Berdych se před Australian Open rozehraje znovu v Kooyongu

6. 1. 2013, 05:55
Aktuality 0
Tomáš Berdych se po nečekaně brzkém vyřazení z turnaje v Čennaí rozhodl požádat o poslední volné místo na exhibici v Kooyongu. Pořadatelé tradiční exhibice týden před Australian Open české jedničce s radostí vyhověli a Berdych tak před prvním grandslamem sezony čekají ještě tři zápasy.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hrál už koncem minulého roku na exhibici v Abú Dhabí, vypadl však hned v předkole s Davidem Ferrerem. Do zápasového tempa se český tenista měl dostat v indické Čennaí, už ve druhém zápase ale překvapivě prohrál se Španělem Rogerem Bautistou Agutem. 

Sedmadvacetiletý český tenista se tak na poslední chvíli rozhodl požádat pořadatele exhibice v Kooyongu o poslední volné místo, které drželi některému hráči z Top 4. Djokovič, Federer, Murray ani nemocný Nadal ale nabídky nevyužili a tak ředitel turnaje Colin Stubs na poptávku světové šestky Berdycha s radostí kývl. 

Berdych. který by měl v nové sezoně nosit oblečení nové značky, bude hrát v Kooyongu třetí rok po sobě a i když na místní exhibici prohrál své všechny tři dosavadní zápasy (s Davyděnkem, Tomicem a Roddickem), loni i předloni pak na Australian Open postoupil až do čtvrtfinále.

Exhibiční turnaj se koná na předměstí Melbourne pár kilometrů od dějiště úvodního grandslamu sezony a zápasy se hrají na totožném povrchu jako je na Australian Open. Celá osmička přihlášených tenistů by měla mít zajištěny tři zápasy.

Berdych tak jako poslední doplnil startovní pole a měl by být nejvýše nasazeným. Los turnaje proběhne v úterý 8. ledna, hrát se začne o den později. Vítězové čtvrtfinále postoupí do semifinále, poražení hrajou o 5. až 8. místo.

Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se v Kooyongu může utkat s s bývalým vítězem US Open Juanem Martínem Del Potrem, devátým hráčem světa Jankem Tipsarevičem, Juanem Mónakem, Milosem Raonicem, Keiem Nišikorim (jeho start je kvůli zranění kolena nejistý), Marcosem Baghdatisem či Lleytonem Hewittem.

Prestižní přípravu v Melbourne v minulosti vyhráli Pete Sampras, André Agassi, Andy Roddick, David Nalbandian či Roger Federer. Poslední tři ročníky ovládli Fernando Verdasco, Lleyton Hewiit a Bernard Tomic.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist