Berdych si neškrtl. Ve finále se skvělým Djokovičem málem neuhrál ani game

5. 10. 2014, 14:48
Aktuality 217
ATP PEKING - Tomáš Berdych skousává nejtěžší porážku své kariéry. Sice se světovou jedničkou a v Pekingu nikdy neporaženým Novakem Djokovičem, přesto velmi bolestivou. Český tenista v dnešním sledovaném finále dokonce málem neuhrál ani game, prohrával už 0-6 a 0-5 a čelil mečbolu, ale až ziskem dvou čestných gamů alespoň odvrátil svou nejvýraznější prohru na profi úrovni.
Profily hráčů
Tomáš Berdych a Novak Djokovič

Tomáš Berdych v Pekingu (i díky nečekaně porážce Rafaela Nadala ve čtvrtfinále) prolétl přes Lópeze, Troického, Isnera a Kližana bez ztráty setu do svého prvního finále po pěti měsících a už jen jeden soupeř ho dělil od zopakování triumfu z roku 2011.

Jenže tím posledním soupeřem byl Novak Djokovič, kterého na podniku ATP World Tour 500 v Pekingu ještě nikdo nedokázal porazit. Srb, kterého Berdych ze 17 vzájemných soubojů porazil jen na trávě ve Wimbledonu 2010 a na antuce v Římě 2013. Všech třináct střetnutí na tvrdém povrchu, ať už venku nebo v hale, vyhrál o dva roky mladší Srb.

A dnešní souboj v metropoli nejlidnatější země světa statistiky nezbořil. Naopak, suverénní čísla z pohledu favorita ještě vylepšil.

Tomáš BerdychDjokovič do zápasu vtrhl od prvních výměn velmi aktivní hrou, výborně returnoval, míčky posílal k lajnám a Berdycha honil za základní lajnou. A když už se český tenista dostal k šanci zaútočit, většinou doplatil na špatnou volbu úderů.

Zcela jednoznačný průběh se snažili zastavit diváci, kteří Berdych podporovali čím dál více. Sedmadvacetiletý Srb ale nezastavoval, získával jeden game za druhým a za stavu 6-0 a 5-0 měl při svém podání mečbol.

O dva roky starší tenista z Valašského Meziříčí ale dva kanáry, se kterými ještě nikdy nemusel kurt opouštět, za minutu dvanáct odvrátil a s rukama nad hlavou si alespoň na okamžik užíval ovací publika. Pak ještě čistou hrou udržel poprvé v zápase svůj servis a na returnu odvrátil dva mečboly, k nevídanému obratu ale prostor nedostal a za 66 minut prohrál 0-6 2-6.



Berdych: Takový výkon jsem ještě nezažil, zametl se mnou
"Narazil jsem ve finále na někoho, koho jsem ještě v životě neviděl," prohlásil po zápase Berdych, jenž v závěru duelu nabízel raketu sběrači míčků. "To, co dneska předvedl, bylo vážně mimořádné. Opravdu není moc co dodat, protože mě úplně vymetl z kurtu," konstatoval.

"Právě jsem říkal svému trenérovi, že jsem během kariéry hrál už přes 600 zápasů, potkal jsem hráče jako André (Agassi), Roger (Federer), všechny v jejich nejlepších letech. Ale nikdy, nikdy jsem nezažil něco jako dnes," žasl Berdych nad Djokovičovým výkonem.

"Rozhodně mi lichotí slyšet taková slova od hráče, který je mnoho let stálicí v Top 10," řekl Djokovič a sám byl ze svého výkonu mile překvapen.

"Tohle byl můj nejlepší výkon ze všech finále, co jsem v kariéře odehrál. Už jsem hrál spoustu skvělých finále, několikrát jsem jasně vyhrál i proti Top hráčům. Ale s takovým suverénním výkonem jsem myslím ještě nevyhrál. Bylo to neuvěřitelné, tím spíše, když jsem hrál proti Tomášovi, který má skvělou hru a je velmi zkušeným hráčem. Jsem na svůj výkon pyšný.

Aktuální pořadí v boji o Turnaj mistrů k 5. říjnu 2014:
4. Stan Wawrinka (Švýc.) 4795 bodů
5. Kei Nišikori (Jap.) 4255
6. Marin Čilič (Chorv.) 3980
7. Tomáš Berdych (ČR) 3765
8. Milos Raonic (Kan.) 3740
9. Andy Murray (Brit.) 3565
10. David Ferrer (Šp.) 3535
11. Grigor Dimitrov (Bulh.) 3405
12. Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) 2650
13. Ernests Gulbis (Lot.) 2445

Berdych tak zažil jednu z nejhorších porážek své dosavadní kariéry. Pouhé dva gamy uhrál také v roce 2008 v Paříži proti Nikolaji Davyděnkovi a před čtyřmi lety ve finále challengeru v Sunrise proti Robinu Söderlingovi, s nímž v sezoně 2011 utrpěl svou vůbec nejvýraznější porážku. Na antuce v Bastadu se Švédem prohrál 1-6 0-6.

Dnes si Berdych zahrál ve svém čtvrtém letošním a celkově třiadvacátém finále, stejně jako v březnu v Dubaji a v květnu v Oeiras ale prohrál. Svou poslední devátou trofej vybojoval v únoru v Rotterdamu.

V boji o Turnaji mistrů si Berdych navzdory dnešní porážce polepší posunem z osmého na sedmé místo, nicméně přišel o možnost zdvojnásobit náskok na nepostoupovou příčku, kterou nyní okupuje Andy Murray. Příští týden bude startovat na turnaji Masters 1000 v Šanghaji, kde by už ve druhém kole mohl narazit na Gasqueta a ve třetím na Čiliče.

Novak DjokovičDjokovič dnes vylepšil svou neporazitelnost na pekingském turnaji už na 24 zápasů. Z posledních šesti ročníků vyhrál pět, když pouze v roce 2011, kdy triumfoval Berdych, chyběl kvůli zranění zad. Letos získal 5. titul a celkově 46. trofej.

V oblíbené Číně Djokovič znovu našel svou formu, kterou ztratil po triumfu ve Wimbledonu a následné svatbě s Jelenou Rističovou. Potvrdit jí bude chtít příští týden v Šanghaji, kde bude obhajovat tituly z posledních dvou let.

"Bylo to opravdu psychicky vyčerpávající léto, v profesním i osobním životě se toho stalo opravdu hodně. Teď jsem šťastný, že jsem konečně ve formě, ve které bych chtěl být," pochvaluje si Djokovič, který se na konci roku, nebo na začátku nového dočká prvního potomka. A zřejmě ho přivítá jako nejlepší tenista současnosti.

- ATP 500 PEKING -
(Čína, tv. povrch, 3.755.065 dolarů)
nedělní výsledky (05. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (3-ČR) 6-0 6-2
esa: 4-1
dvojchyby: 1-3
úspěšnost 1. podání: 69 % - 46 %
úspěšnost 2. podání: 62 % - 22 %
vítězné údery: 19-9
nevynucené chyby: 9-12

využité brejkboly: 6/8 - 1/2
• Čtyřhra - finále •
Rojer/Tecau (Niz./Rum.) - Benneteau/Pospisil (4-Fr./Kan.) 6-7(6) 7-5 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

217
Přidat komentář
gigin
http://blog.novakdjokovicfoundation.org/philantropy/novak-djokovic-online-shop-launch/

Tady možete utrácat:

http://store.novakdjokovic.com/
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem o tom sem chtěla napsat, ten článek k tomu je krásnej, je to prostě borec, počkej až z něj bude taťka :))
Reagovat
Roger_Federer
Noleho nejde nemit rad :), borec na urovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi to, nebo Gríša se jen nebrání :)) Stejně ho žeru v tom slušivým černobílým outfitu, z dálky to vypadá, jako by měl na sobě elegantní vestičku :))
Reagovat
smazaný uživatel
Rasheed aby se neužvejkal :D tentokrát si ale může pochvalovat hru Grigora, konečně zase vidím aktivnější hru a hlavně ten bekhend :)
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/5014/op.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Gulba s Thiemem v deblu, to se ti líbí co? :)
Reagovat
gigin
ale hlavně by se mi líbilo, kdyby ráno porazil Doktora. A nejvíc se všeho, aby byl zdravotně cajk :)

https://pbs.twimg.com/media/BzNjSUFIYAMePmv.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
Doktor je teď docela marnej ne, zato Dominic si užije masáž, včera si na fb věřil na Noleho, ale to asi neviděl celej zápas, co ho čeká :D
Reagovat
gigin
Ale viděl pár gemů a ví :)) Psal jsem k tomu pod Rosiho - Šanghaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to potom bude mega, bamos! ;)
Reagovat
gigin
No to bude :DDDD Bude otrávený, jak indiánský šíp :)))
Né, tak v pohodě. Zajímavá zkušenost určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to určitěěě :) Bude zajímavé sledovat, zda dostane stejnej klepec jako Berdy a jestli ne, tak to potom :D
Reagovat
kada.tom
tak Tomáš po tom pekingském výprasku čeká jeho "oblíbený" Gasquet ... nezbývá než doufat, že ho Tomáš porazí třeba jako jeho "oblíbeného" Lopeze v Pekingu :-D uvidíme ...
Reagovat
smazaný uživatel
Čiliče zcela nečekaně postihl efekt prvního GS jako Wawrinku, jednou zazáří a hotovo, měl to vyhrát Nišikori.
Reagovat
Davor1
Gasquet otočil v prvom sete v TB zo 4-6 na 9-7 a v druhom je to už jednoznačné. Napriek jeho nulovej forme Berdych určite z tohto žrebu radosť nemá, to bude pomerne zaujímavé druhé kolo ;)

Škoda toho Čiliča, podobný prípad ako Wawrinka, ktorý po triumfe na AO tiež dlho nevedel vyhrať 2 zápasy po sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic vypadol..Ale ľudia, stále má pohodlný 400b náskok..Pred Parížom bude mať okolo 200b náskok, to stále stačí..Je na tom dobre..

To by musel uhrat Dimitrov a Murray SF tisícky, čo nie je asi úplne reálne..Možno Andy..Ale hráči pod Cilicom asi tazko..
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenis-novak-djokovic-peking-ohlas-dlh-/tenis.aspx?c=A141006_114430_tenis_tny
Reagovat
kada.tom
Marine, Marine ... jestli ti uteče TM, tak si mi nepřej
Reagovat
pockerface
tak to jsem ani nečekal,že Marin prohraje.Sice jsem tu ráno psal,že fandím Karlovičovi s ohledem na Tomáše a TM. Ale bylo to mé zbožné přání,aby Ivo vyhrál.No tak to mi Ivo udělal radost.
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo, to mě štve, já teda Karloviče vůbec nemusím, připadá mi jako Kyklop u sítě.
Reagovat
pockerface
Marin si poslední dobou asi vybírá daň za vyhraný GS.Většinou to tak je,že po velkém úspěchu přijde útlum.Možná tím přijde o TM.
Reagovat
gigin
Marin zabral, tvl. Londýn už volá, Londýn už volá...
Reagovat
gocii
marin dohrál, nemuže byt čilič prvním vyhercem gs titulu, ktery by se nedostal na tm?
Reagovat
pockerface
no tak pokud se tak stane,tak za posledních 10 let určitě.Protože za posledních 10 let získal GS mimo RF,RN,ND,Andyho jen Del Potro,Wawroš,Čilič
Reagovat
Pe3k
A co Safin?
Reagovat
pockerface
no tak to nevím.Já na tyhle statistiky moc nejsem.Nevím jestli to už není déle než 10 let co Marat vyhrál.Možná máš pravdu,na toho jsem zapomněl.
Reagovat
blixa
Těsně není :D AO vyhrál v roce 2005 ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Měl bych možná pro někoho stupidní dotaz. Startovné se vyplácí tenistům od turnajů 500 a níž ne? Aspoň mi to přijde logické, když 1000 a Grand Slamy jsou povinné. Díky za odpovědi.
Reagovat
VlS
Startovné se vyplácí NĚKTERÝM tenistům, které pořadatel na turnaji mermomocí chce. Takže to není automat a je to věcí dohody mezi tenistou a pořadatelem.
Reagovat
VlS
Prostě zábavní průmysl, hvězdy vydělávají víc než hvězdičky a komparz to má na přežití.
Reagovat
smazaný uživatel
To je mi jasné, ale neodpověděl jsi mi na tu základní otázku, na jakých turnajích se tak děje. Na pětistovkách a 250 asi určitě, ale jak je to na Masters a na Grand slamu?
Reagovat
VlS
Předpokládal bych taky, že na GS a majorech nemá pořadatel zapotřebí někoho uplácet.
Reagovat
pockerface
tak dnes fandím Karlovičovi.Mohl by Marina dát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tss, ani náhodou :P Karlovič má buď dělové podání a nebo potom pořád SV, takový nezvyklý na hardu :D
Reagovat
pockerface
no jo,ale já to beru z pohledu TM.Pro Tomáše by bylo dobré,kdyby Čilič dnes skončil.Jinak samozřejmě Marin má o hooodně pestřejší hru.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, já kdybych to měla takhle brát, tak se zblázním. Když si to moji oblíbenci sami neuhrají, tak moje fandění to těžko ovlivní:)
Reagovat
pockerface
no tak to je jasný,že co si neuhrají to nemají.Mám velice oblíbené tenisty,oblíbené,neoblíbené a neutrální.Ty neutrální mně nechávají v klidu,ale když je možnost je porazit, proč ne.Mezi neutrály patří Andy,David,Marin,Miloš,Grigor.Neoblíbené nemám téměř nikoho snad méně sympatický je mi Gulbis,ale ten je na hranici neutrální-neoblíbený.
Reagovat
Mayo
dneskaj Šanghaj...ten mám radšej ako Peking
Reagovat
VlS
Moc se mi líbilo, jak kluci zvládli ukončení zápasu. Podání ruky, podívání se do očí, prohození pár slov, poplácání se. Fakt to na mě udělalo dojem. Nejen Tom, i Nole.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bylo to super. Celkově ten konec, kdy Tomáš předával raketu podavačce míčků (je to Rebel) a pak konečně vyhraný gem s rukama nad hlavou, jak kdyby vyhrál celý zápas... Ať už mu Nole pomohl nebo si to uhrál sám, to ostatně ví asi jen Djokouš, tak to bylo takový... příjemný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš coby nenejsympatičtější hráč na okruhu se vždycky umí rozloučit, i když prohraje, ale to vidíme jen my zaslepenci a Nole to dělá taky, takže oba dneska ukázali, že jsou to vyspělí jedinci ať už o nich říká každý co chce. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je většinou takový, a to i když prohraje. Z té slavné velké čtyřky je to v tomhle ohledu největší pánes.
Reagovat
VlS
Jo, proto ho mám rád a fandím mu, když nehraje zrovna s někým z našich.
Reagovat
Hook2424
Tomáš by měl pracovat na podání a na defenzivě! Dnes byl na servise nulový. Takto vysoký hráč 195cm by si měl podání dokázat udržet proti komukoliv. Mezihru a údery trénovat snad ani nemusí, mezihru má vynikající, to ta ho drží roky mezi top 10. Zato Tomášova defenziva, která úzce souvicí s jeho pohybem je jedna z nejhorších v TOP 50. Raonic, DelPotro, Cilic, hráči s podobnou výškou jsou na tom pohybově o moc lépe. Tomáš má hrozně osvalené nohy. Na pohled to vypadá dobře, ale Tomáš by se těch svalů měl nějak zbavit, ty svaly něco váží a taky žerou hodně kyslíku navíc! Rafa taky dokázal hodně svalové hmoty shodit, tak by ho měl Tomáš následovat!
Reagovat
smazaný uživatel
takze takovy DelPo je proti Berdovi vlastne ucineny stirek...
Reagovat
VlS
To já teda když čtu slova odborníka, tak úctou zapomínám dejchat. Tome, honem pod kudlu.
Reagovat
Fandina
A Raonic je také hubenďour
http://www.nationmultimedia.com/new/2013/09/30/sports/images/30215953-01_big.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Juana mam v oblibe, ale jeho pohyb bych fakt nezminoval jako priklad pro Rebela, nevim jestli zde jde o nejakou provokaci nebo ne...ale celkem mne to soklo teda;)
Raonic to je take takovy mag v pohybu...ale toho bych i za priklad dal, ale kvuli necemu jinemu, dobry na prechodu na sit...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli někdo sledujete turnaj v Sacramentu ale to co tam předvádí Kozlov teprve 16 letý tenista je neskutečné. Včera poslal domů v semifinále Smyczeka kterého ve výměnách totálně přehrával a teď ve finále zatím Querrey má co dělat aby toho hošinu přetlačil. Jsem zvědavý kam to tento klučina který je momentálně 763 na žebříčku v budoucnu dotáhne. Určitě jeho vývoj bud sledovat.
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavé, na game se mrknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ho máme s druhým klučinou na kterého se do budoucna těším. http://www4.pictures.zimbio.com/gi/Stefan+Kozlov+2014+Australian+Open+Junior+OucGRCN_8wol.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za postřeh
Reagovat
smazaný uživatel
svym nejblizsim, svemu realizacnimu tymu a svym pratelum, ze mi jsou v zivote tak velkou oporou, dekuji vam vsem, kteri jste do zdejsi diskuse vlozili prispevky mne blizke i vam vsem, kteri jste vlozili prispevky mne daleke, ale vecne a slusne, (ostatni bezte k certu) dekuji obema akterum dnesniho finale, ze mi pripravili takove necekane prekvapeni a predevsim dekuji Bohu, ze jsem zapas nevidela.. :-)))
Gratulace Djokovicovi. Berdo, pojd! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že ty nepíšeš knihy dievča :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)) Poslední gamy byly zábavné, Berďas oslavoval 1. vyhranej game jak kdyby vyhrál zápas a bylo pak vtipné sledovat ho jak sedí na lavičce a kření se od ucha k uchu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Diky tomuto osudu, ze existuji jeste prispivatele, kteri maji kridla a ne pahyly a ryji drzkou v zemi zaorani vlastni malomernosti...;)
Nech te vitr stale nese pevne dal;)
Vlk
Reagovat
VlS
Člověče, Mistrovské slovo má promášet Ká a Mauglí, ne karpatskej Vlk. Ó tempora, ó mórés, co na to Seónijská smečka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sim te..., smecka v cudu, Ka v cudu, a Maugli take v cudu...;-)
a Janekda taky v cudu, Pes v cudu, Lajna v cudu, proste vsechno v cudu, vlastne i ja jsem v cudu;D)))
Reagovat
Sonja
pověz, co mohl Tomáš v dnešním zápase udělat líp?
Novak hodně dobře podával a výborně returnoval, tím pádem měl v drtivé většině výměn od začátku přednost, zatlačil Tomáše dlouhými údery k bl a ten z nich buď mohl dát kratší míč, který pak Novak dorazil, nebo se z té krkolomné pozice snažit trefit winner (to se mu dnes taky párkrát povedlo, ale většinou z toho byly chyby)...
Výsledek sice vypadá krutě, ale Tomáš zdaleka nehrál tak špatně, jako Novak skvěle.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to naprosto stejně.
Reagovat
Mayo
Lojzo Hadamczyk ?
Reagovat
Sonja
A samozřejmě i obrana byla dnes ze strany Noleho parádní, když už k ní byl přinucen.

Jo a ještě tohle:
Dominic Thiem said Djokovic was "mega impressive" today. If you had any doubts as to how well Djokovic played, they should now be gone.
Reagovat
smazaný uživatel
stejně to asi viděl i Tomáš - kdyby šlo o jeho chyby, byl by naštvanej, místo toho se náramně bavil, protože věděl že dneska prostě nemá nárok :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to asi vidělo mnohem víc lidí. Tomáš si odnesl jeden z největších debaklů ve své kariéře, ale přesto jsem neměla pocit, že je na místě u něj něco kritizovat. Mnohdy prohraje nějakým těsným rozdílem a já jsem z toho úplně otrávená, protože si to Tomáš prohrál sám.
Reagovat
Sonja
No však to řekl i sám Nole...

"Tohle byl můj nejlepší výkon ze všech finále, co jsem v kariéře odehrál. Už jsem hrál spoustu skvělých finále, několikrát jsem jasně vyhrál i proti Top hráčům. Ale s takovým suverénním výkonem jsem myslím ještě nevyhrál. Bylo to neuvěřitelné, tím spíše, když jsem hrál proti Tomášovi, který má skvělou hru a je velmi zkušeným hráčem. Jsem na svůj výkon pyšný."

Není o čom.
Reagovat
smazaný uživatel
Na tomhle mě vždycky dostává, že hráč Djokovičových kvalit dokáže ocenit hru hráčů jako je Berdych, Ferrer, Raonič a celkově takových těch hráčů motajících se v té druhé půlce první desítky a pak přijdeš skoro na jakékoli české diskuzní fórum a od lidí, kteří vědí, jak vypadá kurt, jen z televize, čteš, že by Berdych měl s tím tenisem už skončit, že jeho hra nestojí za nic, že je úplně směšnej, že nemá v top10 co dělat apod. To je fakt smutný.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo...ale nejhorší jsou ti, co strašně oslavujou, když pak něco vyhraje (ať už to je Berdych nebo Kvitová apod.) a jindy nadávají, jací to jsou looseři. Jinak Češi obecně moc nedokážou ocenit Čechy, přitom být to zahraniční hráči, dívali by se na ně jako na špičkové hráče.
Reagovat
d@ve
Taky souhlasím. Neviděl jsem sice celý zápas, ale i z HightLights nebyl patrný nějaký slabší Berdychův výkon. Djok prostě vracel co (ne)mohl a totálně Berdycha zdeptal... Konečný "černý" výsledek mi opravdu s předvedenou hrou moc nesedí.
Reagovat
pockerface
ale,tak není jenom Lendl.Třeba Tomáš angažuje jiného "slavného" trenéra nebo bývalého profi hráče.Uvidíme s čím Tom přijde.Ale pokud chce změnu,tak má nejvyšší čas.S ohledem na věk má být ve vrcholné fázi své kariéry,takže kdy jindy než teď.Možná by stačilo zatím někoho jako poradce.Radek má Kordu na telefonu.Nole má Vajdu a Beckera..
Reagovat
smazaný uživatel
No stejně, o všem cos napsal se už mluvilo po us open, a nic z toho nebylo. Někdo na telefonu teď už asi nepomže, chce to někoho na plnej úvazek.
Reagovat
pockerface
abych řekl pravdu,já Tomášovi fandím,hlavně proto,že je Čech.A jaké si zvolí trenéry nebo s celý tým je mi v podstatě jedno.Jen jsem reagoval na to,že se tu pořád přetřásá kauza Lendl.Každý tenista si jede tu svojí kariéru,tak jak mu osobně vyhovuje.A stejně s tím nikdo nic nezmůže,jestli si Tomáš usmyslel,že někoho najme,tak najme jestli si ponechá Krupu nebo přibude ještě někdo k němu ví taky jen on.Takže já si počkám co po sezóně vyhlásí.A budu mu fandit(pokud na druhé straně nebude stát Roger)dál ať už s novým trenérem nebo stále s Krupou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak berdych ve 3. Kole narazi na cilice, coz bude asi jeho konecna
Reagovat
smazaný uživatel
Ve 2. kole ještě straší Gasquet. Na druhou stranu v Pekingu to vypadalo na konečnou klidně už v 1. kole, a bylo z toho finále. Navíc ta nebezpečná trojice Gasquet-Cilic-Wawroch se na posledních turnajích moc nepředvedla.
Reagovat
pockerface
navíc Cilic a Wawroš mají jistý TM,tam si myslím,že už trochu poklesla koncetrace.Jasně jde o body a prachy,ale v hlavě to už prostě mají,že nemusí nutně jít co nejdál,aby se dostali na TM.Takže věřím,že Tomáš Čiliče porazí,pokud dojde k jejich zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič má jistý TM?
Reagovat
smazaný uživatel
řekl bych že nemá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky myslím, že určitě ne. Berdych na něj ztrácí 215 bodů, Murray 415 bodů. To lze v Shangai ještě uhrát.
Reagovat
pockerface
no tak tím líp pro Toma.Pokud na sebe narazí.Věřím,že ho Tomáš porazí.
Reagovat
pockerface
no tak jsem zmatený mám pocit,že dneska to říkali na Nova sport.Ale máte možná pravdu,že říkal,že Nishihori na 99%.Sorry už si to moc nepamatuji,ráno jsem byl ještě rozespalý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistotu má Djokouš, Federer, Nadal a Wawrinka. Nišikori by musel totálně projet Shangai a mít i smůlu, že by se ostatním pronásledovatelům dařilo. Zbylá 3 místa jsou ještě ve hře.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm,... tak jestli dobře počítám, tak Nišikori má TM jistý. 9. Murray na něj ztrácí 690 bodů, takže by ho přeskočil jen, kdyby Shanghai vyhrál, Raonič 530 bodů a Berdych 490 bodů, takže by na přeskočení potřebovali oba minimálně finálovou účast. To jsou 3 hráči, kteří by se před něj dostali jen v případě postupu do finále (příp. vítězství), ale místa tam jsou jenom 2.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě se hraje Paříž :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jo, pravda. Jsem zapomněla, pardon.
Reagovat
Kozoroh
Teoreticky vzato ani Wawrinka nemá jistý Londýn. Na live-tennis.eu už sice cut přeskočil, ale ATP ho jako kvalifikovaného nevede. Ale prakticky je jasné, že Stan na TM scházet nebude...
Čilič má sice k účasti na TM blízko, ale pokud v Šanghaji a Paříži vypadne v úvodních kolech a naopak Berdychovi aspol. se tam zadaří, tak se může stát, že Černého Petra dostane Chorvat...
Reagovat
smazaný uživatel
to by ani nevadilo
Reagovat
smazaný uživatel
Mně tam mezi tou elitou ten Čilič taky nějak nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
popravdě stále mi u něho nesedí ani status grandslamový vítěz...nevím čím to je.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Víš, čím to je? Jmenuj mi takhle z hlavy nějaký turnaj kromě USO, kde se fakt blejsknul a strhnul na sebe pozornost (řečnická otázka).
Reagovat
smazaný uživatel
pravda, šel na to chlapec moc rychle. A já to přál spíš těm, co se o to marně snaží už léta.
Reagovat
pockerface
je pravda,že Čilič nahrabal 2000 bodů za USO,protože loni byl zraněj a vlastně nějaký čas nehrál a USO taky ne.Kdyby nedošel takhle daleko na USO,tak mezi TOP10 není ani náhodou.To je právě takový to ošemetný,že hráč,který neobhajuje téměř nic z minulé sezony se povede GS a najednou vyletí.Ty stabilní hráči TOP5 musí vyhrávat velké turnaje jako na běžícím pásu,aby obhájili své body a na konec nemusí na TM ani jet.Třeba chudák David,když nepočítám poslední 2 měsíce,téměř stabilně na turnajích dostával min.do Q a TM mu zřejmě uteče.
Reagovat
Mayo
ani mne tam čilič nesedí ale to ani nišikori a čo ja viem kto
Reagovat
Kozoroh
A proč ti tam nesedí Samuraj? Hrál letos finále GS a 1000, vyhrál dvě 500 a dvě 250, v nynější sezóně porazil Djokera, Fedexe, Wawroše atd., přesně takový hráč v Londýně nesmí chybět! Ale ty se holt bráníš novotám :-P
Reagovat
Mayo
Kozoroh ... presne tak s tými novotami si to vystihol...bude to také divné :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nišikoriho vpád do špičky nebyl tak nárazový. Na své kvality poukázal už dřív, ten mi tam nevadí. Ale Čilič... Tak uvidíme, třeba dokáže, že tam patří.
Reagovat
smazaný uživatel
mně na Cilicovi vadí to dělový podání. Proti bomberům nic nemám, když se necpou do top 10 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že u TM nejde o obhajobu, ale o získané body za sezonu.
Reagovat
pockerface
no to je fakt,že jde o body získané za sezonu.Ale,když si vezmeme,že většinu těch "velkých" bodů si rozdělí hráči top3 (RF,RN,ND),tak pak "stačí" urvat jeden GS,tak jak se to povedlo Čiličovi a rázem má 2000 bodů a na dalších turnajích si ho moc v závěrečných kolech moc nepamatuji.Takže,když odečtu 2000 za GS,tak na ostatních turnajích získal Čilič 1980 bodů což je z té top13 nejméně.Ostatní mají body slepené ze všech možných turnajů.Takže teoreticky hráči z top10 "stačí" v sezoně vyhrát GS a TM má na 80% jistý.Samozřejmě s tím,že na ostatní turnajích 250,500,1000 nebude vypadávat hned v 1.kole.
Reagovat
pockerface
a na tom jde vidět,jak je GS důležitý.To by právě potřeboval Tomáš.Prolomit tu smůlu a vyhrát alespoň 1GS v sezóně.Kdyby byly dva to už by byl šok :-) No někdy v budoucnu až nebude hrát Roger,Nole a Rafa,tak by mohl vyhrát AO a Wimbledon.Jenže asi už jen ve veteránech :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Až přestane hrát Djoko, Murray a Nadal, tak už nebude hrát ani Tomáš. Je to stejná generace. Starší je jen Roger, ten možná MOŽNÁ skončí dřív.
Reagovat
pockerface
no proto právě píšu,že je možná vyhraje,ale ve veteránech :-),pokud v nich bude hrát.Ale to se musí modlit,aby za ně nehrál Roger,David,Nole...:-).Vždyť už David slíbil,že Rogera porazí až budou hrát za veterány :-)
Reagovat
smazaný uživatel
On to zvládne ještě za mlada!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to tak. Něco podobného je i Wawrinka. Toho herně vidím na stejné úrovni jako Tomáše, ale na rozdíl od něj vyhrál GS a má postup v podstatě jistý.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic urcite TM jisty nema
Reagovat
smazaný uživatel
Cetl jsem ted na twitter, ze berdych ma shangai schuzku svlendlem, aby rozlouskl propadnou spolupraci
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže o tom se mluví snad už půl roku. Přestávám věřit tomu, že k tomu někdy skutečně dojde.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo říkal?
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to by myslím byl dost nešťastný timing k jednání s Ivanem...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvůli tomu dnešku? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to by myslím byl dost nešťastný timing k jednání s Ivanem...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se nebála. Tomáš nemá na změnu odvahu.
Reagovat
PetaM
Spíše na něho nemá prachy :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevím jestli nemá :D ale možná nechce dát
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak, vybalit ze sveho rocne 500 tis usd plus pripadny milionovy fee za ziskani grandslamu je fakt hodne navic, kdyzbsindal bude platit kroupu a spol
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, ten Lendl to je vydřiduch :D
Reagovat
misa
Jak nemá? Nedávno tu někdo psal, že má smlouvu s H&M za 100 mil. Kč :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To, že řekne, že považuje svůj forehand za nejlepší přece neznamená, že je namachrovanej. To je podobný jak s Bouchard. Přijde někdo, kdo má vyšší sebevědomí a přirozeně si věří, a hned je ostatníma osočen z namyšlenosti a machírkování...
Reagovat
Alois_Mlok
Tak nevím, viděl jsem jen první set a tam mně nepřišlo, že by Dojokovič hrál nějak výjimečně, spíš Berdych působil dost nulově. Srb hrál prostě svůj tenis a Berdych se nechytal.
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě to působilo stejně. Ale když Tomáš řekl, že hrál Novak neuvěřitelně, tak mu věřím :)
Reagovat
Mayo
presne, iba sa preceňuje srbov výkon...hral, tak ako hráva...ale Berďa úplne ustráchaný...srb potvrdil úlohu favorita
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa byl na 7. příčce už před finále a pak mi nějak nesedí ta čísla, co uvádíte ohledně race žebříčku. Berdych má 3775 bodů a Raonič 3735 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
A celý zbytek je o 10 bodů taky blbě.
Reagovat
Mayo
Berďa nepostúpi na TM aj tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Co kdybysis s těmahle blbejma kecama dal pokoj?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale proc by nepostupil, vsak on postupi...sa neboj...;)
To spis Skotak bude mit jeste peknou kupu prace, aby se vubec pod ten Big Ben dostal...Krom toho David je celkem slusne vyrizeny...takze tam ma Rebel jeste male rezervy;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně Berďa to má ve svých rukách. Takový Murray, Dimitrov, popř. Ferrer už musí spoléhat na to, že někdo před nimi selže.
Reagovat
misa
mužského turnaje mají stejné trofeje jako ženské finalistky? To je rovnoprávnost.
Reagovat
Chrenda
Masakr. Speed měl pravdu, spláchnutí se povedlo, ale v opačném gardu. Rozdíl dvou výkonnostních tříd. Holt se musíme vrátit zpátky na zem a doufat, že v příštích turnajích udrží aspoň postupovou příčku na race. ještě štěstí, že Kei porazil Miloše, jinak už by to začalo být kritické.
Reagovat
Nola
dnes zohral zápas ako z inej planéty, po tom trápení v Amerike... Toma mi bolo ľúto, chytil sa tak trochu ku koncu, keď to Nole ako inak odfákol, možno mu to daroval ako tu poniektorí píšu... to nezistíme, Nole potrebuje vyhrať ešte nejaký ten turnaj na udržanie postu NO 1, dúfam, že mu forma vydrží, za dnešný výkon veľká pochvala
Reagovat
Sonja
Ten hnusnej Srbák vyhrál, jo? To je bída:-)))
Fotky:

https://pbs.twimg.com/media/BzL8mlsCQAE8q0d.jpg:large

https://38.media.tumblr.com/a650ca7bf4329de9f5dd908fc08d2238/tumblr_ncz4f85pK71sz6cszo1_1280.jpg

https://pbs.twimg.com/media/BzMG4EBCAAAUmEs.jpg:large
Reagovat
smazaný uživatel
Zas ten Albánec.
Reagovat
Jan
Tomáši, dnes jsi to Djokovi pustil, aby si myslel, že na TM to bude mít s tebou snadné, ale tam předvedeš svoji skutečnou sílu a smažeš ho z povrchu kurtu :)
Reagovat
Davor1
tak určiteee
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
jen tu rebelii chlap nedotahl do konce s dvema nulamo, no...;)

V kazdem pripade, srbsky tenista - atlet - gymnasta - baletak a martan v jedne podobe to dnes zahral velmi dobre...
...urcite zaslouzi gratulaci, dnes proste uplne jiny kosmir...;)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Mayo
ako tak pozerám na Berďove čísla na podaní, tak veľká bieda
Reagovat
EllNino
ježiš, ale prosímtě, viděl jsi dneska ten Djokův return !? :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
je pánes, na Hrad. :P :D
Reagovat
Mayo
Lunejka, toho si tam neprosím (:
Reagovat
Sonja
Return fungoval neskutečně, už dlouho tak dobře nefungoval...Tomášovo statistikám na podání se nelze divit.
Mohl mít větší procento prvního servisu, no statistiky ukazují, že i když ten 1.servis trefil, moc bodů z něj nevytěžil (jen 46%)

http://i.imgur.com/ELN5GWh.png
Reagovat
Nola
neverila som vlastným očiam, ako skvele dokázal returnovať Tomov prvý servis....
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť Tomáš dal skvělý 1. podání a ne že by z toho byl přímý bod, on ho Djokovič zreturnoval tak, že z toho byl winner pro něj.
Reagovat
Davor1
Nole hral dnes absolútne dokonalý tenis, proti takému výkonu by nemal šancu nikto. Djokovi Ázia neuveriteľne sedí, je to jeho najsilnejšie obdobie v roku a len málo hráčov mu môže v Číne konkurovať (Delpo v minuloročnej forme, Murray vo forme). Na taký tenis je fakt radosť pozerať.
Zápas len ukázal, aký obrovský rozdiel je medzi absolútnou špičkou a Berdychom, bohužiaľ po hernej stránke na top4 vo forme zďaleka nemá ani mať nebude. V Šanghaji by som rád videl Berdychov štvrťfinálový zápas s Wawrinkom, tam by sa ukázala jeho skutočná momentálna forma (zápas s kvalitatívne porovnateľným súperom už dlho nehral, ak nerátam Čiliča na USO...). Boj o posledné 2 miesta na TM bude ešte veľmi zaujímavý ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád vyjadrenie, že proti takému výkonu by nemal šancu nikto.

Každý zápas je iný a niektorí hráči dokážu meniť rytmus hry, dokážu podržať úvod napríklad..Tým pádom aj súper nehrá v takej pohode, lebo inak sa hrá za stavu 4:0 a inak za stavu 4:4..

Aj o Cilicovi sa vo finále USO hovorilo, že by proti nemu nemal šancu nikto..Nesúhlasil som s tým..Proti Cilicovi sa postavil niekto typologicky iný, napríklad Murray a bolo po Cilicovi..
Reagovat
Mayo
Tiež si myslím.
Reagovat
Davor1
jasné, ani ja to nemám rád, ale Novak dnes hral proste dokonalé údery, ako útočne, tak obranné, lepšie sa to fakt nedalo, hral absolútne najlepší tenis, aký v súčasnosti niekto môže predviesť a naposledy som ho takto videl hrať práve pred rokom na ázijskom turné. Proste v súčasnosti nie je hráč, ktorý by ho mohol v tejto forme na tomto kurte poraziť...Nadal po pauze ešte nie v top forme, Andy nie v top forme, Delpo zranený, Wawrinka mimo formy, Nishi polozranený a v nohách 2 kompletne odohrané týždne, zvyšok na Novaka herne absolútne nemá, myslím, že ani Roger by toto tempo nemal šancu stíhať.

S Čiličom na USO súhlasím, hral síce parádne, ale viem si predstaviť niekoľko hráčov, ktorí ho tam mohli poraziť. Tu si vážne neviem predstaviť v súčasnosti nikoho.
Reagovat
Stan_Borowitz
Naprostý souhlas. Třeba Rafa i Roger - i když by třeba prohráli - by uhráli daleko vyrovnanější zápas.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tedy naprostý souhlas s Forehandem, aby nedošlo k nedorozumění.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas Berdych after the match : "I met somebody in the final who I've never seen before. The way that he performed today was really outstanding. There is really not much I can add to that because, really, I was just swept off the court. I just said to my coach now that I probably played over 700 matches in my career, and I met guys like Andre, Roger, all those probably in their best times. But I have never, ever experienced anything like that."
Reagovat
smazaný uživatel
To je dost přesný. Taky jsem se během zápasu sama sebe ptala, jestli jsem Nola viděla někdy takhle vůbec hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už dlouho ne, zvláštní, že vždy na podzim má takovouto formu. No má před sebou ještě 3 turnaje :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě, že tu není fotka Noleho s trofejí. Za dnešní výkon by si to zasloužil obzvlášť.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude později si myslím :)
Reagovat
Mayo
je jedno aký výkon...myslím, že by to malo byť automatické aby každý víťaz bol s trofejou vycapený
Reagovat
Kozoroh
Pokud si neviděl fotku Noleho s trofejí, tak se podívej na web novakdjokovic.com (se sběrači míčků :-) ). Ale souhlasím s tebou, měli by tu dát fotku vítěze a finalisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Už to vidím, dík :))
Reagovat
Kozoroh
Na Wikipedii jsem si prošel výsledky ročníků 2009-10 a 12-14. Djoker takhle ještě nikdy nikoho v Pekingu nezničil, Troicki a Rosol schytali skóre 6:0 a celkem v zápase uhráli tři gemy. Melzer s Querreym rovněž vyhráli jen tři gemy, ale kanára neinkasovali. Ani jeden z nich však není a v době střetnutí s Djokem nebyl na úrovni Berdycha a k těmto zápasům došlo v 1.-3. kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Někteří lidi nebudou spokojeni nikdy s ničím. Djokovič hrál dneska jako Bůh a rozsekal by úplně každýho. I tak už tu zase padají moudra typu, že nemá Tomáš na TM co dělat, že to bude ostuda. Každý zápas je jiný a nikde není psáno, že Tomáš na TM Djokoviče neporazí, pokud se tam kvalifikuje. Kližan prožíval euforii po vítězství nad Rafou a záhy na to dostal výprask od Berdi, který by s Rafou klidně prohrál. Nechápu, jak někdo může napsat, že by Raonič uhrál proti dnešnímu Djokovičovi víc než Berďa. To jsou zcela zbytečné spekulace. Možná jo, ale taky by klidně mohl dostat 2 kanáry.
Další mudrci zase přesně+ vždycky vědí, co který hráč udělal schválně a co ne. Ten si vzal MTO, protože prohrával, ten udělal tamto a ten tohle a dneska Djokovič schválně prohrál 6. hru 2. setu. Zřejmě zde máme věštce, kteří těmto hráčům vidí do hlavy.
A nakonec... Že měl Berďa dobrej los? Jo, měl. Taky byl 3. nasazený, takže bylo jasné, že na skutečně silného soupeře narazí až v SF, jenže toho mu odklidil Kližan.
Reagovat
Davor1
na skutočne silného súpera mohol naraziť už vo štvrťfinále, mohol dostať Murrayho alebo Dimitrova, to by boli úplne iní súperi ako Isner, takže los mal skutočne vrámci možnosti ľahký.
Reagovat
Faddova
Záleží, jaký Isner nastoupí, u něj taky nikdy nevíš
Reagovat
Davor1
Isner je najsilnejší na amerických hardoch, mimo USA je polovičný, navyše už dlho je mimo formy... Berdychova H2H s ním je tiež jasná. Zo štvrťfinálových možností (Murray, Dimitrov, Gulbis, Isner) dostal jednoznačne tú najschodnejšiu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím tak úplně nesouhlasím. U všech třech hodně záleží na momentální formě a výkonu.
Reagovat
Davor1
a momentálnu formu má Isner suverénne najhoršiu (od júla nevyhral viac ako 2 zápasy po sebe), navyše je z nich jednoznačne najslabší hráč, keď nie je vo forme na servise, tak je prakticky neškodný.
Reagovat
Faddova
tak to je fakt, navíc se to v zápase pak fakt projevilo, hrál hrozně
Reagovat
Faddova
...ale Gulba je taky nevyzpytatelný
Reagovat
Davor1
to je, navyše už dlhší čas nie je zdravotne OK...
Reagovat
smazaný uživatel
To asi jo, ale Tomáš hrál tenhle turnaj velmi dobře. Ani dneska nehrál špatně, výsledek jeho výkonu neodpovídá. Věřím, že by si dokázal poradit i s Dimitrovem nebo Gulbisem, možná Andy by byl oříšek. Ale jak jsem psala, to jsou zbytečné spekulace. Dostal soupeře, které dostal. Určitě v tom kus štěstí bylo, ale nelíbí se mi, že tu řada lidí mluví o Isnerovi jako o slabém soupeři, který se ostatním ČF nemůže rovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho nemohol dostať..On aj Dimitrov boli v Djokovičovej polovici..

Ja si myslím, že Berdych mal celkom ťažký žreb - Lopez, vo forme hrajúci Troicky a Isner...V SF mal naopak ľahký žreb.
Reagovat
Faddova
pěkně napsané, taky mi tihle mudrlanti vadí
Reagovat
smazaný uživatel
Źe se rozčiluješ, znáš to, každej přece rozumí všemu. Ti, co Berdycha nemusí, mají radost a argumenty, to je u každého hráče, že má své hatery, Tomáš to ustál, byla i malá show pro diváky, Nole předvedl, proč patří mezi Nr. 1, myslím, že diváci si nakonec přišli na své. Z lidského hlediska to bylo jistě lepší než finále Petry s Mašenou :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale jen z toho lidského hlediska, Lunejko ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, proto to píšu. Mužské finále bylo dnes o jednom hráči, co dovolí a co ne. :) Prostě srbská Petra si zahrála finále Wimbledonu :D
Reagovat
Davor1
z ľudského hľadiska sú všetky finále lepšie ako finále so Sharapkou, bohužiaľ ;)
Reagovat
Mayo
čarodejka, nikto by nedostal tak potupný debakel ako Berďa, tak se.r nato :D
Reagovat
smazaný uživatel
Potrefená husa se ozvala. Ty jsi jeden z těch mudrlantů.
Reagovat
fera
...samozřejmě souhlazím, někdy Berďu taky kritizuji, ale dnes si to nezaslouží...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsem dobře koukal tak posledního kanára dostal Berdych před více než dvěma lety v Indian Wells s Almagrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes finále asi největších machírků na okruhu ATP :) Škoda, že to Nole nedokončil dokonce, aby se ten náš Berďa pakoval domů jako nula, by mu to možná prospělo, aby si o sobě tolik nemyslel a začal konečně makat.. Koneckonců finále bylo zásluhou lehkého losu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jistě. Mistr promluvil :/
Reagovat
smazaný uživatel
To je dost nízký, co jste napsal, ne? Já myslím, že máte na víc.
Reagovat
fera
S tím zásadně nesouhlasím. někdy by mu větší nasazení prospělo, ale to není dnešní případ!
nechoval se jako machírek, spíš naopak a navíc makal až do konce
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvím jen o dnešku.. Berdych je namachrovany až hanba, prostě něco, co se sebedůvěrou a sebevědomím nijak nesouvisí... Znám ho osobně, vím o čem mluvím.. Tohle video to jen podtrhuje:
https://www.youtube.com/watch?v=RGy0x3KKc6c - "who has the best forhand?" TB:"Me" - namyšlenej arogán
Reagovat
darek.vrana
No asi to bylo myšleno trochu jako vtip, ne? Ty jsi fakt chudák.
Reagovat
smazaný uživatel
Těmhle lidem to nevysvětlíš. Ti, kteří si myslí, že je Berdych namachrovaný, ti najdou mraky příkladů. To, že je daná věc myšlena s nadsázkou nebo jako vtip, to jim nedojde. Viděla jsem to, když dal Berďa po tom "nočním" zápase na FB obrázek, kde byly vidět jen dvoje oči. Většina lidí se zasmála, ale pár kritiků se samozřejmě taky našlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyjo, tohle video jsem neznala. Super! Tak to jsem Berďu slyšela prohlásit to i někdy před tím a je to dost starý. Tady to s nadsázkou řečeno nebylo určitě, ale ostatně... proč ne. Berdychův forhend, pokud je ve formě, skutečně patří k těm nejlepším na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska na Novaka neměl a Berďa to věděl, tak aspoň udělal nějakou show pro diváky. Když ne z té tenisové tak aspoň z té lidské stránky jsem si ho dneska užil. Ke konci to bylo hodně komické :)
Reagovat
Faddova
...a ještě poznámka, já Berdycha nijak zvlášť nemiluju, ale i italští komentátoři na Supertennisu velmi oceňovali, jak takový masakr ustál jako gentleman (ani se kupodivu nehádal s rozhodčím a ještě vtipkoval se sběrači), že spousta jiných by dělala scény - a pak řečnická otázka: "chceme uvádět konkrétní jména?" ...tím naráželi samozřejmě na kanála Fognu ;-)
Reagovat
Faddova
Chudák Tomáš, ale na tu hrůzu to ještě nedopadlo nejtragičtěji. ;-)
Reagovat
George_Renel
Když dostane Tom dva kanáry příští neděli, jen to přivítám ;-).
Reagovat
Mayo
Berďa v nedeľu ani hrať nebude :D
Reagovat
Faddova
no... :)
Reagovat
Kozoroh
Naprostá gratulace Nolemu, vyhrál rozdílem ne jedné, ale dvou tříd! Po dnešku už nikdo nemůže říct, že Djoker hraje špatně jako na severoamerické šňůře. Čínská šňůra pokračuje dál a Djoker se může radovat z 3. hattricku (Dubaj 09-11 a AO 11-13) a vůbec poprvé z 5. titulu z libovolného turnaje ATP.
Že střet skončí poměrem 6:0,6:2 by mě ve snu nenapadlo. Takhle jasně vyhrané finále na ATP letos nebylo, nebo se mýlím? Když tak mě opravte.
Reagovat
Mayo
si zabyl :D
Reagovat
skott
nemýlíš, letos výsledkově nejednoznačnější bylo finále Bastadu. Sousa uhrál jen tři hry 2-6 1-6.
Reagovat
Mayo
Berďa len 2
Reagovat
Mayo
aha sorry zle som prečítal
Reagovat
Vojtiik
Skott:))
Reagovat
smazaný uživatel
Není to největší profi porážka Berdycha. Před pár lety ho přemohl Švéd Söderling 6-1 6-0 ;)
Reagovat
fera
Předně, gratuace Tomášovi i k super druhému místu.

...může mi, ale někdo vysvětlit, co se to dnes stalo? Viděl jsem u Tomáše dost pokažených zápasů, ale tenhle mezi ně rozhodně nepatřil, tak jak to že tenhle výsledek?

je to spíš řečnická otázka...
Reagovat
Faddova
Nole hrál jak bůh, fakt neskutečný výkon, sám říkal, že neví, co se stalo, že to byl asi zásah shora ;-)
Reagovat
fera
přesně tenhle pocit jsem z toho měl i já, kdyby Tomáš nasekal zbytečné chyby jak se to někdy stává, tak si řeknu... pokazil si to sám...
ale tady Nole předvedl něco nevídanýho...
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky nechápu, jak někdo může tvrdit, že Tomáš hrál blbě a finále si ani nezasloužil. Tomáš nehrál svůj špičkovej tenis, ale špatně nehrál. Naopak Djokovič, jehož tenis už je tak špičkový, hrál dneska nad své letošní možnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska byl Djokonaly
Reagovat
Kozoroh
A to mě jako fandu Djokera těší :-)
Reagovat
fera
Já to Novakovi, také přeji, jen dnes teda zazářil ještě víc než jindy a zrovna to bylo s Berďou.
Reagovat
Faddova
Berdych nehrál vůbec špatně, měl jenom 12 chyb, akorát servis haproval, jenom 52 %, když mu nejde serv, tak je poloviční... a navíc s nejlepším riternistou na okruhu...
Reagovat
Fandina
Berďovi nakonec gratulka. Dneska to byl ze strany Noleho masakr, ale finále je také super a TM je o něco blíž než před turnajem. A moc držím palce dál Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Jan
Za stavu 0:6 0:5 jsem mu říkal Tome makej, ještě to otočíš. A on to začal otáčet, ale nevydrželo mu to ke konečnému vítězství :) Bylo vidět, jak je tam Djokovič jako predátor, pevně přesvědčený, že toho malého králíčka Toma zabije a na Tomovi bylo vidět, že to má v hlavě předem prohrané.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Nolemu, konečně se zase herně přiblížil své top úrovni (letos snad poprvé...), tak snad ještě něco uhraje, než ho rodičovské povinnosti odlákají z kurtu myšlenkově úplně pryč :-)

Berdych dnes neměl nárok, ale celkově pro něj to byl úspěšný turnaj (po losu finále moc reálně nevypadalo), takže plusové body v boji o TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono mu to v boji o TM zase moc nepomohlo. Raonic v Tokiu uhrál totéž, Nišikori naopak ještě získal. Ale trochu frnknul Dimitrovi a Murraymu.
Reagovat
smazaný uživatel
škrtl si 2x !!!!! :D
Reagovat
rib
jj, ale třeba kdyby nehrál tak vyděšeně od začátku, tak by si třeba škrtl i 4x :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
viď? A nebo by potom i hořel :D škoda, kdyby věděl, že je Djok tak empatický, hrál by od začátku s větším klidem :D
Reagovat
pockerface
Velká gratulace Nolemu k titulu a hlavně k výkonu.To byly přesné údery radost pohledět.Možná si ani sám Nole nepamatuje,kdy naposledy hrál takhle bezchybně.Snad se z toho Tomáš nepoloží a v Shangaji dojde taky daleko.
Reagovat
tommr
no v závěru se tomu Tomáš sám smál takže snad žádný psychický trauma neutrpěl. A větší komplex z Djokovice než měl dodneška už taky mít nemůže ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist