Berdych v Düsseldorfu udolal Berlocqa, Češi jsou blízko finále

24. 5. 2012, 18:35
Aktuality 98
Čeští tenisté mají nakročeno do finále Světového poháru družstev v Düsseldorfu. Tomáš Berdych zvládl i svůj třetí zápas a v úvodní dvouhře rozhodujícího utkání Červené skupiny proti Argentině potvrdil roli favorita proti Argentinci Berlocqovi. K postupu tak Čechům stačí vyhrát alespoň jeden ze zítřejších zápasů.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych nastoupil proti Carlosi Berlocqovi dva dny po suverénním vítězství nad Američanem Roddickem a i svůj třetí duel v Düsseldorfu zahájil, jak se na favorita patří: vyhrál si podání, soupeři sebral jeho servis a brejk vzápětí potvrdil.

Rychlý Berdychův nástup trochu zabrzdila drobná nepříjemnost - český tenista při střídání stran zavadil nohou o umpire a musel být ošetřován. Úsměv na jeho tváři ale prozrazoval, že se nejedná o nic vážného, a další vývoj úvodního setu to potvrdil: vzápětí čistou hrou znovu sebral Berlocqovi servis, další čistou hrou si uhrál vlastní a první sadu vyhrál hladce 6-1.

V úvodu druhé sady měl sedmý hráč světa navíc výhodu brejku, ale od stavu 3-1 se zápas začal komplikovat. Berlocq nejprve odvrátil další brejkbol a vzápětí sebral chybujícímu Berdychovi podání; rodák z Valašského Meziříčí měl sice při většině Argentincových servisů šanci dostat se znovu do vedení, Berlocq se ale nehodlal vzdát a v tie-breaku poslal zápas do třetího setu.

A do něj zaskočený Berdych nevstoupil vůbec dobře. Hned v prvním gamu si prohrál podání a brzy prohrával 1-3, ovšem pak opět přišly jeho chvíle: posledních pět gamů získal pro sebe a po více než dvou a půl hodinách zvítězil 6-1 6-7 a 6-3.

Jistotu postupu může českému týmu dát zítra už Radek Štěpánek ve dvouhře, v níž nastoupí proti Leonardu Mayerovi. Finále Světového poháru družstev hráli Češi naposledy před pěti lety. V roce 2007 prohráli právě s Argentinou, která má na kontě rovněž výhry nad USA a Japonskem.

Čeští tenisté mají v Düsseldorfu do finále dobře nakročeno, minimálně s jednou trofejí však už určitě odcestují; Berdychovi porota složená z tenisových novinářů a vedoucích jednotlivých týmů dnes udělila každoroční putovní Cenu fair play "za chování na kurtu i mimo něj". Trofej pořadatelé udělují už 25 let, vloni ji společně získali Švéd Robin Söderling a Němec Philipp Kohlschreiber.

O druhém finalistovi se rozhoduje v zápase Modré skupiny mezi domácími tenisty a Srbskem. První bod v něm získali hosté, když Viktor Troicki v úvodní dvouhře porazil 7-6 a 6-3 Němce Floriana Mayera.

Andy Roddick ani v jedné ze tří dvouher, v nichž tento týden nastoupil na Světovém pohrá družstev v Düsseldorfu, neuhrál set. V utkání o 3. místo ve skupině dnes podlehl 5-7 4-6 Go Soedovi. Američané však nakonec zápas proti Japoncům vyhráli a získali čestný bod.

 

Výsledky - Světový pohár družstev (antuka, dotace 800.000 eur):

Červená skupina:
ČR - Argentina 1:0 po úvodní dvouhře

Berdych - Berlocq 6:1, 6:7 (2:7), 6:3.

USA - Japonsko 2:1
Harrison - Ito 6:2, 7:6 (7:5), Roddick - Soeda 7:5, 7:6 (7:4), Blake/Harrison - Ito/Sato 4:6, 6:0, 10:3.


Modrá skupina:
Německo - Srbsko 0:1 po úvodní dvouhře

Mayer - Troicki 6:7 (6:8), 3:6.

Rusko - Chorvatsko 0:1 po úvodní dvouhře
Kunicyn - Dodig 6:7 (0:7), 4:6.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

98
Přidat komentář
Heather_Fedex
strucne: obhajkyne titulu, tedy na li, dostala pomerne narocny los, v 1. kole cirstea, pak barborka zahlavova-strycova a pak asi 1 z nejhorsich variant pro nasazenou hracku: mchale/barthel
mozne ctvrtfinale s petrou k.
maria sharapova by mnela uvodnymi kolami proletnout s prstem v nosu, ve 4. kole mozna kirilenko. muze prekvapit zakopalova nebo dominguez, ale je to malo pravdepodobne. no bohuzel, osud ji prisoudil do ctvrtfinale vecne neoblibenou serenu williams. jedinou nadeji vidim ve wozniacki (?) v kanepi (?!) v goerges (eww...)
victoria azarenka ma alexandru wozniak, lucku safarovu, cibuli pokud si udrzi formu. mozne ctvrtfinale se sam stosur a v semi oblibenou agu radwu.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych v rovnakej vetve ako Del Potro, Roger v druhom kole Nalbandian, v treťom Roddick, v QF jeden z dvojice Berdych/Delpo, v semifinále Djokovič...Nole má v pavukú hráčov ako Hewitt, Wawrinka či Simon..Rafa tam má Raonica, Tipsareviča, v QF Davida Ferrera a v semi možno Murrayho..To je to najpodstatnejšie.
Reagovat
Heather_Fedex
ve 2. kole antukar nalbandian, ve ctvrtfinale berdych??? uf-uf-ufff
Reagovat
spaniel
Doufam, ze Raonicovi pujde podani jako nikdy v zivote, takovych 7:6 7:6 7:6 by se mne libilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš sa tam ešte nemusí ani dostať, keďže dostal do 4. kola Del Potra..To je škoda, Delpo sa radšej mohol dostať k Tsongovi alebo tak :)..Federer to zvládne..
Reagovat
smazaný uživatel
Raonic vypadne s Monacom.
Reagovat
VlS
Těěěěžko, Juan dneska dostal nakládačku od JWT a asi po zranění není úplně v top formě. Milošku, ať ti servis funguje absolutně excelentně.
Reagovat
smazaný uživatel
Žreb-spokojnosť.
Reagovat
gigin
Nám je to jedno !! My to budem rubat a rubat !!! Všechno nebo nic !! Sve il´ništa !!!!!! :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bodaj by :)...Nole má na úvod celkom atraktívnych súperov, Hewitt, Meltzer, Verdasco...Určite si ale poradí, on je šikovný..
Reagovat
gigin
Jdu se hodit do válečných barev a nálady. Od pondělí neznám bratra ani sestru !!!! :-))) Ani tita :-DD
Reagovat
smazaný uživatel
:))..Tita si teda vezmem pod svoje krídla..Máme veľa spoločného..
Reagovat
tito
Forehand: Přesně tak!
Gigin: Jo tak když od pondělí, tak od pondělí! Nikoho nebudeme šetřit. Padni komu padni!
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
petrulinka
Přijde mi, že někteří diskutéři tady by se nad sebou měli zamyslet. Přece neznamená, že když je jim někdo nesympatický, tak se nechová fair play. A jsou to tady pořád ti stejní, kteří vidí na Tomášovi i málem to, že se divně podíval do kamery, ale svoje miláčky, kterým fandí, tak omlouvají cokoliv. Toto mi nepřijde fair play. Spíš to svědčí o aroganci těchto "diskutérů", kteří si nevidí do té svoji "pusinky". A jestli si myslíte, že novináři, vedení turnaje a vedoucí zúčastněných týmů jsou magoři, tak to jste asi dobře zaslepení. Místo, abyste byli pyšní na to, že nějaký náš hráč takovou cenu dostal, tak se budete do nich neustále navážet.
Reagovat
Madrileno
Hned se mi lip pracuje, kdyz vidim, jak jsou nasi teniste ocenovani. Kdyz to dostava Berdych nebo Soederling, asi plati, cim arogantnejsi a nesnesitelnejsi blb, tim spise fair play. Pristi rok to ceka na Stepanka :-)
Reagovat
Fandina
Zřejmě Berdych Soederling případně Štěpánek nejsou argontní a nesnesitelní blbové jak je vidíš ty. Cenu udělují reální lidé, ne nickové na veřejném webu ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
kdy uz to konecne bude???? natahuji mne jak gumu na kalhotach!!!
Reagovat
smazaný uživatel
11:30, LIVE http://www.facebook.com/RolandGarros?sk=app_315297695213618&app_data=%2Fapp%2F5080%2FZZ%2Ftemplates%2Fhomepage
Reagovat
Heather_Fedex
porad netrpelive cekam...francouzi si davaji na cas
Reagovat
Heather_Fedex
http://m.facebook.com/photo.php?fbid=10150900616414920&id=196363369919&set=a.335973479919.151028.196363369919&_ft_=fbid.10150900616469920
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych dostal cenu fair play... To uz to dostali asi uplne vsichni, ze to letos dali zrovna Berdychovi... nuveritelny...
Reagovat
tito
:-)))))
Reagovat
Padme
To jen jen za ten turnaj nebo nějaká všeobecná cena? Nepodání ruky soupeři mi nepřijde jako něco, za co by totiž měl dostávat cenu fair play.
Reagovat
Fandina
A co třeba ... vidím, že soupeř nehraje fair play, tak mu nepodám ruku ... je to špatně, nebo dobře ... úsměv
Reagovat
ludolf
(Ne)podání ruky nemá s fair play nic společného.
Reagovat
Padme
O tom už se tu řeklo dost, takže můj názor na Berdycha, co se týče férovosti není zrovna úplně navýši. Nevšimla jsem si, že by se přiznal po dvojdopadu ve finále s Rogerem, takže nevidím důvod, proč on by za své arogantní chování měl něco takového dostávat.
Reagovat
Fandina
Problém je v tom, že na 100 procent nikdo dvojdopad nepotvrdil ... úsměv
Reagovat
spaniel
Jaky vetsi dukaz nez opakovany spomaleny zaber potrebujes? Jasne ze je to 100%
Reagovat
Padme
Ja to viděla na internetu, nic moc kvalita a přišlo mi to jako dvojdopad. Každopádně když si vzpomenu, jak Tipsarevičovi byl vyčítán dvojdopad v DC, tak mi přijde, že se holt měří dvojím metrem.
Reagovat
Fandina
Každý dvojdopad je jiný. Tomův jsem neviděla ani ze zpomaleného záběru ... úsměv
Reagovat
spaniel
Tak potom pomuze jedine ocar. Bylo to jasne uz behem prenosu, kdyz to opakovali. Ale stane se a nevim, zda to tomas vedel.
Reagovat
Fandina
Ani v přímém přenosu, ani při opakování, ani při zpomaleném videu jsem dvojdopad neviděla. Oči mám v pořádku.
Reagovat
hatatytla
Berdych dostal cenu fair play? A rok před tím Soderling? To je nějaká parodie ne. Asi si někdo spletl anketu, oni dva vyhrávají ty opačné ankety.
Reagovat
rib
Ano, Tomáš ji tu cenu dostal, a to navzdory postřehům několika jedinců zde v diskusích... Tahle cena se uděluje v Düsseldorfu a hlasují o ní lidé z vedení turnaje a novináři. Zdá se, že i když někteří z vás předpokládají opak, Tomáš se umí chovat fair play... Na druhou stranu - není to cena za oblíbenost na svatbách, za společnou dovolenou apod.... :-)))))))))))))))))
Reagovat
VlS
novináři, vedení turnaje a "VEDOUCÍ ZÚČASTNĚNÝCH TÝMŮ", čili ne někdo, kdo neví kdo je kdo a jak se chová.
Reagovat
Chandler
Existují i větší vyvrhelové než Berda, ale i tak má těch skandálů docela dost...
Reagovat
Fandina
Tu cenu udělili tenisoví novináři a vedoucí jednotlivých týmů, lidi, kteří mají vlastní zkušenosti v dané věci a znají realitu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem zahlídl na přechodu pro chodce ve Zlíně Ester. Brýle Guči co se přes ně dobře čučí! Černé hen ty šaty mini, co jsou její oblíbené.
Reagovat
freeteepek
Proč není s Berdychem?
Reagovat
VlS
Asi má taky nějakou svou práci.
Reagovat
Bob
Když jsem odcházel, skore bylo 6:1 a 3:1. Teď koukám, že Tomáš musel urvat třetí set. Škoda, že jsem ten math neviděl. Tomáš hraje dobře, přál bych mu dostat se na RG do finále, ale bude to zatraceně těžké. Bojím se, že narazí na Nadala. Měl by ho už konečně porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako to je vlastne pri žrebe?..Malo by to byť 1-8, 2-7, 3-6, 4-5..čo sa týka nasadenia do QF.. To znamená, že Rafa by mal hrať práve s Berdychom..Ale viem, že je to občas inak..Ako to funguje, nevieš?
Reagovat
smazaný uživatel
nasadí se 1 a 2ka (Rafa, Novak) dolosuje se 3 a 4 (Fedex, Labilní můra) a pak se nalosuje 5-8 (Berda, Tsonga, Ferrer a Janko) může hrát i 1-5 nebo 4-8...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Masters to nebude priamo dané?..Lebo mám pocit, že keď bol Rafa 1. stále sa stretával s 8. Verdascom..Aj teraz ako dvojka, často so siedmym Berdychom...Ale možno sa mi to len zdá..Díky za odpoveď každopádne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je oravda, že to hodně často vycházelo třeba 1-8 a takhle, ale není to pravidlo. 5-8 se losují. :) Nemáš zač
Reagovat
gigin
Už se chytá !!! :-)))))
Reagovat
tommr
a to si Mayer ještě před zápasem pochvaloval jakou má ted dobrou formu ... :)
Reagovat
gigin
No právě, že mne to celkem překvapilo !! V Římě hrál pěkně :-o Ale tak já nevím, jak chodí do těchto zápasů.
Reagovat
tommr
no před domácím publikem si asi zápasy vypouštět nedovolí. Troicki musel hrát opravdu dobře aby ho porazil ... :)
Reagovat
VlS
Chvíli jsem se na to díval, Viktor hrál dobře a perfektně podával a běhal jak srnka.
Reagovat
gigin
Však ale už bylo na čase, páč to byla tragédie, utrpení. Loni měl povedený RG, Andyho téměř dal. Vzpomínám si, jak mu tam vletěl ballboy do výměny. Jsem myslel, že bude po něm !! :-)))
Reagovat
VlS
Tady máš vzorek:
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Media/Videos/2012/05/Dusseldorf/Dusseldorf-2012-Thursday-Highlights-Troicki-Mayer.aspx#ooid=FmYjF0NDpHtS4MrDDN5V2dtVohUg6HRK
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych bude určite čiernym koňom RG..Možno v Dusseldorfe neovplýva suverenitou, no bohvie na koľko % vlastne hrá...V Ríme to bolo z jeho strany veľmi dobre...Ako Rafov fanúšik dúfam, že sa obaja v potenciálnom QF radšej vyhnú..
Reagovat
smazaný uživatel
A koho by sis přál v potencionálním QF pro Rafu? Osobně si tedy Toma taky nepřeju, protože jsem z toho zápasu pak jen rozpolcená, Rafovi fandím, ale Toma je mi pak vždycky tak nějak líto ..
Reagovat
smazaný uživatel
V QF by bol ideálny Tsonga..Ten sa tam však ani nedostane, takže z jeho časti pavúka sa do tejto fázy zrejme dostane nižšie postavený hráč...Ferrer a Berdych budú najťažší štvrťfinalisti. Del Potro sa za istých okolností môže stretnúť s favoritom už v 4. kole, to tiež nebude pre niekoho z favoritov šťastný žreb..Zajtra bude inak známy pavúčik, takže sa čoskoro dozvieme, kto, kedy a s kým...
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer ????????????????????

Hráč, ktorý sa za celú kariéru dostal do štvrťfinále RG 2-krát ?

A samozrejme, nikdy sa nedostal ďalej. (???)

Ja ako fanúšik Federera si Ferrera vyslovene prajem !
Reagovat
smazaný uživatel
No zo štvorice Tsonga, Ferrer, Berdych, Tipsarevič je určite relatívne nebezpečný...Škoda, že je Delpo deviaty, ale možno bude práve s Tipsom v rovnakej vetve..8 a 9 sa často stretávajú..

Každý môže naraziť na dobrého protivníka už aj skôr samozrejme..Pre Rogera by bol v skoršej fáze určite nepríjemný taký Simon..Aj Wawrinka, Gasquet alebo Verdasco môžu za určitých okolností prekvapiť...V prvom kole je možný Nalbandian, Bellucci, Gulbis..V každom kole sú možní ťažší aj vyložene ľahkí protivníci..
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně, at nedostane Rafa v prvním kole Johna, nebo Nalbu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No John je toho roku nasadený, takže je v dostatočnej vzdialenosti. Tiež mu prajem a budem ho sledovať :)..On viac potrebuje dostať tých pravých súperov, Rafovi to na antuke môže byť predsa len viac jedno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Rafovi to může být víceméně jedno, ale právě si přeju, aby David a John došli pokud možno co nejdál, hlavně David, na AO měl taky smůlu na los, hned v prvním kole to myslím bylo s Johnem, a do toho to kontroverzní rozhodnutí rozhodčího :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Aj rok predtým mal David smolu, keď sa stretol s Lleytonom..Zápas s Johnom som videl úplne celý, to sa nedalo proste vypnúť a ísť spať :)..Pamätám si, že mal v piatom sete kopu breakballov, nevyužil ich a následne Isner využil hneď ten prvý, zároveň aj matchball...Snáď Nalbandian uhrá aspoň tretie, štvrté kolo..Má na to..
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl to ten zápas s Lleytonem taky v prvním kole, pětiseták a vyhrál David, ale pak další kolo už skrečoval?
Reagovat
VlS
Ano, přesně tak to bylo. Navzájem se utahali tak, že David, kterej těsně vyhrál , pak fyzicky odpadl. Ale byl to super zápas, hodně boje, málo taktiky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, David vyhrál pětiseťák, ale v dalším kole vzdal Berankisovi za jasného stavu ve třetím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, už si vzpomínám velice dobře :-) tenkrát jsem nevěděla, komu fandit, Lleyton hrál doma, taky nějak po zranění..a byl to těžký zápas pro oba, ale krásný pro nás diváky :-)
Reagovat
freeteepek
Nějak tady zapomněli napsat, že tomáš po zápase dostal jakousi cenu fair play. Ta cena - jakási kulička na pružině - vypadala docela divně, ale pro pořadatele to byla očividně velká událost. Skoro jako kdyby naši už ten pohár vyhráli:-)
Reagovat
VlS
Tom opravil v zápase se Soedou rozhodčí ve svůj neprospěch, tak možná proto.
Reagovat
Fandina
http://www.zeit.de/news/2012-05/24/tennis-fair-play-pokal-fuer-berdych-24193409

http://www.denik.cz/tenis/berdych-priblizil-ceske-tenisty-ucasti-ve-finale-svetoveho-poharu-20120524.html

.... Finále Světového poháru hráli Češi naposledy před pěti lety. V roce 2007 prohráli právě s Argentinou, která má na kontě rovněž výhry nad USA a Japonskem. Letos už ale minimálně s jednou trofejí odcestují; Berdychovi porota složená z tenisových novinářů a vedoucích jednotlivých týmů udělila každoroční putovní Cenu fair play "za chování na kurtu i mimo něj". Trofej pořadatelé udělují už 25 let, vloni ji společně získali Švéd Robin Söderling a Němec Philipp Kohlschreiber.
Reagovat
VlS
Tak že by nebyl neoblíbenej arogant? úsměv.
Reagovat
Fandina
VlS ... u mě ne ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš s cenou Fair play? :))...V tenise je možné naozaj všetko...
Reagovat
VlS
Jasně, jeď si tam zahrát s Karolkem a třeba ji taky dostanete :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, kto je Karolko a pochybujem, že po nej Karolko túži ;)
Reagovat
tommr
ale otázka je jak si v něm povedeme pokud to dnešní Tomášovo zranění bude vážnějšího charakteru a bude Tomáše nějak omezovat ve hře ...

Byla by velká škoda kdyby to naši nedotáhli do vítěznýho konce - ve hře je totiž ještě spousta bodů zejména pro Tomáše, kterej by se ještě před FO moh posunout před Ferrera. Zatím získal Tomáš na WTC 105 bodů za tři výhry ve skupině. Vítězství nad Kohlschreiberem/Tipsarevicem ve finále by mu vyneslo dalších 95 bodů a pokud by to znamenalo i celkový vítězství ČR tak ještě dalších 50 bonusovejch bodů. Celkem by si tudíž moh Tomáš přijít na 250 bodů a předskočil by tak Ferrera o 20 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho, co tu čtu, tak to snad nic vážného nebude, ne? Já to neviděla..
Reagovat
tommr
já taky neviděl jak k tomu zranění došlo ani přesně nevím o co se vlastně jedná. Tomáš měl zafačovanou pravou nohu pod kolenem a zdálo se, že ho to trochu limituje v pohybu - prakticky vůbec nedobíhal kratasy Berlocqa. Čekám netrpělivě na nějaký bližší info ...
Reagovat
smazaný uživatel
zraneni jsem taky nevidela, ale vyrazne omezeni v pohybu jsem nezaregistrovala. Nedobihani nebo lip obcasne vypousteni kratasu povazuju spis za taktiku, Berda nikdy nebude litat po kurtu jako kulovy blesk, posetri se a body uhraje natlakovou hrou, stupnovani sily a postupny ziskavani pozic je v jeho hre cim dal suverennejsi. Vsimam se i daleko vetsiho spinu z FH, hraje ho svihem, prace zapesti je videt uz pri naprahu, a kdyz se vsechno sejde, je to smrtici ... :-)
Reagovat
tommr
no máš pravdu v tom, že Tomáš na to lítání po kurtu není stavěnej a je těžký říct nakolik to vypouštění některejch míčků byla taktika a nakolik možná limitace zraněním. Poznáme to asi až podle jeho výkonu ve finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, takze to nebude vzdycky taktika, ale i fyziologicka nutnost.. :-) Hlavne, at je fit a v pohode, kazdeho zbytecneho omezeni je ted skoda. A ma pravdu VIS se svymi postrehy - jednak je fakt skoro nemozny jit po hlave a naplno do kazdyho zapasu a hlavne, ten posun! Starej Berda by tohle normalne projel..
Reagovat
VlS
Musím tedy říct, že horší a hůř administrovaný web, než má "Světový" pohár družstev nemá ani spolek zahrádkářů. To je ostuda Německa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě větší ostudu si tam ale uříznul A-Rod.
Reagovat
VlS
A-Rod nikdy nebyl antukář, ale je fakt, že neuhrát ani set , no, čas nezastavíš ..........
Reagovat
smazaný uživatel
me vzdycky napadne problematika ODCHAZENI... :-( Jestli ma takovy hrac zapotrebi ty prohry, ale jednoznacne se soudit neda, pristup kazdeho ke konci kariery je individualni a je to predevsim kluku vec...
Reagovat
VlS
O tom jsme se zde bavili, ale už je to nějakou dobu. Mě se líbil Santoro, kterej hrál, i když výsledky už nebyly nic moc, ale bylo na něm vidět, že ho hraní baví a že není otrávenej z toho, že mu nandávají mladší kluci a nebyl ukřivděnej. Ale umět odejít tak, to je asi dar nebes.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbilo, jak dokázal odejít Safin, na konci ho to už evidentně moc nebavilo, oznámil pak konec, ten dodržel a skončil, relativně ještě brzo.
Ale takový typ hráče mi ted chybí, jeho největší úspěchy jsem ale bohužel prošvihla :-(
Reagovat
VlS
Marat je podle mě arogantní rusák (Rusák je něco úplně jinýho než Rus) a neměl jsem ho rád (východní velkohubost a chlast). A jestli se nepletu, tak taky končil nejmíň nadvakrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě byl (je) Marat charismatický a extra talentovaný tenista s nejlepším bekhendem široko daleko, který nenudil :-).
Reagovat
VlS
A tak jen Monty může milovat všechny hezký holky, jinak každej máme nějakej svůj okruh několika oblíbenejch, několika neoblíbenejch a masy, kterou nějak moc neřešíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si ho z jeho největších úspěchů nepamatuju, ale jak píše pes, pro mě to by charismatický hráč, nevím, jaký byl, jestli chlastal, jak píšeš..jen mě ted trochu zklamal vstupem do politiky, to je pro mě něco nepochopitelného, jak ho tohle může nějak naplnovat.
Reagovat
Fandina
"Ruský bouřlivák Safin jde do politiky. Bude prezidentem, míní Sampras"

http://sport.idnes.cz/rusky-bourlivak-safin-jde-do-politiky-bude-prezidentem-mini-sampras-1gw-/tenis.aspx?c=A111101_084022_tenis_elv
Reagovat
VlS
víš, měl jsem (a v podstatě pořád mám)příležitost být ve styku s hodně jak ještě sověty, tak potom Rusy. Proto rozlišuji mezi Rusy a rusáky. Vstup do politiky mě u něj nepřekvapuje, spíš je logickej. Prostě člověk, kterej k životu potřebuje jásající davy a není podstatný, jak je získá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že pokud k životu opravdu potřebuje "jásající davy", tak v politice je to hodně nejistý, že by byl nějak oslavován. Ale stojí za ním Putin, nebo ne? Kandidoval za jeho nějakou stranu?
Reagovat
VlS
Já bych nechtěl z Marata dělat zase tak prvoplánového darebáka, ale v Rusku (už i v carském) se pro politiky jásalo na povel a opozice se posílala na Sibiř a trvá to v podstatě dodnes. Kdyby u nás nějaký holky zpívaly "Boží matko, zastav Klause", tak nikoho ani nenapadne je za to zavírat, v Rusku za to holky dřepí ve vazbě a hrozí jim 8 let. Nemyslím si, že Marat takhle kalkuluje, ale ta plná náměstí, to je pro tenhle typ lidí silné afrodisiakum :-)
Reagovat
VlS
Vidíš, jak má potřebu mluvit za lid na Dinaře, vykládá o jejích záměrech a ta to pak chudák trapně dementuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já sleduju, jak se s opozicí nakládá v Číně, významní lidé jsou tam zavíráni..nevím, jak je to v současném Rusku, ale když vidím ty "demokratické" volby prezidenta, tak si o tom taky můžu myslet svoje.
Marat snad má dobrý úmysly, ale to měl třeba Šlégr taky, a jak to dopadlo, takže já jsem proti angažování sportovců do politiky, úplně to pak setře jejich dosavadní úspěchy, když je nějaký problém, nemůžou se od toho distancovat, když jsou součástí politiky jako takové.
Co se týče Dinary a že ji do toho mluvil, myslím, že spíš jako starší bratr, určitě ji ovlivnuje hodně i jeho názor, pokud on ji přesvědčuje, aby se na to vykašlala, tak těžko je schopna se sama rozhodnout, nevíme, jak moc je jeho názor pro ni směrodatný.

A máš naprostou pravdu, moc a s tím související vliv, je silné afrodisiakum především pro muže :-)
Reagovat
Fandina
ve třetím setu otočil a nakonec s přehledem vyhrál ... gratulace Tome ... finále nadosah ... držím palce
Reagovat
poutnik
První set exhibice, ve druhém začal Tomáš spěchat a dělal neskutečně chyb a pouštěl Argentince do hry,ten toho využil. Tak nakonec to dopadlo , gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist