Berdych si v Miami před obhajobou finále zaplaval s delfíny

23. 3. 2011, 10:49
Aktuality 16
Tomáše Berdych čeká v sezoně první ze tří těžkých kroků. Před obhajobou finále ve Wimbledonu a semifinále v Paříži se pokusí navázat na loňskou účast v boji o titul v Miami. Před turnajem se sedmý hráč světa Berdych rozptýlil v bazénu při 'hrátkách' s delfíny.
Profily hráčů
Tomáš Berdych a další tenisté s delfínem (© atptennis.com)

Spolu s Berdychem se do černo-modrých neoprenů oblékli Američané Mardy Fish a Vania Kingová, Ital Potito Starace a chorvatský veterán Ivan Ljubičič. Všichni měli během půl hodiny možnost si delfíny hladit, krmit je, pusinkovat a projet se na nich. I Berdych se chytl ploutve jednoho z nich a nechal se táhnout okolo bazénu.

"Bylo to úchvatné. Byl to nádherný zážitek," řekla za všechny Kingová. Návštěva populárního akvária v Miami je pro tenisty před turnajem už tradiční záležitostí, loni si s delfíny zaplavali například Švéd Robin Söderling nebo Španěl David Ferrer.

S Berdychem a spol. se měly mezi delfíny objevit i Gisela Dulková z Argentiny a Italka Flavia Pennettaová, ale přišly pozdě. "Někdo nám řekl špatně čas. Moc jsme se na to těšily a teď jsme smutné," uvedla za světové deblové jedničky Dulková.

Pětadvacetiletý Berdych si mohl pauzu v tréninku dovolit. Turnaj již sice začal, ale český hráč má v prvním kole volný los a nejdříve bude hrát až v pátek. Jeho soupeřem bude vítěz zápasu mezi Francouzem Adrianem Mannarinem a Španělem Rubenem Ramirezem Hidalgem.

V případném čtvrtfinále stojí Berdychovi v cestě světová jednička Rafael Nadal a v semifinále Roger Federer ze Švýcarska, kterého loni v Miami porazil. Minulý rok nakonec Berdych prohrál až ve finále s Andym Roddickem z USA.

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud Tomáš do QF postoupí a narazí na Rafu, tak kde jinde ho porazit než na tvrdym porvchu v miami a v takové situaci, kdy Rafa nemá oslnivou formu a klidně by mohl přijít výpadek právě v zápasu s Berdychem...
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že Berdych může letět třeba do kosmu a stejně mu to nepomůže. 1. servis je katastrofální. s takovou úspěšností bude těžko porážet kohokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
No na Ježíška jsem už mco starý,asi jste neviděli hrát T.B. při Wimbledonu,že jo :-)?
Reagovat
smazaný uživatel
Viděli, ale tam právě Tomáš s nadalem prohrál 3:0 na sety.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Né, že bych Berďovi nefandil, ale jestli bude pokračovat ve stejné taktice jako poslední měsíc,tak to vidím blědě.A pokud jde o Wimbledon nebo před tím RG, tak na to by se měli mrknout hlavně on s trenérem.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl, ale to už je sakra nějakej pátek. Podstatnější jsou jeho poslední výkony a on neni schopnej porazit hráče top 20 (Wawrinka, Djokovič, Čilič). Takže je asi blbost, aby porazil Nadala nemyslíš?
Reagovat
VlS
No fandit favoritovi není žádnej velkej rajc, takže budu s Martym fandit Berďovi.
Reagovat
smazaný uživatel
No a aby Berdych nevylítnul už v osmifinále s Karlákem.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďo pokud zoopákneš z miunlého ročníku nepochybuji,že se minimálně do Semifinále podíváš.Fandím ti!
Reagovat
smazaný uživatel
A na Ježíška taky věříš?
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel také myslím, že je to více než nepravděpodobné, ale přesto velice rád bych se pletl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fanděte si klidně namyšlenému Nadalovi který se pořádhrabe v prdeli mě to je jedno!Kdo mi nevadí jsou Djokovič,Federer a naší Čeští hráči :-).Prostě fandím jak Berdychovi tak Štěpánkovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud zahraje svůj standart, do QF by projít měl, ale bohužel tam bude stát Rafa na kterého Berdych neumí delší dobu vůbec nic. Těžko předpokládat že Rafa zaváhá po neúspěšném finále v IW.
Bude to zajímavý turnaj, držím palce Tome.
Reagovat
Teo
Třeba Rafa taky předvede svůj letošní standard a Berdych postoupí:o)
Reagovat
smazaný uživatel
I pokud Rafa předvede svůj standard, tak Berdych nepostoupí...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase když už by měl Tomáš Nadala někde porazit, tak na povrchu v Miami má jednu z největších šancí. Ovšem jestli bude hrát Tomáš Karlovičem, je docela dobře možné, že vypadne, protože return prvního servisu má relativně špatný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist