Berdych se vrací na kurty. Ve Winston-Salemu začne proti Seppimu

17. 8. 2019, 10:03
Aktuality 11
Tomáš Berdych, který od začátku března odehrál kvůli bolestem zad pouze jeden zápas, se příští týden představí na turnaji v americkém Winston-Salemu. V generálce před US Open, na které si před sedmi lety zahrál finále, se v prvním kole utká s oblíbeným soupeřem Italem Andreasem Seppim.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Kvůli problémům se zády musel Tomáš Berdych předčasně ukončit poslední dvě sezony. Na začářku letošního roku se vrátil ve velmi solidní formě, bolesti zad se mu ale vrátily a od 8. března opakovaně odkládal svůj návrat na kurty.

Za posledních pět měsíců se představil pouze ve Wimbledonu, kde v prvním kole neuhrál ani set proti Američanu Tayloru Fritzovi. Před tím na trávě prohrál ještě exhibiční duely s Denisem Shapovalovm a Robertem Bautistou. 

Po odhlášení z turnajů ve Washingtonu a Montréalu si zřejmě pohrává i s myšlenkou na ukončení kariéry. Na kurty se však přeci jen ještě zkouší vrátit.

ATP 250 WINSTON-SALEM
los dvouhry
los čtyřhry

Třiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí přijal divokou kartu na turnaj ATP 250 ve Winston-Salemu, kde se už od zítra koná poslední přípravný podnik před US Open.

V prvním kole se utká s Italem Andreasem Seppim, s nímž ve vzájmné bilanci vede 8-2 a jedenáct let s ním neprohrál. V případě výhry na něj ve druhém kole čeká Srb Filip Krajinovič.

Po testu ve Winston-Salemu se bývalý čtvrtý hráč světa pravděpodobně rozhodne, zde bude startovat na posledním grandslamu sezony. Ve Flushing Meadows se začíná v pondělí 26. srpna.

Ve Winston-Salemu se představí také bývalý první hráč světa Andy Murray. Britský tenista ve svém druhém utkání ve dvouhře po únorové operaci kyčle vyzve domácího Tennyse Sandgrena.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
Berďa Seppi 6:1 3:6 3:1 a Berďa jde podávat, vypadá při chuti, jako zamlada :-). Tak ještě tři game Berďo, pojď!!!
Reagovat
Fandina
Už psát nebudu, teď přišel o podání. Ach jo.
Reagovat
turista
Tak ať se daří. Berďo držíme pěsti!
Reagovat
Fandina
smile
Reagovat
Kytka
Snad jen popřát Tomovi hodně štěstí. Na Seppiho vždycky uměl, tak uvidíme. Los Andyho je mnohem horší.
Reagovat
sojka1
tak, pevnou ruku i zada, pojd, Berdo! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj to je vo vseobecnosti nezaujímavý, ale tohtoročná edícia bude pozorne sledovana, nielen vdaka Tomasovi, ale aj Andymu. Snad sa dostanu obaja, co najdalej. Murray ma podla mna velmi zlý zreb, radsej by som ho videl v rovnakej pozícii, ale v hornej časti pavúku.
Reagovat
George_Renel
Když je psáno jaké exhibice před Wimbledonem prohrál, slušelo by se napsat i koho porazil.... Bylo to tuším zvučné jméno.
Reagovat
SwissMaestro
Nadala porazil v podobné exh. v roce 2017 jestli myslíš toto.
Reagovat
George_Renel
Asi mi už neslouží krátkodobá paměť, .-).
Reagovat
Mantra
to se asi moc nechytá, ale lepší než třeba Tiafoe, Fritz, Shopák, apod severoamerický mladíci
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist