Berdych smetl Gulbise, s Almagrem si zahraje o první letošní finále

19. 5. 2011, 19:54
Aktuality 17
ATP NICE - Tomáš Berdych v generálce na Roland Garros zatím neztratil ani set. Český tenista si v Nice poradil hladce i s Lotyšem Gulbisem a zahraje si o první finále této sezony. V semifinále se utká se Španělem Almagrem.
Tomáš Berdych

I když se Ernestsi Gulbisovi v posledních měsících nedařilo, měl Tomáš Berdych ze svého respekt. A právě pokora, s níž do zápasu nastoupil, se ukázala být klíčem k úspěchu.

Český tenista nic nepodcenil a zcela ovládl první set. Po svém servisu ztratil jen čtyři fiftýny, na returnu využil oba brejkboly a ujal se rychlého vedení. Gulbis sice v úvodu druhé sady dokázal držet krok a po brejku dokonce vedl 4-2, z náskoku se ale dlouho neradoval. I když byl poměrně úspěšný při odvracení brejkbolů, dva z dvanácti se mu smazat nepovedlo a chvíli po zničení rakety se s turnajem loučil porážkou 1-6 4-6.

Berdych se o postup do prvního letošního finále utká v pátek s třetím nasazeným Nicolasem Almagrem, který si dnes stejně jako Berdych poradil hladce 6-1 6-4 s krajanem Pablem Andújarem. Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí má se španělským antukářem příznivou zápasovou bilanci 3-1. Dosud se spolu potkali pokaždé na antuce.

Český daviscupový reprezentant má již jistotu, že za tři dny zahájí French Open jako světová šestka. Jeho rival David Ferrer - v Nice nejvýše nasazený hráč - totiž u Azurového pobřeží končí už ve čtvrtfinále. Španělský tenista prohrál 4-6 6-1 5-7 s Alexandrem Dolgopolovem, který uspěl poprvé ve čtvrtém vzájemném duelu.

Dvaadvacetiletý Ukrajinec od porážky s Nadalem v Miami nezískal v pěti zápasech v řadě ani set, první výhru v přípravě na druhý grandslam sezony si připsal až tento týden. Po skalpech již tří soupeřů ho v semifinále čeká Victor Hanescu. Rumun dnes vedl 6-2 2-0, než mu Holanďan Robin Haase vzdal kvůli zranění kotníku.

- ATP 250 NICE (Francie, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (19. 05. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (2-ČR) - Gulbis (Lot.) 6-1 6-4
Dolgopolov (5-Ukr.) - Ferrer (1-Šp.) 6-4 1-6 7-5
Almagro (3-Šp.) - Andújar (Šp.) 6-1 6-4
Hanescu (Rum.) - Haase (Niz.) 6-2 2-0 skreč H.

Semifinálové dvojice: Berdych - Almagro, Dolgopolov - Hanescu.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Polášek (3-ČR/SR) - Clement/Mannarino (Fr.) 7-6(1) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím z názory sojky.Je fakt že Tom měl zatím soupeřekteří nehráli nic moc.Proti Almagrovi to bude jiná káva.Je fakt že argentinec je můj oblíbený tenista,pravděpodobně Toma udolá,přesto věřím v dobrý tenis a Tomovi samozřejmě budu držet palce o trošku víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je smutné, že ani nevíš, že tvůj oblíbený hráč není Argentinec, ale Španěl.
Reagovat
smazaný uživatel
taková hanba
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkám, že je to hanba, pouze že je to smutné. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Almagrovi je bez šancí. A i kdyby to uhaluzil tak proti Dolgoporovi by neměl ani tu nejmenší šanci.
Reagovat
VlS
Proti DolgopoRovi nemá ani Nole s Rafou šanci, ale proti DolgopoLovi by ji mít mohl kde kdo. (jen hecuju, taky dělám překlepy):-((
Reagovat
VlS
Tak on v druhém setu nebrejknul Tomáše zlepšenou hrou ale Tomášovou ztrátou koncentrace a několika UE. Předvedl několik moc povedených kraťasů a to bylo všechno, ale co Gulbis za posledního půl roku předvedl jiného?
Gulbis začal v druhém setu dobře podávat a Tomovi trvalo dva gemy, než ho začal returnovat. Tomáš měl víc winerů než UE, což je pozitivní a chvílemi i docela dobře podával, bohužel mu to nevydrželo celý zápas. 55% 1. podání není katastrofa ani zázrak.
Dobrá byla úspěšnost druhého servisu, 0 dvouchyb - slušně odehranej zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
od Berdi to byl slusny standard, stale mi ale prijde prilis citelny a "staticky".... Gulbis je lempl, vzdyt on uz se snad ani necese!
S vyhrou nad cholerikem Almagrem si uplne jista nejsem, mela by vsak prijit, nasledne i titul, ale pockam radeji, az co lopatka :-)
Reagovat
VlS
Ptáčku s modrými peříčky, Lopatka už přece jasně řekl, že na Almagra nemá Berďa šanci :-)).
Taky jsem na to zvědavej. Dneska mi Tom připadal docela v pohodě na rozdíl od Říma, tam z něj negativní energie úplně kapala (hlavně v osmifinále, jeho hádka s rozhodčím byla důsledek a ne příčina). Pohoda podle mě u Tomáše hraje obrovskou roli, když se vykolejí, tak je schopnej prohrát s kýmkoliv.
Souhlasím s tebou, že moment překvapení je u Tomáše vzácná věc, ale s tím asi těžko něco nadělá, s takovou tou hravostí se musí asi člověk narodit. Ivan Lendl taky všechno uhrával spíš silou než nějakou geniální taktikou během zápasu. Chtělo by to kousek z Radka - ale jen kousek, Radek se někdy začne bavit a hraje si a zapomena, že má vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
malinky nesouhlas s nazorem na Ivana, ten to podle me vzdycky mel (ma) v hlave naprosto srovnany, jsem presvedcena, ze si vymezil presny takticky plan a (nudne) se ho drzel. S vyuzitim nedostatku soupere a vlastni sily, predevsim z forhendu. To Berda si nekoho tak naporcovat, pri vsi ucte, nedokaze. A taky uz na nem poznam rozpolozeni, cim je rozlozenejsi, tim je krecovitejsi, bledsi a voskovejsi :-)
Ani bych snad po nem nechtela hravost - to známe, na efekt a je z toho defekt :-) Stacila by mi vetsi variabilita, pestrejsi uderovy rejstrik. Jde prece o hrace svetove spicky - reci, ze do ni nepatri, jsou smesne. (Lopatka to vi taky, ale zakriknuti je proste zakriknuti, s tim nic nadelame!):-)
Reagovat
VlS
Ale já tím Ivana Hrozného ani náznakem nechci snižovat, ale prostě ani jeho hra (a Roddickova, Murrayova, ...........) prostě nebyla nějak moc pestra a nevymýšlel pořád, jak něco zahrát nějak nečekaně, tak jako třeba John McEnroe, právě Radek Štěpánek nebo Federer a někteří další, kteří na tenisu nedřou, oni si s ním hrají.
Druhá věc je pak účinnost hry.
Jinak bláboly typu, kdo patří do desítky a kdo až do dvacítky nebo do padesátky nebo do p.........,že někdo jen těží z nasazování, že měl někdo těžkej nebo naopak lehkej los ......... to je prostě směšné krákání ptáků s peřím jako uhel na rozdíl od tvých pestrých barev :-)).
Moc mě dneska pobavil někdo, kdo se vážně přiklání k Lopatovi, i když Berdychovi "strašně" fandí a dokonce si kupuje stejný oblečení a podobně. Nevím, já tomuhle fandění, které se stává závislostí nerozumím. Když Tomáš vyhraje, tak mám radost, ale vím, že vyhrál Tomáš a ne já, když prohraje, tak taky prohrál Tomáš a ne já, jen z toho mám radost o trochu menší, když hrál dobře a dost menší, když dobře nehrál, ale nikdy to není má prohra a nemám potřebu za to Tomáše nenávidět a plivat po něm.
A podobná projekce svého ega do nějaké hráče kupodivu není výjimečná a funguje u Rafa Fanatiků a Fedex fanatiků a otravují s tím normální lidi, kteří prostě koukají na tenis a mají chuť si o tom trochu splknout a vyměnit si postřehy.
Reagovat
smazaný uživatel
No fakt je, že by pro začátek stačilo, kdyby si pořádně natrénoval třeba ten bekhend po lajně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dobre vim, ze Ivana a dalsi tenisove "suchary", nijak nesnizujes, ono to ani - pri zdravem rozumu - nejde :-)
Jenze fanatickym, ruzne poranenym, deformovanym a predevsim osobnostne nezralym jedincum se nevyhneme. Tady na portale ani v zivote. U velmi mladych lidi chapu potrebu vzoru, ale uz nikdy nepochopim touhu po ztrate vlastni identity. (Stare pitomce neresim.) To jsme se ale dostali dost daleko od kurtu! Toz uvidime, jak ten Almagro, skoro se tesim, Berda uz je radne zakriknuty. Dokonce i na Dolgopolova... pro sichr :-)

Matej: Jeden dal krasny :-)
Reagovat
VlS
Ten krásný - určitě myslíš vymetení pavučinky v růžku, kde Gulbis jen stál, čučel a nechápal :-)).
Moc se mi líbí tvé "hrát na efekt a je z toho defekt" :-)). To by si měl přečíst Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim že berdych má na tytul kdyz porazí almagra jako že porazí tak hanescu nebo dolgopolov tak to vyhraje věřim a držim palce
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych by si tady mel hlavně zkusit co chce hrát na FO a Almagro je dobrá zkouška. TB zatím predvádí dobrý tenis tak snad mu to vydrží ale titul z nejakého Nice mu muze byt u zadku hlavně se musí dostat do pohody a ziskat sebevedomí ale to navazuje i na ten mozný titul :)
Reagovat
Mistr
Velmi slabý výkon Gulbise. Hlavně v prvním setu.
Když v tom druhém zabral, tak rázem vedl *4:2. Bohužel pak se vrátil k tenisu plném chyb z prvního setu a neuhrál už ani gam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist