Berdych se z Petrohradu odhlásil, Rosol postupuje v kvalifikaci

15. 9. 2019, 21:57
Aktuality 4
ATP PETROHRAD - Tomáš Berdych se příští týden na turnaji v Petrohradu nepředstaví. Dlouholetá česká jednička, jež kvůli problémům s levou kyčlí zvažuje konec kariéry, se z halového podniku ATP Tour odhlásila. Z Čechů se tak může představit jen Lukáš Rosol, jenž dnes úspěšně vstoupil do kvalifikace.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych, jenž ve čtvrtek oslaví 34. narozeniny, ve svém dosud posledním utkání vypadl hned v prvním kole grandslamového US Open. Po vyřazení od amerického mladíka Jensona Brooksbyho uvedl, že už v příští sezoně nejspíš pokračovat v kariéře nebude, nicméně chtěl ještě letos absolvovat nějaké turnaje.

Vedle Petrohradu měl v plánu čínský Zhuhai a o volné karty žádal do Tokia, Pekingu a pařížské haly Bercy, kde v roce 2005 získal svůj jediný titul kategorie Masters. Letos Berdych odehrál jen dvacet zápasů a v žebříčku mu patří 103. místo.

Berdych se z Petrohradu odhlásil krátce po rozlosování, které mu přidělilo jako prvního soupeře Rusa Jevgenije Donského. Nejvýše nasazenými budou domácí finalista US Open a pátý hráč světa Daniil Medveděv a Karen Chačanov.

Do dvoukolové kvalifikace dnes úspěšně vstoupil Lukáš Rosol, který zdolal 6-4 3-6 6-4 domácího Jevgenije Karlovského. O start v hlavní soutěži se 34letý Čech utká s bosenským šampionem z roku 2017 Damirem Džumhurem (h2h 0-1).

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.248.665 dolarů
nedělní výsledky (15. 09. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Rosol (5-ČR) - Karlovskij (Rus.) 6-4 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Gracias_Mendoza
Viděl v dalším kole Medvedeva a tak se raději vyhne dalšímu ztrapění, clever řešení docela, proč si kazit týden kdy má narozeniny
Reagovat
misa
Smutné odcházení kdysi vynikajícího tenisty.
Reagovat
turista
Škoda. Tak třeba ještě není s Berďou konec. Nadal už víckrát vypadal na konec a nějakým zázrakem se z toho vždycky zbabral a pořád vyhrává.
Reagovat
EllNino
jenže tohle vypadá na chronický problém, který bez operace (možná ani s ní) už nepůjde dát dohromady ... kdyby mu bylo 30 a věděl, že mu operace třeba 3 roky kariéry dopřeje, tak možná ... ale ne ve 34 letech
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist