Berdych se v příštím týdnu představí v Rotterdamu. Od pořadatelů dostal divokou kartu

5. 2. 2019, 13:11
Aktuality 34
Tomáš Berdych se v příštím týdnu představí na halovém podniku série ATP 500 v Rotterdamu. Dlouhodobě nejlepší český tenista, který v nizozemské hale triumfoval v roce 2014, od pořadatelů dostal divokou kartu. Informaci před malou chvílí potvrdil ředitel turnaje Richard Krajicek.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Hydrogen)

Tomáš Berdych po půlroční pauze hned na prvním turnaji ukázal, že stále patří do tenisové špičky. V katarském Dauhá se probojoval až do finále, v němž nestačil na rozjetého Roberta Bautistu, a na úvodním grandslamu sezony Australian Open skončil v osmifinále na raketě pozdějšího finalisty Rafaela Nadala.

Proto není divu, že si aktuálně 79. hráč světa vysloužil divokou kartu, již druhou letošní (Dauhá), do hlavní soutěže podniku ATP 500 v nizozemském Rotterdamu, který je na programu v příštím týdnu.

V nizozemské hale se poprvé představil před 14 lety a jen třikrát svůj oblíbený turnaj, který v roce 2014 vyhrál a o rok později znovu došel do finále, vynechal (2010, 2013 a 2016).

"Berdych se při svém návratu okamžitě zařadil mezi ty nejlepší. V Dauhá prohrál až ve finále a na Australian Open suverénně došel do osmifinále. Je hezké mít zpět bývalého vítěze," uvedl turnajový ředitel Richard Krajicek.

V tomto týdnu startuje Berdych v hale v Montpellieru, kde ho dnes odpoledne čeká utkání prvního kola proti německému kvalifikantovi Matthiasovi Bachingerovi.

Letošního ročníku ABN AMRO World Tennis Tournament se naopak nezúčastní světová trojka Alexander Zverev. Úřadující šampion Turnaje mistrů má problémy s kotníkem, které ho trápily už na Australian Open a o víkendu v utkání Davisova poháru se mu zranění vrátilo.

Do Rotterdamu letos dorazí například Marin Čilič, Kei Nišikori, Stefanos Tsitsipas, Stan Wawrinka, Jo-Wilfried Tsonga nebo domácí Robin Haase.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

34
Přidat komentář
Patik
ide do rotterdamu ? načo len si ublíži..Federer ho tam zase pochová.
Reagovat
Torn
Pokud koukám dobře, tak Roger tam napsaný ani není. A jen tak mimochodem, že máš takové řeči, je tam snad nějaký váš hráč? Hlavně neříkej Fuscovics :D
Reagovat
Patik
Neni tam ? nebude obhajovať body ? nejaký náš hráč ? Kližan tam neni ?
Reagovat
Torn
https://www.abnamrowtt.nl/en/players tak snad je to ten turnaj. :D

https://live-tennis.eu/en/atp-schedule

A Roger není napsán ani tu. :)
Reagovat
SwissMaestro
Roger hraje jen Dubaj
Reagovat
Patik
Minulý rok hral Rotterdam a vyhral ho nemal by ho obhajovať ?..tak asi ide do Dubaja.
Reagovat
smazaný uživatel
Rotterdam hrál hlavně kvůli N.1, aby překonal rekord nejstarší N.1. Teď nemá smysl se tímto turnajem vůbec zaobírat. Důležitá je Dubai, tam je jednička a jsem zvědavý, jak to dopadne. Ten line-up je tam celkem slušný. Nishikori, Cilic, Khachanov, Tsitsipas, Čorič, Raonič, Medvědev, Bautista. Zase je tam rychlejší povrch, než na AO a bylo by symbolické tam vzít stý titul, když tam RF vyhrál 7x.
Reagovat
Ondra979
jo tak ja si rikal, ze Rotterdam hrat asi letos nebude. Na Dubaj jsem hodne zvedav, ale radsi nic neocekavam, hlavne at to pada a uvidime, rychle to snad bude
Reagovat
turista
No když bude tak svěží jako na Hopmanově poháru tak se nedá 100.titul pro RF vyloučit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu stovku udělá určitě. I na AO hrál dobře, prakticky za celý turnaj udělal 3 chyby na BB, které ho stály minimálně semifinále.
Reagovat
com
Berdych zase perli :D ..to bude rychlej presun do Rotterdamu :D
Reagovat
Torn
Ale prd....už brejknul :D:D
Reagovat
com
ale set stejne nezachranil :D
Reagovat
EllNino
vo co ti jde? jediný konkurenceschopný český hráč na ATP turnajích, za pár let hrát nebude, tak se ti splní sen, i když bys ho raději utopil ve lžíci vody, ale ještě bys ho mohl chvíli nechat, uožáčku
Reagovat
com
a to, ze prohraje s hracem druhe stovky, to je pro tebe konkurenceschopnost.. to asi tezko :D
Reagovat
Torn
No, zase to ber s ohledem k otmu, kdyby tam stál Rosol nebo Veselý, je patrně konec západu 6:3 6:4. Je rozjetej z kvalifikace a byli ve stovce, Tomáš nehrál špatně, ale potřebuje se dostat do tempa. Pokud se nepletu, tak po Austrálii nikde halu nehrál a zvyknout si na halu chvilku trvá.
Reagovat
EllNino
to mu vubec nevysvětluj, tady je to čistě osobní stránka :D jemu nejde o tenis, ale o to, jak pošpinit každou českou tenistku nebo českýho tenistu, jen Karolína a částečně její segra jsou jeho modly
Reagovat
com
nahodou ja chci, aby byl Jirik ceska jednicka, coz logicky nejde, kdyz Berdych neprohraje :D
Reagovat
Torn
Tomáš víc jak půl roku nehrál a Jiřík se mu ani nepřiblížil, nejblíže mu byl paradoxně letos, kdy to stálo na tom, že Tomáš ztrácí body, takže by Tomáš musel letos vylítnout všude v prvním kole, ale vůbec Jiřík měl šanci.
Reagovat
EllNino
a proč to chceš?
Reagovat
Fandina
A není to trochu hloupé, přát horšímu na žebříčku, aby se stal jedničkou tím, že ten lepší na žebříčku bude prohrávat.
Reagovat
com
a ty snad nechces, aby byla Kvitova jednicka? To pak musi prohravat Osaka.. zase si protirecis :D
Reagovat
Fandina
To je nesmysl. Petra může klidně být jedničkou, i když bude Osaka nebo kdokoli jiný vyhrávat. Ale musí vyhrát víc zápasů a za lepší body, než ony.
Reagovat
Torn
A proč zrovna sestry Plíškovy? :D Ujíždí na vysokých, tetovaných holkách?:D
Reagovat
Torn
Skvěle! Halové podniky jsou stejně nejlepší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak pro koho.
Reagovat
gigin
A jedem kurňa!! Doufám ve čtvrko s Jiříkem!!
Reagovat
Torn
To radši, panu Jiřímu smrdí nohy.
Reagovat
Marduch
paní Jiřina sice voní, ale zato je úplně blbá:D
Reagovat
Torn
...ano, její odpovědi jsou, jak bych to jen řekl...monotématické..:D
Reagovat
EllNino
tady se někdo moc dívá na Lábuse a Kaisera s Bohdalkou :D
Reagovat
Torn
Kupodivu moc ne, ale tohle znám zrovna důkladně. :D
Reagovat
EllNino
já taky, je to super :D
Reagovat
gigin
Tak J1rka se odhlásil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist