Berdych si o titul z Los Cabos nezahraje, v semifinále podlehl Kokkinakisovi

5. 8. 2017, 07:22
Aktuality 44
ATP LOS CABOS - Tomáš Berdych si v mexickém Los Cabos o první letošní titul nezahraje. Nejvýše nasazený Čech v semifinále nestačil na jednadvacetiletého Australana Thanasiho Kokkinakise, proti kterému neudržel vedení a prohrál ve třech setech.
Thanasi Kokkinakis a Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zahájil letošní přípravu na US Open netradičně v mexickém Los Cabos a na podniku ATP 250 si z pozice nasazené jedničky 'brousil zuby' na první letošní titul. 'Vylámal' si je však už v semifinále na talentovaném Australanovi Thanasim Kokkinakisovi.

Jednatřicetiletý Čech odehrál třísetový a více než dvouhodinový duel už ve čtvrtfinále s Francouzem Adrianem Mannarinem a v pátek se situace opakovala. Nejlepší český tenista získal díky brejku za stavu 4-3 první set a v tie-breaku druhé sady vedl 2-0. Ale pak prohrál šest míčků v řadě a o deset let mladší Australan si vynutil třetí dějství.

Světová čtrnáctka Berdych v něm přišel dvakrát o servis a prohrával 2-5. Závěr dokázal jedním rebrejkem a celkem čtyřmi odvrácenými mečboly zdramatizovat, Kokkinakis ale nakonec po dvou hodinách a 18 minutách slavil svůj třetí skalp hráče Top 20.


Berdycha čekají před US Open ještě dva turnaje Masters 1000 v Montrealu a Cincinnati. Příští týden na kanadském Rogers Cupu začne proti Gruzínci Nikoloži Basilašvilimu, kterému může oplatit porážku z loňské Vídně. Nicméně los k němu byl milosrdný, na cestě do semifinále, které si v Montrealu nikdy nezahrál, mu stojí z osmi nejvýše nasazených jen Grigor Dimitrov a Dominic Thiem.

Jednadvacetiletý rodák z Adelaide Kokkinakis se letos v květnu vrátil na kurty po rok a půl dlouhé pauze, kterou si musel dát kvůli sérii zranění. Loni byl na opraci s ramenem, letos mu návrat komplikovaly problémy s břišním svalem. Talentovaný Australan, který byl už na 69. místě světového žebříčku, na prvních pěti turnajích vyhrál dohromady jen dvě utkání, v los Cabos se však dostal poprvé do čtvrtfinále turnaje ATP a nyní se může těšit dokonce již na finále. 

V něm si Kokkinakis zahraje proti druhému nasazenému Samu Querreymu (h2h 0-1). Také americký tenista v semifinále musel otáčet nepříznivý výhoj, Bosňana Damira Džumhura zdolal 3-6 6-4 6-4.

Devětadvacetiletý Querrey postoupil do svého 17. finále. Na kontě má zatím 9 titulů, ten poslední získal letos v březnu právě na půdě Mexika, když po výhrách nad Edmundem, Goffinem, Thiemem, Kyrgiosem a Nadalem vyhrál turnaj ATP 500 v Acapulku.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 727.995 dolarů
páteční výsledky (04. 08. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kokkinakis (Austr.) - Berdych (1-ČR) 3-6 7-6(5) 6-4
Querrey (2-USA) - Džumhur (Bosna) 3-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Fandina
škoda, ale Kokki hrál dobře. Já ho viděla hrál na DC v Ostravě a tam to byl mlaďoch s bezstarostným výrazem a včera jsem viděla hrál muže, na kterého Berďa ve třetím setu nestačil.
Reagovat
Roger_Federer
Nechapu vubec tvuj prizpevek...
Co znamena..
"Hrál muže"
Reagovat
Fandina
To je škoda, že nechápeš. Mělo tam být hrát muže.
Reagovat
Dobry-den
Petře už jsem vynadal a pochopitelně neušetřím ani Toma. Ale budu hodný.

Kde je ta pověstná Tomášova vyrovnanost? Prohra s hráčem č. 454 v žebříčku, který nikdy nic nevyhrál a o kterém svět ví jenom kvůli kauze Kyrijos, to dřív nebejvávalo. Na rozdíl od Petry, která to nejspíš vypustila, si ale myslím, že s Tomášem je konec. Nevyužitá šance na snadný titul ve Wimbledonu ho zcela zlomila a tak už nikdy nic nevyhraje. Proto nastal nejvyšší čas pověsit raketu na hřebík a věnovat se Esterce.

Smutné, ale jednou to přijít muselo. :-(((((
Reagovat
gigin
Tak já si myslím, že ten, kdo se o tenis aspoň trošku zajímá Kokkinakise určitě zná. Dvě finále GS juniorů, našlápnuto v dospělých měl dobře, žebř 69, bohužel zranění ho na skoro dva roky zastavilo. Teď snad půjde znovu nahoru.
Reagovat
sprchon
Vždyť si z nás Dobry-den dělá dobrý den. :D To se přece nedá brát vážně... "Nevyužitá šance na snadný titul ve Wimbledonu" :)
Reagovat
Dobry-den
Tak to se pleteš. Myslím to bez legrace zcela vážně. Ve Wimbledonu stačilo porazit Rodžera, který sice hrál dobře, ale nijak neporazitelný rozhodně nebyl. No a ve finále by jej čekal volný los. Ten titul byl mnohem blíž, než to teď vypadá. A taková šance už se nikdy opakovat nebude!!!!!
Reagovat
Roger_Federer
Berdych hral v Londyne a semifinale vyborne..svoje maximum, jako dlouhou dobu uz ne, hodne slusny tenis..
Nestacilo to na "prumerne"porazitelneho" hrajiciho Rogera..
Ocem se teda bavis??
Reagovat
Dobry-den
Nechapu vubec tvuj prizpevek...
Co znamena..

"prumerne"porazitelneho" hrajiciho Rogera..
Reagovat
Roger_Federer
Pises ze Roger byl porazitelny..
Ja rikam, ze pro Tomase nebyl, kdyz pri svem max.dobrem vykonu za poslednich x mesicu neuhral ani set...
Reagovat
Dobry-den
O to je to smutnější, protože Roger byl jedinou skutečnou překážkou v cestě za životní trofejí. A Tomáš pohořel. Takovou šanci už NIKDY nedostane.
Reagovat
Pe3k
Blíž byl roku 2010, tam měl proti sobě slaboučkeho travare a i tak pohořel.
Reagovat
Dobry-den
Z Nandala má blok, takže si nemyslím, že by byl tehdy blíž. Ale zase porazil 2/3 velké trojky, takže tam měl Tom větší formu. Tady si nedokázal poradit s "prumerne"porazitelnym" hrajicim Rogerem.. Hehe
Reagovat
Fandina
Roger hrál ve Wimblu super a Berďa s ním hrál nejvyrovnanější mač. Prohrál ve dvou TB a pak 6:4. Nikdo jiný s ním tolik game neuhrál.
Reagovat
Franky
ak by Beda hral v r10 toto co tento rok s Rogerom tak titul by bol jeho
Reagovat
Torn
Tak to jako hluboké zklamání, tohle měl fakt Tom dát, škoda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Škoda, no. Na druhou stranu, není to GS, tak co...
Reagovat
Roger_Federer
Ukazuje to hodne.:)
Reagovat
sprchon
Zatím moc dobře. První set 6:1, hezky aktivně. Jsem zvědavej, jestli mu to vydrží. :)
Reagovat
sprchon
Vydrželo to bohužel jen první dva gamy. Z 2:0 na 2:6. Šafránek byl aktivní pořád, ale přesnost už občas scházela, začal víc chybovat a naopak Clezar se toho hned chytil a byl ve 2. setu lepší. Uvidíme, co přinese třetí set. :)
Reagovat
sprchon
Bojoval statečně, ale nevyšlo to...

Každopádně sympaťák a herně se mi taky líbí. Hraje aktivně a zároveň soustředěně, nebojí se ničeho, chodí na síť. Velký plus je, že nezdržuje mezi výměnami. Tak snad se jednou probojuje aspoň do stovky. :)
Reagovat
fialka
Práve beží záznam na DIGI Sport2.
Reagovat
peggy
Pane Berdych uz Vam neni dvacet a mazelka je narocna.
Reagovat
George_Renel
Moc milej překlep. To použiju. :-)
Reagovat
Lunej..
Tomas skoda, no co se da delat, holt nam kluk starne a tezko cekat nejaky zazrak. No a Petru ted chvili sleduju, jsem u 3. gemu 1. setu a zatim Petra chybuje typu volej do outu, zdanlivy winner do site, no dlouho to asi nevydrzim. :)
Reagovat
a.magerova
Hlavně hlídej, kolikrát ji poškodili rozhodčí a ona si to nechala líbit... protože nevěřím, že by se při nespravedlnosti neozvala, dík.
Reagovat
Lunej..
Tak zhledla jsem 1. set: obe nic moc podani, i Cici se trapila, mela dvojchybu a vetsinou druhy servis, az nakonec dala eso. Byla neco jako Simona nebo Angie, skoro vse vracela od BL, Petra urcite nehrala spatne, ale tim, jak chtela rychle zakoncovat, delala more chyb, coz u Petry neni nic noveho. Vzala si 2x jestraba, jednou dobre, jednou spatne. Urcite hrala utocneji, pestreji nez souperka, ale bohuzel. Takze vysledek 1. setu neodpovida az tak predstave, ze Petra hrala blbe. Na 2. set uz nemam naladu:) Jinak Vanek ji dobre radil, byl u ni za stavu 2:5. Jsem zvedava, jak dlouho mu zustanou vlasy:D
Reagovat
lars
Mareno z Plzenska neprovokuj !!
20 neni Marfusi, aby mohla hrat, tak narocny tenis :)
Reagovat
kada.tom
K tomu už snad není ani třeba komentáře ... nevím co vše by ještě Tomáš chtěl, aby získal titul. Naprostý souhlas s níže uvedeným komentářem Kozoroha.

Nicméně Kokkimu finále přeju, kéž by klapl i ten titul :-)
Reagovat
gigin
Kokki dobře, nebo Béďa špatně?
Reagovat
gigin
Berďa
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych se neopravoval, však je to Bedřich!
Reagovat
gigin
:D pravda.. jinak na tej fotkce bych Kokkiho v životě nepoznal.
Reagovat
George_Renel
Připadlo mi, že Kokkinakis nějak nabral svalovou hmotu a dnes Tomáše přetlačil. Tomu evidentně docházela šťáva.
Reagovat
gigin
Tak ale ve třetím zdatně dotahoval.
Reagovat
George_Renel
To byla spíš soupeřova nervozita z dopodávání.
Tomáš se hůře pohyboval, prostě to nebyl on.
Reagovat
gigin
Oki, děkuju.
Reagovat
Kozoroh
Já se ptám: co Berdych víc chtěl, aby vyhrál turnaj? Elita hrála ve Washingtonu a v Los Cabos byl papírově největším konkurentem Berdycha Querrey, jako sorry, ale titul byl pro Berďu za tohoto stavu povinností. Dnešní prohra se nedá omluvit, jedná se o zaváhání, kterého se Berďa neměl dopustit.
Reagovat
24tomas
Vzhledem k tomu, jak utíkal z lopaty Mannarinovi to ovšem není úplně nečekaný stav.
Reagovat
a.magerova
Prostě pokračuje ve výkonech letošního roku, 2 maximálně 3 vyhrané zápasy v řadě... pro mě bylo spíš překvapením jeho vystoupení ve Wimbledonu, kde vyhrál 4 zápasy v řadě (pátý zápas s Nolem fakt nepočítám za regulérní vítězství)...
Reagovat
Pedronegro
no ale tady si zahrál ten úžasný tenis na lodi a to se počítá :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych to upřesnil na to, co Berdych víc chtěl, aby hrál finále. Pro mě byl favoritem turnaje Kvéry a i jsem ho měl vsazeného v kurzu 9 na vítěze turnaje.
Reagovat
letityfanousek
přesně tak, třetí nejslabší 250 v tomto roce (Newport, Quito), za málo muziky hodně bodů a Tomáš to nezvládl. I Dzumhur mu pomohl s vyřazením Lopeze, ale i tak cítím po odchodu Gorana lepšího sportovního ducha kolem Berdycha, ať se daří
Reagovat
darek.vrana
Vyhrát turnaj není žádná samozřejmost. Je tam cca 30 kvalitních tenistů a vždycky to sedne i někomu z papírově slabších.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist