Berdych si připsal 400. výhru, v Madridu začal obratem proti Janowiczovi

8. 5. 2013, 13:37
Aktuality 131
ATP MADRID - Tomáš Berdych na úvod antukového turnaje Masters 1000 v Madridu otočil utkání s Jerzym Janowiczem. Po nepříliš vydařeném prvním setu začal méně chybovat a zaslouženě zaznamenal jubilejní 400. výhru na okruhu ATP.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se letos na antuce zatím nedařilo. Po problémech s ramenem se mu nepovedly turnaje v Monte Carlu i Barceloně, kde vypadl už po svých druhých vystoupeních s Fogninim a Robredem. Nyní však už potřebuje zabrat, neboť tento týden v Madridu obhajuje loňské finále.

Český tenista se ale nadřel hned ve svém prvním zápase, v němž udolal Poláka Jerzyho Janowicze. Ve 22 letech o pět let mladší polský soupeř hrál od začátku bez respektu. Zahrál více vítězných míčků, v prvním setu smazal manko 1-4, v tie-breaku sebral chybujícímu Berdychovi třikrát servis a dostal se nečekaně do vedení.

Rodák z Valašského Meziříčí však ožil ve chvíli, když přestalo drobně pršet a v druhém setu vysvitlo slunce. Berdych zklidnil hru, už si nenechával od Janowicze vnucovat jeho styl a v druhé sadě udělal jedinou nevynucenou chybu. V rozhodujícím dějství se české jedničce od stavu 3-2 povedly dva brejky a po dvou a čtvrt hodinách se při čtvrtém mečbolu radoval z postupu přes 24. hráče žebříčku.

O první letošní antukové čtvrtfinále se Berdych utká s Kevinem Andersonem, kterého za poslední dvě sezony porazil ve všech šesti vzájemných duelech. Jihoafričan si duel s českou jedničkou zajistil výhrou nad Juanem Mónakem, se kterým si poradil po boji 7-6 3-6 6-4.

Svého osmifinálového soupeře už zná i obhájce titulu Roger Federer. Třetího nasazeného Švýcara vyzve podruhé v kariéře Japonec Kei Nišikori, který dnes porazil 7-5 6-2 Srba Viktora Troického.

Rafael Nadal si po dvou týdnech opět poradil s Benoitem Pairem. V Madridu domácí favorit vyhrál 6-3 6-4 a vykročil za 'teprve'třetím titulem z místního turnaje. Vyhrát ho dokázal pouze před třemi lety a v roce 2005, kdy se ještě hrálo na rychlém povrchu v hale.

"Tohle je pro mě důležité vítězství. Každý zápas na těchto turnajích je od prvního kola velmi náročný. A on (Paire) byl velmi nepříjemným soupeřem, hraje se proti něco špatně. Vůbec vás nepustí k vašemu rytmu a má jeden z nejlepších bekhendů na okruhu, bez jakýchkoliv pochyb," chválil Nadal svého francouzského soupeře, kterého porazil i před 14 dny v Barceloně, kde získal čtvrtý letošní titul.

O čtvrtfinále se šestadvacetiletý Španěl utká s Michajlem Južným, který překvapivě vyřadil domácího Nicolase Almagra. Nasazenou jedenáctku zdolal 7-6 4-6 6-.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.303.867 eur)
středeční výsledky (08. 05. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (6-ČR) - Janowicz (Pol.) 6-7(3) 6-3 6-2
Ferrer (4-Šp.) - Istomin (Uzb.) 7-5 6-2
Nadal (5-Šp.) - Paire (Fr.) 6-3 6-4
Tsonga (7-Fr.) - Haase (Niz.) 7-6(5) 7-6(2) 
Južnyj (Rus.) - Almagro (11-Šp.) 7-6(4) 4-6 6-2
Haas (13-Něm.) - Robredo (Šp.) 6-3 7-5
Nišikori (14-Jap.) - Troicki (Srb.) 7-5 6-2
Wawrinka (15-Švýc.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-3
Anderson (JAR) - Mónaco (Arg.) 7-6(5) 3-6 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Haas/Štěpánek (Něm./ČR) - Dimitrov/Raonic (Bul./Kan.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Lindstedt, Nestor (3-Švéd./Kan.) - Čilič, Dlouhý (Chorv./ČR) 7-6(3) 7-6(3)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

131
Přidat komentář
Roger_Federer
To je zli, už i z Danielou ??, chce se mi brečet.
Reagovat
tommr
obával jsem se, že bude mít dneska podobný problémy potvrdit dosavadní jednoznačnou bilanci proti Andersonovi jako měla včera Petra proti Hantuchový. Tomáš to ale perfektně zvlád i když s vydatnou podporou Andersona, kterej se v závěru obou setů psychicky sesypal ... :)
Tomáš si dnešním vítězstvím zajistil pozici v žebříčku před Del Potrem i když zatím jen o 20 bodů. Bude mít ale v Madridu ještě další šanci si ten hubenej náskok dál navýšit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak delpo se před berďu nepodívá. Teď ještě aby Tsonga nějak pěkně vypad a Berďa může dál pokračovat v útoku na elitní pětku (nechci malovat čerta na zeď, ale jestli se fedex brzo neprobere, tak bude mít problémy - přece jen v race to london je federer docela nízko)
Reagovat
Fandina
První set se to přelévalo, ale ve druhém si to Berda pohlídal. Tak držím palce a Tome ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace TOME!!!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.q3.cz/images/86Tom_Kevin.png
Reagovat
Mayo
to akože Petra prehrala s Danielou ? to je ako zle na tom kks
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se hrozně na Péťe líbí, že to bere sportovně a s úsměvem, viz video. Peťka má jasně nějaký problém v hlavě - chvíli si věří, chvíli ne, je to jak na houpačce, ale nic hroznýho to nebude. Ponorka, nebo trable v lásce, čert ví, ale věřím, že se z toho dostane a bude vyhrávat velké zápasy. Jak vykládala Chládková něco o slabé fyzičce nebo o váze, to jsou nesmysly, v tomle směru je Peťulka OK!!
Reagovat
Denis92
Ahojte..potreboval by som nejake info ohladom turnaja majstrov-co sa tyka vstupenie a tak..bol uz niekto z vas kto by mi vedel poradit?
Dakujem
Reagovat
VlS
všechno najdeš na webu
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, bože, Anderson je korunovaný vůl. Už jsem si říkal, že by Andy nemusel mít Berdycha ve čtvrtfinále :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať Můra padne už se Simonem a nemusí mít z Toma bobky:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
To by musel hrát o jedné noze :D
Reagovat
J.M.
Anderson je neuvěřitelně nervově labilní. Toho Berdycha musí mít kvůli H2H 0:6 hodně v hlavě. Všecnny svoje šance v závěru setu (a že jich měl) mu daroval neskutečnými kiksy.

Jinak ta formulace v článku, že dřív se v Madridu hrálo "na rychlém povrchu v hale" mi připomíná, že takováto klišé "hala/hard=rychlý povrch", "antuka=pomalý povrch" už opravdu patří do minulého století a dnes nemají žádný smysl. Tady na tom vedlejším kurtu v Madridu mi to dnes skoro přijde, jako kdyby přemalovali Dubaj na červeno. Určitě nejrychlejší kurt na velkých turnajích (tisícovky a GS) letos, možná i rychlejší než některé halové (jako Rotterdam).
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, rýchlosťou je to veľmi podobné napr. Rotterdamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, skvělý, že Tomáš zabojoval.., škoda, že mi v telce cpou Nadala.. Tak snad to Tom nepustí a vyhraje !
Reagovat
smazaný uživatel
Výýýýýýýýborně, Tomáši!!! Nádherně vybojovanej 1.set...
Reagovat
tommr
no spíš bych řek, že Anderson ten první set ztratil než že by ho Tomáš vybojoval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No pár minel tam od Andersona bylo (nemaj si co "vyčítat", Berdych mu taky brejk daroval nevynucenými chybami), ale Tomáš si po tom vítězství šel víc a vytáhl na konci několik krásných úderů...:-)
Každopádně to nemá snadný.
Reagovat
VlS
Tak dáváš pokoj ( trochu ) Petře a budeš prudit Toma? Hrál výborně, dva servismany má za sebou, tak hurá na superobranáře.
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavý zápas: Hass/Štěpánek - Melzer/Paes... proč Radek nehraje s Paesem?
Reagovat
smazaný uživatel
Paes si kvůli operaci Štěpánka vybral Melzera, uvidí se, jestli se spolu dají opět dohromady (mě by to potěšilo)..:)
Reagovat
petrulinka
O Petře už se tady toho napsalo dost, ale přece jen mi to nedá, abych ještě něco nenapsala. Při zápasech Petry někdy cítím takovou bezmoc, kolikrát mi přijde, jako by si Petra nevěřila nebo nevěděla, co hrát a já bych jí tak ráda pomohla, ale to bohužel nejde, Petra se s tím bude muset vypořádat sama. Proto bych jí přála méně rýpavých lidí, více těch, kteří jí budou chápat a hlavně skvělý tým, který ji podpoří a v důležitých momentech jí pomůže. Vzpomínám, kdy ještě v nedávné době byl na tom podobně Tomáš, měl to taky jako na houpačce, až v poslední době se jeho výkony ustálily, přišlo to až s věkem a já věřím v totéž u Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím.. ale Petře by prospěla nějaká změna, něco nového.. nejprve jsem se k tomu nepřikláněla, ale vyměnit trenéra by nebylo na škodu. Třeba taková Navrátilová by ji mohla pomoct. Je to Petřin vzor a mohlo by to podle mne fungovat. Otázka je, zda by do toho Martina šla..
Reagovat
tommr
jde taky o to co si vlastně přeješ. Tomášova výkonnost se sice ustálila, ale je to jen na úrovni 6.-8.místa - na víc prostě nemá. Byla by si s tím spokojená i u Petry? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má na víc, ale chce to čas.. třeba i nového trenéra, cokoli hlavně když to pomůže!
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale co poslouchám Kotyzovy rady, tak to není jeho vina, jak Petra hraje. Nevím, jestli jejich vzájemný vztah nepostrádá respekt Petry k jeho názoru, ale v něm nevidím příčinu jejího momentálního herního stavu. Buď nemá velkou touhu vyhrát, nebo prostě se to u ní láme věkem, ale já jí určitě neodepisuju. Samozřejmě mě to taky štve, já jí těžko poradím, jak má hrát, je to jen a jen na ní. Takže prostě fandím a fandím... :)
Reagovat
Roger_Federer
Ja myslim, že by ji prospela nejaka pauza, mela by tak na rok si dat fora..nabrat sily, srovnat si to v hlave, zjistit co chce..
Třeba by to pak vypadalo, jako když se vratila Kim.
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. před osmifinálovými zápasy v Madridu (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Tomáše, hvězdička znamená, že hráči se dostali do osmifinále a ještě tudíž můžou v Madridu získat další body):

1.Djokovic (+8480 bodů)
2. Murray (+4410 bodů) *
3. Federer (+3510 bodů) *
4. Ferrer (+2580 bodů) *
5. Nadal (+1735 bodů) *
6. Del Potro (-70 bodů)
----------------------------------
7. Berdych 4250 bodů *
----------------------------------
8. Tsonga (-375 bodů) *
9. Gasquet (-1070 bodů)
10. Tipsarevic (-1600 bodů)
11. Almagro (-1680 bodů)
12. Cilic (-1715 bodů)
13. Haas (-1785 bodů) *
...

Tomáš se sice propad na sedmý místo, ale stačí mu vyhrát dnešní zápas proti Andersonovi a opět se vrátí na šestý místo před Del Potra ...

Na druhou stranu mu ale hrozí nebezpečí od Tsongy, kterej má po předčasným vyřazení Djokovice velkou šanci na postup do finále. Pokud by se Tsonga dostal až do finále tak by Tomáš musel dojít do semifinále , aby se před ním udržel. V případě, že by Tsonga v Madridu získal titul tak by se před Tomáše dostal v každým případě ...

Za zmínku ještě stojí, že Murray si dnešním vítězstvím nad Simonem může zajistit druhý místo před Federerem a Ferrer si dnešním vítěztvím nad Haasem může zajistit čtvrtý místo před Nadalem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga dnes vypadne s Nandem...
A v předčasnym vypadnutí Noleho vidím spíš šanci pro Tomáše obhájit loňské finále...tak snad ji chytí za pačesy.
Reagovat
gigin
Gulbu! Zase mi tam nedáváš Gulbu. Slíbils mi to :)))
Reagovat
tommr
kéž by si měla v obojím pravdu ... :)
Verdasca jsem už dlouho neviděl na vlastní oči, ale slyšel jsem, že proti Raonicovi prej hrál docela solidně. Tak snad mu to vydrží i proti Tsongovi, kterej ale bude každopádně velkej favorit ...
Co se týče Tomáše tak ten to má ted všechno ve svejch rukou. Jedinou nepřekonatelnou překážku na cestě do finále v podobě Djokovice mu odklidil z cesty Dimitrov a je jen na Tomášovi jak toho dokáže využít. Moc optimisticky to ale nevidím, protože Tomášova současná forma mi až moc připomíná současnou formu Petry. Je zajímavý, že i Tomáš dneska hraje se soupeřem se kterým ještě nikdy neprohrál a má s ním dokonce úplně stejnou bilanci jakou měla až do včerejška Petra s Hantuchovou. Tak doufám, že si to Tomáš nepokazí tak jako Petra ... :)
Reagovat
tommr
promin, ale Mrhač se nám v poslední době nějak zasek a úplně mi vypad z hlavy. Tč. je až na 46.místě a na Tomáše ztrácí 3365 bodů. Líp už je na tom dokonce i Rosol ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nando se asi v Madridu umí hodně vyhecovat, ještě když má takovou obrovskou podporu diváků...vidím to dnes pro Tsongu bledě.
A s tím Tomášem nestraš:-P...
Reagovat
gigin
Dobře, i tak děkuji!! :))) Snad se to po Římu spraví ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosimtě.. Tsonga vyhraje ve dvou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne nechápem rozloženiu zápasov, hneď niekoľko vecí by som zmenil.

1. od 15.15 by som dal hrať Federera s Nišikorim, nakoľko Nadalov súper Youzhny končil svoj zápas až večer. Rafa s Michailom by mohli hrať po Fedexovi.

2. Murray-Simon na centrálnom dvorci ?? To si robíte srandu ! Navyše ako posledný zápas ? Fajn, krása. Zo štvorice zápasov na druhom kurte sa ponúkajú hneď 3 lepšie :
Ferrer - Haas
Wawrinka - Dimitrov
Tsonga - Verdasco !

Všetky sľubujú krásny, útočný tenis plný variability a oni prásknu hentie dve uspávanky na center.

Byť v Madride, tak si kúpim lístok na Vicariovú, a šťastný ako blcha sledujem 4 perfektné zápasy (aj Berdycha s Andersonom rátam), ako sledovať Nadala ako ničí unaveného Youzhneho, či dokonca aj Nishikoriho s Federerom, hoci ten zápas môže byť celkom pekný.
Reagovat
tommr
ad 1) nenapadlo tě, že pořadatelé vyloženě chtějí mít Youzhnýho co nejvíc unavenýho, aby Nadala moc neohrozil?
ad 2) zápas Murray-Simon je naopak dobře umístěnej jako poslední - aspon nebudou neúnosně zdržovat diváky čekající na zajímavější duely ...
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, ale organizátori sa proste riadia suchou logikou, najlepší a najvyššie nasadení hráči hrajú na centri, bez ohľadu na zloženie páru. Na GS je to v drvivej väčšine tiež tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Muteee!!

Zítřejší pinkaná jako hlavní hřeb večera ve 21:30, třešnička na dortu po celém dni. To fanoušci asi usnou takhle na večer :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bude paráda! Pořadatelé si tím zajistili luxusní návštěvu až do konce dne. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, bude to zábava až do noci, mají vystaráno diváci. By si měli vzít polštářky s sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte toho, kluci, cítím, že to bude parádní zápas!!
Reagovat
Paseka
Petra a její nevynucené chyby !!!!! Nekonečný příběh.
S Hantuchovou ?? Proboha Petro prober se.
Reagovat
Alois_Mlok
Prohrát s Hantuchovou, to už je pomalu na ukončení kariéry...
Reagovat
smazaný uživatel
to si teda trafil klinec po hlave,aj ked Hantuchova v poslednej dobe bojuje viac ako za mlada :-)
Reagovat
VlS
co k tomu říct? S tolika zbytečnejma UE a DF proti brejkpointům se prostě vyhrávat nedá. Tak snad to bude příště lepší a snad už začne aspoň toho Kotyzu poslouchat.
Reagovat
petrulinka
Čelenku už má dole. Nějak to u ní neumím odhadnout. Mám pocit, že párkrát po sundání čelenky se zdravě naštvala a vyhrála, ale v některém z posledních zápasů ji sundala a prohrála. Budu věřit, že se naštvala, sundala čelenku a vyhraje :-)
Reagovat
petrulinka
Já to vzdávám, odcházím, na noc se nemíním nervovat :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Neblbni, co já tady sama, střízlivá? :))) Teď vyrovnala, přece ji v tom nenecháš? :))
Reagovat
petrulinka
Postřehli jste někdo, jestli si Petra už volala Davida? Já občas odbíhám, tak nevím, jestli třeba za ní byl. Jinak Petra fakt skvěle zakončila druhý set. Ach jo Peťule, to sú nervy!
Reagovat
smazaný uživatel
Južnyj parádně, udělal mi radost :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://slovaksport.tv/priamy-prenos/134/2/petra-kvitova-daniela-hantuchova-wta-madrid.html
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nechápu, když si to zkopíruju, proč mi to napíše, že se nic nenašlo? to se týká i fotek apod, to jsem fakt taková blbka? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to nejdřív přesměruje na přihlášení. Čili nejdřív se musíš přihlásit, pak se ti ta stránka objeví, tipuju.
To je celkem normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už ji mám, mezitím stihla udělat 2 body..
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude stream?:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Mně právě zmizel stream Petry a vnucuje mi to Robsonku s Anou :((( co je sakryš?
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, hoď mi ho sem, prosím:-):-D
Reagovat
anton77
http://88.80.5.80/w00t/20130506/vv5187a7b3200f1986969476-575837.html tady je to
Reagovat
anton77
totiž tady je Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Byl na streamhunteru Casta, ale jak jsem to znovu hledala, objevila se tam opět Petra, takže promiň, moc ti nepomůžu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli jsi ještě nenašla stream na Robson vs. Ivanovic
http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/149899980341090.html
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak doufám, že Petra dneska nebude chtít hrát na 3 sety, při tom trhavým streamu by mě trefil šlak :))
Reagovat
anton77
http://88.80.5.80/w00t/20130505/vv518616ebc6f5e596981017-574791.html tohle mi jede dobře
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za tip, ale já jsem teď v lokalitě, kde mi jde mobilní internet blbě :)
Reagovat
petrulinka
Mně taky jede stream dobře
Reagovat
petrulinka
Petřin druhý set :-( Doufám, že to otočí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V 1. setu se mi zdálo, že se Petra nechce na kurtu moc zdržovat. :)
Reagovat
petrulinka
Bože, mě z té Petry jednou trefí, fakt :-( Jdu raději na chvíli na televizi :-(
Reagovat
petrulinka
Zase a opět je to jen o Petře. Petra skvělý úder - fiftýn, Petra ven - fiftýn Daniela. Kdyby tam Daniela jen stála, vyšlo by to na stejno. Peťule pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš dvě možnosti, buď to dokoukáš, tzn. přežiješ, nebo nedokoukáš, tzn. trefí tě šlak. Pak je ještě možnost se před utkáním Petry něčím posílit, aby vyšla ta první varianta :)))
Reagovat
petrulinka
No právě jsem se rozhodla, že si půjdu nalít decinku bílého, lépe dvě decinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlépe celá lahvička :)))
Reagovat
petrulinka
No celou už nemám, takže mi musí stačit ty dvě deci. Ale musím říct, že jsem dnes kupodivu docela klidná, jindy bývám u Petřiných zápasů nervozní, nadávám apod. Tak doufám, že to Petra vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si dneska nekoupila nic a teď hořce lituju, opět se hraje 3. set.
Reagovat
petrulinka
Kdyby to šlo, poslala bych ti decinku emailem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsi hodná, fakt by mi to bodlo, škoda :)) Petra má zatím čelenku, když ji sundává je to špatně nebo blbě? Ale nepřipadá mi tak poraženecká jako jindy..
Reagovat
smazaný uživatel
tak pojďme Světlana je unavená a tak dem na ně!! bojujte!! :))
Reagovat
PetaM
:( Ach jo ... :( :( Že zrovna Háčka musí dostat ty dvě. To je na facku ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
to teda:( no nic aspoň Lucka reprezentuje tu dobrou deblovou českou školu :)
Reagovat
PetaM
Já myslím, že kdyby byly trochu více rozjeté, daly by je s přehledem. Jenže je už po druhé vysekly do 1 kola a to je špatné. Holkám stále věřím, protože na to mají :) Jen se chytnout na lehčích soupeřkách. Vzroste sebevědomí a bude :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj chtělo by to více hrát teď meli velkou pauzu tak snad v Římě :)
Reagovat
PetaM
RG bude patřit jim. Věřím v to :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bud jsi tak zaslepená fanynka,nebo naivka, jak ta Hlaváčková....
Reagovat
PetaM
Nejsem TA ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tím hůř...
Reagovat
PetaM
Není důvod :) Nikdy jsem v jejich situaci nebyl. Nikdo z nás (předpokládám, že nikdo z diskutujících nebyl druhý nejlepší pár na světě v tenise) nebyl v jejich situaci. Chápu, že hrajou špatně, ale může se to změnit. Např. po Petřině špatném začátku tohoto roku už byla na pokraji vypadnutí z první stovky. Chytla se a šlo to. Na co jsou malé cíle? Velké cíle jako GS jsou výzvou :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ráďa postupuje aspoň ve čtyřhře.. tentokrát souboj veteránů a nastupujícího mládí vyhrálo stáří.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A tenhle set vyhraje Monaco 6:2 a bude nachlup stejný výsledek jako u Toma.
Reagovat
tommr
tak nakonec to Anderson v závěru otočil a zítra se utká s Tomášem v osmifinále ...
Je to mimochodem už posedmý co spolu budou hrát v období od začátku lonskýho roku. S nikým jiným Tomáš v poslední době tak často nehraje. Zatím sice všechny zápasy vyhrál, ale pár jich už bylo velice těsnejch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm. Já si pro Toma přál nerváka Monaka. Bohužel ten zkolaboval o kolo dřív. Anderson bude hodně těžký oříšek. Skoro bych řek, že Tom je jenom mírným favem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědav na Haaseho. Tsonga je tak velký favorit, až to není hezké.
Reagovat
tommr
Haase je technicky skvěle vybavenej hráč, kterej ale nemá žádnou výdrž. Takže Tsongu sice trochu potrápí, ale nakonec stejně odpadne ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá žádnou výdrž? No nevim. Moc dobře si pamatuju jak na UO 2011 trápil 5 setů Murrayho a ve Wimbledonu 2010 Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne že bych Haaseho extra znal. Ale co si pamatuje, je to servismen s výborným forehandem. Takový horší DelPo. Čili tvoje hodnocení mě celkem udivuje. Možná's vid2l jin0 z8pasy ...
Reagovat
tommr
já ho zase tak moc nesleduju, ale v těch pár zápasech co jsem ho viděl vždycky ztratil nadějně rozehranej zápas bud proto, že se zranil nebo proto, že v závěru sotva plet nohama ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opožděná gratulka, 3. set jsem bohužel neviděla, možná proto vyhrál :)) Je fajn, že to dokázal otočit a psychicky to ustál, zvlášť když to tam Janowiczovi chvílema padalo až to nebylo hezký. Udělal mi velkou radost, kluk česká :))
Reagovat
Mayo
vamos Rafa...priemerný výkon ... ale aspoň výhra
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa pokračuje v úspornom režime. Treba veriť, že to časom pôjde hore, no človek už verí pomaly mesiac a stále viac menej prešľapuje na jednom mieste.

Nadal hrá veľmi krátke údery, navyše bez patričnej agresie. Tým pádom sa nevie dostať do požadovanej ofenzívy, výmeny väčšinou vydrie, resp. súpera pretlačí. Zároveň veľmi nevýrazný na servise, return nepredstavuje väčšie nebezpečenstvo. Nemyslím si, že táto forma bude stačiť na RG, nemyslím tým len Djokoviča, trápil sa aj s inými súpermi. Na druhú stranu v IW sa mi pozdával, sezóna je dlhá, forma je v jeho i Noleho prípade kolísavá, ak to nevýjde v Paríži, snáď sa dočkáme GS v anglicky hovoriacich krajinách.
Reagovat
smazaný uživatel
Paradoxne v IW sa mi nepozdával vôbec, krátke returny, časté chyby no proste podobne na tom ako teraz. Mal trošku šťastia proti Gulbisovi, potom zranený Federer a následne typicky Rafovsky pretlačil Berdycha s DelPotrom. Dosť mu vyhovoval neskutočne pomalý povrch, povedal by som že snáď aj v Madride je rýchlejší (vzhľadom na podmienky - skoro hala, nadm.výška..).

Jednoznačne na Nadalovi vidno pokles hernej úrovne, ale druhý stranu uhral 6 finále zo 6 turnajov (z toho vyhral 4) ... niečo to ale hovorí o hráčskom poli, keď hráč ktorý nehral 7 mesiacov a je viditeľne "rusty" odbíja súperov z top10 na bežiacom páse :)
Reagovat
tommr
je pro Tomáše cennej, ale na můj vkus hrál dost pasívně. Naštěstí Janowicz neudržel nasazený tempo ze začátku zápasu a postupně odpadal ... :)
V příštím kole by to mělo bejt pro Tomáše o něco lehčí, protože jak Monaco tak Anderson patří mezi jeho oblíbený soupeře. S oběma má shodně bilanci 6:0 ... :)
Reagovat
dadaft
Paire je fajn.
Reagovat
Pe3k
Je to zajímavý borec. Připomíná mi trochu Janowice. Má potenciál, ale v hlavě nas.áno. Každopádně dobře Nadala prohání neustálýma kratasama. Na konci druhého setu mu dal 3 v řadě :)

Nadal zatím nic moc. Prostoje mezi servisama 27 sekund, dostal varování, klasika.
Reagovat
dadaft
tak on má rád, když se soupeř válí někde v rohu a on jako hustý frajer zakončuje smečí do zcela odkrytého kurtu............................
................. nikdy to asi nebude šolíchat 35 hodin od BL (nebo kolik to legendární finále mělo...))))))))))))
Reagovat
dadaft
Grigor už to zlomil, tebe to Benoite teprv čeká.
zatím na velké mistry nemáš...
Reagovat
tito
Dnes je mu 24. No nevím. Zbytečně se moc rozčiluje, navíc nemá až tak nic zásadního, čím by časté výpadky koncentrace nahradil. Ale třeba se mýlím, viděl jsem ho zatím málo.
Reagovat
dadaft
jj, třeba nikdy nikoho z desítky neporazí................
nicméně když hraje je jisté, že se na kurtu bude něco dít. ))
Reagovat
dadaft
jinak bych asi komentátorům doporučil, aby v jeho případě používali pro křestní jméno zkratku Ben místo Benoite (Benoit, bez Benoita (nebo Benoize???)........... - Ben se zkrátka skloňuje líp. ))))))))))))
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Není jedinej. :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151423795406966&set=a.231935561965.134843.16814976965&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Navíc jich spousty přidá, pořád bude mít za týden 26 teprve.
Reagovat
smazaný uživatel
jestli se nepletu, tak pokud berdych vyhraje příští zápas, tak zůstane na šestém místě i po neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, je to tak.
Reagovat
carolyn
at si je kde chce, hlavně že nepos..l tiket :-D
Reagovat
tommr
je to trochu komplikovanější. Tomášovi stačí ještě jedno vítězství, aby se udržel před Del Potrem, kterej v Madridu vůbec nehraje a neobhájí tudíž lonský semifinále ... :)
Je tady ale ještě Tsonga, kterej by Tomáše moh předskočit pokud by v Madridu došel aspon do finále což je po vypadnutí Djokovice docela reálný. Pokud chce Tomáš zůstat i před Tsongou musí v tomto případě dojít aspon do semifinále. Pokud by Tsonga získal v Madridu titul jde každopádně před Tomáše ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to jako že se tam už začíná tlačit tsonga? no tak s tím jsem vůbec nepočítal.. hmmm
Reagovat
tommr
jj já s Tsongou taky moc nepočítal, protože jsem byl přesvědčenej, že ho nejpozději ve čtvrtfinále sundá Djokovic. Ten ale nečekaně vypad s Dimitrovem a Tsonga tak má volnou cestu až do semifinále a pokud ho tam nezastaví Berdych nebo Murray, kterejm moc nevěřím tak může dojít i do finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hoho, Haas pěkně vypičoval Lahiyaniho :D Pěkně, prý je jeho práce slézt z umpiru a jít se podívat, tak to má udělat.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky gratuluji. Doufám, že minimálně obhájí finále, nejlíp kdyby to celé vyhrál...:-)
Reagovat
tommr
odkdy fandíš Tomášovi? Já myslel, že tvůj oblíbenec je výlučně Djokovic? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášovi fandím od loňska...a už jsem ho tu několikrát veřejně povzbuzovala, divím se, že se ptáš:-O
Když už ve hře nemám Noleho, přeju celkový úspěch druhému oblíbenci, který ještě neskončil.
Reagovat
tommr
tak promin, ale já tě měl zafixovanou jen jako fanynku všech srbskejch hráčů a hráček. Je hezký, že fandíš i našim. Případnej úspěch Tomáše by byl navíc výhodnej i pro Djokovice - pomoh by mu udržet si neztenčenej náskok na druhý místo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No přiznám se, že o výhodách pro Novaka jsem nepřemýšlela, přeju Tomovi čistě proto, že ho mám ráda.
A kromě srbských hráčů to je ještě Miloš a Jerzy, abys byl v obraze:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě nemusí to být Srb. Stačí když je ič. Raonič,Janowič a Berdycha v zahraničí čtou Berdyč. Takže je to jasný.
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
škoda, že není Ernie Gulbič, vole :))))))))))))))
Reagovat
tommr
a co Tomic? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mut- Lol:-D...
tommr- Ne, jeho fanynka nejsem...těm mladým puškám typu Tomic nebo třeba Kei akorát občas přeju, aby to na okruhu bylo zajímavější:-P
Reagovat
Fandina
první set vyrovnaný, ale ve druhém a hlavně třetím výborně. Tak držím palce dál a Berdo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
petrulinka
Přidávám se, gratulace!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist