Berdych v Madridu končí, zastavil ho Bellucci

6. 5. 2011, 15:43
Aktuality 19
Tomáš Berdych si v Madridu v semifinále nezahraje. Domů ho poslal brazilský přemožitel Andyho Murrayho Thomaz Bellucci, který dnes českého soupeře porazil 7-6 a 6-3.
Tomáš Berdych

Pětadvacetiletý Tomáš Berdych prohrál s 36. hráčem žebříčku Thomazem Belluccim za hodinu a 33 minut a nezvládl už čtvrté čtvrtfinále v sezoně. Jeho maximem jsou dosud dva postupy do semifinále v Dubaji a Čennaí.

Proti Belluccimu si Berdych dlouho bez problémů držel podání, zároveň se ale při servisu svého soupeře nedokázal prosadit. Diváci v Madridu neviděli v prvním setu jediný brejkbol, a tak přišel na řadu tie-break, v němž Brazilec nechal Berdycha uhrát jen dva body.

K brejkbolu se český tenista nedostal ani ve druhé sadě, a když si Bellucci konečně vypracoval příležitost k prolomení jeho podání a využil ji, bylo rozhodnuto. Brazilský hráč při svém servisu ukončil za 93 minut utkání čistou hrou a po triumfu nad světovou čtyřkou Andym Murraym si v Madridu připsal další cenný skalp.

"Z mého pohledu jsem podal solidní výkon. Bylo to hodně vyrovnané, škoda jen toho jednoho brejkbolu," řekl Berdych Radiožurnálu ke ztrátě podání ve druhé sadě. "Od našeho posledního střetnutí se hodně zlepšil. Musím říct, že hrál fakt dobře," ocenil Brazilce český hráč.

V semifinále se Bellucci utká se světovou dvojkou Novakem Djokovičem, který zdolal 6-4 4-6 6-3 domácí naději Davida Ferrera a v letošní sezoně vyhrál i 30. zápas. Srbský tenista dnes dlouho nepodával jistý výkon, ve třetím setu se už ale znovu dostal do svého parádního rytmu a pokračuje spanilou jízdou sezonou 2011.

Výsledky - Madrid - muži (antuka, dotace 3,7 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bellucci (Braz.) - Berdych (7-ČR) 7-6(2) 6-3
Djokovič (2-Srb.) - Ferrer (6-Šp.) 6-4 4-6 6-3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Me obavy z Brazilce se potvrdily. Vcera podal velmi nadprumerny vykon. Dobre serviroval a ve vymenach dostaval casto Berdycha do tlaku. Cecha dnes bohuzel zklamal servis, se kterym stoji a pada cely jeho vykon. Az do tie-breaku prvniho setu Tomas serviroval obstojne, z sesti odpodavanych gemu tri ziskal cistou hrou, ale v tie-breaku byl doslova jako vymeneny. Brazilec ucitil sanci a te se chopil. Vyhral prvni set v tie-breaku. Od druheho dejstvi zacal kousat jeste vice. Nevyhodou bylo zejmena to, ze Berdych musel dotahovat, protoze na servisu ve druhem setu zacal Brazilec, coz se mu stalo osudnym. Za stavu 3:4 hloupe prisel o svoje podani a Brazilec jiz dalsi problemy nepripustil a utkani doserviroval.
Reagovat
smazaný uživatel
Já málo kdy vytýkám něco český hráčům a taky málo kdy souhlasím s Lopatem,ale v tomto má pravdu,bohužel.Tomáše sleduju docela často a nerad to říkám,ale do TOP10 nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano máš pravdu Berdych by se měl vrátit zas kolem tý 20.příčky
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petře, top10 - to je už extratřída! A Roger rules! Zítra ale dostane na prdel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale byl to teda dost porod, a to přímo česko-slovesnký. :-) Obě holky měly zhruba o 30 víc nevynucených chyb než winnerů. A první set, to byla snad zatím nejhorší hra, jakou jsem v tomto roce od Petry viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, kde se dá najít žebříček, který počítá pouze tuto sezonu a je tedy kvalifikací pro Londýn?
Reagovat
smazaný uživatel
http://tennislive.free.fr/race
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, co to tam ten Roger zase dneska hraje?!? Jedna chyba za druhou, při servisu Soderlinga je úplně marnej. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No, nakonec se Roger přece jen zlepšil, respektive Soderling začal hrát tak, jak ho známe - superúdery střídal se školáckýma chybama, čímž nabídl Rogerovi tři setbally, které ale perfektním servisem odvrátil. V tiebreaku už byl Roger jasně lepší.
Reagovat
Ananas
Ale na to sem se neptal. Mě zajímá jak se do top 7 dostal když je tak "průměrný". :)
Reagovat
frufru77
Nic nového pod sluncem v této sezóně - tento turnaj začal sice náš Tomík dobře, jenže..... komentář lopaty43 není třeba pitvat - je to tvrdá realita.
Reagovat
smazaný uživatel
dalo se čekat. stačí aby hráč z TOP40 zahrál svůj nadstandard a Berdych nemá šanci. Nemá na to potřebnou kvalitu.
Reagovat
Ananas
Jestli tedy nemá na nikoho z top 40. Když zahrajou jejich standard, tak mi Lopato pověz co dělá na 7. místě ATP? :D)
Reagovat
smazaný uživatel
těží z nasazení při losu
Reagovat
misoSK
Vies Lopata, vsetko je relativne, ked Berdych nema den a Bellucci hra zivotny tenis tak ho zdola, je to normalny jav, hraci TOP 10 hraju urcity standard cely rok, ale je dalsich 40 hracov, ktori ked zahraju svoje maximum (co sa im podari tak na jednom turnaji roka) tak ich dokazu zdolat...Bellucci-Madrid, Fish-Miami, Raonic-Delray a Memphis, Llodra-Pariz atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Utkani Belluciho s Andym jsem nevidela, ale jestli hral jak s Tomem od TB prvniho setu, tak se ani nedivim. I kdyz je antukar, tak se mu letos moc nedarilo,ale tento povrch mu asi sedi. Hral olpravdu famozne, jiste udery az k baslajne. Suprove podani, ktere ho vzdy, kdyz se rysovala nejaka sance pro Toma podrzelo. Prvni break za stavu 3 ku 4 v druhem setu dvojchybou a hned promeneny, to je ale pech. Vitezstvi se ani nahodou nezalekl. Gratulace, hral fakt skvele. No uvidime pristi tyden jestli Tom to ctvrtfinalove prokleti uz konecne prolomi.
Reagovat
smazaný uživatel
se tam ani nedostane
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist