Berdych se Štěpánkem končí, maratónský set prohráli 22-24

1. 8. 2012, 17:09
Aktuality 6
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek si z Londýna neodvezou medaili ani z deblové soutěže. Český pár v dnešní dohrávce, ke které nastupoval proti brazilské dvojici Melo/Soares za stavu 18-18 v rozhodujícím setu, prohrál 6-1 4-6 a 22-24.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

Zápas mezi českou reprezentační dvojicí Tomáš Berdych/Radek Štěpánek a Brazilci Marcelem Melem a Bruno Soaresem, který byl včera přerušen pro tmu, dnes začal za stavu 18-18. Dalších osm gamů si oba páry držely servis, rozhodující okamžik přišel ve 45. hře: při Štěpánkově podání si soupeři českých hráčů vypracovali dva brejkboly a druhý z nich Soares prohozem využil. Při jeho podání pak Brazilci zápas dotáhli do vítězného konce, třetí set skončil po 193 minutách.

Čeští tenisté přitom byli velmi blízko postupu - včera neproměnili tři mečboly, za což je Jihoameričané potrestali. "Měli jsme nějakou šanci, víc než oni, ale byli efektivnější. Měli jednu a tu proměnili," řekl Berdych, který nevnímal, v jaké fázi se třetí set právě nacházel. "To je úplně jedno, to nehraje vůbec žádnou roli. Hlavní je soustředit se na sebe," uvedl.

Zápas se začal lámat v úterní druhé sadě. Čeští tenisté v ní vedli 4-2, ale Brazilci otočili na 6-4. "Od té doby, co se dostali do hry ve druhém setu, hráli výborně. Hráli výborně na síti, měli neuvěřitelné procento prvního servisu. Skoro nekazili, výborně se doplňovali," zhodnotil Štěpánek hru soupeřů.

Berdych se Štěpánkem tak nenavázali na úspěšná daviscupová vystoupení a s Londýnem se rozloučili už po druhém zápase. Oba už vypadli rovněž ve dvouhře, Štěpánek dnes ještě vstoupí do smíšené čtyřhry po boku Lucie Hradecké.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - muži:
Čtyřhra - 2. kolo:
Melo/Soares (Braz.) - Berdych/Štěpánek (5-ČR) 1:6, 6:4, 24:22.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
a.magerova
Tak mi dnes vypadli dva páry na medaili :-((
No tak příště kluci, nevadí ...
Reagovat
Jan
Škoda. Vzhledem k tomu, co uhráli v DC i jinde dřív, jim nebudu nic vyčítat. Stává se to. Asi to v druhém setu podcenili, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
připojuji se, rozumný příspěvek.Nedá se nic dělat. Je to sport.
Reagovat
misoSK
trochu som prekvapeny, ze to v 3. sete nedokazali cez Soaresov servis nejak uhrat, predsa Soares je nizsi a nema take kvalitne podanie, zrejme vsak Brazilcania vyborne pokryvali siet
Reagovat
Fandina
připojuji se ... šance asi byly, když se tak tahali o třetí set, ale co s tím, když máš proti sobě sehrané deblisty a včera ty mečboly nevyšly ... jedeme dál ...
Reagovat
Frick
velká šance na placku to byla? Asi velká, že jo? :-(((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist