Berdych se titulu nedočká ani v Bastadu, vypadl ve čtvrtfinále

12. 7. 2013, 18:43
Aktuality 41
Ve švédském Bastadu měl šanci vybojovat první letošní titul, ani po přechodu z trávy na antuku ale Tomáš Berdych neuspěl. Nejvýše nasazený hráč turnaje vypadl už ve čtvrtfinále, ve kterém dnes podlehl Nizozemci De Bakkerovi dvakrát 5-7.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi proti 104. hráči světového žebříčku Thiemu de Bakkerovi, kterého v obou dosavadních vzájemných utkáních porazil, dnes na švédské antuce nevyšly koncovky setů. V tom prvním nevyužil při vedení 5-4 a podání soupeře tři setboly a nakonec prohrál 5-7.

Ve druhé sadě pak šestý hráč světa a zdejší dvojnásobný finalista z let 2005 a 2008 ztratil podání za vyrovnaného stavu 5-5. Čtyřiadvacetiletý Nizozemec naopak následně své podání udržel a přímým bodem z podání zápas ukončil.

Berdych prošel minimálně do čtvrtfinále na jedenáctém ze 14 turnajů, které letos zatím absolvoval, avšak přišel o šanci na třetí letošní finálovou účast. "Omlouvám se, ale dnes to bylo... Musím na pár dní vypnout," napsal Berdych na sociální sítě.

O nic lépe dnes v Bastadu nedopadli ani další papírově největší favorité turnaje. Španěl Nicolás Almagro nastoupil proti svému krajanovi Fernandu Verdaskovi, který potvrdil, že se mu v duelech s turnajovou dvojkou daří. Lepšící se Verdasco neztratil v celém úvodním setu ani jednou podání a díky brejku v deváté hře sadu získal poměrem 6-4.

Ve druhém dějství Almagro dvakrát ztratil náskok, aby si v koncovce setu přeci jen vynutil třetí sadu. Tu však znovu lépe zvládl osmý nasazený Verdasco: po výměně brejků se opět dočkal za stavu 5-5 a tentokrát už Almagro zareagovat nestačil.

O finále si bývalý sedmý hráč světa zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem, který se postaral o vyřazení turnajové trojky Juana Mónaka.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 491.370 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
De Bakker (Niz.) - Berdych (1-ČR) 7:5, 7:5, Verdasco (8-Šp.) - Almagro (2-Šp.) 6:4, 4:6, 7:5, Dimitrov (5-Bul.) - Mónaco (3-Arg.) 6:3, 6:2, Berlocq (Arg.) - Ramos (Šp.) 6:3, 3:6, 6:0.

Semifinálové dvojice: De Bakker - Berlocq, Verdasco - Dimitrov.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

41
Přidat komentář
PetaM
Tak Máriin nový trenér bude Jimmy Conors :) :D
Reagovat
PetaM
*Connors :D
Reagovat
smazaný uživatel
hmm.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Larry Stefanki

bude jej trener
udajne
Reagovat
PetaM
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/492918-sarapovova-uz-ma-noveho-trenera-angazovala-legendarniho-connorse.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Petra by měla vzít za trenéra McEnroa, myslím, že vzhledem k jejich povahám by to mohlo být zajímavé :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
uz viem Connors je dobra volba
Reagovat
PetaM
Škoda, že do toho nemáme my co mluvit. Nebo možná dobře :D Petra snad ví, co dělá :) :)
Reagovat
J.M.
Tak to Grigor zase jednou, jako vždycky, v závěru podělal a připsal si další zápis do své nekonečně dlouhé sbírky velkých slavných proher. Aspoň v tomto se nepřekonatelně zapíše do historie, když prostě s tou svou laxní hrou není schopen vyhrát ani dvěstěpadesátku, natož cokoli většího.

Doufám, že to Fernando zítra dotáhne do konce, už jako satisfakci za ten Wimbledon. Aby mu to pomohlo se zase dostat trochu nahoru a trochu zase zatápět špičce v pěkných zápasech.
Reagovat
Frick
Smitková se inspirovala Lucinou...
Reagovat
Mayo
http://www.nydailynews.com/news/world/andy-murray-fan-butt-tattoo-tennis-champ-article-1.1397028 ... niekto si dal pánesa vytetovať :D
Reagovat
spaniel
Ne, ma tam Murrayho.
Reagovat
J.M.
Ale Andymu to tam s tím knírkem sluší. Taková klasika jak ze starých dob.
Reagovat
spaniel
Dimitrov - Verdasco festival dvouchyb. Verdasco se pred druhým servisem klepe jak Lisicki.
Reagovat
tommr
i s odstupem jednoho dne považuju jeho včerejší výkon za ostudnej. Jeho vystoupení v Bastadu mi hodně připomíná podobně odfláknutej turnaj ze začátku roku v Chennai. I sám Tomáš pak přiznal, že se mu v Chennai moc nechtělo hrát kvůli špatnejm podmínkám. V Bastadu to zřejmě bylo něco podobnýho ...
Reagovat
Reti64
Nikdo Tomáše nenutil v Bastadu hrát. Pokud se však přihlásil, měl se zachovat jako profík.
Reagovat
smazaný uživatel
někde jsem četla, že to má ve smlouvě z H&M.. nevím..
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych to videl jako podobny pripad u Lucky. Oba to zrejme meli ve smlouvach, odehrat to museli, ale zrejme se jim az moc tak nechtelo...ono taky proc antuka, kdyz vetsina ze sirsi spicky bud odpociva, trenuje na betonu nebo hrajou uz v americe?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Katka mela hrat kvalifikaci v Bad Gasteinu ale neni vubec zapsane v draw. Na svym FB taky psala ze jede do Rakouska...
Nevite neco?
Reagovat
PetaM
Zřejmě dostala WC do hlavní soutěže. Ale zatím nikdo nic neví :D Budeme si muset počkat na draw hlavní soutěže :) :)
Reagovat
PetaM
Katka: Teď pobavím všechny své fanoušky, stala se mi neuvěřitelná věc, které prostě nejde skoro věřit. Dnes jsem dorazila na WTA turnaj v Rakousku, udělala jsem si akreditaci, prohlídla areál, ubytovala jsem se do oficiálního hotelu, zapsala jsem si trénink, ale tréninkové kurty byly mimo areál a musela jsem pospíchat na shuttle. Po návratu jsem zjistila, že v soutěži nejsem a po krátkému pátrání jsem se dozvěděla, že jsem se zapomněla zaprezentovat (podepsat se) v WTA kanceláři. Tím ředitel turnaje posoudil, že jsem se na turnaj nedostavila a vyškrtl mě ze soupisky. Když už jsem to zjistila, nešlo nic změnit. Takže si svůj první WTA turnaj (podle žebříčku) nezahraji a ještě mě čeká pokuta. Zůstalo mi jenom se tomu zasmát a ponaučit se pro příště, že na nic se nesmí zapomínat (žádná maličkost není maličkost).
Reagovat
smazaný uživatel
:( to je škoda.. :´(
Reagovat
smazaný uživatel
To se stane ale je to fakt velka skoda :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je docela kuriozita... Nevadí, příště už to bude určitě lepší. Tím jsem si stoprocentně jistý. :D

Vypadá to, že příští týden nebudou moje oblíbené hráčky na žádném turnaji. V Bad Gasteinu měla být kromě Katky ještě Kiki, ale ta se omluvila kvůli únavě... Tak si aspoň dám trochu pauzu. :) Anebo můžu sledovat Serenu v Bastadu, to je zajímavé lákadlo pro diváky...
Reagovat
gedzitka
Ještě že se jí to stalo relativně za humny, kdyby se jí to stalo v zámoří, tak by to bylo horší.
Reagovat
slacker
Nerozumim ze neplati akreditace = ucast
Reagovat
tommr
ten její zbytečnej kiks jen podtrhuje letošní mizernou sezónu našich holek ...
Na vině je ale i neuvěřitelně byrokratickej přístup ředitele turnaje. To nemoh u začínající hráčky trochu přimhouřit oko? Vždyt je to první WTA turnaj na kterým Katka startuje a žádnej strašnej prohřešek proti pravidlům to snad nebyl ...
Reagovat
smazaný uživatel
nadějná česká tenistka, vítězka juniorského GS ve čtyřhře na RG a Wimbledonu 2013 a finalistka jun. AO v singlu 2013, v 16 letech se kvalifikovala na turnaj WTA v Miami.. je 323. v rankingu WTA a 3. v juniorským.. stačí?
Reagovat
Mayo
Berďa je nakej slabej
Reagovat
VlS
Timovi tam dneska spadl i sopel, těch trefenejch lajn byla spousta, Tom se trápil se servisem, kazil i jasný míče a dneska bych snad nedal ruku do ohně za to, že opravdu chtěl vyhrá, tak nějak mi připadal, že je mu to šumák.
Reagovat
Reti64
Hernych právě vyhrál 1. set s Hewittem a hraje dobře!
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný tenis. Jak za starých časů. Po returnu na 2. podání valí na sako.
Reagovat
VlS
Pěkně Honza hraje.
Reagovat
Fandina
škoda. V prvním setu se to přelévalo, hodně brejkbolů, ale nevyšlo to. Ve druhém ke konci De Bakker sebral Tomovi servis a pak si to dopodával. Berda škoda. Tak příště držím palce. Tome pojď!
Reagovat
horska.kraslice
Zápas jsem neviděla. Že by slabá motivace?
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli slabá motivace. Podle mě Tom ve druhém setu De Bakkera podcenil, ten ke konci využil situace a už si výhru nedal vzít.
Reagovat
smazaný uživatel
No, teď by to mohl vyhrát Grigor... Semifinále Dimitrov - Verdasco, to je paráda. :D

Griiiigor Dimitrov!!! Dimitrov je bůh, Dimitrov je bůh!!! :D
Reagovat
Fandina
Verdasco dneska ve velkém stylu porazil Almagra. Byl to hezký zápas, ale faktem je, že Grigor hraje jinak. A neska Grigor vyhrál, gratulka a držím palce do semi. Grigore go go go!
Reagovat
J.M.
Já jsem Grigora hodně haněl za ten jeho katastrofální úvodní výstup v pondělí (téměř prohrát s juniorem z 2. tisícovky žebříčku, uf), a ani ve středu to za moc nestálo, ale to jsem ještě nevěděl, že všichni ostatní jsou na tom podobně. A Grišovi to tam přece jenom postupně trochu začíná chodit. Už v té středeční čtyřhře, kde hrál po boku svého kouče Tillstroma (který ukončil aktivní kariéru už v roce 2000 - dost kuriózní zápas), to trochu začínalo vypadat, a s Mónakem už dokonce párkrát i trefil kurt. Na rozdíl ale od Mónaka, který byl tragický, navíc se skoro ani nehýbal, za Grigorovými kraťasy se nerozběhl ani když šly do půlky kurtu. Takže bych to Grišovo premiérové vítězství nad Juanem nepřeceňoval.

Nakonec to vypadá, že turnaj vyhraje ten, kdo bude hrát nejmíň příšerně. I Verdasco, Almagro i další se se svou hrou dost trápili. Je po travnaté sezóně, v Bastadu dost fouká, centrkurt je zničený, normální odskoky míčku by se za celý týden daly spočítat na prstech jedné ruky...

Je to podivný turnaj.
Reagovat
Mr.Pink
Opravdu kuriózní zápas. Stará škola Tillstrom měl triko zastrčené v trenkách :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl letošní wimblík taky podivnej turnaj? :))) Jinak podle skóre to vypadá, že Tom zase nehrál snad tak špatně.. no aspoň jsem si ušetřila nervy, že jsem to neviděla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist