A kludne moze este prehrat cely zapas, ak nezacne vyuzivat sance. Tento set, ktory mal uz mlady davno prehrat ho velmi nakopne.
Reagovat
Roger_Federer
Set si zaslouzi Rek
Reagovat
Patik
Chceš sa pomstiť Rogerovi za tie nevyužité breakbally alebo si to grék zaslúžil tými oseminútovými gemami.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně 10 BB jeho chyba absolutně
Reagovat
Patik
Keď ideš samé čisté hry a v každom súperovom geme máš breakbally tak si súper zaslúži vyhrať set viac ?
Reagovat
smazaný uživatel
Minimálně 5 BB bylo ve hře a Roger se vyhodil.
Reagovat
Roger_Federer
Ty breikbali co projebal..dobre mu tak.
Reagovat
FerrariF50
K tomuhle tiebreaku nemělo vůbec dojít, jestli to prosere což jako naschvál za ty BB určitě jo, tak to bude k nasrání max.
Reagovat
Mayo
Mohol by ovládnuť tb teraz Grék.
Reagovat
Herbert_Hoover
Fedex dneska nebrejkne prostě :)
Reagovat
Roger_Federer
Ty breibali hruza
Reagovat
smazaný uživatel
Je strasne pasivní v některých momentech
Reagovat
smazaný uživatel
Bautista ide podavat na vitazstvo v zapase.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že jsem odolal pokušení vpálit na Marina vatu.
Reagovat
ipko
0/10 to sa nedá komentovať
Reagovat
Denis92
Zacina mi to pripominat finale USO15
Reagovat
ipko
tam bolo 4/23?
Reagovat
FerrariF50
jo myslim taky že tak, to bylo taky příšerných promarněných šancí :(
Reagovat
Denis92
Hej.
Reagovat
spaniel
Jj. Rogerov sance ma, ale vubec mu nejdou prohozy.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol..

Nech to dopadne akokolvek, obrovsky respekt mladému, s akou suverenitou si dokaze poradit s kritickými momentami. Mentálny titán, uz teraz. Naozaj klobuk dole.
Reagovat
spaniel
Jo, z mladych vypada nejlip. Plne vyzraly. A to tam porad pocitam i Thiema, Corice atd. Toto musi byt top hrac.
Reagovat
annah
Takhle nějak to muselo vypadat před lety, když mladý Roger začal zatápět Samprasovi a spol.
Reagovat
FerrariF50
Nemám na to nervy, to snad neni možný tohle :(
Reagovat
Mayo
Roger tam mal veľkolepý slajz a nejaké tie returny ale zatiaľ bez brejku.
Reagovat
Denis92
Roger uplne zufaly na BB..prehra set v TB, to nemoze dopadnut inak.
Reagovat
smazaný uživatel
Az na 1-2 si to Stefan vzdy uhral sám.
Reagovat
Herbert_Hoover
První gembol a hned promění, jasně Fedexi.. :)
Reagovat
Krisboy
Chce vůbec Fed vyhrát?
Reagovat
Herbert_Hoover
Fedexi omg..ani po second servu..
Reagovat
spaniel
Zas hraje ten forehand hakem jako loni.
Reagovat
FerrariF50
Ale na servise zatim Roger paráda. Roger hraje minutu a Tsisi 10 minut, ale když si ten servis uhájí a Roger to svými chybami zahodí, tak to je spíš psychická i fyzická vyhoda pro Tsisiho.
Reagovat
Patik
Myslím si že ak vyhrá Federer druhý set..tretí set grék viacmenej odchodí..no ak ho grék vyhrá nezvládne už ďalšie dva herne psychicky aj fyzicky.
Reagovat
Patik
Tie Tsitsipasove akože pokazené nadhody..
Reagovat
spaniel
Pro prijimajiciho strasne neprijemne. Snad to nedela schvalne.
Reagovat
Patik
začínam si myslieť že áno.
Reagovat
FerrariF50
Už mě vytáčí s těma lacinýma chybama ale fakt do mrtě.
Reagovat
Denis92
Roger ma zase svoj den na BB..uz sa davno mal hrat 3.set
Reagovat
smazaný uživatel
Štefan začína zbytočne spekulovat, hlupe nabehy na siet, naivné kraťasy...Radšej nech sa drží toho, čo hral doteraz.
Reagovat
Captain_Morgan89
Hraje to, co mu skvele hrajici souper dovoli, ty tenisovej analfabete :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis skvele servirujúci?...

V medzihre je do počtu :)
Reagovat
spaniel
Podani patri k tenisu. Neni mas problem, ze Dopal se jej nebyl nikdy schopny naucit, stejne jako anglictinu. Ma to byt zbran, ne pozvanka na dychanek.
Reagovat
FerrariF50
Ale je vidět, že už začíná na returnu nacházet recept :)
Reagovat
Roger_Federer
Se snad zacina rozehravat k jednomu z top vykonu.
Reagovat
Mayo
Neuveriteľne ako sa dedo aj v tomto veku dokáže klzat po tom kurte :O
Reagovat
smazaný uživatel
A fyzicky (a teda aj herne) začína pomaly odchadzat mlady.
Reagovat
Roger_Federer
Roger dela taky chyby, je to mega otevrene.
Reagovat
ipko
ale v koncovke by to Tsitsi nemusel ustáť, lebo Roger podáva ako prvý by mohla byť výhoda
Reagovat
Denis92
Strasne lahke lopty Roger kazi na BB..a este vsetko z FH. A pri tom poslednom nechapem preco prestal bezat za tym volejom. V pohode by to dobehol.
Reagovat
FerrariF50
To ani on sám nepochopil, podle mě to špatně zpracoval a čekal, že ten míček bude blíž.
Reagovat
ipko
neviem, po tom poslednom sa najviac rozčuloval.. ale pri tých prvých dvoch to boli ultralacné chyby
Reagovat
ipko
no aspoň jeden z troch mal využiť, pri tom prvom mal navrch vo výmene, pri druhom nezreturnoval 2.servis.. 0/5 na BB
Reagovat
Roger_Federer
Tento borec se me zacina libit, to je tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Štefanovi odišiel servis, par lacnych chyb od BL, servis uhájil ani nevie jak...Pre zápas len dobre. Aj pre mna.
Reagovat
ipko
Roger už frustrovaný
Reagovat
ipko
bože Roger nezreturnuje 2.servis na BB
Reagovat
Patik
Nevadí..už ho pomaly láme v druhom sete.
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic nevyuzil BB na 2:0 v piatom..

Predpokladam, ze to nikto nesleduje, tak aspon telegraficky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vďaka :)
Reagovat
Patik
ďalší 5 seťák..či Bautista alebo Čilič budú v ďalšom kole pravdepodobne s polovičným výkonom.
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rek hraje o 3levly lepsi tenis nez Berdych.
Reagovat
annah
Tsitsi vypadá teda velmi odhodlaně a sebevědomě - a není divu, protože ví, že na to má. Hraje skvěle. To je jiný level než náš Berďa. Roger mu dost pomáhá nečekanými chybami.
Reagovat
ipko
stále Roger na returne bez šance
Reagovat
FerrariF50
Nervy jak sviňa, myslim, že tenhle vyhraný tiebreak bude klíčový, kdyby to Roger nedal, tak bych se o něj hodně bál proti fakt skvěle hrajícímu Tsipovi, ale teď už jsem klidnější, i když to bude ještě asi masakr a o nervy :)
Reagovat
Ondra979
jo je to, chce to rychly brejk..snad se ted Roger do toho zakousne
Reagovat
smazaný uživatel
Roger asi zaslouženě, ovšem jedinec, který zařval "out", by měl za trest do konce života sledovat jen kuželky, jestli mu tenis přijde nezvladatelně vzrušující.
Reagovat
smazaný uživatel
Stefanos sa nema za co hanbit, na svoj vek posobi neuveritelne vyspelým dojmom, Federer vyhral so stastim, podrzal ho prvy servis asi 5-6krat v serii, plus nejaký fanatik z publika ovplyvnil výmenu. Ale inak, dobrý tenis z oboch stran.
Reagovat
FerrariF50
ovlivnil výměnu oboum dvoum dement, takže tadyvtom bych nespravelnost neviděl.
Reagovat
Krisboy
Nějaký zakomplexovany hovado si užilo svou jednu sekundu pochybné slávy :( Cici to vzal překvapivě dobře.
Reagovat
Denis92
Uff, aj 3 TB v rade pre Rogera. Ale to bol strasny TB v podani Rogera. 5 uplne lacnych chyb z forehandu, to sa len tak nevidi..
Reagovat
Patik
To robia nervy..vyhral prvý set..v druhom prípadnom tiebreaku bude uvolnenejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ten servis Rogera v TB to byl proste brutal.
Reagovat
Ereinion
Fedex ten TB měl tedy vyhrát už dřív...ale pro mě zatím nejkvalitnější zápas na AO...
Reagovat
Labi
v mezihře Tsitsipas zatím lepší ale podle mě to neustojí hlavou, je vidět jak namotivovaný je
Reagovat
raduz
Tsitsipas byl o něco lepši,i tak veledůležitý set prohrál.Toho fanouška bych okamžitě vyv3dl,byť to aut možná byl..
Reagovat
ipko
tak Tsitsipas si to nezaslúžil prehrať, mali opakovať výmenu kvôli tomu výkriku
Reagovat
Patik
Rozumiem tej atmosfére na štadióne..ale tí diváci to vedia fakt niekedy pohnojiť.
Reagovat
EllNino
Ježiš proč do toho ty lidi řvou aut ...
Reagovat
Herbert_Hoover
Letos se tam chovají strašně zatím..už skoro jako Flusající Medúzy v Ňů jorku.
Reagovat
FerrariF50
dement no takový člověk co to tam zařve, sedět vedle mě tak mu snad jednu natáhnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi jsou tupci. Ale zase tohle Ciciho nemůže rozhodit. Děje se to pořad a všude. Každopádně ten set je pro Rogera alfa omega. Krome servisu strasne pasivní výkon a velmi dobrý výkon Ciciho.
Reagovat
Frantz
protože jsou to vymaštění Fed fanatici, jako většina zdejších
Reagovat
FerrariF50
ale ty si zas vymaštěný Fed hater :)
Reagovat
woody
Doufam ze dojde na semi Rafa x Roger,Roger pokud dnes vyhraje bude mit tezkou praci s Bautistou, ale Rafa ma QF pohodicku s Tifoem... Pro me bude favorit Rafa, ac mi je vzdycky zahadou jak se dokaze vratit po pul rocnim zraneni a hrat lepe nez predtim...
Reagovat
Ondra979
no tak to jes jeste dost daleko, Rog ma spoéustu prace a zatim nevim nevim
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa lépe než předtím ale nehraje :)
Reagovat
Pe3k
Tak všichni víme, jak je to s Rafou a jeho tzv. "zraněními"...on být žena tak hlásí Atp zranění pri každém jeho cyklu (omluva za nechutný komentář).
Reagovat
woody
Kdybych mel porovnat vykony ma US a AO tak je jeho vykon podle me lepsi na AO! Kdyz nepocitam posledni zapas s Delpem
Reagovat
Pe3k
Rafa vs Deminaur těžký soupeř, těžký los. Roger vs Tstsipas lehký soupeř, lehký los. Kamilos už se moc (ne) těším na další tebou vyhodnocený los před začátkem turnaje...na tuto de men ci nikdy nezapomenu.
Reagovat
Patik
Môj kardiovaskulárny systém nemá rád tiebreaky...
Reagovat
Denis92
Heh, tomu ver..az teraz sa mi ustalil tep :)
Reagovat
Fransoas
Tomáš Berdych.Škoda,že se začátek nepodařil.S Nadalem - buldokem je složité hrát.On do všeho jde jakoby mu šlo o život.První dva sety byl Tomáš bez nároku.Škoda neproměněných několik jasných úderů na síti.Pokud tyto jasné míče nepromění,ztratí herní pohodu.Ve třetim setu se to mohlo zvrátit.CHybělo mu taky trochu štěstí.Dohadování s nefukční časomírou bylo v daný moment nešťastný.Jeho neúspěch by vyžadoval větší analýzu.Tak ať se daří Tomášovi na dalších turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrý!
Máš vytříbený styl.
Reagovat
peRFect
Objektivně je nutno přiznat,že to zatím není 2x pohledný zápas.Ty diskuze se sudími první set ovlivnily.
Reagovat
Mayo
Suchsie nohy od Cicipasa mám už iba ja. Každopádne zatiaľ sa drží.
Reagovat
Patik
Tsitsipas celkom stabilný na servise..otázkou je či taký dokáže byť 3 4 5 setov.
Reagovat
raduz
Federer vs Tsitsipas se mně líbi.Federer se snaži ukončovat ještě dřive nežli kdykoliv v minulosti. O to je to zajímavější. Tsitsipas bude v budoucnu můj kůň co do oblibenosti.Musim uznat,že kdyby moje dítě či vnouče mělo ambici hrát tenis,přesvědčoval bych ho sledovat Federera.Vůbec nevadí,že ho možná buď opočlověk nebo Novak Djokovič překonaji v počtu GS.
Reagovat
ipko
dve zhody po sebe pri Rogerovom servise, to nie je moc dobré
Reagovat
Denis92
Roger premrhal ten uvodny gem, kde bol Tsitsipas velmi nervozny a ponukol mu sance na brejk. Mal tam dobre rozohratu vymenu v ktorej dominoval a spravil UE.

Tsitsipas udrzal servis a odvtedy sa v zapase udomacnil a je viac nez vyrovnanym superom.
Reagovat
Mayo
Tak som sa rozhodol, že si zapnem Fedexa, môj prvý zápas na Aussie.
Reagovat
Frantz
Egoista kdyby neměl ten svůj luck servis, tak objíždí challengery
Reagovat
ipko
no Roger ho dnes len veľmi ťažko brejkne, Stefanos na podaní suverénny
Reagovat
ipko
a Čilič to už podľa mňa dnes neotočí
Reagovat
Patik
Federer a ultra agresívny tenis..to je pastva pre oči..tie dva warningy hneď v úvodnom geme dodajú dnešnému zápasu šťavu.
Reagovat
Mayo
O akej stave točíš?
Reagovat
Patik
spraví to možno ešte lepšiu atmosféru..napätie ..zápletku
Reagovat
ipko
tak Roger ukáž na čo máš
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsi zatím trpělivý, Roger zkušeně.
Reagovat
Denis92
WTF rozhodca na umpire si z toho robi vlastnu show. Dva warningy v prvom geme to som este nevidel..

Tsitsipasovo eso na BB sa malo opakovat. Ciarovy rozhodca jednoznacne ovplyvnil return.. Keothavong kompenzoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Cize Federer v tej tisicine stotiny sekundy stihol zaregistrovat out od rozhodcu a tým padom nereturnoval do kurtu?..:)

Ne, ne...Nevratil by to.
Reagovat
Denis92
To je uplne jedno. Nebol to late call, takze vymena sa mala opakovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je vzdy na posudení rozhodcu, posudzuje sa to individuálne, nie plošne.
Reagovat
Denis92
Teraz uplne rovnaka situacia a nesuhlasim s tym. Hraca na returne ten call ovplyvni.
Reagovat
smazaný uživatel
Túto bol ale rozdiel medzi zahlasenim outu a úderom snad v sekundách :)
Reagovat
Ereinion
tak od té doby, co je ta časomíra, tak už to není tak subjektivní...a Tsitsipas to jasně nedodržel...
Reagovat
peRFect
Nesouhlasím,v prvním game měl časomíru za sebou a bylo vidět,že nedodržel čas snad u každého prvního servisu.Čekal jsem napomenutí dříve.Řekl bych,že to nesvědčí ani jednomu hráči,kouskuje to zápas.
Reagovat
peRFect
A to eso asi bylo správné,Roger nereturnoval do kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč se Nadal v zápasech s Berďou míň hrabe v zadku? Protože si ho vytírá se soupeřem.
Reagovat
Herbert_Hoover
:)))
Reagovat
Fandina
:-))
Já bych řekla, že nemá čas, jak se snaží soustředit na to, aby ho porazil.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasně se ukazuje, jak je Autista pro turnaj lepší volbou než Andy..tomu by už teď trčela kyčel ven z těla na pružině..nezávisle na předešlých GS výsledcích, Robertův los se mi pozdával od začátku :) Snad není gigin už přikurtovaný k posteli..
Reagovat
Tuttovka
Tušil jsem, že to tak dopadne. Berdych prohrál s Bustou ve finále a to je hráč stylem podobný Nadalovi, ale je horší asi ve všech aspektech než Nadal a nemá tu auru těžko porazitelného hráče. Podobně je tomu u Schwartzmana. Tomáš má problém výměny ukončit. Doufal jsem, že by mu mohl sebrat set, ale v těch delších výměnách to zatim není ono. Na druhou stranu mě docela překvapilo, jak se Tomáš ve třetím setu zvedl. Snad si z toho Tomáš neodnese něco horšího.
Reagovat
darek.vrana
Bautistou, ne Bustou. A podobnost mezi Bautistou a Nadalem je asi jen v národnosti.
Reagovat
mahycek
Tipnu si, že Čilič teď prohraje s Bautistem. Roger, ale
nevyhraje ve třech.....
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa měl světlé momenty, je na čem stavět, ale celkově mě nějak vysloveně neoslnil. Na kurtu jen stín Berdycha z úvodních kol..samozřejmě Rafa nehrál špatně, tím Berdychovi ztížil se vůbec jakkoliv dostat zavčas do zápasu, ale stejně. Na této výhře bych bujarý optimismus nezakládal. Poměrně slušná čísla na servu a podání je určitě příjemnou změnou. Ale pořád na můj vkus dost krátkých míčů, které by ti nejlepší nemilosrdně trestali. Kolikrát jsem si řekl ... tady by si Nole pochutnal. Ale uvidíme, Rafa třeba zapne když bude muset a velké míče dnes zvládl. Berdych měl vyhrát něco velkého dokud měl ještě koule..pak sice zkonzistentnil výsledky, pevně se zaklínil v top ten ale ztratil koule. Dávno mu ujel na GS vlak..zhruba v té době, kdy začal dostávat i od Murrayho, kterého dřív uměl porážet.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč madridští fandové v roce 2006 tak běsnili. Když si Tomáš po vyhraném mači proti Rafovi přiložil ukazovák k ústům na znamení "pssst", zjevně tím myslel, že odteď už bude v zápasech proti Nadalovi hrát jen jako tiše šramotící myš.
Reagovat
Krisboy
Teď mi radši někdo poraďte, jak mám na matchi Fed-Cici dostat z5 dvě stovky prohrané na Berdychovi!
Reagovat
Krisboy
Dá to ve třech?
Reagovat
smazaný uživatel
Fed 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
1.7 set
3.5 dva sety
5.6 zápas.

Da sa vybrat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Federer a under 33.5 games :)
Reagovat
Krisboy
Na 3:0 je krásně kulatý kurz 2. To je přesně to, co potřebuju :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Podle mě max 1 TB a ve zbylých si Fed brejk zavčas postráží :)
Reagovat
Krisboy
Tak jsem to tam poslal. Jenže omylem ve spěchu jenom za kilo a navíc kurz klesnul na 1,9. To je špatné znameni...
Reagovat
peek
K čemu tam ty hodiny teda jsou? Pro srandu králíkům? Co jsem to sledoval a byl na ně záběr, tak autista nikdy nedodržel termín.
Reagovat
Mayo
To bolo jasne, že nejaké hodiny El Matadora nezastavia (:
Reagovat
smazaný uživatel
S Tomášem souhlasím. Rafa byl na servisu snad přes půl minuty a více. Nicméně tohle muže řešit za stavu 2:0 a 5:2. Ne když teče 0:2 a hraje se TB třetího setu.
Reagovat
Krisboy
A co Cilic? Ten je snad ještě horší.
Reagovat
peek
Jasně. Proč to tam teda dávaj, když na to rozhodčí nijak nereaguje? Akorát pro vytočení soupeřů.
Reagovat
Krisboy
Šaškarna, nic jiného.
Reagovat
Herbert_Hoover
Djoker včera též párkrát dribloval když měl vteřinu do konce. Ale Shapo není taková husa jako Berdych.
Reagovat
Pe3k
Rafa si s dodržováním pravidel nikdy hlavu nelámal...ale i takový cheater jako je Nadal si najde spoustu fanoušků, bezpáteřních, bezcharakterních. Stačí se rozhlédnout zde na tp a hned vidíš kolik je mentálně narušených jedinců co mu fandí; Peggy, Frantz, Forehand, J-gat. To je sorta lidi co fandí Armstrongovi, Maradonovi, Sereně a podobným "sportovcům"...
Reagovat
Mayo
Armstrong, Maradona, Nadal sú veľkí pani.
Reagovat
Pe3k
Ano pro tebe a podobné jedince...
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste Justin Gatlin, nerad bych, aby se na nej zapominalo.
Reagovat
Krisboy
Krypl typu Gatlina patří na hnůj. Arogantní americkej srab. Omlouvám se hnoji.
Reagovat
smazaný uživatel
V poradku.
Reagovat
Krisboy
V pořádku ale není, že takovýhle bezcharakterni prolhany smejdi mají své fanoušky a obdivovatele. Vypovídá to i dost o tobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mu fandil ze zacatku spis, pred dopingem. Ale to je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento rok moze byt prelomovy v kontexte mladych. Asi nie este v ramci zisku GS, ale skor pevneho usadenia sa v top 10-15...

Stvrtfinále AO. 20-21r Tiafoe, pevne verim ze 22 Coric, mozno 21r Zverev, dufam v 20r. Tsitsipasa..To vobec neni zlé 3-4ks...Teoreticky tam vsak moze byt len Tiafoe...Federer, Pouille, Raonic. Tazké prekazky, ale nie nepriechodné...Tak sa ukazte mladí...Ja to tipujem na 3ks
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me tam bude jen Coric a Tiafoe.
Reagovat
smazaný uživatel
(Tiafoe, Coric, a?..(chvilka napatia)...Tsitsipas)...Raonic je tu ozaj v dobrej forme
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsi na grandslamu jeste ne nejspis, bude Fedex ve 3
Reagovat
smazaný uživatel
Když to srovnás s USO kde do 4teho kola postoupil jenom Borna, tak je to slušný progres.
Reagovat
smazaný uživatel
Coric, taktiez velmi podcenovaný..2015-2016 mal slabé, ludia lamali nad nim palicu, zabudli vsak, ze bol este mladý..

Ale minulý rok skvelý, SF a F Masters1000, vyhral 500ku...Viackrat porazil Federera..V NY vypadol az s Delpom, verim, ze v Austrálii to nebude hrac pod nim...
Reagovat
Roger_Federer
A neni to jedno?
Jak sam rikas pocitaji se jenom tituly, a at bude ve finale Federer nebo Nadal, vitezem je Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle me vyhrraje Federer, bohuzel.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi áno, ale lopta je gulatá...A vzdy si radsej pozriem finále s Nadalom, ako finále bez Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
vitez Rafa - Roger bude brat titul no, Novakovi nejak letos neverim
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Djokovic zvladne Medvedeva, Nishikoriho, Zvereva/Raonica/Corica, tak to naozaj moze byt vo finále formalitou....

Ale videli sme uz aj vacsie haluze v tenise, ako prehru Djokovica vo finále, doma v Austrálii...Staci jeden vyuzitý BB, pár nevyuzitých na druhej strane, toto zopakovat v kazdom sete a prekvapenie moze byt na svete..
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdy prohrál Nole finále v Austrálii?
Reagovat
smazaný uživatel
Ved nikdy, pisem to v kontexte toho, ze sme videli v sporte aj vacsie haluze akou by bola finalova prehra Djokovica v Mwlbourne
Reagovat
Herbert_Hoover
Holt se slovenštinou nejsem srostlý :) sem to pochopil jinak. Podle mě teda Novak ve finále neprohraje, tím spíš pokud tam bude Rafa, ale když pán bůh dopustí..
Reagovat
Ereinion
hlavně se tu neuvěřitelně dlouho čeká na prvního mužského GS vítěze narozeného v 90.letech...a vypadá to, že větší šanci mají už tady ty ročníky 96-99, než "lost gen" typu Dimitrov nebo Raonic...
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic se jeví dobře, ale v případném big matchi se složí stejně, jako Dimitrov, Berdych a další.
Reagovat
smazaný uživatel
Milos asi nejsilnejsi v hlave z nich.
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Tak jako Berdych ci Dimitrov se umí složit málokdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadil jsem na Berďu, takže neslavím. Vsadil jsem ale i na Tifaoa, takže slavím. Nejvíc mě ale těší, že nedojde k mrhání strouhankou a medem...
Reagovat
smazaný uživatel
Koukal jsem na HL a z těch jsem nevypozoroval, že by ze začátku Tomáš hrál špatně. Měl i v prvním setu výborné momenty, jenže Nadal zažíval svůj všenávratný den. A Tomáš navíc v rozhodujících chvílích trefoval pásku. Nadal pak vycítil, že v Berdychově hlavě má lenošku, krásný TV set, vychlazené šampaňské a dvě ke všemu svolné otrokyně, tak co by toho nevyužil.
Reagovat
EllNino
Nevadí, první dva sety Tomáš na kurtu nic nesvedl, podání někde v šatně, navíc Rafa velmi dobrý, ve 3. setu se to zlepšilo, ale stejně Tomáš opět nezvládl hlavou důležitý míče a přesně kůli těm kravinám v TB jsem mu nikdy povahově nepřišel na chuť, zase ze sebe dělal namachrovanýho kašpara ...

I tak dobrý turnaj, m§žeme bejt rádi, že byl vůbec někde ve 4. kole GS, až Tomáš skončí nadobro, bude to na dlouhou dobu úplná utopie :)
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě je úspěch se vrátit v takové formě a teoretický muže nějaký turnaj i letos vyhrát. Samozřejmě nemůže potkat nikoho z top5. Já ty zápasy našich hráčů asi nemůžu sledovat, neskutecne mě to rozčiluje a to, co byl Tomas schopny projet na konci třetího setu bylo už i na mě moc. Nicméně Rafa zatím praktikuje jenom dvě věci, slušnou obranu a inside out FH. Nic jiného jsem ho snad neviděl zahrát. Ale zase když to funguje...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo TOP10 idealne...
Reagovat
Ondra979
videl jsem jen polovinu posledniho setu a tam RAfa nehral nic zazracneho, presne jak rikas, ale byl rozhodne hratelny. Samo prvni dva sety asi vypadaly jinak, ale Tomas asi hral taky hure. Nevim, jak celkove servoval, ale asi taky nic extra, coz je proti RAfovi zaklad, hlavne efektivita a variace na druhem servisu, to Berda moc neumi. A nektere balony co dostal do FH i v tom tretim, tak to byla taky lahudka, pomalejsi kopce akorat na zabiti
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě. Hlavně většina těch Inside out FH winneru od Rafa pochází se slabého returnu, nebo špatného míče. Pokud soupeř hraje na plocho s nízkou rotaci, tak má Rafa problem ukončit výměnu a hraje jenom kopce. Nicméně mu to funguje, takže měnit to určitě nebude. Otázka je, jak na to bude reagovat Tiafoe, nebo Další soupeř.
Reagovat
Ondra979
videl jsem jen konec a v TB to zase Zberdychovatel. misto aby se soustredil na hru, tak se necha rozhodit casomirou, ale stejne na to nemel, tak je toful. Ale co se delo v prvnich dvou setech to radsi ani nechci videt, to musel byt zmar
Reagovat
Roger_Federer
Dostal hold narezano a Rafael mu ukazal, ze se bude muset jeste dost posnazit, aby zase nekdy porazil ty nejlepsi.
Skoda Tome, videl jsem te na titul po prvnich 3soupeřich.:)
Reagovat
Krisboy
Von ten Nadal bude asi přece jenom o něco lepší hráč, než Berdych, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dneska zahral rozhodne nejlepe na turnaji, dva sety Berdycha nicil neskutecne. Nekdo sice muze namitat, ze mu nesel servis a chyboval, ale Rafa ho proste k nicemu nepustil a vyvyjel
na nej tlak. Ve tretim setu Rafa hodne zvolnil a malem se to nevyplatilo. Berdych je ale Berdych a nabidnutou sanci zahodil, jako to delal proti BIG 4 celou karieru. Rafa se ale zlepsuje, v dalsim
kole Tiafoe, jenz pravdepodobne uhraje nejvice gamu ze vsech souperu dosavadnich, je to hodne talentovany hrac, co ma potencial. Porad ale by to melo byt pro Rafu ve trech.
Reagovat
peggy
Byl to od Rafy dobry vykon,ale zahral si az ve tretim setu,kdy pan Berdych mu byl rovnocenym souperem.Velke blahoprani pro Rafu,VAMOS RAFA.Vsichni jsou jiz tricatnici a je tam I starecek,jeji hvezda pomalu hasne.Snad pani Berdychova si koupi zlatou klec na kanarka,to v prvnim setu byla hruza.
Reagovat
stefankelner
NAD?VATE lebo je Moravak! Ale je aj Čech! A najlepší český tenista momentálne! V?csina by Ste po 2 setoch skolabovali! On sa pozbieral v 3. sete. Mozno má zdravotné, rodinné, alebo iné problémy, mozno bol len premotivovaný... ALE ŽE VÄČŠINA STE TU MAJSTRI SVETA! Ináč PEACE bratia Česi.
Reagovat
Krisboy
Bože, co to zas je...? :)))
Reagovat
FerrariF50
:-D co to je tohle jako :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Kamilosuv tata, podle stylu psani
Reagovat
Krisboy
Spíš syn peggy :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Útok na rodinu je ubohý. Asi tak ubohý, jako tvůj ochably mozek. Jsi trapný dement to už i ten forehand má uroven. Teď jsi spadl někde do žumpy k Franckovi.
Reagovat
Krisboy
Mě teď připomněl, proč jsem ho míval v ignoraci. Novoroční amnestie byla chyba. Jako ostatně vždycky :)
Reagovat
stefankelner
Zase sa hadate . Namiesto toho, aby Ste držali spolu! To som Vám chcel pripomenúť v mojom prispevku! A Tomáš je Váš momentálnej NAJ tenista , tak isto ako je Petra V. naša NAJ lyžiarka. Vážte si to! A 2 pokazené sety natom nič nezmenia...
Reagovat
brixner
Vodkuďs vylez? Veď ty ani něvěš, že tuná zme všici majstri sveta v paľkovaniu!!! Nadál hral jednoducho dobre a Tómaš jednoducho nědobre! Čo to tuná táraš jebemtiboha?? Choc domou upratovať :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych sice pul roku nehral, ale chovat se jako blbecek neprestal. To s tema hodinama byl
vrchol trapnosti.
Reagovat
raduz
Sledoval jsem jen livescore,jednoho nesnesu,druhého nemám rád.Fandil jsem i tak Berdychovi.Ukázalo se,že je to nezajímavej hráč,který má daleko i do hráčú,jako Delpo,Čilič či Wavrinka.Vypadá to,že si to skutečně v semi rozdaji Federer s Nadalem,tedy pokud se Cilic neurve.On je toho na rozdil id Berdycha schopen.Los má Nadal lehči pravě o toho Čiliče,jinak je to stejný.Djokovič,ač suverenni jednotka to má paradoxně o poznáni nejtěžší. těžši.
Reagovat
Ereinion
no Djokovic tam má sice Medvěda, ale čtvrtfinále hodně easy, nejspíš Nišikori..
Reagovat
Denis92
Berdych :DD

A to sa tu robilo z neho velke halo. A pritom to dopadlo presne rovnako ako s De Minaurom. V dalsom kole Tiafoe.. Nadal ma volny zreb az do semi a zrazu sa z neho stava vazny kandidat na titul.
Reagovat
Ereinion
Aspoň ten třetí set byl důstojný, ale zase pro Berdycha typický - na big pointech klasicky prohrál...nicméně určitě měl na to Nadala potrápit, jen by musel mít první servis v prvníéch dvou setech v normálních číslech, ne 30%...
Reagovat
Krisboy
Tak aspoň ta Petra a Ash, musíme se radovat z toho, co máme :)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych, to je fakt kus koJota..Tam robit cirkus kvoli casomiere pred servisom...

Celkovo si obaja strihli zápas roku 2015, v opačnom garde. Rafa tam prehral prve dva hladko, v tretom mal svoje sance a TB prehral..

Treti set priniesol kritické momenty, Nadal tam našiel pár svojich skvelých FH, najma po čiare...Dokazal big pointy ziskavat winnermi, dolezité zistenie...

Vo stvrtfinále, mladý, nepoznaný súper, este spolu nehrali. Na papieri to vyzerá fajn, uvidime aka bude realita...Američan dokáže hrat rýchlo po odskoku, na druhu stranu ma tendenciu sa vyhádzat..
Reagovat
No-le
Tak Tomáš na konci nezklamal...(((:
Reagovat
No-le
K čemu mu na konci Tb je řešit, ze nefunguje časomír....
Reagovat
com
s to tady bylo kecu jak je Berdych dobrej :D prvni dva sety mluvi za vse.. jen 1 game :D
Reagovat
Krisboy
Trapné, trapné a ještě jednou trapné. Běžte do prdele, pane Berdychu!
Reagovat
George_Renel
Trapné bylo, že ho Nadal zastavil pomalu při nápřahu na servis.
Reagovat
Pe3k
Na to není nic trapného, když Rafikovi teče do bot vytáhne jednu ze svých zbraní, zranění když prohrává a úmyslné zdržování když náhodou vede...cheatDal.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 za kreativnu slovnú hračku.
Reagovat
Mayo
Berda ponížený, som spokojný.
Reagovat
smazaný uživatel
Kariérní statistika Berdycha na big pointech proti big3 - 20/234000
Reagovat
George_Renel
Zdroj?
Reagovat
smazaný uživatel
Věřil jsem, ze Rafu potrápi, ale bohužel Berdych se vůbec nezměnil a Nadaluv walkover turnajem pokračuje dále.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ses strasne zamindrakovanej clovek, to sem v zivote nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Co na výše uvedeném není pravda? :D
Reagovat
George_Renel
Ta tvá čísla. Dej tedy zdroj a neplácej si játra.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký zdroj? Odpalil jsem to od pasu a +- to bude sedět. Ten TB je toho důkazem. Já Berdychovi fandím a celkové našim, ale už vím, proč se na ty zápasy nejradši nedivam
Reagovat
smazaný uživatel
pry +- sedet :D ale ja vim, ze matematika zakladni skoly nikdy nebyla tvou prednosti
Reagovat
smazaný uživatel
Resis blbosti jako vždy. Myslel jsem, ze to pochopíš. Ale zase prázdno :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosim te, Kamilku, ty si zase zustal nepochopen vid? :( No jo, to se ti bude stavat v zivote casto jeste. Zvykej si.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nad tebou zlomil hůl už dávno. Jsi ztraceny hater, kterého už ani nikdo neposloucha a snažíš se být vtipný, akorát se spíše ztrapnujes.
Reagovat
smazaný uživatel
Pripominas mi dost Kristelovou, ta vystupuje dost podobne jako ty.
Reagovat
Krisboy
Myslíš tu děvku od dementa Řepky? Tohle ty sleduješ a máš drzost okrikovat a nalepkovat ostatní?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel o smutnem osudu byvaleho vynikajiciho obrance vim... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Patří do kanálu a ukazuje to denně.
Reagovat
Krisboy
Mě připomněl, proč jsem ho míval v ignoraci. Novoroční amnestie byla chyba :)
Reagovat
George_Renel
8-)
Reagovat
smazaný uživatel
Precti si po sobe nekdy, co pises.
Reagovat
smazaný uživatel
Georgi, delal si srandu ne? pokazdy, kdyz napise srajdu (99%) prispevku to byla satira a sranda.
Reagovat
Mayo
Ukončiť v troch setoch!
Reagovat
mahycek
Teď to přijde - tiebreak.
Reagovat
George_Renel
Nechápu tu slepou důvěru k umpirovému.
Již podruhé Tomáš takto zaváhal, že si nevzal HE.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nielenže pustil nohu z plynového pedála, ale začal aj dosť kazit..
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
GaelM
Teď měl Tomáš ten brejk vybojovat, mohl odvrátit aspoň výprask. Takhle očekávám, že obligátně přijde brejk na druhé straně a brzy bude konec zápasu...
Reagovat
Patik
Možnosť získať break a namiesto toho aby pritlačil mu to tam pinkal do stredu kurtu..teraz má akotak možnosť ak mu zoberie podanie zázrakom môže získať set a ešte ako tak niečo vymyslieť.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně když Rafa hraje pořad totéž a Tomas to pořad ještě nepochopil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiafoe, 21rokov...

Totálne podceňovaný Američan, ktorý sa chudák nedostáva ani do zoznamu moznych buducich sampionov. Ale kto z mladych ma QF ucast, skalp top10 hraca na GS, a dostal Federera do piatich?...
Reagovat
Davor1
Jemu by som aj veril, že keď ešte dozreje, tak nejaký hardovy GS by mohol vyhrať, tak za 5 rokov. Úderovo je na fantastickej úrovni, z oboch strán dokáže neskutočne pritlačiť a zrýchliť hru, nebojí sa ísť po winner ani na big pointoch a fyzické predpoklady má ohromné. Zatiaľ sa aj zlepšuje celkom konzistentne, rok čo rok má lepšie výsledky aj hru na vyššej úrovni. Ja mu prajem, jeho hra sa mi páči.
Reagovat
mahycek
Jeden gam za 2 sety!!! Skočil jsem si pro něco do auta
a viděl jsem, že někteří lidé co vstali, tak zase zhasli
a šli spát!
Reagovat
No-le
(((((-:
Reagovat
No-le
Nadalův tenis je momentálně z jiné planety! Pro Berdycha určitě... Btw Kerberos out. Ale jak!!
Reagovat
FulnekUltras
další hladová ušačka
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem to zakrinut, ani dnes ani vo stvrtfinále..

Ale ak postupi Tiafoe, tak po tom úmornom, fyzicky likvidačnom postupe do SF v NY, to zatial pre Rafu v Melbourne vyzerá na prázdninový, relaxačno revitalizačný pobyt tela a ducha..
Reagovat
Patik
Prečo to nenazveš radšej komédiou ako si to nazval v prípade Federera z minulého roka..to by k tomu pasovalo viac. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja sa bavím o ceste do semifinále...

Rogerovi poslední styria súperi za titulom, Fuzsovicz, Berdych, Chung a Cilic komédiou na Grandslamovej úrovni boli.
Reagovat
MarcelPersch
nutno podotknout, že Rafa měl notné štěstí posledních par grandslamu, ale Federerovi poslední 2 roky na AO se rozhodně vyrovnat nemůže
Reagovat
smazaný uživatel
Co ja viem, mal stastie s Diegom, kde zacalo prsat..Naopak smolu v Londýne, kde spravili zo SF indoor event..V Parizi vsak stastie v podstate nepotrebuje, za tych 85 zapasov sa dostal 2-krat do piatich?...Z 11 titulov si musel 10 odbit po skalpoch TOP spolu-favoritov, akurat Soderling sa da povazovat za druhu vlnu, hoci to finale 2010 bolo velmi pikantné.
Reagovat
MarcelPersch
V Londýně podle me úmyslně Rafu poškodili. No na US open 2017 měl celkem taky kliku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad nie umyselne :)

US17, Nole, Stan a Murray sa nezucastnili, zda sa mi. S Federerom mali rovnaké podmienky, zreb...Jeden Delpa nezvládol, druhy ano :)
Reagovat
Kozoroh
O principu konzistence evidentně nevíš nic...
Reagovat
MarcelPersch
Jenže pak ho čeká úkol nejtěžší možný, porazit Rogera a Noleho hned po sobě, jakkoliv hraje slušně a zkracuje výměny změněných servisem, nemyslím si, že je to možné.
Reagovat
Patik
Najprv sa tam musí Federer s Djokovičom prebojovať..aby Nadal neschytal do semifinále Čiliča a do finále nejakého Careňa Bustu ..to by som si vychutnal :)
Reagovat
MarcelPersch
Djokovic tu nemůže ztratit víc než set, včera se nechal rozhodit, ale proti Nadalovi/Federerovi by z koncentraci určitě nevyšel. Federer ten teoreticky vypadnou muže, ale pravděpodobnější je pořad ta varianta SF.
Reagovat
Ereinion
To je poprava...ale kdyby neměl Berdych první servis na 30%, tak by to bylo výsledkově daleko vyrovnanější...na ten třetí se teda ještě podívám, uvidíme :D
Reagovat
raduz
Berdych již mnoho let hraje s top3 podobně trapně.Zlatí Čilič,Nishikori,Thiem apod.Berdych byl u mně vždy níže nežli Čilič,Wavrinka či právě Nishikori.
Reagovat
Davor1
Vôbec ho porovnávať s trojnásobným GS šampiónom Wawrinkom je úplne mimo misu. To sa dalo naposledy tak v roku 2013...
Reagovat
FulnekUltras
Přesně. Béda to vždycky jen ze začátku zkusí, jestli jeho "Big" soupeř nemá zrovna náhodou slabší den, a pak poslušně stáhne ocas. Proti tzv. elitním hráčům v podstatě nejde na kurt bojovat, ale jenom si sám v sobě dál utvrzovat jejich často pouze médii udržovanou a přifukovanou "dominanci". Celý pojem "Big3-4" není fakticky ani tak o reálné herní kvalitě a možnostech, ale především o psychickém bloku hráčů za nimi.
Reagovat
Fandina
To jsou kecy, tohle. To, že Nadal je lepší hráč než Berďa. Proč by tam chodil, na kurt, kdyby si myslel, že nemůže vyhrát. Hraje to nejlepší, ale nastačí to. Jsou hráči, kteří jsou na to líp a jiní hůř. Tak to prostě je. Výklad o blocích je nesmysl.
Reagovat
Fandina
Druhá věta má být - To že je Nadal lepší hráč než Berďa tě nenapadlo?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam az pocit, ze Rafa tym kratsim uderom toho Berdycha vyslovene vyzýva, aby prisiel na siet, aby si mohol nasledne Nadal vychutnat nabiehanym prehodom..

Berdych vyzerá na kurte uz uplne zufalo...
Reagovat
Davor1
Vyzerá to tak, že neuhrá ani toľko gamov, čo tá "15 ročná juniorka" v minulom kole :D
Reagovat
raduz
Serena by byla dnes nebezpečnějši zjevně
Reagovat
Mayo
Vrazdenie neviniatok :O kanar wow, pekne Rafa
Reagovat
No-le
Je problém vzít Nadalovi servis, natož set...!
Reagovat
Patik
Je problém vyhrať svoj servis..nieto ešte súperov servis.. a nieto ešte set. :)
Reagovat
FulnekUltras
a sám se tomu musí smát...
Reagovat
Kozoroh
Lituji toho, že nepostoupil Diego, ten by dokázal Nadalovi nadělat problémy. Každopádně Rafa hraje velmi dobře.
Reagovat
No-le
Hraje Rafa tak dobře?? Teď jsem k tomu přišel...
Reagovat
GaelM
Bohužel se nedá říct že by hrál na svoje poměry něco speciálního. Zkušeně jede svůj standard a jelikož Berdych nechal odvahu ani ne v šatně ale snad už v posteli, tak ho nic nenutí chodit na hranu.
Reagovat
Patik
No teraz mám dilemu kto je vačší labil či Čilič alebo Berdych..Tomáš vynikajúco..ísť do zápasu s tým že pretlačí Nadala vo výmenách..nabudúce môžeš skúsiť pretlačiť Karloviča na podaní..čo som si vôbec myslel..bude rád keď uhrá gem.
Reagovat
FulnekUltras
už je to tady!!! ;-)))
Reagovat
Patik
čo máš namysli ?
Reagovat
FulnekUltras
čestný gem
Reagovat
Patik
No to bol od Nadala taký darček z lútosti.
Reagovat
FulnekUltras
plážovému inženýrovi to zdá se bohužel stačí
Reagovat
raduz
Vedl dnes vůbec Berdych při svém podání?Sleduji jen livescore a mám pocit,že nikoliv.
Reagovat
Patik
v prvom geme mal možnosť breaknuť ..nevyužil to a zosypal sa.
Reagovat
raduz
Plati,že Berdych nikdy nic velkého nevyhraje.
Reagovat
Davor1
Zaujímalo by ma, kde je teraz jeden z vrchných blbečkov tohto portálu, istý Kamilos, ktorý vie o tenise úplný prd, ale tvári sa, akoby zožral Šalamúnovo ho*no :D

Celý minulý Nadalov zápas sa tu vysmieval De Minaurovi, tvrdil o ňom, že hrá ako 15-ročná juniorka a podobné drísty, a o Berdychovi zase tvrdil, ako sa Nadalovi herne vyrovná :D A ešte niečo o tom, že Nadal hrá na turnaji podpriemerne. Proste čo veta, to perla a totálny dríst.

Kto videl hrať Berdycha so Schwartzmanom, tak nemohol čakať, že Berdych dnes niečo uhrá. Ja som mu dal forehandove 1%, ale mám pocit, že aj to bolo priveľa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ocakavam nieco v štýle, ze Berdych to nezvládol v hlave, herne na neho mal, ale vstal rano z postele lavou :)

Jj, Rafa kontroluje, neni to od zakladnej čiary úplny diktát, BH často slajzuje a spomaluje výmenu, ale bohate to stačí a keď nestačí, Rafa zvýši intenzitu..Okrem prveho gemu to ma pod kontrolou...K Berdychovi mam respekt, ale do tretieho kola s Mlynarom som vstupoval s vacsimi obavami..
Reagovat
Davor1
Rafa to proste tento rok s losom neskutočne vyhral. Vo štvrťfinále ho bude čakať buď totálne jalový Dimitrov, ktorý už rok hrá úplné lajno a k tomu musí otáčať proti Tiafoemu z 0-2, alebo mladý splašený Američan, ktorý vydrží hrať lepší level tak maximálne 1 a pol setu.

Mne sa tu Nadal pozdáva od prvého kola, nato, že je dlho bez hernej praxe a po zranení, tak hrá skvele, navyše na jeho najmenej úspešnom GS.

Ja len dúfam, že tento zápas konečne otvorí oči niektorým miestnym tupelám a aspoň trochu tu ubudne toho plevelu, čo tu vo veľkých množstvách v poslednej dobe plodia...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tento rok číhalo extremne vela nebezpečnych nenasadených hrácov, v tomto smere pre Rafu skvelé prvé dve kolá...Tretie, stvrté uz vyzerajú na papieri nebezpečne, Dimitrov v QF sa stále moze z pozície outsidera zbláznit...

Nadalovi tento povrch sedí. Velmi dobrý tenis tu predvádzal 2017, aj minulý rok, kedy az do momentu, kedy sa zranil. V Austrálii ho posledných 10 rokov sprevádza neskutocna smola, viackrát skrečoval, zranil sa, nezúčastnil sa, pár prehratých 5-setovych finále, či 5-setové vypadnutie, vsetky tieto dlhodobé negatíva by sa mohli naakumulovat v jeden pozitivny priaznivý karmický baliček... Ak nie tento rok, tak trebars o rok..
Reagovat
Davor1
Ja som aj De Minaura bral ako ľahký los, pretože toho chlapca sledujem a viem, že na Nadala proste nemá absolútne žiadnu zbraň, aspoň zatiaľ. Nemá servis, nemá silu, nemá čím Nadala ohroziť. Navyše, mal za sebou vražednú šnúru zápasov. Ten zápas dopadol presne tak, ako som čakal.

Čo sa Dimitrova týka, ten sa nemôže zblázniť z pozície outsidera. Ten sa totiž zbláznil celkovo už nejaký ten piatok dozadu. Ten chlap je totálne vyhorený, psychicky je úplne v keli a herne tak na úrovni piatej desiatky. Čudujem sa Agassimu, že stráca čas v jeho lóži. Myslím, že s ním už nespraví nikto nič, najlepšie roky má za sebou a už bude len paberkovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mam pocit, ze sa chce Andre silou mocou vratit do tenisu a trenoval by aj Horanského, len aby bol toho velkého cirkusu nejakou sucastou..
Reagovat
Ereinion
Berdych hlavně zatím nemá servis...jestli to chce zdramatizovat, tak tohle bude základ
Reagovat
FulnekUltras
Berďovým celokariérním problémem je pevně zasuté H2H i s celým žebříčkem v hlavě.
Reagovat
Davor1
Berdovym celokariérnym problémom je, že je o triedu slabší tenista ako B4. A to je celokariérnym problémom aj Tsongu, Ferrera, Čiliča, Nishikoriho a ďalších.
Reagovat
FulnekUltras
O triedu slabší je iba keď sa vopred doserie. Čo sa žiaľ v jeho dueloch s "B3-4" stalo pravidlom. Servis to odráža už sám o sebe.
Reagovat
Bloody13
Dneska to bude asi pěknej klepec :(
Reagovat
Chrenda
kanár. Co to s tím Tomem je? To je teda mazec. Stream žádný, na Nadala nikdy není. :-(
Reagovat
Jabadu
https://live-stream365.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal má dobrú pamat.
Reagovat
mahycek
To už je jedno jestli to bude kanár. To musí hodit
za hlavu. Hned ve 2 setu musí vzít Nadalovi podání.
Třeba se uspokojí.
Reagovat
GaelM
Na to si můžeš vsadit, vždyť Rafa se uspokojuje prstem v zadku před každou výměnou :D
Reagovat
Ereinion
Tak to je zatím od Berdycha děsivý začátek :D první set asi můžeme odepsat...
Reagovat
GaelM
Strašně laciný brejk. Vypadá to, že Tomášovi ani dlouhá pauza nepomohla se psychicky srovnat se zápasy proti nejlepším :(
Reagovat
Patik
Tomu ver..bude sa cítiť uvolnene ale top 3 ho bude naďalej ponižovať.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist