Berdych si s levorukým Španělem Ramosem poradil ve čtyřech setech

16. 1. 2012, 05:39
Aktuality 8
AUSTRALIAN OPEN muži - Tomáš Berdych svůj úvodní zápas na Australian Open zvládl. V Melbourne se nenechal zaskočit silným větrem ani hráčem sedmé světové desítky Albertem Ramosem, bez boje se ale do 2. kola nedostal. Španěl hlavně na začátku zápasu vzdoroval a české jedničce sebral i set.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych letos ještě na žádném turnaji ATP nestartoval, přesto měl před startem na Australian Open za sebou už šest duelů. Na Hopman Cupu čtyřmi výhrami přispěl k triumfu českého týmu, minulý týden na exhibiciv Kooyongu ale prohrál ve třech setech s Tomicem i Roddickem.

Tomáš BerdychDo úvodního grandslamu vstupoval sedmý hráč světa na oblíbeném dvorci Margaret Courtové jako favorit, neboť ho vyzal španělský outsider Albert Ramos-Viňolas. Pro něj to byl teprve třetí start grandslamovém turnaji a premiéra na Australian Open, soupeře z Top 10 navíc ještě nikdy neporazil.

Do Melbourne po chladných a deštivých dnech dorazila vedra, která dnes tlumil silný vítr. Berdych v něm zpočátku neměl problémy, úvodní sadu ale vyhrál 7-5 až poté, co set za stavu 5-3 nedokázal ukončit při svém podání. V druhém setu ovšem Berdycha tradiční zbraň servis nepodržela hned v úvodu, a když v šestém ani osmém gamu šanci na rebrejk nevyužil, Španěl, jenž zítra oslaví 24. narozeniny, vyrovnal na 1-1 na sety.

Tomáš BerdychKdyž šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí v úvodní hře třetího setu úspěšně čelil poslednímu brejkbolu, hru méně známého španělského leváka začal lépe číst. Soupeři vzal ještě celkem třikrát podání a nakonec k radost i nepočetné skupiny Berdych Army zvítězil 7-5 4-6 6-2 6-3.

"Podmínky nebyly zrovna dokonalé. Hodně foukalo. Horko mi nevadí, ale vítr ovlivňuje hru hodně. Až na ten druhý set to byla solidní výhra," řekl Berdych deníku Sport. "Mohlo to být samozřejmě ještě lepší, ale první zápasy v turnaji vždycky nebývají z mojí strany ideální. Ale tak je to možná i lepší, protože pak se má člověk kam zlepšovat. Je důležitý takový zápas zvládnout a jede se dál."

Loňský čtvrtfinalista Berdych v Melbourne postoupil sedmý rok po sobě do 2. kola. V něm se ve středu utká s čerstvým finalistou turnaje v Aucklandu Olivierem Rochusem, kterého v pěti posledních soubojích vždy porazil. Belgičan dnes v Melbourne deklasoval 6-1 6-4 6-0 německého kvalifikanta Bjorna Phaua

Třicetiletý Rochus minulý týden na Novém Zélandu málem kvůli chřipce nehrál, nakonec však postoupil do svého 10. finále, v němž nestačil až na světovou pětku Davida Ferrera.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
pondělní výsledky českých tenistů (16. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (7-ČR) - Ramos (Šp.) 7-5 4-6 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
myslím si že pro toma bude rochus předkrm a už se těším na QF s nadalem
Reagovat
smazaný uživatel
po zapase...jsem si ho nasel na internetu, abych vedel jak hraje. Mel jsem pocit, ze to je ten stejny borec, co se mnou hral na trave ve W., jooo byl to on:D
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco - Tomic...Kvôli tomu zápasu som bol hore celú noc, je pravdepodobné, že na Rafu už energia nezostane..ale neľutujem..Skvelý match, s absolútnou gradáciou a neobvyklou zápletkou..Tomic môže byť veľký šampión, už teraz má veľké údery, na svoju postavu prekvapujúci dobrý pohyb..Ak trochu pridá na agresivite, môže patriť ku velikánom..Ešte musí vyhrať dva zápasy, aby sa stretol s velikánom súčasným..Budem ho pozorne sledovať..Za ten čas si idem zdriemnuť..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec zmena plánu..Toho Rafu ešte nejako odZOMBIEkujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
asi ji zase jebe v hlavě prohrala první set a ve druhem to je také bídaaa
Reagovat
smazaný uživatel
no zápas nic moc ale hlavní je postup. Nezná někdo nahodou stránky na stahovaní tenisových zápasů myslím např:rojadirecta.com, rutracker.org, rgfootball.net neexistuje nahodou nějaky americký web tennis portal kde by byly zápasy...díky všem za info
Reagovat
taffer
Zkus http://t3nnis.tv, http://www.tennistorrents.com, http://tennishaven.com/
Reagovat
rib
a když nebudeš skrblit a zaplatíš si 4 Eura, tak můžeš na eurosportplayer.cz vidět i archivni zaznamy, když třeba nemáš někdy chuť vstávat či musíš pracovat místo koukání na tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist