Berdych si zahraje v Kuala Lumpuru

7. 8. 2009, 16:12
Aktuality 0
Tomáš Berdych je dalším z hráčů světové špičky, kteří přislíbili účast v prvním ročníku turnaje konaném v metropoli Malajsie Kuala Lumpur. Podnik ATP, kterého by se mělo zúčastnit sedm tenistů Top 20, odstartuje poslední týden v září.
Tomáš Berdych

"Jsem moc rád, že budu moci přivítat Tomáše v Kuala Lumpuru na Malaysian Open. Účast takového hráče jen přidá na neuvěřitelné kvalitě startujících tenistů," uvedl turnajový ředitel Nick Freyer.

"Pro mě to bude nová zastávka a těším se, že uvidím Kuala Lumpur a že si tam zahraju na prvním turnaji," řekl Berdych pro stránky ATP. "Už dřív se mi v Asii dařilo, loni v Tokiu jsem vyhrál a doufám, že se se mi bude v Asii dařit i dál. Mám to tam rád, fanoušci jsou moc milí."

Momentálně 18. hráč světa Berdych je už sedmým hráčem světové dvacítky, kterého pořadatelé do Malajsie přilákali. Kromě něj si do diáře připsali "Kuala Lumpur" také Nikolaj Davyděnko, Fernando Verdasco, Fernando Gonzalez, Robin Söderling, Gael Monfils a David Ferrer.

"Je ohromné, že tu budou dva hráči světové desítky (Davyděno a Verdasco, pozn.), ale je klidně možné, že se tu objeví čtyři," tvrdí Freyer. "Žebříček ATP funguje tak, že hráči musí obhájit body za stejné období v minulém roce a většina hráčů nemá tolik bodů, které by musela obhajovat. To znamená, že tu mohou získat spoustu bodů a vylepšit si tak svou pozici v žebříčku. Navíc hráči jako Söderling, Monfils nebo Gonzalez jsou kousek od Top 10 a můžou se přidat k Verdaskovi nebo Davyděnkovi."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist