Berdych si poradil také s Kyrgiosem a je ve 4. kole. Čeká ho Bautista

22. 1. 2016, 13:14
Aktuality 226
Tomáš Berdych na Australian Open zvládl i první těžký test. Český tenista si dnes v prvním vzájemném souboji poradil 3-1 na sety s domácí nadějí Nickem Kyrgiosem a postoupil do osmifinále. V něm se utká se Španělem Bautistou.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v úvodních kolech bez problémů potvrdil roli favorita proti Bhambrímu a Bašičovi a obstát dokázal i s prvním těžkým soupeřem. V prvním ostrém vzájemném duelu si poradil s nebezpečným Australanem Nickem Kyrgiosem, kterého podporovala téměř zaplněná Rod Laver Arena.

Třicetiletý rodák z Valašského Meziříčí přehrál sebevědomého mladíka Kyrgiose, který už má na kontě skalpy Rafaela Nadala, Rogera Federera či Andyho Murrayho, především soustředěným výkonem. Naopak dvacetiletého Australana dnes brzdily až příliš bouřlivé emoce. 



Toho Berdych využil a ujal se vedení 2-0 na sety. Kyrgios si několikrát stěžoval u rozhodčího na hrající hudbu z hlediště, ale své emoce pak zklidnil a frustraci proměnil ve zlepšený výkon. Ve třetí sadě výstřední Australan získal pět gamů v řadě a český hráč už jen na poslední chvíli odvrátil kanára.

Nejvyrovnanější byl až čtvrtý set. Berdych v něm nečelil jedinému brejkbolu, ale nedařilo se mu využívat své šance. Až za stavu 5-4 mu Kyrgios pomohl k ukončení zápasu svou druhou dvojchybou.

Tomáš Berdych a Nick Kyrgios"Nick hrál ve třetím setu neuvěřitelný tenis. Celý set se mu povedl. Bylo to o několika fiftýnech a on je všechny vyhrál," komentoval Berdych zdramatizování zápasu. "Já věděl, že potřebuju vyhrát tři sety. Získal jsem ten čtvrtý a s tím jsem spokojený."

Kyrgiosovými výstupy v průběhu utkání se nenechal vykolejit. "Člověk se na něj musí připravit, je to občas obtížné proti němu hrát. Ale už jsem zkušený, pár takových zápasů jsem odehrál. Člověk se snaží soustředit jen sám na sebe, nedívat se na druhou stranu kurtu. Povedlo se mi ho dostat z hlavy a celkově to byl dobrý zápas," řekl svěřenec Venezuelana Daniho Vallverdua.

"Je to výborný hráč, který dokáže být hrozbou pro elitní hráče. Umí zahrát fakt skvěle, proto je nebezpečný. Musíte proti němu podat dobrý výkon, hrát s nasazením, což se mi dnes povedlo," konstatoval Berdych.

Kyrgiose připravil o šanci zopakovat loňskou účast mezi nejlepší osmičkou. "Jsem hodně zklamaný, hodně jsem se nadřel a teď mám pocit, že jsem zklamal spoustu lidí. Čekal jsem od sebe víc. Myslel jsem, že dojdu zase daleko," Kyrgios.

Po jeho vyřazení zůstali v mužské dvouhře už jen dva Australané Bernard Tomic a John Millman, kteří se o postup do osmifinále utkají spolu. "Věděl jsem, že budu muset podat maximální výkon, abych vyhrál. Nebyl jsem favorit, ale měl jsem pocit, že bych měl vyhrát. Naložil jsem si na sebe hodně tlaku. Je to dobrá zkušenost. Vím, co příště zlepšit," uvedl Kyrgios.


Šestý nasazený Berdych dnes opět zakončil zápas s vyšším počtem vítězných úderů (44) než nevynucených chyb (35). Po třech zápasech tak má na kontě 122 winnerů a jen 73 nevynucených chyb.



Berdycha, který startuje jako teprve sedmý tenista v historii na 50. grandslamu v řadě, tak dělí jediná výhra od šestého čtvrtfinále na Australian Open během šesti let.

V neděli si semifinalista posledních dvou ročníků Berdych zahraje o postup mezi osmičku nejlepších s Robertem Bautistou. Se sedmadvacetiletým Španělem vede ve vzájemné bilanci 3-2, když vyhrál jediné střetnutí na grandslamu, ale naopak prohrál oba duely na tvrdém povrchu mimo halu. 

Bautista dnes vyřadil předloňského vítěze US Open Marina Čiliče, jehož porazil ve třech setech 6-4 7-6 7-5 a oplatil mu porážky z finálových soubojů v Moskvě. Španělský tenista tak po sobotním triumfu v Aucklandu prodloužil svou neporazitelnost už na sedm utkání a postoupil do svého pátého grandslamového osmifinále, čímž zároveň vyrovnal svůj nejlepší výsledek.

Zítra bude o postup do osmifinále usilovat také Lukáš Rosol, který vyzve předloňského šampiona Stana Wawrinku.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
páteční výsledky českých tenistů (22. 01. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •

Berdych (6-ČR) - Kyrgios (29-Austr.) 6-3 6-4 1-6 6-4

• Čtyřhra - 1. kolo •
Bopanna/Mergea (4-Ind./Rum.) - Dlouhý/Veselý (ČR) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

226
Přidat komentář
sprchon
Co, blixo? :D

https://pbs.twimg.com/tweet_video/CZNZcnhWQAQe2jz.mp4
Reagovat
HayashiM
Hotové tygřátko :)
Reagovat
Ma3ek
Preboha to na koho budeme pozerat ked skoncia djokovic federer nadal wawrinka murray berdych ferrer?:(vsetky turnaje by mali mat potom dotacie ako teraz challengre:(
Reagovat
vrabejka
Thiem, Coric, Chang, Goffin :)
Reagovat
Davor1
Na toho Changa som teda mimoriadne zvedavý.
Reagovat
smazaný uživatel
A kde je peggy? Halooo kde jsi...Tomáš perfektní zápas až na třetí set ale což být koncentrovaný celý zápas neumí ani Novák djokoviču:-)bautistu dá taky perfektní práce u sítě agresivní pojetí moc pěkný zápas.fedexe by mohl pěkně potrapit....uvidíme tome pojď za svým vysnenym titulem!
Reagovat
mahycek
Nic, urážlivého, kde jste byly mezi 4.30 -7hod???? To neurážím, jen jdu za hoďku na to !
Reagovat
smazaný uživatel
Nechal jsem si vypracovat studii a její závěr zní takto:

Nick má více odstáté uši než ostatní, proto byl náchylnější k tomu hudbu registrovat a je pochopitelné, že se za takových podmínek zdráhal servírovat. "Navíc to patrně nebyla jeho oblíbená," dodává vedoucí studie, podle něhož se Kyrgios sice nezachoval zcela adekvátně, ovšem nalézá pro něj jisté pochopení. "Víte, také čas od času slyším takové hlasy...a příjemné to rozhodně není. Jít s tím servírovat? Nepřekvapuje mě, že Kyrgios ukončil zápas dvojchybou."
Reagovat
VlS
A teď si představ, že mimo sloních uší by měl ještě psí čuch. Představ si, jak by čuchal všechny ty párkařský boudy kolem a ty paničky postříkaný bůhví čím, to by bylo maso. Dneska se choval jako osel, ale o by teprve čučel jak sůva z nudlí, zaplakal jak želva a zdrhal jako zajíc.
Reagovat
Marduch
Hele co my můžem vědět, třeba to tak fakt má, a i proto tak vyšiloval. Nakonec "divoch" je na to tak akorát :)
Reagovat
janek_da
ale houbec, klasicky trik, jak dostat soupeře
https://youtu.be/kgYFLELhkeM?t=2216
Reagovat
smazaný uživatel
Berdu jsem sledovala jen po ocku (ziju, ne) a nastesti se prosadil jeho uzasne solidni zaklad, kterym uz dnes s prehledem valcuje vsechny nize postavene hrace + z herni pohody i aktivita, rasance, utok. Docela klidne ale mohlo (v horsim pripade) dojit na tady uz vcera nastineny scenar Kadlece, ze totiz Berda z Kyrgiose nervove vytece. Jsem rada, ze me Berda nezklamal.. :-) Jinak Kyrgiose nepovazuji za budouci jednicku - cimz nerikam, ze ji byt nemuze. Myslim si vsak, ze je hloupy. Je nesporne talentovany, vybusny, nespoutany... to by vsechno bylo dobre, ale pro kratkodobe efekty, podle me mu mentalni omezeni nedovoli dlouhodobe soustredeni. V narocnem zapasovem maratonu bude mit vypadky, v priprave to nedotahne, mentalne ho to nepusti ani dospet. Pokud se pletu, jen dobre pro neho... :-) Jo a Berdo, pojd! (Boze, Agut!!!) :-)
Reagovat
darek.vrana
Taky si myslím, že být jedničkou a vyhrávat GS nemůže takový primitiv, chce to trochu fištróna:). A taky mnohem větší vůli a sebekázeň. Myslím, že se mu to může sejít, když přijde 7 zápasů, které půjdou podle jeho not. Ale jak budou nějaké krizové situace, až bude třeba změnit taktiku, až bude potřeba bojovat o každý míč na nejvyšší level, tak to nebude zvládat.
Reagovat
VlS
No, myslet si my můžeme co chceme, a nějak to bude. Já nevím, jestli je víc nespoutanej, nebo nevycválanej. Teď už facky od rodičů nepomůžou a bude se muset počkat, až mu nafackuje život. Pak se teprve ukáže, jak na tom s tím IQ je. ja si to zatím z jeho vystupování tipovat netroufám, ono se to vyvrbí na mejch sympa či antipatiích zcela nezávisle.
Reagovat
smazaný uživatel
tak urciteeeee.. :-))
Reagovat
Marduch
Kdybych si trošku zaspekuloval, tak aktuálně, podle stylu jeho celkové prezentace, se mi zdá, že žije z blaženýho pocitu velkého talentu světového tenisu. Nicméně do roka do dvou zjistí, že je mu to úplně k prdu, a tehdy se u něj bude lámat chleba.
Reagovat
VlS
Nějak tak, nejhorší představitel á budoucnost talentu je stát se nevyužitým talentem :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomovi. Skvělej výkon. Jsem moc rád, že toho vylízanýho, arogantního a nesportovního dementa vyprovodil. Pomalu ale jistě se u mě stává nejnesympatičtějším tenistou ze všech. Ještě jednou gratulace Tomášovi a Bautista Agut, doufám, nebude překážkou. Jestli bude hrát jako dnes, není se čeho bát. ČF s Rogerem slibuje pěknej zápas.
Reagovat
VlS
U Toma byla dneska hodně vidět zvýšená aktivita v přechodu na síť a poměrně přesvědčivé úřadování tamtéž. Dobrej krok, jen aby vydržel.
Reagovat
Nola
pekne Tom, hlas si v ankete dostal, Gyros mi nejak neprirastol k srdcu, porazil sice Andyho na nejakej bezvyznamnej exhibicii , az ostry zapas ukazal, kto je top hrac
Reagovat
smazaný uživatel
Průběh hry byl takový, jaký jsem čekal. Kyrgios sice dobrý servis ale krom toho nic, teda jo, sem tam mu vyšla nějaké prásknutí do míče. Když Berďa dokázal odreturnovat neměl Kyrgios čím Berdycha ohrozit a jen vracel míče. S výjimkou "úletu" ve 3. sadě

A co se týče Kyrgiose, to má být budoucnost tenisu? Nemám na mysli jeho chování ale jeho hru. Zařadil bych ho mezi hráče typu Isner, Query, Anderson, Karlovič, takový co mají ránu na servisu ale, jakmile je soupeř dostane do hry tak jen lítají jak hadr na podlaze a sotva vrací míčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už o něm taky začínám pochybovat, nepřijde mi, že by se za poslední 2 roky nějak posunul - nejen chováním, ale ani hrou a to je zásadní. Určitě bude nebezpečný na rychlém hardu a na trávě. Ale celkově si čím dál víc myslím, že jednička téhle generace bude Thiem. Nebo Chung. A i Čorić bude podle mě stabilnější než Kyrgios.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, jaká bude úroveň tenisu, až skončí ti hráči, co jsou dnes v top 10. Když si vezmeme, že v top 10 je 7 třicátníků (Gasquet to má za pár). AŽ ti odejdou tak tu zůstanou postarší Djokovic s Murraym, ponich to přeberou Nishikori s Raonicem a pak??!
Reagovat
smazaný uživatel
a co Roger? přece si nemyslíš, že skončí tak brzy
Reagovat
smazaný uživatel
Brzy? Bylo mu 34! Ano, i přes svůj věk je pořád světová 3, na druhou stranu, šanci vyhrát 18. GS vypadá celkem nereálně (neporazitelný Djokovic, možná "nastupující" Wawrinka, Murray ale hlavně všichni jsou o "parník" mladší než Fedex) a kvůli sem tam titulu z Masters tu určitě nebude hrát do bůhví kdy. Takže počítám tak max 2 roky a končí.
Reagovat
Pe3k
Ti mladí kluci jsou všichni sice talentovaní a budou z nich top hráči, ale nikdo na úrovni Federera či Djokovice. Pokud na sobě bude Gyros tvrdě pracovat bude z něj max nový Tsonga (výkonnostně). Což ovšem v této slabé konkurenci může být klidně hráč top 5. Tahle naše Big 4 je prostě hrozně silná a bude ještě nějakou dobu trvat, než se zase objeví opravdová hvězda.
Reagovat
Marduch
Souhlas, taky si myslim, že současná top5 je unikátní zabijácká squadra. Nevim, jestli v historii někdy byla, a v dohledné době bude, tak silná špička. Jejich komplexnost a stabilní kvalita je unikátní.
Reagovat
Davor1
Mimoriadne silná špička bola v osemdesiatych rokoch, kedy boli súčasne na vrchole McEnroe, Wilander, Lendl, Edberg, Connors a Becker. Všetko legendy svetového tenisu, každý z nich má minimálne 6 GS titulov. Ani jeden z nich ale nebol tak dlhý čas dominantný a ťažko poraziteľný ako svojho času Federer, či momentálne Djokovič...
Reagovat
Stan_Borowitz
Bjorn Borg se tam do toho trochu motal na začátku...
Reagovat
Nola
+ 1
Reagovat
Davor1
Jeho som tam nedal náročky, keďže hneď na začiatku osemdesiatych rokov ho to prestalo baviť a s väčšinou vyššie spomenutých sa už nestretával... ale samozrejme, svoj malý podiel tam má tiež :)
Reagovat
Jan
Berdych má smůlu, že se narodil ve špatné době. Nebo štěstí, že si mohl s takovými hráči zahrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby. Třeba do top 10 a svůj první (a jediný) Masters vyhrál někdy v devatenácti letech. Tehdy žádný Nadal, Djokovič nebo Murray nebyli.. (teda byli, ale rozhodně to nebyly takové pojmy jako dneska).
Reagovat
Jan
A co tím chtěl básník říci ? Posledních x let je pro Toma špička na GS neprůstřelná. Vždycky ho jeden z nich zastaví.
Reagovat
smazaný uživatel
Že to měl rozdaný tak, že on mohl být ta špička.
Reagovat
Jan
Asi nemohl, když nemá tu úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko. Tu Paříž vyhrál v roce 2005 a byl to jeho první výrazný úspěch (když pominu jednorázový výsledek na OH proti Federerovi). V té době byl už na antuce nastupující fenomén Nadal (půl roku předtím poprvé vyhrál RG), ale to bych ani tak nebral v potaz, antuka nebyla Berdychova silná stránka. Horší bylo, že na hardu a trávě stál v té době neporazitelný Federer. A těžko se dalo čekat, že dvacetiletý "nováček" bude na GS tím, kdo využije Federerova případného zaváhání. Když Federerova dominance začala v roce 2008 dostávat trhliny, už byl Nadal špička i na hardu, nastoupil Djoković, taky Murray Berdychovi výkonnostně utekl. Být Berdych o 5 let starší, tak bych věřil, že nějaký GS by urval, nemyslím, že byl horší hráč než třeba Hewitt. V tomhle měl prostě smůlu - když se dostal do svých nejlepších tenisových let, stála proti němu v cestě za velkými tituly prakticky neprostupná zeď šampionů - hrajících legend. A když už 2/3 té zdi prorazil, tak se zarazil na té poslední (Wimbledon 2010).
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli byl v 19 letech schopen vyhrát Masters, ve 20 se dostat do top 10, není důvod, proč by neměl být schopen v té době vyhrát GS, kor když tehdy jedinou opravdu velkou překážkou byl právě ten Federer. A na antuce Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Cesta k titulu z Masters vedla přes: Novák, Coria, Ferrero, Gaudio (při vší úctě k nim to byli 3 antukáři), Štěpánek, Ljubičić. Kromě finále se všechno hrálo na 2 vítězné. A neřekl bych, že Federer byl v té době jedinou velkou překážkou k zisku GS - byl jen tou největší, dominantní. Pořád tam byli např. Roddick, Hewitt, Nalbandian, příp. Davyděnko, Safin, González. Ale hlavně způsob, jakým Federer dominoval. V roce 2006 ho mimo antuku porazil jen Nadal a Murray. Takže i kdyby byl v cestě jen on - vážně měl přes takového hráče Berdych získat GS? Na OH v Aténách ho zaskočil. Podruhé ho dokázal porazit až v roce 2010, kdy už byl Federer proti svému výkonnostnímu vrcholu "poloviční".
Reagovat
smazaný uživatel
Dole jsme to popsali, Paříž byla slabší pětistovka. Ale když si teď zmínil ta jména, tak je hodně zajímavé, jak tehdy ještě fungovali antukoví specialisté, přitom to je "jen" deset let. Coria, Gaudio, na French Open špička, jinde lofťáci. Dnes nikdo takový není. I ten Ferrer jako špičkový antukář a španělská škola umí zahrát špičkově i na hardu. Jediným logickým zdůvodněním takové změny je podle mě unifikace povrchů. Něco je špatně.
Reagovat
Roger_Federer
Je to presne tak, vicero tehdejsich hracu dkoro cela spicka (Federer a zanim nekolik vybornych hracu Hewitu, Safinou, Gonzalesu, Lubicicu...atd.)na ne uz se pomalu tlacil Djokovic, Berdych, Murray.., vsechno hraci lepsi hardu.
Proto se Nadal pres svuj fenomen tehdy jete nebyl schopny prosadit na trave a hardu, trvalo mu to x let.
Na unifikaci povrchu vydelaly obranari.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš byl svého času považovaný za jeden z největších talentů světového tenisu. A je taky známo, že na to "zamlada" dost doplácel, protože jeho přístup k tréninku byl tím, že mu šlo všechno jaksi "samo", takový nějaký... no řekněme, že kdyby k tomu tehdy přistupoval tak poctivě jako dneska, mohl být (možná) někde trochu jinde.
Reagovat
Roger_Federer
Podle me nemas pravdu.
Tomas sam kdysi rekl, ze tech top 5 je maximum, ti 4 hraci jsou nad jeho moznosti.
On je muze porazit, ne porazet a hlavne porazit 2-3 za sebou.
Navic pres jeho stabilni pozici v top 10, lemuje jeho karieru nekolik (ne malo) "kolapsu" z hraci daleko za nim..Jeho prohry(vyrazeni z turnaju) nemaji na svedomi jenom hraci big4..
Dalsim aspektem je jehi spatna bilance finalovych zapasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto je tam taky to "možná". Jinak to, že byl považovaný za jeden z největších talentů tenisu své doby a že v mládí nebyl v tréninku nejpoctivější, to pravda je.
Reagovat
VlS
Iqe, srovnávat halovou Paříž a GS můžeš fakt jedině ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak denní normu urážek na mou adresu už jsi naplnil, tak teď bys mohl říct taky něco k věci.
Reagovat
VlS
Iqe, kdes vzal, že v mládí nebyl v tréninku nejpoctivější? Fakt by mě to zajímalo. Já jsem naopak četl, že si trénink sám přidával, na rozdíl od vrstevníků nechodil po diskotékách a makal. Něco jinýho je, jestli frajeřil nebo ne a tak. Nedosáhl asi toho, čeho by potenciálně mohl. Třeba měl taky jen smůlu na trenéra ( je Jirka Veselý náhoda?). Úspěch - tj výhra GS, postavení v top 4 a podobně je dáno mnoha faktory a největší problém Toma byla asi psychika - u Petry vidíš, jak blbě se trénuje, něco natrénovat nejde. Až začneš s mantrou Wimbledon - v ATP by Petra na tituly nedosáhla a Tomova konzistence výkonnosti je pro Petru zatím nedosažitelného. Prostě s něčím nic nenaděláš a povolaných je násobně víc než vyvolených.

Srovnání halové Paříže s pavoukem 32 a zdaleka ne kompletní účasti špičky ( v podstatě, do Paříže ze špičky někdo jel, jen když potřeboval body pro zajištění TM, jinak ne ) s GS s plným obsazením a pavoukem 128 se opravdu nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím tréninkem v nějakém rozhovoru zmiňoval Černošek.

Tomáše beru jako vynikajícího tenistu, jednoho z nejlepších, co jsme měli, ale jeho výsledky prostě jsou pod jeho možnostmi a házet to na to, že je tady Djokovič, Nadal a já nevím kdo, je trochu alibismus, když speciálně na grandslamech většinou vypadne ještě dřív, než k někomu z nich dokráčí.

Žádná tenistka by na ATP neuhrála ani prd, tudíž mi není jasné, proč jsi tohle vůbec zmiňoval a co se konzistence týče, tak ano, celkově je Tomáš konzistentnější než Petra, jenže pokud tu konzistenci není schopen přetavit v nějaký úspěch, tak je mu úplně na prd. A to ani nezmiňuju, že čistě na grandslamech si s Petrou můžou podat ruce, tam Tomáš rozhodně konzistentnější není.

Co se té Paříže týče, připouštím, že jsem si myslel, že měla lepší obsazení.
Reagovat
Jan
No Petra poslední roky na GS dává obvykle 1. až 3. kolo, zatímco Tomáš QF, SF pravidelně, trochu rozdíl :) A že tom vypadne na GS než dokráčí k top4, to není většinou, ale občas.
Reagovat
Jan
Tom
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schválně.

Tomáš od roku 2013:
ČF, 1. kolo, ČF, 4. kolo, SF, ČF, 3. kolo, ČF, SF, 4. kolo. 4. kolo, 4. kolo

Že by tedy pravidelně hrál čtvrtfinále nebo dokonce semifinále, to se rozhodně říct nedá. Že by šlo o nějakou konzistenci, to taky ne, ta vypadá jinak. Přičemž pořád platí, že konzistence je na nic, když jí nepřetaví v titul.
Reagovat
Jan
Máš pravdu. Ale je pozdě, už se mi to nechce hledat, jen na AO bych řekl, že dost roků po sobě byl Tomáš v QF nebo SF. Petra jen jednou. A s její nekonzistencí by byla v ATP jen pro smích. Na GS vypadává většinou v prvních kolech, dělat to samé Tom, je dávno mimo top 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prdlačky. Říká ti něco Stan Wawrinka? Ten je na tom s konzistencí stejně jako Petra, ale že by byl někomu pro smích, to jsem si nějak nevšiml, leda snad kvůli svým legendárním trenýrkám z loňského Rolland Garros. :-)
Reagovat
Jan
Stan dokázal na GS porazit ty nejlepší i ve finále. Tomáš ne. Sice na AO se zraněným Nadalem to vypadalo všelijak, ale loni porazil ve finále RG neporazitelného Djokoviče. A to je moc hodně. Kolik lidí loni Djokoviče porazilo ? Tomáš by se složil hned na začátku a moc by si neškrtl.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) ja bych teda osobne velmi rada hrala ten Berduv prd, myslim, ze bych z neho dokazala udelat i kulicku.. ;-))) Kde se to stale bere, ta odvaha napsat, ze neni schopen svoje snazeni "pretavit v nejaky uspech"? Jste vsichni ve svych oborech tak vysoko jako on, pripadne vys? A jak vite, kde jsou moznosti kazdeho? A mela bych spoustu dalsich zbytecnych otazek. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale netvrdím, že Tomáš hraje prd, ale že konzistence je mu naprd, pokud z toho nevytěží titul, což je kapku něco jiného. ;-)

Odpovím otázkou: je pro hráče jeho kalibru to, že čas od času dokáže vyhrát nějakou dvěstěpadesátku úspěch? ČF nebo SF na grandslamu jsou fajn, nějakou kačku to hodí, akorát si na to za pár let nikdo nevzpomene.
Reagovat
Jan
Bych řekl, že ty mít ty peníze, vůbec ti nebude vadit, že si na tebe nikdo nevzpomene :) Vyvolených je jen málo a konkurence v ATP v posledních 10 letech je obrovská, zejména u top4. Píšeš to jakoby to byla sranda prorazit přes top 4 y vyhrát GS. Ale je to skoro zázrak. Podívej se kolika hráčům se to za posledních 10 let povedlo. Spočítáš je na prstech jedné ruky. Asi by ti i nějaké prsty mohli uříznout a pořád by to stačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vida. A já si blbec naivně myslel, že hnacím motorem sportovců je především sportovní úspěch, něco velkého vyhrát, a ono ne. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je stale do kola. Fanousek zrejme uzna jen "viteze", ale chapes vubec realne, co je to vyhrat dvestepadesatku, SF na GS, opakovana ucast na TM? Bohajeho...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel to je stále dokola, protože to stále někteří odmítají pochopit.

ATP 250 je turnaj nejnižší kategorie okruhu ATP, pod ním už jsou challengery - opravte mě, jestli se mýlím, nemám o struktuře mužského okruhu až takový přehled. V žádném případě netvrdím, že vyhrát ho je nějaká legrace, ale za jo velký úspěch se to dá brát u hráčů jako je Lukáš Rosol nebo Jirka Veselý, ale těžko u stabilního hráče top 10 jako je Tomáš. Tedy - ani pro něj to není neúspěch, ale ani nic, z čeho by si člověk měl sedat na zadek. A o ČF nebo SF na grandslamech se dá říct v zásadě totéž.

A neměla bys fanoušky tolik opovrhovat - oni jsou ti, kdo tenistům vydělávají ty nekřesťanský prachy.
Reagovat
smazaný uživatel
a ja zila do ted v domneni, ze jsem si ty prachy (v mem pripade "prachy") vyhrala sama.. :-))) Nemusis si primo sedat na zadek, ale zamyslet by ses mohl. Navic Berda ty dvestepadesatky rozhodne cilene nevymeta, to by jich mel rozhodne vic - jde s kuzi na trh a pak, kdyz jde do tuheho, dostane trepec... a???? Mne ta dehonestace proste fascinuje. Ja jsem napriklad v jedne atleticke discipline 72. v republice a jsem na sebe hrda! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No když to drobátko zjednoduším, tak jsi ty peníze získala ne za to, co jsi vyhrála, ale za to, že se na to někdo koukal. Když se na tenis nebudou dívat lidi, nebudou sponzoři, když nebudou sponzoři, nebudou peníze. Jednoduché počty. ;-)

Jinak neříkám, že Tomáš ty dvěstěpadesátky vymetá cíleně, jenom si myslím, že má na víc, než jsou dvěstěpadesátky. Jestli je tohle nějaká dehonestace... Ale můžeme se na to dívat tak, že nikoli prohrál v semifinále, ale že na turnaji skončil třetí - což je nakonec i pravda - a to bezesporu úspěch je. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale to jsou prave pomerne slozite pocty, protoze on se na to skoro nikdo nedival.. :-))) A nemas pravdu ani s tim tretim mistem, neb semifinaliste o nej pak jiz nehraji! Ale prestavam te "trapit", nase borky jsou na place.. ;-) Tri zapasy vsak asi zodpovedne nezvladnu.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky těch peněz asi nebylo moc, jak jsem pochopil. :-) Ale zasloužené určitě byly, to bych si ani na vteřinu nedovolil zpochybnit.

Na fotbalovém Euru poražení semifinalisté mezi sebou taky nehrají a oba jsou považování za třetí. Viz Euro 2004, kde snad nikdy nikdo neřekl, že Češi jsou poražení semifinalisté, ale všude se píše, že tam skončili třetí. A v olympijském boxu je to myslím podobné - když kdysi Rudolf Kraj vybojoval bronzovou placku, stačilo mu k tomu "jenom" prohrát v semifinále, o třetí místo se neboxovalo a bronzovou placku dostali oba boxeři. Nakonec i ITF zvažovala, že na olympiádě souboj o bronz zruší. Takže si myslím, že když o Tomášovi, Petře nebo jakémkoliv jiném tenistovi, který prohraje semifinále, řeknu, že skončil třetí, zas tak mimo nebudu. ;-)
Reagovat
Lina
Taky nechápu, kde bereš tu jistotu, že má Tom navíc? Prostě Novak, Nadal, Federer, Murray jsou nad jeho možnosti. A právě že nevymetá 250, tak šance na tituly se zmenšuje. Já si cením toho, že se je zkoušeí porážet, než sbírat tituly jako jiní.

Když se vrátím k Petře, taky o ní slyším, že má má větší potenciál a že trénuje málo. Kdo z nás ví, jak moc trénuje?
Reagovat
Jan
A že jsou výsledky pod možnostmi Toma ? Vzhledem k legendární a neporazitelné top4 jsou přesně tam, kde jsou jeho možnosti. Snaží se, ale vždycky s někým z nich prohraje. To dobře víš. Bylo o tom napsáno mnoho, jak je pro ně čitelný a ničím je nepřekvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že na GS vyletí většinou dřív, než na legendární čtyřku vůbec narazí, je tento argument naprosto k smíchu. Nakonec Čilič ten GS vyhrál, Stan má dokonce dva..
Reagovat
Jan
No jistě, vyletí i s někým jiným. Více viz můj příspěvek výše. Pak ale nepiš, že hraje pod své možnosti, když má výsledky jaké má.
Reagovat
darek.vrana
Tam muselo být 64 v pavouku, protože porazil 6 hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se musím zastat Iqeho. Taky si pamatuju, že se o Berdychovi říkalo, že tenisu nedává sto procent.
Reagovat
VlS
A říkal kdo? Samo se asi neříkalo. Že tenisu nedávají 100% se říkalo a říka o kde kom ( pamatuji si takový řeči i u Noleho) , ten seznam by byl hodně dlouhej a je taky otázka jestli vůbec, kdy to byla pravda a jak dlouho to byla pravda a s kým to porovnáváš. Asi všichni lidi ba světě na sobě mohli zapracovat víc, a měřítko je co?
Reagovat
FulnekUltras
nakonec jenom výsledky...
Reagovat
smazaný uživatel
Černošek to říkal, mimo jiné. A ten k němu měl hodně blízko.
Reagovat
smazaný uživatel
meritko samozrejme neexistuje, to bychom si kazdy musel odzit dva paralelni zivoty.. :-) Ze existuji a tedy mam v zivote nejake prilezitosti prece jeste neznamena, ze jsou to moje realne moznosti, ze dosahnu vseho, co se mi nabizi. Jo a kdo mi to vlastne nabizi? :-))
Reagovat
darek.vrana
Do top 10 určitě ne. A tím naopak potvrzuješ, že v jiné době mohl sbírat masters tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, bylo to těsně po jeho dvacátých narozeninách, konkrétně 23. 10. 2006.
A naopak tím jasně dokazuju, že ty karty měl rozdané tak, že tou špičkou dneska mohl být on.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomínáš na nejzákladnější příčinu toho, proč Berdych vyhrál ten Masters tehdy. Tehdy tisícové turnaje nebyly povinné a zrovna v té Bercy nestartovaly před Turnajem mistrů tuším první tři hráči žebříčku, stoprocentně tam nestartoval třeba Fedex. Ostatně toho využil i Štěpec, který tehdy postoupil buď do semi, nebo fi, teď nevím přesně, kde ho přemohl právě Berdych.
Reagovat
Roger_Federer
:)
Reagovat
Roger_Federer
Ne ze bych chtel Tomasuv uspech v Parizi 2005 snizovat, ale jestly si dobre pamatuju byl to tragicky obsazeny tutnaj a nestertovala tam tehdy spicka.
Pro 19 leteho Berdulku to byl famozni uspech a start, vztup kariery stabilniho hrace top10.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to ti Iqe nezareaguje, protože by musel uznat omyl. Já jsem se jen pro ilustraci podíval a ta slabost pole mě až zaskočila. Z TOP 10 tam byli jen tři hráči - 3. Roddick, 6. Coria a 10. Puerta. To je jak slaběji obsazená pětistovka.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomněl jsem, že tam ještě startoval i sedmý hráč světa Davyděnko. Na meritu věci to ale nic nemění.
Reagovat
Roger_Federer
Jj, raci jsem se hned podival..2 antukari a Roddick kterej vypadl v semifinale z Ivanem.
Nadruhou stranu je potreba dodat, ze Ljubic mel rok 06 famozni, tezky souper ve finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tehdejší Berdych měl něco do sebe. Nekonzistentní ale dravý. Nevím, jestli to bylo ten rok nebo o rok později, ale jak porazil Rafu na domácí půdě a pak "umlčel" španělské diváky. Tehdy to byl fakt "Rebel". :)
Reagovat
Roger_Federer
Madrid 06
Reagovat
smazaný uživatel
To by se Iqe nejdřív musel splést a to se nestalo. I když jsem si teda myslel, že to startovní pole bylo silnější, to je fakt.
Reagovat
darek.vrana
Na druhou stranu ale porazil 5 hráčů top 20 + Nováka, který z ní vypadl nedávno.
Reagovat
horska.kraslice
Dnes si Berdych získal nezvyklou přízeň sledovačů tenisu. Protože tentokrát neměl žádný prostor pro nějaká ta svoje extempore s rozhodčím (vše obstaral soupeř), tudíž Berdych se jevil jako naprosto nekonfliktní do sebe uzavřený a výhradně na hru samou se soustředící hráč.
Reagovat
Kytka
Ono taky záleží na osobě rozhodčího.
Reagovat
Marduch
Přesně, a dokonce bych řekl, že mu z vlastní zkušenosti bylo během zápasu jasné, jak si Kyrgios těmi "blikanci" rozkopává koncentraci, ba dokonce bych si u Toma dokázal představit, jak si tuhle pro něj neobvyklou pozici "toho klidnějšího a profesionálnějšího" z obou na kurtu docela užíval :-)
Reagovat
FulnekUltras
+1 ;)
Reagovat
horska.kraslice
Tak tak, měl to trochu jako nastavené zrcadlo (i když poněkud zveličené). Nebylo by špatné, kdyby si z toho odnesl toto poučení.
Reagovat
horska.kraslice
A to hned pro zápas s Bautistou Agutem!
Reagovat
Frick
Se Mirolsav Ransdorf stal dobrým komunistou.
Reagovat
smazaný uživatel
rozsypal se s tím pytel, se všemožnými úmrtími mediálně známých lidí
Reagovat
smazaný uživatel
i když tady to bude spíš nějakej útěk na Seychely
Reagovat
George_Renel
Dej mu pokoj a raději sleduj, zda holky uspějí v W. Chapel. http://itfprocircuit.tennis-live-scores.com/scoreboard.aspx
Reagovat
tommr
Nicole se zatím nečekaně trápí s Rogersovou, kterou měla Markéta Vondroušová v prvním kole na lopatě ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, nečekaně... Rogers je nasazená jednička, byla už 70. a např. v roce 2014 dala 2 kanáry finalistce Wimbledonu :) Já tenhle zápas beru jako test, na co Nicole momentálně reálně má - samozřejmě to, že prohraje, neznamená, že nemá na stovku, ale ukáže to, že ta cesta bude ještě dlouhá a těžká.
Reagovat
marekv
ten turnaj jasne ukazal kde v soucasnosti je, prvni kolo Frenkel, tu dala levou zadni, s Melnikovou boj, ale nakonec ano, Shelby Rogers uz je hracka nad jeji sily, ty petadvacitky odpovidaj Nicolinym moznostem
Reagovat
PetaM
Ale ty ses evidentně ještě stále nestal dobrým Fricekem.
Reagovat
Fandina
ještě jednou gratulka. Dneska se mi to moc líbilo. Mělo to spád a jsem moc ráda, že dobře hrajícího Nicka Berďa přehrál. Tři sety super. Co se týká RBA, tak vzhledem k tomu, že on moc nechybuje, všechno vybere, docela se ho bojím a doufám, že si s ním Berďa poradí tak, jak to bylo v jeho posledních zápasech a vyhraje. Držím palce Berďo pojď!!!
Reagovat
Mayo
Pozrel som hajlajt a Berda nema vobec zly pohyb na jeho vysku.
Reagovat
Marduch
Nemá zlý pohyb, jen z těch defenzivních pozic a "running" pozic netrefuje míče oproti špicce kvalitně..Ale už dva měsíce jsem ho hrát neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
začátek sezóny, tak mu to běhá :) ne, doufám že dojde na bitvu s Federerm a že bude stát za to, jak prorokuješ. Dneska se mi ten jeho výkon moc líbil.
Reagovat
smazaný uživatel
Předběžný rozpis (který ještě pařížská režie osmkrát upraví):

E1
01:00
B. Strýcová (CZE) vs G. Muguruzaová (ESP) [3]
V. Azarenková (BLR) [14] vs N. Osaka (JPN)
L. Rosol (CZE) vs S. Wawrinka (SUI) [4]
J. Sousa (POR) [32] vs A. Murray (GBR) [2]
B. Tomic (AUS) [16] vs J. Millman (AUS)

E2
01:00
E. Makarovová (RUS) [21] vs K. Plíšková (CZE) [9]
M. Raonic (CAN) [13] vs V. Troicki (SRB) [21]
F. Lopez (ESP) [18] vs J. Isner (USA) [10]
D. Ferrer (ESP) [8] vs S. Johnson (USA) [31]
G. Monfils (FRA) [23] vs S. Robert (FRA)
M. Keysová (USA) [15] vs A. Ivanovičová (SRB) [20]
Reagovat
Fandina
Tři čeští tenisti, tak to bude super, škoda, že jsou Bára s Kájou najednou. Doufám, že to Eurosport dodrží, jak to píší.
Reagovat
Kytka
Netěšila bych se. Včera taky hlásali, že budou dávat zápas Tomáše a dali jen set a půl. I když prohra Čiliče byla jistě větší bomba než výhra Tomáše na Nickem.
Reagovat
tommr
dneska jim ale nic jinýho než vysílat Češky nezbyde, protože od jedný se nic jinýho kromě zápasů našich na hlavních kurtech nehraje ... :)
Reagovat
mahycek
Samořejmě, Tomovi vše nejlepší, a vám vše také. mahyček.
Reagovat
Kytka
Děkujeme.
Reagovat
mahycek
Promiňte, ať nejsou zase kecy. Mezi 04.30- 7.00, vás tady bylo snad 5-8, tak zase, kde jste byly ?? Taky se chodím potápět, ale kde jste? Ale to je v pořádku, vy jste lepší, akorát já jsem také mizel na dovču . Tomovi, držím pěsti dál .
Reagovat
panzer.dragon
budíka sem měl myslim na 5h, vstav sem, viděl že roger nehraje, tak sem šel chrápat, jinak bych ožil..
Reagovat
Kytka
Já jsem noční můra. Dohrabala jsem se spát kolem 02.30 a ráno prospala i první set Tomáše. Měla jsem nastavené video, ale ti zrádci to nedali. Tak jsem viděla zápas až od druhého setu. Napřed na streamu a pak dokoukala v TV. Prostě ráno vstát je pro mně problém.
Reagovat
vrabejka
Všechny český hrají v 1.00 to je des. Takže po biatlonu musíme jít chrnet.
Reagovat
mikimaus321
a bohužel opět zase na internetu EUROSPORT na naše hráče s.re
Reagovat
smazaný uživatel
Rozpis ještě na webu nemají, ale minimálně Garbine s Bárou budou v TV určitě. Víc ale asi ne, ve stejný čas hrají proti sobě 2 Němky Beck a Siegemund, takže ty budou určitě na Eurosport DE a myslím, že je hodí i na Eurosport International, protože pro Francouze to bude zajímavější zápas než ty další 2 s českou účastí.
Reagovat
vrabejka
Ještě že streamy mají aj na fortune :D
Reagovat
Mayo
Priatelia ako som pisal QF Federer vs Berdych ak k tomu pride bude jasny slager tejto fazy turnaja.
Reagovat
Kytka
No teď hlavně dát RBA. To sranda nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Gyrosi, mohlo být trochu zajímavější QF.
Reagovat
Kytka
Spíš bláznivější. A to výrazně, já ho nemusím. I když talent je to bezesporu mezi těmi mladými nejvýraznější.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem to nesledoval, ale je dobře, že toho floutka porazil... :)
Reagovat
tommr
a poradil si s nepříjemným soupeřem, kterej se ho snažil všemožně rozhodit. Velice cenný vítězství ... :)
Jinak Kyrgios je opravdu neuvěřitelně vypatlanej a pokud tohle hovado má bejt budoucnost tenisu tak to se dám radši na sledování jinejch sportů ... :(
Reagovat
Lunej..
No, bude tady chvíli klid.
Reagovat
Mayo
Suhlasim s tym Kyrgiosom ale inac som nechapal preco sa robil z neho taky strasiak pre Berdu
Reagovat
stopan
asi preto lebo mal pred australiou formu, pomohol vyhrat hopman, porazil Murryho, asi preto.
Reagovat
Mayo
Hopmancup je houno
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak ze všech mladých má nejlepší bilanci s nejlepšími hráči, tak asi proto...
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem se bál, že Toma zatluče pdoáním a Tom že bude třeba hrát až moc pasivně, ale zbytečně :) až s Federerem se budu takto bát znova
Reagovat
tommr
podání má Kyrgios opravdu nebezpečný, ale naštěstí nevydrží dobře podávat celej zápas. A paradoxně podání bylo to co ho nakonec potopilo ... :)
Reagovat
darek.vrana
Tak on hrál ale dost dobře. Naštěstí Tomovi to sedlo, dneska hrál fakt hodně dobře. Troufám si říct, že drtivá většina ostatních hráčů by Kyrgiose dneska neporazila.
Reagovat
mac.hall
Beďa mě docela překvapil. Viděl jsem první set a v něm hrál neobvykle dobře, minimálně kazil , dobře podával a psaly mu i oba údery od základní čáry. Uvidíme kam to dotáhne. Bautista teoreticky vypadá schůdně, ale porazil Čiliče , takže je třeba si dát velký pozor. Bude to asi 50x 50 %.
Reagovat
EllNino
no těch 10 % na výhru to bylo celkem dost mimo :)
Reagovat
tommr
já bych řek, že Tomáš bude proti Bautistovi jasnej favorit. V posledních dvou zápasech ho poměrně jasně přehrál a v Austrálii se mu vždycky dařilo. Nesmí ale soupeře ani na chvilku podcenit ... :)
Reagovat
Marduch
Tomáš moc dobře prodal zkušenosti z GS. S Bautistou A. to ale může být o něco složitější. Je to běhavej, výbušnej hráč, třeba loňský duel s Djokem na USO byl momentem, kdy Boris přišel definitivně o nehty, jak Bautista Djoka po značnou část zápasu bil, doporučuju k shlédnutí k nedělní kávě. A k tomu letošní výsledky, Tsonga, Isner, Čilič ve třech...tak snad to Tomáš pranic nepodcení.
Reagovat
tommr
na druhou stranu měl ale RBA docela problémy s Klizanem a Lajovicem, který udolal až v pěti setech ...
Reagovat
Davor1
Berdych bol pre mňa jasný favorit, napriek tomu je pre mňa Kyrgiosov výkon veľkým sklamaním, herne naozaj na Berdycha a špičku na týchto pomalších povrchoch nemá. Vyzerá to tak, že on bude strašiak pre top hráčov akurát na Wimbledone, inde sa bude do druhých týždňov dostávať ešte nejaký čas dosť ťažko. Chovanie na kurte radšej nebudem hodnotiť, ťažko by som našiel nejaké pekné slová :D

Berďulka hrá v Austrálii už tradične dobre, S Princeznou si určite hladko poradí, ale tento rok to na SF nebude, los mu to teraz spočítal za minulé roky...
Reagovat
George_Renel
Jak už jsem psal. Vy Slováci máte pro takové chování výstižný název "zasran". Podle mě to na něj sedí, jako fracek na Gavrilovovou.
Reagovat
lars
a kdo by byl pro Toma lepsi v QF AO z top4 nez Feder ??
Reagovat
Marduch
Taky bych Toma v Austrálii proto Rogerovi nepodceňoval. Roger se na záčátku roku pořád ještě - stejně lak loni - rozehrává, zatímco Tom vždy do sezóny vlítne naplno. Pokud by tom porazil Bautistu A., pak bych to s Rogerem viděl jako naprosto otevřený duel.
Reagovat
Davor1
Berdych v posledných rokoch vôbec nevie na tú úplnú špičku. Už 2 posledné sezóny nedokázal poraziť Djoka, Fedexa, Murrayho či Wawrinku a to tých zápasov s nimi odohral požehnane. V minulosti mal výbornú bilanciu tak s Rogerom, ako aj s Andym, ale obaja ho už prečítali a kvôli jeho monotónnosti ich už nemá čím prekvapiť, jedine žeby oni mali zlý deň, čo je ale v zápase na 3 víťazné sety zriedkavejšie. Aj vlani bol v semi s Andym kurzovo takmer na rovine a ten zápas mal nakoniec dosť jednoznačný priebeh. Pre mňa by bol Roger v prípadnom QF jasným favoritom, podobne ako dnes Berdych s Gyrosom...
Reagovat
Marduch
Této jeho bilance s top hráči v posledních letech jsem si plně vědom, a určitě mu na sebevědomí nepřidává. Z tohoto pohledu je Tomáš jednoznačným outsiderem. Ale z druhé strany sázím i na specifikum začátku sezóny u obou playerů ;-) Nicméně, nejdříve musí dát motorovou myš Bautistu A.
Reagovat
rusedski
RF samozřejmě favoritem bude, ale pro Toma by byl z top 4 asi nejhratelnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to tak vychází. Teď ale co si pod tím "nejhratelnější" představit: proti Djokovićovi šance pod 5 %, Wawrinka 10 %, Murray 15 %, Federer 20 %. Já myslím, že Autistu porazí ve třech, takže bude plný sil a může Rogera ze začátku potrápit, pokud se předem nepodělá. Ale i uhraný set by mě překvapil.
Reagovat
Lina
Skvěle, Tomáš to ustál. Hrál dobře. Austálie mu fakt sedí, jeho výkony jsou tu výborné, i když den blbec příště může, být. Zatím pochvala a gratulace.
Reagovat
Jan
Tomáš pěkně. Zkrotil Kyrgios, který má v sobě potenciál do budoucna. Jinak vypadá jak náš nepřízpusobivý, který bere drogy (Kyrgios).
Reagovat
Jan
Kyrgiose
Reagovat
Mayo
Berda podla ocakavania s prehladom, vyborne. Berdovi sice v drvivej vacsine nefandim ale dnes to bola jasna volba.
Reagovat
smazaný uživatel
A je to tam! Výborně!
Reagovat
EllNino
Super výkon, dneska se z toho nepo*ral a to je dobře :) Další kolo to bude ale strašně těžký ...
Reagovat
smazaný uživatel
snad to nebude další kolo, ale další kola :) stejně už si teď mo nevybere
Reagovat
Kytka
No v osmifinále už většinou moc na výběr lehcí soupeři nejsou.
Reagovat
darek.vrana
Super Tomáši! Skvělý výkon. Tak trochu jsem doufal, že to urve přes hlavu, tam má Kyrgios velké rezervy. Tenis hraje super, ale morálně-volní vlastnosti, to je jiná kapitola. Docela by mě zajímalo Kyrgiosovo IQ, to asi nebude moc vysoké. Teď je fajn, že ti hráči ve špičce jsou všichni nějaké osobnosti na úrovni a vesměs inteligentní lidi, ale moc se netěším na budoucnost, kdy asi budeme muset sledovat tohohle typa, jak zvedá nad hlavu trofeje. Asi budu muset fandit každému proti němu, protože už teď mám k němu dost averzi... A Tomáš dneska ale hodně dobře, má opravdu úžasnou kontrolu míče, z každé pozice zahraje dobře umístěný dlouhý tvrdý úder, i když se třeba brání. Samozřejmě něco málo tomu chybí, ale tady mu to svědčí a třeba mu tenisový pánbůh tentokrát ten titul dopřeje.
Reagovat
Lina
Musíme, doufat, že se uklidní a pochopí, že tahle cesta není ta pravá. Novakovi taky dřív přeplo a dostal se z toho.
Reagovat
darek.vrana
Ale tohle je něco jiného, to je fakt retard.
Reagovat
Lunej..
No jo, všichi, co Nicka kritizujete, jste byli ve 20 vzor slušnosti, morálky, nikdy jste neblbli, nedělali kraviny nebo něco, čeho jste pak litovali. Budu dělat, že tomu věřím. I já jsem udělala spoustu chyb, kterých lituju, tak se z nich snažím poučit a ne jen poukazovat na druhé, jací jsou hovada a vypatlanci.
Reagovat
George_Renel
Jen že on se jaksi nepoučuje. Ty chyby opakuje a otázka jeho inteligence je opravdu namístě.
Reagovat
Lunej..
Jéžiš, vám nikdy nebylo 20? Já jsem taky už mumie, ale připadá mi, že moudří starci a stařeny nějak zapomněli, co sami vyváděli. No, ono poukazovat na chyby druhých jde všem dobře.
Reagovat
George_Renel
Ale vždyť to píšu. Chyby udělá každý, samozřejmě, ale pořád dokola je opakuje jen blbec.
Reagovat
Lunej..
Tak ono to zmoudření není ze dne na den, co si budeme povídat. Někdo se nepoučí ani v 60, ale 20 let podle mě není věk, kdy člověk všechno pochopí a chová se podle učebnic. Jaký byl Djok nebo Roger ve 20? Ale to je jedno, chápu, že když někdo nemá někoho rád, nic neuzná. To neva, třeba budu na TP jediná, kdo mu fandí a budu za blbku, já to přežiju. Někdy je fajn jít proti davu :)
Reagovat
George_Renel
Klidně, ale já mám vnoučata v jeho věku a jako magoři se nechovají. Nevím jestli ses dívala na celý zápas (začátek byl na ES DE), ale pois jeho výstřelků je docela podrobně zde: http://sport.idnes.cz/tenisove-australian-open-2016-berdych-kyrgios-online-fxr-/tenis.aspx?c=A160122_095629_tenis_bem
Reagovat
Lunej..
No, trochu nafouklé. V čem přijde na kurt je myslím věc každého hráče, kolik má nebo nemá řetězů na krku je mi osobně jedno, já koukám, jak umí hrát. Vím, že se tam dohadoval dost ostře s rozhodčím, ale to jak víme, není jediný, kdo to dělá. Zatím žádnému nezakázal, aby pískal jeho zápas. Já ho nehájím, ale nevidím v něm žádný hrozný přírodní úkaz :)
Reagovat
Mayo
Lebo je to maly pan aby si to mohol dovolit :D
Reagovat
Lunej..
Řekl velký pán na TP :D
Reagovat
George_Renel
Nezakázal, ale pohaněl. Citace:
Během utkání australský rebel ještě několikrát lamentoval. Házel raketou. Koledoval si o varování a trestný fiftýn. Trestu byl ušetřen. Po porážce nakvašeně sdělil Keothavongovi, že je hrozný rozhodčí.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/hudba-po-zapase-berdych-kyrgios-se-resila-zahada-ftm-/tenis.aspx?c=A160122_161706_tenis_ten
Reagovat
Lunej..
Tak mu ho měl sudí dát, vím, že se tam s ním Nick dohadoval ohledně hlasité hudby z publika.
Reagovat
George_Renel
Ale zábavné je, že ji slyšel jen on :-).
Jestli on na něčem nejede. Možná mu taky po těch prvních dvou setech zvonilo v uších .-).
Reagovat
Lunej..
No máš jako tady, já zase jediná ho tady hájím, přitom všem ostatním pije krev a nadávají mu. Takže já možná taky slyším trávu růst :)
Reagovat
Mayo
zvonilo v uších :D:D dobre (y)
Reagovat
Lina
Řekla bych, že nejen od hry, ale i podle chování na kurtu, si dělají hráči fanoušky. Vychází mně z toho jedno, může si za to sám. Neboj, určitě nejsi jediná jeho fanynka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Někdy jo a někdy zase ne. Jde o to umět rozeznat kdy.
Reagovat
darek.vrana
20 mi bylo, ale IQ 20 jsem nikdy neměl.
Reagovat
Lunej..
Možná proto píšeš na TP a nehraješ tenis na AO :)
Reagovat
darek.vrana
Možná, ale já se psaním na TP neživím;-).
Reagovat
Lunej..
Škoda, když nemáš IQ 20, takže ho máš ještě nižší? :D
Reagovat
darek.vrana
Je to možné, v mém oboru stačí umět počítat do dvou a do tří.
Reagovat
Mayo
Je to primitiv, tak sa s tym zmier :D
Reagovat
Lunej..
Primitiv je u mě ten, kdo to píše o druhém. :) A smířená jsem, já mu fandím, nemám s tím problém. A ten svatý tenisový grál určitě nikdy nic nedělal. :)
Reagovat
Lina
ať se tak chová v soukromí, ale tohle chování s cílem rozhodit soupeře na kurt nepatří. Je trapný. Mats neřekl jen tak, že pokud nezmění, vystupování, nebude zrovna oblíbený mezi hráči. Proč asi? Nemám nic proti pobavení na kurtu, ale rozumě a s cílem pobavit diváky.
Reagovat
Mayo
Ma hrat tenis, nikto neni zvedavy na cirkusantov na kurtoch.
Reagovat
Lina
Já mám např. ráda Monfilse, Štěpánka a Tsongu. Dokáží pobavit, ale s rozumem a citem, aspoň podle mě. Chápu, že to někdo nemá rád vůbec.
Reagovat
George_Renel
Já je taky beru jako únosnou mez, možná bych k nim ještě přidal Grigora.
Zároveň si však dovolím dodat, že právě ta jejich snaha o větší exhibici jim zabránila vyhrát něco většího.
Reagovat
janek_da
Párkrát jsem Radka viděl hrát nějaké malé zápasy a pokaždé bylo hlediště proti němu. Pořád si stěžoval, vyžadoval něco od rozhodčího, byl nespokojený. Až v průběhu zápasu si začal získávat symptaie svými parádičkami.
Reagovat
Lunej..
Já nevím, co dělal tak strašnýho. Někdo si tahá trenky, někdo kouká do zdi, někdo zdržuje podání, někdo mlátí raketou, někdo se směje, nevím. no...
Reagovat
Lina
kromě usmívání, šklebení, hození rakety, po skoro každé výměně rozhazuje rukama a kecá s divákama. Oceňuji Toma, že to ustál.
Reagovat
Lunej..
To všechno stíhal? :) Já ten zápas taky viděla :)
Reagovat
FulnekUltras
doktor inženýr kandidát nejjednodušších věd... ;)
Reagovat
Lunej..
No jo, ty abys tu nechyběl, umíš jen snižovat hráčky, včetně Sereny a bereš to jako svaté poslání, že nejdeš s davem a jsi výjímečný. Nečetla jsem, že bys někdy soupeře pochválil nebo komentoval hru, jen nadáváš těm, kterým nefandíš. Bože.
Reagovat
FulnekUltras
Já už vážně žádné tak vysoké ambice nemám... ;) Doktory a inženýry nám sem teď budou navíc masově posílat i z Německa. ;)
Reagovat
Lina
Já mu ještě dávám šanci. Zatím je to sakra těžké, protože bych mu nejraději vlepila facku, aby se uklidnil. Myslím, že by to udělal nejraději i Tomáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak od Toma dneska supr zápas, výpadek ve třetím mu výkon nezkazil. Doufám ve QF Roger - Tomáš myslím, že na AO by měl slušnou šanci :)
Co se týče Gyrose "Jeto malý mentál neschopný vymanit se z přítomnosti :D"
Reagovat
kada.tom
Tomáš to zvládla možná až nečekaně dobře. Já mu teda moc nevěřil, takže mě překvapil, jak to zvládl, dokonce i docela lehce. Ve 4. setu to vypadalo, že mu Nick nedá na svým servisu šanci a hle ... všechno jinak :-)

Každopádně super výsledek, v neděli Bautista, to bude taky bitva, ale zase v jiném stylu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
příště čtvrtý krok :)
Reagovat
FulnekUltras
a vyřídil frackoidního Austrořeka ve čtyřech setech. Až Nick dokáže pustit přebytek své energie víc do hry - jako třeba Gavrilovová -, může to dotáhnout podstatně výš, ale tento stav naštěstí ;) ještě nenastal...
Reagovat
Fandina
JJ, Nicka jsem se bála a Berďulka byl výborný. Nádhera!!!
Reagovat
J1mmy88
Tomáš dneska předvedl dobrý výkon krom zaváhání ve 3.setu :-) Držím palce v dalším kole proti Bautistovi (y) :3
Reagovat
Pe3k
Kdo to včera tipoval, že Berdych vyhraje 3:1? Jo počkat to jsem byl já :D
Škoda, že ses Gyros zas choval jak kk t. Rozhodčí se ho ptá jestli chce jestřába a on mu řekne give me a break. Tom to psychicky ustál velmi dobře, jen škoda, že ho Nik více neunavil.
Reagovat
misa
Proč je škoda, že ho více neunavil?
Reagovat
Lunej..
Ester to moc slusi.
Reagovat
Fandina
JJ moc příjemně se tvářila, byla milá.
Reagovat
misa
Anorektické modelky šly vždy mimo můj vkus :)
Reagovat
FulnekUltras
+++++1
Reagovat
Stan_Borowitz
to jsou zase kecy... Co je na ní proboha anorektického? Normální štíhlá holka adekvátně věku.
Reagovat
smazaný uživatel
+3
Reagovat
FulnekUltras
dokonce i Bernd Posselt tady použil termínu ungeheuer schlankschrecklich... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak od toho to beru, protože všechno je relativní, jak se (mylně) vykládá teorie relativity...
Reagovat
George_Renel
To asi poměřoval s jeho vlastním bodyšejpem .-).
Reagovat
FulnekUltras
leicht schweinvoll... ;)
Reagovat
Pe3k
Protože Berdych pak půjde na Fedexe...
Reagovat
Lina
Ještě musí zdolat Bautistu.
Reagovat
Miselin
Nepůjde. Fedex vypadne s Gofinem...
Reagovat
Pe3k
ROFL
Reagovat
misa
V poslední době to byly jednoznačné zápasy pro Rogera.
Reagovat
George_Renel
Tomáš až na ten výpadek ve třetím setu podal vynikající a soustředěný výkon. Dnes tam namixoval úplně vše a kohoutkovi srazil hřebínek.
Reagovat
FulnekUltras
total cockoff... ;)
Reagovat
Jiri
Australske podminky Tomovi proste svedci. Bude neprijemny pro kazdeho.
Reagovat
FulnekUltras
V Melbourne se vždycky hodí fyzická kondice - a tu má Tomáš dlouhodobě na vysoké úrovni.
Reagovat
misa
si to svoje čtvrtfinále uhraje a pak ho vyklepne legenda 3-0 :)
Reagovat
EllNino
počkej za pár let a budeme na Čecha ve čf na GS vzpomínat se slzou v oku :)
Reagovat
misa
a na Češku?
Reagovat
EllNino
to nevím :)) to snad ne, Petra nám snad ještě párkrát radost udělá a když se přidá ještě někdy Lucy a Kája, třeba i někdo jinej, zlobit se nebudu, nutno říct, že v ženách máme tu naději mnohonásobně vyšší, protože si nějak zatím nedokážu představit Jirku ve čtvrtfinále :)
Reagovat
Jan
Tak, tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se toho obavam, ze za 2 az 3 roky muzeme sledovat jen WTA
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak co by za takového hráče dali třeba v Amící a toje svým způsobem tenisová velmoc...
Reagovat
Lina
Kdyby jenom s jednou slzou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proto jsem přál postup Gyrosovi. Tomu kdyby j*blo, tak je schopný udělat s Rogerem zajímavý zápas. Berdych nastoupí smířený s prohrou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist