Berdych se rozjel, v Monte Carlu naložil i Gasquetovi

13. 4. 2010, 21:46
Aktuality 17
ATP MONTE CARLO - Tomáš Berdych po úspěchu v Miami válí i na antuce v Monte Carlu. Dnes ve druhém kole zničil Richarda Gasqueta a ve dvou zápasech ztratil celkem jen šest gamů. O osmifinále bude hrát s Verdaskem, přes kterého nedávno dvakrát postoupil.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych Francouzi Richardu Gasquetovi nedal šanci. Po svém servisu prohrál jen 12 výměn a za 56 minut soupeře deklasoval 6-2 6-0. V přechozích vzájemných zápasech přitom neuhrál ani set.

Čtyřiadvacetiletý Berdych v Monaku vylepšuje své loňské počínání, kdy vypadl už v úvodním kole. Hraje tak o další výrazné zlepšení v žebříčku ATP, ve kterém mu aktuálně patří 15. místo.

Příštím soupeřem české jedničky bude desátý hráč světa Fernando Verdasco, na kterého rodák z Valašského Meziříčí narazí na třetím turnaji za sebou. Proti šestadvacetiletému Španělovi se Berdychovi daří a v obou předchozích případech ho dokázal porazit. Také celková bilance vzájemných zápasů hovoří pro Berdycha. Český tenista Verdaska zdolal šestkrát a jen třikrát odešel poražen.

Verdasco do antukové sezony vstoupil prvním zápasem až dnes, ale stejně jako Berdych problémy neměl. Francouze Juliena Benneteaua porazil hladce 6-2 6-1.

"Nepředváděl jsem fantastické vítězné údery, ale hrál jsem slušně," byl spokojený Verdasco. "Hlavně jsem nedělal klukovské chyby. Julien byl asi trochu unavený ze včerejška, kdy hrál třísetový zápas."

Těžkého soupeře měl hned v prvním utkání Jo-Wilfried Tsonga. Desátý hráč světa narazil na španělského antukáře Nicolase Almagra, se kterým měl namále na letošním Australian Open. Francouz však utkání zvládl a po výhře 7-6 7-5 postoupil do třetího kola.

Tsonga mohl utkání ukončit dříve, ovšem za stavu 5-3 ve druhém setu poprvé v zápase ztratil servis. Nakonec však i díky deseti odvráceným brejkbolům větší drama nepřipustil. 

"Neměl jsem vůbec jednoduchý los pro první zápas na antuce. Nicolas je výborný hráč," uvedl Tsonga. "Ale hrál jsem solidně, byl jsem schopný čelit jeho agresivnímu stylu."

O osmifinále bude hrát s Benjaminem Beckerem, nebo Juanem Carlosem Ferrerem, který letos na antuce vyhrál už 15 z šestnácti duelů. "Ještě jsem s ním na antuce nehrál. Ale vím, že i na rychlém povrchu je to velmi silný protivník," uvědomuje si Tsonga. 

Nejvíce starostí z favoritů měl dnes Marin Čilič. Čtvrtý nasazený Chorvat se v souboji s Rusem Igorem Andrejevem nemohl opřít o jindy skvělý servis a hned čtyřikrát o něm přišel. Sám však předvedl osm úspěšných brejků a postoupil.

Žádný z nasazených tenistů dnes nevypadl ani v prvním kole. Pouhé dva dny od finálového střetnutí v Casablance na sebe znovu narazili Stanislas Wawrinka a Victor Hanescu. A stejně jako v Maroku se z hladké výhry ve dvou setech radoval Švýcar.

Wawrinka loni v Monte Carlu postoupil mj. přes Federera až do semifinále. Letos ho na turnaji poprvé doprovází manželka s dvouměsíční dcerou Alexií.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO (Monaco, antuka, 2.543.750 eur) -
úterý výsledky (13. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Robredo (12-Šp.) - Zeballos (Arg.) 6-3 6-3
Wawrinka (13-Švýc.) - Hanescu (Rum.) 6-2 6-4
Melzer (15-Rak.) - Mathieu (Fr.) 6-3 6-2
Serra - Robert (oba Fr.) 7-6(6) 3-6 6-4
Llodra (Fr.) - Fognini (It.) 6-3 6-3
De Bakker (Niz.) - Schwank (Arg.) 6-3 7-5
Montaňés (Šp.) - Baghdatis (16-Kypr) 6-4 6-2
Troicki (Srb.) - Kubot (Pol.) 4-6 6-2 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (10-ČR) - Gasquet (Fr.) 6-2 6-0
Čilič (4-Chorv.) - Andrejev (Rus.) 6-7(4) 6-1 6-4
Tsonga (5-Fr.) - Almagro (Šp.) 7-6(5) 7-5
Verdasco (6-Šp.) - Benneteau (Fr.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tom je v hodně skvělé fromě a myslím jsi že Berdych celý turnaj vyhraje!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no mohl Tomáš by dojít az do finále a tam vypráskat rafu, to by bylo docela cool!
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte jake rozpoložení bodu v Monte Carlu od osmifinale až po konec děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
W 1000, F 600 SF 360 QF 180 R16 90 . Ak si myslel body ak daco ine tak neviem:d
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo něco, kdyby ho Nizozemec vypráskal v prvním kole, kluk je rozehranej, podle mě i talentovanej, i když už mu je 22 let, antukář není, to je fakt, ale favorit není v optimálním rozpoložení, dá se najít i docela dobrej kurz ... Hm..
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, ten tip ti těsně nevyšel :) podle mě Nadal opět v Monetu Carlu vyhraje, opravdu nevím, kdo by ho mohl porazit.
Reagovat
skott
o chlup:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dal pořádně Rafovi zabrat ten Holanďan, viď olfessi? ;))
Reagovat
smazaný uživatel
jj naštěstí nevyšel. ;D, ale od rána jsem cejtil, že vypadne favorit, tipoval jsem Djokera nebo Rafana, Murraymu jsem věřil, že postoupí!
Reagovat
smazaný uživatel
On sám? ;) Já tomu prostě nevěřim, že nám kluk tentokrát vyhraje... Ale má to jednu výhodu, alespoň budu po roce u Rafana mile překvapenej! Jinak jsem bohužel zatim neviděl ani jeden zápas, přece jenom mají turnaje v USA něco do sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
já očekával vyrovnaný zápas, ale Gasquetovi se opravdu letos nedaří a Tomáš ho pro mě nečekaně až moc lahce přejel... uvidíme, jak se mu bude dařit dál, je ale vidět, že Tom má formu... se těším na jeho souboj s Verdascem, jestli s ním Verdasco znova prohraje, tak to bude na palici a hádám, že nebude chtít Berdycha rok vidět:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco tiez hral dneska dobrea a vyzera ze na antuke bude este lepsi ako na harde. Myslim si ze s Berdychom to bude 3setovy velmi vyrovnanvy zapas a sance su vyrovnane. Ale ak prejde Berdych cez Verdasca tak naozaj neviem ake sance ma Cilic ktory je z formy a a potom Djokovic ak vobec sa dostane tak daleko aby hral s Berdychom:D Myslim si ze ak da Verdasca tak Cilic a Djokovic by mali byt slabsi superi- v momentalnej forme Berdycha a ich dvoch. Ale chcel by som videt hrat Berdycha proti hracom ako Ferrero ci Ferrer, ako by sa mu darilo
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič končí ve třetím kole na raketě Wawrinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka ukazuje ze ma teraz formu na antuke ale zajtra s Gulbisom neviem neviem Gulbis ked ma den vie dat hocikoho. Kazdopadne tiez si myslim ze Djokovic konci na rakete Wawrinku/Gulbisa ved uvidime osobne si myslim ze uz zajtra sa Novak dost natrapi a mozno aj set strati uvidime
Reagovat
herba
Nalba vršek pavouka vypráší a to bych si nechal líbit jako semifinále :o))
Reagovat
smazaný uživatel
skoro az nuda zapas :-)
gratulace a doufam v podobny vykon proti fernandovi
Reagovat
darek.vrana
Tak to je neuvěřitelná fazóna. Čekal jsem, že vyhraje, ale 6:2 6:0 teda ne. Myslím, že proti Verdascovi má velkou šanci. I na antuce ho dvakrát ze tří zápasů porazil a se sebevědomím, které teď má, by to mohlo vyjít zase. Navíc v Miami ho porazil, přestože hrál dost špatně a rozhodně nepodal optimální výkon. Mohl by to být dobrý zápas na tiket vzhledem k poměrně vysokým kurzům:-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist