Berdych v Čennaí smetl Gila

4. 1. 2011, 14:51
Aktuality 1
Ve velkém stylu zahájil svou letošní sezonu na okruhu ATP Tomáš Berdych. Nejlepší český hráč nedal v Čennaí šanci Portugalci Gilovi, kterého za pouhých 45 minut porazil bez sebemenších problémů 6-0 6-1.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dostal na turnaji v Indii na rozjezd příjemného soupeře, proti kterému jednoznačně potvrdil roli favorita. Portugalec Frederico Gil si sice v minulé sezoně připsal i na tvrdém povrchu několik cenných skalpů, proti agresivní a přesné hře šestého hráče světa dnes ale neměl šanci.

Že se schyluje k debaklu, bylo jasné už po prvním setu, ve kterém Gil vyhrál pouhých pět výměn a připsal si premiérového 'kanára' v letošním roce. Situace se nezměnila ani ve druhé sadě, v níž se Portugalec mohl jen pokusit zabránit dvojnásobné ostudě. To se mu za stavu 0-6 0-5 i za přispění "Jestřábího oka" nakonec podařilo. Berdycha to ale ani v nejmenším nerozhodilo a nejvýše nasazený hráč chvíli nato utkání po třičtvrtěhodině esem ukončil. "Je mi Gila až líto, Berdych hraje téměř perfektní zápas," řekl televizní komentátor za stavu 6-0 4-0.

"Od začátku jsem hrál docela agresivně, jsem spokojený, že jsem prošel dál. Doufám, že se mi bude dařit dál. Takhle rychlý zápas se ale nedá čekat příliš často, spíš zřídka. Hrálo se ve velkém horku a vlhkosti, ale na takové podmínky musíme být zvyklí," řekl na kurtu po utkání svým četným indickým fanouškům v hledišti Berdych, kterého v boji o čtvrtfinále čeká Chorvat Ivan Dodig.

Podobně hladce vyhrál finalista Wimbledonu z uplynulé sezony Berdych loni a rovněž na první akci - v lednu v Brisbane nad Marcosem Baghdatisem z Kypru. O rok dříve takto deklasoval Francouze Nicolase Devildera na challengeru v Sunrise.

"Chci zde předvést jen to nejlepší. Pokusím se vyhrát další zápas a jít krok za krokem," dodal rodák z Valašského Meziříčí, jenž svůj poslední titul získal na jaře roku 2009 na antuce v Mnichově. V Čennaí už včera vypadl jeho největší soupeř a obhájce titulu Čilič, turnajová trojka Wawrinka i čtyřka Gasquet však v soutěži zůstávají.

Loňský finalista Stanislas Wawrinka se v úvodním kole střetl stejně jako před rokem s domácím Rohanem Bopannou a i letos vyhrál ve dvou sadách. Francouz Richard Gasquet uspěl i ve třetím vzájemném souboji s krajanem Rogerem-Vasselinem.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (1-ČR) - Gil (Portug.) 6:0, 6:1, Wawrinka (3-Švýc.) - Bopanna (Indie) 6:4, 6:4, Gasquet (4-Fr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:1, 6:3, Kavčič (Slovin.) - Chardy (5-Fr.) 6:3, 6:2, 6:4, 6:4, Malisse (7-Belg.) - Ilhan (Tur.) 6:3, 6:1, Haase (8-Niz.) - Dancevic (Kan.) 6:7 (6:8), Kudrjavcev (Rus.) - Bhambri (Ind.) 6:2, 6:1, Goffin (Belg.) - Devvarman (Indie) 6:2, 6:4, Sugita (Jap.) - Brown (Něm.) 6:4, 2:6, 6:2, Falla (Kol.) - Machado (Portug.) 7:5, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čilič/Dodig (Chorv.) - Friedl/Kerr (ČR/Austr.) 6:0, 7:5.

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
berdych se začíná pomalu zase chytat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist